Mennyibe kerül a tölgy?

Mennyibe kerül a tölgy?

“Évszázados tölgy” – ez a kifejezés mindenki számára jó. Nagyon gyakran használják gratulálok, akik sok éve életét akarják. És ez nem meglepő, hiszen Oak egyike azon kevés képviselői a növény, amely nem csupán a hatalom, az erő, magasság, nagyság, hanem a hosszú élettartam. Az óriás életkora meghaladhatja száz évet.

Sok ember érdekli azt a kérdést, hogy milyen régi tölgy élhet és nő. Ebben a cikkben úgy döntöttünk, hogy mindent elmondunk erről a hosszú májról.

Mennyibe kerül a tölgy?

Hány éves tölgy nő?

Oak lett a fa, amely többször is írta a különböző legendák és legendák. Mindig az őseink erejét és erejét tekintették. Tehát ma egy fa termesztése a világ különböző részein (különösen a lakosság nagyrészt Oroszországban), nem szűnik meg a méretének meglepetése.

Az a tény, hogy a tudomány és a technológia jelenleg jól fejlett, a tudós sikerült megállapítania ezt Az élet időtartama és a tölgyek növekedése 300-500 év. Az első 100 év, a fa gyorsan növekszik, és maximalizálja a magasságot, amennyire csak lehetséges, és az egész életen át tartó egész életben, korona növekedni fog, és vastagabb lesz.

A fa várható élettartama más lehet, sok különböző tényező befolyásolja. A főbbeket felsoroljuk.

  • Állami környezet. Az ember és tevékenységei, amelyek többször is különböző technikogén és természeti katasztrófák okasak, nagyon nagy hatással vannak a növény létezésére.
  • Vízforrások és napfény. Tölgy, mint a növényi család bármely más képviselője, napfényre és vízre van szüksége. Ha a megfelelő időben kiegyensúlyozott mennyiségben kapja őket, nagyszerű és virágzik. Egy másik esetben, például magas szintű páratartalom és a nap hiánya (vagy fordítva), a fa elkezd elhalványulni, szárazra.

Mennyibe kerül a tölgy?

Mennyibe kerül a tölgy?

Meg kell jegyezni, hogy a talaj állapota, amelyben a fa várható élettartamára is növekszik. Jelenleg releváns A talaj nedves vizes problémája, amely az emberi élet miatt is származott. Állandó talajkezelés, az öntözőrendszerek telepítése arra a tényre vezet, hogy a korábban egészséges és teljes tápanyagok és nyomelemek a talaj meg fog halni. És vele meghal és minden növényzet. Még tölgy sem, függetlenül attól, hogy milyen nagy és erős, nem tud túlélni egy ilyen médiumban.

Számos tanulmány állapították meg, hogy a tölgyek jelenleg a Földön nőnek, amelynek közel 2 ezer éve van. És a tudósok azzal érvelnek, hogy a felnőtt fák több példánya van, amelyek már körülbelül 5 ezer év. Az életkorú növények az első és legősibb oaks leszármazottai. Sajnos a mai meghatározás pontos kora nem lehetséges, csak feltételezések vannak.

A fentiek közül megállapítható, hogy A fát az általa kedvező feltételekkel nagyon sokáig élhet, még néhány évezrede is. Átlagosan természetesen az ökológia és a környezet jelenlegi állapota miatt ez a szám nem haladja meg a 300 év jelét. Kár, hogy egy személynek nincs ideje abbahagyni és gondolkodni arról, hogy milyen hatalmas károkat okoz, mindent körülveszi, még olyan quiants, mint a tölgyek.

Mennyibe kerül a tölgy?

Mennyibe kerül a tölgy?

Várakozás az Oroszországban

Oroszország az élőhely területe számos tölgyfa, amely jelenleg 600 körül van. Leggyakrabban, találunk egy furcsa tölgy, amely tökéletesen aggódik, és megszokta a legsúlyosabb éghajlatot. Ezt a fajt különféle légköri kataklizmákkal szembeni ellenállás jellemzi, az időjárási viszonyok változó. Nyugodt és könnyen elviseli az aszályt, a hőmérséklet-szabályozást.

Átlagosan az Orosz Föderációban az OAKS várható élettartama 300-400 év. Ha a feltételek kedvezőek voltak, és nincs negatív hatás a fára, akkor élhet 2 ezer évet.

Mennyibe kerül a tölgy?

Mennyibe kerül a tölgy?

Régebbi fák

Mint már említettük, ma körülbelül 600 fajta tölgyfa van a világon. Minden típus egyedi, különbözik mind a méret, mind a megjelenés, és ami a legfontosabb – a várható élettartam. Természetesen a tölgy minden típusának felsorolására és elmondására nincs lehetőség, de megemlíti a lehető legtöbb fát.

Ismerjük meg a hosszú élettartamú tölgyeket, akik megragadják az ember képzeletét a méretükkel és korukkal. Meg kell jegyezni, hogy a legrégebbi fák közül néhány még mindig növekszik és működik, de mások az őseink legendáit, legendáit és történeteit élnek.

Mennyibe kerül a tölgy?

Mamvrian

Ez a legrégebbi tölgy, amely ma ismert. Hengere a palesztin autonómiája Hebron városában. A tudósok ezt találták Kora körülbelül 5 ezer év.

A mamvrian tölgy gyökerek története mélyen bibliai időkbe kerül. Ezzel az óriás kötött sok bibliai történetet. Ez a fa alatt volt, hogy Ábrahám és Isten.

Mivel ezt az óriást gyakran a Bibliában említik, hosszú ideig keresték őt, és befutni akartak. A XIX. Században Tölgyet találtak a Clererman Anthony, aki az orosz ortodox egyházhoz tartozott. Azóta a természet csodájája folyamatosan bíróság volt.

Az emberek olyan véleményt alakítottak ki, amely végül elkezdte felhívni a próféciát. Van egy ilyen hiedelem: amikor a “mamvrian óriás” meghal, az apokalipszis jön. 2019-ben szörnyű – egy fa, amely hosszú ideig szárított, összeomlott.

De szerencsére az a helyen, ahol a DUB-LOG-LIVED nőtt, kihagyott több fiatal hajtás, az utódok lesznek.

Mennyibe kerül a tölgy?

Mennyibe kerül a tölgy?

Stelmushsky

A Stelmuzhsky tölgy a Litvániában növekszik, amelynek magassága 23 méter, Trunk Girth 13,5 méter.

A fa nagyon régi. Bizonyos információk szerint azt a következtetést vonhatjuk le Stelmuhuya tölgy körülbelül 2 ezer év. Gyakran említette a pogányok ősi kéziratait, ahol írták az istenek áldozatairól a tölgy közelében, és a korona alatt egy ősi pagan templomot emeltek ugyanazon áldozatokért

Sajnos, de jelenleg a hosszú élettartam állapota nem túl jó – a magja teljesen elforgatott.

Mennyibe kerül a tölgy?

Granitsky

Gránit falu található, amely Bulgária, egy büszke tulajdonosa egy másik Raritet ismert az egész világ. Már a falu 17. században van egy tölgy, amelyet gigantikusnak neveznek. Óriási magasság 23,5 méter.

A helyi lakosok nagy tiszteletére. Az emberek ismerik a tölgy történetét, tiszteletben tartják, mert a történelmi adatok alapján következtetéseket lehet levonni, hogy a gigantikus tölgy számos történelmi fontos pont tagja volt. Jelenleg életben van. A falu lakói aktívan gyűjtik össze gyümölcsét, makk, és megpróbálják megnövelni a fiatal hajtásokat tőlük, mert mindenki megérti, hogy előbb vagy utóbb egy óriási tölgy hal meg.

A bolgár óriás államát vizsgáló tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a törzs 70% -a már meghalt.

Mennyibe kerül a tölgy?

“Oak-kápolna”

Az Alluville Belfoss falu lakói, amely Franciaországban már az egész Több mint ezer éve a világ egyik legrégebbi tölgyjeinek tartója, akinek a neve “OAK-kápolna”. A fa magassága jelenleg 18 méter, a törzs a Girth – 16 méter. A fa törzse annyira nagy, hogy két kápolna illeszkedik bele – Hermit és az Isten anyja. A XVII. Században egy ember kezét hozták létre.

Ez a szokatlan tény volt az oka annak, hogy a turisták tömege évente érkezik a fára. Ahhoz, hogy eljusson a kápolnához, fel kell emelkednie a csavar lépcsőn, amely szintén a tölgyfahordóban van.

A zarándoklat és a katolikus templom évente ünnepli a tölgy nyaralás felemelkedését.

Mennyibe kerül a tölgy?

“Bogatyr Tavrida”

Természetesen a világ egyik gyönyörű sarkája, mint a Krím, a természet és a zöldségvilág, amelyből csodálatos képzelőerő is tartja az egyik csodát a területén. Simferopolban, 700 éve, a “Bogatyr Tavrida” növekszik – a félsziget természetének botanikus emlékműve.

Ez a tölgy érdekes gazdag történelemmel rendelkezik. Úgy gondolják, hogy az első hajtásai akkor jelentek meg, amikor a híres mecset Kebir Jami felállt. És ne felejtsük el, hogy ezt a hosszú májat említik, és. VAL VEL. Pushkin a legnagyobb versben “Ruslan és Lyudmila”.

És Lukomorier, és a zöld tölgy – mindez a “Bogatyr Taurida” -ról szól.

Mennyibe kerül a tölgy?

Mennyibe kerül a tölgy?

Pincér

Vannak az Orosz Föderációban, a Belgorod régióban, az Appleko falujában, amelynek területén Már 550 éves Panszky tölgy nő. Nagyon magas – 35 méterrel emelkedik, de a Girthben nem túl széles – csak 5,5 méter.

Sok legenda kapcsolódik ezzel, amelyben megemlítik, hogy a XVII. Században, amikor az erdők tömeges erdőirtása volt az erődök építéséhez, csak Pansky Oakot nem érintettek. Már aztán csodálatot okozott.

Néhány történelmi kéziratban azt jelzi, hogy a Péter császár meglátogatta a hosszú májat. Állítólag szerette pihenni a csodálatos koronát.

Mennyibe kerül a tölgy?

Mennyibe kerül a tölgy?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása