Hortangea Egyéb “Santa Freiz”: Leírás, leszállás és gondozás

A Hortensia egy rendkívül szép virág, amely sok taxit, házak tulajdonosait és szakembereit részesíti előnyben. Nagyon gyakran ez a hortenzia, amely a virágösszetétel középpontjává válik.

A fajták leírása

Hydrangea Paniculata Sundae Freise (Hydranges Egyéb “Strawberry Swab”) – Ez a növény legújabb foka. 2010 elején tapasztalt francia tenyésztők vezette, és egy másik fajta alapján hozták létre, amelyet “vanília freiz”. Ha összehasonlítja a Santa Freiz analógjait és rokonait, akkor miniatűrnek nevezhető: a cserje magassága és szélessége nem haladja meg az 1 métert. Vizuálisan a növény hasonlít egy tiszta labdát, amely nem igényel speciális képződést.

Az üzemnek számos előnye van, amelyek közül a következőket szeretném kiemelni:

 • Frost rezisztencia – könnyen ellenáll a hőmérséklet -20ºС;
 • fényes, szép megjelenés;
 • Szokatlan gondoskodás;
 • nincs szükség állandó napfényre;
 • Az első virágzás – már az élet első évében;
 • bárhol is termeszthető, még az út is.

Ami a hiányosságokat illeti, érdemes megjegyezni a következő kritériumokat:

 • nedvesség, ezért állandó és bőséges öntözésre van szükség;
 • olyan talajtípusra, amelyben növekedni kell – kívánatos, hogy savakkal telített legyen;
 • Heat-szerelem – ha ez megtörténik, hogy a tavaszi fagyás, a virág és a fiatal folyamata meghalhat;
 • Télen meg kell szervezni a hortenzia menedéket.

A következő funkciók a Buggy Hortenziába jellemzőek:

 • nagyvirágok, amelyek átmérője elérheti a 2,5 centimétert, formájukat – piramisát;
 • Kezdetben a növény virágzása fehér, de idővel rózsaszínré válik;
 • A virágzási időszak elég hosszú – június és október között;
 • Sötétzöld színes korona, amelynek levelei 12 centiméterrel vannak ellátva, hosszúak és jellemző betörés színe.

Ez a fokozat a Hortenzia nagyon gyorsan népszerűvé vált. Az a tény, hogy a Hydrangea Paniculata (Egyéb Hortenzia) gyors virágozása során, milyen szép az, hogy lehetetlen elszakadni tőle.

Hogyan kell ültetni?

Ha Ön és úgy döntött, hogy díszíti a “Santa Freiz” virágkert, akkor nagyon fontos, hogy a kívánt eredményt helyesen földre állítsa a leszállást, ragaszkodjon az összes szabályhoz. Ezről szól, hogy később a cikkben tárgyaljuk. Szóval, kezdjük a leszállási lehetőségeket. A Hortensia olyan növényekre vonatkozik, amelyeket ritkán termesztenek a magokból. A virágok növekedéséhez sok időt és türelmet kell, ami a magok szegény csírázásához kapcsolódik.

kívül, Mielőtt növekedné a teljes és virágzó bokor, sok idő fog haladni. Ezért a legtöbb rabbing a dugványok alkalmazásával használja a termesztési módszert, és a “Bush megosztása” és a reprodukció alkalmazása népszerűség.

A hortenzia teljes ültetési folyamata a következő lépésekből áll:

 1. Dönt a tervezés helyével; Választhat még egy árnyékos sarkot, mert a virágnak nincs szüksége napfényre;
 2. Készítsen egy olyan szubsztrátot, amely ideális egy virághoz; Szükséges kerti talaj, tőzeg, nedves, homok, és keverni mindent;
 3. Csepp a gödörbe a kiválasztott helyen – átmérőjű, nem haladhatja meg a 70 centimétert, és körülbelül 1 méteres mélység;
 4. Az 1/3-as gödör tele van elkészített szubsztrátummal;
 5. Ezután a gödörben el kell helyezni a növényt, és nagyon óvatosan kiegyenesíti a gyökérrendszert;
 6. A keveréket, amely maradt, töltse ki teljesen a lyukat; A palánta függőlegesen állnia kell;
 7. Az utolsó szakaszban a virág vízzel öntöz, amelyet meg kell oldani.

Fontos! Győződjön meg róla, hogy a leszállás után a mulchinget kell tennie. Mulch Használjon tőzeget, szalmát vagy zsetont. Ez a réteg nedvességet fog tartani, és minimalizálja a gyomok csírázásának lehetőségét.

Javasoljuk, hogy kövesse a következő hasznos tippeket:

 • A “Santa Freyz” gyorsan alkalmazkodott egy új helyen, kb. 24 órával a leszállás előtt 20 liter vizet önteni a dömpingelt gödörbe;
 • Annak érdekében, hogy a bokor gyorsan átadódjon, egy napra kell elhelyezni, hogy a gyökérképződés speciális stimulátorában helyezze el; Stimulátorként használhatja az EPIN vagy a Zircon eszközt;
 • A szakértők azt javasolják, hogy a leszállási hidrangeát áprilisban nyitja meg;
 • Kívánatos, hogy a talaj laza, termékeny és magas savtartalmú legyen;
 • A leszállási hely kiválasztása, a felszín alatti vízszintre összpontosítva – meglehetősen magasra kell menniük.

Hogyan kell törődni?

A helyes ellátás az egészség, a gyönyörű megjelenés és a gyors virágzó növények garanciája. Ez az oka annak, hogy a hortenzia beszél, egyszerűen lehetetlen, hogy ne mondjam, hogyan kell gondoskodni róla. Csak az egyszerű szabályok betartása szükséges.

Locsolás

Hortenzia Egyéb “Santa Freiz” olyan növény, amely nagyon szereti a vizet. Az öntözésnek bőségesnek és napi – 5-7 liter víznek kell lennie. És abban az időszakban, amikor a nyári hőt áll az utcán, ugyanabban az összegben kell vízzel, de naponta többször. Víz a vizet a csap alatt lehetetlen – meg kell védeni, semmiképpen sem használják az esőt.

Lazítás

Lazítsa meg a talajt a hortenzia közelében, havonta egyszer, és csak a virág után. Lazítás után tanácsos a mulasztás. Ez a folyamat lehetőséget ad arra, hogy megtartsa a nedvességet. Tekintettel arra, hogy a root hortenzia rendszer meglehetősen közel van a felületen, a lazítás folyamatot kell végezni nagyon óvatosan.

Ha a gyomok megjelenése a virág közelében észrevehető, azonnal távolítsa el őket, hogy ne szívja el a vizet a talajból.

Podkord

Egyéb hidrangea, mint bármely más növény, időszerű táplálásra van szüksége, amely táplálja az összes szükséges ásványi anyaggal és hasznos anyaggal. Amint a virág megkezdi a növekvő szezont, meg kell adni. A műtrágyákat havonta 2 alkalommal adják meg. Lehet, mint ásványi adalékok (kálium-nitrát és szuperfoszfát anyagok) és szerves (csirke alom vagy tehén trágya). Ideális, ha alternatív.

Szerves anyagként táplálkozhat. De a kálium-nitrát és a szuperfoszfát anyagok ásványi adalékanyagok. Az adagoló az egész virágzó bokor egész időszakában tart, és csak akkor ér véget, ha a hortenzia megszűnik.

Ritkítás

Fiatal Hortensia Bush Cut Nincs szükség. Az első vágás csak akkor történik, ha a bokor hároméves korig elérte. A növénytermesztés a termesztési szezon kezdete előtt vagy a vége után szükséges. A tavasz érkezésével előállíthatja az úgynevezett dekoratív vágást, amely alatt egyszerűen eltávolítania kell az ágakat, amelyek nem túlélte a téli fagyokat. De szakemberek és professzionális kertészek azt állítják, hogy a szinte teljes vágás ideális változata lesz.

Ennek a folyamatnak az a célja, hogy eltávolítsa az összes kis szárat, és csak a legerősebb és vastag, ami növeli és új hajtásokat ad. TÖRTÉNŐ BUSH TRIM A tavasszal is előállított.

Átruházás

A transzplantáció ritkán történik – 1 óra 5 évenként. Tökéletes idő – április. Ha helyes és jól gondoskodik a növényére, akkor a bokor folyamatosan növekszik és virágzik, nem lehet újratelepíteni. Hogy megértsük, hogy ezt tegye, egyszerűen vizuálisan értékelni kell az üzem állapotát. Természetesen, ha látod, hogy valami történik egyáltalán – a hortenzia lassú, beteg, és a virágzás nem különböztethető meg a szépség, először is, válasszon egy új helyet és transzplantáljon.

Reprodukció

Korábban a cikkben már beszéltünk arról, hogy a legtöbb esetben a hortenzia szaporodik a dugványokkal vagy dekódokkal, de a magok szinte soha. Tekintsük ezeket a lehetőségeket.

 • Tavasszal összegyűjtött dugványok, amikor metszést végeznek. Ezután 24 órán keresztül áztatják őket a gyökérrendszer növekedési stimulátorában. Miután a szubsztrátumba kellett lennünk, emelkedett savassággal. A fiatal dugványok előnyösen tartoznak, ami megmentheti őket a naptól. A talaj gyakran víz. Az első levelek elég gyorsan jelennek meg. Hortangea Egyéb, a kutikulából termesztett, a leszállás után virágzik.
 • Gyakran használják a bandákkal való reprodukciót is. A folyamat meglehetősen könnyű – meg kell égetni egy fiatal szárat, és megszórja a földet. Ebben az állapotban a tartály a következő tavasz előtt van. Már áprilisban elválasztható, anélkül, hogy károsítaná root rendszerét, transzplantált minden kényelmes helyre.

Telelés

Bár az üzemet fagyállónak tekintik, meg kell szerveznie a megfelelő telek. Ez szükséges annak érdekében, hogy a fagyok érkezése -18ºС, a növény nem fagyott, ennek eredményeként. A téli előkészítés a következőket tartalmazza:

 • száraz ágak eltávolítása ősszel;
 • Talaj mulchálása;
 • A talaj kudarca a bokor fűrészpor vagy lombozat közelében.

Miután a védőréteg zavarba jött a földön, amely nem adja meg a gyökérrendszer befagyasztását, a bokor tetején lévő pala vagy egy fadobozlal kell fednie. Ezek a feltételek a lehető legkényelmesebbek lesznek a hortenzia számára. Könnyen megbirkózhat a téli hajón és a fagyok.

Betegségek és kártevők

A Sundae Freise elég gyakran a különböző kártevők és betegségek támadása. Beszéljünk részletesen azokról a betegségekről, amelyeket a legveszélyesebb és káros a Hortenziába olvasnak. Szóval, leggyakrabban ez a virág több betegségben szenved.

 • Hamis liszt harmat. Ha a lombozat egyértelműen kimondható, ragyogó olajos foltok, azt jelenti, hogy ez a betegség leküzdenie az üzemet. Kezelés egyszerű – Szükség van réz erőteljes hortensiát permetezni. És olyan alkalmas gyógyszerek, mint a “samshat” vagy a “quadris”.
 • Vérszegénység. Ez a betegség a virágzás lombozat formájában nyilvánul meg. A megelőzésre és a kezelésre speciális megoldásokat alkalmazhat – vas-kelátok vagy nitrogén kálium.
 • Szürke gnil. A barna foltok megjelenése azt jelenti, hogy megütötte a növényt. Lehet megbirkózni ezzel a betegséggel, valamint a lisztharmával, ugyanazokkal az eszközökkel.
 • Gyűrű foltosság. Ez a betegség az egyik, amellyel lehetetlen megbirkózni. Mivel ez nem szörnyű, de a hortenzia ebben az esetben sürgősen ásni és ártalmatlanítani.

Nagyon gyakran a “Santa Freiz” támadja meg a különböző kártevőket, amelynek célja a levelek. Leggyakrabban támadják a virág pókhálót és szórólapját. Speciális pénzeszközöket használnak azok leküzdésére, amelyek között a leghatékonyabb és hatékonyabb “követelés”, “Phytoverm”, “Aktar” és “Akttellik”.

Nagyon fontos, hogy szorosan figyelemmel kísérjék a virág állapotát. Ha vizuális változások láthatóak a leveleken vagy a rovarokon, azonnal futnak a boltba, és különleges gyógyszereket vásárolnak. Vásárlási készítmények a hortenzia megelőzésére és kezelésére, gondosan olvassa el a gyári csomagon feltüntetett információkat.

Nézd meg az eltarthatósági feltételeket, valamint vásároljon termékeket csak a jól ismert gyártóktól.

Használat a tájtervezésben

A cserje külső vonzereje és jellemzői ideális lehetőséget kínálnak mind a házi virágágyás, mind a hihetetlen tervezési megoldások megtestesülésére. Nagyon gyakran, a virágot tájkép formájában használják, amikor egy virágpályát díszítenek, egy kerti pályát. Hortangea Egyéb “Santa Freiz” jól néz ki más növényekkel, a Tandem-ben, amely kiváló virágkompozíciót hoz létre.

Értékelések áttekintése

   Valószínűleg, szinte minden újonc kertész, mielőtt eldöntené, hogy egy bizonyos virágot termeszt, gondosan megismerkedni fog csak a növényrel, hanem a véleményekkel is. Azt is megtekintjük azokat az információkat, amelyeket a kertészek erről a fajta hortenzánról maradtak. Alapján könnyedén arra a következtetésre juthat, hogy a virág méltó bármilyen virág díszítésére, a háztartási telek: jó és gyorsan növekszik, a virágzási időszak alatt lehetetlen levágni. És mi óvatos, akkor csak követnie kell a szabályokat.

   Nézd meg a Hytenzia “Santa Freiz” közelebbi.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: