Indiai krizantém: leírás, fajták és gondozási ajánlások

A krizantémok változatossága között az indiai krizantém kiemelkedik a gyönyörű félvilági virágzatokkal, vagy ahogy azt is nevezik, krizantémi jelzés. A növény termálos, különös tekintettel az ellátás és az éghajlat különleges követelményei.

Sajátosságok

Indiai krizantém – évelő, az 1,5 m magasságban (átlagosan 0,6-1 m). Természetes körülmények között megtalálható Indiában, a Közel-Keleten és a Kaukázusban, Európában nem elég. A növények kétféle hajtásokkal rendelkeznek – mindkettő egyenes és élesítés lehetnek. A levelek kiterjesztett ovális alakúak, gyönyörű smaragd színűek és könnyen viselhetőek. Az alul és a menekülés közepén nagyobb, 7-10 cm hosszúságú, a lecsekevéli levelek szélei.

A virágok hasonlóak a kosarakhoz, és különböző színűek, a fajta függvényében. A virágzó növények időszakát az éghajlati viszonyok okozzák, és augusztus végéig november végéig vagy szeptembertől decemberig folytathatják. Egyetlen virágok, minden ágon. Gyökerek a növényben jól kifejlesztett, vastag. Ezt a fajokat gyógyszerek gyártására használják, mivel a virágok nagy számú hasznos elemet és vitaminokat tartalmaznak.

Ezenkívül teát, tinktúrákat készítenek, amelyeknek lázcsillapító hatása van, a migrén ellen a levelek. Bizonyította a krizantém illóolaj jótékony hatását az emberi agyra. Ezt a tulajdonságot Parkinson-kór kezelésére használják.

A közepes szélességi termesztéshez ez a faj nem különösebben alkalmas – az üzemet egy lassú emelkedő, rövid virágzó és kis virágzással megkülönböztetik.

Fajta

Az indiai krizantémot a fajták sürgősségi változata jellemzi, amelyek mind a szirmok, mind a színezésük formájában különböznek.

 • “Gazella”. A bokor magassága elérheti a mérőt. A gép virágok fehér árnyalattal rendelkeznek, átmérőjük körülbelül 20 cm.

 • “Indicum Mic”. A fajta különböző színekkel és formájú színek keverékét képviseli.

 • “Hajnal”. Bush Magasság 1 m, nem nagyon nagy narancssárga virágokkal díszített. Bloom két hónapig tart. A fajta meglehetősen gyakori.

 • “Anastasia”. Hosszú ideig virágzik a fajta, az ősz elejétől és a fagyok kezdete előtt. A bokor elérheti a 70 cm-t. Nagy virágok különböző színűek: fehér, lila, sárgás, sokszínű. Minden alfajna bár különböző színű, de elég nagy rügyek (17 cm) vékony szirmokkal.

 • “Művész”. Az alacsony sebességű bokrokhoz tartozik, amelyeket gyakran házcsomagolt növényként használnak. A sziromfestés meglehetősen eredeti, amely váltakozó fehér és rózsaszín (vagy krém, sárga) csíkokból áll.

 • “Vinimini”. Szintén alacsony krizantém, körülbelül 30 cm-es szárral. A fokozatot megkülönbözteti a bőséges virágzás, bár a rügyek kicsiek. A festmény narancssárga, sötétbarna közepén.

 • “Valentina Tereshkova”. A nagy rügyek sötét málna árnyalattal rendelkeznek, és az alsó részük könnyebb. Gyakran a besorolást a péksüteményekre használják.

 • “Pilóta”. Új, félig állatgyógyászati ​​osztály, amely a szárral sűrűn helyben található smaragd elhagyja. Közép színű szirmok szélesek. A fajta jól szállítható, és a vágás után tartja az űrlapot. A rügyek könnyen festhetnek színezést, ha különleges színezékeket adnak a vízbe.

 • “Alamos”. A fajta speciálisan vágásra, amely ellenáll a szállításnak. A növény egyszerűen virágzik, mint a kamilla kis átmérőjű. A szirmok lila vagy burgundi árnyalattal rendelkeznek fehér tetején, világos zöld virágmaggal. A bokor nem túl magas, körülbelül 70 cm.

 • Barolo. Olasz bokor osztály, amelyet a kis virágok jellemeznek. A szirmok megfelelő formájúak, egyenletesen vannak borítva. Sárga Buton közepén könnyű zöldes nyakkendő a központban. Levéllemezek Sima, füves hang. A csokor 3 hétig állhat.

 • “Bartoli”. Rendezés kis frottír virágzással. Szirmok számtalan, jobb alakú, narancssárga színű. Egy undocarted formában a zöldes hangzás közepén. A bokor erős szövésszalagokkal rendelkezik, 70 cm-es.

 • “Uszály”. A krizantém egy fejű nagyvirágú fajtákra utal. Rügyek terry, nagy, telített lila lila árnyalatú. A növénynek van egy kifogástalan formája, jól elágazó lövések elérve a 60-70 cm-t.

 • “Fényes”. Ezt a hibridet egy szokatlan színező szirmok különböztetik meg – a lila fehér színű nagy csíkok borítják, és egy zöld hang közepén vannak. A közvetlen alacsony bustice egy kúpos lágyszárú szaga van. Hosszú ideig tartották a vágásban.

 • “Unokám”. A vágáshoz használt alacsony fajta, valamint a cserepes kultúrában ültetett. A növényi magasság csak 30-40 cm. A többszintű szirmok keveréke keveredik.

 • Dálat. A fokozat kis méretű Terry Lila-lila virágokkal rendelkezik, a központban zöldes árnyalattal rendelkeznek. A bokor stabil, átlagos számú fényes zöld levelek a szárakon. Magassága 60-70 cm.

 • “Karnevál”. A vágáshoz használt rannetikus fokozat. Virágok félidős, hasonló a kamilla. A színezés lehet rózsaszín, lila, könnyű lila tetején és fehér az alján. Középső nyitott, sárgás hang. A magasságban lévő bokor kicsi, 40-60 cm, a kiterjesztett rügyek mérete 6-7 cm.

 • “ROBINO”. A színes szín nagyon látványos: sárgás-burgundi, rózsaszín-fehér vagy vöröses-fehér szirmok a bázison, a zöldes-sárga középső kör körül elrendezve.

 • “Piros indítás”. 6-7 cm átmérőjű kis frottírvirágokkal rendelkezik. Színezés virágzat lila, egyenruha az egész sziromban. Növényvédelem, 60-70 cm Magasság, zöld levél lemezek nagyon sűrű. Használjon virágot főként vágáshoz.

 • “ROYCE LAVLI”. A termikus rügyeket telített lila rózsaszín hangon festjük, sima átmenetzel. A széleken a szín szinte fehér, a középpont irányába sötétebb lesz. A növényi szárak egyenes, a telített zöld színű levéllemezekkel a virág magasságában akár 70 cm-re nő.

 • “Harsonaszó”. A fajta a korai virágok és a színek keveréke jellemzi. Különböző színek szirmai: fehér, sárga, narancssárga, piros és rózsaszín, amely az átmérőjű félig állami virágzathoz kapcsolódik, 5-6 cm. A bokor nem különböztethető meg egy különleges magas, akár 50-60 cm-ig terjed.

 • “Fianna”. A bokor hibrid terry lila rügyekkel és fényes növényi szaga van. A rügyek kicsiek, méret 7-8 cm. És a bokor akár 70 cm-re nő. Elsősorban a vágáson termesztik.

 • “Jaguar Purpur”. Az átlagos gabona fokozatokra utal. A lila árnyalatokban festett virágzat. A bokor egyenes, jól elágazó szárú szárak smaragd levél lemezekkel. Az átmérőben lévő virágok 6-7 cm-es, de az oldalsó hajtások vágásakor meglehetősen lehetséges, hogy egyoldalú virágot termesztenek körülbelül 10 cm száron.

 • “Adag”. A fajta megkülönböztethető gyönyörű szín: telített burgundiai szirmok fehér szegélyezésével. A bokor nem különböztethető meg speciális magas, a virágok is közepesek.

 • Észak-bai. A bokorot sárgás és fehér szirmok jelzik, észrevehető sötét lila szalaggal.

 • “Mint érdemes”. A fajta virágzatai hasonlóak a kamillához, és szokatlan színük miatt nagy dekoratív értékkel rendelkeznek. A narancssárga szirmok a zöld közepén találhatók, amelyek a sárga csíkok szélén díszítettek.

A Chrysanthemum indiai fajták ezen listáján nem ér véget. Még mindig sokkal kevésbé látványos faj van, amely képes a webhely valódi dekorációjává válni. Különösen a Terry Chrysanthemum Indicum Decorum.

Leszállás

A bokor ültetése előtt döntenie kell a leszállás helyéről. Ehhez kívánatos, hogy egy kis magasságú telket választani, hogy a felesleges nedvesség állhasson, és a gyökerek nem indultak el. A helyet is jól kell fedezni és védeni kell a vázlatoktól. A legjobb krizantém nő a vékony talajon. A nyitott szakaszon ültetés Chrysanthma június első napjaiban van.

Elkészített palánták együttesen egy kis helyiséggel, a hidratálással és a ducklingsben ültetettek. A mélyedés méretét körülbelül 2 cm-rel kell elvégezni a földi kómában, a gyökér bajusznak a föld felett kell lennie, vagy legfeljebb 1 cm mélyebbnek kell lennie. A növény a kútba kerül, és szépen elalszik, hogy a föld keveredik humuszral. Ezt követően érdemes önteni.

Az emelt bokrok 50 cm-re kell ragaszkodni.

Az ellátás finomságai

Ha a krizantém mögött, a jelzés helyesen gondoskodik, mindig látványos megjelenésű és hosszú virágos. A virágellátás egyszerű és a következőkben fekszik:

 • Az öntözés mérsékelt és rendszeres, hetente körülbelül 1-2 alkalommal szükséges, a talaj felső rétegének szárítására kell összpontosítani;

 • Szisztematikusan kell táplálni, az ültetés után – nitric műtrágyák a zöld tömeg növelésére, valamint a bootonizáció elején – foszfor-potash a buja virágzáshoz;

 • A vágás segíti az üzemet, hogy megtartsa az űrlapot, és szépen nézzen ki, és az esik előtt az üzemet a gyökér alatt vágja;

 • A transzplantációt évente végezzük azzal a feltétellel, hogy a növény télre ásni fog. A virágot egy földes szobával együtt egy jó hidratált, szerves talaj által ívelt.

Téli előkészítés

Télen a bokor levágódik, és csak kb. 20 cm-t hagy, ásni egy földes szobával, és dobozokba vagy tartályokba helyezve, peeping homok. Tárolja a növényeket a pincében, ne hidratálva, + 2 ° C-on. A bokorot egy kertből egy edénybe vigasztalhatja, és tarthatja a szobát. Hosszú ideig virágzik a helyiségben.

Amikor a virágzó végek, és a szárak az oldalakra hajlamosak, a krizantémiát a gyökér alatt kell vágni, és a pincében lévő telekbe kell vinni.

Reprodukció

Növelje az indiai Chrysatte-t kétféleképpen lehet:

 • magvak;

 • Cherenkovania.

A reprodukcióban az első vetőmag-módszert először a palántákba vetették. Ehhez először bezárták őket a szövetre vagy a szalvétára, amelyet rendszeresen hidratálunk + 5 ° C hőmérsékleten. Aztán nedves földön van egy tartályba, de ne szórjuk felülről. A kapacitások üveggel vagy polietilénnel vannak ellátva, nem felejtik el a levegőt.

Menedéket tisztítanak, amikor a magok csírázás.

A nyílt talajban a hajtásokat ültetik, miután jól melegszik. Növekvő magvakból – a krizanthmant sokszínűségének leghatékonyabb módja. Ha dugványokkal hígítjuk, több mint 20 cm hosszúságúak. Azonnal a talajba (rugó) vagy a tartályba kerülhetsz a földön. A hajtásokat filmekkel borítják, de így nem érinti őket, rendszeresen ellenőrzi őket.

A polietilént gyökerezés után eltávolítjuk. A nyitott talajban átültetett tartályokban termesztett csíkok. Tedd meg május-júniusban.

Az új bokrokat nitrogéntartalmú műtrágyákkal kell kitölteni.

Betegségek és kártevők

Chrysanthemum Indicam, mint más kultúrák, meglepődik a kártevők és betegségek. Leggyakrabban a növényi aggodalmak nematódokat, egy internetet és egy szót. A sérült levelek foltokkal vannak borítva, egy bokor szárítja. A paraziták elleni küzdelem a krizantém inszekticid gyógyszerek feldolgozásában van. A túlzott páratartalomtól a növény meglepő lehet a penész.

Ha ez történt, a betegeket el kell távolítani, és egy bokorot és földet a fungicidek kezelésére (“fundazole”, “topaz” vagy bordeaux folyadék kezelésére).

Használat a tájtervezésben

Ez a faj néz hallgatólagosan minden virágágyás vagy a kertben, szolgál dekoráció rabszolgák és mixboraders. Ugyanaz a gyönyörű bokor úgy néz ki, mint egy leszállás, és a csoportban, különösen, ha a fajták különböző színűek. A fajták sokféleség lehetővé teszi a fantázia akaratát az oldal tervezésében:

 • Az alacsony bokrokat kerti pályákkal díszítették, vagy az előtérben lévő kirakodásokban használják;

 • A magas virágokat más leszállások hátterében ültetik;

 • Külön ültetett bokrok, létrehozhat fényes foltokat egy közös zöld háttéren;

 • A krizantém bokrokat egy eredeti minta formájában lehet szállítani.

Köszönhetően a hosszú és szép virágos, indiai krizantém jogosan érdemel szeretetet és csodálatot sok virág víz, és egyszerű gondozás és tartalma lehetővé teszi, hogy nő a virág, még kezdők virágkertészet, meg kell ragaszkodni csak néhány szabályt.

Arról, hogy hogyan lehet gyökerezni az indiai krizantém vágásait, tanulhat az alábbi videóból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: