Mi a vetőcső és ahol használják?

A házak és az országgazdaságok kialakításában a gyepek eszköze népszerű parkosított megoldásnak számít. Az első pázsitok az XVIII-i európai országokban jelentek meg. Kezdetben az alacsony színek szőnyegpadlója volt, de később üdvözölte a zöld gyepeket a divatban.

Eszköz és leírás

A vetőcső egy füves borító, amely a magvakból származott. Egy ilyen gyep létrehozása általában a következő gyógynövényeket használja.

 • Bluegrass – a vetőcső leghidegen ellenálló változata, de ugyanakkor a leghőállóbb. Még akkor is, ha az állványzat napsütés alatt nőtt, még mindig sokáig fog maradni.

 • Legelő rongyok – A fű előnyei közé tartozik a magas növekedési ütem, valamint a magok alacsony költsége. Azonban gyorsan növekszik, így a legmegfelelőbb a gyógynövény keverékek összetételében.

 • Oatman Krasnaya – jól árnyékos helyeken is nő. Ez a fű nem fél a száraz naptól, akkor továbbra is GREINE még akkor is, ha nem öntözött és nem vágott. Ez egy optimális lehetőségnek tekinthető egy zöld gyepeszköz számára.

A fő előnye minden vetés pázsit abból áll, hogy minimális költséggel – ára olcsóbb, mint mindenki más, a költségek csökkennek megszerzése vetőmag keverékek és összetett műtrágyák táplálására fűszernövények.

Az ilyen gyep csak azokat a növényeket foglalja magában, amelyek alkalmasak bizonyos működési feltételekre. Ez lehetővé teszi, hogy virágzót és napenergiát és a szoláriumot, a bontott területeken kapja meg.

Mindazonáltal meg kell jegyezni néhány hátránya ennek a tájhatárnak.

 • A kézi vetés nem teszi lehetővé az egyenletes leszállást négyzetméterenként. A helyszínen megjelenő üregek megjelennek a helyszínen.
 • Ahhoz, hogy teljes körű gyepburizik, nem kevesebb, mint 3-4 évszakra van szükség.
 • A vető gyep nincs védve a gyomoktól.
 • Minden munka csak korán hajtható végre tavasszal.
 • A vetőpálya gyakori veszteséget és rendszeres műtrágyát igényel.
 • Ezenkívül az első 4 hónapban nem ajánlott fiatal füvön járni, és más mechanikai terhelésekre kell kitenni, különben nem tudsz egy tiszta növényzet fedelét alkotni.

Mi különbözik a tekercstől?

Sok kertész érdekli a választás – Vető gyep, vagy hengerelt. Az utóbbi már egy kész bevonat, amelyet a területre szállítanak tekercsek formájában. Az elkészült területen szépen kibontakoznak és földön fekszenek. Bizonyos értelemben ez a gyep is vetésnek tekinthető, mivel kezdetben a fű kilakoltatásra kerül, majd nőtt – csak akkor, ha ezután a vontató rétegét vágják és tekerjük.

A két típusú pázsit közötti fő különbségek az ország eszköze az országban. A vető gyepet közvetlenül a kertben termesztik a magvak és a hajtások további termesztése révén.

A hengerelt gyepek elhelyezésénél a talaj felső rétegét az előkészített gyepes padlón helyettesítjük a növényzetre kész növényekkel.

A pázsitok közötti különbség a fű tisztaságában is tiszta. Ha a tekercs bevonatról beszélünk, itt a hely felső része teljesen kicserélhető a finom padlón. Így lehetséges a túlsúlya egy kultúra, vagy azok kombinációja 2-3 gyep gyógynövények és teljesen megszünteti a megjelenése a gyomok. A független vetés, nehéz elérni a kellő tisztaságot a számítás négyzetméterenként, hiszen nem lehet keresni a felső réteg a kerti talaj otthon.

A pluszok magukban foglalják azt a tényt, hogy a hengerelt fű lehetővé teszi egy speciális célú bevonatot, amely ellenáll a károsodásnak és a mechanikai terheléseknek. Ezért hengerelt gyepek gyakran használják a stadionok, a sportmezők és a nyilvános területek tereprendezéséhez. A vetővas pázsitok részét képező gyógynövények leggyakrabban nem különböztetik meg a speciális tartósságot, így elsősorban dekoratív célokra használják őket.

A vető pázsitok jobban igénylik az ellátást. Legalább egyszer 3 napig kell vízzel. Havonta kétszer kell etetni a nitrogént, a káliumot és a foszfor-műtrágyákat. Ezenkívül a vetős gyepet rendszeresen el kell menni, megszüntetni a gyomnövényeket.

Technológia kirakodás

A háztartási telken lévő vetőcső bútora több fő szakaszban is tartalmaz.

 • Kezdjük, meg kell tisztítani a területet a gyepen a szemétből – vágja le a régi fákat, hogy öntözze a csonkot, és rázzuk a gyomokat. Előnyösen egy évvel a pázsit eszköz előtt, hogy üljön a siderats. Ha lehetetlen, akkor közvetlenül a vetés előtt a vetőmagot herbicidekkel kell kezelni. Ezek az intézkedések lehetővé teszik, hogy megszabaduljon a gyomoktól és a rovarlárláktól.
 • Föld, amelyet a gyep növelésére szánt, át kell mennie a lapát mélységéhez. A talaj gyepének legalább 15 cm-nek kell lennie, szinte szerves műtrágyákat kell tennie.
 • A gondos előkészítés után a pázsit alatt lévő földet rablót kell lazítani, hogy öntsön és várjon óvatosan, amíg a talaj esik.
 • Néhány nappal később, közvetlenül a vetőmag betegségére haladhat. A füvet 40-50 g sebességgel ültetik, majd a föld lezárja a földet, és a görgőt hengerelte.
 • A munka végén a területet egy csepp öntik. Az öntözés során fontos, hogy ne túllépje, különben a magokat a felszínen mossuk ki.

Hogyan kell törődni?

A fiatalok számára, akiket egy vetőcsővel ültetett, gondosan gondosan gondoskodnia kell – lehetővé teszi, hogy a fű gyorsabban növelje a zöld tömeget, és az egész területen elosztja, megfelelően megszüntesse.

A magvak tervezését követő két héten belül a földet naponta kétszer kell öntözni – reggel és este.

Ha lehetséges, kapd meg az Autopopolivation System, akkor programozhatja, hogy optimális üzemmódban dolgozzon.

Néhány héttel a gyeplövések megjelenése után az első fűfürdőt kell elvégezni, amely egy kerekes fűnyíró használatával történik. A jövőben a fedelet havonta 2-3 alkalommal kell felszerelni, mivel kiderül, hogy a fűnyíró fű optimális magassága 8-10 cm. Az első 3 évben rendszeresen meg kell őrizni a műtrágyákat.

Hogyan juthatunk el a gyepen, nézd meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: