Minden Rybchika (Freillyaria)

Rybikchik, Freillyard, Tsarist Crown – Ezek az összes név egy növényhez tartozik, amely szerette a háztartási telkek tulajdonosait. Ez a virág szokatlan megjelenést és korai virágot vonz. Fontolja meg, hogy mit kell tudnia erről a növényre, hogy növelje a területén.

Leírás

Ryabechik egy évelő lágyszárú növény a liliom családja. És úgynevezett freetilén. A virág körülbelül 180 fajta van, amelynek képviselői az északi félteke mérsékelt övében kerülnek elosztásra, Keleten és Nyugat-Ázsiában.

Ez a liliomok rokona megkapta a nevét Látványos megjelenése miatt. A nyuszi alakja úgy néz ki, mint egy pohár, amelyet a játékcsontok eldobására használnak. Ezt az üveget Latin-on Fritillusnak hívják. Ezért megjelent az eredeti virágnév.

Rybchik Freillyaria elkezdték hívni Motley Blossom miatt (“rabbi” – ez a “motley” közös).

A root növényi növény az izzók megjelenése. Ezek fedezetek nélkül vannak, de lágy mérlegekből állnak, amelyek száma 2-8. A skálák sinusaiban vesek lehetnek, amelyek közül a jövőben új izzók jelennek meg. Az izzók újraindítása évente következik be. A csere izzó az anyai.

Az izzók rugójában keskeny középső vagy hosszúkás lanceális levelekkel rendelkező szár, amely mutiot vagy szétszórt helyet tartalmazhat. A szárüzem egy vagy több színben van kitöltve az esernyőkben. Ezek egy harang és kubarevoid forma jellemzik.

A vetőmag doboz jelenik meg a virágból, laza vagy szárnyas alakú, 3 fészkkel és 6 arccal. Belsejében sok magot lapos alakú.

Fajták

A Freillyaria-t 180 faj képviseli, amelyek mindegyike kiváló és egyedülálló. Ebből a gazdagságból a legérdekesebb és gyakoribbak.

 • “Rubra Maxim” – Ez a legvilágosabb képviselője, aki elképeszt mérete (minimum bimbó 5 cm rügy) és világos narancsvirág, amelyben vörös jegyzetek még vezethető. A növény magassága meghaladhatja az 1 méteres jelet. Az izzókat magas fagyállóság jellemzi – még -30 fokon is, nem halnak meg.

 • Radda Radda Widden a Vadon Közép-Ázsia területén. Magassága elérheti a 80 cm-t. Széles, fényes levelek festettek világos zöld hangok. A virágzás során a növény nagy zöldes árnyalatú virágokat indít, sárgás vénákkal. A virágokból készült látványos gömb alakú kefe alakul ki.

 • Ryabchikben “Uva vulpis” A sötét lila színeken fodros foltok vannak, és a sárga szalag a szélén található. A virágok ilyen kombinációja a Freelyland Uva-Vulpis kifejező és szokatlan. A vékony szárakon nincs több, mint három szín. Ez a fajta aktívan megszorozódik, ő is szerény, és még edényekben is megterhelhető.

 • “Garland Star” kiemelkedik az összes fajta legnagyobb színei. Erős szár díszíti számos narancsvirágot.

 • “Aurora” jellemzett sárgarépa rügyek, fényes szín, legfeljebb 4 cm hosszúságú. Ennek a növénynek a szára egy és fél métert is elérhet, ami az összes fajta egyik legmagasabb aránya.

 • Sárga rybchik “lutea” A fényes napsütéses virágok jellemzik, ami ezt a fajtát az összes fényes fajta legerősebbé teszi. A szár magassága 1 méterre kerül. A virágzás május első napjaiban megfigyelhető.

 • Látványosnak tűnik Perzsa vagy perzsa, amit a gyászvirágnak neveznek a megjelenése miatt. És úgy tűnik számunkra, hogy titokzatos, és nem gyászol. A szár vastag kabátja lila, szürke árnyalatú kis virágokkal. A szár magassága 1,1 méter hosszúságú lehet.

 • Melaagris Alba a legmodernebb és az egyik legkisebb, mivel magassága nem haladja meg a 30 cm-t. A növényt hófehér virágok hangsúlyozzák, zöld podpales segítségével harangok formájában. Ez a halvány virágminőség előnyben részesíti a keleti szibériai és az urálok területén.

 • Ryabchik Mikhailovsky – Ez egy aranyos növény, miniatűr méretű (magasság nem haladja meg a 20 cm-t). Virágok vonzzák a figyelmet a fülbemászó színre, amely egy burgundi háttérből és arany szegélyből áll. A növénynek nincs magas fagyállósága, így fagyaszthat.

 • Kaukázusi freillyard Kisméretben és egy lila virágokban kiemelve egy főzzével. Egy érdekes nézet, amelyet aktívan használnak a kiválasztásban.

 • Ussuri növénytípus akár 60 cm-ig is nőhet, míg az izzók átmérője nem haladja meg az 1 cm-t. Egy vékony, meztelen szár a motyed, lineáris levelek hegyes élekkel. Hosszuk nem haladja meg a 15 cm-t. A színekben megjelenő színek formája a szűkvérű, a szirmok külső részét barna-ibolya árnyékban festjük, és a belső rész lila színű. A szirmok kiemelkednek a sárga sakkrajzra. A magdoboznak ellentétes alakja van, júniusban jelenik meg.

 • KamChatsky Ryabchik A magasság elérheti a 70 cm-t. A fehér izzója lekerekített alakú, az átmérő nem haladja meg az 5 cm-t. Az izzók ömlesztett mérlegei kis fragmensekből állnak, amelyek alakja hasonlít rizsszemekre. Az ovalo-lanceolate levelek az alján levő izzókból származnak az izzókból. A virágzás befejezése után sárga színt szereznek. Május és június közötti időszakban a szár legfeljebb 3 szín, kellemetlen aroma.

Van egy harangtorony vagy egy tölcsér alakja, és egy fekete színű, amelyen a sakkrajz gyenge. A virágokat egy hosszúkás ovális doboz alkotja.

 • Imperial Ryabik “csíkos szépség” Az őszibarack színek kiemelése tégla árnyalatokkal. A növény magassága 90 cm-en belül van.

 • Sakk (fritillaria meleagris l.) Ryabchik van egy izzója egy lapos tál formájában, barna filmpőrrel. Az izzók méretei 7 és 15 mm között változnak. A szár akár 35 cm magas, általában sima felületű, ritka esetekben megjelenhet egy tubercle. A szár felső része díszíti a következő leveleket (2-6 darab), amelyek lineáris lándzsával rendelkeznek, szűkítve a végeket. A szár végén két elárasztott virágnak tűnik. A perianth-nak harang alakú alakja van, hosszan elérheti a 4 cm-t, és szélességben – 2,5 cm.

Szirmok díszített kifejező sakkmintával, sötét lila színű rózsaszín háttérrel. A virágok kialakított vetőmagot képeztek. A virágzás a tavasz végén vagy a nyár elején legfeljebb 3 hétig tart.

 • Freillary euruard Sok hasonló jele van a császári fodrozattal, de nagyobb méreteket oszt ki – a magasság eléri a 2 métert. A tálak formájában lévő tálak legfeljebb 1 kg-ig terjedhetnek. Az izzók megosztása – ritka jelenség a növények számára. A virágok nem szagolnak, ami nagy ritkaság a rippers számára.

 • Más fajták Freillyaria nem kevésbé érdekes és kifejező. Például, Tunberg ryabchik Fehér virágokkal rendelkezik, amelyek kívülről zöld csíkokkal díszítik, és belső – barna pontokkal.

Leszállás

A nyílt földön freetilén leszállás csökken – az elmúlt napokban vagy szeptember elején. A növény jól érzi magát a napos telek, de a fele is alkalmas. Az izzók beszállása előtt jobb ellenállni a mangán oldatában, amely után óvatosan száradnak és faszénnel kell kezelniük.

A sziklák jobban érzik magukat mérsékelten nedves, termékeny, könnyű talajjal, jó vízelvezetéssel. A talajüzem összetételére vonatkozó különleges követelmények nem állítják ki, de jobb, ha egy szuláns talajban növelnének humusz hozzáadásával. A beszállás előtt egy telek előkészítése szükséges.

Az előkészítés lazítás, gyomnövények eltávolítása és nedvesítése, tőzeg, fa hamu vagy mész hozzáadása. A nehéz talajt homokkal hígítják.

A leszállást számos egyszerű szabályozással kell elvégezni:

 • Az izzók felett hazudnak A talajréteg, amelynek magassága megegyezik az átmérővel, szorozva 2;
 • Kis izzók találhatók körülbelül 12 cm távolságra, és a nagyok között legfeljebb 30 cm szabad hely maradjon;
 • A kutak alján elalszik Durva homok, amely nagy talaj esetén tőzegrel helyettes;
 • Minden izzó Zárolt naboka, Ugyanakkor szükség van a gyökerei kiegyenesítésére, de nem, hogy ne engedjék meg a földet;
 • Lukovitsa szeletelt homokkal borított, és a talaj elalszik a tetején.

Az ellátás finomságai

Bár a sor, és úgynevezett királyi koronát, de gondoskodik, és teljesen nem szeszélyes. Természetesen bizonyos szabályokat kell megfigyelni, de olyan egyszerűek, hogy még a virággyár élmény nélkül is kiderül.

 • Az öntözés fontos a növény számára, de itt nem tudod túlságosan túladni. A bőséges nedvesség a rothadó betegségek és folyamatok kialakulásához vezet. A növény további öntözés nélkül nem tolerálja a száraz nyarat. A talajnak nem szabad folyamatosan nedvesnek lennie. Csak az erős szárításra nincs szükséged. A harapás után ne felejtsük el az öntözést.
 • A műtrágyát évente háromszor hozott: április közepétől, ráncolva és ősszel. Jó eredmény látható száraz keverékek. De a tökéletes lehetőség humusz, komplex műtrágyák és nitropozok kombinációja. Az utolsó táplálkozás az ősszel történik, jobb előkészíteni a szuperfoszfát és a kálium-szulfát keverékét. A műtrágyák alkalmazásakor fontos, hogy ne túlzottan. Jobb, ha nem jelentené, hogy túl sok hasznos összetevő legyen.
 • A webnek rendszeresnek kell lennie, jobb, ha minden egyes öntözés után töltene. Laza A talaj nem ajánlott, mert nagy valószínűsége van a finom izzók károsodásának. A lazítás jobb, ha kis mennyiségben cserélje ki a tőzeg vagy humusz mulchálását. Az ilyen intézkedéseket a növényi leszállás után jobban kell tenni.
 • A transzplantációt legalább 3 évente kell elvégezni. Az ilyen ellátás megakadályozza a betegségek kialakulását. Jobb, ha ezt az ősszel csináljuk, amikor a növények teljesen környezetre kerültek és elkészültek a télre. Az átültetés folyamatában ugyanazokat a szabályokat követték, mint az izzókra való leszálláskor.
 • A téli előkészítés nyáron kezdődik, amikor a szárak és a levelek sárga színűek. Ne várjon, amíg a növény földrészének teljes meghalása. Már a nyár közepén elkészítheti az izzókat a télre. Ehhez meg kell ásni, mentes száraz mérlegektől, öblítse le, tartsa fél órát egy gyenge hőátadó oldatban. A rothadó folyamatok megnyilvánulásait eltávolítjuk, a fungicidek és a fa hamu feldolgozása.

A száraz izzókat beltérben kell tárolni +30 és +35 Celsius fok közötti hőmérsékleten, jó szellőzéssel. Rendszeresen a gyökeret meg kell nézni, hogy ne hagyja ki a rothadó folyamatok fejlesztését.

A nyár végén az izzókon lehetséges, hogy észrevegyék a gyökereket, amelyek jeleként szolgálnak a növény felkészültségét a földbe való leszálláshoz télen.

A növekedés problémái

A megsértés és az egyszerű gondozás ellenére a dübörgés megzavarhatja tulajdonosukat, például a virágzás hiánya. Ez nem az egyetlen probléma, amellyel a virágvíz találkozhat.

 1. Hűvös vagy túl nedves nyár Ezek nem pályázati feltételek a ryabchikov számára. Az izzóknak segíteniük kell és megpróbálják felmelegíteni őket természetes módon a leszállásig. Ha a tünetek a rothadó megjelent a hagymákat, szükséges, hogy sürgősen távolítsa el az összes érintett települések, kezelje őket mangall és faszén.
 2. Lehetetlen, hogy egy hosszú távú üzemet engedélyezzen egy helyen – Az izzók aktívan megosztottak, kisebbek, és megtagadhatják a virágozást. Ebben az esetben meg kell próbálnod ásni a legnagyobb izzók és az ősszel.
 3. Fontos a termesztési folyamat folyamatában a leszállási mélység. Nem elegendő mélység esetén az üzem élesen reagál az időjárási változásokra – a fagy lefagy, és a magas páratartalom rothadó folyamatoknak van kitéve. Nagy mélység teszi az izzók sok erőt töltenek a csírázásról.
 4. A speciális követelmények talajának összetételére a rudak nem győződnek meg arról, hogy nem tudsz mondani a vízelvezetésről. OH jónak kell lennie, különösen a magas talajvíz és a magas páratartalom körülményei között. És azt is jobb, hogy ne használj túl könnyű talajt a fagyásuk miatt. Agyag talaj is nem ajánlott, mert sok nedvességet elnyeli.
 5. A kártevők nem, különösen szeretik a hullámokkal. De sok probléma hozhat egy póréhagymát, amelyet szintén Lili-bogárnak neveznek. Ő az üzem fő ellensége. Ez a kártevő a vörös test és a fekete fej által felismerhető. A növény legnagyobb veszélye a pesti lárvák, amelyek a levelek alján vannak. Ennek a veszélynek a kiküszöbölése érdekében a lárvákat szappanos szivacsral kell eltávolítani, valamint fungicidekkel feldolgozni a növényt.

A tenyésztési módszerek

A szerelmesek között a szaporodás vegetatív módját gyakorolják, amelyben az izzók függetlenül osztják meg. Általában egy nagy izzóból nem tűnik több, mint két gyerek, amely csak néhány évvel a tenyésztés után képes lesz virágozni. Hagyja, hogy ilyen módon ne gyors, de megbízható és egyszerű.

Ha az izzó nem siet, hogy “utódokat”, segíthet ezzel. A módszer lényege a következő:

 • A nyári ásás után válassza ki a legnagyobb és egészséges izzót;
 • A maga a flotta, egy sekély kaparás készül amelyek átmérője körülbelül 2 cm, erre az eljárásra fontos, hogy egy steril eszközzel úgy, hogy nincs szennyeződés;
 • A sebet nem feldolgozzák, de gyorsan száraznak kell lennie a napban;
 • Az izzót száraz, tiszta homokba helyezzük, a tartályt jó szellőzéssel tárolják;
 • A gyökerek megjelennek, hogy megjelennek, hogy megjelennek, ami jelzi az izzók hajlandóságát az őszi ültetésre a földön;
 • Zazzi ezen a növényen eltávolítva, amely lehetővé teszi, hogy az üzem megőrizze a tenyésztés erejét;
 • Az izzó ásatásra van szükség a szokásos időben, miután az egyéb kerékpántok virágzását követően óvatosan nem fáj, mert könnyen károsíthatja a babát.

Propagate Freethillaria a magokból rendkívül nehéz, mert Meg kell felelnie a komplex technikáknak, és hosszú ideig hozzon létre bizonyos feltételeket.

Ezt a módszert csak olyan szakemberek gyakorolják, akik ipari léptékben a peremek tenyésztésével foglalkoznak.

Használat a tájtervezésben

   Ryabiki tökéletesen illeszkedik különböző tájakba. Ügyes kombinációval más dekoratív növényekkel, rendkívüli kompozíciókat hozhat létre. És tanácsunk segíteni fog.

   1. Alacsony fajták, amennyire csak Alpesi diák és ROCARIA.
   2. A magas növények számára helynek kell lennie a hegymászásban. Nem kevésbé hatékonyan néz ki a mesterséges, dekoratív tavak közelében.
   3. Kis virágágyások, A riprerek és más izzók kombinációja alapján látványosnak tűnnek, és képesek bármilyen virágkertre frissíteni.
   4. Freillyaria kis csoportokban gyűjtött, jól néz ki a pázsitok hátterében. Az ilyen készítmények tartályokban helyezhetők el.
   5. A virágágyak kialakításakor a kompozíció egyes résztvevői virágzása időszakára kell összpontosítani. Használhat hosszú távú növényeket, vagy létrehozhat egy viráglevelet, amelyben néhány virág cseréli másokat.
   6. Kiváló szomszédok Ryabchikov számára Tulipánok és nárciszok, muskari és primuli, Shilovoid floxes és jácintok.

   Arról, hogy miért nem virágzik a rumbers, akkor tanulhat a következő videóból.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: