Szokatlan virágok az adáshoz

A modern ház az intenzív kert és a kerti munka helyétől fokozatosan kikapcsolódási területre fordul. De sok buja virág, aki kérem, hogy a szem sokat dolgozzon. Könnyen megoldani ezt a problémát – csak meg kell ismerni a nemfájás kultúrák fő típusait és a kezelési szabályok.

Évelő fajok áttekintése

Ismerje meg a lakóház legeredetibb színek nevét, mert lehetővé teszi, hogy megsemmisítse a “vészhelyzeti komplexitás” sztereotípiáját. Ez a vélemény gyakran megijeszt a kezdő kertészek. ÉS Indítsa el a véleményezett növények áttekintését, amely megzavarja ezt a véleményt, áll a fagyálló növényekkel.

Még Oroszország legnagyobb területén is az első tavaszi napokból örülnek a nyári lakosok.

Szó szerint a hó alatt, például, Crocuses. Ezek a téli hagymás virágok, amelyeket az ősszel fognak emelni. Számukra különböző színek jellemezhetők:

 • Fehér;
 • sárga;
 • kék;
 • csíkos.

A Crocuses Bloom lefedi március, április és május. Amikor a rügyek elhalványulnak, a növények a többi fázisba mennek. Az izzók ültetése augusztusban vagy szeptemberben. A szakértők azt tanácsolják, hogy kiválasztják őket alaposan megvilágított vagy részlegesen zárt árnyék. Az árnyas kertre az alacsony crocusok alkalmatlanok, de a függöny alatt nem volt ideje feloldani a bokrokat és a fákat.

A világos színek tökéletesen érzékelik a csoport együttesét. Ön is használhatja őket az alpesi dia, a virágágyás. Írta egy vagy több crocuses a Solitator formátumban, akkor egy élő tavaszi gyepet készíthet.

Alternatívaként fontolhatja meg Muskari-t, ő Egér jácint. Ez a növény áprilisban és májusban él. Stem muscari magas magasságban 10-20 cm. Az enyém harang alakú virágok vannak kialakítva. Évről évre a növények száma növekedni fog. Növényi egér jácintot ajánlott augusztus végén vagy az első 2-3 hét szeptemberben. A növény tökéletesen kombinálva más primrokálokkal.

A figyelem megérdemli I Tollas. A zöld színek függönyeit alkotja. A levelek felett fehér, kékes és kék virágzat emelkedik. Virágzó Pushkin április közepe óta lesz. A jól növekvő növény eléri a 20 cm-t, a virágok jól fejlődnek a napsütéses területeken, akár gyengék.

Használhatók:

 • primula;
 • Kis néffiák;
 • DICENTROY;
 • Uchidkov téli fajtái.

Nem kevesebb hatóság megérdemelten kapott és Tulipánok. Ezeket a virágokat több száz, akár több ezer fajta képviseli. Sikeresen használják a szokásos virágágyakon, valamint az alpesi diákokon. A tulipánok virágai márciusban kezdődnek, és a legújabb fajták virágzik az utolsó tavaszi napokban.

FONTOS: Az ilyen növények különböző típusai nem Attenkovo ​​fagyasztva, és ezeket a tulajdonságokat figyelembe kell venni a kiválasztáskor.

Egyidejűleg a tulipánokkal kezdődik Narcissov, áprilisban és májusban. A nárciszok esetében nem csak kellemes megjelenés jellemző, hanem egy nagyon vékony illat. A szár magassága 30 és 60 cm között változik. Terry vagy egyszerű különböző méretű virágokat fejlesztenek.

A göndör országvirágok külön beszélgetést érdemelnek. Ez körülbelül szól Nagyvirágú campxis. Az évtől származó erőteljes Liana éve egyre inkább erősödött. Dekoratív fényes zöld levelek a Campxis. Az összes bizonyos típusú ellátás csak a formázó vágási és téli menedéket igényli (az Oroszország déli régiói kivételével).

Elég gyengéd gondozási követelmények Kínai citromfű. A növény magassága elérheti az országunkban 4 m-t. A virágok kicsiek (1,5 cm), de édes illatot kapnak. A virágok eredetileg fehér színűek, de fokozatosan jelentenek. Ez megtörténik, hogy támogassa, ellenőrizze az ágak növekedését, és mulcsozza a gördülő kört.

A harmadik pozíció a szándékos, göndör pernienálisok jegyzékében megérdemelten elfoglalja borostyán. Ez egy kihívás kultúra, amely a kis levelek sokaságát fedezi. Mert egy borostyán bokornak van egy uralkodó zöldje. A növénynek szüksége van a metszésre, amely nélkül nem lesz képes normálisan növekedni.

A központi régiókban a fagyasztást félhet, de a borostyán normál körülmények között gyorsan korlátozhatja.

Alternatíva lehet tekinteni:

 • Ívelt lonc;
 • komló;
 • Nagy kirkazon.

Ha nem korlátozódik a göndör virágzó kultúrákra, érdemes figyelmet fordítani Barwin. Jó, mert egy napsütéses és árnyékos. A növény virágzója a tavasz közepén lesz. Kiterjed az új szakaszokra, amelyet a Föld felületének megérintésekor gyökereznek. A Barwinka a zöldövezetből készült gyönyörű függönyöket alkotja:

 • fehér;
 • kék;
 • lila;
 • Rózsaszín foltok.

Doccentra, Mint számos más gyönyörű növény, amelyet egy romantikus legendák halo borítanak. A fejlett rizómák szinte veszteséget biztosítanak a tél túléléséhez. A fokozat függvényében 0,3-1 m. A DICENTRE látványosnak tűnik, a tavasz utolsó hónapjában a kis szívektől érdekes virágzatkal fogja fedezni. A virágzás időtartama körülbelül 30 nap, azonban a dotentre lombhullató fái gyenge árnyékában fényesebbnek tűnik és megőrzi a megjelenését.

A kultúra jó műholdak:

 • Muscari;
 • nárcisz;
 • páfrány;
 • kankalin;
 • Elegáns kilátás Luke-ra.

Görgetés a dalok és versek Gyöngyvirág Virágok májusban. Télen a kúszó rizómák egyszerűsítése. A virágzat 6-20 harangszírt. A virágzás vége után a rügyeket vöröses, enyhén lekerekített bogyók váltja fel. A Langess 10 év alatt képes lesz egy helyen élni.

Az erdei növények erdőknek kell összpontosítaniuk Kuiseu. Ez az évelő májusban és júniusban virágzik. Általában úgy vélik, hogy nem elég világos, összehasonlítva más tavaszi színekkel.

Azonban lehetséges az összes előnye, egy tengeri virág közelében tűlevelű és cserjék. Ott van egy bustice magas, 30-80 cm-re örömmel fehér vagy zöldes harangok.

Milyen éves növények?

Szigorúan beszélve, elválasztja az éves a két évből nem könnyű. Az orosz körülmények között sok formálisan kétéves növény általában csak egy évig terjedhet. “Szerezd meg” ebben az esetben – a palánták használata nélkül növekszik. A főzés, ami sok virágot ad.

Az éves kultúrák ügyes kiválasztásával (vagy inkább az együttesek) minden nyáron virágoznak.

Vasilki

A lusta búzavirágok számára nagyon jól illeszkednek. Igen, és nem csak lusta, hanem azok számára, akik csak szépen akarnak nézni, de ugyanakkor nagyon elfoglalt a mindennapi életben. Kíváncsi tény: az ókori virágban a legendás Kentaur Nessa neve hívta. A modern biológusok sokkal több objektív tényt állítottak be – Vasilek Európa déli részéből fordul elő. A megértés családjának ez a képviselője optimálisan fejlődik a +15nál alacsonyabb hőmérsékleten, és nem magasabb, mint +35 Celsius fok.

Télen a búzavirágok nem kell vízzel. Azonban fényes napfényre van szükségük. Bármely más tenyésztés, amelyek nem igényelnek gyakorlatilag színeket. A tapasztalatlan kertészek és virágcsökkentők számára is meglehetősen erők.

Emlékeztetni kell arra, hogy különböző esetekben a kukoricavirág szára egyenes vagy fejjel növekszik a földön, és magassága 1,2 m. Specifikus fajok és gyökérrendszer különbözik.

Leggyakrabban az oldalon látható Vasilek:

 • kék;
 • Fehér;
 • hegy;
 • nagyszőrű;
 • rét;
 • terület.

FONTOS: A Vasilkov kirakodásának távolságának legalább 50 cm-nek kell lennie. Csak ezzel az állapotot képezte buja kecses bokrok. Bornflower magvak és gyökér dugványok tenyésztése. A vetés ajánlott áprilisban előállítani, a hajtások utáni hígításával. És érdemes megfontolni, hogy sokféle kukoricavirág könnyen szaporodhat önvágással.

Szarkaláb

Nem mindenki akar a virágágyakban tenyészteni, ez a hosszú fekvésű virágok – néha egy változatosságot akarsz. A delfinium ebben az esetben kiderül, hogy csodálatos választás. A Lutikov családból származó növénynek van egy másik neve – a Gibbyness.

FONTOS: Az éves delfiniumok néha szétválnak egy külön nemzetség Sokirki mezőjében. A korpuszi név eredete nem specifikusan megállapítható.

Feltételezzük, hogy egy nyilvánosságra nem hozott virág (például a fej feje) formájához kapcsolódik, vagy egy Delph nevű antik városban aktív termesztésével van összekötve. Mindenesetre ma ezt a növényt még gyakrabban termesztik, mint az ókori Görögországban. A nap első felében delfiniumokat kell megvilágítani a nap. Őket védeni kell a széllökésektől. A túlzott nedves földterületen található helyek helyszíne lehet.

A tenyésztési delfinium egy helyen maximum 5 éves lehet. A csendes-óceáni fajták esetében ez a kifejezés nem magasabb, mint 4 év. Ezután a bokrok meg kell osztaniuk és üzemként független növényekként kell megosztaniuk. Az üreges szárakat többször kell tanítani. A megfelelő ellátás, a bőséges virágzás júniusban jön.

Kéri körömvirág

Ez a dekoratív üzem egyedülállóan, hogy egyidejűleg számos gyógyászati ​​tulajdonsággal rendelkezik. Az alapjain elkészített előkészületek több évszázadon keresztül segítenek az embereknek. A kertészek jobban értékelik a Nogotot a kellemes megjelenésükért és a hosszú virágokért. Leggyakrabban a kalendát csoportok ültetik, hogy bemutassam a sárga-narancssárga kombináció összes szépségét. Többek között a közelben van asszony rokonok.

A kalendulákra jellemző, hogy egyenesen vastag szárak. A levelei ovális alakúak. A virágok napkelte alatt virágzik, és napnyugtakor zárva. Még az esős napon is csodálatosak. A Napendula nemzetségben legalább 20 faj.

Kozmeya

A Cosmeta kiválasztásakor figyelmet kell fordítani arra, hogy mind az éves, mind az évelő fajok ebben. Mint a Calendula, mindannyian az asztrovy családhoz tartoznak. Van egy növény Mexikóból. Mérsékelt éghajlaton csak 3 típusú 20 típust termesztenek. A bokrok magassága 50 cm-ről 1,5 m-ig terjed.

A növények elég elegánsak, rózsaszín, lila, piros, fehér virágok és sárga középső. Viszonylag a közelmúltban kezdte használni a Cosmey Terry fajtáját. A vetőmagok a gyűjtés után 2-3 évig tartanak fenn. A palánták termesztésének vagy a nyitott földön való vetés kiválasztása a virág belátása szerint marad.

De a visszajelzések megítélésének második módja megbízhatóbb eredményeket ad.

Lavaiter

A vad rózsa szerény és bájos. A biológusok megállapították, hogy a Malvic családhoz tartozik; A virágcserek számára azonban érdekesebb, hogy a mosdó a festékek gazdagsága jellemzi. A szárak magasságától függően a kultúrát a kertben lehet termeszteni, a szobában. Segítségével látványosan kereshet utcai kompozíciókat. A lavater természetében Afrikában és Európa déli részén található; könnyen kialakítható szoros bozótokat.

A kultúra jellemző jellemzői:

 • Erőteljes elágazó rizóma;
 • közvetlen hajtások törzsek;
 • Bloom júniustól októberig terjedő;
 • Voronevoid Venoes legfeljebb 10 cm hosszú.

Böjtfű

Ez a növény Amerika központi és déli régióiból származik. Ott hagyományosan élelmiszerekben használták. Most termesztett, különböző források szerint, 50-90 típusú nasturtiums. A középső sávban egyikük sem permeálja. A félstabilizáló nasturtium növekedése legfeljebb 40 cm, és a göndör – akár 2 m.

Tipikus:

 • A szár erős elágazása;
 • A húsos hajtások nagy vastagsága;
 • A pajzsmirigy levelek kerek alakja.

Rudbeckia

Ez a nemzetség legfeljebb 40 különböző fajt tartalmaz, és része az Astrov családnak. Rudbecia Természetes terület – Észak-Amerikai Prairie. Az elágazó és egyszerű hajtások magassága 50 cm-től 2 m-ig terjedhet. Lista hossza 5-20 cm. A kosár virágzatának átmérője elérheti a 15 cm-t.

Bármely Rudbecki (a Terry kivételével) a magokat fajták. A SEV azonnal nyitott földre lehetséges. Optimális leszállási idő – az utolsó május évtizede. Javasoljuk, hogy a Rudbecki alaposan megvilágított helyekre kerüljön.

A talajnak jól átjárhatónak kell lennie a vízhez.

Körömvirág

Ezek a virágok már ismerik az országunkban Amerikából származnak. Még a tapasztalatlan virágcsökkentők is megbirkózhatnak a termesztésükkel. A főszabály egy korai leszállás a virág közelében. A laza talaj nagyon fontos a bársonyok számára. Továbbá a leszállásra vonatkozik, lehetetlen használni a trágyát.

Lángvirág

A SINO családból származó nemzetség legfeljebb 70 fajból áll, ebből 40-et vezettek be a kultúrába. Mint sok más hős a felülvizsgálat, Phlox találkozik Észak-Amerikában. A növény pozitív tulajdonságai, a megsértés mellett, kiderül, hogy illatos illatú virágok és hosszú virágzás. Minden nézet nagyon változatos lehet az éghajlattól függően egy adott helyen.

Egyéb

Petunia – Tobacco relatív. Ez a szezonban virágzik. Leginkább olyan hibrideket használ, amelyek a huszadik század első éveiből kiderülnek. A Petunia rendszerint kombinálódik a Begonia és a PelarGonium. De külön termeszthetők és külön. És ajánlott is:

 • Salvia (ő zsálya);
 • Astra;
 • Erigeron (Molekapestnik).

Tippek az ellátáshoz

Időszerű öntözés még az első két hétben is nagyon fontos. Ha tőzegbe ültetik őket, kevesebb és kevesebb lesz. Általában, ha a normál időjárás érdemes, nincs más utasítás egy adott növényre, a virágágyások hetente 2-3 alkalommal öntözöttek. A virágoknak óvatosan kell önteniük. Javasoljuk, hogy reggel vagy este. Egy nem jarny napon, amikor 5 cm-es mélységben nedves, öntözött nem szükséges.

Minden alkalommal, amikor a talaj öntözését követően el kell lazítani. Ellenkező esetben a kéreg alakul ki, ami károsítja a növényeket. A hőben nagyon fontos mulching, segít nedvességet tartani a földön. A modern mulch egy virágágyás vizuális virágzásává válhat.

És bármilyen virágot termesztenek, a gyomok elleni küzdelemnek küzdenie kell.

Példák a tájtervezésben

Érdemes figyelembe venni, hogy milyen szép virágkompozíciók származó igénytelen növények tűnhet.

A fotó bemutatja a bazsarózsa az eredeti kerti készítmények egyikében. Zöldséggel körülvett telített piros virágok nagyon elegánsnak tűnnek.

Együtt a fűvel is növekedhet liliom – nincs rosszabb.

     És itt van néhány egyszerű növény a tájban:

     • Rudbeckia;
     • szarkaláb;
     • dicentre;
     • komló;
     • sáfrány.

     A legigényesebb színek kiválasztása később történik.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: