Leszállás és gondozás a geichery

A Geichera egy nagyon szép növény, amely Rhizuis-hoz kapcsolódik. Ez egy népszerű lágyszárú évelő, fajtái és fajtái, amelyek ma keresnek a tájtervezésben. Egy érdekes növénynek szokatlan levelei vannak, amelyek különböző árnyalatúak lehetnek. A cikkben közelebb kerülünk a geicheryhez, és megtudjuk, hogy mennyit kell tartani a szabályokat.

A termesztés jellemzői

Geichera az időnkben rendkívül népszerű. Ez a növény úgy néz ki, mint egy kis bokor, jól született zöldségekkel. A zöld kisállat lemezlemezei megkülönböztetik az a tény, hogy a dugványaiban fogaskerékkel rendelkeznek. És az űrlap, és a levelek színe változhat. A természetben megtalálható számos faj, például oly módon, hogy azok a fekete lemez lemez, de legtöbbször inkább sárga, rózsaszín, bordó (mint például grade „Purple Castle”, hívta az embereket „Red Bell “) vagy lila.

A vizsgált növény nemcsak a nem triviális megjelenéshez és a színek sokféleségéhez híres, hanem szerényen is.

Az ilyen kerti lakosság termesztése általában nem ad extra problémát. Bármilyen színes képes lesz, hogy ezt a növényt a megfelelő ellátást, anélkül, hogy a nagy ideiglenes és készpénz költségeket.

Annak ellenére, hogy Geichera egy igénytelen növény, számos jellemzője van a termesztésével kapcsolatban.

 • A növény színétől meg kell szabadulni a növénytől, ha dekoratív lombhullató minőségű. Ha nem követi ezt a szabályt, akkor a virág fölé emelkedik, ami miatt félelmetesnek tűnik.
 • A Gayhhera Virágok egyedül hagynak elhagyni, és csak akkor törölhetők, ha a jövőben vetőmaganyagot szeretne kapni.
 • Ennek a virágnak az alsó laplapjai idővel rendelkeznek. Annak érdekében, hogy nincsenek csupasz és rosszul néző szárak, mielőtt virágoznod kell, hogy a lehető legnagyobb mértékben el kell vinned a növényt egy másik, mélyebb helyen. A talajból származó gyökerek nem rázzák le.
 • Növekszik a geihans a telek, figyelembe kell venni, hogy növekszik velük a szomszédban. Tapasztalt virágcsökkentők, a legjobb szomszédok ezeknek a növényeknek – Primula vagy Astilba.
 • A népszerű növény ültetése általában tavasszal, március-áprilisban történik. A virágok várhatóan július-augusztus.
 • Növelje ezt a könnyű árnyékolási körülmények között. A GameHrs és a fényes napfény miatt elmozdult, de szükségszerűen szétszóródnia kell.
 • A virág megtermékenyítése csak a növekedés második évéből származik. Ezeket az eljárásokat a növény virágzik, majd a folyamat befejezése után végezzük.
 • Mint a legtöbb más növény esetében, a növekvő Geihans, akkor szükség van az egészségük állapotára. Ezeket a virágokat számos olyan betegségnek vetik alá, amelyeket időben észre kell venni, és azonnal kezelni kell. Ugyanez vonatkozik a komoly kárt okozó parazitákra.
 • A bokornak károsodnia kell. Ilyen eljárások nélkül az üzem elkerülhetetlenül elindul. Néha hasonló intézkedéseknek meg kell ismételniük néhányszor a szezonban.
 • Idővel a növény levéllemezei tömörítenek és sötétebbek, de az elején (az első hónapokban) világosabbnak és átláthatónak kell lenniük.

Időzítés

Ha úgy tervezi, hogy növekszik az Ön területén Geihans, akkor tudnia kell, Milyen időkeretekre van szükségük, takarmányozni kell, és mely időszakokban virágzik:

 • A bokrok leszállása márciusban vagy áprilisban kell elvégezni;
 • Növényvirágzás történik nyáron – júniustól augusztusig;
 • A virágzást csak a második évből, a virágzás előtt és után indíthatja el;
 • Ha azt tervezik, hogy a virág reprodukcióját elakadják, akkor az összes szükséges eljárást júniusban, vagy júliusban kell elvégeznie;
 • Tavasszal, ezeknek a növényeknek a vége véget ér, és el kell távolítani a korábban használt összes menedéket;
 • Ősszel (kezdetben) vagy májusban folytathatja a geihereket a bokor megosztásával.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A vizsgált kutak kirakodása érdekében meg kell választani a legmegfelelőbb helyet, ahol a geihers kényelmesen érzi magát. Néha az optimális terület kiemelésére nehéz számukra, mert a felnőtt növények nem jobban tolerálják a közvetlen napfény növekedését – jobban alkalmazkodnak az élethez az árnyékban vagy a félig. A fiatalok, éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem alkalmasak ilyen körülményekre, nem lehet árnyékos helyeken.

Ha a fiatal növények az árnyékos telek, növekedésük lassú, kevésbé produktív lesz. Ha szeretne, igazán, gyönyörű és látványos bokrok, akkor a kertészeknek nagyon hosszú ideig kell várniuk.

Ezek a növények könnyen átszállítanak transzplantációt és eljárást a gyökerek szétválasztására, így először a fiatalok ajánlottak a napsütésben és a napsütésben, majd később érlelték a másolatokat. Ha egy már jól fejlett gyökérrendszert vásárol, akkor azonnal az árnyékban helyezhető el.

Ha optimális helyet keres a fiatalok vagy magok számára, akkor csak egy megfelelő megoldás van – a napsütésbe kell ültetni őket.

Fontos figyelembe venni, hogy a fiatal növények nem tolerálják a szeleteket és a vázlatokat, ezért azokat a helyet kell kiválasztani, ahol legalább az északi oldalról van egy szélálló.

A világosabb színű levelekkel rendelkező fajták nagyszerűen érzik magukat, ha napos helyeken tervezed őket. A sötét példányok az árnyékolásban jobban nőnek.

A növények kirakodására vonatkozó különleges talaj nem szükséges. A legfontosabb dolog az, hogy a talaj optimális savasságban különbözik. A Geihans biztonságosan ültethető a földre, amelyeknek savas mutatói 6,0. A virágok a sziklás típusú talajban is megengedettek, de ebben az esetben nem lesz képesek megfordulni minden dicsőségében.

Optimális körülmények a leszállási geikher – laza és termékeny talaj. Ilyen környezetben a színek fejlesztése és növekedése tele lesz, gyorsan. Nem szabad áthelyezni a háttérben és a nedvességbe a talajban. A Földnek határozottan át kell haladnia magát és a vízzel.

A virágvíz szerint Geikhera szüksége van egy olyan talajra, amely átadta a számítási eljárást. A savasság szintje alapján a mészkő hamut vagy dolomit lisztet használhat.

Geikhera teljesen nem alkalmas nehéz típusú talajok. A növényeket csak könnyű talajokra lehet ültetni. Szükségünk van ezekre a zöld háziállatokra és a jó vízelvezetésre. A nagy frakció téglából vagy törmelékből épülhet.

A vízelvezető réteg vastagsága legalább 5 cm-nek kell lennie.

Ültetési rendszer

A vizsgált növény mind nyitott talajban, mind otthonban ültethető. Ezeket az eljárásokat helyesen kell elvégezni, hogy ne károsítsa a palántákat.

Fokozatosan fontolja meg, hogyan kell megfelelően helyezni a leszállási játékot.

 • Ajánlatos ezt a tavasz közepén tenni. A csemeték megvásárolhatók vagy vegetatív módon érhetők el.
 • A növényi száraknak fel kell vágniuk a fiatal szöveteket. Kiszáradhat, ami meg kell száradna, meg kell vágni az élő fészek szintjét, amelyek általában a leveles sinusokban helyezkednek el.
 • Ezután gyökereket kell készítenie. Ehhez minden sérült, beteg vagy gyenge szakasz eltávolítása szükséges. A gyökerek hasonló elemeit teljesen eltávolítani kell, és a szakaszok azt követően, hogy a zsúfolt szén.
 • A leszállás jobb költeni a négyzeteken, vagy egy ellenőrző sorrendben. A virágok között legalább 50-60 cm-es rést kell hagyni.
 • A bokor mindegyikében 30 cm mélységű és átmérőjű lyukat kell ásni. Alulján van szükség vízelvezető réteg, és a tetején – elaludni egy talajréteggel körülbelül 5 cm.
 • Ezután a talajban szerves vagy ásványi műtrágyákat kell készítenie.
 • A fossa központi részén egy fiatal palántát kell telepíteni, és elalszik a talajjal. Ezt követően a talajnak kissé tömörülnie kell, és 3-5 liter vizet kell öntenie.
 • Az első pár nap alatt az üzem kívánatos, hogy kissé elvészüljön, de a jövőben a nap közvetlen sugarai elleni védelmet eltávolíthatjuk.

Hogyan kell törődni?

Geikhera, mint bármely más kerti növény, megfelelő és rendszeres ellátás szükséges. Anélkül, hogy a virágok nem fognak gyönyörűek, komolyan megbeteghetnek, és még meghalhatnak. Tekintsük részletesen, hogy szükség van ezekre a bájos lényekre.

Locsolás

A Geichera rendszeresen és időben fontos a vízhez. A megfelelő öntözésből a növények állapotától függ, így lehetetlen figyelmen kívül hagyni ezeket az eljárásokat.

A vizsgált kultúrák szükségesek az 1 napos vízzel való öntözéssel a felső földréteg szárítása után. Geikhera kapcsolódik a kategóriába színek aszály tapasztalható időnként jobb, mint a stagnálás nedvesség a gyökérzet. A késleltetett meleg és szarvas napok idején azonban az öntözés naponta kétszer kell lennie – kora reggel és késő este.

A víz évelőknek maximálisan kell lenniük. A folyadéknak kizárólag a növények gyökere alatt kell lennie. A cseppek semmilyen esetben nem szabad a lemezlemezeken, mivel komoly égési sérülésekhez vezethet.

Annak érdekében, hogy ne álljon az állandó gyomlálással és rendszeres lazításokkal, az öntözés vége végén tavasszal a talajfelületet hozzá kell adni a talajtakaró (tőzeg) réteghez.

Podkord

Geichera szüksége van a megfelelő adagolókra. Bizonyos időszakokban meg kell tenni. Az első évben a kiszállást követő első évben hosszú távú bokor nem szükséges. További műtrágyák szükségesek évente a növekvő szakaszban. Ha a dekoratív hardy osztályokra növekszik, akkor a lombhullató kultúrákra szánt összetett ásványi kompozíciókat táplálásként kell használni.

Ha a vasúti területen növekszik, díszítő és virágzó fajták a Heukher, akkor számukra vásárolhat univerzális műtrágyákat virágzó növények számára.

Az adagolókat a földre kell készíteni, ahol a virágok növekednek, kétszer a szezonban – virágzás előtt és utána. Ez csak fél adagot igényel az igényelt gyártóból.

Telelés

Geikhera is tökéletesen télen a nyílt terepen, ezért olyan népszerű hazánkban, és ez lehet merészebb nő nem csak a moszkvai régióban, hanem a súlyosabb éghajlati viszonyok, a lényeg a megfelelő előkészítés. Az ősszel lehetetlen levágni az örökösen sárgaded és szárított levelekből, mivel télen a növény gyökérrendszerének leereszkedését szolgálják. Télen a Geihans helyesen ajánlott. A jó menedék szerepe itt tökéletesen felszerelt tölgy lombozat.

A rugó támadásával a megfigyelő anyag szükséges eltávolítani, és a régi levelek a bokorból – amennyire csak lehetséges, hogy levágja a secateur használatát. A szekcióknak a lehető legközelebb kell tenniük a helyszín felületéhez.

Hogyan kell átültetni?

A Geihans transzplantációs színeit tavasszal kell tölteni, vagy szükség esetén – például, ha a bokroknak változásra van szükségük, vagy ugyanaz a pot. Fontos, hogy megőrizze a leszállás mélységét, vagy a bokrokat oly módon, hogy egy kicsit mélyebb szinten voltak, amelyen az előző esetben voltak.

Ha nincsenek utalások a telepen vagy más veszélyes betegségekre a növényen, akkor az átültetés helyett a bokrok átrakodását igényelheti. Ezeket egyszerűen át kell adni egy új potra a régi földekkel együtt. Ez az eljárás teljesen nem láng lesz a virág gyökerei számára, akkor gyorsabban alkalmazkodni fog az új feltételekhez, és növekedni fog.

Ha gyanúja van, hogy van egy gyökér rothadás, a virágnak az abszolút szubsztrát pótlásával átültetni kell. A gyökerek ebben az esetben meg kell tennie egy nagyon óvatosan, gondosan ellenőrizni. Csiszolt rothadt és a régi gyökereket le kell vágni egy éles metszőollót és szakaszok vágásokkal kell kezelni speciális gombaölő szerek, spray por szénnel.

A korábban megbetegedett növények transzplantációját kizárólag friss szubsztrátumban végezhetjük el, mert ugyanabba – lehetnek a betegség okozati tényezők. A transzplantáció után a talajt az ujjak tippjeire kell csökkenteni, hogy nincsenek légzsebek. Ezen eljárások után néhány napig lehetetlen a virágot, és tegye a napba.

A Geihans transzplantációra van szükség abban az esetben, ha az elosztással reprodukálják. biztos, A tapasztalt virágok könnyebbek ezeket az eljárásokat, de néhány egyszerű szabályt követően is kezdőknek is elérhetők.

 • A bokrok megosztása ősszel vagy tavasszal, 3-4 éven át. Tehát van egy megújulás a növény és annak reprodukciója. Ellenkező esetben a virág “kopasz”.
 • A kora őszi vagy közelebb a tavasz végéhez a tökéletes idő a szétszóródáshoz.
 • A bokornak nagyon óvatosnak kell lennie, hogy ásni, majd 2-3 részre oszlik.
 • Ezután meg kell venned egy kést, óvatosan vágja a rizómákat megközelítőleg egyenlő részekre. A gyökerek földje kívánatos, hogy a palánták gyorsabb lehetnek egy új helyen.
 • A hajtásoknak a szokásos rendszerre kell ültetniük, nem felejtik el a bőséges öntözést.

A Fossa megfelelő mérete szétválasztott rész – 20×30 cm. A transzplantált bokrok között legalább 25 cm-es távolságnak kell ellenállnia. Az ültetési folyamat befejezése után egy virágot kell öntenie, valamint inspirálja a telkek közelében lévő helyet.

Az új, elválasztott és átültetett bokor erősséget kap a következő hónapban.

Betegségek és kártevők

Mint korábban említettük, a geihánok bizonyos betegségekre vonatkoznak, mint bármely más kultúra. De meg kell jegyezni, hogy a vizsgált növények jobban ellenállnak a különböző betegségek és paraziták hatásainak. A kiváló immunitás ellenére Geihánok néha ilyen súlyos betegségekben szenvednek, mint a rozsda, pöttyös, penész, kén rothadás. Általában olyan problémák merülnek fel, mivel a virág rizómájában sok a felesleges nedvesség, vagy a földön van egy felesleges műtrágya.

Ha a viráglaplemezeken kialakult jellegzetes fehéres flare, ez azt sugallja, hogy egy Torpid harmat megdöbbent. Annak érdekében, hogy megmentse az üzemet ebből a súlyos betegségből, meg kell fordulnia a speciális fungicid kompozíciók feldolgozásához.

Ha a GameHrs a rozsda vagy a foltos áldozatává vált, akkor minden héten át kell permetezniük őket, hogy permetezzen egy burgundi keveréket.

Vannak rovarparaziták, amelyek súlyos károkat okozhatnak Heukher egészségének. Itt van néhány közülük:

 • Slugs;
 • Caterpillars;
 • csigák;
 • Weevils;
 • Levélfontesfa.

A felsorolt ​​kártevők elpusztítása érdekében a bokorot gondosan kell kezelni egy speciális inszekticid hatóanyaggal.

Ha észrevette, hogy a növény megbetegszik, vagy kártevők áldozata lett, akkor nem szabad kihúzni az időt. A lehető leghamarabb meg kell tenni a lehető leghamarabb, hogy megmentse a virágokat. Ellenkező esetben az idő hiányozhat, és az évelők csak meghalnak.

Hasznos ajánlások

Ha úgy dönt, hogy magának geihereket termeszt, akkor El kell fogadnia néhány hasznos tippet a tapasztalt virágcsökkentőktől.

 • Ha sok évnyi szakácsot elválaszt, akkor szükség van egészségügyi feldolgozásra. Ehhez az üzem gyökerüzemének túl hosszú, száraz és sérült gyökereit kell eltávolítani.
 • Ha a Geihans virágzása teljes lendületben van, lehetetlen táplálni.
 • Biztosítani kell, hogy nincs extra folyadék a növény gyökereiben. Ne becsülje alá az ilyen mulasztást, mivel később rothadó gyökerei, virágbetegségek és akár halála is vezet.
 • Ha nem akarja megrázni a gyomnövények eltávolítását és a talaj kölcsönzését az öntözés után, akkor érdemes lezárni a tőzeg tavaszi leszállását.
 • Nem ajánlott ezt a növényt a tömlőből, mivel az ilyen eljárások súlyos károkat okozhatnak. A víznek szobahőmérsékletnek kell lennie.
 • Végső soron nem ajánlott a síkságon vagy olyan helyeken, ahol magas szintű felszín alatti vizek vannak. A túlzott talaj hidratáló rossz hatással lesz a gyökérrendszer állapotának állapotára.
 • A magvak ültetése előtt a geihers, fontos, hogy helyesen hajtsák végre a hőkezelést. Így lehetséges, hogy elpusztíthatja az összes gombát, amelyben található. Ehhez a Földnek meg kell adnia, vagy 30 percig, hogy a sütőszekrénybe helyezze a Sütőszekrényt +110 fokos hőmérsékleten. Ezután a talajnak a nap folyamán megszáradnia kell, és csak azután, hogy elkezdi a vetéseket.
 • A földre történő átültetésre a földre történő átültetésre való palántázásnak megfelelően szednie kell. Ön igényelheti, ha az első 3 levél megjelent a csírákon. A vetőgépeknek 4-6 cm távolságra kell merülniük. Ez az eljárás szükséges a talaj mérsékelten nedves állapotának fenntartásához.
 • A Gayer vágást a szezon végén és végén kell elvégezni.
 • Túl öreg vágás, betegek és sérült korai lemezlemezek kora tavasszal ajánlott. Ugyanakkor az egész bokor összességében történő formáló és stimuláló vágása.
 • Elfogadja a lazításokat, meg kell emlékezni, hogy az eljárás főbb dolog az, hogy lefedje a konnektorokat, hogy megakadályozzák a fagyásukat vagy a szárazságukat.
 • Kívánt esetben Geyherát lehet használni a határok vagy látványos virágágyások gyártásához, mivel ez a növény rendelkezik az űrlap megőrzésének tulajdonában.
 • A Geyhera különböző törpe cserjékkel kombinálható az oldalon. Nagyon jó kombináció Badan, Primulas, Brunner, Astilby.
 • Ha észreveszed, hogy a virágok bármilyen betegségben szenvednek, de nem tudom, hogyan kell gyógyítani, jobb, ha segítségre van szüksége a tapasztalt virágok számára. Ne tegyen kísérleteket a kultúrára, mert rossz következményekkel járhat.
 • Ha Geihers magokat tervez, akkor figyelembe kell venni, hogy általában nagyon kicsi méretűek, így egységesebb hajtások, ezek keveredhetnek a homokkal. Ugyanezen okból nincs szükség túl sok zuhanyzó magvakra a földre.
 • Replanting Geihers, olyan figyelmes és óvatosnak kell lennie. A rendkívül óvatossággal a színek gyökérrendszerével kell kezelni – nem lehet megsérülni, mert ez befolyásolja őket pusztító.

A következő videóban további információkat talál a leszállásról és gondozásról a Geichery-ről.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: