HOGYAN HASZNÁLJA ÉS HOGY A FÉNYEK A GABION-ból származik?

A gabionokból származó falak a tájtervezésben használt látványos szerkezetek. Segítségük segítségével elvégezheti a lejtők terömét, megakadályozhatja a laza és ömlesztett talajok elhalványulását, egyedi tájakat hoz létre. Arról, hogy a falak falai a dobozokból és más típusú gabionokból kerülnek végrehajtásra, érdemes részletesebben beszélni, mivel az ilyen struktúrák létrehozása egészen a vállán, mind a háztartási földterület tulajdonosa.

Sajátosságok

A gabionok rögzítőfala kiváló megoldás bármely Dacha vagy vidéki telek számára, magassági különbségekkel, egyenetlen megkönnyebbüléssel vagy túl laza talajjal. Ez egy természetes kőből áll, amely speciális hálós keretekben helyezkedik el. Hosszú ideig, a gabion volt a kereslet kizárólag a területén beguarding, de idővel ez a tartószerkezet nagyra értékelte táj tervezők. A talaj megerősítésének ilyen elemeinek létrehozásának alapja a közepes és nagy merevség huzalja, amely háló formájában szőtt. A sejtek mérete a tervezési megoldástól és a közös tájépítéstől függ. Ezenkívül fontos, hogy a tartalom ne legyen elégedett.

Megjegyezzük a gabion rögzítő fal alábbi jellemzőit.

 • Nagy szilárdság és megbízhatóság. Az ilyen struktúrák képesek ellensúlyozni a szignifikáns nyomást, ne tegye meg a monolit tartósságú, de sokkal könnyebb és olcsóbb a készülékben.
 • Könnyű szerelés. Gyakran nem kell alapítványt, amely jelentősen felgyorsítja a megtartó fal létrehozásának folyamatát. A létrehozáskor nem kell testreszabnia a nehéz berendezéseket, az elrontó tájat.
 • Egyetemesség. Létrehozhat gabionokat bármilyen típusú talajon, terepen.
 • A külső tényezők meddőségének hatása. Az uralkodó gabion falai nem deformálódnak az éghajlati és időjárási viszonyok hatása alatt. A kockázatok kizárólag fémkerettel vannak összekötve, amely időben elveszítheti a korrózió hatását.
 • A füves növekedés, színek, moha megőrzése. Az épített rögzítő fal jól kombinálva van a kert többi elemével, amely szerves részévé válik.

Ezek azok a főbb jellemzők, amelyeket a gabionok tartófalakként használnak. Ez azt is érdemes hozzáadni A vezetékes keretben lévő kövek nem rögzítik, a helyszínen a saját súlyosságának hatása alatt maradnak. Az ilyen struktúrákat könnyen lebontják vagy helyettesítik az újak. A macskaköves, zúzott karrier, szürke kavics, a nagy zúzott kő töltőanyagként működhet a gabionok számára.

A tartófal jelentős hosszával a szakaszok belsejében további megerősítő válaszfalak állnak létre.

Az alkalmazottakért?

Miután a gabion fal volt az ideiglenes erődítmény fő eleme. A háborúban használták, hogy megvédjék az ellenségek támadásait, beleértve a tengertől. Ma ez a fajta parkosított formatervezés tisztán békés célú. Ezzel elérheti a következő eredményeket.

 • A rekreációs terület elrendezése. Gabion falak lehetnek a padok, a strandágyak számára.

 • A talaj zuhanyzója. Ebben a pillanatban különösen releváns, ha a magasságok csökkennek, ha vannak dombok, töltés vagy szakadék a helyszínen, van hajlamos arra, hogy a talajrétegeket a csapadék befolyásolja.

 • A partvidék erősítése. A tározó közelében lévő ház vagy ház megtalálása előnye és hátránya van. Hogy a süllyedést biztonságosabbá tegyék, megakadályozzák az agyag partjainak kreppét és erózióikat, amelyek segítenek a gabiációk rögzítő falakként épülnek.

 • Terasz létrehozása. Ha a szintkülönbségek erősen hangsúlyos, a terracement a táj lesz a legésszerűbb megoldás létrehozásával több szintek zöld telepítések vagy épületek. A gabionok megőrzési fala ebben az esetben segít a gyönyörű csalás átmenetek számára, harmonikusabbá teszi őket.

 • Kőkertek és függőleges virágágyak, ívek és partíciók építése. A tervezés ilyen eleme látványosabbnak tűnik a tégla- vagy monolitfalakra, és a teremtésben olcsóbbak is.

 • Kerítések és kerítések létrehozása. Különösen hatékony, egy ilyen megoldás lesz a hegymászó területen. Ebben az esetben a lejtő részét a gabionok erősítik, és a felső területen létrejött, biztosítva a fal biztonságát. Ezenkívül egy ilyen kialakítás tűzálló, alkalmas mangala zóna vagy nyári konyha létrehozására, elválasztva a helyszínen lévő fából készült épületekből.

 • Mesterséges vízesések kialakítása. Gabions segítségével nagyszerű kompozíciókat hozhat létre vízzel, attól tartva, hogy az idő múlásával a külső tényezők hatása alatt szenvednek.

Nézetek

A gabionból származó rögzített falak olyan fajokra oszthatók, amelyek meghatározzák az eszköz komplexitását a tervezésük és a helymeghatározásuk a környező tájban. A teljes teljes típusa van:

 • hengeres;
 • dobozos;
 • lakás.

Mindegyiküknek saját jellemzője van, hogy érdemes többet nézni. A fő különbségek a gabion magasságában és helyzetében vannak az űrben.

“Óriási”

A boxos gabionokból származó falakat annyira a legnagyobb dimenzióknak nevezik. Itt hexagonális vagy téglalap alakú sejtekkel rendelkező rácsot használ. A tervek maguk is elérik a szélességet 2 m-re, legfeljebb 100 cm magassága és hossza 6 m-ben. A felső rész tartalmaz egy fedelet a vezetékkel. A nagy méretek miatt a további jumperek telepítve vannak – membránok. A dobozsejtekből származó gabionok hegesztett módszerrel csatlakoztathatók a választási merev rácsból.

A nagy magasságú rögzítő falak építése során az ilyen szerkezetek több szinten vannak felszerelve. Az alsó lesz a legszélesebb, a második általában 0,5 m szűkület. A szélesség eloszlása ​​a felső szint eléri az 1-1,5 m-t.

Hengeres

Ezek a gabion falak a “táskák”. A kérelmük hatókörét elsősorban az építés során az árvizek körülmények között történő létrehozása korlátozza. Az ilyen gabionok rugalmasabbak, de a tájkép kialakításában nem túl megfelelő. Azonban sikeresen használják a meredek lejtők erősítésére.

Lakás

Ez a fajta tervezés ismert “Renault matracok”. A rögzítő falak fő különbsége kis magasság: 17-30 cm. Az egyenetlen felületeken használják őket, hogy harmonikusabb és vonzóbb tájat hozzanak létre.

Gyakran lapos gabionokat használnak a más anyagokból származó falak megőrzésének alapjaként, valamint a szakadékok és a part menti zónák megerősítéséhez.

Technológiai építés

Mint a természetes kőből származó falak, a gabionok könnyen felállnak, vonzóak. A létrehozásuk sorrendje a következő lesz.

 1. Számítás és mérések. A rögzítő fal kialakítása érdekében meg kell határozni a hosszát, szélességét és magasságát. Végezze el a földet is. Az alapítvány kitöltése és az árok kitöltése során hasznos lesz.
 2. Egy kis alapítvány kialakulása. Az 1 m-nél kisebb falak esetében opcionális. Minden más esetében az árok 30-40 cm mélységűek, és szélessége 2-3-szor nagyobb, mint a szokás. A párna a zúzott kő alján van, a beton kitöltése zajlik. Az árok szélétől az alapítvány szalagjáig 15 cm-nek kell maradnia.
 3. A konténerek beállítása. Maguk között csavart huzalral vagy nadrágtartóval és egy speciális Gabion tűzővel vannak rögzítve analógiával az építési megerősítő keretekkel. A kész gabionokat panelek formájában szállítják, amelyeket a szélek érintkezési pontján helyezkedik el, és rögzítik magukat a helyszínen. A membránok (belső jumperek) vannak csatolva.
 4. A kövek meghibásodása. Fokozatosan elvégzik. Az elülső rész a legnagyobb anyagok kitöltésére készül, mesterségesen, tiszta sorrendben helyezze el őket. Jobb, ha gránit zúzott kő, kavicsok használata. A háttér tele van kavicsmal vagy törmelékkel, anélkül, hogy negatív hatást gyakorolna a tervezés erejére és tartósságára.

A GABIONS telepítésekor rögzíthető a talajon horgonyokkal és gyűrűkkel. A sor alján azt is javasoljuk, hogy megbízhatóbb bilincseket használjon.

Gyönyörű példák

A természetes és mesterséges kő látványos kombinációja a tengerparti zónában. A gabionok itt játszanak egy rögzítő fal szerepét a lejtőn, de ugyanakkor harmonikusan keretezték az utat és a vízbe.

A gabionok alacsony rögzítő fala jól néz ki a sima zöld gyepkel kombinálva. Az ilyen keretezés során elvégzett teröm vizuálisan szinten a környező táj enyhítésével jár, harmonikusabbá teszi.

A gabion rögzítő fala jól fordulhat a helyi terület igazi ékszerébe. A megbízható tervezés segítségével a magasságkülönbségek épülnek, a földcsuszamlások kizárásra kerülnek. Ugyanakkor a ház könnyen elfordul egy igazi erődvé, hangulatos terasszal a kikapcsolódásra.

Hogyan készítsünk egy rögzítő falat a gabionból, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: