Lobelia “Riviéra”: fajták és termesztés

Ha szeretné, hogy a kerted valóban szép legyen, tedd bele a Lobelia “Riviéra” -val. Ezek a virágok a harangok családjára utalnak, évelők. A “Riviéra” sorozat a korai fejlődés és a virágzás jellemzi. Ezek a fajták Észak-Amerikában és Dél-Afrikában jelentek meg. Az orosz szélességekben évente nő, mivel nem ellenáll az alacsony téli hőmérsékletnek.

Leírás

Lobelia néz, mint a határon egy kerti úton, körülbelül egy virágágy vagy egy vizet szállító ág (természetes vagy mesterséges), a hegymászás vagy a vázában. Függesztett zabkva vagy talajszőnyegként ülhet. Jól néz ki a Petunia, a Verbena, a Rudbeque, a PelarGonium és más kertvirágok. Az ősz utolsó hónapjában Lobelia ásni, ültetni egy edénybe, és az üvegházhatású körülmények között, vagy a loggiában, és a nyáron újra megnyílik a nyitott földön. Télen a Lobelia fejlődése lassú, de ezután bőségesen virágzik.

Lobelia “Riviéra” a korai virágzó fajtákra utal. A növénynek kompakt korona van, idővel gömb alakúvá válik. Erősen elágazó, virágok, és szorosan lefedi őket. Zöld levelek, de számos bronz minőségű fajtán. Virágok tónusai a legtöbb részre kékre – a világoskéktől az ibolyára. Vannak fajták fehér virágokkal. A Lobelia korai virágzik, a virágzási időszak hosszú ideig folytatódik. A közvetlen napfény nem tolerálja, de a világítás jó. Nem szereti a vázlatokat, egy olyan hely, ahol növekszik, melegnek kell lennie.

A Lobelia “Riviéra” minden fajtája jól néz ki a szőnyegen – mint a fajták keveréke és bármilyen külön. A különböző fajták együtt ültetett színes szőnyege egyedi színek, ez szokatlanul szépnek tűnik.

A reprodukció magvakkal történik, Idővel az evry – februárba. Virág, nem veszíti el látnivalókat a vastag zöld levelek miatt.

A kertben három formában növekszik: kompakt, helyszín, rengeteg.

A lekerekített alak első karakterisztikus bokrokhoz maximum 20 cm magasság elérése. Az egyenes former az oszlopszerű alakzat nyüzsgését képezi, amely 30 cm-re nő. A plethomikus alakhoz egy kaszkád hajtás, mindegyik hajtások elérik a 30-50 cm hosszúságát.

Alfajok

Lobelia Erinus (Long-meshkin) az egyik legnépszerűbb. Hosszú távon van, de kizárólag évesnek tekintik. Olyan gazdagon virágzik, amely teljesen lecsökken. A második évben a Lobelia Erinus csak a meleg éghajlatú és őszinte téli régiókban megmarad. És a virágzó hatalmas valószínűséggel már nem fog többé. A Lobelia minden fajtájának megkülönböztető jellemzője – nagyon buja krona. A színezéshez fehér folt jelenléte a korona központi részében.

A Lobelia Erinus öt különböző formában található: diffúz, rengeteg, kulturális, törpe és kompakt félgömb alakú. A legszebb fajták – “White Lady” (Sneise-fehér virágok), “Kaiser Wilhelm” (szokatlan kék árnyalat, emlékeztet évfolyam virágok), Riviera Lilak (Rose-kék virágok, fény), “Rose Regatta” (Vasút- Rózsaszín rózsa árnyalatok), Riviéra kék splash (fehér virágok kék spurs).

A Lobelia “Sky Blue” korai fokozatának egyike a Lobelia Erinushoz is tartozik, és megkülönbözteti az a tény, hogy virágzási időszakának kezdete 2 hétig más fajták előtt áll. A bokornak van egy gömb alakú és kompakt mérete. 15 cm-ig növekszik. A virágok árnyéka puha kék, míg a chipper lila. Virágzik az ősz kezdete előtt. A keretezéshez vagy az alpináriusok hátterében használják. Jó és növekvő nyitott loggia. Magvakkal tenyésztheted.

Anyaország “riviera éjfél kék” Észak-Amerika, a kultúra is a korona gömbölyű alakja is van. A bokor magassága, mint az “ég kék”, eléri a 20 cm-t. A levelek bronz árnyalattal rendelkeznek. A középső méretű virágok gazdag kék hang. A nyílt talajban a május óta – június óta. A reprodukció nagyrészt a februárban vetett magok használatával történik. Félig, nyitott napsugarak romboló.

Ha a szabályok szerint vágja le, akkor a hideg kezdete előtt virágozhat és virágozhat. Jól néz ki, mint egy virágágyás, és egy kosárban vagy fiókban.

A Lobelia a Riviera Blue Ice kisajátítja virágzik nagyon korai, fél hónappal korábban, mint a fennmaradó fajták. Magasság eléri a 20 cm-t, a hajtások akár 30 cm-ig nőnek. Szereti a kertészeket, hogy a földre és a leadatlanok a talajra, amelyen növekszik. Hosszú ideig virágzik. A fajta virágok hasonlítanak a szeméhez: kék fehér “tanuló” a központban.

Lobelia ecset “Riviera Marin Blue” A korai osztályokra is vonatkozik, gazdag kék színű virágokkal rendelkezik. A bokrok dorok, féltekék, gyönyörűen nézd meg a kirakodások bármelyikét.

Gondoskodás

Amikor a leszállás, a tapasztalt kertészek ajánlottak a “Cake” alvó kávét vagy a homokot, akkor a talajba esnek. Nem kell szopni a földet felülről. Gondosan meg kell őrizniük, feloldódniuk – és minden. A tőzegből és a kazettából pirulákba vetheted.

Rendszerint minden kertész rendelkezik saját titka a leszállás és a távozás. Amint a csírák megjelentek, meg kell mozgatni a tartályt, amelyben a legvilágosabb helyen vannak. Leggyakrabban egy ablakpárkány vagy üvegezett meleg loggia. Ezután a palánták csak vízre van szükségük, de nagyon óvatosan – az öböl nagyon veszélyes lehet, a palánták gomba lehetnek.

A Lobelia gerendáinak átültetése az állandó növekedés helyére tavasszal történik, amikor világossá válik, hogy a fagyások nem lesznek. Tegye őket 20 cm távolságra egymástól. A talajnak jól lecsapódnia kell, termékeny, de nem túltelített tápanyagok, semleges pH-értékekkel. A helynek jól kell megvilágítani, védve a szélektől és a vázlatoktól. Rendszeresen szükséges öntözés, különösen száraz időjárás esetén.

Táplálja a hosszú távú hatás komplex műtrágya, túl gyakran csinálja. A Bloom első hulláma végén meg kell vágni a bokrokat és hajtásokat, megtörni a földet, készítsen műtrágyát és öntsük. Ebben az esetben a növény újra virágzik, és a leghidegebb lesz.

A növekedésről és a címkén való kilépésről.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: