“Karácsonyi három”: leírás és növekedés

Az egyik népszerű dekoratív lombhullató növény, amelyet gyakran használnak a kert díszítésére, a “karácsonyi három” gazda.

Sok előnye van – magas téli keménység, gyors túlélés, az őrültség, és természetesen a levelek szépsége fantasztikus méretű.

A kultúra leírása

Dekoratív fokozat – a sparazhevy családhoz kapcsolódó évelő füves növény. A természetes körülmények között a kultúra növekszik a Távol-Keleten, Kínában és Japánban, valamint a Sakhalin-szigeten. A moofly elfoglalt cserje előnyben részesíti a természetes tartályokat a folyók, tavak és tavak közelében, de az erdőben és a hegyi lejtőkön is nőhet.

Növényi jellemzők.

 • Root host rendszer erős, gyorsan növekszik, segíti a fajta túlélését súlyos fagyban.
 • A cserje magassága 50-60 cm, a színezés hossza – 35-45 cm.
 • A levél levelek átmérője feltűnő – 70-90 cm, a lemezlemezek alakja szív alakú, a felületüket egy gyönyörű sűrű textúra és megkönnyebbüléses barázdák megkülönböztetik. A teteje a matt levelekkel, az alsó oldaluk világos szürke nick.
 • A levelek színe mély smaragd, szegély – sárga, idővel fehér lesz. A levelek több darabot termesztenek, lekerekített kimenetet alkotnak.
 • A házigazdák színei a bolyhos lila színű harangok, amelyek gyönyörű kefékben vannak összeállítva, de a maximális szépség és méretű lombozat elérése érdekében a kertészek levágják őket, a cserje energiáját irányítják a levelek növekedésére.
 • A júniusi második évtizedben virágzó bokor, és a virágzás szeptemberig folytatódik. Karácsonyfa házigazdák gyümölcsök – barna dobozok magokkal 2-3 mm hosszú.

A fokozat jól illeszkedik a túléléshez a hideg téli körülmények között, nyugodtan transzfer -30 -40 fok. Oroszország és az északi régiók középső sávjában a kertészek gyakran használnak egy vidéki terület regisztrálására szolgáló üzemet, anélkül, hogy félnek a bolondoktól való félelemtől.

Leszállás

A gazdagépek vetőmagjai, elkészített dugványok és hajtások a bokor megosztása után. A zárt gyökérrendszerrel ellátott speciális központokban vásárolt palánták, a tőzeg és a humorozás tápláló szubsztrátjába helyezve. Ugyanakkor figyelmet kell fordítani a levelek és szárak állapotára, amelyek nem sérülnek meg – jobb, ha egy edénybe ültetett növényeket vásárolnánk. Egészségesnek kell lennie gyökereknek, ideális esetben a hossza – 10-12 cm.

A leszálló anyag tárolható, mielőtt a sötétben alacsony hőmérsékleten +5 +10 fok. Ehhez jól szellőztetett pincéhez vagy pincéhez tartozik.

A fajta gazdaszervezetének helyének kiválasztására vonatkozó szabályok közé tartozik a fele és szétszórt világítás. Ezek a legkedvezőbb feltételek a dekoratív növény alapításához. A nyílt térben a kultúrát nem ültetik, mert a nap sugarai elhagyhatják a leveleket.

Érdemes gondoskodni a cserje védelméről az erős szélektől – impulzusuk megszakíthatja a növényt.

Megfelelő talaj a fogadó “karácsonyi három” – termékeny föld jó vízelvezetéssel. Az optimális lehetőség egy jó lélegzőképességű minta keverék. A cserje növekszik, nem szabad nedvességet megengedni, mert növényi betegséget okoz. A fajta másik jellemzője a gyengén savas talajok iránti szeretete. A telek előkészítése a rezopech, a gyomnövények eltávolítása, lazítása. A Földnek gazdagítania kell a szerves trágyákat, és csak akkor tegye a palántákat a nyitott talajba.

A leszállás fő szakaszai.

 1. A kirakodást áprilisban vagy május első napján végzik, amikor kiszáradt földet és fagyok hiányát.
 2. A leszállás Poult 30 cm mélységét készít, nagyon tágas a házigazdák elágazó gyökerei számára, a legkisebbek szeretete.
 3. Ha egy növénycsoportot fel kell használni, a kutak közötti intervallum körülbelül 1 m.
 4. A gödör vízzel történő kiömlése után vízelvezető anyagokat helyeznek el – kavicsokba vagy durva homokba.
 5. Nyitott gyökerekkel ellátott csemeték, mielőtt a vízben áztatták, és a gyors gyökeresedésig tartó stimulátorban túl hosszú és száraz folyamatokat vágnak le.
 6. A 2/3-as lyuk vízelvezetésének tetején a tápanyag föld (párás és tőzeg) elalszik.
 7. Amikor a gyökerek elhelyezésekor feszültek és a gyökér nyakához vannak csatlakoztatva, a talaj tömítés és elegendő vízmennyiséggel öntözik a maximális hidratálóhoz.

A végén a fertőtlenítő tulajdonságokkal ellátott tőzeg- és tűlevelű fajtájú talajtakaró.

Gondoskodás

A fiatal cserjéknek rendszeresen kell fizetniük egy kis időt, majd jól fognak fejlődni és növekedni. Az ellátás az ilyen fő agrotechnikai eljárásokból áll.

 • Jobb öntözés – jól nedves talajjal, a vizet nem kell megadni. Az aszályban magas hőmérsékleten a virág minden nap öntözött, az idő hátralévő részében – hetente 4 alkalommal. Csak a gördülő kör öntöz, elkerülve a vizet a koronába.
 • Az öntözés során a földet továbbá átadják, Lazítsa meg és fedje le a talajtakaró tőzegkeveréket, tűlevelű fűrészpor, zúzott dudorok és kéreg.
 • A gazdaszervezet műtrágyájából előnyben részesíti a szerves. A természetes adalékanyagoknak köszönhetően a színe mélyebb lesz, és a korona vastag. Korovyan (tehén trágya) alkalmazásával kombinálva “szuperfoszfát”, ammónium-nitrát és kálium-szulfát. Műtrágyaként, vegye le a por, a friss fű, a tőzeg és a humusz. Ideje, hogy etetés – tavasz, virágzás kezdete és a virágzás befejezése.
 • Tény, hogy a metszési eljárásban nincs szükség. Az egyetlen dolog, amire szükség van, a virágok és a virágok ágak vágása, hogy a növények ne hagyják a magok képződését. A rövidített hajtások megőrzésével 5-7 cm hosszú, csak akkor indokolt, ha a cserje megsérül a gomba és más betegségek. Ezeket az eseményeket ősszel tartják, és a vágást nagyon óvatosan hajtják végre, hogy ne gyengítsük a bokorot a tél előestéjén.
 • A kultúrabetegség rendkívül ritka, de a felesleges víz miatt megjelenhetnek. A cserje – rozsda, sclerotinia, filosztóz, szürke rothadás és vírusos elváltozások fő matricája. A teljes kár az ágak igényli a növények elpusztultak, majd égő ágak, részleges fertőzés kezelésére, permetezés oldataival fungicid készítmények. A kártevők elleni küzdelemben a csigák és a csigák, a csali, más rovarok megsemmisítik a rovarirtókat.
 • A hideg szezonra vonatkozó előkészületek csökkentik a bokrok mulchálását egy vastag rétegű pothol és tőzeg. Ennek köszönhetően a fogadó nem csak távozik, de táplálkozási összetevőkkel van ellátva.

A karácsonyfa dekoratív fogadó értékes kertkultúra, és minimális, de az illetékes elhagyást a jó növekedés és a virágzás beszél.

A pázsitok és a virágágyások, a bizarr tájképi kompozíciók és a víztestek nyilvántartásba vételére szolgál. Mint talajüzem, cserje képes luxus szőnyegek, festői talaj és lejtők létrehozására kis dombok.

A karácsonyfa fogadójának áttekintése és jellemzői tovább várnak Önnek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: