A 12 legjobb uborkafajta savanyításhoz

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt feltétlenül szükséges a szaktanácsadás.

Az uborka az oroszok pótolhatatlan terméke, amelyet egész évben különböző módon használnak. Saláták összetevői, frissen, enyhén sózva, savanyítva és sózva fogyasztják. A termés többféleképpen oszlik: savanyúság, saláta és univerzális. Jellemzőikben különböznek egymástól, és mindegyiket a saját céljaikra használják. A salátafajtáknak nagy, jól formázott, szép megjelenésű gyümölcsei vannak. Sima, sápadt bőrük van. Az eltarthatósági idejük nagyon rövid. Csak frissen fogyasztásra alkalmasak. Az uborka megpuhul, elveszti az ízét, és az üvegek konzerváláskor felrobbannak.

A pácolt uborka csak a téli tárolásra való feldolgozásra szolgál. A különböző fajták közepes vagy kis méretben kaphatók. Színük sötét, kemény és göcsörtös. A hús sűrű, így nem képződnek benne légzsákok, és az üvegek stabilak maradnak anélkül, hogy felrepednének vagy elhomályosodna a sós lében. A sokoldalú típus, amely friss fogyasztásra és konzerválásra is alkalmas.

Ma a savanyúság csoport legjobb képviselőiről fogunk beszélni. A megfelelő fajta kiválasztása a siker kulcsa és a garancia arra, hogy télen az egész család élvezni fogja a ropogós uborkát, és a vendégek – csodálatosan finom snack, amely biztosan jelen lesz minden orosz ünnepi ünnepen.A savanyú uborkának szilárdnak és rugalmasnak kell lennie, érdes, dudoros, tüskés felülettel.Az uborkának külső sérülések nélkül, sötétzöld héjúnak kell lennie. A szeleteken nem lehetnek üregek. Íz – nincs keserűség, enyhén édes.

Még a tapasztalt kertészek is hibázhatnak a savanyú uborka kiválasztásakor. Ez az új fajták megjelenésének köszönhető, amelyekben a típusok közötti különbségek elmosódnak, és néha nehéz meghatározni a megjelenésükből, hogy a zöldségeket milyen célra szánják. Szakértőink segítenek Önnek, hogy pillanatok alatt elvégezhesse a munkát, és élvezhesse a ropogós, sűrű rágcsálnivalókat, amelyek boldoggá teszik a lakótársakat. Értékelésünkben 12 kipróbált és tesztelt uborkafajtát választottunk ki, amelyek a legjobb savanyítási tulajdonságokkal rendelkeznek és a legnépszerűbbek a rendszeres háziasszonyok körében.

A legjobb sózásra alkalmas uborkafajták értékelése

Jelölés hely Variety értékelés
A legjobb uborkafajták üvegházi savanyításhoz 1 Szibériai füzér 5.0
2 Tom Thumb 4.9
3 Yemelya 4.8
4 Lilliput 4.7
5 Bátorság 4.6
6 Alekszejevics 4.5
A legjobb uborkafajták a szabadföldi sózáshoz 1 Nizhinsky 5.0
2 Savanyúság 4.9
3 A versenytárs 4.8
4 Rodnichok 4.7
5 Masha 4.6
6 Voronyezs 4.5

A legjobb üvegházi uborkafajták savanyításra

Szibériai füzér

Értékelés: 5.0

SZIBÉRIAI FÜZÉR

Az első helyezett a napraforgó fajta, amely a hazai nemesítők egyik legújabb eredménye. Fiatal kora ellenére sok orosz kertész körében népszerűvé vált. Fő jellemzője a kedvezőtlen körülmények széles skálájához való alkalmazkodóképessége. A szárazságot és a túlöntözést is jól tűri. Egy fürtös petefészek 5 válogatott, gyorsan érő uborkát ad. Körülbelül 400 növényenként. A gyümölcsök kialakulása 1,5 hónapig tart.

Az uborka hossza 5-7 cm. Rendezett, egyenletes alakjuk van. Ha nem távolítják el őket időben, nem nőnek túl. A felület nem keményedik meg, a húsban nincsenek üregek. A fajta tökéletesen egyesíti a sózáshoz szükséges tulajdonságokat. Kétségtelen előnye a keserűség teljes hiánya, a finom édes íz, a határozott ropogós íz.

A válaszadók véleménye megegyezik: tökéletesen alkalmas savanyításra, jó salátákhoz. Nagyon erősek és könnyen szállíthatóak. A növény még a “kockázatos mezőgazdasági övezet” státuszú régiókban is gyökeret ereszt.

Előnyök

 • bőséges és tartós terméshozam;
 • sokoldalú fajta bármilyen kezeléshez;
 • vonzó megjelenés;
 • Minden éghajlati viszonyhoz alkalmazkodik;
 • a tipikus betegségekkel szembeni ellenálló képesség.

Hátrányok

 • nem található.

Tom Thumb

Értékelés: 4.9

FINGERLING

A második helyen az ország összes zöldségtermesztője által ismert fajta áll. Eredetileg üvegházakban és fóliák alatt történő ültetésre tenyésztették ki, de ma már szabadföldön, ablakpárkányokon és szigetelt erkélyeken is termesztik. Az évek során képes volt alkalmazkodni a középső zóna változékony éghajlatához. A növény kiváló terméshozamú. Stabil 14 kg-os hozam. Kedvező körülmények között eléri a 20-22 kg-ot.

Olvasson tovább  A 11 legjobb áfonya fajta a középhegységben

Korán érő növény. Az első uborkákat a 39. napon lehet betakarítani. Egy másik fontos tulajdonsága a hosszú, 2-2,5 hónapig tartó termésérés. A szakértő kóstolók az ízt “kiválónak” minősítették. Az uborkát frissen használják, de még aktívabban használják konzerváláshoz. Főzés után a héj ropogós marad, a hús pedig kemény.

Az uborka miniatűr megjelenésű. Legfeljebb 10 cm hosszúra nőnek. súlyuk 50-60 gramm. Ha nem takarítják be időben, az uborka nem nő hosszanti irányban. A növény jól alkalmazkodik a szárazsághoz; öntözés nélkül sokáig nem pusztul el. Számos gyakori baktériummal és vírussal szemben érzéketlen.

Előnyök

 • elhúzódó terméskötődés;
 • Az ültetési helyek sokoldalúsága;
 • Immunitás a betegségekkel szemben;
 • szárazságtűrés;
 • önszabályozó növekedés.

Hátrányok

 • nem található.

Emelya

Értékelés: 4.8

EMEL

A bronzérmes a hazai tenyésztők által nemesített fajta, Mytishchi. Az Orosz Föderáció valamennyi régiójában engedélyezett a termesztésre, és alkalmas fóliával fedett és fűtött üvegházakhoz. Egy hibrid, amelyet a háziasszonyok gyakran használnak az erkélyeken történő betakarításra. Átlagos elágazás, alacsony lombozat. Vékony héjú, legfeljebb 150 g súlyú és legfeljebb 15 cm hosszú gyümölcsök. 1 négyzet. Egy méter folyamatosan 16 kg hajtást hoz. Minden alkalmazáshoz használhatóak.

A növény legfőbb előnye, hogy más fajtákhoz képest nagymértékben hidegtűrő. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a termés kedvezőtlen időjárási körülmények között is beérik. A túlnőtt uborka lédús marad, nincsenek üregek és a felszíne nem sárgul meg. A hibrid immunis a vírusokkal és a bakteriális betegségekkel szemben. Az eltarthatósági paraméterei magasak. Szintén minőségromlás nélkül szállítható.

A vélemények szerint ez az egyik legszerényebb fajta, magas terméshozamú. Finom ízű, keserűség nélküli, ideális friss fogyasztásra. Az összes válaszadó egyhangú jóváhagyása: “kiváló”.

Előnyök

 • hidegtűrés;
 • fokozott terméshozam;
 • érési idő;
 • könnyen ápolható;
 • Kiváló tárolhatóság.

Hátrányok

 • nem található.

Lilliput

Értékelés: 4.7

LILIPUT

A minősítés negyedik helyén – a fajta, amelyet a kertészek a savanyú uborka elkészítéséhez választanak. A középső övben történő termesztésre tenyésztették ki, és nagy teljesítményű. 1 bokorról leszüretelve 10,7-11 kg 7-9 cm hosszú és 90 g súlyú miniatűr zöldségek. A bőre bütykös, függőleges világos csíkokkal. Közepes bokrok. Nem túl vastag lombozat.

Abszolút szerény. A hozam kedvezőtlen körülmények között képződik. A növény elviseli a gondozás hiányát, ezért sok kertész szereti. Ha nem távolítják el a megfelelő időben, az uborka megnő a méretben, de megtartja minden tulajdonságát, nem sárgul, nem keserű. Ellenálló minden gyakori betegséggel szemben. A fertőzés kockázata nullára csökken, ha megelőző intézkedéseket teszünk.

“A Lilliputot a savanyúságok és uborkák egyik legjobb fajtájaként ismerik el. Meghosszabbodik az eltarthatósági idejük. Az uborkát nem csak egyéni felhasználásra, hanem értékesítésre is termesztik, mivel hosszú szállítást is kibír.

Előnyök

 • Kiváló tulajdonságok pácoláshoz és sózáshoz
 • tiszta, sőt gyümölcs;
 • hosszú eltarthatósági idő;
 • Jó, bőséges terméshozam.

Hátrányok

 • nem található.

Bátorság

Értékelés: 4.6

CURAGE

Az ötödik helyen az orosz szelekció hibrid fajtája áll, amely a csírázás után 40 nappal érik. Jellemzője a fürtös petefészek, akár 10 terméssel. Nagy, göcsörtös, kb. 15 cm hosszúak, konzerválásra és hordóba szedésre alkalmasak. Ültetvényenként akár 30 uborka is betakarítható egyszerre, és négyzetméterenként. m – legfeljebb 18 kg. enyhén viaszos felületű. Ízletes, ropogós hús, nagy magcsatornák és üregek nélkül.

A “Kurazh” tökéletesen alkalmazkodik minden természeti körülményhez. Nem szenved lisztharmattól vagy gyökérrothadástól. A zöldek nem nőnek túl és nem sárgulnak meg, ha nem takarítják be azonnal. A kiváló tárolhatóság nemcsak azt teszi lehetővé, hogy az uborkát hosszú ideig frissen tárolják, hanem azt is, hogy bármilyen távolságra szállítsák.

A kertészek megjegyzik, hogy a hibrid megfelel a megadott jellemzőknek. Nem igényel talajt és ápolást, nem igényel gyakori trágyázást, ellenáll a szárazságnak és a hőmérséklet-változásoknak, és hosszú ideig megőrzi kereskedelmi megjelenését.

Olvasson tovább  17 legjobb elektromos fűnyíró

Előnyök

 • sok gyümölcsöt terem;
 • minden típusú feldolgozáshoz;
 • kiváló tárolhatóság;
 • a betegségekkel és az időjárási változásokkal szembeni ellenálló képesség;
 • illatos íz keserűség nélkül.

Hátrányok

 • nem található.

Alekszejevics

Értékelés: 4.5

ALEXEICH

A hatodik helyen a korai érésű fajta áll. Magas hozamok. Négyzetméterenként stabil. 18 kg tiszta, tömör, 8 cm hosszú és 65-75 g súlyú zöldséget ad 18 kg-nyi mennyiségben. Bőre enyhén bütykös, fehér csíkokkal. Az uborkát széles körben használják a főzésben. Enyhén sózva, savanyítva, sózva, önmagukban vagy salátákhoz használva. A zsenge, édes íz akkor is megmarad, ha nem szedik le időben a bokorról. Fürtös petefészek biztosítja a korai és bőséges termést.

A termés közepesen elágazó és bokros, így az érett gyümölcsök begyűjtése nem nehéz. Megkülönböztethető ökológiai plaszticitása, nem igényel talajt. Rendkívül ellenálló a lisztharmattal és a hamis lisztharmattal szemben. Jól bírja a szállítást, és kiválóan tárolható. A termelékenység 99%-os.

Az uborka a hőkezelés után is megőrzi szilárdságát, ropogós és tömör marad. A kertészek ezt a korai fajtát a jó terméshozam miatt ajánlják.

Előnyök

 • Savanyúságokhoz és uborkákhoz való sózási fajta;
 • kiváló ízjegyek;
 • Hosszú eltarthatóság;
 • igénytelen a külső körülményekkel szemben;
 • Minimálisan fogékony a betegségekre.

Hátrányok

 • nem található.

A legjobb uborkafajták a szabadban történő savanyításhoz

Nizhinsky

Értékelés: 5.0

NEZHINSKY

Ebben a minősítésben egy régi fajta vezet, amelyet minden zöldségtermesztő ismer hazánkban és külföldön. A szovjet időkben az uborka termőterület 70%-án használták. Az uborka szokatlan íze és aromája miatt emlékmű volt Nizhyn városában – ennek az egyedülálló zöldségnek az otthona. A fajta szerepel az állami nyilvántartásban, és termesztése az ország minden területén ajánlott. Magánkertekben és gazdaságokban használják.

Lapos uborka, átlagos súlya 95-100g. Nagy piaci értékkel bírnak, és nagy távolságokra is jól szállíthatók. Göcsörtös felületén ritkás tüskék vannak. A lédús hús sűrű, ropogós és üreges. A magok kicsik és jól elhelyezettek. Az uborka kiválóan alkalmasnak bizonyult konzerválásra. De feldolgozatlan formában is aktívan használják őket.

A növény rendkívül ellenálló a betegségekkel szemben, és ritkán támadják meg a levéltetvek; magas szárazságtűrő képességgel rendelkezik. További előnye a hosszú termőidő. Ősszel könnyen betakarítható, ha más fajták már befejezték a vegetációs időszakot.

Előnyök

 • Időben bevált tulajdonságok;
 • bőséges hozam;
 • a legszárazságtűrőbb régi fajta;
 • Kiváló íz;
 • ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben.

Hátrányok

 • nem található.

savanyúság

Értékelés: 4.9

PICKLED

A második a rangsorban – egy fajta, amelyet kifejezetten a savanyításhoz és konzerváláshoz fejlesztettek ki, bár friss formában a gyümölcsök kiváló ízűek és aromájúak. A magok csírázóképessége 98%-os. Ez az egyik legjobb ár-érték arány a savanyúságfajták között. 1 négyzetmétertől. A 4-5 kg azonos méretű és alakú, 100-120 gramm súlyú zöldpaprikát egy méter hosszú mezőről szedik le. A hús sűrű, üregek nélküli, a magok kicsik. A bőr vékony, nagy dudorokkal és fekete tüskékkel. Az uborka a betakarítás után hosszú ideig megőrzi megjelenését sárgulás vagy hervadás nélkül.

A növény alkalmazkodik a különböző talajokhoz, meglehetősen könnyű a gondozása, nem igényel gyakori műtrágyázást, nem reagál a hőmérséklet-változásokra, a szárazságra és a hidegre. A fajta jól fejlődik árnyékos területeken; – Egy méteres méretben 4-5 kg egyforma méretű és alakú zöldpaprika terem. Immunis az összes főbb betegséggel és vírussal szemben.

A vélemények szerint az uborka nagyon lédús, nincs keserűség, magas a vitamintartalmuk. Szabályos alakjuknak köszönhetően könnyen csomagolhatók üvegekbe. Azt is megállapították, hogy még a tapasztalatlan termelők is jó terméshozamot érhetnek el, ha betartják az alapvető ápolási szabályokat.

Előnyök

 • hosszú eltarthatósági idő;
 • könnyen ápolható;
 • egységes forma és méret;
 • nagyszámú hasznos anyag;
 • nincs keserű utóíz.

Hátrányok

 • nem található.

Versenytárs

Értékelés: 4.8

COMPETITOR

Harmadik fajtajelölt – szovjet nemesítők által 1980-ban kifejlesztett fajta. Uborka alakja – ovális-hengeres, sötétzöld, dudoros felületű. A zöldségek átlagos súlya 100 g, de elérheti a 120 g-ot is. 1 négyzetmétertől. M 3,5-3,8 kg uborkát szedett, de statisztikailag ez 5-6 kg is lehet. A “Competitor”-t a magas terméshozam, a vonzó, piacképes megjelenés és a figyelemre méltó ízminőség miatt választották. A leszedett gyümölcsök jól tárolhatók, nem sárgulnak meg.

Olvasson tovább  A 9 legjobb gáztartály

A növény kétségtelen előnye, hogy ellenáll mindenféle betegségnek és kártevőnek. Eredetileg kizárólag a déli régiókban nemesítették, de idővel más éghajlatokhoz is alkalmazkodott. Középföldön is termesztik.

A zöldek aromás, enyhén édes ízűek. Nemcsak pácolásra bizonyultak kiválónak, hanem frissen tartva is a legjobb tulajdonságaikat mutatják. A kertészek jó csírázóképességet és a csemeték túlélését, magas terméshozamot, hosszú eltarthatóságot jegyeztek meg. Sokak számára a fajtának valóban nincs versenytársa a többi, szabadföldön termesztett ellenfél között.

Előnyök

 • kiváló hozamértékek;
 • immunis a betegségekre;
 • Hosszú eltarthatósági idő;
 • kiváló ízminőség;
 • nincs keserű utóíz.

Hátrányok

 • nem található.

Rodnichok

Értékelés: 4.7

RODNICH

A rangsor negyedik helyezettje a szovjet időszakban tenyésztett hibrid. De nem felejtették el, és továbbra is releváns, még az új fajták folyamatos nemesítése mellett is. A kertészek azért kedvelik, mert tulajdonságait valóban kipróbálta az idő, és a termesztés és a betakarítás nem okoz meglepetéseket. 1qt-tól. 6 kg zöld zöldség jó hozama. Elérik a 12 cm hosszúságot. A bőr csomós és sötétzöld. Az uborkák súlya körülbelül ugyanannyi, átlagosan 100 g.

Az uborkák illatosak és üregesek. Enyhén sózott, pácolt és sózott. Kiváló az eltarthatósági idejük, és konzerválás után jól tárolhatók. A növény nagy magassága. Akár 3 méterig is elér. A fajta rendkívül ellenálló a főbb betegségekkel szemben. Szárazság- és talajtűrő, jól tűri a magas hőmérsékletet; – Méhek porozzák be.

A kertészek megjegyezték, hogy ez azon kevés fajták egyike, amelyek nem nőnek túl a nem időben történő betakarítás miatt. Ugyanolyan méretűek maradnak, és megőrzik minden ízjegyüket. Egy másik kiemelt előnye a könnyű szállítás, akár nagy távolságokra is.

Előnyök

 • Az idő és a tapasztalat által bizonyított változatosság;
 • az alkalmazás egyetemessége;
 • Tiszta, egyenletes gyümölcsök, túlszaporodás nélkül
 • vírusokkal és baktériumokkal szembeni ellenálló képesség;
 • az időjárási körülményekhez igazodva.

hátrányok

 • nem található.

Masha

Értékelés: 4.6

MASHA

Az ötödik fajta a minősítésben – az egyik legkorábbi, amely a hajtást követő 36. napon terem. A szabadföldön és az üvegházban is jól teljesítenek, mivel önbeporzóak. Kihozatal – 96%. Az uborka szépen és egyenletes méretűre nő. A bőrt nagy csomók borítják. Néhány mag.

A fűzfa magasra nő, erős szárral. A nyíltan elrendezett ágak sajátosságként szolgálnak. Nagymértékben leegyszerűsíti az érett uborka szedését. A növény számos betegséggel szemben ellenálló: mozaikvírus, lisztharmat, olívafoltosság. A zöldségek nagy eltarthatósági idővel rendelkeznek, és jól tűrik a szállítást. A konzerválás során ropogós, aromás uborkát kapunk, kemény, üreges hússal.

A zöldségtermesztők nagyon pozitívan értékelik a fajtát a stabil terméshozam, az egyidejű gyümölcsérés, a keserűség hiánya, a jó piacképesség miatt. Bármilyen formában és formában tartósítható; frissen salátákban és önmagában is felhasználható.

Előnyök

 • a magsejtek apró mérete;
 • A keserűség abszolút hiánya
 • optimális sűrűség a pácoláshoz;
 • Könnyű betakarítási folyamat;
 • Hosszú eltarthatósági idő.

Hátrányok

 • nem található.

Voronyezs

Értékelés: 4.5

VORONEZH

Ebben a kategóriában a hatodik helyen egy középkésői érésű, Voronyezsi nemesítők által nemesített fajta áll. Oroszország középső övében, Közép-Feketeföldön és az északnyugati zónákban való ültetésre ajánlott. Az ültetést követő 50. napon betakarított uborka. Kiválóan piacképes, közepes méretű, legfeljebb 100 g súlyú, 9-12 cm hosszú uborka. A fő különbség az, hogy a gyümölcsök alakja és mérete megközelítőleg azonos, ami nagyon vonzóvá teszi a savanyúságos üvegek tartalmát. A savanyú uborka sűrű, ropogós és ízletes.

A növényt méhek porozzák be. A hozam stabil. A kertészek akár 3 kg gyümölcsöt is kaphatnak 1 négyzetméterről. . Kedvező körülmények között a paraméter jelentősen megnő. Nyílt, agyagos mezőn termesztve. Agyagos talajon is jól működnek. “Voronyezs” nagymértékben immunis a bakteriózisra. Nem igényel intenzív ápolást, jól tűri a hosszan tartó szárazságot és a rövid ideig tartó hideg időszakokat.

Közepesen bokros, sűrűn elágazó fajta. A tüskék száma legfeljebb 7. A lombozat sűrű és összetett, fekete színű.

Előnyök

 • magas piacképes minőség;
 • tartósan jó hozamok;
 • kiváló tulajdonságokkal rendelkezik a pácoláshoz;
 • szerény gondossággal;
 • egyenletes gyümölcsérés.

Hátrányok

 • nem található.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: