Rhododendron kaukázusi: leírás, leszállás és gondozási szabályok

Sok kertész álom egy gyönyörű egzotikus növények díszítésére. Ez magában foglalhatja a rhododendron – örökzöld cserje buja virágokkal, amelyek rózsákhoz hasonlítanak. Az egyik fajta, amely elsősorban a déli régiókban nő, rhododendron kaukázusi – ez meglehetősen szeszélyes, de ugyanakkor meglepően gyönyörű növény.

Leírás

Hegyi cserje, amelynek második neve Alpesi Rose növekszik a Kaukázusban (Oszétia, Dagestan és Ingushetia). Egzotikus és csinos növény. A Rhododendron Caucasian jellemzői a következőket tartalmazhatják:

  • Evergreen Alacsony cserje (legfeljebb 60 cm, kivételes esetekben a magassága eléri 1 m), vastag sűrű levelek;
  • Futó hajtások sötétbarna furattal;
  • Virágok hasonlítanak nagy harangokra;
  • Fehér virágzat (10-12 db), egyes esetekben sárgás vagy óvatosan rózsaszín rügyek vannak; A belső oldalt zöldes pontokkal borítják;
  • Virágok Rhododendron kaukázusi évente 2 alkalommal: Nyáron (június) és őszi (október);
  • A gyümölcsöknek a doboz alakja van (augusztus végén rozsdásodott);
  • A legtöbb esetben szilárd bozótokkal növekszik, és azonnal alkalmazza saját magjait.

A finom hófehér virágok a fajta megkülönböztető jellemzője. Leggyakrabban hegyi rhododendron az alpesi diákok kialakításához. De a szeszélyes “kaukázusi” nem mindenhol van. E tekintetben nagyon fontos, hogy felfedezzék a rhododendron leszállásának összes jellemzőjét, és megismerkedjenek egy fiatal növény gondozásával kapcsolatos ajánlásokkal. A tapasztalt kertészek véleménye szerint a hegyi Rhododendron sikeresen növekszik a Moszkvában és a Leningrad régiókban, valamint az Orosz Föderáció középső csíkja feletti régiókban.

Kirakodás

Először is érdemes eldönteni az “élőhely” rhododendron a kaukázusi. A Scorching Sun alatt a cserje kényelmetlenül érzi magát, és a “sűrű” árnyékban nem örülnek buja virágzás. ezért Floweruba hegyi rhododendronnal jobban gondoskodjon az épületek északi oldaláról. Így a cserje elrejti a Bright Midday sugaraktól, és nem lesz tervezet. Ezenkívül nem szabad olyan növényt, amely nagy, masszív fák közelében van. Az összes tápanyagot a talajból fogják venni.

A talaj nagyon fontos szerepet játszik. A Rhododendron nem kell olyan helyeken, ahol a felszín alatti víz szintje meglehetősen magas. Kerülje a túlzott nedvességet, különben az alpesi Rosa idővel meghal. A kertészek tájékoztatniuk kell ezt a növényt tavasszal (április és május közepéig). Ne feledje, hogy a korábban ültetett fajták, a májusi ünnepeket vastag “növényzet” borítják.

A leszállási gödör előre ásás. Mélysége – legfeljebb fél méter. A talaj a talaj felső rétegéből áll a tekercsek, a savanyú tőzeg és a loam. Add hozzá a navigáció gödöréhez, és az alsó tőzeg nem ajánlott. Saplot rhododendron kaukázusi emberek a gödörben oly módon, hogy a ló Cerv a talaj felszínén van. Az ültetés után a cserje bőségesen öntözött, mulched (tőzeg, moha vagy tölgy kéreg), és fix egy fiatal fát egy kolyka.A legtöbb esetben a gödrök a yam alján fekszenek, hogy beállítsa a talaj nedvességét – a rhododendron gyökérrendszere nagyon érzékeny.

A gondozás jellemzői

Első alkalommal a leszállás után (2 hét) Fontos, hogy az öntözésre összpontosítson, mivel a növény nem elegendő nedvesség. Száraz nyáron az öntözés Rhododendron elég hetente egyszer, tavasszal és őszi időszakokban – kevesebb.

A vízvíz jobb, ha nem használja. Tökéletesen megfelelő folyó vagy esővíz. Ezenkívül a cserjéket rendszeresen permetezzük.

Az “élet” első évében egy fiatal fa nem igényel etetést. Műtrágyák, éppen ellenkezőleg, károsíthatja őt. A gondozás a gyomnövények eltávolításában és eltávolításában rejlik. A Földet rendkívül óvatosnak kell lennie, hogy ne érintse meg a rhododendron gyökereit. A hideg időjárás kialakulásával az üzemet ágakkal és száraz levelekkel borítják. Ilyen “shalash” segít a rhododendron “túlélni” a télen. Ezenkívül az alacsony hőmérséklet kialakulásával a bokor bőségesen öntözik, hogy a gyökerek megfelelően hidratálódjanak. A növény lefedése egy speciális anyagú Loutrail-el, ha a hőmérséklet 10 fok alá csökken. Nyissa ki a bokorot, amikor a tavaszi melegíti a talajt.

Ami a felnőtt növény gondozását illeti, először is szükség van a rendszeres öntözés és az etetés érdekében. Trágyázza a talajt 3-szor: a virágzás kezdetén és utána, majd az ősz előtt. Ideális etetés egy hegyi Rhododendron keveréke lesz, amely magában foglalja a szuperfoszfát és a szulfát-ammónium és kálium. A műtrágyákat leginkább száraz formában használják, szétszórjuk őket a talaj felületén az öntözés során. A forró nyári üzem tele lehet a csirke alom infúziójával, miután vízben feloldódott.

A kompakt korona kialakulásához szükségtelen hajtások vágják le a nyári időszak végét. Az időszerű vágás kedvezően befolyásolja a cserjék növekedését, és hozzájárul a jövő évben a buja virágzáshoz. Az elágazás fokozása, a fiatal szárak csípése. Transzplantáló Bush kora tavasz (március vége vagy április első napja).

Betegségek és kártevők

Mint más ágai növények vastag lombozat és sokaságú virágzás, a rhododendron kaukázusi vonzza a különböző rovarok figyelmét. Különösen az Alpesi Rose egy adott rhododendron clus támadása alá tartozik. Az ő “inváziója” látható számos fényes foltok a leveleken. Ebben a tekintetben a cserjék inszekticidel kezelik. Ez a jogorvoslat tökéletesen segít a kullancsoktól és a férgektől (torrent).

Sűrű ágak és törzsek – Kedvenc kerti csigák és csigák. Meg kell pusztítani őket. Ha a növényt nem megfelelő talajba ültetik, akkor a gyökérrendszere nagyon gyorsan eldugul: meg fogja őrölni, beteg gomba. Hasonló esetben az alpesi rózsát gombaölő oldattal kezeljük, és könnyű légáteresztő talajjal átültetik. A kényelmes körülmények jelenlétében és a megfelelő gondozásban a Rhododendron kaukázusi több mint 30 éve növekedhet és virágozhat egy helyen.

Tenyésztésként?

Háromféleképpen van: magvak, tartályok és elakadva. Vetőmag vetőmag tavasszal a tartályokban laza savas talaj. Lövések hosszú ideig várnak – akár 3 évig. A legegyszerűbb és leggyorsabban a tenyésztés -. Az üzem egészséges menekülését a talaj felületére egy sarok segítségével nyomja meg, és elalszik a szubsztrátummal. 1 év után átültethet egy másik helyre.

Ami a kilátást illeti, ezt a módszert júniusban használják. A párnákat egy bokorral (legfeljebb 15 cm) vágják le, gyökerezik őket könnyű homokos földön, és üvegedényrel borították (a szobahőmérséklet nem lehet 25 fok alatt). Egy hónap múlva fele rájuk gyökerei lesznek. Tavasszal nyitott földön ültethetők.

Hogyan virágok Radlendron kaukázusi természetben, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: