Tengelykapcsoló egy mini traktorhoz: Jellemzők és gyártó saját kezével

Mini traktor – Jó, megbízható mezőgazdasági gépek. De egy nagy probléma gyakran pótalkatrészeket vásárol. Ezért hasznos tudni, hogyan kell egy tengelykapcsolót egy mini traktorhoz saját kezével.

Mire van szükség?

Kezdjük, hogy megtudja a közelgő munka fő árnyalatát. Bármely típusú tengelykapcsoló úgy van kialakítva, hogy megoldja a nagyon releváns feladatot – a nyomaték továbbítását az átvitelre. Vagyis, ha egy ilyen részletet nem szállítják, a normál munka egyszerűen lehetetlen. Ráadásul a tengelykapcsoló nélkül lehetetlen gyorsan és zökkenőmentesen leválasztani a motor forgattyústengelyét az átvitelről. Ezért nem lehet garantálni a mini traktor normál kezdetét.

A Tervezők a gyárak egyértelműen inkább a súrlódási tengelykapcsolók. Bennük dörzsölő részek biztosítják a nyomaték átvitelét. De a házi készítésű markolat más rendszer is elvégezhető. A legfontosabb dolog az, hogy mindent kitaláljon, mielőtt végül megoldani valamit. Számos szakember szerint a miniatűr autó sokkal jobb az öv használatához. Ebben az esetben az objektív hibák gyakorlatilag nem mutatják magukat. De az előnyöket teljesen nyilvánosságra hozják. Ezenkívül az ilyen részletek egyszerűsége fontos a gazdálkodók számára. A munka sorrendje a következő:

 • Vegyünk egy pár ék alakú öveket (a legjobb 1,4 m hosszúságú, b);
 • Az elsődleges PPC tengely add a csíkos (amelyek lesznek a meghajtott kapcsolat);
 • A pedálhoz kapcsolódó 8 hivatkozás tavaszi betöltött tartóját két videó kiegészíti;
 • Telepítse a kopást, amely a motor működését a motor üzembe helyezése során.

Ha csak egy ilyen tengelykapcsolót teszel, akkor a munka sokkal hatékonyabb lesz. Az egész rendszer megbízhatósága nő. Igen, és a munkahelyi költségek, a tengelykapcsoló az öv minden bizonnyal a legjobb választás. Javaslat: Használhatja a használt sebességváltót. Van egy másik változat a munka. Motor Helyezze a lendkereket. Vegyünk egy tapadást az autóból, és telepítéskor speciális adaptert használnak. Nem kell fizetnie ezt az adaptert – csodálatos termékeket kap a főtengelyektől. Következő, a tengelykapcsoló forgattyúház. Fel kell tennem a raklapot.

Olvasson tovább  Hortenzia Egyéb "Candlight": Leírás, leszállás és gondozás

Fontos! Meg kell vizsgálnunk, hogy az elsődleges tengelyek és forgattyúház karimájának rögzítése kompatibilis-e. Szükség esetén a hiányosságok egy fájl használatával bővülnek. A PPC ebben a rendszerben kívánatos, hogy egy régi autóval lőni. Legjobb, ha a készlet belép az elosztó dobozba.

A munkák egyszerűsítésére használatos hajtóművek.

Milyen más lehetőségek lehetnek?

Bizonyos esetekben hidraulikus tengelykapcsoló használata. A tengelykapcsolók a folyadékáramlás által csatolt erőfeszítések miatt dolgoznak. Megkülönböztetni a hidrosztatikus és hidrodinamikai csatlakozókat. A második típus termékeiben a patak által létrehozott erő fokozatosan változik. Ez a hidrodinamikai kialakítás, amely most egyre inkább egyre inkább, mert kevésbé viseli és sokkal magabiztosabb.

Tengelykapcsoló elektromágneses csatlakozókkal megtalálható. A motor és az átvitel ilyen rendszerben mágneses mezővel van összekötve. Általában elektromágneseket hoz létre, bár a mágneses tulajdonságokkal rendelkező por néha használható. Egy másik tengelykapcsoló osztályozás kenési igényekkel történik.

Az úgynevezett száraz változatok nem jelölt állapotban dolgoznak, nedvesek kizárólag az olajfürdőben.

Fontos megjegyezni azt a tényt, hogy különböző számú lemez jelen lehet a klipekben. A multidiscius végrehajtás magában foglalja a lakást a mélyedéseken belül. Vannak lemezek, amelyek egy speciális forma hornyai vannak. Amikor a saját tengelyük körül forognak, akkor egymás után egy másik átviteli után. Turcoló és centrifugális automata tengelykapcsoló nélkül készíthet.

Az ilyen termékek tervezése és gyártása során törekedni kell a súrlódás minimalizálása érdekében. Ha ezt az erő dolgozik, a mechanikai energia nem termelési költsége élesen nő. Érdemes megfontolni, hogy a centrifugális kuplung rossz az erőfeszítések továbbításához. Ebben az esetben a készülék hatékonysága is élesen csökken. Fokozatosan a centrifugális tengelykapcsoló bélését kúpos formájú megvásárlásával töröljük.

Ennek eredményeként a minták megkezdődnek. A javítás lehetséges, de meg kell:

 • használjon kiváló minőségű eszterga;
 • a fémhez való átrakodás;
 • Csavarja be a súrlódó szalagot;
 • Használja a ragasztót neki;
 • tartsa a betakarítást 1 óra a bérelt muffle kemencében;
 • a szükséges vastagság átfedése;
 • Készítsen hornyokat, amelyekre az olaj áthalad;
 • tedd mindent a helyére.
Olvasson tovább  Thuja "Ringold": A fajta leírása, leszállási és gondozási szabályok

Ahogy láthatja, minden nagyon nehéz, nehézkes és drága. Ami rosszabb, csak feltételesen ilyen tengelykapcsoló függetlennek tekinthető. Igen, és a minőség túl sok tényezőtől függ, beleértve azokat is, amelyek nem számíthatók. Még egy multi-disc tengelykapcsoló is sokkal könnyebbé válik. Az ilyen termékek ajánlott a mezőgazdasági gépek berendezései keresztirányú motor elhelyezésével.

Fontos! A tengelykapcsoló részeit egy sebességváltóval és egy kiindulási egységgel kombinálják. Mindez a szokásos forrásból készült motorolajjal kenhető. Munkadarabként a régi motorkerékpárokból való tapadást használták. A csillag egy külső dobhoz csatlakozik, hogy a tengelyen szabadon forogjon. Ratchet Add hozzá a vezető dobhoz. A meghajtott és a fő lemezek összezsugorodnak a teljes tengelyre. Fontos megtartani a mobilitásukat. Az építés dióval van rögzítve. A vezető és függő lemezek elhelyezése párban készül. Az első dokkoló a külső dobdal a kiemelkedések segítségével, a második pedig a fogak segítségével.

Az utolsó szerelt nyomóelem. Ez segíteni fogja a többi részét speciális rugókkal. Mindenképpen fel kell tennünk az egyes vezető lemezek súrlódási bélését. Általában ezek az alkatrészek műanyagból vagy forgalmi dugókból készülnek.

A szükséges kenés, ha szükséges, a kerozin helyettesíti, az állandó olajellátás szükségessége meglehetősen felmenti a hosszabb szolgáltatást, mint az övátvitel.

további információ

Elég gyakran használt inerciális tengelykapcsoló csatlakozás. Benne a karok a slave tengelyekhez kapcsolódnak, és a bütykök kiegészítik. Ezek az ökölvészek tehetetlenségi ereje a hornyok egy cupid félig. Ezen viszont ez a Demumumt csatlakozik a vezető tengelyhez. A karok a réselt csomóban található teljes tengelyen vannak rögzítve.

A vezető csatlakozó sugárirányú inerciális ujjakkal van felszerelve. Ők spinning, és ugyanakkor cselekednek a közbenső elemen. Egy ilyen elem egy nyíláson keresztül jelentkezik a slave tengelyre. Ezenkívül a nyílásból származó száraz üveg belép a tengelyrel való érintkezésbe, zárva a karokat a bilincsbe. Meg kell tartani őket, amíg a slave tengely meg nem használ.

De mindazonáltal a legtöbb ember inkább az ismerős lemez tengelykapcsoló. Annak érdekében, hogy jól működjön, azonnal be kell állítania az elemet a telepítés után. A kiigazításokat megismételjük és később, már működés közben, megközelítőleg azonos időközönként. Ugyanakkor a pedál szabadon sétált. Ha a kiigazítás nem segít, következetesen ellenőrizze:

 • A csapágyak műszaki állapota;
 • A lemezek ellenőrzése;
 • Lehetséges hibák a csészék és rugók, pedálok, kábelek.
Olvasson tovább  Az Aloha fajta rózsákának leírása és termesztése

Hogyan lehet megragadni a mini traktorot a saját kezével, többet megtudhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: