Lupin sokaság: a legjobb fajták és a termesztési szabályok

Lupin fajták és típusok nagyok. Azt kell mondani, hogy néhány közülük különleges ellátást igényel. Tekintsük a Lupin-multi-méretet, akik értékelik a kertészeket, és a termesztési szabályokat.

Leírás

Meg kell jegyezni, hogy ez a virág lehet éves és évelő. Ez egy cserjék és egy félkapocs. A hüvelyesek családjára utal, és maga a név “farkas”.

Lupinnak van egy rúd gyökere. A hossza jelentős, és körülbelül 2 méter mély lehet. Ez a növény széles árnyalatú palettával rendelkezik. A kis virágok virágzatra fognak menni, amelynek alakja hasonlít egy gyertyára. A boutonok kétféleképpen helyezhetők el: váltakozva akár kölcsönös. A szakértők kiszámították, hogy a növény fajtái csak 200.

A szár kifogástalan és elég erős. Magassága 80-120 centiméter. A szórólapok alacsonyabbak. A kefe virágzat eléri a 30-35 centiméter hosszát. Sok év közötti csillagfürt büszkélkedhet a gyümölcsökből származó gyümölcsökkel. A bab mindegyikében körülbelül 45 magot képes összeilleszteni, melyik fedélzeten 3-4 évig. A virágzó növények időszaka a nyár elején esik, és általában körülbelül egy hónapig tart.

A kertészek gyakran lupint termesztenek dekoratív funkcióra. Azonban mind a szár, mind a magok használhatók az élelmiszeriparban. A szárak tökéletesen bizonyítják magukat, amikor dekoratív kézművesek. A magokat sikeresen használják az orvostudományban, ezek a gyártás, például a foltok, a szappan, a kozmetikumok és más gyógyszerek alkatrészei.

A népszerű fajták áttekintése

Feltételezzük, hogy a többszilárd lupin megjelenésének helye Észak-Amerika. Ennek megfelelően fajtái is elég kényelmesek lehetnek hazánk hideg régióiban is. Néhányan még a vad taiga erdőkben is megtalálhatók.

Sok év közötti csillagfürt egy hatalmas fajta fajtákban mutatják be. Számos különbség van, mint például a virágok, a virágzás és a méretek. A kertészek nagymértékben értékelik őket a színben.

A népszerű fajták között a következők szerint tekinthető meg:

 • “Schloss Frau” rendelkezik egy kellemes rózsaszín árnyalattal rendelkező virágzatokkal;
 • Kastély Fényes vörös virágokkal rendelkezik, nagyon nyereségesnek tűnik különböző kompozíciókban, vonzza a figyelmet;
 • “Castellian” – a kék virágzatú, lila árnyalattal rendelkező változatosság;
 • “Abandglut” Ez egy sötétvörös virágú növény;
 • “Albus” – Lupin, amely hófehér virágzattal rendelkezik;
 • “Ze chatelin” – egy fajta, amelyet gyengéd rózsaszín virágok jellemeznek, fehér vitorla, különösen fényes és győztesek;
 • Variety “Sárgabarack” Tetszik a kertészek narancssárga virágzat dobásával;
 • “Neuta Schilharten” különbözik a rózsaszín-narancssárga színű érdekes virágzatban;
 • “Juliana hercegnő” Rózsaszín fehér virágokkal, nagyon óvatosan néz ki;
 • “Rubinkenig” – a rubin-lila virágzatú változatosság.

Hol növény?

  Az üzem eléggé eléggé eléggé, de előre kell választani egy helyet a földre. Ezt egy fajtájával kell elvégezni, mivel a Lupin preferenciák eltérőek lehetnek. Azonban számos általános ajánlás van, hogy minden kertésznek be kell tartania.

  A szerep a helyszín és a világítás lejátszása. A leggyakrabban a leszállási lupins tavasszal, áprilistól május első évtizedig vagy ősszel. Fel kell venni egy napsütéses területet, vagy egy félidőt, a cserje ugyanolyan jól érzi magát az egyes esetekben. Az erős árnyékot azonban el kell kerülni, különben a növény egyszerűen nem illeszkedik. Ha az eljárást tavasszal tervezik, a hely az első fagy kezdete előtt készül.

  A talajtípus nem játszik nagy szerepet. A Lupins laza és friss talajt igényel, amelyet előzetesen el kell adni a tápanyagokat az etetéssel. Ez a legjobban befolyásolja a virágzásukat.

  A legjobb növények gyengén lúgos vagy gyengeségű talajon érzik magukat. Ideális esetben leves vagy lángolónak kell lennie. A talajban emelkedett savassággal, szükség van mész- vagy dolomit liszt hozzáadására. Ha ez nem történik meg, a Lupins nagyon gyenge lesz, és a levelek sápadtak lesznek. Az ilyen eljárást 5 év alatt 1 alkalommal hajtják végre. Lúgos talajokban tőzegt adunk hozzá, a levelek klorózisának jelenléte cserje.

  Reprodukció

  Ezt a kultúrát kétféle módon módosítva – magvak és dugványok. Tekintsük minden részletet.

  Mag

  Miután a bab érlelődik, repedések, és a szél a körzet körül terjed. A palánták beszerzéséhez először elkészülnek, és a talaj úgy érzi. A magok 5 évig képesek csírázni. Nem kell túl mélyen vásárolni, de hidratálhatja, csak egy nedves ruhával. Az első hajtások 2 hét után jelennek meg. A transzplantáció, hogy egy állandó hely szükséges, legkésőbb 4-5 levél jelenik meg a csemetéket.

  A magok nyitott földön csírázhatók. A köztük lévő távolságnak 30-50 centiméternek kell lennie.

  A szakértők azt javasolják, hogy október végén és november elején vetik őket, majd a tavaszi hajtások megjelennek, és a lupinok augusztusban virágzik.

  Vegetatív

  A dugványokat megszorozzák a 3 éves korig elért növények által. Lupins, amelyek 5-6 évesek, nincsenek oldalsó vese, így a shilling ebben az esetben bonyolultabb. Ehhez éles kést fog tenni, hogy kivágja a veséket a bázis területén, a gyökér nyakának rögzítésére és tinhetesbe ültetve, homokos talajon. Egy hónap múlva a kifejlesztett gyökérrendszerrel rendelkező dugványok állandó helyre kerülhetnek.

  Az eljárás javasolt tavasszal tölteni. Győződjön meg róla, hogy etetés. Ehhez keverje össze a tőzeget, a gyepet és a homokot az arányokban 2: 2: 1.

  Gondozási szabályok

  A kultúra különleges gondozása nem szükséges. El kell mennie időben, és táplálja az etetést, akkor a növény jól érzi magát, és aktívan növekszik. Ezenkívül a talajnak időszakosan laza és vízre van szükség.

  Ha a lupins egy telken található, nyitva áll a szél eltömődéséhez, akkor gondoljon a támogatásra. Szerepe szokásos fa parasztokat végezhet. Ezenkívül a felnőtt cserje időben ki kell vágnia, eltávolítja a száraz virágzatokat. A télen felmelegedni fog a régiókban, amelyek a hőmérséklet erős csökkenésében különböznek egymástól. Erre a célra a tőzeg és a fűrészpor általában alkalmazható.

  A megelőző intézkedések segítenek megvédeni a lupinokat a lehetséges betegségekből. A növények érzékenyek a foltos, szürke és gyökér rothadásra, rozsda és mozaikra. Jelentős károkat okozhatnak, csomópontok és más kártevők. A kertészeket szem előtt kell tartani, hogy az üzem színének éles változása komoly problémákat jelez, és el kell távolítani. Az 5 éves korú elérésekor a felnőtt cserjéket a fiatal palánták helyettesítik.

  A 2 éves lupineket ásványi adalékokkal kell kitölteni. A műtrágyák kora tavasszal kerülnek be, mielőtt a virágzás elindulna. Nagy szuperfoszfát és kálium-klorid. Szintén hasznos a nitrogén etetés és a szerves. Egy jó lehetőség a fa hamu hozzáadását. A homokos talajban magnéziumot kell hozzáadnia.

  Arról, hogyan növekedni Lupin, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: