Hogyan lehet megszabadulni a porított harmatól a nyájakon?

Floxes – gyönyörű és szerény virágok, díszítő kertek, kertek, ablakpárkányok. Tapasztalt virágok tudják, hogy ezeknek a növényeknek a fájdalma gyakran megkérdőjelezi további termesztését. Puffy harmat a Phloxes-on – az egyik leggyakoribb diagnózis, amelyet a növény veszi ki.

Hogyan jelenik meg a betegség?

A Summer legutóbbi hónapjának elején a fehér lángot felismerheti. Könnyen figyelmes, a sérülések szó szerint feltűnőek. Ha nem küzd a betegséggel, gyorsan ételek buja virágbokrok.

Puffadt harmat valódi és hamis.

Mindkét típusú betegség provokálja gomba. A hamis fajta magas páratartalommal fordul elő a mérsékelt hőmérsékleti mutatók hátterében, valódi – száraz időjárással, éles hőmérsékleten és páratartalommal.

Hogyan lehet megérteni, hogy a phloxes betegek penészével:

 • A levelek felső felületét fehéres lovaglással borították;
 • A szerkezet mellett a flare hasonlít vagy nagyon sűrű webre hasonlít;
 • A RAID először az alsó leveleken alakul ki, majd a fiatal sorba mozog;
 • A lap mindkét oldalán sötétbarna foltok alakulnak ki – ezek a gombák kialakulása, innen, és a viták a gomba terjedését terjesztik;
 • A foltok nagyon gyorsan nőnek, összefonódnak, kiterjedt zónákat alkotnak a sérülés;
 • A levelek szárazak, amely után a gomba támadja a szárakat és a virágzást.

  Puffy harmat nem éri el a fejlődés feltételeit: gyorsan megtámadja a növényeket, minden nap bővíti a vereség határait.

  És a fiatal növények gyakrabban válnak áldozatok, amelyeknek nincs ideje egy speciális védőréteg növelésére. Amint a vereséget észlelték, az üzem elesett részeit azonnal el kell távolítani. szerencsére, A betegség kezelhető, és az időben kezelés indításakor sikeres lesz.

  Miért betegek a phloxes?

  Legvalószínűbb, hogy a növények figyelmen kívül hagyása. Igazán, A virágzó phloom betegségeket nem mindig lehet gyorsan felismerni. Tehát próbálkozzon egy héten, gondosan vizsgálja meg a virágokat, a levelek alatt, a felső és az alsó alatt.

  Ne felejtsük el, hogy a gomba átadhatja a növényt egy nem fertőtlenített kerti eszközön keresztül.

  Növeli a betegség kockázatát, ha:

  • elégtelenül öntözés Phlox (elfelejtettem, hogy párszor öntsük, a növény gyengül);
  • Nyári vagy késői tavasszal transzplantálja őket;
  • virágzik a virágok túlzottan savas talajon;
  • Túl hideg vizet használjon a floxes öntözéséhez a hőben;
  • Időszerűtlen leszállás.

  Figyeljen ezekre a negatív tényezőkre: Ha legalább együk elismeri, minden olyan intézkedés, amely a rosszindulatú harmat elleni küzdelemre támaszkodik. Az üzem nem csak a betegségtől mentes, hanem az új fertőzés kockázatának megakadályozása.

  A legjobb módja a rosszindulatú harmat ellen

  Minden tapasztalt kertész azt fogja mondani, hogy a gombás betegség elleni küzdelem legjobb eszköze annak megelőzése. A nyár kezdetétől az üzemnek fertőtlenítést igényel rézalapú gyógyszerekkel (“Topaz” vagy bármely más gombaölő szer). A jó eredmény a filoxillák furacilin oldatával (20 tabletta / 10 liter víz) kezelését adja.

  Fontos! A már páciens növények feldolgozásában szigorú szabály van: megmenteni őket, speciális darabokat és szomszédos növényeket kell szórni.

  5 Főbb szabályok a penész megelőzésére.

  1. Minden 4 éve átültetett Phlox-ra egy új helyre.
  2. Aludni a szárakat az optimális szellőztetés megszervezéséhez.
  3. Dobja a földet.
  4. Ha észreveszi a levelek léziójának jeleit, késedelem nélkül szakítsa meg őket. Az égés után.
  5. Próbálja meg úgy dönteni, hogy növeli ezeket a fajtákat, amelyek megkülönböztetik a betegség ellenállását.

  Ha a figyelmeztető intézkedések nem segítettek, vagy például elfelejtettem kezelni a növényeket a nyár elején, ne kétségbeesés, a bukott phlox a legtöbb esetben megmenthető.

  Népi jogorvoslatok

  5 recept, amelynek igényei nagyszerűek (még a magas versenyfeltételeknél is, szintetikus termékkel). 5 receptek a Flies harmat elleni küzdelemre a Phloxes-on.

  1. Fatőr. Gyűjtsük össze a fa hamut, 2 liter vízre lesz szükség 300 g hamu esetén. Töltse fel a kőris vizet, adja meg a 2 napot. Stílus. Perfolozza a kapott infúziót. Benne, szóda a háztartási szappan 7-8-as részén, keverje össze a készítményt. A növények kétszer folytatása, a feldolgozás közötti időközönként.
  2. Szóda + szappan. Egy liter vízben, terjedjen 5 g szódát (kalcinált), 5 g háztartási szappan. Spray a virágokat ezzel a kompozícióval ugyanazon sémával: 2-szeres időközönként hetente.
  3. A Skysheld Kefirből válassza a Szérumot, keverje össze vízbe (100 g szérum / 1 l víz). Ez a keverék csak permetezést permetez.
  4. Fokhagyma. Vágjon 50 g fokhagymát nagyon finomra, töltse ki 2 liter vízzel. Hagyja az infúziót a nap folyamán, ebben az időben koncentrált lesz. Ez a folyékony folyamat virágok.
  5. Kísérteties fű. Bármilyen okozott fű (legyen gyomok) kell törni, keverni, forralni forró vizet. A fű és a vizet egyenlő arányban használják. Az 5 napos ragaszkodás eszköze, majd az infúzió befagyott, és készen áll arra, hogy fagyasztva legyenek.

  A népszerű receptek alternatívája – cowboy infúziója. Egy vödörben vízzel, átirányít egy kis trágyát, ez a ritkas permet phlox. Az opció hatékony, úgy véljük, hogy a sérülés új töredékeinek kockázata szinte nulla. A fent felsorolt ​​összes receptek a kompozícióban lévő mikroorganizmus reakciókon alapulnak, amelyek aktívan küzdenek a gombás okozati ügynökkel. A növények esetében ezek ártalmatlanok, a szó minden értelmében – szerves.

  Nézze meg a növényeket 2 héten. Ha nem sikerült megszabadulnia a betegséget, és az új levelek már borítottak egy fehér COB, akkor meg kell szereznie a gombaellenes szereket.

  Különleges készítmények

  Az előkészületek szigorúan alkalmazandók az utasítások szerint: A csomagolás a csomagoláson és a permetezési szabályokon íródott, valamint a gomba károsodásához szükséges eljárások száma. Az impulzus harmatból származó phloxes kezelése a következőket foglalja magában:

  • kolloid kén oldat (0,5-1%);
  • “Tiovila”;
  • “Skor”;
  • “Topáz”;
  • “Baliton”;
  • “Topcin”;
  • “Fundazola”.

  A fenti alapok egyikének kell mentenie a virágokat fehér penészből.

   Ne próbálja meg “összetörni” egy gomba mennyiségeket: Válasszon az egyik gyógyszert, az utasítások szerint elváltak és alkalmazzák. Vigyázz a növény állapotára.

   Mi fog történni, ha semmit sem teszel?

   Ha nem harcoltál a penészgombával, akkor a phloxes levelei csökkenése megváltoztatja a barna foltok megjelenését. A gomba nem fenyegeti semmit, mert télre készül. A növény szórólapjain, amelyet a gyümölcs testületek alkotnak.

   Az elesett levelek a fertőzés forrásaká válnak – megfertőzik a talajt, mert a következő évben táplálkozási helyükön az egészséges növények nem nőnek.

   Kezdje el az ökológiai szervekkel való kezelést: Ha nem engedélyezte a teljes sérülést, az egyik természetes eszköz szükségszerűen segít. Ne keverje össze a szerves recepteket és a “kémia” használatát, az üzem számára stressz lesz. Ne felejtsd el párhuzamos leveleket égetni.

   Hogyan lehet megakadályozni a lassú harmat sérülését?

   Kezdje a legegyszerűbb – ne hagyja, hogy a gyomok az üzemre. Illessze be a virágot, hogy a gyógynövények mérlegelése ne zavarja a normál növekedést, a táplálkozást és a légzést a phlox-hoz. Hogyan védheti Phloxot a gomba:

   • Pop a talaj a színek közelében;
   • Míg a növény virágzik, többször szervez egy univerzális adagolót;
   • Ne tegye túlságosan nitrogén trágyázókkal – ha a virág feleslegben van, akkor hozzáadja a növekedést, és intenzív növekedést, alas, hozzájárul a fertőzéshez a gombafertőzéshez;
   • A phloxes-ben szenvedő betegek etetése a talajból és az égésből;
   • Győződjön meg róla, hogy megtanulja a földet az ősszel, hozzátéve a műtrágyákat a rézbe;
   • Tavasszal a talaj közelében lévő talaj alaposan inspirálja a humuszt;
   • 2 hétenként a Bordeaux folyadék PHLOX 1% -os habarcsot propálálhat.

   A kerti eszköz fertőtlenítése a parcella egyik alapelve.

   Ebből a célból alkohol-tartalmú szalvétákat, orvosi spray-t, mangánoldatot használhat. Külön szerszámok (a vágófelületük) tűzre kerülnek. A kerti szerszámok és jód alapú készítmények fertőtlenítésére használható, segítenek megakadályozni a fungal és a vírusos betegségek terjedését a helyszínen.

    A fenti intézkedések érdemes elvégezni őket: az a tény, hogy a por alakú harmat nem lassítja a károkat. 3-5 napig zúzza meg a zúzódó csapást, és a lehető legteljesebb mértékben üti a virágokat.

    A fertőzés gyakran a tavaszra esik, mivel a phlox abban az időben intenzíven növekszik, de a betegség általában nyáron nyilvánul meg.

    Mivel a nyár elején vizsgálja meg a phloxot, különös figyelmet fordítva az alsó levelekre (ahonnan a vereség kezdődik).

    A következő videóban megtudhatja, hogyan készítsen hatékony eszközt a penészegység elleni küzdelemre a fitosporin és a szóda phloxes-on.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: