Thuja Western “Erhlo Ribbon”: Leírás és finomnövekedés

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

Tájképes tűlevelű növény – Tuya Western “Erhlo Ribbon” – felismerhető piramis formája a korona, és utal az örökzöld növények kibocsátására. Télen a fa aranybarna hangot szerez, tavasszal elégedett narancssárga jegyzetekkel, és a nyári tűk zöld árnyalattal rendelkeznek arany-sárga teveekkel. A kert ilyen részlete mindig fényűzőnek tűnik, és friss festékeket készít a középső orosz tájban. Az üzem eléggé eléggé óvatos, alkalmas arra, hogy kirakodjon még a tapasztalatlan mesterek, bizonyítja a gyors növekedést.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

Leírás és fő jellemzők

A TUI TUI “Erhlo Ribbon” (botanikus neve Thuja occidentalis Sárga szalag) lehetővé teszi, hogy teljes információt kapjon a megjelenésről. A fő paraméterek között meg kell jegyezni a következőket.

  • Felnőtt fa méretei. Magassága eléri a 2,0-2,5 m-t, az ez a mutató elérésének átlagos időtartama 15 év. A fa 10-12 cm-en nő, az átmérőben nem több, mint 8 cm (maximális mutatók – 0,8 m).
  • Korona alakja – kúpos, Közel egy csepp alakú, lekerekített bázissal és éles lovaglással. Az ágak növekedési sűrűsége magas, sok hajtás alakul ki.
  • A fajta fő tulajdonságai: Magas fagyállóság – a hideg és -35 Celsius fok ellen. A növény szélállósága; Az ultraibolya sugárzás ellenállása.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

Thuja Western “Erhlo Ribbon” – a cipruscsalád fényes képviselője, a lassú növekvő ágra utal (a törzs növekedésével akár 15 cm-re is évente). A fajok növényei több mint fél évszázad több mint fél évszázada nőttek, anélkül, hogy elvesztenék vonzerejüket, ellenállt a betegségeknek, jól illeszkednek a transzplantáció során.

A tenyésztési módszerek

Egy népszerű dekoratív növény, amely világos sajt-nyugati “Erhlo Ribbon” -val – megszorozhatja a két elérhető út egyikével. A magvak tenyésztésekor a fajta elveszti a jellemzőit – így tudsz rendes dorikókat kapni anélkül, hogy bármilyen jellegzetes jellemzője lenne. Ebben az esetben a csemete termesztése legfeljebb 5 évig tart. Ilyen reprodukcióval a beérkezett üzem azonnal alkalmazkodik a terep éghajlati viszonyaihoz. A vegetáció csiszolási módja lehetővé teszi, hogy jogalhangzót biztosítson a fajtájának jellemzőitől. A második vagy harmadik év furatát elválasztják a törzstől, a szülőfa tetejétől. Miután a szár a gyökérrendszert generálja, a talajba beülteti a tartályba a zárt formátumban további termesztéshez.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

A TUI helyének kiválasztása

Tűlevelű fák a Thuja Western-tól kezdve a helyszín kiválasztásában. Növény Javasoljuk, hogy száraz területekre dobja a dobot és a mintavételi talajokat. Nem felel meg a telek magas szintű talajvízzel, de a nedvességhez való hozzáférés fontos a tűk fényerejének tárolásához. A gyökerek állandó árvízzel a növényben a fitoofluorózis alakul ki, amelyből a thua nem rendelkezik elegendő védelemmel. A talaj savasság esetén is vannak követelmények – a pH 4,5-6,5 tartományban kell lennie.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

A Tui “Erhlo Ribbon” helyének kiválasztásakor érdemes megfontolni, hogy a nap csak adagot ad át – Jobb, ha a sugarai reggel vagy este a koronára esnek. A nap folyamán jobb, ha egy olyan növényt biztosítunk, amelynek fényes félideje van, különben a tűk éghetnek. A fény hiánya miatt a fa elveszíti szokatlan festését, a korona kevésbé sűrűvé válik. Nem ajánlott ugyanazt a nyugatiat a nagy lombhullató növények közvetlen közelében ültetni. Fák, mint Kleon, Birza, nyár, mint a szomszédok, a talajból nyert tápanyagok gyorsulása. A felszíni gyökérrendszerrel a thua olyan leszállásra van szüksége, mint a hasonló típusú fákkal.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

A palánták jellemzői

Egzotikus dekoratív Thuja “Erhlo Ribbon” – nagyon népszerű növény a kertészeknél. Nagy kereslet, amely több hamisításhoz vezet, amelyek a palánták értékesítésével járnak. Annak érdekében, hogy ne tévedjünk egy fiatal fát választani a Landing Tui Western, érdemes figyelmet fordítani a következő pontokra.

  • A gyökérrendszer típusa. A fentiekben zárt, a túlélési arány, míg a növény nem szabad könnyen elhagyni a potot a földön. Gyökerek a vízelvezető lyukakban – jó jel. A gyökér felületén nyitott rendszerrel nincs rothadás, penész, bármilyen deformáló csomópontok, növekedés, formációk.
  • Egészségügyi korona. Az egészséges tui nyugati tűnek rugalmas, erős szerkezettel kell rendelkeznie. Az árnyéknak meg kell egyeznie a fajta jellemzővel. Ha kétség merül fel, akkor nedves szalvétával érdemes szárnyal szárnyal szárnyal. Ha van festék nyomai rajta – a nemes dekoratív fajta kevesebb egzotikus opciót ad.
  • A törzs és az ágak állapota. Ha a vetőmag elpusztul a paraziták, akkor láthatók a vizuális ellenőrzés során. Pots gyanta, lyukak a kéregben, más idegen nyomok a felületén a törzse a vásárlás megtagadásának oka.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

Leszkedett finomságok

A kertészek számára a főbb nehézségek a Tay Western Sárga Ribbon számára. De szorosabb vizsgálat után ezek a folyamatok nem szállítanak problémát. Vásárolt az óvodai vetőmagban egy potban, zárt típusú gyökérrendszerrel, az év bármikor ültethető, április és október között. Ahhoz, hogy megfeleljen a növénynek, legalább 30 nappal az első fagyok kezdete előtt szükséges. Az északi régiók nyitott gyökérrendszerével a leszállást tavasszal, délen – az ősz közepén végzik.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

A Tui “Erhlo Ribbon” leszállásakor előkészíteni kell egy gödröt, a gyökérrendszer térfogatát meghaladó méreteket 0,2 m magasságban, szélességben és hosszban. A morzsákból származó vízelvezetés, kavics, zúzott kő vagy tégla van felszerelve. Továbbá, a tápanyag talaj felét a legközelebbi talaj dominanciájával a homok és a tőzeg hozzáadásával. A leszálláskor a gyökérnyakkert a gödör szélén kell elhelyezni.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

A leszállás végén a gyökerek elaludnak a talaj maradékai által, óvatosan tömítés. Az első öntözés előállítása – elég bőségesnek kell lennie. Hasznos a gyökérképződés folyadékhoz való stimulálójának hozzáadásához. Ez segíteni fogja a palánta túlélési arányának javítását.

Növényvédelem

Rendszeres intézkedések a Tuya Western “Hello Ribbon” gondozására Ezek az eljárások tulajdoníthatók.

  • Locsolás. A moofable üzem a folyadéktartalékok kötelező feltöltését igényli. A víz hőségében hetente háromszor, az idő hátralévő részében hetente, 1 vödörösszehúzás. Hasznos fa sprinkling, megnyilvánulva a fényerő színezése és az alapvető kiválasztás stimulálása.
  • Podkord. Az első 2 évben nincs szükség. Miután ajánlatos bevezetni hamuzsír és a foszforsav-adalékanyagok, de nitrogén készítményeket ellenjavallt lassan növő fajták az év nagy részében, ezek adagolását csak tavasszal. Nem túl hasznos a TUI friss szerves műtrágyákhoz.
  • Sunglet és a talaj laza. A gyökérrendszer szoros elhelyezkedése a talaj felszínéhez növeli a tui nyugati igényeit a levegőztetés minőségéhez. A gyomlálás és a lazítás segít a légcsere normalizálásában. Hasznos lesz a zúzó zóna mulasztás.
  • Korona vágás. Csak egészségügyi bizonyságot végez, rendszeres fodrász szükséges. A vágás során a nem cseppszerű típusú eredeti korona kialakításakor tilos a hajtások több mint 1/3-án, vagy vágja a csúcsot.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

Alkalmazás a tájtervezésben

A Tui Western Sort Sárga szalag kiváló dekoratív design elemnek számít. Ezzel könnyen kialakítható egy közepes magasságú élő sövényt. A fa alkalmas a városi tereprendezésre, jónak érzi magát a kedvezőtlen ökológia területén. Jól néz ki a nagy területeken Solitura Landing vagy a Tui “Erhlo Ribbon” sikátor kialakulása.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

Kombinálja a tűlevelű fát a rokonokkal. Alkalmas a különböző fajok cipressiókájával kombinálva. Szintén “Erhlo Ribbon” is szomszédos a keleti, az európai vörösfenyő. A Solitura (egyetlen) szállás esetén ajánlott körülveszi a fát egy buja zöld gyep. A fa-cserje kompozíciókban a dekoratív fajta Thuja egy dekoratív, nemes megjelenésű megjelenést biztosít.

Thuja Western "Erhlo Ribbon": Leírás és finomnövekedés

A kortárs városban sárga szalagot ültetnek a rekreációs területeken, az iskolák vagy a gyermekintézmények közvetlen közelében, a kórházak, a profilátorok, a szanatórium-üdülőhelyek helyszíneiben. A városi négyzetekben és parkokban a Tui a tájtervezésben is meglehetősen indokolt.

Hogyan kell megfelelően ellátni a Tuya “Erhlo Ribbon” -t, lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása