6 legjobb papírvágó

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumok tekintetében. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt szakértői tanácsadásra van szükség.

Az iroda, a fotóüzlet és a nyomda nélkülözhetetlen berendezési tárgya a papírvágó. Használható a szükséges formátumok elkészítéséhez, a sarkok lekerekítéséhez, íves vágások készítéséhez. gyors és jó minőségű munka. A piacon a papírvágógépek széles választéka létezik. Méretben és súlyban, termelékenységben és funkcionalitásban, konstrukcióban és árban különböznek. Az Expertology magazin szakértői több pontot is ajánlanak a potenciális vásárlóknak, amelyeket figyelembe kell venniük a választáskor.

Kiválasztási útmutató

A papírvágó több kulcsfontosságú műszaki jellemzővel rendelkezik, amelyek befolyásolják a termelékenységet és a könnyű használatot.

Vágás típusa. A papírvágógép teljesítménye a vágás típusától függ.

 1. A szablya kialakítást széles körben használják irodai modellekben és fotóstúdiókban. A vágófelszerelés egy hosszú, éles ellipszis alakú penge. Egy ilyen géppel könnyű dolgozni, de a penge élezéséhez speciális felszerelésre van szükség.
 2. A görgős vagy tárcsás modellek tökéletesen megbirkóznak a papírvágással, és nemcsak egyenes, hanem íves vágásokat is lehetővé tesznek. Irodákban, reklámügynökségekben, fotóstúdiókban használatos. A vágószerszám egy rúdon mozog, az asztalra szerelt ellenkéssel együtt dolgozik. Ennek a kialakításnak az a hátránya, hogy a rúd idővel elhajlik. De a görgők élezésével nincsenek problémák.
 3. A guillotine vágógépek leggyakrabban nyomdákban találhatók, ahol nagy mennyiségű nyomtatott anyagot állítanak elő. A nagy súly és a nagy összméretek e gép sajátos jellemzői. A guillotine kialakítás pontos egyenes és ferde vágásokat tesz lehetővé. A berendezés azonban sérülésveszélyes, ezért a kezelőknek be kell tartaniuk a biztonsági óvintézkedéseket.

A formátumok. A vágógép kiválasztásakor meg kell határozni a vágandó papír méretét.

 1. A legfeljebb A3-as formátumú berendezések meglehetősen terjedelmesek és drágák lesznek. Az ilyen modellek szükségesek a rajzokkal és plakátokkal való munkához.
 2. A leggyakoribb papírtípus az A4-es méret. Irodákban, fotóstúdiókban, nyomdákban használatos. Dokumentumokat, szórólapokat, magazinokat nyomtatnak erre a papírra.

könnyű kezelhetőség. Különböző tartozékok papírlapok, pauszpapír vagy szövet gyors és pontos vágásához.

 1. A vágóasztalt el kell látni egy ráccsal vagy vonalzóval, hogy a papírméretet gyorsan át lehessen alakítani egy másik méretre.
 2. A dugó segít pontosan elhelyezni egy lapot vagy papírköteget.
 3. A papírt mechanikus vagy automatikus szorítók tartják biztonságosan a helyén.
Olvasson tovább  7 legjobb kiegyensúlyozó gép

A mi választásunk a 6 legjobb papírvágóról. Ezeket a modelleket sikeresen tesztelték hazánk irodáiban, fotóstúdióiban és nyomdáiban, és pozitív visszajelzéseket kaptak a felhasználóktól.

6 a legjobb papírvágó

Jelölés Helyszín Név Értékelés
6 legjobb papírvágó 1 B
  ros 450 V
5.0
2 Steiger M-3715 4.9
3 Fellowes Plazma (fs-54110) 4.8
4 AUBERG RS10 4.7
5 KW-TriO 13018 4.6
6 OfficeSpace CS312 4.5

B
  ros 450 V

Értékelés: 5.0

B<ul></div><p>ros 450 V” src=”/wp-content/uploads/2023/08/9261666197081-766-.jpg” height=”452″ title=”B</p><ul>ros 450 V”><p>Komoly nyomtatási eszköz az automata vágógép B</p><ul>ros 450 V. Napi nagy igénybevételre tervezett modell. A fejlesztők olyan guillotine kialakítást alkalmaztak, amely nagy pontosságú vágást biztosít. A szakértők dicsérték az egység teljesítményét, a kés egy ütése 450 lapot vághat 70g / sq. sűrűségű lapokat. . A vágógép vezérlése numerikus billentyűzettel történik. A gyártó többszintű biztonsági rendszerrel látta el termékét. Tartalmaz egy tárcsaféket, amely azonnal megállítja a pengét. Vágószerszám megfordítása bármely pozícióból. A modell kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a tisztességes méreteket (740x700x1010 mm) és a 100 kg-os súlyt. Egyébként egy fiókkal rendelkezik, amely egyszerre állvány és hely a papír tárolására. Cutter nyer a felmérésünkben.<p>A professzionális felhasználók elégedettek a vágás minőségével, a teljesítménnyel és a kezelhetőséggel.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>automatikus üzemmód;</li><li>nagy teljesítmény;</li><li>könnyű kezelhetőség;</li><li>pontos vágás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas költség.</li></ul><h3>Steiger M-3715</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Steiger M-3715

Az ezüst pozíció a felülvizsgálatban egy másik guillotine vágó Steiger M-3715. A vágási hossz (370 mm-ig) és a termelékenység (150 lap) tekintetében alulmarad a felülvizsgálat vezetőjével szemben. A berendezés kompaktabb (475×475 mm) és mobilabb (22,5 kg), az ára pedig sokkal alacsonyabb. A penge meghajtása mechanikus. A vágási pontosságot a vonal megvilágítása és a gyorsan működő nyomószerkezet biztosítja. A szakértők szerint ez a modell alkalmas olyan nyomdai szalonok felszerelésére, amelyek névjegykártyák és levélpapírok gyártására szakosodnak. A vágógép A3-as méretű lapokat vághat. Átlátszó műanyag védőernyővel, de állvány vagy talapzat nélkül.

A hazai ügyfelek dicsérték a Steiger M-3715 vágógép minőségét, mobilitását és egyenes vágási vonalát. De nem kényelmes a késsel párhuzamosan beállítani a megállót, le kell vennie a fedelet, hogy a lézerre célozhasson.

Előnyök

 • biztonságos használat;
 • jó termelékenység;
 • sima vágási vonal
 • széles alkalmazási terület.

hátrányok

 • kényelmetlen a jelölés.

Fellowes Plazma (fs-54110)

Értékelés: 4.8

Fellowes Plazma (fs-54110)

Ha munkája megköveteli az A4-es méretű lapok használatát, érdemes megfontolni a Fellowes Plasma vágógépet. Normál papírral, filmmel vagy fotókkal is képes dolgozni. A gyártó szablya típusú pengét használ, amely akár 380 mm-es vágási hosszúságot is lehetővé tesz. Nem tud versenyezni a felülvizsgálat vezetőivel a teljesítményben, mert egyetlen vágógép akár 40 lapot is vághat 80 g / sq. . A szakértőknek tetszett az automatikus papírnyomás, a kényelmes megállás. A vágógép fém talapzattal rendelkezik, fokozatmentes munkaasztallal. Kiváló minőségű konstrukció, amit a gyártó 2 év garanciája is bizonyít. A készülék kompakt mérete (490x376x556 mm) és kis súlya (6,52 kg) előnyként említendő. A kezelő biztonságát a SafeCut™ pajzs garantálja működés közben.

A nemzeti vásárlói vélemények megjegyzik a Fellowes plazmavágó előnyeit: éles rozsdamentes acél pengék, szilárd lábakon álló alap, kényelmes papírrögzítés. De azt mondják, hogy a termék ára túlárazott.

Előnyök

 • nagy vágási hossz;
 • automatikus rögzítés;
 • a munkaasztal beosztása;
 • éles kések.

Hátrányok

 • magas ár.

AUBERG RS10

Értékelés: 4.7

</div><p>AUBERG RS10″ src=”/wp-content/uploads/2023/08/67516666197081-526-.jpg” height=”341″ title=”<br />AUBERG RS10″></p><p>A vágógép rendelkezik a legátfogóbb funkciókkal <br />AUBERG RS10. Nem véletlen, hogy a gyártó az “5 az 1-ben” logóval reklámozza termékét. A szakértők a készletben található szablyakés, amely 330 mm-es egyenes vágási hosszúságot biztosít. A görgős szerszámok 3 féle vágást végezhetnek (hullám, perforáció, egyenes). Van egy sarokvágó is. A készülék stabil műanyag talapzaton áll, és a gumilábak megakadályozzák a csúszást. A papírköteg megtartására egy automatikus papírmegállító van felszerelve. A pontos vágásért felelős kényelmes jelölés. A modell kompaktnak tűnik (69x284x515mm) és a legtöbbet nyom (2,7kg) a riválisai közül. A vágógép megfizethető áron kapható. Mi volt az, ami megakadályozta, hogy ez a készülék felkerüljön a díjkiosztó dobogóra??</p><p>Elsősorban vágógép <br />Az AUBERG RS10 maximum 10 papírlapot tud vágni. A felhasználók szerint csak 4-5 papírlapon lehet jó vágást elérni. Ezen kívül a papírméret a szabványos A4-es méretre korlátozódik. A tulajdonosok pozitívumként említik a termék többfeladatú felhasználhatóságát.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>multifunkcionalitás</li><li>kompakt és könnyű;</li><li>megfizethető ár;</li><li>könnyű kezelhetőség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>szerény teljesítmény.</li></ul><h3>KW-TriO 13018</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=KW-TriO 13018

A KW-TriO 13018 kézi vágó nagyszerű kiegészítője az irodai felszerelésnek. A tajvani gyártó olyan görgős kialakítást kínál, amely segít az A3-as méretű papír vágásában. A maximális vágási hossz 360 mm, egyszerre akár 15 lap is formázható. A szakértők kiemelik a nagyméretű fém munkalapot, amely a stabil és biztonságos mechanizmust tartalmazza. Egy praktikus vonalzó segít a pontos jelölés elkészítésében; a mechanikus rögzítő klipsz és a csúszó ütköző úgy van kialakítva, hogy a papírt biztonságosan a helyén tartsa. A vágógép egyedi felszereléséhez egy rögzítőkonzol tartozik hozzá. Az önélező rozsdamentes acél penge, amely könnyen cserélhető, dicséretes. Ezüst-fekete test fémből készült, alján gumilábakkal.

A hazai ügyfeleknek hízelgő a kényelmes jelölés, a sima vágás és az éles élezés. A vágókorongot néhány felhasználó számára nem könnyű mozgatni a vágás elején.

Előnyök

 • robusztus felépítés;
 • éles penge élezés;
 • praktikus vonalzó;
 • Sima vágás.

Hátrányok

 • Szoros tárcsaváltás a vágás elején.

OfficeSpace CS312

Értékelés: 4.5

OfficeSpace CS312

Az OfficeSpace CS312 zárja a legjobb papírvágók hatos toplistáját. A gép A3-as méretű papírhoz tervezett szablyapengével rendelkezik. A modell 460 mm-es vágási hosszával sok versenytársat megelőz, míg az éles kés gond nélkül kezeli az olyan anyagokat, mint a papír, pauszpapír, fényképek, film és szövet. Egyszerre akár 12 darab 80 g/qm-es lapot is vághat egyszerre. . A szerszám egyszerű és robusztus, a test acélból készült, és többféle beosztás (papír, beosztás, fotografikus) áll rendelkezésre a pontos jelöléshez. A szakértők szerint jó ár-teljesítmény arányt kínál.

A vélemények alapján a CS312 OfficeSpace vágógép népszerű az irodai dolgozók és a professzionális fotósok körében. Elégedettek egy kényelmes hálóval az asztalon, egy erős mágnessel és egy éles késsel. A felhasználók rámutatnak a hátrányokra: újra meg kell húzni a csavarokat a korlátozó csíkon.

Előnyök

 • egyszerű és robusztus felépítés;
 • egy praktikus háló;
 • éles kés;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • a csavarokat újra meg kellett húzni.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: