Melyek a sok rózsák támogatásai és hogyan lehet őket csinálni?

Pleet rózsák – szokatlan díszítés a kertben. Az ilyen növényeket gyakran a tájtervezők használják: a rengeteg rózsák virágágyásban ültethetők, félelemre vagy pavilonra, valamint független élő kerítésre fordíthatók.

Azonban gyakran rengeteg rózsák bokrok egyszerűen a kertben vagy a tartományzáró. Hogy egy ilyen növény dekorációsá vált, és nem rontotta el a webhely teljes megjelenését, szükség van egy támogatásra. Milyen típusú támogatások vannak, és meg tudják csinálni saját kezével, olvassunk el cikkünkben.

Mire van szükség?

Támogatja a bőséges rózsákat – nem luxus, de szükségszerűség. Csak akkor, ha van ilyen kialakítás, a virág elhelyezhető. És a támogatástól függően beállíthatja a szövés irányát és az élő színekből készült dekoratív kompozíciókat.

A támogatásokra vonatkozó követelmények

Támogatásként különböző struktúrákat használhat. Bármi legyen is a választott támogatás típusa, fontos megjegyezni, hogy Először is, ez az elemnek működnie kell a funkcionális szerepét, ezért meg kell felelnie bizonyos jellemzőknek.

 • Megbízhatóság és erő. A rózsa állványnak stabilnak és erősnek kell lennie. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a rengeteg rózsa – meglehetősen könnyű növény, azonban a valóságban ez nem teljesen így van. Bolyhos bolyhos rózsaszín virágok, valamint a jól fejlett bokor hajtások elég nagy tömeg, ezért érdemes biztosítani a támogatás erejét. A rack kialakításának megbízhatóan meg kell építeni, és csak kiváló minőségű anyagokat kell használni a gyártáshoz. Ezenkívül, hogy további stabilitási szinteket biztosítsanak, egyes támogatások a talajba kerülnek.

 • Esztétikai megjelenés. Annak ellenére, hogy a rengeteg rózsa alá tartozó állványnak elsősorban minőségi végzettséggel kell rendelkeznie, ne felejtsük el a terv megjelenését. Szóval, kívánatos, hogy a támogatás ne álljon ki a helyszín hátterében, észrevétlenül kell lennie, de ugyanakkor gyönyörűen illeszkedik az általános tájban. Néha ilyen célokra a támogatást semleges színekben festik, vagy a megfelelő árnyalatú anyagot használják.
 • Összehasonlíthatóság. Néha a kertészek megbízhatóságának elérése, még a miniatűr és a kompakt rózsaszín bokrok esetében is, a támogatás méreteire nagyon terjedelmes. Az ilyen viszontbiztosítás felesleges, és elronthatja a növény megjelenését. Mindazonáltal, ha van egy meglehetősen nagy bokor a webhelyén, akkor ne válasszon túl kicsi, nem megfelelő a növény méretének.

 • Környezeti biztonság. Állványnak meg kell felelnie az összes környezetvédelmi előírásoknak, biztonságosnak kell lennie a természetnek.
 • Kényelem és könnyen használható. A virág támogatásaként ne válasszon többfunkciós, összetett és összetett struktúrákat. A racknek a fő funkcióját és a kiegészítő tartozékokat kell elvégeznie.
 • Gazdaság. Ez a funkció mindkét anyagra vonatkozik (nem érdemes túl drága tervezést vásárolni, és megpróbálhatja összeállítani a támogatást), és az összességében (a rack nem vehet túl sok helyet) aspektusok.

Nézetek

Fontolja meg a népszerűbb és leginkább funkcionális támogatási típusokat a bőséges rózsa alatt.

Lugas

Ez a faj az egyik legegyszerűbb a tervezés. Az alvó ritkán vásárol a boltokban, vagy a piacokon, mert elég egyszerű, hogy még egy újdonság, és ez nem lesz szüksége sok erőt, időt, anyagot vagy a pénzügyi forrásokat.

A Trellis egy bizonyos nemzetség, amelyet leggyakrabban fa (általában vékony fa táblákat használnak). Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen rózsa állvány megfelel a fent leírt jellemzőknek és jellemzőknek.

Boltív

Ez a fajta rack a második legnépszerűbb. Az ilyen jellegű kialakítások kombinálják a díszítést és a funkcionalitást. Ezenkívül képesek ellenállni egy meglehetősen nagy számú rózsát a bázisukon.

Gyakran tágas kertek épülnek azonnal egy vonatív, épület, így egy bizonyos folyosó. Az ívek mindegyike lehet sík mind az azonos és különböző típusú rózsák. Különösen szép, ha több színű vagy árnyalatú növényeket alternatív növények.

Pergola

A Pergola egy rácsos tető, amely a tartó kertekre van felszerelve. Ez a típus a szokásos ív javított analógja. Általában az oszlopok fémből készültek, és a felső rész a fáról van.

Meg kell jegyezni, hogy a pergolák és az ívek, a közvetlen funkciójuk mellett – – a rengeteg rózsa támogatása további célt szolgálhat, nevezetesen: a kert vagy a kert zónája.

Pillérek

Ez az egyik legnyilvánvalóbb lehetőség, amely mégis nem alkalmas a rózsák minden fajtájára. Az a pillér, amely szerint a rózsa elhelyezhető, tartós anyagból kell elhelyezni, valamint szilárdan rögzítve kell lennie a földön. A kertben egyetlen oszlopot is telepíthet, de megtervezheti az ilyen támogatást egymás után.

Kúpok (piramisok)

Annak érdekében, hogy a rózsát kúp formájában támogassuk, több oszlopot kell csatlakoztatni és rögzíteni kell. Így kiderül, hogy egy meglehetősen terjedelmes állvány – a rózsa nemcsak kívül helyezhető el, hanem a kúpban is.

Hogyan válasszunk anyagot?

Az anyag, amelyből a rózsa állvány, hogy nagymértékben biztosítsa a rack megbízhatóságát. Általánosságban elmondható, hogy ezt vagy a nyersanyagot a növény termelésére szolgáló nyersanyagot a kert közös stílusával kell ellátni, megjelenése. Figyelmet kell fordítania a rózsák fajtájára is, mivel a miniatűr növényeknek kevésbé erejű állványra van szükségük, míg a nagy virágoknál nagyobb méretűek lesznek. Ezenkívül figyelembe kell venni az anyagi lehetőségeket – kifejezetten megvásárolhatja az anyagot a háztartásban már rendelkezésre álló gyakorlatok gyártásához vagy használatához.

A rengeteg rózsa bokorának támogatása anyagból készül:

 • fa (például fából készült alvó);
 • Fém (fémtámogatások pergola);
 • műanyag;
 • egy szikla.

Ezek az anyagok kombinálhatók egymással, vagy bármely más belátása szerint használhatók.

Hogyan lehet létrehozni?

Ha meg szeretné menteni egy családi költségvetést, és megmutatja a kreativitást, akkor egy rózsa áll a saját kezével. A rózsák megérintése az ilyen kereten kétszeresen kellemesebb lesz. Leggyakrabban a háztartásokban önállóan írtak az íveket és a rácsokat. Tekintsük részletesebben, hogyan kell ilyen támogatást építeni.

Alkánk készítése

A gyártás a Arch, egy fa a leggyakrabban használt, mint az eredeti nyersanyag (ha azt szeretné, hogy egy „fejlettebb” arch, pergola, akkor az alap-pillére fémből készültek, és a tetején van fából ). Először is, szükség van az alapvető pólusokra – a nagyobb stabilitás és megbízhatóság érdekében, amelyeket a földre vásárolnak, és néha betonhoz öntik. Emlékeztetni kell arra, hogy az ív magassága nem lehet kevesebb, mint 2 méter, ezért vigye el a fából készült oszlopokat egy margóval, mert néhány közülük a föld alatt megy a föld alatt.

Miután pilléreket készítettél, itt az ideje, hogy megkezdje a tetejét. Fontos pontosan kiszámítani a méreteket. Előzetesen elemezze ezt a paramétert, és még mielőtt telepíti a bejegyzéseket, döntse el, hogy milyen távolságra kerülnek egymástól.

Aláírja az íveket az oszlopokon, az ívek területén, biztonságos kis rudakat, amelyekre a rózsa rögzítve lesz. A nagyobb esztétikai szempontból festheti az ívet a kedvenc színében.

Slemert készítünk

Az árkok magassága, mint az ív magasságának, legalább 2 méternek kell lennie. Tehát először a földön 2 pilléret kell viselni, ami az alapja lesz (kövesse magasságukat). Az oszlopok mellett csatoljon egy rácsot, amelyre a rózsa lesz. Számos lehetőség van itt:

 • Használhat egy rácsot, amelynek egyfajta Shirma-t előzetesen használhatja;
 • Alternatíva – a láncháló rögzítése;
 • Egy másik módja az átlósan tartós vezetékek vagy halászvezetékek feszítése.

  Bármi legyen is az Ön által választott lehetőségek, győződjön meg róla, hogy az ereje és a megbízhatósága, mielőtt virágkészítményt alakítana ki.

  A rózsaképződés gondozása és finomságai

  Miután landoltál egy rózsát és épített egy támogatást neki, szükség van pontosan és nagy gondossággal, hogy terjessze a virágot az állvány mentén. Legyen nagyon figyelmes: ne károsítsa a virágokat, és ne szakítsa meg a szárakat, emellett próbálja meg elkerülni a rózsák éles tüskék által okozott sebeket (a növényt a kesztyű támogatására oszthatja).

  Amikor már elosztottál egy rózsát, győződjön meg róla, hogy az új fiatal hajtások helyesen repültek a tervezésben, ne felejtsd el, hogy egy gyönyörű virágösszetételt alkotják.

  A kertészek és a tájtervezők is azt javasolják, hogy ne hagyják figyelmen kívül a növény szokását. Ne felejtsük el, hogy a műtrágyát és a talajba táplálják (a rózsák számára optimális adalékanyagok nitrogén és ásványi kompozíciók) – így a rózsa aktívan virágoznak és fejlesztik.

  Hogyan készítsünk támogatást a bőséges rózsákra a saját kezével, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: