Spirea Nipponskaya: Leírás, fajták, leszállás és gondozás

Illatos hófehér fürtök Spirey Nipponskaya A szomszédok csodálatos kilátása és irigyei az országban, várva ezt az elegáns cserjéket. Az irigységnek azonban nincs semmi, ez a szépség csak gondoskodik, ezért bármely nyári házban rendezhető. Annak érdekében, hogy az üzem bőségesen és hosszú virágokkal elégedett legyen, érdemes találkozni a jellemzőivel.

Sajátosságok

Spirea Nipponskaya Európába jött a japán Sikoku-szigetről. A történelmi haza nyelvén a neve úgy hangzik, mint a “Nippon”. A cserje nevét azonban ősi görögöket kaptak. Észrevették, hogy a növény ágai hajlik a földre, és a levelek spirál alakúak. Mert ez a cserje elkezdett spiraea (“hajlítás, spirál”). Napjainkban az üzemet hivatalosan a Nipponskaya Spirazának nevezik, amelyben mindkét név egyesült.

A Spiraia Nipponskaya tudományos leírása úgy néz ki, mint ez.

 1. A cserje átlagos magassága – 1,5-2,5 méter. A csúcsfejlesztő üzem 10-20 év elteltével eléri. A szélességi paraméterek hasonlóak a magassághoz.

 2. Ágak – hosszú, vízszintes, arcoal. Rájuk váltakozva elhelyezett ovális levelek, amelynek hossza legfeljebb 4 cm.

 3. Levél szín – sötétzöld az alap és a kékes-zöld közelében a fogazott szegély. November közepén a lombozat telített piros.

 4. A cserje 30-50 évig él.

 5. Minden évben a spirea 15-30 cm-es magasságban és szélességben nő fel.

 6. A virágzási időszak alatt a spiátot a gömb alakú (legfeljebb 8 cm átmérőjű) vastagsága vastagázza. A virágok kicsiek (az átmérő csak 8 mm). Nem véletlen, hogy a gyümölcs növények legjobb beporzója. És a spirire – értékes pollen forrása a méhek és más beporzó rovarok számára.

 7. Spirea virágzik a nyár első hónapjában, és csak 15-25 napig virágzik. A virágzás során a növény hatékonyan néz ki mind közel, mind a távoli távolságban.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a növény nem igényel a talajviszonyok miatt. Spirea szárazság és bőséges virágok a nyitott napszakaszokon.

Nem fél a fagyoktól, de a snownotes megzavarhatja a bokor alakját, ezért védőfóliával vagy bármely más anyaggal ellátott védőfóliával kell lefedni.

Varietális fajta

A tenyésztők több mint 100 spiea fajtát hoztak. Mindazonáltal csak néhányak voltak népszerűvé az amatőr kertészek körében. Érdemes találkozni az egyes típusok sajátosságaival.

 • “SoundMound” a legszebb fajta. Üzleti kártya – Rasky Croon, sűrűn borított fehér virágokkal. Fokozatosan szereti az egyenes napsugarakat. A fényes szétszórt fény is megfelel, de ha ezt a cserje helyet talál a nap alatt, akkor virágzik, különösen buja és bőségesen. A bokrok leszálláskor 50 cm távolságra kell ültetni. Tartsa be a mérsékelt öntözési módot és a talajt a talajra, öntsük az IT szalmára vagy fűrészporra. A növény ellenáll -30 fok.

 • Június menyasszony egy kompakt cserje félméteres szélesség és magasság. A “június menyasszonyok” jellegzetes jellemzője a levelek képessége, hogy a fagyok kezdete előtt sötét olíva színét fenntartsák. Fagyálló, ellenáll a hőmérséklet -25 fokra.

 • “Halward Silver” Ez egy alacsony cserje. A felnőtt növény magassága nem haladja meg az 1 métert, és a szélesség eléri az 1,5 métert. Augusztus végén a fajta sötétzöld levelei rézvörösekké válnak. Halward ezüst szeret kissé árnyékolt és napsütést. A termékeny nedves talajba kell helyezni.

 • Fehér szőnyeg Szintén alacsony minőségű. A cserje magassága nem haladja meg a 80 cm-t. Az alacsony növekedés azonban kifejezett előnyt ad neki a hideg télen. A közelben ültetett fehér szőnyeg bokrok emlékeztetnek egy fehér szőnyeget, és ez lehetővé teszi, hogy egyedi virágos kompozíciókat hozzon létre

 • Gerlve szivárványa utal az úgynevezett lassan növekvő cserjékre: minden évben csak 10-15 cm-re nő. “Gelves Reynbow” ellenáll az alacsony hőmérsékletnek. A fiatal hajtások azonban fagyaszthatók. Az üzemet a gyenge, szárított és nem vizuális hajtások eltávolítása után helyreállították. A Fenntartó könnyű, szemben a gombás betegségekkel szemben, és nem ellenáll a kártevők előtt.

A felsorolt ​​fajták egyszerűek és egyszerűsítők. De még az ilyen szerény növényeknek is időt és figyelmet kell kapniuk.

Hogyan kell ültetni?

Először is, meg kell állítani a leszálló anyaggal. Más szóval, meg kell vásárolnia egy spirea palánta egy virágboltban. Az üzemet a tartályban vagy a csomagolásban csomagolva kell eladni. Vásárlás előtt, figyelmet kell fordítania a cserje gyökereire. A fiatal növények gyökereinek rugalmasnak és nedvesnek kell lenniük, a legkisebb kár nélkül.

Ideális esetben agyag csavarral kell kezelni (agyag, víz, hamu és “coretern” keveréke). Ha az ellenőrzés során kiderült, hogy a gyökerek a leeresztő lyukon keresztül csepegtek, ez azt jelenti, hogy a ravasz eladó elcsúszott a régi bokor, amely előfordulhat, hogy nem jön be az új körülmények között. Az elutasított növények rothadt folyamatokat is elutasították a gyökereken. Közvetlenül a leszállás előtt a csemege ismét ellenőrzi, szárított vagy törött gyökerek éles késsel és Kornvin részekkel kezeljük.

A cserjét ezután tiszta vízbe helyezzük egy pár órára, és a leszállásra kerül.

 1. A leszállást napelemes vagy enyhén árnyékos helyeken végzik, így a növény kényelmes környezetben fejlődik. Ugyanakkor a szeszek ültetése tavasszal vagy ősszel felhős időben kell lennie.

 2. Közvetlenül az ültetés előtt a kiválasztott terület átkapcsolása és homok és tőzeg hozzáadása 1: 1 arányban.

 3. A leszállási gödör több rizómát tesz. Szükség van egy alsó vízelvezető rétegre, amelynek vastagsága 15 cm, ami elalszik a földréteggel.

 4. Spiraea gyökerek illeszkednek az előkészített földre, és finoman elterjedtek. Ezt követően az üzem fokozatosan elalszik. Minden réteget gondosan lefedi, hogy a légzsák nincs kialakítva.

Az ültetés után az üzemet bőségesen kell önteni, és a talaj körüli talajt szalmával vagy fűrészporral kell kitöltenie.

Minden egyéb tevékenység célja a normál növekedési és dekoratív fajok fenntartása.

Hogyan kell törődni?

Először is, a rendszeres öntözési rendszert kell szervezni. Ez különösen fontos olyan fiatal növények esetében, amelyek még nem növelték az erős gyökérrendszert. Cserje egyszerűbb, de aszály rosszul tolerálja. Ezért a forró napokon a Spirey bokrok havonta 2-3 alkalommal kell öntözni 15 liter vízenként. Öntözés után a talajt lazítani kell, és szalmával vagy fűrészporral kell megszórni.

Egy rengeteg színt, szezononként háromszor táplálják. A tavaszi tavasszal nitrogén-műtrágyákkal, nyáron – organika, őszi – foszfor-foszró műtrágyák vagy fa hamu. Az őszi táplálás után a spirire elkezd főzni a telekkel, bármilyen nemszövött anyaggal, száraz szalmával és levelekkel.

Ha a cserje a durva téli régiókban növekszik, akkor egy vitorlás és egy polietilén film segítségével szigetelnek.

Erős hidegben a spiraray ágak egy része lefagy, a hő kialakulásával, a növény gyorsan helyreáll. Azonban, miután egy junior hideg időjárás nem várhat a bőséges virágzásra.

A Spiren rendszeresen levágja: nyáron a virágzás után azonnal eltávolítja a zsugorodó ágakat, a fagyasztott ágakat eltávolítják tavasszal, az őszén – gyenge és régi hajtások. A metszés lehetővé teszi, hogy ne csak az alakot adja meg, hanem a megfiatalító cserje is. Egyszer 2 év alatt meg kell vágni a hajtásokat, amelyek gyengén virágoznak, és 10 évente egyszer, a cserje teljesen megszűnik a régi hajtásokból.

A tenyésztési módszerek

Számos módja van a Spirjey Nippon reprodukálására. Az amatőr kertészek azt állítják, hogy a legnehezebbek a mag. A palánták olyan feltételekre van szükség, amelyeket nehéz létrehozni egy városi lakásban. Ez a hűvösség a szobában, és megnöveli a levegő páratartalmát és időben a talaj hidratálását. Hosszú, nehéz, és a pozitív eredmény nem vehető igénybe.

Tapasztalt kertészek terjedt a szellemeket kert: válasszon egy egészséges kis menekülés, betette egy előre kiásott az árokban, és rögzítse a kampókat úgy, hogy csak a felső fékezési a földből. A Föld körül a jövőbeni független cserje öntözés és szalma által megszórva. A következő évben az eltávolítás erős gyökérrendszert fejleszt ki, és a kertész elválasztja a méh bokorától és a transzplantációtól a kiválasztott helyre.

Az osztási módszer a legegyszerűbbnek tekinthető. A cserje elfojtja a talajból, gondosan elválasztva több részre és transzplantál az egyes részekre a kiválasztott szakaszhoz. Azonban a legnépszerűbb módja marad. Még az újoncok is kihasználhatják őket, de a siker elérése érdekében a következőket kell tennie.

 1. Vágott zöld dugványok – Éves 10-15 cm hosszú.

 2. Alsó levelek törlése, felső félidő.

 3. Megszórjuk egy evőeszközt egy nedves homokkal töltött külön tartályban. A dugványok akut szög alatt leszálltak.

 4. Fedjük le a tartályt egy üveg műanyaggal, és egy melegen megvilágított ablakpárkányra helyezzük egy meleg szobában.

 5. Amikor a hideg jön, a hajtásokat az erkélyre kell venni. Ez az országban is maradhat. Annak érdekében, hogy a növény ne esedékes, de kettős filmmel vagy száraz levelekkel kell lefedni.

 6. Amikor a föld felmelegszik, az edzett dugványok a nyitott helyre helyezhetők a kiválasztott helyre.

Lyfhak a tapasztalt kertészektől: A csövek sikeresen gyökerezik, ha azonnal kirakodnak a “Kornvin” vagy “Epinom” kezelésére.

Ezek a gyógyszerek hozzájárulnak az erős immunitás kialakulásához, amely lehetővé teszi a növény számára, hogy ne engedje meg a betegséget és a kártevőket.

Betegségek és kártevők

Spirea Nipponskaya ellenálló a gombás betegségeknek, de ha nem vállal semmilyen intézkedést, akkor a kártevők könnyen megtámadják. Például a száraz nyáron az üzem szenvedhet a tly vagy a webes tick inváziójától. Az első könnyen felismerhető a leveleken és a kis sötét zöld pontokon. Másodszor felismeri a vékony szövedéket. Mindenesetre a figyelmet figyelmen kívül hagyott növény elveszíti dekoratív megjelenését, a levelek sárga, szárazak és kiesnek. A FUSALON, a FUSALON, a FUSEFAMID ÉS METAPHOS SEGÍTSÉGÜNK, hogy megszabaduljon a nem megfelelő vendégektől.

Gyakran vannak olyan esetek, amikor az elegáns permetezett bokrok támadják meg a kék magas peeling hernyóit. Az étvágyat, a vesék, a fiatal levelek és a fiatal hajtások. Ha a növényt nem kezelik, a kártevő teljesen megsemmisíti azt. Megszabaduljon az “unandoned vendég” segíti a “decis” előkészítését. A megelőzési célokra rendszeresen meg kell vizsgálni egy cserjéket, a háztartási szappan vagy a mangán gyenge oldatával. A legmegfelelőbb a meleg vízzel való vízi eljárásokat, és mossa le a lombozat belső és külső részét. Akkor a paraziták megértik, hogy nem örülnek velük, és távol maradnak az íztől.

Használat a tájtervezésben

A Spiray Nipponskaya parkokban és négyzetekben ültetett, a gyermekek és a sportpályák földjét. A házakon a virágágyakon ültetik: valaki egyetlen leszállást tesz, valaki összetett virágkompozíciókat hoz létre, valaki ülő alpesi diák. A Spiraa bokrok a kerti pályák vagy az éles sövények keretében használják. A Nipponskaya Spiraz alkalmazása a tájkép kialakításában nagyrészt az ország területére függ, így érdemes megnézni a legsikeresebb ötleteket.

 • Egy világos spire fényes példája. Üres telek tele elegáns virágzó bokor. A háttérben – lucfenyő és ciprus. Ez egy gyönyörű megoldás, szerves kombináció és a legjobb megoldás bármely ország területén.

 • Egy másik leszállási lehetőség. A tulajdonos nem szenvedett egy komplex virágkert eszközével, de elrendezte a kerítést a csavart rudakból. Egyszerűen, kifinomultnak tűnik.

 • Nem feltűnő növények, és a központban – luxus spirálvirágok. Még a virágzás után is az alpesi dia nem veszíti el az elegáns. Érdekes megoldás tágas vidéki házak számára.

 • Példa a Spirjey Nipponskaya határon történő használatára. Egyszerű és remek. Ez egy univerzális megoldás a víkendházban vagy egy vidéki házban.

 • Az élő sövény a spirál vastagságaitól a kíváncsi szemektől húzza meg a telket. Megnyerte az összes: A tulajdonosok élvezni fogják a megérdemelt pihenést, és a passersby csodálja meg a virágzó növények szépségét.

A spirirek leszállása és gondozása, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: