12 legjobb gyomirtó

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt szakértői tanácsadásra van szükség.

A gyomok minden otthoni kerttulajdonos számára problémát jelentenek. Megsemmisítésük sok időt és erőfeszítést igényel, és az eredmény nem mindig felel meg az elvárásoknak. Terjedésük negatív következményekkel jár, amelyeket a kertészek a betakarítás során tapasztalnak. A gyomok a hasznos növényekkel versenyeznek a vízért, tápanyagokért, helyért, fényért… Egyesek olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek gátolják a mezőgazdasági és dísznövények gyökérzetének növekedését. Az eredmény az érő gyümölcsök mennyiségének és minőségének drasztikus csökkenése, ami néha a termés teljes elvesztéséhez vezet.

Ma már több ezer gyomfaj létezik. Néhányuk nemcsak más növényeket károsít, hanem a rovarok és állatok számára is mérgező. Számos fűfaj befolyásolja a tej ízét, jellegzetes kesernyés ízt adva neki. A gyomok egész mezőgazdasági ültetvényeket képesek károsítani. akadályozzák a betakarító gépek áthaladását. Egy ilyen szomszédság kára egy sáskajáráshoz hasonlítható.

A gyomok ellen sokféleképpen lehet védekezni. A vetés előtti megelőző intézkedések egy sor intézkedést tartalmaznak a parcellán vagy szántóföldön való terjedésük megakadályozására. Az irtás magában foglalja a mechanikai irtást, vagy a gyomirtást, a kimerítést, a szárítást, a fagyasztást, az égetést. Vannak biológiai védekezési módszerek is, amelyek rovarokat, gombákat és növényeket használnak, amelyek csökkentik a gyomnövény termőképességét, és a gyom elpusztulásához vezetnek.

A leghatékonyabb módszer a kémiai módszer. A gyomirtó szerek teljesen vagy szelektíven kezelhetők. Ez utóbbiak kontakt, szisztémás és utazó módszerekre oszthatók. A 12 legjobb gyomirtónk, amelyeket a hagyományos kertészek és a hivatásos agronómusok egyaránt a leghatékonyabbnak választottak.

A legjobb gyomirtók rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb gyomirtó szerek rangsora a gyomok ellen 1 Tornádó 435 €
2 Roundup 275 €
3 Zontran 69 €
4 Magnum 95 €
5 Zenkor 165 €
6 Zeusz 190 €
7 GRAUND 374 €
8 Agrokiller 600 €
9 Miura 25 €
10 Sprout Extra 290 €
11 Hurrikán Forte 150 €
12 nyírógép 24 €

Tornádó

Értékelés: 4.9

TORNADO

Az első helyet egy népszerű termék foglalja el, amelyet nemcsak a tapasztalt kertészek, hanem a kezdők is ismernek. Mindenféle gyomnövénytípus elpusztítására használják, beleértve a nehezen irtható gyomokat is, gyümölcsösökben, szőlőkben, zöldségeskertekben, gyepekben, udvarokon, vízmosásokban, út menti területeken. A szer hatékony a lombhullató fás növényzet esetében. 155 gyomfaj teljes listája. A hatás minden hőmérséklet-tartományban folytatódik, megőrizve a parazita élettevékenységét.

A permetezés után a hervadás gyorsan megkezdődik. A készítmény nemcsak a kifejlett növényekre, hanem a talaj alatti mintákra is hat. A kezelt területeken nem jelentkezik kiújulás. 2-3 hónapig marad tiszta.

A termék nem károsítja a talajt, ártalmatlan az emberekre, állatokra, rovarokra és a termesztett növények magjaira; biológiailag természetes összetevőire bomlik le. A permetezés után 2 órával már el lehet kezdeni a vetést, a palántákat 2 nap múlva lehet kiültetni. Többféle formában kapható: pellet, koncentrátum, használatra kész oldat.

Előnyök

 • nagy hatékonyság a sűrűn gyomosodott területeken
 • a leggyakrabban használt készítmény;
 • környezeti biztonság;
 • nagy átütő képesség;
 • aktivitás mérsékelt hőmérsékleten és fagyok esetén.

Hátrányok

 • nem észlelt.

Roundup

Értékelés: 4.8

ROUNDUP

A rangsor második helyét a jól ismert belga készítmény foglalja el, amelynek számos előnye van. Univerzális gyomirtó szer, amely minden típusú gyomnövénnyel megbirkózik: egynyári, évelő, kétszikű, bokros gyomnövényekkel. Egyetlen alkalmazás elegendő a parcella védelmére a palántanevelés és a palánták érési időszakában. A termék intenzív behatoló hatású, elpusztítja a kifejlett és fiatal növények gyökereit, megakadályozva azok újbóli megjelenését.

A készítmény nem befolyásolja a talajt, így a termesztett növények magjai nem károsodnak a kezelés hatására. Ártalmatlan, egyszerű, a környezetre ártalmatlan anyagokra bomlik le. A “Roundupot” különböző területeken használják: palántáknak szánták, és nem vetésre szánták. A kertészek széles körben használják az utak, sövények, zöldségültetvények, gyümölcsösök mentén lévő területek gyomoktól való védelmére.

Olvasson tovább  A 16 legjobb felszíni vízszivattyú

A jelentések szerint növeli a növények csírázóképességét. 300 ismert gyomfajra hat, mivel univerzális gyógyír. Minden időjárási körülmények között működik, így márciustól októberig biztosítja a termés biztonságát.

Előnyök

 • hatások széles skálája;
 • a talajminőség javítása;
 • talajaktivitás hiánya;
 • kényelmes alkalmazás;
 • hosszú védelmi idő.

Hátrányok

 • Nem észlelt.

Zontran

Értékelés: 4.7

ZONTRAN

Bronzérmes a ranglistán – sok magánkertész és gazdálkodó segítsége. Fő célja a burgonya- és paradicsomföldek védelme a gyomoktól, amelyek elnyomják a növények növekedését és negatívan befolyásolják a terméshozamot. Az új formula teljesen biztonságos a talajlakók számára, nem szívódik fel a talajból a hasznos növényekbe. Nagyon hosszú, 60 napos védekezési időszak gyomok és új hajtások nélkül.

A kezelés után egy védőernyő alakul ki a harmat vagy eső által történő kimosódás ellen. a készítmény gyorsan felszívódik a leveleken keresztül, minden csatornán keresztül terjed és eléri a gyökérzetet. A fonnyadás folyamata azonnal megkezdődik. Vizuálisan a permetezést követő 3. napon látható. A szár a földre süllyed; a levelek elszáradnak és sárga színt vesznek fel.

A termék gazdaságos. Egy 10 g-os csomag elegendő 100 négyzetméteres kezelési területre. m. A terméket számos kertész elfogadta. Tökéletesen megőrzi a zöldségnövényeket, nem fitotoxikus, megakadályozza a gyomok újbóli növekedését, megszabadul a makacs búzafű, kúszó bükköny, gyermekláncfű, gyűszűvirág, gyűszűvirág és gyűszűvirágtól. A válaszadók mindegyike dicsérte a Zontran hatékonyságát.

Előnyök

 • Egy új hatékony formula;
 • akár 40 napig is megakadályozza a magok csírázását;
 • 50 gyomfaj ellen akár 2 hónapig tartó védelem;
 • minimális fogyasztás.

Hátrányok

 • Nem észlelt.

Magnum

Értékelés: 4.6

MAGNUM

A minősítés negyedik jelöltje – a teljes hatású gyomirtószer. olyan helyeken használják, amelyeket nem vetésre szántak. Házak szegélyén, foltokban, út menti területeken és út menti területeken használják. Magas hatékonysága lenyűgöző eredményeket eredményez: akár hat hónapig vagy még tovább tartó tisztulás. Az oldat behatol minden belső rendszerbe, beleértve a gyökérrendszert is. Nemcsak a csírázó növényekre, hanem a talajban lévő növényekre is hat. A látható hervadás 2-3 hét után következik be.

A magas visszatartási arány megakadályozza, hogy a permetezés után 4 órával a harmat vagy az eső lemossa a permetet. A hatóanyag azonnal hat. A kezelés bármikor elvégezhető. Az akció +5°-tól a fagypontig tartó hőmérsékleten folytatódik.

A vélemények szerint a Magnum a legjobb termék a sűrű és káros növényzet eltávolítására. A szívós gyomok és a szívósan megtermett hajtások is elpusztulnak és nem regenerálódnak. Vízben feloldandó granulátum formájában kapható. Nincs probléma a keverés során; az oldat egyenletes állagú és nem tömíti el a permetezőt.

Előnyök

 • A legjobb eredmény bármilyen mértékű gyomfertőzöttség esetén;
 • 6 hónapos és hosszabb hatóidő
 • A palánták elpusztítása a talajban;
 • széles hőmérsékleti hatásterület.

Hátrányok

 • nem észlelt.

Zenkor

Értékelés: 4.5

ZENKOR

Az első öt termék a mi minősítés tartalmazza termék formájában vízoldható granulátum vagy koncentrátum szuszpenzió formájában. Behatol a növény belső rendszereibe, megzavarja a fotoszintézis folyamatát, ami a gabonafélék és az egynyári gyomok fő károsító fajainak elkerülhetetlen pusztulásához vezet. A készítményt zöldségültetvényeken alkalmazzák. 1,5-2 hónapig védi a termést, hozzájárul a terméshozam növeléséhez és a gyümölcsminőség javításához.

Széles spektrumú termék, amely számos peszticiddel kompatibilis. Nem okoz függőséget, nem hat a talajra és nem szívódik fel a kultúrnövények által; bármikor alkalmazható: a csírázás előtt és a gyomnövények növekedése után. Egy másik határozott előnye a gyomirtószer használata a különböző talaj- és éghajlati övezetekben.

A kertészek már régóta figyelnek erre az előkészítésre. Biztonságos a palánták számára, nem észleltek rajta fitotoxicitásra utaló jeleket, hosszú távú enyhülést biztosít, megakadályozza az új gyomok gyors terjedését.

Előnyök

 • Széles spektrumú szisztémás gyomirtó szer;
 • nem fitotoxikus termék;
 • Használja a kelés előtti és utáni időszakban;
 • Hosszú távú védelem a gyomok ellen;
 • minden talajtípusra.
Olvasson tovább  15 a legjobb fejszék közül

Hátrányok

 • nem észleltek.

Zeusz

Értékelés: 4.4

ZEWS

Hatodik a rangsorban – a folyamatos cselekvés rendkívül hatékony eredménye. Segít megtisztítani a területet mindenféle gyomnövénytől, beleértve a fa- és bokorhajtásokat is. Elpusztítja a szeder, csalánfélék, mocsárfű, magyal, tüskésfű, disznóparéj, disznóparéj. Minden telephelyen és mezőgazdasági területen alkalmazható. A készítmény nem hatol be a talajból a terménybe, ott ártalmatlan összetevőkre bomlik le. Teljesen elpusztítja a növényt, beleértve a föld feletti és a föld alatti részeket is. A kezelt bokor nem képes regenerálódni.

A termék felhasználásra kész, vizes oldat formájában kapható. A vizuális hatás az élősködők típusától függ. Az egynyári növények 2 nap után, az évelők egy hét után, a fás növények 20 nap után kezdenek el hervadni. Vegyes gyomfertőzés esetén, beleértve a kellően nagyméretű fahajtásokat is, a terület a permetezést követő 1 hónapon belül megtisztul.

A termék felhasználási területei széles skálán mozognak. Márciustól az első fagyokig érvényes. A kertészek észrevették a vetőmagok biztonságát, a magas tapadási arányt, a kiváló eredményeket sűrű és nagymértékű betelepülés esetén.

Előnyök

 • bármilyen gyomnövényre;
 • a cserjék és fák erős hajtásainak elhalása
 • nincs ökológiai hatás;
 • használatra kész kész készítmény;
 • Praktikus palack adagolóval.

Hátrányok

 • nem található.

Gound

Értékelés: 4.3

GRAUND

A hetedik legjobb eredményt a rangsorban a teljes hatóanyagú gyomirtó. Kézzelfogható eredményeket hoz, még a túlságosan benőtt területeken is. Az AGROKILLER aktívan elpusztítja a szúrós, csalán, pitypang, pitypang és sok más egynyári és évelő kártevőt. A cselekvés elve egyszerű. Az oldat behatol a levelekbe és szétterjed az összes létfontosságú rendszerben. Az elhalás jelei a kezelés után egy nappal láthatóak. A gyom lomhává válik és sárgulni vagy barnulni kezd.

A megsemmisítési idő a növény típusától függ. A terület a permetezés után 25 nappal teljesen megtisztul. Az új növények növekedésének kockázata nullára csökken. A termék bármilyen típusú gyomirtandó területre alkalmas. Zöldségmagágyak, kerti területek, gyepfelületek. Nincs hatással a talajra és annak lakóira; egy idő után természetes anyagokra bomlik le.

A csomagok nagyon könnyen használhatóak. A mérőkupak használatával szigorúan adagolható a mennyiség, és elkerülhető a túlzott mennyiségek használata. A kertészek véleménye egyértelmű: univerzális eszköz a legnehezebb gyomok elleni küzdelemhez, jelentősen megkönnyíti a munkát és időt takarít meg más hasznos feladatokra.

Előnyök

 • 150 gyomnövényfaj felszámolása;
 • magas koncentráció;
 • nincs környezeti hatás;
 • kényelmes csomagolás;
 • minden típusú telephelyhez.

Hátrányok

 • nem észlelt.

Agrokiller

Értékelés: 4.2

AGROCILLER

Az értékelésünk nyolcadik jelöltje – egy eszköz, amely segít megtisztítani a házi parcellákat és a zöldségeskerteket a nehezen eltávolítható gyomoktól. A hatóanyag magas szintje károsan hat az évelő és egynyári gabonafélékre, kétszikűekre, fás szárú növényekre és cserjékre. Gyorsan eltávolíthat egy veszélyes gyomot, amely a kertészek számára fejfájást okoz – Sosnovsky seprűszála.

Kiváló rögzítési tulajdonságokkal rendelkezik, két órával a beágyazás után, ellenáll az eső általi lemosódásnak. További előny: széles hőmérsékleti tartomány az intenzív használathoz. Az oldatnak nincs talajaktivitása. Mezőgazdasági és dísznövények, valamint gyepszőnyegek vetése előtt használják.

A termék különböző adagolási formákban kapható. Az 500 ml-es kiszerelés a leggazdaságosabbnak tekinthető. A vélemények szerint az egyik legjobb gyomirtó az utak mentén, kerítéseken és minden nehezen hozzáférhető helyen. Minden károsító kártevő ellen küzd, beleértve a fák újranövekedését is.

Előnyök

 • mindenféle gyomnövényre;
 • abszolút visszahalás, ismétlődés nélkül;
 • minimális pazarlás;
 • Nem zavarja a biológiai egyensúlyt;
 • Nincs hatással a mezőgazdasági növények vetőmagjára.

Hátrányok

 • Újabb újranövekedést nem észleltek.

Miura

Értékelés: 4.2

MIURA

A rangsor kilencedik helyét a szelektív cselekvés előkészítése foglalja el. A zöldségágyásokban a gyomnövények elleni védekezésre használják. Káposzta, hagyma, cékla, sárgarépa, burgonya, uborka jó termést hoz a termék használata után. A szokatlan nevet nem véletlenül kapta a termék. A Miura egy speciálisan tenyésztett bikafajta, amely bikaviadalokon harcol. Mivel a termék a vizsgálat során kiváló eredményeket mutatott, és felülmúlta más hasonló termékek teljesítményét, úgy döntöttek, hogy az állat nevét adják neki.

A kétszeres hatóanyagtartalom nem hagy esélyt a gabonaféléknek a gyomnövények parazitáira. A gyógyszer minden rendszerbe eljut, megzavarja a lipidszintézist és a teljes eliminációhoz vezet. A depresszió tünetei 1-3 napon belül jelentkeznek. Nincs új kinövés. A speciális ragasztó adalékanyag szilárdan tapad a levelekhez, megakadályozva, hogy az oldatot elmossa az eső. Költséghatékony. 4 ml elegendő egy 100 négyzetméteres terület kezelésére. .

Olvasson tovább  9 legjobb pellet kazán

A kertészek megerősítették, hogy a termék mindenféle gyomnövény, évelő és egynyári gyomnövény ellen hatásos. Biztonságos a talajra, a hasznos rovarokra és a növényekre nézve.

Előnyök

 • Mindenféle élősködő elpusztítása;
 • Tankkeverékekben való felhasználás;
 • megnövekedett tapadási tulajdonság;
 • a leggazdaságosabb graminicid.

Hátrányok

 • nem észlelték.

Sprout Extra

Értékelés: 4.1

SPRUT EXTRA

A tíz legjobb termék, amely segít a gyomok elleni védekezésben a legeldugottabb területeken is. A legnehezebben kiirtandó növények: szosznovszkiji seprű, búzafű, csalánfélék, mindenféle fás és bokros parazita. A lista 100 fajtát tartalmaz, amelyek ellenállnak más hasonló készítményeknek. Az elhullás a 10. napon következik be. Az oldat behatol a gyökérzetbe és gyors pusztulást okoz.

Az alkalmazás kiküszöböli ugyanazon növény ismétlődő növekedését. A telek minden nehezen hozzáférhető helyen megtisztul: járdaszegélyek, kerítések, ösvények, barázdák mentén. A készítmény 100 ml-es injekciós üvegekbe van csomagolva. Egy csomag elegendő 600 négyzetméternyi terület kezelésére. m2terület.

A készítmény nem károsítja a környező bioszisztémát. A talajban ártalmatlan összetevőkre bomlik le. Számos pozitív referencia bizonyítja hatékonyságát. Kiskertekben és nagy ültetvényekben egyaránt használható. A gyomnövényfertőzés megismétlődését nem észlelték.

Előnyök

 • hatékony a nehezen gyomosodó gyomok esetében;
 • a legmagasabb hatóanyag-koncentráció;
 • nem halmozódik fel a talajban;
 • nehezen hozzáférhető területek tisztítása;
 • Nagy kezelendő terület.

Előnyök

 • nem figyeltek meg.

Hurrikán Forte

Értékelés: 4.0

URAGAN FORTE

a rangsor tizenegyedik helyezettje – egy teljes gyomirtó, amely elpusztítja a fű- és fás-cserje gyomokat, még a nagy népességű ültetvényekben is. A kezelt területek készen állnak az új növények kihajtására, miután azok elpusztultak. A hatóanyag a szárakra és levelekre történő permetezés után behatol a gyökérzetbe. A 3. napon már az elhalás nyilvánvaló jelei észlelhetők: petyhüdtség, sárgulás.

A végső megsemmisítés 10 nap elteltével történik. A termék előnye, hogy olyan gyomokra is hat, amelyek ellenállnak a mechanikai kezelésnek és más típusú hatásoknak. A talajra ártalmatlan gyomirtó szer, nem károsítja a rovarokat és az állatokat. Nem gátolja a növények vetőmagjának növekedését. A magas koncentrációnak köszönhetően egy ampulla a kezelt felület nagy részét lefedi.

A speciális összetétel fokozza az oldat rögzülését a leveleken, így ellenáll a nedvességnek és az esőnek. A termék előnye a talaj minőségére gyakorolt jótékony hatása. A permetezés legjobb időzítése: száraz időjárás és enyhe hőmérséklet. A termék előnyei közé tartozik a kiváló csomagolás és az alacsony költség.

Előnyök

 • magas koncentrációjú összetétel;
 • a bokros növények ellenőrzése;
 • alacsony fogyasztási arány;
 • környezetbarát;
 • jobb rögzítési tulajdonságok; – alacsony fogyasztási arány; – magasabb hatóanyag-koncentráció.

Hátrányok

 • nem található.

Strizh

Értékelés: 3.9

STRIJ

A minősítés végén egy új generációs termék található, amelyet az összes gyomnövénytípus tömeges elpusztítására terveztek, beleértve az egynyári, évelő és kétszikű gyomnövényeket is. Márciustól októberig alkalmazható. A levelekre kerülve a készítmény behatol a belső rendszerbe, ahol a rizóma felé terjed. A gyomnövények fokozatosan kipusztulnak és egy héten belül elpusztulnak. A helyszín teljes megtisztítása 2-3 héten belül.

Az oldat ellenáll a nedvességnek. Nem károsítja a talajt és a mikroorganizmusokat; természetes anyagokra bomlik, amelyek nem befolyásolják a bioegyensúlyt, így közvetlenül az elhalás után mezőgazdasági és dísznövényeket lehet ültetni. a termék nagyon gazdaságos. Vízzel hígítva 9 g koncentrátum 30-40 négyzetméterre elegendő. m2 kezelt terület. Maximális gyomfertőzöttség esetén a mennyiség növekszik, és akár 1 tasak is lehet 20-28 négyzetméternyi területre. .

Az ajánlások szerint a termék tökéletesen megbirkózik a makacs gyomnövényekkel: csalán, parlagfű, bromfű, parlagfű. könnyen elkészíthető a permetezéshez, jól oldódik a vízben és hosszan tartó hatása van. Az alacsony ár határozottan előnyös vásárláskor.

Előnyök

 • nem mérgező összetétel;
 • gyors cselekvés;
 • visszaesések megjelenése nélkül;
 • környezetbarát;
 • mindenféle gyomnövény elpusztítása.

Hátrányok

 • nem található.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: