Rózsák David Austin: Pluszok, hátrányok és népszerű fajták

  David Austin emlékeztette a világot, elfelejtette a régi angol rózsák szépségét, amelyet egy erős aroma, nagy méretű rügyek, amelyek ellenállnak a gombásnak és más betegségeknek. Az Austin fajták nem szerepelnek a rózsák hivatalos besorolásában, annak ellenére, hogy már több mint 200 több mint 200, és nagy keresletben vannak a szerelmesek és a professzionális kertészek között.

  Leírás

  1950-ben David Austin Franciaországban észre vintage rózsaszín bokrok, egyedülálló kilátással a virág és kellemes erős illata. A szépségét inspirálta, modern osztályt akart teremteni, amely ötvözi az elfelejtett rózsák elfelejtett fajának jellemzőit és megfelel az új követelményeknek a növényekre, beleértve a kedvezőtlen időjárási viszonyok fenntarthatóságát is. A fő feladat az volt, hogy új bokrok legyenek, hogy képesek újra virágozni, fejleszteni a különböző klimatikus zónákban. A rózsák szüreti fajait megkülönbözteti a sárga méretű meleg árnyalatok hiánya, hogy a tenyésztő is megváltoztassa.

  A “Bel Iceis” és a “Le Gras” osztályok átlépése 1961-ben az első Ospinsk Rose “Constance Spray” létrehozásához vezetett. Pionikus fajtákra utal. Nagy virágai a cupid alakú, rózsaszín és ellenálló aroma. “Constance Spray” feloldja a rügyeket csak évente egyszer, de nagyobb szeretetet szerzett a kertészek között, és ezekben a napokban releváns és népszerű.

  1984-ben mintegy 50 fajta növény, amely a tea-hibrid rózsákkal rendelkező régi fajok kiválasztásával jelent meg, Floribunda csoportok, vad csipkebogyó. Külső jelek fajtái a Damaszkuszhoz hasonlítanak, Burbon, Gallic, Alba, de különböznek egy széles színpaletta, a kimerült talajok növekedésének képessége, amely ellenáll a rossz környezeti feltételeknek. A külső régimódi, a legtöbb típusuk megismétlődik, egyesek képesek többszörös virágzásra. Fő plusz – Csökkentett megvilágítás a világításhoz, Rózsák fejlesztése 4 órás napfény.

  Az Austin tenyészete a rügyek, mint a vintage rózsaszín bokrok – Cupid, Outlet, Pomponoid. Kúp alakú virágok (forma inherens tea-hibrid) David a kereszteződés során elutasították. Minden fajta megkülönböztethető a telített aromája. A név „Jud Ze Okskur” rögzítve van mögötte a legtöbb aromás rózsa Austin, illata képes versenyezni a valódi francia szeszesitalok.

  Minden évben körülbelül 4 új kulturális fajtát rögzítenek. Ezek közül a fröccsenő, függőleges, magas, törpe bokrok kis virágok, alkalmas zárt talaj, tartályok.

  Előnyök és hátrányok

  A Teremtő megjegyzi, hogy minden növény Válaszoljon a következő követelményekre:

  • Tisztaságú színes szirmok;
  • az aroma ereje;
  • Klasszikus rügyek;
  • Megnövekedett üdülőhely.

  Az ostena rózsák tulajdonságai különböző növekedési körülmények között eltérhetnek. Az Oroszország középső csíkja jellemzői a következők.

  • Fagyállóság a bejelentett gyártó felett.
  • A növények gyakran nagyobbak, mint a fajta jellemzői. Ez a funkció érdemes megfontolni, ha a leszállás, a transzplantáció, a 7 éves bokor problémás lesz a méret miatt.
  • Amikor a rózsákat klaszter növényként termesztik, akkor érdemes készen áll a hosszabb hajtások növekedésére, mint a leírásban.
  • Miután az első két évben egy rózsa bokor ültetése után a virágok kicsiek, az ágak gyengék, könnyen rohannak. Az adaptációs időszak végén minden mutató visszatér.

  Az angol rózsák fő pozitív aspektusai:

  • fagyasztási ellenállás;
  • Könnyű gondosság;
  • Floral vese kialakulása az ág teljes hosszában.

  Néhány faj hátrányai:

  • Az időjárási viszonyok követelménye (eső, hó, jégeső és így tovább);
  • A fiatal ágak törékenysége a blossomed rügyek súlya alatt;
  • A sötét festett virágok általában fekete foltokat alkotnak a szirmokon.

  Legjobb fajták

  A legjobb fajták a shalott, az arany ünnepség, a Graham Thomas, a Molineux, a Mayflower.

  Shalott-i hölgy

  A növény alkalmas az újoncok számára. Virágok festett egy őszibarack-narancs meleg színskála rózsaszínes halom szélén a szirmok, frottír. Minden szár 1 és 3 fő rügyekből áll. Illat erős, hasonlít egy alma színre és szegfűre. Rose “Lady Shalott” sokszor virágzik, szinte folyamatosan.

  Bush elágazó, nagy, legfeljebb 2 méter magas, gyorsan növekszik. Sikeres szibériai és moszkvai régióban nőtt. Télen a Loutrasil lefedése szükséges. Hosszú hővel visszaállíthatja a virágokat.

  Aranybüntetés

  A neve a Terry telített sárga virágok miatt. A szirmok rózsaszínű foltokban festhetők, nagy rózsák, legfeljebb 16 cm átmérőjűek. A hajtásoknál akár 10 virágos vesék is vannak. Forró időben, a virágok gyorsan esnek és kiégnek. Szinte hiányzik. Oroszország déli részén az Arany Celebreyshn rengeteg rózsa nőtt.

  Előnyök:

  • hosszú virág;
  • gyümölcs-bogyós illat.

  Minuszok:

  • közepes betegségekkel szembeni ellenállás;
  • csökkentett téli keménység;
  • Alacsony csapadék ellenállás.

  Graham Thomas

  Rózsaszín bokor tea édes aroma, nagy tiszta sárga pionikus virágok. 3-5 virágos vesék alakulnak ki a Raids-en, átlagosan a blossement bud a kb. A forró éghajlatban a Graham fajta, mint egy rengeteg rózsa vagy schrab. Téli keménység átlag, szükségszerűen szüksége van egy ág ágra. A bokor megkülönböztethető a bőséges virágok a legtöbb fagyhoz.

  Molineux

  A fajta növények a csoportokba kerülnek. A bokor fele akár fél méter magas, jó körülmények között képes elérni a 2 méteres jelet. Fényes sárga virágok, vastag, aljzatok, illatuk musky árnyalattal rendelkezik. Lambed szárak. A virágzás időtartama – az egész szezon. A külvárosokban és a szibériai bokorban menedéket igényel a téli időszakra.

  A Mayflower

  A fokozatot megkülönbözteti a fényes rózsaszín frottír virágok telített színű, erős aroma, virágzik az ősz végéig. Struktív méret, de elég buja, terjed. A maiflower jobban megfelel a hideg klimatikus zónáknak. A meleg feltételeket a Paustic Tick támadásai alávetik. Korán virágzik, ellenáll a gomba, más kártevők.

  Képzeljen el több új ostin rózsát, amely 2016 után származik.

  Dame Judi Dench

  A fajta a Judy Dench színésznője. A frottírvirágokat az őszibarack tónusok festik, fokozatosan az intenzitású színezéssel, a kimeneti alapjából a szirmok tippjeihez. Az aroma jellemző a teafajták esetében, de érezte az uborka, kiwi. Az üzem legfeljebb 1,5 m magasságban és szélességben nő.

  Vanessa Bell

  Gyrydy Musky Rose. A szirmok citrom-sárga színűek, fehér szúrásgá válnak. Virág alakú pionikus, lekerekített. Kuste szélességben egy méterre terjedt. Minden ág legfeljebb 5 virágos vese. Virágzó hosszú, bőséges. Aroma citrom mozgás zöld tea és méz.

  James L. Austin

  Az ilyen típusú frottír virágok, telített cseresznye rózsaszín árnyék. Virág növény június és október között. Az illat erős, Berry, hasonlít a ribizli, málna szaga. Kompakt bokor, amely alkalmas görbületi kompozíciókban, tartályokban.

  A legmegfelelőbb vágási fajták otthoni és piaci – Beatrice, Carey, Charity, Konstanz, Edith, Kate, Keira, Tess.

  Ezeket a fajokat kompakt mennyiségű bokrok jellemzik, amelyek alkalmasak egy- és csoportos leszállásokra, A téli fagy elleni küzdelemben. Sok tüskés alakul ki a szárakon, kivéve a Beatrice fajtát. Minden virág Terry, Pionic, nagy. A színpaletta vegyes, fehér és sárga és rózsaszín-arany árnyalatú, szinte tiszta színek Tess (bordó) és Kate (sötét lila). Minden fajta egyedülálló erős aromája van.

  Leszállás

  A palántázás előtt ültetés előtt kell feldolgozni: Végezze el a gyökereket, fertőtlenítse a nyitott területeket mangán oldattal, áztassa le a gyökérrendszert vízben körülbelül egy napig a “Kornin” vagy más stimulánsok hozzáadásával. A leszállási gödör 50x50x50 cm ás. A távolság legalább 0,5 m, a göndör rózsák között 100 cm-re éri.

  Egy külön tartályban elkészítjük a rózsák tápanyagtartalmát. A kerti földet tőzeggel keverjük, humuszt, ásványi műtrágyákat adunk hozzá 1: 1: 1 arányban. A növényeket a kész gödörbe ültetik, a vakcinázási hely a talajszint alatt található, körülbelül 7 cm-rel. A gyökerek elterjedtek, öntsük a földre. Leszállás után a bokrok öntözővíz, folyadékfogyasztás – 5 liter. Ezután a talaj fél, hogy elkerülje az üregek megjelenését.

  Amikor a talaj növeli a három centiméter mélységét, a növénynek víznek kell lennie. A legjobb idő az este. Minden felnőtt rózsa esetében legalább 10 liter víznek kell lennie, a göndör növények akár 15 literre is felszívódnak

  A rózsaszín bokrok alulteljesítése a tavaszi szezonban 2 évig áll rendelkezésre. A nitrogén műtrágyák megközelítése a növekedési időszak alatt, nitrogén-foszfor a rügyek megjelenésében. Az őszi szezonban a potash műtrágyák kerülnek be, segítve az üzem ágainak az érett és mozgatni a téli időszakot.

  A szibériai rózsák ültetése mindig a honlap déli oldalán történik. A rózsák esetében érdemes kiválasztani a kis magasságú helyeket. Az ilyen területeken lévő talajfagyasztás mértéke alacsonyabb, ami megmenti a bokrokat a gyökérrendszer befagyasztása és a gombás betegségek előfordulása. Szibériában, a szél, amelyet leggyakrabban északra fújnak az északi, északnyugati vagy északkeleti oldalról, így a rózsák számára érdemes megépíteni egy sövényt, vagy erősíteni őket különböző gazdasági struktúrákért.

  A szibériai éghajlat körülményei között a virágok kívánatosak a tavasszal óta, május óta, amikor a talaj hőmérséklete eléri a 10 fokos hőt. Az oltott palántákat először el kell ültetni, rózsák egy fejlett gyökérrendszerrel – május 15-től június 15-ig. Ez az időszak a leginkább optimális, hogy a törzsének webes folyamatának folyamata a tél elején sikerült befejezni.

  A talajnak szublinousnak kell lennie, savas, humusz nagy mennyiségben. Mielőtt egy növényt ültetnének a keverék alján, szükség van egy átdolgozott ló trágyára. A talaj összetételének legfontosabb aránya: 1: 1: 3: 2: 0,5 (agyag, homok, humusz, tőzeg, fa hamu).

  Gondoskodás

  Az adatfajták növekedéséhez nem szükséges. Az Osten Rózsák helyeken vannak elhelyezve, ahol a megvilágítás napi 4 óra. Kívánatos, hogy a növény ültetésére szolgáló üzem ne legyen elárasztva a tavaszi felengedett vizekkel.

  Trimming bokrok tavasszal és őszén készülnek. A gyenge elviselhetetlen hajtások, a betegek és a régi ágak eltávolításra kerülnek. A korona kialakulása a következő szabályokban történik: a kis növény ágainak vágása fele, széles, széles körben elterjedt bokrok esetén egyharmadik, az elágazó rózsák fajtái egyötöde a menekülési hosszúságon.

  Rendszeresen cserjék eltávolítva gyomok, száraz levelek, virágok. A talaj lenyűgözve és néz ki.

  Reprodukció

  Austin rózsákat kétféleképpen tenyésztik.

  Cherenkovania

  Ehhez a módszerhez friss hajtások vannak kiválasztva. Mindenki három lap megőrzésével van vágva. A leszállási palánták helyét fele választják, gyomnövények és jól felmelegített talaj nélkül. A beszállás előtt két alsó lapot eltávolítanak, a menekülést a földbe temették el, hogy egy darab levél maradjon a felszínen. Mindegyik palánta védőanyaggal borítva – a műanyag palack fele nyitott nyakú, amely a tél elejével a hó élsz.

  Egy évvel később a fiatal növények teljes gyökerei előfordulnak. A tavasszal már állandó helyen átültetik, és az eljárás során megpróbálják befolyásolni, és nem hagyják el a gyökérrendszert.

  Ásás

  Ez a módszer csak a megerősített növényekre alkalmas. A kiválasztott menekülés szinte a bázison a tartó segítségével a talajon keresztül nyomódik, a Föld megszórva és elhalványul. Egy évvel később, amikor gyökerezik, a tartályt levágják az anyavállalatból és a transzplantációból.

  Téli előkészítés

  A rózsák elkészítése a kertben vagy a zárt talajban elhelyezett növényekben való telítési rózsák előkészítése a szabványos szabályok szerint történik. Az angol rózsák nem nagyon ellenállnak a fagyoknak, ezért a téli időszakra védelmet és menedéket kell biztosítani. A hőmérséklet -5 fokon, az éretlen menekülés, a leesett levelek és a bokrok kesztyűje. A növény körül van felszerelve hab, rétegelt lemez, műanyag tartályok. Belsőleg, a tér tele van humuszgal.

  Az ágai rózsák fajtái előzetesen rögzítik a földre, az ágak hamis lombokkal vannak borítva. Rétegvastagság akár 30 cm-ig. Nyitott növények a levegő hőmérséklete után 0 fok felett.

  Példák a tájtervezésben

  A Roses Austin zárt és nyitott talajban jön ki, ennek következtében mindenütt használják a tájtervezés során, amikor mixboraders, virágágyásokat, élő ingotokat és egyéb terveket hoznak létre.

  A pleet fajtákat függőleges tereprendezésben használják. Roses Austin az örökzöld cserjékkel, tűlevelű növényekkel kombinálva.

  A klasszikus változata a virágágyás áll alacsony minőségű fajták található az előtérben, amelyek keletkeznek formájában fröccsenő bokrok és magas egyenes vagy göndör rezisztens fajok.

  A David Austin Roses hiányosságairól az alábbi videóban láthatók.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: