Hogyan kell átültetni az Azalia otthon?

A Heers családjában egy egzotikus virágzó cserje van, az Aalea nevű. A vadon, Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában nő. A japánok különösen kapcsolódnak hozzá. “Elhalványuló vágy” növénynek nevezik egy mantite és érzéki illat számára. A tenyésztők munkájának köszönhetően az Azalia nemcsak a botanikus kertekben és az óvodákban, hanem otthon, miután lemondott vele.

Célja

A cserje nagyon elágazik. Lancealis, elliptikus, tojás alakú levelek. Mindkét oldalon megjelentek. Attól függően, hogy milyen az azáleák is tartalmazhatnak egyszínű – fehér, rózsaszín, piros, lila, lila, sötétvörös virágok – vagy motley rügyek. Terry vagy egyszerűek lehetnek.

Azalea olyan növények számára utal, amelyek válogatás és szeszélyesek. A meleg régiókban a kertben termesztik, és a hidegben – az ablakon. Virág hígított neki, hogy élvezze a szokatlanul szép virágot.

A Rhododendron nemzetség képviselője értékes dekoratív növény, amely STRAMBL-fát vagy törpefát képez. Hosszú virágzó ideje van. A virágüzletek az Azalia használatát használják, csokrok készítése.

Növénygondozás a vásárlás után

Az adaptációs időtartama, attól függ, hogy az azalea jól fog növekedni és virágozni. Tehát jól haladt, otthon ellenőrizze őt. Észlelje, hogy van-e nyomkövetési forma a földön. Ha igen, a talaj keveréket kezelünk Gombaellenes szerek (“Fundazole”, paszta “fitosporin-m”, “TripHodermin”).

Miután megvizsgálta az üzemet, és gondoskodott arról, hogy a gombák hiánya, tegye a potot Északi vagy keleti ablak. A közvetlen napfénytől kell megadnia neki

Új helyen, ahol a hőmérsékletnek + 18 ° C-ig kell lennie, Azaleanak először “szomszédok” kell lennie: jó megjelenés nem jelenti az egészségét és a távollétét. Támogatja a magas páratartalmat, permetezzen egy virágot egy porlasztóból, vagy szoros közelségben a párásítónak.

Nem fertőzött minden beltéri növényt, Azalia 14 napot tart a karanténban. Ha nincsenek kullancsok, fehérek és jegyzetek, átrendeztek egy edényt más kultúrákra.

Transzplantáció jellemzői

Amikor az azaleák eladása a gazdaságokban, kémiai stimulánsokat használnak. A kis mennyiségű tőzegkeverékkel ellátott kartonpapírokban ültetett cserjéket szintetikus anyaggal kezeljük, amelyet a hibernált állapotba vezetnek. Ezen túlmenően a talajhoz hosszabb táplálkozást adnak hozzá, ezáltal két vagy három hónapig az azálea virágzó és friss kilátása.

A növekvő rügyek ilyen megközelítésével még a kis csírákon is kapnak, de ugyanakkor a gyökerek és a levelek nem fejlődnek. A virágtermékek megvásárlása után ne használja ezeket a gyógyszereket.

Annak érdekében, hogy az Azalia néhány hét múlva ne haljon meg, és a gyökérrendszer normálisan fejlődött, otthon átültetve, de az adaptációs időszak után. Ebben az esetben ne várjon, amíg visszaállítja a rügyeket. A virágzó fehérek és rügyek egy része le van vágva, majd a virág átkerül az új szubsztrátumra. Ellenkező esetben erős és pótolhatatlan stresszt tapasztal. Ugyanezen oknál fogva, a jövőben töltsön át egy transzplantációt a virágzás után.

A tapasztalt virágok télen nem transzplantálják a virágot, mivel pihennek. A természetes folyamatok fékezése. Megfelelő idő a transzplantációhoz – a vegetatív folyamatok újraindítása. A legjobb módja – egy virág egy új talajban.

Kiképzés

Az azaleák rügyeinek növekedése és megjelenése attól függ, hogy mennyire szigorúan a virágmotort állították fel a transzplantációra.

A talaj kiválasztása és elkészítése

Az azaleas számára a talaj savasságának optimális szintje – 3,5-5,5 pH. Kétféleképpen készíthetjük el: kész talajvásárlás az azálievhez egy virágboltban és az aljzat önkészítéséhez.

  Szomorú

  Newbies a virág növekvő transzplantációs Azalia a talajban vásárolt talajban: “Fasta”, “udmurttorf” vagy “permagbusiness”. Ez a transzplantáció módszere biztonságos egy virág számára, de biztosította, hogy a készítményben más komponenseken kívül a tűlevelű föld jelen van. Az Azale kész primernek minden szükséges összetevője a gyökerek és a virágzás egészséges fejlődéséhez

  Mielőtt a címkét gondosan megvásárolná. Ha az aljzat tartalmazza a nyomkövető elemek és ásványi anyagok komplexumát, akkor ne megtermékenyítse a virágot 2-3 hónappal a transzplantáció után. Az ilyen talajkeverék alkalmas felnőtt növényekre. A földön, ahol a tápanyagok kicsiek, a fiatal vagy sokszoros virágokat ültetik.

  A címkén lévő címkén felismeri a gyártás dátumát. Ez az információ nem bánt, ha a virágház megvásárolja a jövő talaját: mi lesz frissítő, annál jobb.

  Főzni a talajt a saját kezével

  A tapasztalt virágvirág csökkenti az Azaly-t a talajban főzött talajokban. A gyökérrendszer levegőjét meg kell őrölnie. Három jól talaj recept található:

  • 1 része homok és tőzeg, 2 darab tűlevelű föld;
  • 1 rész homok és lombhullató páratartalom, 2 tömegrész humoring lehullott tűk lucfenyő, fenyő, vörösfenyő, erdei fenyő és 3 rész a tőzeg, összeállítva a bomlás a sfagnum moha vagy bolyhos nedvességgel részvételével;
  • Egyenlő arányban, különleges primert vesznek azalei, moha sphagnum, meredek kéreg, vermikulitis, faszén, perlit.

  Bármi is legyen a szubsztrátum főzésének módja, Mielőtt a transzplantációt eltávolítják tőle minden feleslegből (gallyak, kavicsok, polietilén darabok) és fertőtlenítik. Ehhez a “Phytoosporin” -t használják, sárgaréz szekrényben vagy gőzzel festett vízfürdőn 30 percig, periodikus történetek. Anélkül, hogy fertőtlenítené, szembe kell néznie a növényi kártevők és a gombás betegségek károsodásával.

  Ne vigyázzon a talaj tisztaságáról, és szembe kell néznie a virág halálával, vagy hosszú ideig gyógyítani.

  A potok kiválasztása

  Válassza ki a gyökérrendszer méretét. Télesebbnek kell lennie, és több, mint az előző.

  Lépésenkénti utasítás

  Az Azalia új helyen felzárkózott, és nem száradt, a következő sorrendnek megfelelően átültetve.

  • Az átültetés előtt a víz eltávolító lyukak. Az alján 3-5 centiméter vízelvezető réteg van. Ehhez használja a kavicsokat, kavicsot vagy törött shards-t. Teteje egy fenyőbórral, amely növeli a talajkeverék savasságát, és főzött és fertőtlenített talajt.

  • Húzza ki az Azalia-t a régi csomagolásból. A talajt meg kell szárítani. Ha a tartály műanyag, könnyebb eltávolítani, eltávolítani a falat.

  • A gyökerek gyökereinek eltávolítása után az alábbiakban egy centiméterre vágódik, oldalról és a gyökér méhnyakra. Ehhez az alkohol ollós fertőtlenítéséhez. Tegye ezt a víz és az oxigén elérése érdekében a gyökerekhez. És távolítsa el a törött, lőtt vagy fejlett gyökereket a régi csomagban. A szakaszok részeit népi jogorvoslatokkal (zúzott szén) vagy megvásárolt biostimulánsok kezelik (“corneser” vagy “heteroaceuxin”).

  • A szekrény gyökerei főtt vagy szűrt vízzel szűrjük. Növekedési stimuláns add hozzá. A virágot a vízben tartja, részben távolítsa el a régi talajt. Ez egy felesleges só üledékből történő tisztításhoz történik.

  Annak érdekében, hogy az átrakodás jól megy, és a víz felszívódott, a föld földjén – az alulról, az oldalán és a tetején – 5 milliméter rövidnadrág. Hasznos alkatrészek a stimulátorból SOOP minden részét a növény.

  • Vegye ki az Azalia-t a vízből. Várakozás az összes vízig.

  • Szükség esetén a növényi részvények. Ez akkor történik, ha nőtt, vagy a különböző típusú kultúrák növekednek egy edényben (virágzás közben, zavarják egymást). A gyökerek vágása után elválasztott vödrök.

  • Kostik az új edény közepén helyezkedik el. Korona vágás, tegye a fiatal hajtások izzadását, és hagyjon több pár leveleket. A gyökerek előzetesen megzavarják a főtt talajkeveréket és szépen szabotázsokat. Diagram, hogy nincs talaj a gyökér nyakán – ugyanolyan szinten kell lennie vele.

  • Öntözött egy növényt, amelynek megoldására használt oldat.

  Későbbi ellátás

  Az azaleák növekedésének, fejlődésének és virágának növekedése attól függ, hogy a virágmodell a lépésenkénti utasításokból vagy sem, és hogy a sikeres akklimatizáció érdekében magas színvonalú ellátást szervez-e.

  Virág az átültetés után, ahol elegendő napfény van az ablakon. Nem helyezkedik el a déli ablakban, mivel meghal a közvetlen napfénytől való támadásból, ha nincs sehol, árnyékolja az Azalia.

  Nem kívánatos, hogy egy edényt a konvektorok, a radiátorok és más fűtőberendezések közelében helyezzük el. A tervezetek elkerülése.

  A következő 3-4 napban ne vigye a virágot. A talaj csak hidratálódik, fröccsen a permetezőből. Mind az öntözés, mind a hidratálása mellett Talu, eső, rezisztens vagy szűrt vizet használunk.

  Az akklimatizáció két hónapig tart. Ahhoz, hogy enyhítsen a jólét, és hozzájáruljon a növény gyors függőségéhez egy új edényben, tapasztalt virágcsökkenés vízzel öntözte “Zircon” hozzáadásával. 4 litert adunk hozzá 4 csepp ez a megoldás a boltban és a vízben a növényben, váltakozva öntözésű szűrt vagy megmentett vízzel.

  A “Zircon” segítségével stimuláló, erősítő és depresszió a mikroorganizmusok kórokozói számára. Megvédi az üzemet a malical harmatból, rothadt gyökerekből, fitoophulasból, bakteriózisból.

  Óvatosan nyomon kövesse az azalea állapotát. Ha helyesen átültetik, akkor a törzsön alszik.

  Azalea gyönyörű, de szeszélyes cserje. Newbies a virág növekedésében ritkán vásárol szépséget, előnyben részesíti a kevésbé értékes növényeket, és hiába.

  A lépésenkénti utasítások megfelelő gondozásával és szigorú figyelemmel kísérésével, igaz, és örülni fog a háztartások rendkívüli virágzásával.

  Videó, hogyan kell átültetni az Azalia otthon, lásd alább.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: