18 legjobb gyógymód a máj számára

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánt, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

A májat nem véletlenül nevezik a test biokémiai gyárának. Olyan sokféle anyagcsere, új vegyületek szintézise, káros és felesleges molekulák lebontása zajlik, hogy a máj hőmérséklete sokkal magasabb, mint a többi belső szervé. Az ókori mitológia óta tudjuk, hogy az isteneket hívó pap az állatáldozat gőzölgő máját tartja kezében. És ez igaz: a máj normál hőmérséklete több mint 40 fok, így el lehet képzelni a benne zajló biokémiai folyamatok intenzitását. oktatás 1 A máj normál hőmérséklete több mint 40 fokos.

A máj felelős a szervezetünkben lévő fehérjék nagy részének szintéziséért, az immunglobulinok, vagyis az antitestek előállításáért. A máj szintetizálja az epét, amely lebontja a zsírokat, újrahasznosítja és lebontja a feleslegessé vált fehérjemolekulákat és a hemoglobint. Maga a máj azonban szinte soha nincs nyugalomban.

Emlékezzünk arra, hogy a bélben képződött emésztőpép felszívódik a bélfalba, de nem kerül azonnal a véráramba. Minden, amit az ember megeszik, először áthalad a portális keringési rendszeren vagy a májon. Csak miután a máj alaposan ellenőrizte a bélben képződött és felszívódott molekulákat, dönt arról, hogy mit kezdjen ezekkel a fehérjékkel, zsírokkal és szénhidrátokkal. Ezek közül néhányat a máj bont le, néhányat a máj metabolizál, néhányat pedig a máj semlegesít. Egyes vegyületek, ha egyszer felszívódtak a bélben, soha nem hagyják el azt. Ezért alapvetően tévednek azok, akik azt gondolják, hogy a máj éjszaka pihen. A máj sosem pihen. Ezért olyan csodálatos a sejtregeneráló képessége.

Vannak-e hatékony módszerek a máj tisztítására, gondozására, vagy ahogy mondani szokták, a “máj tisztítására”?? Igen, vannak. Fontos megérteni, hogy a máj nem szűrő, nem rongy vagy szivacs. Öntisztító és önmegújító képessége meghalad minden elképzelhető és elképzelhetetlen lehetőséget és elvárást. A legjobb módja az egészségének védelmének ezért az egészséges életmód néhány egyszerű szabályának betartása. De ha ez nem elég, milyen gyógyszerek állnak rendelkezésre a máj jó állapotban tartására??

Ez a lista tartalmazza a leghatékonyabb és legnépszerűbb növényi és állati hepatoprotektorokat, valamint különböző vegyületeket, a szabadgyökös oxidáció megelőzésére szolgáló gyógyszereket, monoterápiákat. Ezek a rangsorok nem tartalmazzák az epehajtó gyógyszereket, mivel ellenjavallatok jelenlétében történő ellenőrizetlen használatuk súlyos szövődményekhez vezethet. Ez mechanikai károsodás esetén fordulhat elő: az epe normális kiáramlásának akadályai. Ezért a koleretikus szerek alkalmazása csak konzultáció, vizsgálat és felírás után lehetséges.

Az alább felsorolt összes jogorvoslatot az ATC besorolása szerint rendeztük el. A lista nem minősíti a teljesítményt vagy a népszerűséget, és ez a cikk csak iránymutatásul szolgál. Az alábbi anyag nem minősül értékesítési ajánlatnak. Bármilyen gyógyszert orvosnak kell felírnia, figyelembe véve az indikációkat és ellenjavallatokat. Az átlagos kiskereskedelmi árak listája, amely az Orosz Föderáció minden tulajdonformájú gyógyszertárára érvényes 2021 februárjában.

A jelen anyag egyetlen információforrása a májbetegségekre vonatkozó jóváhagyott nemzeti és nemzetközi klinikai iránymutatások és protokollok, orvosi folyóiratokban megjelent cikkek, valamint a nemzetközi, szakértői értékeléssel rendelkező adatbázisokban, például a Pubmedben található publikációk. A gyógyszerre vonatkozó információk forrása a hivatalos használati utasítás volt, amely a nyilvánosság számára hozzáférhető a következő weboldalon található

A legjobb májtermékek

Jelölés eesto Név Ár
Lényeges foszfolipidek 1 Essenciale (Rezalut Pro, Fosfonziale) 1 468 €
2 Phosphogliv (glicirrizinsav + foszfolipidek) 477 €
3 Esliver forte (foszfolipidek+vitaminok) 322 €
Gyógynövényes gyógymódok a máj kezelésére 1 Hepatrin (lecitin) 249 €
2 Livolin Forte 414 €
3 Ovesol (zabkivonat, kurkuma, immortelle, menta) 203 €
4 LIVE 52 348 €
5 Carsil (máriatövis) 363 €
6 Sibektan 122 €
7 Silimar 109 €
8 Taxifolin Baikal, vagy dihidrokvercetin 1 350 €
Monopreparátumok 1 Hepa Merz (ornitin) 1 193 €
2 Heptral (admetionin) 1 724 €
3 Laktulóz (Dufalac) 298 €
4 Bicyclol: Árvezető az étrend-kiegészítők között 1 900 €
5 Ursofalk (ursodeoxikolsav) 830 €

Lényeges foszfolipidek

A hepatoprotektorok új csoportja az úgynevezett esszenciális foszfolipidekkel kezdődik. Ezek olyan anyagok, amelyek a sejtmembrán szerkezetek előanyagai. Ezek közé tartoznak a lecitinszármazékok, a foszfatidil-kolin, a glicerofoszfolipid-származékok, az inozitol és a szfingozin. A foszfolipidek funkciója kulcsfontosságú: fenntartják a sejtmembránok állandóságát, elektromos töltését, és biztosítják a sejtek plaszticitását.

A foszfolipidek biológiai szállító szerepe a zsírsavak, a koleszterin és a zsírok szállításában nagyon fontos. Az ebbe a csoportba tartozó vegyületek közül sokan különböző vegyületek intracelluláris hordozóinak tekinthetők, és számos májfunkció végső soron a normális szerkezetüktől és az anyagcserében való részvételüktől függ.

Essenciale (Resalut® Pro, Fosfonziale)

Értékelés: 4.9

Essenciale (Rezalut Pro, Fosfonziale)

Megnyitja az alapvető foszfolipideken alapuló hepatoprotektorok csoportját az ősük – a gyógyszer Essenciale, amely nem kombinált, és csak ezeket a szójababból származó összetevőket tartalmaz, amelyek kolin alapúak. Amint fentebb említettük, a különböző destruktív májbetegségek a sejtek szintjén kezdődnek, a sejtmembrán struktúrák megzavarásával. Ezeket az alapvető foszfolipideket hasznosításukhoz használják fel.

A gyártó szerint a termék telítetlen molekuláinak magasabb tartalma miatt aktívabbnak tekinthetők. Ezért nagyobb valószínűséggel épülnek be a sérült membránhelyekre, és elősegítik a membrán megújulását. Az Essenciale rendszeres adagolásának eredményeként a máj szintetikus és méregtelenítő tulajdonságai fokozódnak.

A készítményt különböző krónikus májbetegségekben, például krónikus hepatitisben, alkoholos májbetegségben, zsíros degenerációban, terhes nők és gyermekek toxikózisában szenvedő betegeknél alkalmazzák. Az Essenciale javítja az epekövességet és a krónikus toxikus májkárosodást. A pikkelysömör külön indikáció, de a komplex terápia részeként. Az Essenciale kapszulát naponta 3-szor 2 kapszulában, étkezés közben kell bevenni. Az Essenciale-t a jól ismert németországi Natermann gyártó gyártja, és egy 90 kapszulát tartalmazó csomag ára 1200 rubel. Ennek megfelelően az egy hónapos kezelés 2400 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

Ennek a gyógyszernek az előnye a jó tolerálhatósága lesz: talán nem csak a szójababokkal szembeni intoleranciában szenvedő betegek számára mutatják ki – a foszfolipidek forrásai. Kisebb mellékhatásokat okozhat, amelyek közé tartozhat a hasi diszkomfortérzés és a laza széklet, valamint az allergiás reakciók is. A vizsgálatok hiánya miatt ellenjavallt, ha Ön 12 évesnél fiatalabb.

Fosfogliv (glicirrizinsav + foszfolipidek)

Értékelés: 4.9

PHOSPHOGLIV (glicirrizinsav-foszfolipidek).png

A Fosfogliv egy sor alapvető foszfolipid mellett tartalmaz egy növényi összetevőt is. Ebben az esetben a glicirrizinsav nátriumsójáról van szó. A glicirrizin az édesgyökér aktív biológiai összetevője. A Fosfogliv-vel végzett kezelés nemcsak a májat védi a toxikus anyagok és az aktív metabolitok káros hatásaitól, hanem membránstabilizáló és immunogén hatása is van, ami növeli a nem specifikus vírusellenes rezisztenciát. Ugyanakkor a készítményben lévő sejtmembránok fő eleme a foszfatidil-kolin lesz. A glicirrizinsav gyulladáscsökkentő hatást kölcsönöz a hatóanyagnak.

Ezért a Fosfogliv nemcsak a toxikus és alkoholos májkárosodás komplex kezelésében, hanem a B, C és Delta vírusos hepatitisben, a különböző etiológiájú májfibrózis vagy májzsugor komplex kezelésében is javallott. Felnőtteknél és 12 évesnél idősebb gyermekeknél – 2 kapszula naponta 3-szor, mint az előző esetben. A kúra átlagos időtartama általában 3 hónap, és az orvos előírása esetén folytatható. Termel Fosfogliv hazai gyógyszeripari vállalat Pharmstandard, egy 50 kapszulából álló csomag átlagosan 500 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

A Fosfogliv hátrányai közé tartozik a meglehetősen magas tanfolyam ára. Végül is, egy 50 kapszulából álló csomag 8 nap alatt elfogy, és egy három hónapos tanfolyam több mint 10 ilyen csomagot igényel, és ennek megfelelően a teljes összeg meghaladja az 5000 rubelt tanfolyamonként. Másrészt jól tolerálható, nincsenek gyógyszerkölcsönhatásai, és a különböző mellékhatások előfordulása nem haladja meg az egy esetet 10 000 felhasználásból. Másrészt azonban nem szabad szedni antifoszfolipid szindróma jelei, terhes és szoptató nők, 12 év alatti gyermekek esetében. A portális vénában megnövekedett nyomás tüneteinek jelenlétében, azaz portális hipertónia fennállása esetén óvatosságra van szükség, és az adagolást orvosnak kell előírnia és felügyelnie.

Essliver forte (foszfolipidek + vitaminok)

Értékelés: 4.9

Esliver forte (foszfolipidek+vitaminok)

Egy másik komplex hepatoprotektor az Essliver Forte. Kapszulákban kapható egy jól ismert gyógyszergyártó cégtől, a Nizhpharmtól. Ez a termék foszfolipideket tartalmaz, csakúgy, mint az Essenciale, és a többi előny szinte egyenlően oszlik meg a különböző B-csoportú vitaminokon, az alfa-tokoferolon és a nikotinamidon. Nemcsak a májsejtek membránjait javítja, hanem a nikotinamidnak köszönhetően lipidcsökkentőként is működik, és csökkenti a plazma glükózszintjét.

A készítményt különböző akut és krónikus májbetegségek, alkoholos májkárosodás, májzsugor, májcirrózis, krónikus májelégtelenség kezdeti stádiumában és kábítószerrel való visszaélés kezelésében alkalmazzák. Az Eslivert sikeresen alkalmazták védőszerként a kemoterápia és a sugárterápia hátterében a rákos betegeknél, a pikkelysömörben diagnosztizált betegeknél. Használja az Esliver Forte-t a szokásos adagolásban: napi 2-3 alkalommal két kapszula, átlagosan 3 hónapos kúra esetén. Az 50 kapszulából álló csomag ára 430 rubel.

Előnyök és hátrányok

Az összes korábbi készítményhez hasonlóan a plusz mellékhatások jó tolerálhatóság és kevés mellékhatás, főként az egyéni intoleranciához (nikotinsav) kapcsolódóan. De egy valóban súlyos és aktív májbetegségben szenvedő beteg esetében csak egy hepatoprotektív gyógyszer, ha azt más gyógyszerek, étrend és más kezelések nélkül szedik, nem hoz régóta várt eredményeket. oktatás 1 A hepatoprotektív gyógyszer, ha más gyógyszerek nélkül, diéta és más kezelések nélkül szedik, nem hoz régóta várt eredményeket. Csak akkor segíthet a fenti tüneteken, ha más kezelésekkel kombinálják. Ezenkívül az Esliver nem alkalmas hosszú távú kezelésre, és drága. Mint korábban, egy csomag csaknem egy heti kezelésre elegendő, és egy három hónapos kúra meglehetősen drága lesz.

Olvasson tovább  11 Top jogorvoslatok szemölcsök

Gyógynövényes gyógymódok a máj tisztítására

Ezek a hepatoprotektorok már nem tartalmaznak esszenciális foszfolipideket, és vagy egyetlen frakcióval vagy növényi kivonattal helyettesítik őket. Például a Hepatrin lecitint tartalmaz foszfolipid prekurzorként, az Ovesol összetételében pedig kurkuma, immortelle, menta és zabkivonat található. Mindezeket a gyógyszereket különböző krónikus gyulladásos májbetegségek kezelésére is ajánlják, és megelőző intézkedésként krónikus mérgezés, rossz szokások és az egészséges életmód szabályainak be nem tartása esetén is alkalmazhatók.

Hepatrin (lecitin)

Értékelés: 4.9

HEPATRIN (lecitin).png

Ezt a terméket orosz gyógyszerészek fejlesztették ki, és olyan biológiailag aktív kiegészítőkre utal, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Máriatövis kivonatot, articsókát tartalmaz, és az esszenciális foszfolipidek forrásaként csak egy frakciót, nevezetesen lecitint. Ezenkívül a termék összetételét tokoferollal és B-vitaminokkal egészítették ki. A hepatoprotektív és immunmoduláló hatás mellett a Hepatrin az articsóka kivonatnak köszönhetően nagyon enyhe epehajtó hatással rendelkezik.

A Hepatrin szedésének javallatai ugyanolyan számosak, mint az előző esetben. Ezek közé tartoznak a különböző krónikus máj- és epeúti betegségek, a krónikus hepatitis, a krónikus alkoholos májkárosodás, a májzsugor kezdeti stádiumai, valamint a káros környezeti tényezőknek és az exogén mérgezéseknek való kitettség, beleértve az ipari mérgezéseket is. A hepatrin egészséges embereknél is használatos profilaktikumként, vitaminforrásként és vitaminként.

Naponta kétszer egy kapszula étkezés közben, általában egy hónapig. Termel Hepatrin hazai gyógyszeripari vállalat ZAO Evalar, ismert a termelés a táplálékkiegészítők, és a költségek egy csomag 60 kapszula 20 napos kezelésre átlagosan 520 rubelt tesz ki.

Előnyök és hátrányok

Az összes általunk vizsgált étrend-kiegészítő nagyjából ugyanabba a csoportba esik ár szempontjából, és eddig nincs árelőnye egyik gyógyszernek sem a másikhoz képest. Mégis, a Hepatrin naponta kétszer egy kapszulát használnak, és ez még mindig megmenti a tanfolyam-különbséget. Ezenkívül a kezelés időtartama csak egy hónap, szemben a három vagy akár hat hónapos kezeléssel, szemben egyes analógokkal. Ezenkívül a Hepatrin fiziológiás dózisban B-vitaminforrásnak tekinthető, és sikeresen alkalmazható a májbetegségek megelőzésére, kivéve terhesség, szoptatás, 12 év alatti gyermekek és 12 év alatti gyermekek esetében. Jól tolerálta a gyógyszert, a mellékhatások közül csak kisebb dózisfüggő allergiás reakciók lehetségesek.

Livolin Forte

Értékelés: 4.8

Livolin Forte

A Livolin Forte szintén egy komplex készítmény, amelyet hepatoprotektív céllal hoztak létre. Ezek puha, zselatinos, barnássárga színű kapszulák. A kapszulák fő összetevője a szójalecitin, beleértve a foszfatidilkolin, az alfa-tokoferol vagy E-vitamin, a tiamin, a riboflavin és a piridoxin, valamint a cianokobalamin. Ezek mind B-vitaminok, azaz B1, B2, B6 és B12. A Livolin-Forte fő összetevője a foszfolipidek, amelyek a sejtmembrán és a mitokondriumok fő szerkezeti elemei.

A vitaminok beépülnek a májszövetbe, és természetes funkciójukat töltik be, nevezetesen az oxidatív dekarboxilációs folyamatokat, ahol koenzimként működnek. A készítmény segít javítani és méregteleníteni a máj működését, gátolja a májfibrózis kialakulását, és biztosítja a szerv megfelelő működését szabálytalan emésztés és alkoholfogyasztás esetén.

A Livolin Forte-t a hepatitis különböző formáinak komplex kezelésében használják, beleértve a toxikus, májcirrózis, zsírmáj, különböző bőrbetegségek, például pikkelysömör és egyéb patológiák kezelésére. Alkalmazza a Livolin Forte-t 1 kapszula naponta 2-3 alkalommal étkezés közben. A kezelés időtartama: 3 hónap. Az orvos belátása szerint lehet a gyógyszer hosszú távú alkalmazása, vagy a második tanfolyam.

A gyógyszert a thaiföldi Medikap cég gyártja, amely 10 napos kezelésre elegendő, és 380-600 rubelbe kerül. 450 rbl átlagárral. 10 napra kapjuk a három hónapos kezelés költségét körülbelül 4000 rubelre.

Előnyök és hátrányok

Ez a termék főként növényi eredetű foszfatidil-kolint, valamint szójalecitint tartalmaz. Ezért, ha a szójabab iránti intolerancia vagy allergia elfogadhatatlan. Bár májvédő szerként általában nem okoz semmilyen mellékhatást. Az ellenjavallatok közül a gyártók úgy döntöttek, hogy a 18 év alatti életkort jelentik be (nyilvánvalóan a gyógyszer biztonságosságára vonatkozó szükséges adatok hiánya miatt a gyermekek és serdülők körében). Ne tiltsa meg a termék használatát terhes és szoptató nők számára, de ebben az esetben a szedés előtt konzultáljon szakemberrel.

Ne féljen attól, hogy a vizelet élénksárgává válik – ez mindig így van, ha riboflavint vagy B2-vitamint szedünk. Nos, természetesen mindig emlékeznie kell arra, hogy a hepatoprotektorok sokkal erősebbek lesznek a megfelelő étrenddel, a rossz szokások elutasításával, vagy az orvos által kijelölt racionális terápiával kombinálva. oktatás 1 A hepatoprotektorok a megfelelő étrenddel, a rossz szokások elutasításával, vagy az orvos által kijelölt racionális terápiával kombinálva működnek.

Ovesol (zabkivonat, kurkuma, immortelle, menta)

Értékelés: 4.8

Ovesol

A népi gyógyászatban a zab főzetét már régóta aktívan használják a májgyulladás enyhítésére, és enyhe koleretikus hatása van. Az Ovesol modern gyógyszert ugyanaz az Evalar gyógyszergyár hozta létre. A zab mellett kurkuma gyökereket, immortelle virágokat, borsmenta leveleket és volodushka-t tartalmaz. A készítmény szájon át szedhető cseppek és tabletták formájában kapható. A zabot aminosavak, szaponinok és ásványi anyagok forrásának tekintik. Eltávolítja a méreganyagokat és feloldja az epe pangását. A kurkuma enyhe gyulladáscsökkentő hatású, a kurkumin pedig fertőtlenít. A Helichrysum kivonat enyhe görcsoldó hatást fejt ki.

A sikeresen kiválasztott komponensek hozzájárulnak az epeképződés és az epekiválasztás normalizálásához, és krónikus epehólyaghurutban és epehólyaghurutban szenvedő betegek kezelésében jelennek meg, anélkül, hogy az epe eltávolításának mechanikai akadályai jelen lennének. Az epehólyag nyakában lévő inflexió és az epevezetékekben és az epehólyagban lévő konkréciók jelenlétében a gyógyszert csak orvosi rendelvényre szedje. Az Ovesol cseppek esetében 25 cseppet írnak elő naponta 2-szer, a kezelés időtartama – egy hónap, évente 3-szor megismételve. Egy 100 ml-es üveg ára átlagosan 400 rubel.

Előnyök és hátrányok

Az Ovesolt cseppekben írják fel, ebben az esetben gyorsan és jól felszívódik. Az epeképződést és az epekiválasztást befolyásoló gyógyszert ideális esetben folyékony formában kell felírni. A hatóanyagok az epehólyaghurut és az epehólyaggyulladás patológiás folyamatának különböző szakaszaira hatnak, amelyekben késik az epe képződése, az epe kiválasztása és az epeutak másodlagos fertőzésének nagy kockázata, különösen paraziták jelenlétében. Ezért az Ovesol alkalmazása a krónikus epeúti betegség kezelésében csökkenti a görcsoldó gyógyszerek, antibiotikumok adagját, és csökkenti a máj gyógyszeres terhelését. A gyógyszer ára alacsony és tolerálhatósága jó.

LIVE 52

Értékelés: 4.8

LIVE 52

A Liv 52 egy hatékony gyógyszer, amely csökkenti a fájdalmat a máj területén, és az ősi ayurvédikus indiai orvosláson alapul. Cikóriát és kapribogyót, fekete nadragulyát, kassziát, tamariszkuszt és cickafarkot tartalmaz. Ennek a gyógyszernek a készítménye olyan gyógyászati nyersanyagokat tartalmaz, mint a fehér eukaliptusz, a gyógyászati hellebore és körülbelül egy tucat más, az Orosz Föderáció területén nem található növény. Ennek eredményeképpen a készítmény védő és epehajtó hatással rendelkezik. A gyógyszer rendszeres bevitele a különböző ünnepek előtt nemcsak az epeutak zsíros és fűszeres ételekre adott reakciójával kapcsolatos kellemetlen tünetek csökkentését teszi lehetővé, hanem a májsejtek pusztulásának megakadályozását is.

Ha a LIV 52-t egészséges személynél alkalmazzák, ez az ayurvédikus gyógymódon alapuló gyógyszerkészítmény javítja és serkenti az emésztést. Alkalmazza a LIV 52-t 2 tabletta naponta 2-szer, mind felnőttek, mind gyermekek 6 éves kor után. Ha a beteg jobb oldali bordaív alatti fájdalomtól, keserű szájízzel és nehézkedéstől szenved, a tabletták száma háromra növelhető – de mindig az orvossal való konzultációt követően. A gyógyszert az indiai Himalaya cég állítja elő, és egy 100 tablettás üveg ára 312 rubel, ami nagyon olcsó. oktatás 1 A Himalaya cég egy 100 tablettás palackot gyárt.

Előnyök és hátrányok

A gyógyszer nagy előnye a különböző növényi kivonatok bevonása, de mindegyikük kis dózisban van. Ez az egyensúly megakadályozza, hogy a biológiailag aktív kiegészítő az epekiválasztó irányban ferde hatást fejtsen ki, és a termék nagyon finoman működik. Az egyetlen korlátozás, hogy akut gyomor-bélrendszeri betegség, például akut gyomorhurut vagy gyomor-nyombélfekély esetén óvatosan kell felírni. Sikeresen alkalmazható különböző etiológiájú krónikus hepatitiszben, zsírhepatózis esetén, a hepatotoxicitás megelőzésére, például különböző antibiotikumok, többek között tuberkulózis elleni szerek beadásakor.

Carsil (máriatövis)

Értékelés: 4.8

Carsil (máriatövis)

Carsil – egy népszerű egyetlen termék, amely a Silymarin analógját, nevezetesen a máriatövismag kivonatot tartalmazza. Ez a gyógyszer helyettesíti a jól ismert máriatövist, amelyet nem könnyű megtalálni a vadonban. Krónikus májbetegségben, mindenekelőtt az alkoholizmus kezelésében javallott. A Carsil jól csökkenti az elvonási szindróma aszténiáját, növeli az étvágyat, csökkenti a keserűséget a szájban és a máj területén lévő nehézséget, felgyorsítja az emésztés normalizálódását az ivás megvonása után. A Carsil javítja a májsejtek működését a májzsugor kezdeti szakaszában, a zsíros degenerációban, valamint a nehézfémsókkal való mérgezésben és a kedvezőtlen környezeti körülmények között. A Carsil sikeresen alkalmazható a foglalkozási megbetegedések megelőzésében, valamint a sugárzás és a kemoterápia során, amikor olyan mérgező gyógyszereket írnak elő, amelyek hatással lehetnek a májra.

A Carsil-t naponta 3-szor 1-2 tablettát kell használnunk, étkezés előtt. A Carsil bőséges vízzel szedhető. Súlyos májkárosodás esetén a komplex terápia során az adagot napi háromszor 4 tablettára lehet emelni, megelőző és támogató terápia esetén pedig a Carsil naponta háromszor egy tablettát is alkalmaznak. egy csomag, amely 180 tablettát tartalmaz, átlagosan 700 rubelbe kerül, és a bolgár Sofarma cég gyártja. Egy ilyen csomag elég egy hónapig tartó szedésre.

Előnyök és hátrányok

A Carsil nagyon jól tolerálható, mivel csak egy hatóanyagot tartalmaz, de másrészt a beviteli rendszer nem túl kényelmes: egyszerre két, három vagy akár négy tablettára van szükség, és a költség nagyon magas az étrend-kiegészítők és a profilaktikumok számára. Ezért, ha a betegnek erős panaszai vannak a máj és a hepatobiliáris területre vonatkozóan, például keserűség a szájban evés után, nehézkedés a jobb felkarban, intolerancia a fűszeres, zsíros ételekkel szemben – akkor először orvoshoz kell fordulni. És akkor az ő ajánlása szerint vagy egyedül a Carsil-t, vagy alacsony dózisban írja elő, de kombinálja más gyógyszerek diétás alapon történő szedésével.

Olvasson tovább  7 legjobb gyógymód a dohányzásról való leszokáshoz

Sibektan

Értékelés: 4.7

Sibektan

A Sibektan egy meglehetősen népszerű termék, amelyet a hazai Farmcenter Vilar cég gyárt. A máj és az epeutak különböző anyagcsere-betegségeinek kezelésére használják. A Sibektan 100 mg-os tabletta formájában kapható, és egy 30 tablettás csomag 2021 elején 220-375 rubelbe fog kerülni.

Ez egy gyógynövény. 4 aktív összetevőt tartalmaz: a cseresznye, a máriatövis, az orbáncfű és a nyírfa virágainak száraz kivonatát. A gyógymódnak kifejezett májvédő és epehajtó hatása van. Különböző aktivitású krónikus hepatitisben, krónikus cholecystitisben, hipotóniás típusú epeúti diszkinéziában, valamint az epehólyag-diszkinézia hipomotoros formájában írják elő. Más gyógyszerekkel együtt, azaz a komplex terápia részeként, a májzsugor, annak zsíros degenerációja kezelésére javallott, amelyet gyakran a krónikus alkoholizmus okoz.

Kijelölt két tabletta naponta 4-szer három-négy héten át felnőtteknél. A tablettákat étkezés előtt fél órával kell bevenni, és szükség esetén még két hétig lehet folytatni.

Előnyök és hátrányok

Mint minden növényi étrend-kiegészítő, a Sybectan is átesett a szükséges biztonsági vizsgálatokon. Egyes összetevőkre adott egyéni allergiás reakciók mellékhatásként jelentkezhetnek. A gyógyszer ellenjavallt epekövesség, terhesség és szoptatás, túlérzékenység, valamint tizennyolc év alatti személyek esetében.

Természetesen mindezek a korlátozások nem szerepeltek a hivatalos utasításokban olyan mélyreható vizsgálatok eredményeként, amelyek kimutatták a gyógyszer káros hatását a fent említett kontingensre. A gyártók egyszerűen úgy döntöttek, hogy úgymond “automatikusan” korlátozzák a gyógyszerek alkalmazását azoknál a betegcsoportoknál, amelyek mindig magas kockázatúak, és ezzel egyidejűleg pénzt takarítanak meg a vizsgálatokon. Ami azt illeti, ez egy szokásos megközelítés, hogy ezeket vagy azokat a korlátozásokat és ellenjavallatokat beírják a különböző étrend-kiegészítők utasításaiba.

Azt is hozzá kell tenni, hogy a Sybektan külön-külön is használható profilaxisra, de csak a megfelelő étrend, az egészséges életmód és a rossz szokások elhagyása mellett. Ha azonban valóban bizonyított májbetegség van, akkor ez a gyógymód csak az orvos által előírt komplex terápiában segíthet.

Silimar

Értékelés: 4.7

Silimar

A Silimar egy széles körben elterjedt növényi hepatoprotektor, amely egy monopreparátum, pontosabban a foltos máriatövis gyümölcsének kivonata. Ugyanaz a Vilar Gyógyszertári Központ állítja elő. És 30 db 100 mg-os tabletta 100-200 rubelbe kerül. A Silymar, pontosabban a foltos máriatövis termésének hatékony hatóanyaga a flavolignánok, pontosabban a szilibinin. Hepatoprotektív és antitoxikus hatású.

A kutatások szerint a szilibinin befolyásolja a májsejtek anyagcseréjét, stabilizálja membránjaikat, fokozza antitoxikus aktivitásukat, csökkenti a májszövetben a dystrophia és a fibrózis kialakulásának folyamatát, növeli az enzimek és fehérjék szintézisét. A Silymarin javasolt javallatai közé tartoznak a toxikus májkárosodások, beleértve az alkoholos eredetűeket, a cirrózist és a krónikus hepatitis különböző formáit, valamint a krónikus mérgezések megelőzését, beleértve a munkahelyi és gyógyszeres kezelés okozta mérgezéseket. Egy-két tabletta naponta háromszor egy hónapon keresztül. Szükség esetén a kúra két-három hónap múlva megismételhető, és a gyógyszert fél órával étkezés előtt kell alkalmazni.

Előnyök és hátrányok

A Silimar, valamint más étrend-kiegészítők előnyei közé tartozik a jó tolerálhatóság, az allergiás reakciók és mellékhatások szinte teljes hiánya. Az egyetlen dolog, amit meg lehet jegyezni, az enyhe hashajtó hatása, és még akkor is néhány betegnél fordul elő. Terhes és szoptató nőknél, valamint 12 év alatti gyermekeknél ellenjavallt az epeutak még mindig instabil mozgékonysága miatt, amely idővel, amikor elérik a felnőttkort, bizonyos jelleget vesz fel. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Silymar külön-külön, más gyógyszerek nélkül szedve csak megelőző intézkedésként alkalmazható sikeresen, de csak az egészséges étrend és életmód betartása mellett.

Taxifolin Baikal, vagy dihidrokvercetin

Értékelés: 4.7

Taxifolin Baikal, vagy dihidrokvercetin

Taxifolin Baikalsky – ez a legaktívabb és legtisztább a dihidrokvercetin – a bioflavonoidok közé tartozó növényi antioxidáns – készítményei közül. A dihidrokvercetin általában étrend-kiegészítőként kerül forgalomba, kevés antioxidáns aktivitással. Ez kémiai összetételükből adódik: a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható dihidrokvercetin gyakorlatilag minden molekulája kisebb-nagyobb mértékben polimer, ami rontja kémiai tulajdonságaikat.

A Taxifolin Baikalsky ezzel szemben egyedülálló monokristályos szerkezettel rendelkezik a technológiának köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy a szervezet biológiai közegében feloldva minden molekulája azonos szerkezetű, képesek a disszociációra és a hatékony hatásra. A máj tekintetében a dihidrokvercetin ugyanolyan képességet mutat a sejtmembránok helyreállítására, mint a foszfolipidek. Nem az esszenciális molekulák donora, hanem a membránok pusztulását akadályozza meg a túlzott szabadgyökös oxidációs mechanizmusok, vagyis a lipidperoxidáció gátlásával.

Ezért a dihidrokvercetin monokristályos, vagy Taxifolin Baikal, a különböző krónikus májbetegségek kezelésében mutatkozik. Mindenekelőtt krónikus alkoholizmus, zsíros hepatózis, krónikus vírusos hepatitis B és C, a májzsugor kezdeti stádiumai. A Taksifolin Baikalsky az epeúti betegségek kezelésére is ajánlott. Sikerrel alkalmazzák profilaktikus intézkedésként is, különösen akkor, ha egy személy hosszú ideig kedvezőtlen környezeti helyzetben marad, és étrendje messze van az egészséges életmódtól. A Taksifolint naponta egyszer egy kapszulában kell bevenni, minden kapszula 60 mg-ot tartalmaz ebből az ultra tiszta és aktív vegyületből. A kezelés átlagos időtartama 1-2 hónap, és a gyógyszer ára jelenleg 950 és 1350 rubel között mozog egy 30 kapszulából álló csomagért.

Előnyök és hátrányok

A Taksifolina nagy előnye, hogy jó toleranciának tekinthető, és nincsenek túladagolási tünetek, szibériai vörösfenyő fából készül. Tiszta formában ajánlott profilaxisra használni, de a hepatobiliáris zóna krónikus betegségeinek és súlyosbodásának jelenlétében – a komplex terápiában. Ennek a gyógyszernek a relatív hátránya – ritkán található a kiskereskedelmi hálózatban a gyógyszertárakban, mert jelenleg szinte az összes hazai vállalat által gyártott gyógyszer “szibériai cédrus” exportra megy. De a Taxifolin egy képviselői hálózaton keresztül érhető el.

Monopreparátumok

Végezetül szeretnénk rámutatni néhány monoterápiára, amelyek jelentősen javítják a májfunkciót, különösen súlyos károsodás esetén, amikor a krónikus májelégtelenség jeleiről beszélünk. Általában ezek a termékek segítenek jelentősen javítani az életminőséget, meghosszabbítják a májelégtelenségben szenvedő betegek élettartamát, és megakadályozzák az úgynevezett hepatikus encephalopathia korai kialakulását, amelyben a kognitív funkciók jelentősen károsodnak. Az Orosz Föderációban értékesített két legnépszerűbb gyógyszer a következő. Heptral és Hepa-Merz.

Hepa Merz (ornitin)

Értékelés: 4.9

HEPA-MERC (ORNITIN).png

A Hepa Merz egy olyan termék, amely csak egyetlen hatóanyagot tartalmaz: ornitint, azaz diaminovaleriánsavat. Önmagában a méregtelenítők, ellenszerek és hepatoprotektorok közé tartozik. Hogyan működik? A minősítés elején azt állítottuk, hogy a máj részt vesz a nem kívánt fehérjék végső lebontásában, és ez igaz is. Minden nitrogéntartalmú anyagot karbamiddá alakít, amely jól oldódik, és a nitrogén-anyagcsere végterméke. A karbamidot a vesék távolítják el a vérből. Az ornitin-ciklus a májban létezik a karbamid előállítására, és az ornitin pontosan az, ami a nem kívánt fehérjék hasznosításához szükséges.

Májelégtelenségben szenvedő, májfibrózisra utaló jelekkel rendelkező, de kevés egészséges sejtet tartalmazó és rossz ornitinciklussal rendelkező betegek esetében a maradék nitrogén felhalmozódik a vérben. Magas koncentrációja a májelégtelenség egyik megnyilvánulása. Ezért egy szubsztrát vagy ornitin pótlása a ciklus optimalizálása és a karbamidtermelés fokozása érdekében. Az eredmény a maradék nitrogén és a karbamid alacsonyabb plazmakoncentrációja, és a beteg állapota javul.

A Hepa-Merz magas karbamidszinttel járó májelégtelenségben javallott, és oldat készítéséhez pellet formájában kapható. Egy-két tasakot egy pohár vízben, étkezés után, naponta háromszor. Egy átlagos napi adag három tasak. Egy 30 tasakos csomag ára, amelyet 10 napos kezelésre terveztek, 1700 rubel. Ezt a terméket a német Merz Pharma cég gyártja. Egy egyhónapos tanfolyam költsége tehát több mint 5000 rubelt tesz ki.

Előnyök és hátrányok

Ennek a gyógyszernek nagy előnye a májelégtelenségben szenvedő betegek életének jelentős meghosszabbítása, például segít normalizálni a vérplazma ionos összetételét, és várni egy ilyen fontos műveletre, mint a májátültetés. A gyógyszer azonban ellenjavallt lehet, különösen már kialakult veseelégtelenség esetén, magas kreatinszint mellett.

Heptral (admetionin)

Értékelés: 4.8

Heptral (admetionin)

A rangsorban szereplő utolsó gyógyszer, amelyet a hepatológusok és a gasztroenterológusok aktívan előírnak a súlyos anyagcsere-rendellenességekben és toxikus májkárosodásban szenvedő betegeknek, a Heptral vagy az admetionin. Ez egy metionin-származék, amely rendszeres szedése esetén csökkenti a mérgezést, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, javítja az epeáramlást, védi a májsejtek membránját és antidepresszáns hatású.

Az admetionin fontos szerepet játszik a transzaminációs és reaminációs folyamatokban, amelyek előrehaladott májelégtelenségben és krónikus májkárosodásban érintettek. A Heptral krónikus hepatitisben, cholestasis folyamatokban, cirrózisban, toxikus májkárosodásban, a nehézfémek sói által okozott foglalkozási mérgezéstől a krónikus alkoholizmusig javallott. A gyógyszert napi 25 mg/kilogramm betegtömegenkénti adagban írják fel. Például intrahepatikus kolesztázisban az átlagos adag 1000 mg naponta, azaz 1 g. A gyógyszer 500 mg-os tablettákban kapható, és egy 20 tablettás csomag ára körülbelül 1700 rubel. A tanfolyam időtartamát orvos – hepatológus, fertőző orvos vagy gasztroenterológus – határozza meg.

Előnyök és hátrányok

A Heptral-t körülbelül 20 éve használják a krónikus májbetegségek kezelésében, és még a depresszió kezelésében is, jól tolerálható, javítja az életminőséget, az egyetlen hátránya a magas költség és a tonizáló hatás. Ezért nem ajánlott a Heptral alkalmazása lefekvés előtt. Ha májkárosodás és magas maradék nitrogénszintek hátterében alkalmazzák, az ilyen diagnózissal rendelkező betegeknél a plazma maradék nitrogén és a karbamid szintjét is ellenőrizni kell.

Laktulóz (Dufalac)

Értékelés: 4.7

Laktulóz (Dufalac)

És a súlyos, krónikus májelégtelenség egyik legjobb gyógymódja a Dufalac és analógjai. Fontolja meg a szilvaízű laktulózszirupot 0,5 literes térfogatban. A holland Abbot által gyártott, 400 és 550 rubel közötti áron vásárolható meg. A Dufalac analógok alkalmazásának javallatai a székrekedés különböző formáinak tekinthetők, a széklet lágyításának szükségessége különböző proktológiai betegségekben, például aranyérben, anorectalis patológiában és vastagbélműtét után. De a laktulóz ezen tulajdonságait a “modern gyors hatású hashajtók” című cikkben ismertettük, amelyre az olvasót utaljuk.

A laktulóz felnőtteknél a fokozódó hepatikus enkefalopátia tüneteinek jelentkezésekor, a májkóma és a prekóma kezelésére és megelőzésére alkalmazható. A dózist a kezelőorvos választja meg, de a kezelést minden körülmények között elegendő folyadékbevitelnek kell kísérnie, legalább napi 1,5-2 liter folyadéknak. Felnőtteknél a kezdeti napi adag 1 és 3 tasak vagy 15-45 ml között van.

Olvasson tovább  A 15 legjobb sebgyógyító gyógymód

Néhány szó a hepatikus enkefalopátiáról. A máj hosszú távú patológiájának eredményeként jelentkezik, ami végül dezorientáltságot, viselkedés- és hangulatváltozásokat, majd személyiségváltozást, álmosságot, zavartságot okoz. A hepatikus enkefalopátia májkómához vezethet.

A hepatikus enkefalopátia egyik legfontosabb oka a májsejtek működési zavara lehet, ami a karbamidtermelő képességük elvesztését eredményezi. A karbamid vagy karbamid egy egyszerű nitrogéntartalmú szerves vegyület, amely vízben jól oldódik, nem mérgező, és könnyen kiválasztódik a vesék által, a karbamid a nitrogén- vagy fehérje-anyagcsere végterméke. Kiderült azonban, hogy a karbamid normálisan a májban termelődik. Ha túl kevés a hepatociták száma, például cirrózisban, akkor nem tudják a szükséges mennyiségű karbamidot előállítani az úgynevezett ornitin-ciklusban.

Ebben az esetben a nitrogén a vérben mérgező, toxikus ammónia, pontosabban ammóniumion, NH4. Ez az, amely fokozatosan káros hatást gyakorol az egész szervezetre és a központi idegrendszerre, és a hepatikus enkefalopátia tüneteihez vezet. A laktulóz bevitele segít a mérgező nitrogénnek a vérből a bél lumenébe való bevonásában és a szervezetből való eltávolításában, ez a laktulóz hashajtó hatása, méregtelenítő céllal. A hepatikus enkefalopátiáról bővebben itt olvashat:ru/

Előnyök és hátrányok

A laktulóz növeli a hasznos baktériumok tartalmát a belekben, mivel elemi szinten “táplálja” őket. Ezek a laktobacillusok, bifidobaktériumok, és ezáltal gátolják a különböző patogén mikrobák, például a patogén E. coli és a különböző típusú clostridiumok szaporodását.

A laktulóz fontos és előnyös felhasználása a gyermekek számára történő felírása, és egyéves kor előtt (természetesen hashajtóként). De ahhoz, hogy pontosan adagolhassuk a gyermekeknél, ajánlatos pontosan a megfelelő mennyiségű Dufalakot használni az üvegben. A hepatikus encephalopathia kezelésére specifikus adagok vannak, amelyeket az orvos egyénileg ír fel. Súlyos beteg esetében, például májkómában, akár beöntésként is beadható, amelyet legalább 30 percig a bélben kell tartani, és 4-6 óránként meg kell ismételni. Ezt az intenzív osztályokon végzik, amikor 300 ml gyógyszert adnak 700 ml vízhez.

A laktulóz kíméletes székletlazító, de nem okoz erős hasmenést. Néha előfordulhat puffadás a használat első napjaiban, vagy a bélflóra aktiválásával összefüggő puffadás, de ez nem jelent problémát.

A termék, mint más esetekben, ellenjavallt bélelzáródás, nagy perforációs kockázat vagy fekély, valamint galaktóz- vagy fruktóz-intolerancia esetén, amely a mikrobiális flóra anyagcseréje miatt a laktulóz bomlásával alakulhat ki. A laktulóz adható terhes és szoptató nőknek, és ez nyilvánvaló előny.

Bicyclol: az árvezető az étrend-kiegészítők között

Értékelés: 4.7

Bicyclol

A Bicyclol egy erősen népszerűsített kínai étrend-kiegészítő, amely a hagyományos kínai orvoslásban használt növényi származékokon alapul. De valamiért a Bicyclol volt a legdrágább gyógyszer a listánkon. Lehetséges, hogy a kínai gyógyászatban használt gyógynövények, amelyek “ömlesztve” kerülnek a gyógyszergyártásba, olyan ritkák, hogy a Bicyclol nem kerül kevesebbe, mint 9500 rub. 90 tablettánként? A kérdés továbbra is nyitott, ára 100 rubel. tablettánként “gyógynövényeken alapuló” étrend-kiegészítő valahogy nem inspirál optimizmust. A kínai Beijin Union vállalat gyártja.

A világon sehol máshol nem gyártanak Bicyclolt, és a pubmeda sem sokat tud róla. Nyilvánvaló, hogy ez egy új gyógyszer volt, amelyet 2001-ben hoztak forgalomba, és az elmúlt 20 évben mindössze 145 különböző cikket írtak és tettek közzé róla. Legtöbbjüket kínai szakemberek készítik, és ez nem véletlen. Ez a cikk egy ilyen felülvizsgálat példája.

Mint ebből a cikkből tudjuk, a Bicyclol kínai citromfüvet tartalmaz. A hatóanyag a biciklol, amely a gyógyszer nevével azonos nevű lignánok közé tartozik. A gyártók szerint csökkenti a májenzimek (ALT és AST) aktivitását, csökkentve a különböző eredetű hepatitiszekben a citolízis szindróma tüneteit.

A hivatalos utasításban foglaltak szerint a Bicyclol segít helyreállítani a máj károsodott szerkezetét, gátolja a tumor nekrózis faktor szintézisét, és csökkenti a szabad gyökök oxidációjának intenzitását. Az eredmény az, hogy a hepatociták elhalása lelassul és leáll, amit a vizsgálatok kimutattak. Kiderült, hogy a Bicyclol hatása gyulladáscsökkentő szerként és hepatoprotektorként lehetővé teszi a klinikán történő felhasználást.

A Bicyclolt krónikus vírusos B- és C-hepatitisben írják fel súlyos citolízis-szindróma és korábban hatástalan vírusellenes terápia hátterében. További javallatok az alkoholos hepatitis, a zsírmáj, a toxikus hepatitis és a gyógyszer okozta hepatitis. A Bicyclolt a komplex terápia részeként is felírják a rászorulók számára. Kívánatos a gyógyszert naponta 3-szor 25-50 mg-os adagban beadni, azaz naponta háromszor egy vagy két tablettát. A tanfolyam ajánlott hossza 3 hónap, az orvos ajánlása alapján a tanfolyam kétszer, legfeljebb hat hónapig meghosszabbítható. Ennek megfelelően egy 90 darab 25 mg-os tabletta csomagja egy hónap alatt elfogy, és a 6 hónapig tartó kezelés körülbelül 60 000 rubelbe kerül a betegnek.

Előnyök és hátrányok

Kedves olvasók, valószínűleg már megértette ennek a táplálékkiegészítőnek a fő hátrányát. Ez az ára. Ez annak ellenére, hogy a kínai citromfű gyümölcse, 20 grammos zsákokban csomagolva, a gyógyszertárban 120-150 rubelbe kerül. oktatás 1 A kínai citromfű gyümölcse, 20 grammos zsákokban csomagolva, 120-150 rubelbe kerül. Nem valószínű, hogy a kínai tudósok ilyen őrülten drága módszert dolgoztak ki a kínai citromfű kivonására. Végül is, a hatóanyag izolálásának módszere az étrend-kiegészítők árát a monoklonális antitestek és a modern high-tech gyógyszerek árszintjével tette egyenlővé. De van egy másik válasz is: ez a szuperprofitoké.

Ellenjavallt autoimmun hepatitis, hepatocelluláris karcinóma, dekompenzált cirrózis, terhes és szoptató nők, valamint tizennyolc év alattiak esetében is. Ezért javasoljuk, hogy kezdetben a Bicyclol hatékonysága által elcsábított betegeknek a kínai citromfű infúzióját vagy főzetét kell inniuk, ami egy tucatszor kevesebbet fog fizetni. Előtte pedig mérje meg az ALT és AST értékeket, ahogyan a citromfű szedése után néhány héttel tette. És ha a máj transzamináz szintje (az ilyen fitoterápia előtt és után) jól differenciálódik lefelé, akkor lehet, hogy nem kell megvenni a szuperdrága Bicyclolt.

Ursofalk (ursodeoxikolsav)

Értékelés: 4.7

Ursofalk (ursodeoxikolsav)

Ha már a hepatoprotektorokról beszélünk, nem hallgathatunk az ursodeoxikolsavról és általában az epesavakról. Például a német Falck cég által gyártott Ursofalk kapszulák átlagosan 800 RUB-ba kerülnek 50 darab 250 mg-os kapszuláért. Az epesavak a normális emberi epe részét képezik, és számos hasznos dolgot tesznek. A Maxipim alkalmazása csökkenti a koleszterinszintet, javítja az enterohepatikus keringést és csökkenti a toxikus anyagok bélrendszeri felszívódását.

Az Ursofalk közvetlenül védi a májat, csökkenti a hidrofób epesók májkárosító hatását. Ennek a gyógymódnak a beadása csökkenti az epe kőképződési képességét (csökkenti a litogenitást), csökkenti az immunreakciókat, és még a koleszterin epeköveket is feloldhatja, mind az epehólyagban, mind a közös epevezetékben.

Heveny és krónikus májgyulladás, kolestázis, cisztás fibrózis jelenlétében, valamint a fogamzásgátló hormonális gyógyszerek szedése által okozott kolestázis megelőzésére és kezelésére javallt. Az Ursofalk citosztatikumokat szedő betegeknél és alkoholos májkárosodásban szenvedő betegeknél, valamint májátültetés után is javallott. A kezelést napi 10 mg/testsúlykilogrammot meg nem haladó adagokban, meghatározott adagolási ütemezéssel kezdik, így az adagot az orvos az indikációtól, a máj és az epeutak érintettségének klinikai tüneteitől, valamint a biokémiai és klinikai vizsgálati adatoktól függően választja ki.

Előnyök és hátrányok

By the way, ellentétben a “hiped” Bicyclollal, amely nem rendelkezik még 150 publikációval sem a világ orvosi irodalmában, az ursodeoxycholic sav több mint 6100 cikket, tanulmányt és áttekintést tartalmaz. A publikációk száma pedig évről évre nő. Például csak tavaly a cikkek száma 294 volt, ami kétszerese a Bicyclol 20 év alatt megjelent cikkek számának! Az ursodeoxikolsav új adatok szerint segíthet a gyulladásos bélbetegségekben, sőt a retina betegségeinek kezelésében is – derül ki egy 2019-es tanulmányból. Íme egy példa az ursodeoxikolsav új alkalmazására, amelyről tavalyi cikkünkben már beszámoltunk, amerikai és brit szakértők által:

https:/

ubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31509435/

Természetesen még ezt a csodálatos gyógyszert is fel kell írni, figyelembe véve a jelzések és ellenjavallatok figyelembevételével. Ellenjavallatok közé tartozik az epehólyag akut gyulladása, azaz az epehólyag- és epeúti gyulladás, a májzsugor dekompenzációja, a Crohn-betegség, a nem specifikus fekélyes vastagbélgyulladás (NUC). A fenti link egyébként éppen az epesavaknak a gyulladásos bélbetegség lefolyására gyakorolt, eddig ismeretlen pozitív hatásairól szól. Remélhetőleg ez nem az Ursofalk és analógjai utolsó pozitív “meglepetése”.

Következtetés

Összefoglalva, a tökéletes hepatoprotektor. Mint tudják, az orvostudományban nem mindig kell adni valamit ahhoz, hogy javuljon a beteg állapota, de néha valamit el kell venni. Ez utóbbi típusú kezelés csak a beteg érdeke, mivel sem a gyógyszertár, sem a gyógyszergyártó nem részesül nyereségben. A máj annyira terhelt munkával, hogy a rövid, legfeljebb három napig tartó böjtölés ellenjavallatok hiányában és orvosi vizsgálatot követően számos krónikus májbetegségben szenvedő betegnél jelentős javulást eredményez. Fájdalom és nehézkesség a jobb felkarban, normalizálódik az alvás és az étvágy.

A magára hagyott máj végre időt talál és sokkal több energiát fordít az öntisztításra, mint normál körülmények között, amikor munkaterhelésének több mint fele az emésztéssel van elfoglalva. Ezért, ha találtál magadban erőt, hogy lemondj az alkoholról, helyesen táplálkozz, lemondj a különböző gyógyszerek ellenőrizetlen öngyógyításáról, és két-három napra hagyd pihenni a májadat egy rövid böjt formájában, akkor csak hasznodra válik.

Azt is át kell gondolnia, hogy életmódváltás nélkül vásároljon-e vény nélkül kapható hepatoprotektort a gyógyszertárban. Egy ember, aki hepatoprotektort használ, de továbbra is rossz ételeket eszik, és még inkább naponta alkoholt iszik, csak pénzt dob el. Sokkal előnyösebb, mind anyagilag, mind egészségügyileg, ha lemondunk a rossz szokásokról. Egy hónap alatt a mája hálásan reagálni fog, javul a működése, javul a közérzete, és megszűnik a fájdalom és a nehézkedés a jobb felső kvadránsban. Nemcsak, hogy ez a megközelítés a saját felépülésedhez nem kerül egy fillérbe sem, hanem jelentős mennyiségű pénzt is megtakarítasz, amit korábban az alkoholra költöttél. És ami még fontosabb, felszabadítja az életre, az emberi kapcsolatokra, a hobbikra, az utazásra szánt időt, amelyet egy személy a kábító állapot elérésére fordított.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: