Tuya Western “Brabant”: Leírás, leszállás és gondozás

Nagyon ritkán a háztartási telkek vagy parkok tájképein nincs olyan szép növény, mint Tuya. Használja elsősorban azért, mert a növény látványos és könnyen kezelhető. Thuja úgy néz ki, mint a megjelenése egy kicsit a ciprusban. Ezzel szemben azonban Oroszországban bárhol növekedhet, beleértve Szibériát is. 5 típusa van Tui, amelyek közül a legnépszerűbbnek tekinthető nyugati. Sok kertész akarja elérni az oldalra.

A fajták leírása

Tuya Western megnyerte a sok kertész szeretetét, mivel nagyon gyorsan növekszik. Az egyetlen fa, amely összehasonlítható a növekedéssel, egy vörösfenyő. Az autó dimenziói valóban lenyűgözőek. Tehát egy felnőtt üzem 20 méterre emelkedhet, és a korona átmérője négy méterre juthat. Oroszországban azonban a növények leggyakrabban ültetik, legfeljebb 4-5 méter.

Egy éven belül a Tuya 30 centiméter magassága és szélessége – akár 10-12 centiméter. Ez a fa nagyon szépnek tűnik. Elég vastag ágak vannak, amelyek szinte a Niza-tól származnak, míg a tui kúp formája. Az üzemben lévő kéregnek szürkés színe van, ráadásul könnyen hámozott. A tűk világos zöld színűek, és nem változtatják meg egy egész évre. A bója gyökérrendszere meglehetősen nagy, vízszintesen a Föld felszínére helyezkedik el. Soha nem fekszik túl mélyen.

Leggyakrabban a Tui “Brabant” az élő összetevők “felállításához” használják, de vannak külön növények is.

Tui Bloom a tavasz közepén kezdődik. Ebben az időben nagyon kis barna és hosszúkás alakú dudorok jelennek meg. Hosszuk nem haladja meg az egyik centimétert. Ez a fajta meglehetősen feszesnek tekinthető, ezért még az ország északi részén is megtalálható. Instabil, hogy bármilyen hőmérsékleti különbség, valamint a thua képes maradni a talajon.

A közelmúltban néhány kertész fordította figyelmüket a “Golden Brabant” alelnökre. A tűk szokatlanul szép színét vonzzák. Sárga-arany és harmonikusan kombinált hófehér hóval. Ezenkívül a színe szinte egész évben nem változik.

Annak érdekében, hogy a thua telítettebbnek tűnik, a leginkább napsütéses helyen kell szállítani. Azonban nem kell elfelejtened az árnyékokat, mert a jobb oldali égő nap alatt gyorsan meghal.

Előnyök és hátrányok

Mivel a nyugati Thuja “Brabant” gyakorlatilag nincs hátránya, a legtöbb kertész inkább a telek. És ez teljesen nem csoda, mert a thua nagyon gyorsan növekszik, szinte szerény, hogy elhagyja a súlyos fagyokat, könnyű és egyszerűen szaporodjon, és metszés.

Az utóbbi előny azonban hátrány hiánya, mert Igaz, legalább 2 alkalommal szükséges, ami nem túl kényelmes azoknak, akik sokat dolgoznak. Ezenkívül, először a földre való leszállás után a Tuya megerősített figyelmet igényel. Ez rendszeres öntözés, és az ágak ragasztása a csomagtartóhoz erős kötéllel, valamint a mulcs téli rétegének menedéke.

Hogyan kell ültetni?

A TUI leszálláskor számos ajánlást kell betartani. Először is meg kell választani a megfelelő helyet, szerezzen egy egészséges növényt egy jó gyökérrendszerrel. Ezenkívül magas színvonalú szubsztrátra és megismerésre lesz szükség néhány leszálló szabályozással.

A legjobb, ha egy növényt tavasszal. Azonban szeptember első felében meg tudod csinálni. Ha ez az őszi időszakban történik, akkor nem kevesebb, mint 2 hónap maradjon a fagyokhoz. Szükség van arra, hogy a thua jól tudja, és hideg télen mozogjon.

A hely megválasztása is nagyon fontos. Annak érdekében, hogy a nyugati Thuja “Brabant” rózsa gyönyörű és buja, meg kell ültetni egy nem túl sötét helyen, de nem a nap, amit fent említettünk. A telek egy kis fele lesz kiváló lehetőség a tui számára. Itt a fa nagyszerűen érzi magát a nap folyamán.

Bár Tuya és nem megbízhatóbb a földtípushoz, de egy táplálkozási talajban, amelyet előre kell készíteni, ez egy kicsit gyorsabb lesz. Ezenkívül a fa szinte egy éve élvezheti az összes zöld sajtot, amellett, hogy gyorsan gyökerezik. A szubsztrátumnak tartalmaznia kell a következő összetevőket:

 • 1 része a homoknak;
 • 1 része a tőzegnek;
 • 1 része humusz;
 • 2 rész a közönséges földön.

Ezenkívül az egyes fák alatt elaludni kell félig ammmophos. A nyílt talajban lévő csoportos tervezéssel a TUI-nak 1-2 méterre kell lennie. Így nem fognak egymással versenyezni. Egy élő sövény létrehozásához a tia közötti távolságnak nem lehet több, mint 50 centiméter. Ebben az esetben szinte a közelben nőnek.

A tenyésztési módszerek

Számos módja van, amellyel a következőket terjesztheti: palánták, dugványok, magvak, azaz kúpok.

Csemeték

Tavasszal a legjobban ültetése. A leszállás megkezdése előtt a TUI gyökereit óvatosan szárítják, de nem éri meg a földet. Átlagosan a gödör egy méterre ásni mind a mélységben, mind szélességben. Ezután a vízelvezető réteg alja van halmozott, amely téglából vagy agyagból áll.

Aztán meg kell tenned egy Saparot a gödör közepén, hogy elmélyítse és óvatosan megszórja, majd jónak kell lennie ahhoz, hogy a gyökér nyaka a talaj szintjén legyen. Ezenkívül a vetőmag nem változtathatja meg a helyét. Ezután jól kell öntsünk vízzel, körülbelül 1 vödörre 1 palántára.

Cherencia

A TUI vágása során az ágai olyan dugványokként használhatók, amelyekből az új fák termesztik. Ebben az esetben a leszállást az őszi időben kell elvégezni. A vágás hossza 10-15 centiméternek kell lennie. A vágás után mind a vizet vízzel, mind a nedves talajban helyezhetők el. Az első esetben meg kell várnod a gyökerek megjelenését, és csak akkor a földet a földön. A dugványokkal ellátott kapacitás akár egy polietilén fóliával is fedezhető üvegházhatású körülmények között, vagy egyszerűen hagyhatja a meleg szobában. Csak tavasszal, amikor a dugványok jól gyökerezik, szabadtéri földön ültethetők.

Magok

A reprodukció ezen változata lehetővé teszi, hogy ne csak egészséges, hanem erős növényeket is növekedjen. Ebben az esetben azonban dekoratív tulajdonságai elveszhetnek. Először össze kell gyűjtened a kívánt kúpokat, majd helyezze őket nagyon meleg helyre. Amikor megrepednek, meg kell kapnák magokat tőlük, jól nedvesített homokba vetik őket, és meleg helyre tegyük őket.

Ha néhány nappal később a magok csíráznak, át lehet vinni a tartályokba a hordozóval. A következő összetevőket kell tartalmaznia:

 • nerd föld;
 • homok;
 • tőzeg.

Ezután a magokat magvakkal kell elhelyezni egy meglehetősen hűvös helyen, például egy pincében. Egy kis időszegmensen keresztül kapnak őket, és melegebb helyre kerülnek. A földet rendszeresen hidratálni kell. Amikor megjelennek az első palánták, meg kell kezdeni a keményedést. Ehhez a kapacitáshoz az erkélyen vagy az utcán egyenesen. Először néhány percig, majd a tartózkodás időtartama megnövekszik (a nyitott talajon való leszállásig).

Hogyan kell törődni?

Thuja “Brabant” nem túl válogatós növény, de a termesztése még mindig időt vesz igénybe. Annak érdekében, hogy erős fa legyen, a Thuja-nak megfelelő gondossággal kell rendelkeznie. Nem csak az időszerű öntözés, hanem időben történő táplálás, rendszeres körülmetélés. Az aszály alatt az üzemet bőségesen kell önteni. Ez elegendő lesz 2 alkalommal hetente 2 vödör víz alatt egy fa, de ha szükséges, akkor lehet víz és minden nap.

De mégis nem érdemes túl sokat, mert egy erősen hidratált földön lelassíthatja növekedését. Ha lehetséges, hogy permetezést költeni, akkor jobb lesz az öntözés ilyen módon. Ezenkívül minden egyes öntözés után el kell lazítani a talajt, hogy a kéreg nincs kialakítva.

Trágya

Ha a leszállás során az összes szükséges műtrágyát elvégezték, akkor 2 éven belül nem lesz szükség. Ezenkívül a mulching, javíthatja a Föld minőségét. Tőzeg és finom zsetonok alkalmasak a mulcsok. Mivel télen túl erős fagyok vannak, akkor a növényeket meg kell erősíteni. Ugyanazt a mulcsot használhatja erre.

Podkord

A legjobb, ha kora tavasszal, márciusban tölteni. Ha azonban szükség van erre, akkor lehet megismételni az adagolót júniusban, majd júliusban. A kertészekben szerzett megfelelő átfogó takarmányok nagy része. De a szerves trágyák, amelyek ugyanolyan hatékonyak lesznek, szintén használhatók.

Ritkítás

Hogy a thua mindig vastag, gyönyörű és buja maradt, és volt egy luxus korona, azt rendszeresen kell vágni. Ellenkező esetben a fa teljesen csúnya lesz. A korona kialakulását azonnal el kell indítani, miután a tui leszállás a nyitott földön. A jövőben csak egyes ágak korrekciója következik be. Vágja le a fodrot egy szecordor segítségével.

Ha a thua-t élénk sűrű és vastag sövényt hoznak létre, akkor márciusban kell elkezdeni a sugárüzemet. További fodrász csak hat hónappal később fordul elő, ami lehetővé teszi, hogy meglehetősen vastag és szűk koronát kapjon. Ezenkívül a nyár folyamán további korrekciót készíthet néhány ágnak, hogy az űrlap mindig gyönyörű maradjon. Ugyanakkor meg kell felelnie bizonyos szabályoknak.

 1. Először el kell távolítania az összes törött vagy sérült ágot.
 2. Ezután folytathatja a vágás folyamatát. Ez csak egy harmadik része a hajtásoknak. Ezenkívül meg kell próbálni meglehetősen megcsinálni, hogy a Krona nemcsak szépen néz ki, hanem szép is.
 3. Ez a folyamat a legjobban felhős napon történik. Ez elkerüli a tűlevelű levelek további sárgulását, mert a körülmetélés során a nedvességet választják ki, majd a párolgást. És ha van egy napsütéses nap, akkor égési sérülésekhez vezet.
 4. Miután a metszés teljesen befejeződött, a fa rendben kell lennie.

Betegségek és kártevők

A mai napig, az ismerős betegségek mellett számos olyan betegség van, amelyek más növényeken keresztül kerülnek át, és amelynek megelőzését végre kell hajtani.

Phytofluoro

A növény elsősorban a gyökérrendszerre vonatkozik, majd a betegség továbbhalad. Ennek eredményeképpen a Tuya elkezd elhalványulni, a lombja a színét szürke színre változtatja. A törzsön lehet repülni. Idővel a gyökerek törékenyek lesznek. Ez a betegség leggyakrabban a föld nedvességének túlkínálata miatt jelenik meg.

Annak megakadályozására, hogy fungicidek oldatával kell kezelni.

Barna hajtások

Leggyakrabban az ilyen betegség a fuzariózis miatt következik be. Tui elkezdi sárga mérleget fordítani, majd az egész menekülés barna lesz. Annak érdekében, hogy az összes növényre ne terjedjen el, az érintett területeket sürgősen eltávolítják, majd “Fundazole” -vel kell permetezni.

Rozsda

Van egy ilyen betegség kora tavasszal. A lombozat sötétedik és leesik. A legtöbb fiatal palánta. A küzdelemhez a réz tartalmazó fungicideket kell használni.

Toyma Falconist

Yases a sárga megjelent az üzem kéregén. Győződjön meg róla, hogy azonnal küzd velük, különben minden fa fedezi őket, majd meghal. A harc elleni küzdelemben olyan gyógyszereket használhat, mint “Rogor” vagy “Carbofos”. Ezenkívül az üzemet szappanhabarcsokkal kezelhetjük annak megakadályozása érdekében.

A kártevők megjelenése is hátrányosan befolyásolhatja a tui fejlődését.

 • Szeszély. Enni a fiatal hajtások kéregét. A leküzdéséhez bármilyen rovarirtót használhat.
 • Kancsó. Lehet üríteni a cobweb gyakorlatilag egy egész fát. Különleges készítményeket is használnak a küzdelemben vagy a népi jogorvoslatokban, például fokhagymás.
 • Vándorol. Leggyakrabban közelítették meg a növény gyökereit. De a lárváik enni és fiatal hajtások lehetnek. Annak érdekében, hogy ne jelenjenek meg a növényen, szükség van rá, hogy jó vízelvezetést, valamint a talaj mészkációját.
 • Tuch foszlábban. A növény kéregét táplálja, miközben elhagyja a mozdulatot. Szükséges, hogy folyamatosan ellenőrizze a fát, hogy észrevegye a megjelenését. Ezt követően azonnali gyógyszerekkel kell kezelni. Prophylaxis esetén betörő keveréket használhat.
 • Tll dörzsölje. Állítsa be a tűlevelű leveleket, és táplálja őket gyümölcslével. Harcolni, használhatja a “karbofos”.

Ha időben észrevenni és a kártevők megjelenését, valamint a tui esetleges betegségeit, akkor a növény mindig szépnek tűnik.

Alkalmazás a tájtervezésben

Tyu “Brabant” mind az élő magasságok létrehozására, mind az egyidejűleg.

Mint kerítés

Egyes területeken a tulajdonosok egyszerűen a kerítést teszik. Az ilyen alkalmazás meglehetősen szokatlan és szép telek. Ezenkívül a tűlevelű lombozat sűrű rétegén keresztül szinte semmi sem látható.

Az ilyen leszerületek segítségével nagyszerű helyet hozhat létre, ahol senki sem fog fájni. Ezenkívül lehetővé teszi a friss és tiszta levegőt is.

Egyedülálló leszállás

Nem kevésbé szépen néz ki, és a háztartási telek büszke magányában áll. Különösen ez télen szép, amikor minden fát elveszítenek lombozatot.

Összefoglalva, azt mondhatjuk, hogy milyen növény olyan, mint a nyugati Thuja “Brabant”, díszíthet bármilyen telket vagy parkot. Azonban, hogy az egész évben tetszik a szépségével, megfelelő gondoskodni kell.

A Western Tue “Brabant” (Brabant) lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: