Szivattyú permetezőgépek: Jellemzők, típusok és értékelés modellek

A szivattyú permetezői a kerti készlet közös típusú, és széles körben használják a kert- és zöldség növények fenntartására. Az eszközök nagy népszerűsége az egyszerűségüknek és az elérhetőségnek való megvásárlásának köszönhető, ezért a permetezők legnépszerűbb nézetét tekintik a Daciditások között.

Sajátosságok

A szivattyú permetezője a fák, cserjék, színek, kerti és üvegházhatást okozó növények feldolgozására szolgál, valamint a különböző betegségek elleni küzdelmét és megelőzésére irányuló egészségügyi és megelőző kezeléseket. A permetező segítségével a tervezett extracin etetést és a hidratáló növényeket száraz időszakban készítheti.

A zöld források karbantartása azonban a permetezők szerepe nem kimerült. A készüléket gyakran használják a fák fehérítésére, valamint ablakok és autós testek mosására. Az alkalmazás kiterjedt területe miatt a permetezőgépek szivattyúzása az egyetemes eszközökkel való bizalommal.

A szivattyú permetezője elég egyszerű. A készülék olyan működési kapacitásból áll, mint műanyagból, bár az alumínium tartályok néha megtalálhatók, és a szivattyú beépített – a vízszivattyú.

A munkatartály térfogata az adott modell hatalmától és céljától függ 1,5-30 liter. A kapacitás felső részében van egy kimenet, amelyből a rugalmas tömlő jön. Ez a tömlő viszont a szórópárhoz csatlakozik, a “rúd” embereknek nevezik.

A “halászati ​​halászat” alapjához közelebb van egy indítógomb, a rendszer meghajtásával, és az ellenkező vége egy permetező fúvókával van felszerelve, amely a vízcseppeket finom vízszuszpenzióvá alakítja, ami valójában az feldolgozott.

A permetrúd gyakran további fúvókákkal van felszerelve, vagy teleszkópos kialakítású. Ez lehetővé teszi, hogy meghosszabbítsa a “horgászbot” -ot a kívánt méretre és folyamatosan a vastag cserjék vagy a nagy fák nehezen elérhető területeire. Minden szivattyús permetező is fel vannak szerelve egy speciális szelep szolgáló felesleges levegőt, és megakadályozzák dolgozó tartály szünetet.

A szivattyúberendezés működésének elve is egyszerű, és a következő: A szivattyúkar megnyomása miatt a levegőt injektálják a rendszerbe, amellett, hogy a munkatartály belsejében megnövekedett nyomásterület származik. Ennek eredményeképpen a sűrített levegő elkezdi összenyomni a folyadékot, amely a csatlakozó tömlők rendszerén keresztül mozog, a szórópisztolyba esik, és a fúvóka vagy fúvóka permetezésére szolgál.

A munkatartály belsejében lévő nyomás körülbelül 5 atmoszféra, és egy légcsere általában elegendő 30 percig.

A kar fizikai szilárdságú használatának szükségessége miatt az ilyen permetezők kézi neveket kaptak.

Nézetek

A szivattyú permetezők besorolása két fő kritérium szerint történik: a munkatartály térfogata és az eszköz mozgatásának módja.

Az első jelzésen minden modell három nagy csoportra osztható. Az első csoportba tartoznak a miniatűr permetezőgépek térfogatú másfél három literes, ami a teljesítményük össze lehet hasonlítani a miniatűr pulverizers helyiség színezék formájában műanyag palack fúvókák.

Az ilyen eszközök általában az üvegházhatást és az otthoni növényeket feldolgozzák, mivel ezek nem alkalmasak nagy területek feldolgozására.

Az eszközök következő kategóriáját az eszközök képviselik 3-12 liter tartály térfogattal. Segítségükkel azonban kezelheti a bokrokat és fákat az ország területén, A nagy kert permetezéséhez ez a kötet még mindig nem lesz elég.

Végül a szivattyúberendezések harmadik csoportját a tágas tartályok professzionális készülékei képviselik, Kapacitás akár 30 liter. Az ilyen eszközöket a kertek feldolgozására tervezték, Kis szőlőültetvények és gyümölcs-bogyós faiskolák.

A második funkción – a mobilitás – eszközök 3 kategóriába sorolhatók, és rítus, hordozhatóak és kerekek.

 • Hordozható kéz A porító egy olyan eszköz egy térfogat legfeljebb 3 liter, és végrehajtásához használt kisebb munka feldolgozását palánták, színek vagy növényi üvegházi növények. A kézi eszköz segítségével néhány kis bogyós bokrot, valamint egy alacsony gyümölcsöt is készíthet.
 • Bérbeadás A modelleket a vállakra, valamint a turisztikai hátizsákra helyezik, és a bokrok és a fák kezelésére használják a nehezen elérhető kerti helyeken. Az ilyen eszközök tartályának térfogata általában nem haladja meg a 12 litert, így egy ilyen hátizsákkal könnyen felmászhat a fa törzsére vagy a lépcsőn.
 • Kerekes A permetező tágas tartályt kínál, és nagy kertek és szőlőültetvények kezelésére szolgál.

Előnyök és hátrányok

A szivattyú permetezők magas fogyasztói igényei és számos jóváhagyási felülvizsgálatnak köszönhetően számos tagadhatatlan előnye van ezeknek az eszközöknek.

 • A nagy megbízhatóság és a hosszú élettartam az összetett csomópontok és mechanizmusok hiánya miatt következik be a készülék kialakításában.
 • A könnyű használat és a teljes nem volatilitás lehetővé teszi, hogy a készüléket olyan helyeken használja, ahol a villamos energiát nem szállítják. Ezenkívül a benzinmodellekkel ellentétben az ilyen eszközöknek nincs szükség az üzemanyagtöltésre, és nem igényelnek drága és rendszeres karbantartást.
 • A készülék multifunkcionálissága lehetővé teszi, hogy ne csak a háztartási telek, hanem a háztartásban is használhassa.
 • Gyors és egyszerű munka folyadéktöltő utána kényelmet ad a készülék használatához, és még népszerűbbé teszi.
 • Alacsony, a többi kerti permetezőgépekhez képest, a költség, a készülék nyilvános és jól megvásárolt árukkal teszi lehetővé.

Ugyanakkor, valamint a szivattyúberendezés hátrányainak nyilvánvaló előnyei is,.

A mínuszok magukban foglalják a 30 hektár feletti tér feldolgozásának lehetetlenségét. Az ilyen nagyméretű területek permetezéséhez az akkumulátort vagy benzinmodellt kell szereznie.

A hátrányt is figyelembe kell vennie, hogy az egyes feldolgozás előtt a munkafolyadékot összpontosítsuk. Ez annak köszönhető, hogy a fúvókák lyukai gyakran eltömődnek, ezért kell eltávolítani és fújni.

Használati útmutató

Használjon elég szivattyú permetezőt. Ehhez csak egy szűrt oldatot kell önteni egy munkatartályba, szorosan zárja be a fedelet, telepítse a vezérlőszelepet nyitott helyzetbe, és manuálisan oldja fel a levegőt a szivattyúba. Ezt követően meg kell nyomnia a spray bárban található “Start” gombot, és permetezést folytathat.

Számos csúcstechnológiai modell van fel van szerelve intenzitáskorrekciós funkcióval és folyékony permetezési szöggel. Ezért a munka megkezdése előtt be kell állítania a megfelelő módot az ilyen eszközökre.

Ha a magas fák feldolgozása feltételezhető, a szórópisztolyt meghosszabbítani kell.

Ehhez hozzá kell tennünk a készletben szereplő további elemekkel, vagy szétszerelni a teleszkóp elvét, ha azt a tervezés biztosítja. A kezelés során szükséges figyelemmel kíséri a sebesség és teljesítmény a permetezett folyadék, és ha azok legyengített, akkor kell, hogy rendszeresen szivattyú a levegőt a kart.

Miután a permetezés befejeződött, elő kell segíteni a “horgászbot”, eltávolítás A fúvókák összekapcsolása és jól öblítse ki őket. A tartálynak rendszeres mosásra is szüksége van, Ellenkező esetben a kemény szuszpenziót az alján felhalmozódik, ami később eltömíti a fúvóka lyukakat. A gondos mosás után a készüléket szárítjuk, majd összegyűjtik és tárolják.

Értékelés modellek

Az agrotechnikai eszközök modern piacán sokféle szivattyú permetezőgép modell a különböző gyártóktól. És annak ellenére, hogy a legtöbbjük megbízható és kiváló minőségű eszközök, némelyiküket ki kell emelni.

 • Palm bajnokság sok évig tart Német Gardena cég, A legmegbízhatóbb és tartós eszközök ellátása. A vállalat termékei a high-tech modern berendezéseken érhetők el, és a nyersanyagok szigorú kontroll, és minden szükséges tanúsítványt tartalmaz. Az egyetlen mínusz eszköz az áruk. Tehát a tartály 1,25 literes eszköze 1200 rubel lesz a vevőnek.

 • Szlovén sadko magabiztosan letelepedett a második helyen. Termékei nem sokkal alacsonyabbak a német minőségben, de sokkal olcsóbb. Például egy 12 literes kapacitású eszköz csak 1000 rubelben vásárolható meg.

 • Solo Németországból Európa egyik legrégebbi permetezőgépjei, és 70 éve termel. Ilyen hosszú ideig, a cég szakemberei figyelembe vett minden lehetséges észrevételeit és kívánságait ügyfelek és hozta a termékek szinte tökéletes. Az öt literes készülék költsége körülbelül kétezer rubel lesz.

 • A nem hivatalos ügyfél-rangsor negyedik helye elfoglalja Kínai Grinda, Termékeinek előállítása A német fejlesztések figyelembevételével. A cég permetezőit a demokratikus árak és elég jó minőségűek megkülönböztetik. Tehát egy 4 literes eszközre csak 860 rubelt kell fizetnie.

 • És befejezi az első öt orosz szivattyút Kézi permetező “Beetle P-205” 500 rubel értékű és csak egy és fél liter munkaszervezetének mennyisége. A modell meglehetősen megvásárolta, és a kis területek kezelésénél bizonyított.

Hogyan válasszuk ki?

Mielőtt elkezdené a szivattyú permetező beszerzését, el kell döntenie a munka tartály térfogatát. Ehhez figyelembe kell venni a feldolgozott terület területét és az ott található ültetvények sűrűségét.

Ha azt állítják, hogy a 6 hektárú területű országok területén permeteznének növényeket, akkor elegendő lesz egy 10 literes eszköz megvásárlásához, míg az erkélyen vagy a palánták színek kiszolgálása érdekében jobb vásárolni egy miniatűr literes készüléket és nem túlfizetni a felesleges kötetért.

Az alábbi kiválasztási kritérium az egység mozgatásának módja lesz. Például egy lapos megkönnyebbüléssel ellátott kert feldolgozásához választhat egy kötetmodellt a kocsira, míg egy sűrű cserje vagy szőlőültetvény kezelésére a dombokon található, meg kell vásárolnia a sebeszközt.

Ha nagyméretű ültetvényeket kíván törőülni, akkor itt nincs szivattyúzási modellek. Ilyen feltételek megkövetelik az erőteljes önjáró egység megszerzését, amely benzinnel vagy akkumulátort működtet.

És az eszköz kiválasztásának utolsó kritériuma további konfigurációs elemek jelenléte. Például, ha magas fákat és egy született vastag cserjét tervezel, akkor figyelmet kell fordítania a hosszabbító csövek jelenlétére vagy a fő rúd teleszkópos szerkezetére.

Ellenőrizze a szűrőt. Megtakaríthatja, hogy folyamatosan lengyel a megoldás, és kiterjeszti a fúvóka élettartamát.

Hogyan válasszunk szivattyúzó hívő, tanulni a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: