Juniper vízszintes “herceg Wales”: leírás, leszállás és gondozás

Juniper – kultúra, amely dekoratív tulajdonságaival meghódul. A “Prince Wales” fokozat az egyik legnépszerűbb. A Kanada-i Kanadából származó tűlevelű kis cserje egyszerű, nem igényes, hogy gondoskodjon és nagyon szép legyen. Figyelembe vesszük a fajták jellemzőit részletesebben, és megtanulják, hogy a leszállás szabályai.

Leírás

Walesi Prince fajta vadon alapul. Ez a legalacsonyabb vízszintes boróka. A hosszú távú, komor, elágazó szerkezetű kultúrája. Könnyen átutalhatja a hideg (akár -30 fok), amely lehetővé teszi, hogy az ország különböző régióiban növekedjen. A felnőtt cserje nem igényel menedéket télen. Csak a kemény éghajlatban termesztett fiatal másolatok vannak lefedve.

A növénynek nincs központi törzse. A lövések a föld felszínén alakulnak ki (hossza körülbelül 1,5 m). Kezdetben úgy tűnik, hogy minden ág különálló. Azonban, ahogy a felső hajtások növekednek, az alját lefedjük, ami miatt szilárd zöld “szőnyeg” alakul ki. Root növényi rendszer jól elágazó. A gyökérkör legfeljebb 50 cm lehet.

A kultúra elég lassú. Évente csak 1 cm-es magasság kerül hozzáadásra. Szélességben a bokor 5-6 cm-rel emelkedik. A felnőtt növény a tíz eredmény után tekinthető.

A fajta növény maximális magassága 20 cm. Korona átmérője – körülbelül 2,5 m. A boróka mérete befolyásolhatja a növekvő feltételeket. Például egy könnyű árnyékban a herceg hercegében, lehet nagyobb, mint egy szabadtéri napsütéses helyen.

A fiatal bokrok szép zöld árnyalatúak. Mivel a növény összeomlása ezüstvé válik. Összességében a bokor nem dobja le a lombozatot, de megváltoztatja a színét lila-szilva. A hófödte kert hátterében különösen látványosnak tűnik.

A kultúra gyümölcsei gömb alakúak, átlagos méretűek. Kék-ezüst színű. Ennek a fajta bogyóit meg lehet enni. A fűszeres ízlés lehetővé teszi számukra, hogy különböző húsokat és halételeket kapjanak. Gazdag kémiai összetétele (vitaminok, esszenciális olajok, nyomelemek) okozza a használatát cserje gyümölcsök kozmetológiai.

A kultúrát gyakran használják a parkok és a háztartási telkek nyilvántartására. Ugyanakkor a fajta nem igénylő, ami miatt a kertészek szerelmesek. Annak érdekében azonban, hogy egy szép és egészséges bokor növekedjen, még mindig érdemes megfigyelni a leszállás és gondozás alapvető szabályait.

Hogyan kell ültetni?

A webhely kiválasztása

Ez a fokozat szereti a napfényt, bár az ideális fejlődésének ideális. Ha egy növényt a nyílt telekbe helyezi, meg kell őriznie a talaj optimális páratartalmát. Abszolút árnyék is nem kívánatos. Ilyen körülmények között a boróka elveszti a díszítő tulajdonságokat. A csatlakozók kicsi és ritkán találhatók, a korona úgy tűnik, hogy laza és rendetlen, a szín elhalványul és enyhén sárgás.

A talaj összetétele nem nagyon fontos. A cserje még a szegény talajon is növekedhet. Azonban kívánatos, hogy könnyű, jó vízelvezetéssel. A savaságnak semlegesnek kell lennie. Ha a talaj savanyú, fél év, mielőtt a kompozíciót meg kell változtatni. Ehhez a lime vagy a dolomit liszt hozzájárul a talajhoz.

Fontos megjegyezni, hogy a kultúra nagy korona átmérőjű, így elegendő helynek kell lennie egy felnőtt üzem számára a helyszínen. Ne tegyen egy boruniperet a gyümölcs bokrok mellett. Ellenkező esetben a fertőzés kockázata Wales rozsda rozsdásodik.

Kiképzés

Az ültetési anyag jobb vásárolni speciális óvodákban. Bár független reprodukció megengedett. Készen állt palánták kiválasztása, érdemes előnyben részesíteni egy finoman kialakított gyökérrel. Az ágaknak rugalmasnak kell lenniük, nem szárított telkekkel. A tűknek egészségesnek kell lenniük a megjelenésben.

Talaj a leszállás előtt. Ezután a tőzeg hozzájárul a földhöz (megkönnyíti). A vízelvezetés javítása érdekében adjunk hozzá egy homokot. A palánták fossa szélessége 20 cm-nek kell lennie, hogy meghaladja a gyökérrendszer átmérőjét. A mélység meghatározásakor vegye figyelembe a gyökérnyíró magasságát.

Szintén figyelembe vették a vízelvezetést és a talajt, amely elégedett lesz a fiatal növényekkel. A leszállási lyuk átlagos paraméterei 70 cm-rel.

Ha úgy döntenek, hogy a cserjét egy helyről a másikra mozgatják, akkor fontos, hogy helyesen távolítsa el a növényt. Először az ágakat szépen felemelik és elküldjük a központba. Ezután a kultúra földrészét ruhával csomagolják. A megbízhatóság érdekében rögzítheti az anyagot egy kötéllel.

Ezt követően a bokor minden oldalán vezet. Ugyanakkor körülbelül 50 cm-t kell visszavonulni a központból. A COPPE mélysége a kultúra korától függ. Általában egy lapátot 40-45 cm-re merítenek egy talajba. A bokorot el kell távolítani a földőrzéssel.

Transzplantáció végezhető mind az őszi, mind a tavasszal. Egy új helyen a fajta általában jó.

Ültetési folyamat

Először is előkészítenie kell egy termékeny keveréket a leszállásra. Az ajánlott készítmény tőzegt, vasföldet és homokot tartalmaz. Minden összetevő egyenlő részvényekben történik.

Is adjunk hozzá hamut. ¼ összetételt kell foglalnia. A Dolomite Liszt ezen összetevőjének helyettesíthető. Ezután folytathatja a közvetlen ültetési folyamatot.

  1. A vízelvezetés a gödrök alján helyezkedik el. Minőségében használhatja a zúzott kő, kavics, ceramzit. A rétegnek körülbelül 15 cm legyen.
  2. Elkészített talajkeverék felére osztva.
  3. A termékeny kompozíció első fele önti a vízelvezetést.
  4. A kút közepén helyezett palánta. A gyökér nyak szükségszerűen emelkedni kell a Föld felszínén 2 cm-re.
  5. Az ültetőanyag gyengéden elalszik a keverék második részével, öntözéssel.

Ha egy felnőtt növény átültetését állítják elő, a szövetvédelmet eltávolítják tőle. Ágak finoman elterjedtek. Ha több bokrot ültetnek, a köztük lévő távolság nem lehet kevesebb, mint 50 cm.

Hogyan kell törődni?

Locsolás

Annak ellenére, hogy az aszály ellenáll a bokor magas díszítésének megőrzéséhez, elegendő mennyiségű nedvességgel kell rendelkeznie. A fiatal növényt naponta 1-2 héten belül kell önteni. Az eljárás a legjobban az estéken történik. A jövőben a cserje elegendő nedvesség lesz a természetes környezetből. Nyáron azonban kívánatos, hogy néha vizet is.

Ezenkívül ajánlott porlasztani egy porlasztót. Az esőbevonás hozzájárul a tűk frissességének megőrzéséhez még forró napokon is.

Műtrágyák

A feeding boróka nem szükséges. Csak az első 2 év kora tavasszal kerül sor a “Kemir” talajra. Amikor elérte a hároméves kor, a bokor megszünteti a gyógyszereket.

Talajtakarás

Ezt az eljárást a leszállás után azonnal elvégzik. A gyökérterület szalma és száraz levelek borít. Használhatja a fák kéregét is. Éves mulcsfrissítés – Kötelező feltétel. Csináld őszén.

A felnőtt növény körül a föld nem feltétlenül. A Mulch megtartja a talaj optimális páratartalmát. A sűrű réteg alatti gyomok nem jelennek meg. Ami a fiatal növényeket illeti, a lazítás a tavaszi és ősz végén történik (az új mulch foglalása előtt).

Ritkítás

A herceg Wales éves egészségügyi elvesztését tavasszal tartják. Ha a fagyasztott ágak észlelését észlelik, eltávolítják őket. Ha a tél eltűnt, és a korona integritása nem sérült meg, akkor nem szükséges vágni egy bokorot.

Az Evergreen Conifer kialakulása – olyan eljárás, amelyet csak a kertész kérésére végeznek el. A növények természetes formája nagyon dekoratív, ezért gyakran változatlan marad. Ha azonban korona kompaktabb és sima, akkor az ágak felső részét a kívánt méretre vágjuk.

A lassú növekedés hosszú távú megőrzést biztosít a bokor által csatolt alaknak. Általában az eredmény több éve tartja.

A telek előkészítése

Mint már említettük, a fiatal palántákat védeni kell a téli hidegtől. Ehhez az ősz végén az üzem legalább 15 cm-re megszórja a mulcsréteg körül. Ezután az ágakat egy csomagban gyűjtik össze. A hó súlyossága miatt megmenti őket a lehetséges károktól.

Ezután az üzemet egy édesem borítja. Egy másik jó lehetőség – a fém ívek és egy feszített film struktúrája.

A tenyésztési módszerek

A fajta tenyésztésének leggyakoribb módja A hírnökök gyökerezése. Ebben az esetben a menekülést a talajra nyomják. A földön rohanva.

Egy ideig fontos annak biztosítása, hogy a talajon lévő talaj mennyisége nem csökkent. Ha van szükség, a talaj csomagolva van. Az eljárást tavasszal végezzük.

Egy évvel később a kertész már új külön növényt kap. Befejezi a független gyökérrendszer kialakulását. A fiatal boróka elválasztható az anyai bokortól, és új helyre költözhet.

Második lehetőség – Csillogó. Ehhez a kétéves növény megfelelő ágaihoz. Az ültetőanyag billet tavasszal vagy őszén történik. A dugványokat termékeny talajú tartályba helyezzük. A gyökeresedés után a fiatal növényt a helyszínen ültetik.

A tenyésztési boróka harmadik módja – graft. Ez az opció elég időigényes, ezért ritkán alkalmazzák. Egy másik típusú törzsön, Wales herceg elhagyja.

Vonatkozó A tenyésztési módszer, Elméletileg ez lehetséges. Azonban érdemes azonban figyelembe venni, hogy a faj magjai nem tartják meg a fajta jellemzőket. Az így kapott cserje hasonló lesz a fajta képviselőihez, de nagyon távolról.

Betegségek és kártevők

Mint bármely más növény, a “Prince Wales” a kerti kártevők támadásai vonatkozhatnak. A nagyobb fenyegetések többek. Ez Tll, pajzs, webes kullancs és fűrészáru. A felsorolt ​​rovarok bármelyikével a bokor rovarirtók permetezésével harcolnak. Természetesen, ha maguk a kártevők eltávolításra kerülnek (az ágak részben vágnak vagy kézi rovarokat gyűjtenek).

Ami a betegségeket illeti, ez a fajta szörnyű rozsda. A betegség megjelenésének oka lehet a talaj konvergenciája.

Szintén korábban említettük a boróka szomszédságát a gyümölcsfákkal. Megoldja a problémát a réz segítségével.

Használat a tájtervezésben

A boróka alacsony hosszúságú kilátását gyakran zöld dekorációként használják A háztartási telkekben, a parkokban, a virágágyások közelében éttermek és közigazgatási épületek. A széles korona flipjének rovására jól néz ki az egyetlen kirakodásban, és csoportos kompozíciókban.

A “Prince Wales” harmonikusan kombinálódik más tűlevelű cserjékkel, valamint virágzó kultúrákkal. Gyakran a fokozat utánozza a gyepet sziklás kertekben és hegymászásban. A lejtők, a határok, a mesterséges víztestek (tavak, vízesések) díszítése. Ha több szintre helyez egy boruniperet, akkor végül látványos csatolási kaszkádt kaphat. Szintén megengedett egy növény egy tartályban, hogy díszítsen egy loggia vagy terasz.

További információ az ilyen típusú boróka, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: