12 legjobb medencetisztító

A kültéri medence lehetővé teszi, hogy otthona közelében pihenjen, és a kültéri típus kiküszöböli a túlzott nedvesség és a penész kialakulását. De ha pavilon nélküli mesterséges tavat használ, a törmelék gyorsan felhalmozódik benne. Levelek, gallyak és talajszemcsék hullnak bele. A padló és a falak tisztítására speciális porszívókat fejlesztettek ki, amelyeket úgy terveztek, hogy ellenálljanak az ilyen igényes körülményeknek. A modellek több típusra oszthatók, és szakértőink minden kategóriából a legjobbakat választották ki az Ön számára.

A legjobb porszívók értékelése medencékhez

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb automatikus elektromos porszívók medencékhez 1 Delfin Wave 300XL 917 900€
2 Zodiac TornaX RT 2100 66 650€
3 Kokido Manga RC32CBX 25 690€
4 Zodiac CyclonX RC 4400 114 490€
5 Dolphin PRO X2 343 700€
6 Hayward Industries AquaVac 650 170 000€
7 Aquabot Magnum Junior 231 490€
A legjobb porszívók medencékhez 1 Zodiac Kontiki II 16 150€
2 Intex 28001/58948 7 900€
A legjobb kézi medencetisztítók 1 Eco-Vac 1400 15 730€
2 Kokido Tesla 30 10 560€
3 Watertech Pool Blaster MAX 22 580€

A legjobb automatikus elektromos porszívók medencékhez

Ezek az egységek integrált szivattyúval és motorral rendelkeznek, amely a pályákat és a görgőket hajtja, valamint egy szívórendszerrel. A tisztítóberendezés képes önállóan működni a vízoszlopban, egymás után mozog a fenéken és felszívja a törmeléket. Ez időt és energiát takarít meg, de drágább, mint más modellek.

Delfin Wave 300XL

Értékelés: 4.9

Delfin Wave 300XL

A Dolphin világmárka medencetisztító robotjainak kategóriájának élén, amelyet kifejezetten nagy, 25-50 m hosszúságú konténerekhez terveztek. A gyártó a tisztítót 43 m hosszú tápkábellel szerelte fel, így a legtöbb esetben nem kell újracsatlakoztatnia, hogy minden sarkot elérjen. A modellhez egy kocsi tartozik, amelyen egy praktikus tekercs található a vezeték feltekeréséhez. A fogantyú felső részén egy képernyő és egy nyomógombos vezérlőegység található. 40 m³/h az egyik legnagyobb szívókapacitással rendelkezik. Ez biztosítja az alapos tisztítást. Négy durva kefe nemcsak a felszíni szennyeződéseket, hanem a ragadós talajt is eltávolítja. Belsejében 50, 70 és 150 mikronos porozitású szűrőrendszer található, amely csak tiszta vizet ad vissza. A gyártó 2 év vagy 3000 órányi használatra vállal garanciát a termékre.

A szakértők szeretik a tökéletes távirányítós porszívót. Ez akkor hasznos, ha a tófenék összetett kialakítású, kanyarokkal, lépcsőkkel és egyéb jellemzőkkel rendelkezik. A távirányítónak köszönhetően pontosan irányíthatja a készüléket, és hatékonyabbá teheti működését nehéz körülmények között is.

Előnyök

 • Egy kocsin szállítva a könnyű szállításhoz a tartály szélére;
 • Kábeltekercs áll rendelkezésre;
 • Egyszerű programozás a távirányítóval és az LCD képernyővel;
 • Alkalmas akár olimpiai méretű medencékhez is.

Hátrányok

 • A súlya 25 kg – egy lány alig tudja kihúzni a vízből;
 • magas költség.

Zodiac TornaX RT 2100

Értékelés: 4.8

Zodiac TornaX RT 2100

Ez egy 30x30x37 cm-es kompakt tisztítóberendezés, amely lánctalpas lánctalpakkal mozog. Elöl és hátul két görgő található, amelyek jól letörlik a szennyeződéseket és a törmeléket a padlóról. A dombornyomott gumiláncok könnyen tapadnak a csempéhez és a PVC-hez is, így a robot felfújható és rögzített medencékhez egyaránt alkalmas. Két szivattyú van benne, a szívóteljesítmény 10 m³/h. 220 volton működik, de a feszültséget 30 voltra csökkenti, így biztonságosabbá teszi, ha a tisztítás során ember vagy állat tartózkodik a medencében. Legfeljebb 4 m x 8 m méretű tavakhoz tervezték, és 14 m hosszú zsinórral van felszerelve. A francia gyártó lehetővé teszi a készülék folyamatos használatát akár két órán keresztül is.

A robotporszívót könnyű, 5 kg-os súlya miatt szeretjük, ami megkönnyíti a készülék kihúzását a vízből a tisztítás után. Nagyon egyszerű szűrőürítő rendszerrel is rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a szűrőt egyetlen mozdulattal 100%-ban kiürítse. Időt takarít meg, és a következő tisztítási ciklus 100%-os hatékonyságú, teljesítményveszteség nélkül.

Olvasson tovább  A 12 legjobb vakondriasztó és vakondriasztó szerek

Előnyök

 • Bármilyen edényformához alkalmas;
 • Jól tisztít csempén, betonon, PVC-n és fólián is
 • Akár 2 órán keresztül is képes megszakítás nélkül dolgozni;
 • Súlya mindössze 5 kg.

Hátrányok

 • Csak az alján való munkavégzésre alkalmas.

Kokido Manga RC32CBX

Értékelés: 4.8

Kokido Manga RC32CBX

A viszonylag olcsó porszívók közül az automata típusú kiemelkedik Manga RC32CBX. Ez egy négykerekű, gumiborítású robot… A gép beton, betonlapok vagy fólia megmunkálására is alkalmas. A belső görgőkön kívül két további fésű törli fel az eltömődött agyagot vagy más sűrű törmeléket. Szívóképesség 4.4 m³/h. A rozsdamentes acél drótháló tökéletesen felfogja a köveket, leveleket és gallyakat, és hosszú ideig tart.

Ennek a porszívónak az a szépsége, hogy nincs tápkábele. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen hosszúságú, akár 45 méteres medencét tisztítson, még az otthonától távolabb eső medencéket is. Az akkumulátor 4000 Ah kapacitása egy óra aktív munkához elegendő. LED kijelző világít 10 perccel a lemerülés előtt. Az RC32CBX “intelligens” vízérintéses aktiválással rendelkezik, így nem pazarolja az akkumulátor energiáját a medence szélénél állva.

Előnyök

 • rozsdamentes acél rács belül;
 • Kompakt kialakítás;
 • minden típusú felületre alkalmas
 • LED töltésjelző.

Hátrányok

 • nem tud a falakon közlekedni;
 • A töltés 5-6 órát vesz igénybe.

A Zodiac CyclonX RC 4400

Értékelés: 4.8

A Zodiac CyclonX RC 4400

A következő porszívót legfeljebb 6×12 méteres medencékhez tervezték, amelyhez a gyártó 18 méteres zárt tápkábelt biztosít. 30 V-os biztonsági extra-alacsony feszültséggel működik. A technika kis mérete ellenére nagy teljesítményű szivattyúval rendelkezik, amelynek szívóteljesítménye 16 m ³ / h. Kiválóan alkalmas fólia, poliészter, beton, kompozit és csempe munkákhoz. A 22 cm széles keféknek köszönhetően gyorsabb, mint a versenytársak keskenyebb változatai. 100 μm finomságú súrolás. A vélemények dicsérik a modellt az összecsukható fogantyúért, amely megkönnyíti a robot leeresztését és kiemelését a medencéből. Összecsukott állapotban csökkenti a készülék méreteit a tárolás érdekében.

Imádjuk a kifinomult háromszög alakú pályarendszert, mindkét oldalon három görgővel. Ez lehetővé teszi a robot számára, hogy sík padlón mozogjon, áthaladjon a rakodócsapokon, lépcsőkön haladjon felfelé, és még falakon is felmásszon. Ez biztosítja, hogy a medence teljesen tiszta lesz, és a technológia nem akad el az akadályok előtt.

Előnyök

 • Két kamra a szemétgyűjtéshez;
 • kocsival érkezik;
 • 30 V biztonsági feszültség;
 • A 22 cm széles kefék felgyorsítják a tisztítási folyamatot.

Hátrányok

 • súlya 9 kg.

Dolphin PRO X2

Értékelés: 4.7

Dolphin PRO X2

És itt van egy másik porszívó, amely képes tisztítani a medence alját és a falakat. A modell szívóteljesítménye akár 17 m³/h is lehet. A mellékelt talicskával 11 kg földet lehet a medence szélére szállítani. A digitális tápegység biztonságos 24 V-ra csökkenti a feszültséget. A ciklusidő 4, 6 vagy 8 órára állítható be. A gép kézi távirányítóval kézzel is működtethető, vagy beprogramozható. A különböző tisztítási sémák közül: alap (fenék és falak), csak a fenék és az illesztések, csak a falak és a vízvonal, fokozott üzemmód (lassú mozgás és szívás megnövelt teljesítménnyel). A felhasználók szeretik a kettős szűrőrendszert 100 µm-es porozitással és a töltöttségi szintjelzőt.

A Hoover megkülönbözteti a késleltetett indítás lehetőségét 1-2 órára. Kényelmes, hogy ne felejtse el tisztítani a medencét. Ehhez a modellt bekapcsolják, beprogramozzák és a peremre szerelik. A robot a tisztítási ciklus végén önkioldó funkcióval is rendelkezik. Nem fog céltalanul vándorolni a tiszta fenékig, és megáll, megtakarítva ezzel az energiafogyasztást. Ez a technológia ideális a felügyelet nélküli működéshez.

Előnyök

 • Tisztítja a szennyeződéseket egészen a vízvonalig;
 • kettős motoros meghajtás;
 • elem, amely megakadályozza a kábel csavarodását;
 • szűrő töltöttségjelző.

Hátrányok

 • súlya 11 kg.

Hayward Industries AquaVac 650

Értékelés: 4.7

Hayward Industries AquaVac 650

Az amerikai Hayward gyártó a jól bevált AquaVac 650 vízzáró porszívót kínálja, amelyet 50-80 m²-es medencékhez terveztek. A készülék 17 méteres kábellel van felszerelve, és egy kocsin érkezik, hogy megkönnyítse a 9 m súlyú tisztítóberendezés kigurítását.5 kg vízhez. A berendezés működés közben LED-fényekkel világít, így azonnal észrevehető a medencében, és növeli az üzemeltetés biztonságát. 18 hidrociklon található benne, amelyek erőteljes szívóerőt biztosítanak. A vélemények dicsérik a terméket a HexaDrive adaptív tengelykapcsoló miatt. Alkalmazkodik a változó terepviszonyokhoz, ahol sík felületen szilárdan tart, de a döccenőkön egy kicsit enged a “tapadásából”, hogy leküzdje az akadályt.

Olvasson tovább  A 12 legjobb szőlőfajta Középföldön

Megjegyeztük a porszívót a Wi-Fi modul jelenlétére, amelynek köszönhetően a készülék csatlakozhat egy okostelefonhoz. Lehetővé teszi az indítás és az utazás vezérlését további távirányító nélkül, valamint a napi és heti tisztítási ütemtervek beállítását. A funkció iOS vagy Android alkalmazással működik.

Előnyök

 • Képes a vízvonal tisztítására;
 • 80µm szűrési fok;
 • erőteljes szívás a 18 hidrociklonnak köszönhetően
 • adaptív fogás.

Hátrányok

 • Az átlátszó tartály megrepedhet, ha tisztítás közben leesik.

Aquabot Magnum Junior

Értékelés: 4.6

Aquabot Magnum Junior

Az elektromos medencetisztító robotok kategóriáját az egyik legmozgékonyabb modell, az Aquabot Magnum Junior teszi teljessé. Egy ötletes giroszkóp, a Gyro, amely a medence alakja alapján állítja be a röppályáját. Beállíthatja a normál vagy magas üzemmódot, és maga a készülék 60 vagy 20 másodpercenként elemzi az adatokat a további irány optimalizálása érdekében. Ez praktikus, ha a medence alakja bonyolult, de nincs ideje a távirányítóról működtetni az adagolót. Ha a tartály vízszintes élekkel rendelkezik, a készülék 90 fokos fordulatokkal pontosan mozog. Emellett 22 m³/h szívóteljesítményével is kitűnik. A teljesítményt két 24 V-os kefe nélküli motor biztosítja. A tápkábel nem süllyed a vízbe, így nagyon kicsi a sérülés veszélye.

A Hoover nagy szűrési hatékonysággal rendelkezik, ahol a teljes áteresztőképesség akár 2 μm is lehet. A visszajelzések azt mutatják, hogy a medence vize utána különösen tiszta, így hosszú ideig változatlanul hagyható.

Előnyök

 • cserélhető, újrafelhasználható szűrő;
 • troli a szállításhoz;
 • Távirányító;
 • Megnövelt, 22 m³/h szívóteljesítmény;
 • magas szűrési fok.

Hátrányok

 • Kicsit lassabban fut, mint mások.

A legjobb félautomata porszívók medencékhez

Ez a porszívó kategória medenceszivattyú fúvókával vagy külső szivattyúval működik. Csatlakoztatható egy szkimmerhez. A szivattyú dugattyújának mozgása beindítja az impulzusmembránt, amely fokozatosan elkezd pattogni az alján, és felszívja a törmeléket. Nincs saját szivattyú – csak egy elektromos vákuum működtető, így a gép félautomatikusnak is tekinthető. Más kerekes modellek képesek először vizet pumpálni a medencébe, hogy felemeljék az iszapot, majd kiszivattyúzzák, de ezt is egy harmadik féltől származó szivattyúállomással tehetik meg.

Zodiac Kontiki II

Értékelés: 4.9

Zodiac Kontiki II

A porszívó egy membránból és egy kis műanyag csőből áll, és a medence lefolyócsőjéhez vagy a szkimmerhez csatlakozik. Szívóteljesítmény akár 5m³/h. A gép vákuumos típusú, és legfeljebb 8 méter hosszú medencékhez alkalmas. A membrán véletlenszerűen hajlik az alján, így fokozatosan lefedi a teljes felületet, így nincs szükség a felhasználó felügyeletére. Percenként 6 m sebességgel mozog. Az 5 kg-os könnyű súly lehetővé teszi, hogy akár egy gyermek is bevigye a készüléket a vízbe. 8 méter hosszúságú részleges tömlő, egy méteres szakaszokra osztva. Alkalmas evezős medencékhez és álló medencékhez egyaránt. A véleményekben a tulajdonosok örülnek a porszívó tartósságának, mert nincs semmi, ami eltörhetne.

A tisztítót a puha membránja miatt jegyeztük meg, amely nagyszerű a fenékszelepek, vízelvezető lyukak, beépített lámpák és egyéb, a medence alján lévő elemek leküzdésére. Az alacsony rugalmasság és a rugalmas alapanyag biztosítja, hogy a készülék hatékonyan tisztítsa ezeket a kényes területeket.

Előnyök

 • könnyű súlya 5 kg;
 • Szinte elpusztíthatatlan;
 • minden típusú felületre;
 • csendes működés;
 • Nem igényel hálózati csatlakozást.

Hátrányok

 • kaotikus mozgás az alján – átugorhat foltokat.

Intex 28001/58948

Értékelés: 4.8

Intex 28001/58948

Ennek a tisztítónak más a működési elve – egy külső szivattyúállomáshoz csatlakozik, és két, különböző irányba mutató fúvókán keresztül vizet pumpál a tartályba. Ez a hatás lehetővé teszi, hogy az iszap és a törmelék felszedhető legyen a fenékről, majd könnyen lerakható legyen az alsó szívónyílásban. Van egy szűrőszita is. A kamra nyitása a tisztításhoz a négy retesz segítségével nagyon egyszerű. Két forgó és két támasztó görgő lehetővé teszi a szabad mozgást a padlón. A gyártó által jóváhagyott munkaciklus ideje legfeljebb 2 óra. A készülék a fóliás és felfújható medencékben a leghatékonyabb, anélkül, hogy károsítaná az anyagot. Van egy 7-es tömlő a szivattyúállomáshoz való csatlakozáshoz.5 . Kefék a közepén ráadásul tisztítsa meg a nyálkát a padlófelületről.

A félautomata porszívó nagyon egyszerű felépítésű, 10 évet szolgál, és megfizethető, de az Intex globális márka “agyszüleménye”. A modell a medence szélével való ütközés esetén fordított mozgással rendelkezik. Ez biztosítja, hogy a porszívó nem akad a falhoz, hanem folytatja a tisztítási folyamatot.

Olvasson tovább  10 legjobb kültéri teraszfűtés

Előnyök

 • az ürítőrekesz könnyű kinyitása a szűrő tisztításához;
 • automatikus irányváltás;
 • a vízsugárral történő mozgatás – motorok nélkül;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • szűrőszivattyúra van szükség;
 • nem tudja tisztítani a falakat.

A legjobb kézi medencetisztítók

A kézi porszívók szivattyúval működnek, ahol a vákuumrendszer felszívja és felfogja a törmeléket, a megtisztított vizet pedig visszavezetik a medencébe vagy a lefolyóba dobják. A fej minden mozgását az ágy mentén csak a felhasználó keze végezheti a rúd vezetése közben. Ezek a legolcsóbb modellek, de a lakás tisztításakor úgy kell kezelni őket, mint egy háztartási porszívót.

Eco-Vac 1400

Értékelés: 4.9

Eco-Vac 1400

A kézi porszívó kategória csúcsmodellje a szökőkutak és medencék tisztítására szolgáló 1400 W-os modell. A készülék 220 V-os hálózati feszültséggel működik, de a motor nem merül alá, hanem a vízen kívül marad, ezért nincs szükség lefokozó transzformátorra. A szívóteljesítmény 180 mbar, ami 3900 l/h szívóteljesítményt biztosít. A mellékelt szívótömlő 4 m és 2 m-es rúd, így a felhasználó kint maradhat, és nem lép be a medencébe. A vízelvezetéshez van egy második, 3 m hosszú, rugalmas tömlő. A tápegység csatlakoztatásához van egy kábel 4.4 . A lomb- és seprűkamra 35 literes űrtartalommal rendelkezik.

Érdekes kettős hatású porszívó. Két ciklusban működik. Az első 30 másodpercig tart, és vizet és törmeléket szív a kamrába. A második közvetlenül az első után 15 másodperccel elindul, és kiszivattyúzza azt. A vizet az ágyásba lehet elvezetni, így a növények megkapják a tápanyaggal teli iszapot. A ciklusok közötti váltás automatikus, így csak a tisztítófejet kell az alján végigvezetni.

Előnyök

 • Nem kell a vízbe tenni;
 • hosszú hálózati kábel 4.4 ;
 • Öt különböző fúvókaválaszték a nehezen hozzáférhető helyek tisztításához;
 • Hosszú gém 2 m.

Hátrányok

 • sokáig tart a medence tisztítása.

Kokido Tesla 30

Értékelés: 4.8

Kokido Tesla 30

A porszívó elve az, hogy a medencében lévő vizet úgy szűri meg, hogy azt átpasszírozzák. Az iszapos levelek és gallyak 550 ml-es hulladékgyűjtő edényben ülepednek le. A modell úszó fejjel van felszerelve, amely megkönnyíti a változó terepviszonyokhoz való alkalmazkodást a fenéken. Oldalra szerelt kefék segítik a súrolást a medence faláról és padlójáról. A rendszer teljesen önálló a beépített újratölthető akkumulátornak köszönhetően; nincs szükség kábelekre vagy tömlőkre. Folyamatos üzemidő 30 perc, amely után az akkumulátort 4-5 órán át kell tölteni. A készülék rendelkezik egy fúvókával a tisztítórúd csatlakoztatásához, de azt nem szállítják a készülékkel együtt. Maximális működési mélység legfeljebb 3 méter. Az ügyfelek megjegyzik, hogy a lépcsőfokok tisztítása kényelmes vele.

A világ legjobb márkáinak kézi porszívói a legkedvezőbb árat kínálják a minőség rovására. A gép alkalmas 3 méter mélységű medencék tisztítására

Előnyök

 • lebegő fej;
 • oldalsó kefék;
 • Nincs szükség vezetékekre vagy tömlőkre;
 • 3 m mélységig alkalmas.

Hátrányok

 • 4-5 órán keresztül töltődik;
 • A gém nem tartozék;
 • Akár 30 percig is eltarthat.

Watertech Pool Blaster MAX

Értékelés: 4.7

Watertech Pool Blaster MAX

A tisztítót nem véletlenül hívják blasternek, mert úgy néz ki, mint egy űrfegyver. A tetején fogantyúval rendelkezik a könnyű szállításhoz. Az egyik fő elem a 27 cm széles, hat görgőn mozgó fej. 10 szögletes kefe működik alul, a szennyeződéseket a szívónyíláshoz irányítja. A tartály az átlátszó falon keresztül látható a töltöttségi szint könnyű ellenőrzése érdekében. Bármely 28 mm átmérőjű gémhez rögzíthető.5 mm. 3 méteres hosszúságig alkalmas. Súly 2.A 4 kg-os teherbírás lehetővé teszi, hogy akár egy gyermek is használhassa a porszívót. A 400 wattos teljesítmény intenzív szívást biztosít és növeli a teljesítményt. A vélemények szerint a tisztítófej háromszög alakja optimális a medence sarkaiban történő alapos tisztításhoz.

A modellt a megnövelt akkumulátor-kapacitás miatt emeltük ki. Ez 60 percre növeli a folyamatos üzemidőt. Ezzel a funkcióval akár 164 m²-es medencefelületek is tisztíthatók.

Előnyök

 • Kényelmes fogantyú;
 • Akár 3 méteres mélységben is használható;
 • görgők a könnyű csúszásért az alján;
 • A 10 kefe pontosan vezeti az ágakat és köveket a szívónyílásba;
 • átlátszó kuka.

Hátrányok

 • nincs fejforgatás;
 • a cserekefék magas költségei;
 • Gém nélkül eladó.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: