Típusok és osztályok Geichera

Geikhera az egyik legnépszerűbb évelő növények a modern tájtervezésben. Bush Geihans egy kicsi – mind a felét, de levelei vonzanak figyelmet a szokatlan és változatos színpalettájukra. Az amerikai növény egyik jellemzője, hogy a fejlődés során a levelei többször megváltoztathatják színét.

Népszerű fajok

Jobb Geikhera Észak-Amerikából, ahol azonnal észrevette. Egy kis cserje az erdei területen egyesült. De a szív-kerek levelek rovására Geikhera vonzotta a figyelmet, és a kulturális növények egyike lett. A híres fajták háromféle geeherből származnak: amerikai, véres-vörös és haj.

Amerikai

Virágzási időszak – június-júliusban, őszi levelek változtatni festés és megszerezni egy szelíd barna színű ezüst vízzel és a csíkok. Bizonyos körülmények között a málna, piros vagy korallhatár jelenik meg a leveleken. Éghajlatunkban lehetséges késő ősz. A szakértők szerint az ilyen szín a növény reakciója a fagyok megközelítéséhez.

A növény képes akár -35 fokig ellenállni, de télen ajánlott megerősíteni azt, különösen a fiatalokat. Geichera szereti a laza szép földet, mérsékelten megnedvesített és jól megtermékenyített komposzt vagy humusz. A zárt gyökérrendszerrel rendelkező növények jóak, valamint teljesen apró példányok.

A nehéz talajban a növény nem vonzó. Leszállás után a seedlocknak ​​jól kell lennie, és élesítettnek kell lennie, hogy nincsenek egyenes napsugarak.

Vérvörös

Ezt a fajt egy korall harangnak is nevezik, mivel rügyei ugyanolyan névvel és formában vannak. Különbözik más típusától, hogy a levelek hosszú vékony száron nőnek. A Geihan szokatlan megjelenését és színét látták az elsőnek. A véres-vörös geihánok közötti további különbségek között megjegyezhető, hogy a növény nagyon szereti a nedvességet, rosszul tolerálja a szárazságot. Dekoratív tulajdonságok növények megtartják az őszig, nyáron virágzik július és augusztus között. Ez a típus jobban ellenáll a fagyokhoz, mint az amerikai, -40 fok.

Gyorsan növekszik, így 3-5 évente fel kell oldania egy bokorot.

A növény nem olyan, mint a savas talaj. Ezek a lágyszárú növények nyílt talajra szolgálnak. A leszállás érdekében jobb választani, hogy nem túl megvilágított helyet választani. A gödör alján az Ash és a műtrágya meg kell tennie, miután jó önteni. Gondoskodva, egyszerűen csak néha felrobban a földet, és elvégzi a mulasztás. Szintén nem szükséges rendszeresen táplálni az üzemet és a stroke-t télen.

Melkocellum

A természetben az Észak-Amerikában az Atlanti-óceán partjainál nő. Ez a faj a legszebb és kifinomult. A kis-színes Geikhera alacsony, de a leveleket egy csodálatos kimeneten gyűjtik össze (hasonlítanak az ostolisztikus juhar leveleire). A levelek színe szokatlan – szürke-ezüst fröccsenéssel, formájúak lehetnek, vagy egy fogak lehetnek. Ez a funkció lehetővé tette a tenyésztők számára, hogy különböző sokszínű lombozatot hozzanak létre, ami nagyon hatékonyan néz ki.

Virágzó időszak – májustól júniusig, kis virágok és számos virág, a virágzat magassága elérheti a 60 cm-t. Ez a faj nagyon válogatós, szereti a megtermékenyített talajt, laza, jól hidratált.

Ez a fajta instabil a fagyok, így gyakran megtalálható Oroszország déli régióiban. Vannak sajátosságai is, hogy gondoskodjanak ezekre – a kultúra szüksége van a jó vízelvezetésre, laza és nagyon nedves talajra, fényre, a növényre rendszeresen be kell injekciózni és elvégezni a talajt. A kis színű Geichera nem szereti az árnyékban, a jó növekedéshez, hogy megfeleljen a diszpergált fénynek. A kertészek azt javasolják, hogy átültetik a növényt egyszerre 3-4 év alatt, hogy a rozetta megtartja gyönyörű kilátását.

Gaikhr rogishinovoid kerti hibrid, fényes bolyhos harangokkal magas virágzatokkal. Attól a pillanattól kezdve, hogy Geyhera otthon kezdett tenyészteni, a tenyésztők minden új és új fajtát hoztak ki, amelyek a levelek hihetetlen nevét kapják – rózsaszín, korall, színes csíkok, ezüst és mások.

Olvasson tovább  A tűzifa medencéjével fűtött

Népszerű fajták

Most van egy hatalmas számú fajta GameHrs és virágzó, és nem virágzó. A legnépszerűbb fajták.

 • Cherry Cola – Ez a fajta levelei kerek hullámos alakúak, színük narancssárga-vörös, a szezon végén sárgás zöld árnyalatot szereznek. Virágok Cherry Cola korall-piros virágok május-júniusban, a téli jól tolerálja. A cserje alacsony – akár 20 cm-ig, szereti a felét, és a szerény. A növénynek nincs szükség gyakori öntözésre vagy táplálásra. Ha a virágzás után teljes körű ásványi etetést hajt végre, akkor a dekoratív tulajdonságok javulnak. Annak ellenére, hogy az alacsony hőmérsékletek jó toleranciája, a levelek elhelyezése a fagyok előtt ajánlott, hogy elaludjon száraz levelekkel. A Cherry tavaszi tavasszal a víz hiánya és a napégés hiányában szenvedhet, így a legmegfelelőbb a talaj nedvességének megfigyelése ebben az időszakban és a névmásban.

A kertészek nagyra értékelik ezt a fajtát egy hosszú dekoráció hosszú ideig – kora tavasszal késő őszi.

 • “Obszidián” – Ez a fajta a legmenőbb virágok. A növénynek sűrű, fényes kerek levelek vannak, amelyek nem változtatják meg a színüket a szezonban. Ez a hibrid jól tolerálja a napfényt és az árnyékot. Júniusban kezd virágozni kis virágok krémes színű virágokkal. Szereti a mérsékelten nedves talajt, de a felesleges nedvesség a gyökérrendszer betegségét okozhatja. Ugyanakkor a növény teljesen egyszerűen gondoskodik – nem kell semmit, csak öntözés. Miután 3-5 évre meg kell keresni. Az obszidián száraz leveleket csak tavasszal kell eltávolítani, télen a levelekkel ellátott bokor fűrészporral vagy tőzeggel borítja.

 • “Epl Krisp” – Ez a fajta az ezüst fröccsenésű smaragd levelek, a hullámosságok emlékeztetnek. Ez virágzik ezt a fokozat Geihans kis fehér virágok formájában harangok június-júliusban. A cserje jól tolerál, mint a nap és az árnyék, szereti a műtrágyát.

 • “Karamella” – Alacsony cserje magas akár 30 cm, kupola alakú, nagy, gyönyörű, arany réz színű levelekkel. Az első tavaszi levelek vörösesek, de közelebb a nyárhoz, a színük arany, és ősszel intenzívebbé válik. Blossom kezdődik június-júliusban, virágok kicsi, kellemes rózsaszín színű. A fajták értéke pontosan a karamell leveleit képviseli. Most van egy új “Mega Caramel”, amely akár 50 cm, levelek és virágok 2-szer több, mint a szokásos fajta.

 • “Electra” – elég nagy bokor, eléri a magasságot akár 40 cm-ig. A fényes sárga levelek vörös vénákkal buja outletben kerülnek összegyűjtésre. A nyári elhagyja a színt zöldes-sárga színre változtatja, de a vörös testek a szezonban maradnak rájuk. Virágok május-júniusban. Ez a szokatlan fajta a fák fény árnyékát preferálja, de jól érzi magát a teljes árnyékban. Szereti a könnyű talajt mérsékelt nedvességgel. Nincs külön szükség van az etetésre, de tavasszal a nedvesség és a napégés hiánya miatt szenvedhet. A telek előtt a vágott levelek nem szükségesek, de a fagyok előtti fiatal cserjék jobbak, hogy jobban lefedjék a lehullott leveleket. A kertészek ajánlott egy ilyen bokor szétszerelésére 3-4 évben.

 • Midnight Rose – A fokozatot a telített burgundi színű levelek megkülönböztetik, rózsaszínű fröccsenéssel. Rózsaszín foltok jelennek meg tavasszal, idővel, színük egyre telített. A magasság elérheti a 40 cm-t, a tavasz végén virágzik. Ez a fajta jól tolerálja az egyenes napsugarakat és a felét.

 • “Tiramisu” – Ez a fajta szezononként az egész háromszor változik. Az első tavaszi levelek sárga szélekkel és sötétvörös középtömörrel rendelkeznek, nyáron füstös ezüstvé válnak, és a szezon végére sötét vörös színnel változtatják színét. Július közepén kis krémes sárga virágok jelennek meg, amelyek szeptemberig maradnak. A cserje magassága mindössze 25 cm, így a kertészek szeretik ezt a fajtát vázában és konténerekben. A bokor tolerálja a napenergiát és a nyári helyeket, nem szereti a szélet és a nedvességet. Gyakori etetés, amire nincs szükség. Télelés előtt el kell hagynia a szárított leveleket, vágja le a kora tavaszt.
Olvasson tovább  Ajánlások a motorblokkhoz a saját kezével

 • “Paprika” – A kultúra nagy hullámos levelekkel rendelkezik, amelyek megváltoztatják színeiket, ahogy növekszik. Fiatal szórólapok vörös-narancssárga, akkor telített cseresznye lesznek. Vannak fehér testek a leveleken, hogy úgy tűnik, hogy különösen érdekes fényes vörös háttér. Bush magas akár 20 cm, Bloom kezdődik május-júniusban. Ez a fajta a világos árnyékkal ellátott nem illeszkedő helyeket preferálja.

 • Rio – Új hibrid, amelynek levelei a szezonban megváltoztatják a festményüket, gyengéden zöldtől és telített vörösekkel végződnek. Ez a fajta megkülönbözteti a Long Blossom – május és szeptember között. A bokor alacsony – akár 20 cm-ig, a nap és a semolot szerelem, előnyben részesíti a nedves talajt és a műtrágyát.

 • “Purple Castle” – A fajta levelei borostyán alakúak, vörös-lila színűek, különösen telített színezés a levelek alján. A lap teteje a szezon többször megváltoztathatja a színt. Néhány levél fekete testekkel rendelkezik, mások szinte fekete festéssel rendelkeznek. Virágok kis virágokkal a harangok formájában júniustól augusztusig, a színük, a világítástól függően változhat. A cserje magasságában eléri az 50 cm-t. Mint minden sötét geiher, az árnyékolt helyek, mérsékelt páratartalom és műtrágya előnyben részesíti.

 • “Forever Perf” – A spheroid alakú fajta 30 cm magassága eléri. A levelek színe ritka – fényes lila sötét csíkokkal, az űrlap összetett, a faragott szélei. A nyár második felében a bokor virágzik. A növény egy fél alatt jól növekszik, nedvesség nélkül szeret nedvességet. Mielőtt a telek meg kell oldani a növényt elesett levelekkel.

 • “Berry Smoothie” – Az egyik legfényesebb fajta. A levelei a szezon alatt megváltoztatják a színt a fényes rózsaszíntől a lila-lilaig. A bokor nagy, és ugyanakkor óvatos, a magasság akár 30 cm-re nő. Nagy leveleken nagy testek vannak. Magas virágzat – akár 55 cm, rájuk májusig, hogy szeptember bézs kis virágok virágzik. Ez a fajta szereti felét, a nyitott napon gyakrabban kell vizet venni. A talajt nedvesség és műtrágya nélkül előnyben részesíti. A fokozatot a betegség ellenállása jellemzi, jól ellenáll a fagynak, mielőtt télen csak a gyökérrészre van szükség.

 • “Shanghai” – az ezüst-lila levelekkel, sötét csíkokkal. A virágzás több mint két hónapig tarthat. A sötét virágzat rózsaszín, korall, piros virágok jelennek meg. A nagy eső és a szél virágzatokba kerülhet. Ez a fajta a jó megtermékenyített talajt víz nélkül szereti. Előnyben részesülnek.

 • “Kölcsönvevő” – nagy és hardy fokozatú, bársonyos levelek, bor, sima átmenet sötét cseresznye. A virágzás során kis rózsaszín virágok jelennek meg a nagy virágzatokon. A fokozat nagyban nő. A nap levelei elveszítik a színüket.

 • “Milánó” – Ez a fajta gömb alakú. Ezüst levelek, a virágzás időszakában (májustól szeptemberig) rózsaszín virágok jelennek meg. A levelek nem különböznek egymástól nagy méretben, burgundi vénákkal, a telített sötétvörös szín alsó része. Az őszi levelek burgundi árnyalatot kapnak. Ez a fajta, mint sok más, a fele. A napsütésben a cserje gyakrabban kell lennie, teljes árnyékban a levelek színe sötétben lehet. Szereti a betegségekkel szembeni műtrágyákat, tolerálja az erős fagyokat. A telekkel való levelek nem vágnak le. A gyökérrész talajnak kell lennie. Tavasszal és fagyok előtt a fokozat megőrzi dekoratív tulajdonságait.

 • Cukorfagyasztás – Az árvíz cserje magassága akár 15 cm, a levelek egy buja “sapka”, nagy, színük ezüst-szilva lila szalaggal. Június-júliusban kezd virágzik a szelíd krémes virágban. Ez a fajta előnyben részesíti a napkollektorokat. A talajt meg kell erősíteni és hidratálni, de víz nélkül. Az etetési kultúrában különösen szükség van. Mielőtt a súrlódások levelei egyfajta menedéket alkotnak, így nem szükséges csökkenteni őket. A fűrészpor vagy levelek gyökereiben lehet mosni.
Olvasson tovább  Réz-összefoglaló úszómedencéhez: Adagolás, Alkalmazási funkciók

 • “Palota lila” – Bush magas 3 cm-es gömb alakú. Sötét bronz levelek felülről és lila-piros alján, nagy, alakú, hasonlítanak juhar, virágzatok sokszor kis bézsvirág. A száraz időben a levelek vásárolhatnak bronz-zöldet. Júniusban virágzik. A fajta a félidőt, a hidratált talajt nedvesség nélkül preferálja. Az egyszerűen gondoskodva jól tolerálja az erős fagyokat. Ez a fajta az életben élő levelekkel való telekkel jár, amelyek a következő szezonig mentésre kerülnek. A fagyok előtt a gyökereknek meg kell őrizniük és merülniük.

 • Fekete taft – új minőségű, nagy fényes kanapé levelekkel. Színes őket – Burgundy csokoládé, majdnem fekete. Júniusban a finom rózsaszín virágok úgy tűnik, hogy jól kombinálják a sötét leveleket. Ez a fajta az árnyékot preferálja, de jól növekszik és a napsütéses oldalon.

 • “Cipzár” – Mint más Geichera, a cserje alacsony (legfeljebb 30 cm). A szokatlan színek levelei – narancssárga és aranyos lila, a hátrameneti fényes rózsaszín oldal mellett mindig szem előtt tartva. Nagy levelek, fényes és nagyon világos. Ez a fajta virágzik május-júniusban, szelíd krémes fehér virágok, amelyek a háttérben a fényes nagy levelek nagyon lenyűgözőnek tűnnek. Előnyben részesíti a félidőt, a jól megtermékenyített és hidratált talajt, anélkül, hogy nedvességtartalmú lenne. Ezenkívül nem szükséges táplálni. A telek telek elhagyása előtt a gyökerek ajánlott a tájkép borítására. Fiatal cserjék a fagyok előtt, és szélvédelem.

 • “Farer Frost” – egy kis, tiszta cserje, fényes levelek sárga-zöld és citrom szín, a központja Burgundia, jól kiejtett. A nyár elején a fehér virágok nagy virágzatokon jelennek meg. Ez a fajta előkészíti a félidőt, a nedves talajt felesleges víz nélkül. A tavasz a nedvesség és a napégés hiánya miatt szenvedhet. A jól erősített bokor ellenzi az erős fagyokat. Mielőtt a telek levelei nem vágnak le, de egy rozetta van felszerelve.

Hogyan válasszuk ki?

A Geihans tulajdonságai nagyon népszerűek voltak a tájtervezésben. Ez a cserje félez ezer fajtával rendelkezik, amelyből kiválaszthat egy vagy több növényt, hogy hozzon létre egy eredeti összetételt a webhelyén.

A Geyhera gyakran választják, hogy egy virágágyás kis mennyiségű növényzetet díszítik. A cserje lehetővé teszi, hogy sima átmenetet képezzen, miközben virágzik az egyik színek fajból a másikba. Megtartja a dekoratív tulajdonságait egész évszakból – tavasszal a fagyokig, akkor is bokor is fenntarthatja formáját több éve. Ezért ezeket a növényeket gyakran választják a határok vágására, a virágágyások világos geometriai alakjával. Egy másik lehetőség a Geims számára az óvoda zóna.

A GEHIHANS kiválasztásához meg kell ismernie a leírását. Mindenféle hegyi és erdőre oszlik. A Vér-Red Geichera hegyvidéki fajokra utal, minden dekoratív fajtából származó dekoratív fajták sűrű hajtóműves levelekkel rendelkeznek csíkokkal. Az amerikai Geikhera erdőnézetet mutat be – a levelei lekerekítették, szív alakúak.

Van egy hengeres geimer, amelynek neve a virágzat formájából származik. A hibrid geichera a tenyésztők gyümölcse. A két vagy több típus és alfaj átlépése lehetővé tette a különböző formák, a levelek és a virágok színezését.

A legnépszerűbb sokáig úgy gondolták, hogy a különböző Palace Purple nagy levelei sötét bordó és tejszín virág, amelyek székhelye a flowerca akár 50 cm magas.

Számos különböző fajtából a Geihers világos szokatlan összetétele lehet a webhelyén. Ezenkívül ezek a cserjék jól vannak kombinálva más dekoratív lombhullató növényekkel, páfrányokkal, brunherrel, gyógyszerekkel.

A belépő és a geihers típusai az alábbi videóban láthatók.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: