Hogyan működik a gyep automatikus elnyomása és hogyan kell telepíteni?

Egy rusztikus kastélyban, egy magánházban, és még az országos területen is, amely kizárólag a családdal vagy a barátokkal való kikapcsolódásra szánták, a zöld gyepek elengedhetetlen attribútuma lett a dekoratív tervezési terv, a divattervezés divatos trendje. A földterület tulajdonjogának tulajdonjoga – Ez szintén a jól karbantartott, gondoskodó attitűd a megjelenéshez, az épületek és a fák hozzáadásához.

Sajátosságok

A fűnyíró fűzőteremben most nem jelent különleges nehézséget. Ha van kis elkötelezett pénzeszközök, akkor nem is részt vehetsz a füvesek ültetésében, és készüljenek fel a felkészült fűvel. A komplexitás nem a gyógynövény bevonat vételében, és nem a sima réteg fenntartásában, hanem elegendő öntözésben, amelyben a fű elegendő mennyiségű vízzel van ellátva.

Ezt a problémát előre kell hagyni, még a kiemelt terület előkészítésének szakaszában is. Az automatikus öntözést a csövek és az öntözési utánzás természetes csapadékmennyiséggel biztosítják. Ez drága öröm, de kisebb összegű, ha a gyep lefedése előtt tartják.

Ezt a módszert abban az időben, amikor a fű elérte a bizonyos fokú érettséget, de erre szükséged lesz a Turf széles körű megnyitása és helyreállítása, nem mindig sikeres.

A csepegtető rendszer törvényeinek a gyep sokkal könnyebb elvégezni, bár egyesek úgy vélik, hogy a hatás a sprinkler jelentősebb, és a füvet kapunk több zöld és vastag.

A faj bármelyikének elrendezése megköveteli a szükséges berendezések megvásárlását, sőt a legtöbb költségvetést egy kerek összegbe öntik. Az emberek biztonságosnak tartják a rendszer szakembereinek telepítését. De ha a földviszlő fogadó rendelkezik bizonyos készségekkel és szabadidővel, akkor önállóan a rendszer telepítését végzi, és egy kicsit megmentheti a kreatív potenciáljának körét.

Nézetek

Mindkét öntözőrendszer hátránya és előnyei vannak. Meghatározzák a sprinkler vagy csepegtető öntözőrendszer javára. Az optimális eredményt kapjuk, csak bizonyos feltételek és napszakok megfigyelése (az évszak és a levegő hőmérséklete miatt). A rendszer helyes működéséhez további komponensekre van szükség – a ki panaszkodik a rossz munkával kapcsolatban, általában nem minden javaslatot veszi figyelembe, vagy megmenti őket, hogy megszerezzék őket.

Sprinkler

Permetezőgépekkel (pörgetésekkel) vagy sprinklerekkel történik. A gyártók és a fejlesztők a fogyasztók változó eszközöket kínálnak a különböző területek, a szokatlan konfiguráció, a nagy, közepes vagy kicsi.

 • Statikus rögzített irány és cseppek – Kényelmes egy kis mosóhelyen, a napsütésben. Bár sikeresen alkalmazzák a gyep szélein vagy a kerítések mentén, zöld növényi pályákon.

 • Rotációs munka a belső turbinából és tintasugaras permetet biztosít. Az impulzus beágyazott ratchet mechanizmusban torrent. És a forgó, és a horkolás kényelmes a kerek vagy négyzetes gyepen, segítségükkel az egész seedy terület egyenletes, fokozatos öntözését biztosítja.

 • Oszcilláló Ajánlott: 16×30 méteres téglalap alakú területekre.

Ez csak az öntözött felület elszámolási formáinak legszélesebb megkülönböztetése.

A polcokon az iparcikk, akkor felel meg visszahúzható permetező, öntöző ágazatok vagy félkör, csavarás; magasságban vagy földön telepítve; Rejtett hosszú és keskeny gyep téglalapokra.

Nedvesség Minden terület, akár problémás hozzáférésű, használható, alkalmazható változat sprinklers egyedi nyomásszabályozókkal. A design rendszereket használnak változó, mivel az öntözőrendszer fut a víz forrása és a szivattyú, és a készülék határozza meg nem csak a nyomás, hanem a terület nagysága és a szükséges vízszint.

Csöpög

Nem csak a sima és zöld fű, az alkalmazás fő alkalmazása az országos területek, ahol az ültetett növények összetétele változatos, és a víz nem lehet túlzott számban vagy hiányban. Az eszköz egyszerűsége nem jelenti azt, hogy a gondos kialakítás nem szükséges – ezt figyelembe veszik a megkönnyebbülés identitásának figyelembevételével, A vízellátás központi forrásának helye és kilátása, a terület éghajlati létesítményei.

Ennek az öntözési módszernek a vitathatatlan előnyei – a hatékonyság hatékonyságának, rendelkezésre állásának, a talaj minőségének megőrzésének és megőrzésének egyszerűsége.

A vízellátás szintje szezont, időjárás (hő- vagy bőséges csapadék) állítható be. A működés biztonsága és időtartama attól függ, hogy milyen anyagokat készítenek. Ha elektronikát és időzítőket használnak, az öntözés sikere biztosítja a telepítési és üzembe helyezési folyamatok minőségét.

Mi áll?

A rendszer komponensei a preferencia tárgyától függenek, bár némelyikük egy és egy másik típusban található. A következő berendezések részt vesznek a csepegtető rendszerben:

 • csövek permetezésére és csatlakoztatására szolgáló szerelvények;
 • Központosított vagy teljes vízellátás és kompresszor forrása;
 • A készlet tartalmaz egy szűrőeszközt, amely védi a permetezőket az ágyból;
 • A rendszerhez vezető szelepek és szükség esetén leválasztása, a cseppekkel védett prekurzorok.

Sokkal függ attól, hogy milyen sprinklereket használnak – statikus, forgó, impulzus vagy kombinált.

A szivattyú közvetlenül a forrásból vagy a tartályból származó vízellátást biztosítja, amelybe az öntözési folyadékot előre felvették.

Egy nagy gyepterület, egy professzionális rendszer jön létre, felszerelése fokozatos és változó munkát igényel nehéz helyzetben, számviteli a választás minden aspektusát vásárláskor.

Először a rendszer kidolgozása, amelyben a fő vízforrást figyelembe veszik: Nos, artesi kút vagy központi vízellátás, a szivattyútelep hatalma és sávszélessége meghatározható. A készüléket ki kell számolni az öntözés szükséges mennyiségére, és ezért a fűnyíró területe a legnagyobb szükséglet alatt. Figyelembe kell venni, és helyét – az árnyékban vagy a napban.

Automatizálás, váltakozva kiválasztott csoportok, csökkentheti a szivattyú teljesítményét, és a vízellátásból származó vízfogyasztás. Még az egyes csövek átmérőjének meghatározása is a számításokon kell alapulnia. Tartozékok kerülnek hozzáadásra, ha a gyep a fagyasztási talajon található – a vízelvezető kút és a leeresztő szelep a téli védelemhez szükséges. A vásárlási rendszerhez részletes utasításokat csatolnak. A független megállapodás magában foglalja a fúvókák, szerelvények és csövek használatának lehetőségét a műanyag pnd, a gumi és az egyszerű öntöző tömlők.

Hogyan kell csinálni?

A saját kezével különleges pénzügyi és ideiglenes költségek, számítások és nehézségek nélkül egy kis rendszert készíthet az ország csepegtetésére. A legprimitívebb és egyszerű módszer – több tömlők összekapcsolása kabátokkal vízzel, tartályokkal vagy akár régi fürdőkkel. Az egyik vége kommunikál a tartályt, a második a gyepen vagy kerti ágyakon található.

A technológiai típus telepítése megköveteli az öntözés, az adapter, a dugó és a szűrő sorának meghatározását (anélkül, hogy folyamatosan folytatnia kell a eltömődött sprinklerek tisztítását).

A víznyomás ebben az esetben biztosítja a tartályt az emelkedésre, így a szerelvényre, a sebességváltóra, a szelepre és a csekk szelepre szükség lesz, szerelvények a nagyobb átmérőjű tömlőkhöz, amelyek a sprinklerekhez vezetnek.

Az automatikus rendszer lépésről lépésre vonatkozó utasításai lehetővé teszik az optimális lehetőség kiválasztását – nagy, jelentős gyepterület, többfunkciós, intelligens és racionális.

 1. Az elvek, amelyeken az öntözőrendszer működik – fontos kiszámítani, hogy milyen nyomás szükséges az etetéshez, hogy olyan tartályt biztosítson, ahol a víz felhalmozódik.
 2. A helyes számítás lehetővé teszi a túlzott és elégtelen öntözés elkerülését, a víz újraszámítását. Biztonsági szelep szükséges, hogy elkerülje a nyomáscsökkenést a lehetséges okok bármelyikére.
 3. A vásárlások megkezdése előtt, és még inkább a sprinkler rendszer telepítésének megkezdése, az egyes ágok maximális és optimális sávszélességének kiszámítása, a kívánt cső átmérője – a fő, takarmány, az ágakban.
 4. Ezután döntse el, hogy mennyi sprinklereket használnak, hogy milyen típusú sprinkler ideális lesz egy adott webhelyen (ehhez figyelembe kell venni a zónát és a tartományt).
 5. A gyep megjelölése után (festék vagy csapok a burkolattal), a tiszta árkok ásnak a csövekhez, amelyek fontosak ahhoz, hogy megfelelően gyűjtsük össze, és minden bizonnyal felszerelje a vízelvezető eszközt az összes fióktelep.
 6. Automatizálás – a legnehezebb pillanat az összeszerelésben. A mágnesszelepek esetében speciális védőburkolatokra van szükség, és a szivattyú közelében lévő telepítés olyan helyen, ahol karbantartása nem jelent kellemességet.
 7. Még a csővezeték ágaknak a kollektor csomóponthoz való egyszerű csatlakoztatása bizonyos nehézségeket teremthet a tapasztalatlan építő számára. A sprinkler felszerelése előtt ellenőriznie kell az egyes szegmensek működését, hogy vizsgálja meg, hogy van-e szükséges szorongás.

A legtöbb forrásban, még az automatikus öntözőrendszer független felszerelésére is elbeszélve, javasoljuk, hogy a szakemberek szolgáltatásait ellenőrizzék, helyesen állítsa be az elektronikus vagy az automatikus mechanizmusokat.

Gyakran előfordul, hogy a berendezések bontásai ebben a szakaszban fordulnak elő a műszaki követelményeknek való megfelelés miatt.

Miután minden ellenőrzött és telepített sprinklerek, egy másik ellenőrzést végeznek – Ezúttal meghatározza a helyes permetezést.

Működési szabályok

Egy kis terület egy egyszerű rendszere minimális nehézségek lesz a törés szervizelésekor és kiküszöbölésénél. Az okosabb az automatikus eszköz, annál potenciális problémák. A tulajdonosok jelentős mennyiségű technológiai eszközöket próbálnak bevonni: a szél, az eső, a talaj nedvességének érzékelői, néha még egy egész időjárási helyzet. Itt egy hosszú ismert szabály kezd dolgozni – annál inkább az összetett részek mechanizmusában, a legvalószínűbb bontásban.

A tartály és tömlők egyszerű eszközeiben eltömődhetnek, vagy áttörhetik a tömlőt, de könnyedén megbirkózhat a saját kezével. Az elektronikus áramkör törése, egy fontos relé, a tömítés áttörése – ebből a senki sem biztosított, még akkor is, ha drága rendszert vásárol egy bizonyított gyártóból. Tehát időszakos megelőzést kell végeznie, és felkéri a szakember ellenőrzését és ellenőrzését.

Hogyan szerelje fel az autopolyt, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: