Missantus kínai: leírás és fajták, leszállás és gondozás

Miscanthus, más néven rajongók, úgy tekintik, hogy egy fenséges agy. Erős szárak fényűző övekkel a kevésbé szép lombozat keretében vonzzák a figyelmet. A díszítésének köszönhetően nagyon népszerűvé vált és sok kertész szerette.

Sajátosságok

Miscantus kínai – Dekoratív évelő családi család. Alapvető botanikai leírás: Herbaceous bokor relatív szárakkal, amelyek tetején fűtött nagymesek üzemanyag formájában. Erőteljes gyökerek, amely 5-6 m-ig mélyül, és gyorsan növekszik. A növény teljes magassága 80 cm-től 2 m-ig terjed, az egyéni példányok 3 m felett nőhetnek. Hosszú lineáris, az érintéshez szilárd és durva, 1-1,5 cm széles.

A növekvő szezon kezdetével a hajtások és levelek gyorsan növekednek, így a nyáron a növény megszerzi a gyors, fényes zöld bokor típusát.

Az ősz érkezésével a lombozatváltozások árnyéka, egy fajták sárga-rózsaszínvé válnak, másoktól – gazdag-narancssárga, és néhány barna-burgundi. Minden őszi szín nagyon hatékonyan néz ki, anélkül, hogy csökkentené a növény díszítését.

Júliusban 10-30 cm hosszúságú buggy virágzatok vannak. Hosszú pasztell árnyalatok spikelets. A festmény különböző részétől függően fehér vagy élénkvörös. A buja és a puha faderek az ősz közepéig megmaradnak, és vonzzák a szemet.

Fajta

Ismeretes a fajta fajták. Sokan nagyon jól odaítélik a moszkvai régióban és az Oroszország közepén.

 • Adagio.Alacsony kecses fajta. Stem magasság 1.2-1,4 m. Vékony, 70-80 cm hosszú, ezüst-zöld árnyalatú levelek. Virágok augusztus-szeptemberben. Rózsaszín virágzás, a virágzás végére, krémfehér árnyalat szerez. Szükség van jól nedves talajra.

 • Gracillimus (Grazilimus). Gyorsan növekvő magas és sebesült fokozat. A közel 2 m. A bokor gömb alakú. A zöld levelek keskenyek, kb. 1,5 m hosszú, egy mobil nézet, a fehér csík közepén. A fémek lila-ezüst árnyalatú kis spikeletsből állnak. Júliusban és augusztusban bőségesen virágzik.

 • Zebrinus (zebrinus, zebrina). Light-Loving High Muscanthus. A szárak akár 3 m-re nőnek, a levelek hossza több mint 2 m. Arany szalagok vannak jelen a telített zöld leveleken. Blooms augusztusban. A hiányzó virágzat számos spikeletsből áll, és ezüst-lila színű. A fajta tartósság befolyásolja, nyugodtan átadja a téli alacsony hőmérsékleten.

 • Kratater (kráter). Kompakt gömb alakú minőségű. Úgy néz ki, látványos bárhol a kertben. A magasság nem haladja meg az 1,2 m-t. Ívelt forma levelek, zöld ezüst tetején. A nyár végén világos vörös-barna virágzat virágzik, a színezés őszének végére.

 • Kis Zebra (Little Zebra). Alacsony fröccsenő busty, 1-ről 1,2 m-re nő. A megkülönböztető jellemző a sárga foltok méretű zöld levelek jelenléte. Miután analógiát tettünk alacsony növekedéssel és zebra csíkokkal, a tenyésztők a megfelelő nevet adták a fajta számára. Virágzó szeptemberben, a panicsok szelíd-bíborvörös színűek.

 • Reggel fény (moning fény). Magas hibás hibák, különösen igényes napfény. Számos szár eléri a magasságot legfeljebb 2 m-re. Keskeny levelek, kb. 1 m hosszú, jellegzetes fehér csíkok a szélek körül. Virágzik vöröses kefék szeptember végén – október elején.

 • Purpuraspens (purpurezenzens). Bájos dekoratív fű közepes pár. Növénymagasság 1-1,6 m. Súlyos zöld lombozat, és az őszi, a világos narancssárga-vörös árnyalatok megszerzése. Az égett virágzat keskeny, az első virágzás (szeptemberben) lila színű, fokozatosan halvány, és október végéig fehér lesz.

 • Strittus (szigorú). Nem igényel a talajra, száraz és nedves helyeken nőhet. A nedvesség hiánya miatt a szárak növekedése nem haladja meg a 2 métert, az átalakított parcelláknál nagyobb méretű: legfeljebb 3 m magasságban és erősebb átmérőjű növekedés. A leveleken fehér fröccsenés van. A virágzat szeptemberben kiderül, és vöröses árnyalattal rendelkezik.

 • Ferner Osten (Ferner Osten). Kis tiszta muscantus. A bokor átmérője 0,5-0,7 m, a növekedés körülbelül 1,3 m. A fényes vörös árnyékolás augusztus végén virágzik, mivel fokozatosan megváltoztatják a színezését: körülbelül egy hónappal később rózsaszín lesz, a virágzás végére – fehér, amely fényűzőnek tűnik az őszi narancssárga-piros lombozat hátterén.

 • Flamingo (flamingo). A bokor legfeljebb 2 m magasra nő. A név kapott fenséges nagy finom rózsaszín-narancs virágzat hasonló a színe a madár az azonos nevű. Odnotone zöld levelek. Blooms a nyár végén.

Leszállás

A növényi leszállás nem jelent nehézséget. Az elemi szabályoknak való megfelelés garantálja a dekoratív gabona gyors gyökerezését és fejlesztését.

Optimális határidők

Fontos feltétel a növény ültetéséhez – jó meleg talaj. Mindez a régiótól függ. Délen március végén elkezdhet szállást, Oroszország középső sávjában – április végén vagy május közepén.

Hely kiválasztása

A muccantus jó növekedése és fejlesztése érdekében választania kell a nap- és jól védett területet. A növény szereti a nedvességet, így ha van egy jobb bokor a telken, akkor jobb, ha egy bokorot ültetünk, vagy jó öntözést biztosít. Sok fajta jól növekednek száraz helyen, de méretük lehet kissé eltér a megadott fajtajellemzőket a kisebb oldalon.

A kínai hibák bármely fajtája előnyben részesíti a friss talajokat. Tökéletesen nőhet a különböző típusú talajokon, kivéve a nehéz agyagot és a homokos és homokos.

Utasítás

A nyílt talajra való leszállásra csak felnőtt csemetékre van szükséged. Az üzemnek hosszú növekedési ideje van, és egy fiatal palánta nem lesz elegendő ideje az akklimatizáláshoz a hideg kezdete előtt. A felnőtt másolat általában képes lesz alkalmazkodni egy új helyre, és nyugodtan átadja a teleket. Vásárlás előtt jól kell néznie. A gyökereken és száraknál nem lehet kár és betegség jelei. Leszállási szabályok:

 • A miscrantus helyét előre kell előkészíteni, hogy jól süllyedjen és távolítsa el a gyomokat;
 • Közvetlenül az ültetés előtt meg kell nedvesíteni a palántákat meleg vízzel;
 • Készítsünk leszállás gödör, amelynek mélysége 20-30 cm, a köztük levő távolság (tervezésekor számos esetben) kell kb 1 m;
 • A bokor növekedésének irányítása érdekében az oldalakon megszakíthatja a pala vagy a kis lapokat;
 • A lyukak alján a komposztot és keverjük össze a talajjal;
 • Helyezze a palántákat a kutakba, töltse ki a helyet és kissé szabotázsot;
 • A gyökér alatt rejtőzik.

Hogyan kell törődni?

A növény elhagyása a legfontosabb dolog, amely időszerű öntözés, ami különösen fontos a forró és száraz szezon körülményeiben. A vízelemeknek sokat kell, így megengedett a tömlő gyökerét. A dekoráció megőrzése a második évből, a Miscantusnak szisztematikusan be kell takarítania a nitrogéntartalmú és foszfor-potash műtrágyákat.

Az évelő termikusan szerető, azzal kapcsolatban, hogy jobb, ha a télen meg kell erősítenie a gyökerek védelmét a szuperhoolingtól. A hideg időjárás kialakulásával a talajt egy mulcsréteggel kell lefedni. Ehhez leesett levelek, ferde fű, szalma vagy fűrészpor. A növény lefedhető padlóval, hogy a levegő áthaladt rajta.

A tenyésztési módszerek

A legoptimálisabb reprodukció – a bokor megosztása. A növekvő szezon kezdete előtt meg kell osztania a tavaszt. A déli régiókban az ősz elején egy eljárást végezhetnek. A jobb gyökerezés érdekében a nyomjelzésnek nagy vagy közepes méretűnek kell lennie.

Egy másik reprodukciós módszer – mag-. A vetőmagot jobban elvégzik az egyes termékeny földterületeken márciusban, és a fenntartható meleg tavaszi napok kezdetével a palánták állandó helyen esnek. A meleg éghajlat körülményei között az őszi nyílt talajban vetheted magokat.

E módszer kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a növény lassabban fog fejlődni, és a dekoratív csak 4 évvel a vetés után fog megjelenni.

Betegségek és kártevők

Missantus kínai betegség ellenálló és kis kiejtett kártevők. Csak a gyökér rothadás megjelenésének félelme. Annak érdekében, hogy megakadályozzák, az évelőt frissen pihenő talajokra kell ültetni, semmiképpen sem olyan helyekre, ahol a burgonya vagy a paradicsom növekedett.

A rovarok gyakorlatilag nem veszélyeztetik a növényt. Ritka esetekben megpróbálják élvezni Kancsó. A megjelenésről egy vékony pókháló kialakításában található. Ebben az esetben szükség van sürgősen feldolgozni a bokrokat gyenge szappanoldattal vagy különleges anyaggal “Vitimenk”.

Használat a tájtervezésben

A Miscantus egy olyan szerény növény, amely a kertnek a kertre adja, és örülni fog a Dacha szezonban. A kínai miscrantus fajtái mind a csoportban, mind az egyetlen kirakodásban tűnnek.

A bokrok kiváló rokciarium ékszerek lesznek, mivel tökéletesen harmonizálják a legtöbb növényrel. A háttérükön, a rózsák, a peonies, az Astra és a Chrysanthemum fényes virágrendezései csodálatos.

Jól kombinálva a tűlevelű ültetvényekkel és a lágyszárú fajokkal. Növény használható a kerti zónák természetes zónájára. De különösen az évelők fényűző bokrok néznek a tartályokat.

Missistus kínai felülvizsgálat Nézd meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: