11 Top jogorvoslatok szemölcsök

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem kezelendő vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

Egy figyelmeztetés a szemölcsgyógyszerek áttekintésének elején: csak egy bőrgyógyászral való találkozó után lehet pontos diagnózist felállítani, és tudni, hogy egy tömeg gyaníthatóan rosszindulatú-e. Nem minden, a bőrfelszín feletti tömeg lehet szemölcs, azaz jóindulatú daganat, amely a felhámból származik. Egyes esetekben (idősebb kor, fájdalom, elszíneződés, vérzés) rosszindulatú bőrdaganatok, amelyek között gyakori a basalioma, a laphámrák vagy a melanoma.

Figyelem!Bármilyen önkezelési kísérlet, Az orvosával való konzultáció nélkül egy szokatlan “ál-varrat” eltávolítása, amely zavarja az embert, a metasztázis kitöréséhez és a rosszindulatú folyamat általánossá válásához vezethet, ami jelentősen lerövidíti az élettartamot.

Ez a minősítés tehát azoknak szól, akiknek ténylegesen közönséges vagy közönséges szemölcsük van, amelyek leggyakrabban a kezeken és a lábakon fordulnak elő, színükben nem különböznek a szomszédos bőrfelületektől, és érdes felületűek. Ezenkívül vannak szemölcsök fajtái, például lapos szemölcsök és szenilis szemölcsök. Az egyes szemölcsök condylomák. Nincs értelme küzdeni az öregedő és a lapos szemölcsök ellen, mivel az első esetben újra megjelennek, míg a második esetben a lokalizációjuk gyakran magában foglalja az arcot, és ezt szakembernek – dermatokozmetológusnak – kell kezelni.

A közönséges szemölcsök esetében azonban lehetőség van arra, hogy otthon, lézertechnológia, sebészeti kimetszés és elektrokoaguláció nélkül eltávolítsuk őket. A szemölcs elleni szerek ezen besorolása magában foglalja a helyi égetőket, a bőrt felpuhító és a későbbi eltávolítást megkönnyítő termékeket – keratolitikumokat. A szemölcsök eltávolítására szolgáló alacsony hőmérsékletű gyógymódok, valamint néhány vírusellenes és immunotróp gyógyszer a vírusfertőzés elnyomására is szóba kerülnek.

A “saját kezűleg” a szemölcsök eltávolítására szolgáló készítmények rangsorolása tartalmazza az egyes pozíciók árait. Az ár minden tulajdoni formájú gyógyszertár átlagára lesz, és 2018 végéig érvényes. Megnyitja a szemölcsök elleni égető és mumifikáló hatású gyógyszerek listáját.

A legjobb szemölcs jogorvoslatok rangsorolása

Jelölés helyszín termék neve ár
Legjobb kauterizáló (koaguláló) szemölcs jogorvoslatok 1 Collomac 272€
2 Verrukatsid 203€
3 Solcoderm 954€
4 Condylin 660€
5 Lapis ceruza 123€
A szemölcsök kriokezelése “saját kezűleg” 1 CryoPharma és Wartner Cryo 849€
A legjobb keratolitikum szemölcsökre 1 Vartox – krémpaszta 182€
2 Salipod 92€
3 Szalicilsav 19€
A legjobb vírusellenes és immunológiai kezelések szemölcsök ellen 1 Oxolinum kenőcs (dioxotetrahidroxi-tetrahidronaftalin) 30€
2 Izoprinozin (Groprinosin, Normomed) 585€

A legjobb kauterizáló (koaguláló) szemölcs jogorvoslatok

A leggyakrabban használt kauterizáló szerek aktív savak, erős oxidáló szerek, amelyek a helyi nekrózis, azaz a szövetek elhalása felé hatnak. Miért nem használnak soha lúgokat, amelyek szintén sejtpusztulást okozhatnak?? Az a tény, hogy a savak szárító hatásúak, és a fehérje denaturációját okozzák, miközben korlátozzák a nekrózis területét. Megalvadnak (koagulálnak) a fehérjék. Lúg esetén az ellenkező folyamat játszódik le: a zsírok elszappanosítása a szövetek mélyén kezdődik, mivel a lúg feloldja a zsírt. Ha megpróbálja eltávolítani a szemölcsöt maró kálisóval, akkor egy laza, határtalan nekrózis zónát kap, amely szétterjed az oldalakra.

Ezért semmilyen esetben semnem alkalmazható öngyógyításkéntkoncentrált lúgos oldatok szemölcsök eltávolítására.

Milyen termékeket gyárt a modern gyógyszeripar, amelyek a kauterizáláshoz tartoznak??

Collomac

Értékelés: 4.9

Collomac

A Collomac szalicilsav és tejsav, amelyek kémiailag meglehetősen gyengék, valamint polidokanol. De a fehérjékre gyakorolt együttes hatásuk elég erős ahhoz. Együttesen keratolitikus hatást fejtenek ki, elpusztítják a keratinizált hámsejteket, fellazítják a szemölcsöt és hozzájárulnak a képződmény kémiai pusztulásához. Ami a polidokanolt illeti, a szemölcshöz közelítő erek mikrothrombózisát vagy szklerózisát okozza, és enyhe fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

A Collomacot csak külsőleg szabad alkalmazni, a csomagban található, a flakon fedelébe épített speciális ecset-polírozó segítségével. Naponta kétszer csepegtessen egy cseppet az oldatból a szemölcsre. Kiterjedt szemölcsképződés esetén, ha nagyobb bőrfelületet kell lefedni, egyszerre legfeljebb 1 ml oldatot vagy a teljes csomag 10%-át szabad használni. Gyermekek esetében csak egy szemölcsre alkalmazható. A szemölcsök mellett krónikus bőrkeményedések kezelésére és a láb bőrének durva hámfelületeinek lágyítására is javallott. Általában a gyógyszer alkalmazása nem tart tovább 1 hétnél. Ezt a terméket az egyiptomi Heinrich Mack cég gyártja, és egy 10 ml-es oldat egy kupakkal ellátott üvegben 350 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

A kezelés során a szemölcs körüli egészséges bőrön a duzzadt terület általában enyhén kipirosodik. Általában két nap múlva eltűnik, így nem kell tőle félni. Ez egy normális jelenség. A Kollomakkal történő kezelés fájdalommentes, és néhány nap múlva a szemölcsön sötétbarna heg keletkezik. Semmilyen körülmények között nem szabad eltávolítani; a hegnek magától le kell esnie. E kisebb kellemetlen tünetek mellett a szalicilátokkal szembeni intolerancia, a sav kölcsönhatása néhány más gyógyszerrel, például a cukorbetegségben használt szulfonilurea-származékokkal lehetséges. További hátrányok közé tartozik, hogy meg kell várni, amíg az oldat megszárad, nem szabad 1 év alatti gyermekeken használni, és ami a legfontosabb, csak egyszerű szemölcsökre alkalmazható, és nem szabad anyajegyekre, nemi szervi szemölcsökre, arcszemölcsökre vagy szőrrel fedett szemölcsökre alkalmazni.

Verrukatsid

Értékelés: 4.8

Verrukatsid

Ez egy hazai gyógymód a szemölcsök elleni küzdelemre, amelynek nagyon egyszerű összetétele van: aromás alkohol fenol és metakrezol. A két aktív vegyi anyag éget, koagulál és fertőtlenítő hatású. A Verrukatsid nemcsak a kéz és a láb bőrén lévő közönséges szemölcsök, hanem papillómák, száraz bőrkeményedések, keratomák és akut condilómák kezelésére is javallott.

Egyszer kell alkalmazni egy vékony fapálcikával a legfeljebb 2 mm-es kis szemölcsökre és papillómákra. Nagyobb sérüléseknél többszöri alkalmazás, általában három-négy, mindegyik kiszáradása után megismételve. Általában a kezeken és talpakon lévő szemölcsök teljes eltávolításához a Verrukatsidot 7-10 alkalommal kell alkalmazni 3 perces időközönként. Annak érdekében, hogy ne égesse meg a környező normál bőrt, elővigyázatosságból cinkpasztával kell körülvenni a szemölcsöt. Ami az akut kondilómákat illeti, ajánlott, hogy a Verrukatsiddal történő eltávolításukat dermatovenerológus vagy urológus végezze el. Az előző esethez hasonlóan a szemölcsökből heg keletkezik, amely átlagosan egy hét múlva magától lehullik.

Olvasson tovább  12 legjobb fájdalomcsillapító az ízületek számára

Ha a leesés után kiderül, hogy a tömeget nem távolították el teljesen, újra lehet kezelni. Szükség esetén akár 4 vagy 5 ismételt alkalmazás is lehetséges. Ezt a gyógyszert a hazai gyógyszergyár Retinoids gyártja, és 2 ml-es üvegben van, és költsége 240 rubel.

Előnyök és hátrányok

A Verrucacid hátránya a meglehetősen durva hatás, mivel az összetevők nem specifikusak és dermatotropikusak. Magas általános aktivitásuk ellenére nem biztos, hogy azonnali hatásuk van, és szélsőséges esetekben akár 5 kezelés is lehet, ami összesen több mint egy hónapot vesz igénybe. A Verrukatsid ellenjavallt a nyálkahártyán és az ajkakon lévő tömegek jelenlétében, hét év alatti gyermekeknél, valamint az elváltozás területének korlátozásával. A szisztémás felszívódás elkerülése érdekében nem szabad 20 négyzetcentiméternél nagyobb bőrfelületen alkalmazni. Másrészt előnye a könnyű használat és az alacsony ár.

Solcoderm

Értékelés: 4.8

Solcoderm

Az igazi “pokoli keverék” a szemölcsökre a Solcoderm. Réz-nitrátot, erős salétrom- és ecetsavat, valamint tej- és oxálsavat tartalmaz. Folyékony formában kapható. Egy csomag csak egy 0,2 milliliteres ampulla, majdnem 2-3 csepp. A kis mennyiségek biztonsági okokból. A nagyon erős savak súlyos égési sérüléseket okozhatnak, különösen ha lenyelik, illetve a szembe jutnak, és anyagi károkat okozhatnak.

A szolkoderm kezelés gyorsan a sérülés kiszáradásához és elhalásához vezet. A bőrre felkenve kezdetben elszíneződik, majd később halvány vagy sárga színűvé válik. Ez a kiszáradás és mumifikálódás jellegzetes jele. A szövet már halottnak tekinthető, és ekkor már csak vizet kell veszítenie és sötétbarnára kell színeződnie. A keletkező heg néhány nap múlva magától fájdalommentesen lehámlik.

A Solcodermet közönséges és talpi szemölcsökre alkalmazzák; akut condyloma és bizonyos típusú naevusok esetén is alkalmazható, de jóindulatúnak kell lennie. Ha figyelmetlenül csökkenti a szemölcsöt, a túladagolás hatásai és a mély szöveti rétegek károsodása léphet fel, ezért a Solcoderm-et orvosnak kell alkalmaznia, vagy közvetlenül orvosi felügyelet mellett, és a bőrfelületet etil-alkohollal vagy éterrel kell kezelni. Először el kell távolítani a szemölcsök keratinos rétegét, ha van ilyen. Az epidermisz nekrózisának javítása érdekében kívánatos ezeket a területeket 70%-os etanollal kezelni a Solcoderma alkalmazása és szárítása után naponta legfeljebb 3-szor.

Termel Solcoderm cég Valeant, és a költségek egy ilyen kis fiola 955 rubel, ami az egyik legdrágább a széles gyógyszertári értékesítésben. Ha a mennyiség 2 ml volt (csak 2 cc. Ha van egy magányos szemölcs (sm), akkor ez az ampulla körülbelül 10 000 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

A Solcoderm előnye a gyors hatás, a magas aktivitás, a mellékhatások pedig a rövid ideig tartó kisebb égés, majd az esetleges hegesedés. A Solcoderm hátránya a rendkívül magas ár, figyelembe véve a rendkívül alacsony csomagolási mennyiséget és a nyersanyagok olcsóságát, amelyeket több tíz tonnában állítanak elő a vegyi üzemekben. A kényelmetlenséget az jelenti, hogy az egészségügyi személyzetet be kell vonni a folyamatba, az erős etil-alkohol későbbi használatát, valamint az oldat kémiai instabilitását. Ez azt jelenti, hogy egy ampulla csak egy szemölcs kezelésére szolgál, és csak egyszer. Ez bizonyára nagyon drága. Egyébként nagyon hatékony, és egy magányos és kis szemölcsös beteg esetében a Solcoderm kiváló választás. Természetesen, ha van egy ezer rubel egy “egyszeri” eljárásra.

Condylin

Értékelés: 4.7

Condylin

Ahogy a neve is mutatja, ez a Yamanouchi termék az akut condyloma megszüntetésére szolgál. És bár a kondilómák nem egészen szemölcsök, legalább egy olyan terméket, amelyet kifejezetten a kondilómák csökkentésére terveztek, fel kell venni a minősítésbe. A Condylinum podofillotoxint tartalmaz, amely nemcsak kauterizáló és mumifikáló hatású, mint korábban, hanem úgynevezett antimitotikus hatású is. Az interneten található analfabéta cikkekben néha azt írják, hogy “antimycotic”, azaz gombaölő, de a gombának semmi köze hozzá. Antimitotikus – azt jelenti, hogy “megakadályozza a mitózist”, azaz a sejtosztódást és a szaporodást. Ezért kerül a Condylin lényegesen többe, mint elődei, mert a kémiai pusztítás mellett “betiltja” a sejtosztódást, és megakadályozza a visszaesést.

Tudnia kell, hogy a Condylin kifejezetten csak akut condyloma kezelésére készült, és nem szabad szemölcsökre alkalmazni, mivel nem valószínű, hogy valódi hatása van. A speciális applikátorok, amelyek a csomaghoz vannak rögzítve, egy műanyag gyűrű hosszú nyéllel. Az oldatba kell mártani, majd a kondilómára helyezni, így minden oldalát bevonva. A Condylin-t így kell alkalmazni 3 napig, reggel és este, 12 óra elteltével. A 4 napos szünet után folytassa a kezelést még legalább egy napig. A tanfolyam nem haladhatja meg az 1 hónapot. Egy 3,5 ml-es, 0,5% hatóanyagot tartalmazó Condylin csomag ára átlagosan 3000 RUB.

Előnyök és hátrányok

A Condylinum egy erős, modern termék, amely hosszú ideig tart. De ajánlatos pontosan a kondilómákra alkalmazni, mivel meglehetősen allergizáló hatású. A mellékhatások közé tartozik a viszketés, égés, kis fekélyek, gyulladásos tünetek, duzzanat, bőrpír és fájdalom. Ezért tanácsos orvosi felügyelet mellett kezelni. Mielőtt elkezdi alkalmazni a terméket, kenje be a környező egészséges szöveteket (pl. a pénisz fején) cinkkenőccsel vagy vazelinnel.

Lapis ceruza

Értékelés: 4.6

Lapis ceruza

A lapis lapis az ezüst salétromsav, amely szintén a kauterizáló készítmények közé tartozik. A lapis ceruzát nemcsak az orvostudományban, hanem az ékszerekben is használják: a fémen való alkalmazása lehetővé teszi az arany és a hamisítvány megkülönböztetését. A modern orvostudományban szinte elfelejtették, de a semmiért. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása mellett a lapis ceruza nagyon jó a bőr égetésére és elhalására is. Ha kis szemölcsök vannak a kezén vagy a lábán, ha azonnal használ egy lapis ceruzát, akkor megszabadulhat tőlük drága készítmények nélkül. Az ezüst-nitrát baktériumölő hatású, és megakadályozza a humán papillomavírus (HPV) kifejlődését a szemölcsökben.

Hogyan használjunk egy lapis ceruzát a szemölcsök eltávolítására?? Ehhez áztassa a hegyét hideg vízbe, és naponta egyszer vagy kétszer dörzsölje a szemölcsöt. Minden ceruza használati utasítást tartalmaz, és a kezelés időtartamát ezen utasítások alapján kell meghatározni. Az Ignakamf Ltd. gyártja. Manturovo. Egy ceruza 145 rubelbe kerül, nagyon olcsó.

Előnyök és hátrányok

A lapis ceruza egy olcsó, első vonalbeli kezelés, amely képes felszámolni a közönséges vulgáris szemölcsöket, amint azok megjelennek, és nagyon hatékony lesz. Talán csak az ezüsttel szembeni túlérzékenység akadályozza meg a használatát. A szemölcsök használatának ellenjavallatai közé tartoznak a nyálkahártyák, az ajkak vörös szegélye és a szemkörnyék, és nem szabad a Lapis Lazuli-t egészséges bőrre alkalmazni, mivel kémiai égési sérüléseket okozhat, még akkor is, ha azok nem olyan kifejezettek.

Olvasson tovább  13 a legjobb kézfertőtlenítők közül

Kézzel segített szemölcs krioabláció

A kauterizáló szerek használata nem teljesen biztonságos. Van egy teljesen más megközelítés a szemölcsök elpusztítására, amely az ultraalacsony hőmérséklet alkalmazása. Erre a célra általában folyékony nitrogént használnak. Nincs szükség képzésre, magad is meg tudod csinálni, mivel nincs speciális technika hozzá. A szemölcsök azonnali lefagyasztása azonnal fájdalommentes, vagy legfeljebb enyhe kellemetlenséget okoz.

A hideg azonnal megalvasztja az ereket, így az ilyen típusú eltávolításnál nem jelentkezik vérzés. Ha a folyékony nitrogént helyesen alkalmazzák, a kriosebészet nem okoz hegszövet kialakulását. Milyen modern készítményeket árulnak a gyógyszertárakban a szemölcsök extrém hideggel történő eltávolítására?? A választék kicsi. A mai hazai piacon két nyugati termék létezik: a Cryopharma és a Wartner Cryo. Nézzük meg őket. Mivel a készítmények nagyon hasonlóak, nincs értelme külön tanulmányozni őket. A különbség az, hogy a Wartner Cryo 15 ml-rel nagyobb dobozban van, más a neve, és Írországban gyártják. Nagyjából ugyanannyi az áruk: 900 felett, de 1000 rubel alatt 2018 végén.

Cryopharma és Wartner Cryo – európai minőségű krioabláció

Értékelés: 4.8

Cryopharma

A CryoPharma nitrogén 35 ml-es aeroszolos dobozban, amelyet a holland Pharma Spray gyárt. Ez a termék képes eltávolítani a kis és közepes méretű szemölcsöket, beleértve a tüskés és talpi szemölcsöket is. A hatóanyag folyékony nitrogén, amelyet a palackból nyomás alatt, mínusz 196 fokos hőmérsékleten dobnak ki. Gondosan tanulmányozza az utasításokat: a dobozhoz egy speciális applikátor van rögzítve, amelyet a dobozra kell helyezni, majd határozottan a szemölcsre helyezni, majd nyomja meg a dobozt. A megfelelő alkalmazás jele az enyhe égő érzés, és a szemölcs teljes kifehéredése a nitrogénnek való kitettség után.

Általában a hűtés időtartama a szemölcs méretétől függően változik. Kisebb szemölcsök esetében 10 másodpercig tart, a vastag keratinizált hámréteggel borított talpi szemölcsök esetében azonban az expozíciós idő akár 40 másodperc is lehet. Általában egyetlen ülés elegendő. Ha a szemölcs nagyon régi, vagy nagyon keratinos felületű, két, vagy akár három krioterápiás kezelésre is szükség lehet. Ha 3 kezelés után a szemölcsöt nem sikerült eltávolítani, forduljon szakemberhez. Az átlagos költség egy léggömbre 950 rubel.

Előnyök és hátrányok

A kriodesztruktív kezelés általános előnyeit e szakasz bevezetőjében ismertettük. A készítmények valóban nagyon praktikusak, az applikátor (a Wartner Cryo is tartalmaz egy applikátort) lehetővé teszi, hogy teljesen befedje a szemölcsöt, és nem okoz nitrogénszivárgást. Azonban nem mindig lehetséges a szemölcs megfelelő eltávolítása azonnal. Bizonyos esetekben nem lehetséges a nehezen hozzáférhető hely, például a hónalj hátsó részén lévő szemölcs kezelése. Egy nagy szemölcsöt több lépésben kell eltávolítani, és egy flakon csak 12 szemölcshöz elegendő, feltéve, hogy azok nem nagyok. A behatolás mélységét is elég nehéz ellenőrizni: ha a hideg a szükségesnél nagyobb szövetkárosodást okoz, heg alakulhat ki.

Gyakran előfordul, hogy a beavatkozás után néhány napig enyhe fájdalom, égő érzés és a bőr hiperémia jelentkezik. A kémiai heggel ellentétben a hidegfagyasztással hosszabb a gyógyulási idő, amely akár egy hónapig is eltarthat. Végül, a krioabláció egy “pontatlan” kezelés, és ahhoz hasonlítható, mintha olyan területekre lőnének, ahol. Míg ugyanezen Solcoderm alkalmazása nagyon pontosan elvégezhető, a folyékony nitrogént nyomás alatt soha nem lehet ilyen pontossággal permetezni, és a hűtési terület sokkal nagyobb lesz, mint a szemölcs. Az egészséges területeket szinte mindig érinti a krioabláció.

A legjobb keratolitikum a szemölcsökre

A keratolitikusok gyakran mind az első, mind a második csoportba tartozó jogorvoslatok megmentésére szolgálnak. Ha a szemölcsöt nagy és vastag kemény szaruréteg borítja, akkor azt nehéz vegyszerekkel marni, és lehet, hogy nem fagy meg azonnal. Ezért a krioabláció vagy a kémiai nekrózis előtt néha szükséges a vastag, talpi szemölcsök, valamint más, vastag, szaruréteggel rendelkező, lokalizált szemölcsök bomlásának eltávolítása. Erre szolgál a keratolitikus csoport.

Vartox – krémpaszta

Értékelés: 4.9

Vartox - krémpaszta

A Vartox egy krémes paszta, valahol a folyadék és a sűrű paszta között. Önmagában is képes a kis szemölcsök és a talpi szemölcsök kezelésére, és nem igényel agresszív kémiai vagy krio-destruktív technikákat. Hatása az, hogy a karbamid vagy karbamid intenzíven puhítja a bőrt és eltávolítja a szaruréteget, míg az édesgyökérben található glicirrizinsav segít elnyomni a humán papillómavírust.

Egyes esetekben a szemölcs gőzölésével együtt alkalmazzák, majd a szemölcsöt forró vízben gőzölve, habkővel vagy lábszivaccsal óvatosan megdolgozzák. Miután a szemölcs megpuhult és a szaruréteg jelentősen összezsugorodott, vegyen egy vattakorongot, vigye fel a krémes pasztát, és vigye fel a megpuhult és gőzölt szemölcsre. Ezt követően az érintett területet vakolattal kell lezárni, és kerülni kell a vízzel való véletlen érintkezést. A kenőcs hatóideje egy nap. Ezután a maradék pasztát lemossuk, és a folyamat megismétlődik. Általában néhány kezelés után, de nem több, mint öt, a szemölcs eltűnik. A Vartox krémpaszta alkalmazása között népi gyógymódokat is alkalmazhat, például fokhagymagerezdeket, vagy ezt a pasztát felváltva egy speciális keratolitikus tapasz alkalmazásával. A 20 g krémpasztát tartalmazó tubus 270 rubelbe kerül, a Zelena Dubrava, Oroszország gyártja.

Előnyök és hátrányok

A Vartox krémpaszta előnye az olcsósága és széles körű elérhetősége, míg hátránya a szemölcs eltávolításának meglehetősen hosszú folyamata, és a kéz szárazon tartásának szükségessége. És ha a szemölcs a testen van, akkor a kezelés alatt rendszeresen tartózkodnia kell a vizes eljárásoktól. További hátránya, hogy a szemölcsöt speciális kaparóval vagy habkővel kell kezelni. Ha nem eléggé gőzölt, károsíthatja a képződményt, vérzést vagy akár fertőzést is okozhat, ezért az első alkalmazásnak nagyon óvatosnak kell lennie, ne siessen, gőzölje a szemölcsöt a lehető legjobban, és a vakolat alkalmazása előtt használjon fertőtlenítőszert: hidrogén-peroxidot, gyenge kálium-permanganát-oldatot vagy akár rendszeres kölnit.

Salipod

Értékelés: 4.8

Salipod

Ha elmegy a gyógyszertárba, és kér egy vakolatot a talpi szemölcsökre, akkor nagy valószínűséggel Salipodot fognak felajánlani. Ez a hazai Veropharm cég terméke, amely széles körben elérhető a gyógyszertárakban és olcsó. Tehát a tapasz 60 négyzetcentiméter (6 * 10) ára átlagosan csak 80 rubel. Hatékony keratolitikus szalicilsavat tartalmaz, amely intenzíven puhítja a keratinizált felületet, és gátolja a gombák és mikroorganizmusok szaporodását rajta. További összetevők a kén, amely szárít és megakadályozza a hólyagosodást. További összetevők: gyanta, lanolin és szerves gumi. Puhítja a bőrt, fertőtlenít és serkenti az új szövetek képződését, míg a gumi biztosítja a tapasz rugalmasságát és tapadását a bőrhöz.

Olvasson tovább  A 8 legjobb orvosság álmosság ellen

A talpi szemölcsök és a különböző típusú bőrkeményedések, beleértve a pilar szemölcsöket is, kezelése megegyezik a fent leírt Vartox krém kezelésével. Először gőzölje be a tyúkszemet vagy szemölcsöt, fertőtlenítés után óvatosan súrolja le habkővel vagy egy speciális kaparóval, majd 24 órán át alkalmazzon tapaszokat az érintett területre. Ezután a területet újra kezelik, és az egészet megismétlik.

Előnyök és hátrányok

Ha a Salipodot egy utólagos kauterizáló szerrel, például Solcodermmel vagy mindkettővel kombinálják, akkor a szemölcs előkezelésének köszönhetően kettős hatás érhető el: a szemölcs eltávolítása és a drága Solcoderm alacsonyabb felhasználása. Ezért, míg a Solcoderm “egyszeri” gyógymód, a Salipod használatával nem egy, hanem két vagy akár három szemölcsöt is eltávolíthat.

Szalicilsav

Értékelés: 4.8

Szalicilsav

Végül a szalicilsav is használható a szemölcsök felpuhítására. A koncentrációnak azonban magasnak kell lennie, legalább 10%-osnak. Ugyanakkor a gyógyszertárakban a sav meglehetősen gyenge koncentrációban található, amely nem haladja meg az 1 vagy 2% -ot. De ha sikerül megfelelő terméket találnia, akkor naponta egyszer alkalmazhatja a szemölcsre, és a területet a felhordás előtt ugyanúgy kezelheti, mint a Salipod és a Vartox krémpaszta esetében. Ez az olcsó módszer kis szemölcsök esetén alkalmas, mivel a szalicilsav önmagában alkalmazva nagyobb az égési sérülések kockázata, nem javítja a bőr trofikus állapotát vagy gyógyulását, és ha csak nagyon kis területeken alkalmazzák. Talán az összes eszköz közül a legolcsóbb, mert egy üveg szalicilsav 10-60% -os erősségű szalicilsavból vásárolhat egy 50 rubelt nem meghaladó összegért, és hosszú ideig tart.

Előnyök és hátrányok

A szalicilsavas kenőcs alkalmazásának egyik előnye az egyszerűség és az alacsony költség, de nem szabad spórolni az egészséggel, és a kisebb szemölcsök felpuhításához és eltávolításához speciális termékeket, például Vartox pasztát vagy Salipodot kell használni. Vannak specifikus ellenjavallatok is. Így a szalicilsav ellenjavallt súlyos krónikus bőrbetegségek, pikkelysömör, dekompenzált cukorbetegség és a szemölcs rosszindulatú átalakulásának gyanúja esetén.

A legjobb antivirális és immunrendszeri jogorvoslatok szemölcsök ellen

Végül, a szemölcsök csökkentésére szolgáló gyógyszerek értékelésének következtetéseként figyelembe kell vennünk azokat a gyógyszereket, amelyek nemcsak helyileg hatnak, hanem szisztémás hatást is kifejtenek. Ez a vírusellenes és immunmoduláló gyógyszerek csoportja. Alkalmasak a szemölcsök kezelésére, ha a szervezetben a humán papillomavírus tartósan fennáll, alacsony immunválasz mellett. Számos immunhiányos és egyéb kóros állapot esetén javallott.

Nincs értelme immunmoduláns vagy vírusellenes kezelést felírni azoknak az embereknek, akiknek egyetlen szemölcsük van, amelyet valószínűleg önmaguk is tudnak kezelni. De visszatérő condylomatosis esetén az anogenitális terület elváltozásaival, herpeszfertőzés jelenlétével a szervezetben, ilyen eszközök jelennek meg.

Magukat a szemölcsöket nem gyógyítják, és a tabletták vagy injekciók szedése után ezek a képződmények nem reszorbálódnak vagy nem esnek le. De az immunkészítmények megakadályozzák a visszaesést, vagy a szemölcsök új helyeken történő kialakulását. Tekintsük a tablettákat és a helyi jogorvoslatokat, és ezek közül a legismertebb a közös oxolinum kenőcs.

Oxolinum kenőcs (dioxotetrahidroxi-tetrahidronaftalin)

Értékelés: 4.9

Oxolinum kenőcs

Mindannyian megszoktuk, hogy az oxolinum kenőcsöt az orrjáratok kenésére gyártják, megelőzésképpen az influenzajárványok idején. De a szemölcsökre gyakorolt vírusellenes hatáshoz nagyon eltérő kenőcsre van szükség, 6-szor erősebb koncentrációval, vagy 3% -kal. Ha megvásárolta ezt a kenőcsöt, naponta egyszer-háromszor kell alkalmaznia hosszabb ideig, ami egy hónaptól két hónapig tarthat. Lehetőség van arra is, hogy a szemölcsöt éjszaka a kenőccsel betapogassák, majd viaszpapírt helyezzenek a kötés alá, hogy a kenőcs hosszú ideig hatni tudjon. Ez a gyógymód segít jelentősen csökkenteni a herpeszvírusok, papillomavírusok és a molluscum contagiosum aktivitását. Az Oksolin kenőcsöt a Tula gyógyszergyár gyártja, és 10 g-os tubus 3%-os koncentráció 340 rubelbe kerül. Ez sokkal drágább, mint a szokásos 0,25%-os orrkenőcs, amely 20-30 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

Az oxolinum kenőcs előnye a kémiai inertitás, a vírusellenes kezelés és a keratolitikus gyógyszerek alkalmazásának kombinálásának lehetősége, valamint a kriodesztráció előtti előkezelésként történő felhasználás. Tehát, ha egy beteg észrevette, hogy a szemölcs kémiai eltávolítása vagy a folyékony nitrogénnel történő megsemmisítése visszaesést okoz (ami a vírus aktivitását jelzi), az oxolinum kenőcs előzetes alkalmazása jelentősen csökkentheti a szemölcs megismétlődésének képességét. A hátránya az, hogy ez egy meglehetősen kényelmetlen és hosszú kúra, amelyet inkább arra terveztek, hogy “kiéheztessék a vírust” immunhiányos állapotokban. Tehát ha valaki gyors hatást akar, akkor ez a módszer nem megfelelő számukra.

Izoprinozin (Groprinosin, Normomed)

Értékelés: 4.8

Groprinosin

Az izoprinozin erős immunstimuláns, és számos vírusos betegség ellen használják, mind akut, mind krónikus betegségek ellen.. krónikus forma. Az előbbiek közé tartozik az influenza, a kanyaró, a bárányhimlő, a monocitikus torokgyulladás (vagy fertőző mononukleózis). A krónikus vírusos megbetegedések közül a papillomavírus-fertőzés a szemölcsök leggyakoribb oka. A termék 500 mg-os tablettákban kapható, és immunstimuláló hatása a T-helper populációban lévő receptorok expressziójával és a citotoxikus limfociták aktivitásának növekedésével jár együtt. Egy felnőttnek naponta 6-8 tablettát kell bevennie, a jelenlegi adag 50 mg/testsúlykilogramm naponta, 3 adagra elosztva. A kezelés időtartama: 1-2 hét. Egy 30 tablettás csomag, amely alig elegendő egy felnőtt számára egy hétig, meglehetősen drága – 1100 rubel. A portugál Lusomedicals által gyártott termék.

Ezt a gyógyszert orvosnak kell felírnia, alacsony immunogram alapján, és általában egy vagy két szemölcs nem elég ahhoz, hogy 1000 rubelt pazaroljon. Az izoprinozinnal történő kezelés ezért csak magas vírusaktivitás esetén indokolt, amelyet olyan vizsgálatokkal határoznak meg, mint a vérplazmában lévő antitestek és a humán papillomavírus PCR-tesztjei.

Előnyök és hátrányok

Ennek a gyógymódnak a hátránya, mint már említettük, hogy nem képes helyi kezelés nélkül kezelni a szemölcsöket. Minden immunvegyület profilaktikus jellegű. Az izoprinozin “fedezetként” alkalmazható, amikor a szervezetben magas a vírusaktivitás, így elkerülhető a visszaesés és a régi szemölcsök helyébe lépő új szemölcsök kialakulása. A relatív hátránya a magas ár, míg az előnye az immunrendszer szisztémás befolyásolásának lehetősége és a szervezet ellenálló képességének fejlesztése nemcsak a humán papillomavírussal szemben, hanem az influenza és az adenovírus fertőzés járványai során is.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: