Kordok rózsák: Jellemzők, típusok és növekvő

A legjobb rózsák a többiek között a rózsák zsinórok. A tartomány elképzelhetetlen gazdag. Számos rózsát talál, különböző jellemzőkkel, formákkal, méretekkel és színnel. De erre ezt kell tennie, tudnod kell, hogy milyen típusú rózsák vannak a zsinórok és azok jellemzői.

Történelem

A Rose Cordes Teremtője Wilhelm Cordes. Ő szentelte az egész életét, hogy növekszik, tenyésztő rózsák, új fajták hozta a színei jellemzőit, minden alkalommal, amikor javítják őket. 1887-ben alakult a zsinórok.

Kezdetben eladta a különböző fajták francia és angol rózsáit. De egy ideig, miközben érdekelte az új rózsák új fajtáinak áthaladását és visszavonását, azaz kiválasztást.

A zsinórok azt akarták visszavonni a rózsákat, amelyek eltérnek más fajtáktól, fagyállóság, a betegségekkel szembeni ellenállóképesség, a kitartás, a fajtákat ritkán használják a kiválasztás során. Az első osztályt az első világháború után vezetett.

Oroszországban ez a rózsák fajta csak a Szovjetunió összeomlása után jött létre.

Megkülönböztető jellegzetességek

Jellemzőikért, megkülönböztetve rózsák a zsinóroktól másoktól, társasága különleges jelet kapott. A vállalat összes színe ADR tanúsítványt kapott (német elismert rózsa). Az ilyen tanúsítvány olyan növényeket kaphat, amelyeket téli ellenállással, kártevőkkel és különböző betegségekkel szembeni ellenállóképességgel, valamint a megjelenés és az illat legmagasabb értékelésével vizsgálták.

Ezeknek a színeknek a fő előnye, hogy köztük vannak, vannak téli hardy fajták. Ezek alkalmazkodhatnak minden klímához és bármilyen időjárási körülményhez.

Külsőleg a virágok 1,5-3 méteres bokorot alkotnak. A bokor nagy, élénk sötét zöld levelekkel rendelkezik. A virágok is nagy, pionikusak, virágzanak.

Egy másik megkülönböztető funkció lehet vezetékes virágcsomagolás. A vállalat védi a palántákat – nevezetesen a gyökerei – fém rács. Ez a módszer segít megtartani a bokorot és megvédi azt a leszállás során.

Rózsák fajtái

A zsinórok több csoportra oszthatók.

Floribunda

Ennek következtében eltávolították a muskotás, tea és a hagyományos rózsa vegyületeit. Floribund – Téli elegendő virág, sok kártevőnek immunitása van. Hosszú virágzás, szélesebb színű, díszítő. Egyszerűen, így könnyű ültetni őket és gondoskodni róluk. A nyár közepén virágzik, és az ősz végéig folytatódik. Jó vágásra, így gyakran használják csokrok létrehozására.

Te-hibrid

A legtöbb csoport. Elvittuk a levehető és tea rózsák legjobb tulajdonságait. Tea-tól: forma, gyengéd aroma és bőséges és folyamatosan virágzás, valamint a javítás – keménység és téli keménység. Ez a fajta a leggazdagabb színek és formák.

Talaj

Leggyakrabban a falak, pázsitok, lejtők díszítésére használják, valamint egy élő sövény létrehozását. Bőségesen növekszik a nyár eleje óta őszig. Egyszerű. Ellenáll a különböző betegségeknek. Könnyen szaporodva és két évvel gátolja a gyomok fejlődését. Nem túl téli hardy, így Oroszország északi részén, az ilyen virágokat lefedni és szigetelt.

Bőven

Rózsák, amelyeket leggyakrabban a tájtervezésben használnak.

Park

Buja, frottír rózsák akár 150 szirmai, ami nem jellemző bármilyen típusú rózsákra. Bőségesen virágzik, nem csak magasságban, hanem stílusban is nő. A bokor elérheti az 1,5 méteres magasságban. A színezés a legkülönbözőbb: fehér és sötét lila között.

A rózsák típusai

Olyan sok faj rózsa zsinór van. Szinte nem különböznek a főbb jellemzőkben, de minden jellemzőjük eltérő lehet.

 • Novaz. A Floribund Wlors hugy kézi 10-sntimetiméter gombokkal rendelkezik. A bokor akár 80 cm-re nő. Könnyű aromája van.
 • Der hofnung. Bush sárga-vörös frottírvirágokkal, kellemes illattal. Nagyon gyorsan növekszik körülbelül 40 cm szélességben. A magasság legfeljebb 70 cm lehet.
 • Croon Superior. A legszebb fehér rózsanak tekinthető. Krémes fehér színű. Az Sshir általában akár 2 métert is növekszik, és magassága – akár 3 méterig. Ez a fajta alkalmas bármilyen éghajlatra és bármilyen időjárásra: aszály, eső és hasonlók.
 • Illúzió. Buja, frottír, fényes piros, 9 centiméter virág. Növekszik akár 3 méter, szövés a földön. Hosszú és bőséges virágzik nyárról késő őszére. Az eső nem veszélyes.
 • angyal. Floribundum változatossága. Málna virágok halvány rózsaszín közepén.

 • Agimushi. Ezeket a rózsákat Krímben tenyésztették. A pleet emelkedett 3 méteres magasságban. Nagy, buja, piros rügyek átmérőjű, 13 cm-ig. A fajta alkalmas egy telek, házak, falak, támogatások díszítésére.
 • Quad. Virágok fényes cseresznye rügyekkel. Megnevezve, mert a szirmok egyértelműen négy egyenlő zónára vannak osztva. Ezeknek a színeknek a problémája az, hogy idővel elhalványulnak a napsugarak hatása alatt.
 • Atena. A legjobb, minden, furcsa, telt el Ausztráliában. Top Cotable Virágok. Nagy frottír rügyek 10-12 cm átmérőjű. Színezés – Krémes fehér rózsaszín élekkel. A bokor magassága legfeljebb 1,2 méter lehet, és a szélesség legfeljebb 50 cm. Jó gondossággal, nem kap beteg, és kiváló minőségű szigetelés tökéletesen átadja a fagyokat.
 • Együttérzés. Magas nagy sötétvörös virágokkal és hosszú levelekkel 19 cm-ig. Ellentétben a finom Quadras, a napellenző szimpátia szirmai, és nem égetnek ki. Ez a növény befogadhatja a bőséges duzzanatot és más elemeket.

 • Souvenir de Baden-Baden. Vonzza a figyelmet arra, hogy milyen megváltoztatja a festményét a virágzás teljes időszakában. A 12 cm-es méretű rügyek átmérőjűek halványsárga festményt tartalmaznak, rózsaszín izzadsággal.
 • Robusta és Weeise derék. A különbség közöttük csak színben van: Robusta cseresznye-piros színű, és Waisa derék – fehér krém. A magas növények elérhetik a 2,5 métert. Még az erős hideg és fagy könnyen tolerálható. Használható élő sövényekre.
 • Westerland. Rózsák nagy bolyhos sárgabarack-narancssárga virágokkal erős aromával. Legfeljebb 2 méter.
 • Kékfiú. Nézd meg a rózsákat egy park csoportból. Alacsony cserje – 1,5 méteres növekszik. Virágzó nagyon vastag virágok rózsaszín lila színű.

 • Larissa. Talajszintű kis rózsa, a rügyek mérete 5-6 cm, krémszínű színű.
 • A zsinórok évfordulója. A virág “évfordulója” a vállalat 125. évfordulója tiszteletére jött létre. Sárga boutons vörös szegélyekkel rendelkezik.
 • gyémánt. Fényes vörös rügyek narancssárga tump. A méret eléri a 9 cm-t. A magasság növekszik akár 1,5 méter, a szélesség növekszik akár 70 cm.
 • Alkimista. Vonzza, hogy mi változtatja meg a színét a hőmérsékletváltozások miatt: ez változik a fényesen sárga és a fényes barack között. Legfeljebb 2-3 méterre nő.

 • Börtön. Kis cserje kis virágokkal, szokatlan színű: maguk sárga, és a zöld szélei. A magasság legfeljebb 1 méter lehet.
 • Fésülés. A zsinórok magának a fajta virágai a legjobb vörös-reugh hibridek, de nem tetszett neki, hogy ez csak évente egyszer virágzik. A bokor 3 méteres magasságban, virágméretekben érhető el – 8 cm. Ellenáll az időjárási változásoknak és a változásoknak.
 • Krimson Glorian. Terry, élénkvörös virágok. Az egyik ágon 3-6 virág lehet. Van egy kifejezett illat. Évente többször virágzik.
 • Liliom marlene. Hasi bokor, fényes piros virágokkal. A rügyek mérete eléri a 8 cm-t. A virágzás során úgy tűnik, hogy az egész bokor színekben, mint egy ecsettel 5-10 rügyek.

A zsinórok rose fajták sokkal többek, de mások nem olyan népszerűek a vevők körében.

Hogyan kell ültetni?

A rózsák zsinórok könnyen leereszkednek, növekedhetnek és elhagyhatók, és ezek a fő előnyük.

A legjobb a rózsák májusában – júniusban vagy szeptemberben – októberben. De még mindig jobb, ha tavasszal csináljuk, különben van esély arra, hogy a palánták nem jönnek létre a hideg kezdete előtt.

Ne felejtsük el, hogy a rózsák szeretik a napot, így világos, jól megvilágított helyeken kell ültetni őket.

Természetesen előzetesen fel kell készülnie. Közvetlenül a leszállás előtt, meg kell ásni egy lyukat 1-1,5 méteres mélységben, és feldolgoznia kell (az ásványi műtrágyák és a föld). A leszállás előtt is rossz hajtások vágása szükséges.

A palánták közötti távolságnak legalább 50 cm-nek kell lennie.

Hogyan kell törődni?

Alapvetően ezek a növények nem igényelnek különleges gondoskodást, ők szerények. Az egyetlen dolog ezekre a színekre szükségük van a régi hajtások csökkentésére és tavasszal.

Télen az északi régiókban a rózsákat szigetelni kell, függetlenül a fagyállóságuktól.

Top Winter-Hardy fajták a moszkvai régióban

A “Cordes” cég összes rózsája elegendő fagyálló, de vannak olyan fajták, amelyek különös figyelmet igényelnek.

 • Parol – egy sötét málna rügyekkel rendelkező bokor. Bőségesen növekszik, nagyban növekszik. Magasság eléri a 90 cm-t.
 • Beverly – fényes rózsaszín sűrű virágok súlyos aromával. A bokor magassága körülbelül 60-70 cm.
 • La Pearl – erős virág, ellenáll a nap hornyának, és erős hidegnek és fagynak. A magasság 70-80 cm-ről érhető el.
 • Couffernigin – Fényes sárga virágok, amelyek nem fakulnak a napsütésben. Alkalmas vágásra.
 • Marvel – Rosa-hibrid piros, sárga és narancssárga árnyalatok.

  Ezek a legtöbb fagyálló rózsák zsinórok, de a tenyésztők a téli melegítő rózsákat ajánlják, de hagyja, hogy a színek tulajdonosa. A fő dolog az, hogy képes legyen megfelelően kezelni a rózsát és a növényt, adja meg a szükséges gondozással és gondozással, majd a rózsa képes lesz bőségesen és hosszú ideig.

  Vásárlói vélemények

  Alapvetően az ügyfelek véleménye pozitív. Mindent megünnepeljük a rózsák két fő előnyeit: a fagy és a téli ellenállás és a sok betegség immunitása. De bár ezek a növények sok Asslaps ellenállóak, a tapasztalt virágvirágok azt javasolják, hogy feldolgozzák a növényeket, és megtermékenyítik őket, mert a rózsák immunisok sok betegségnek, de nem mindenkinek.

  Arról, hogy milyen rózsákkal eltérnek másoktól, tanulhat az alábbi videóból.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: