A 12 legjobb sebtapasz

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Kérjük, vásárlás előtt kérjen szakértői tanácsot.

A sebtapasz az orvostudományban és az otthonokban széles körben használt fogyóeszköz. A tapasz típusától függően különböző funkciókkal rendelkezik: rögzítés, a sebfelület védelme, fájdalomcsillapítás, kezelés… A tapaszok mindenféle alkalmazásban kaphatók a gyógyszertárakban és a szupermarketek szakosztályain. A következő típusok népszerűek a fogyasztók körében:

 1. A rögzítése. Különböző kötszerek rögzítésére, mérőeszközök, kanülök stb. rögzítésére tervezték. Általában egyszerű ragasztószalagból készül, különböző hátlapokkal (nem szőtt, polimer, szőtt, selyem). Az indikációtól és a bőrtípustól függően különböző követelményeknek felelhetnek meg.
 2. Baktericid. Kisebb sebek kezelésére és ápolására, valamint a fertőzések megelőzésére szolgál. Ragasztó hátlapból és egy speciális fertőtlenítő vagy fertőtlenítőszerrel átitatott gézbetétből állnak.
 3. Kalluszok. A tyúkszem kezelésének terápiás lehetőségeként pozícionálva. Egyesek enyhítik a kallusz mechanikai hatását, miközben csökkentik a fájdalmat, míg mások antiszeptikus és keratolitikus tulajdonságaikkal segítenek a száraz kalluszok eltávolításában.
 4. Bors.Mindenre alkalmas termék különböző állapotok (ízületi gyulladás, ideggyulladás, zúzódások, rándulások) kezelésére. A bors tapasz a bőrre gyakorolt irritáló hatása miatt fokozza a vérkeringést és enyhíti a fájdalmat.
 5. TranszdermálisA terápiás tapaszok különböző gyógyszerek bőrön keresztüli beadására szolgálnak (nikotintapaszok, hormonális tapaszok, NSAID-mal impregnált tapaszok). A felhasználók leggyakrabban rögzítő és baktériumölő tapaszokat tartanak a gyógyszeres szekrényükben. Ebben az áttekintésben a legjobbak legjobbjait, valamint a bors- és hólyagtapaszok minőségi lehetőségeit vesszük szemügyre.

A legjobb sebtapaszok értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb rögzítő vakolatok 1 EcoplastEcoFilm plus 75 €
2 Hartmann Omniplast szövet alapú fixálószer 79 €
3 Uniplast rögzítő fólia 88 €
A legjobb csíraölő ragtapaszok 1 Silkoplast elasztikus 96 €
2 Fixaid Standart hússzínű polimer alapon 45€
3 Cosmos Sensitive 63 €
A legjobb kukorica vakolat 1 Johnson Johnson Johnson Compeed nedves hólyagok esetén 160 €
2 Kukoricagipsz Szalipod 78 €
3 Medifeet hidrokolloid kukoricagipsz 192 €
A legjobb bors tapaszok 1 Luxplast bors tapasz 69 €
2 Bors felmelegítés Silkoplast 96 €
3 Dr. Pepper 11 €

A legjobb rögzítő tapaszok

A legtöbb ragtapasz tekercsben kapható. A szalag anyagában különböznek egymástól.

EcoplastEcoFilm plus fixáló polimer tapasz

Értékelés: 4.9

ECOPLAST FIXING POLYMER ECOFILM PLUS.jpeg

A lett NordePlast gyártója az Ecoplast EcoFilm plus gyantaalapú orvosi rögzítőtapaszt gyártja. Mikroperforált áttetsző szalag. Ennek az orvosi eszköznek köszönhetően mindenféle kötszer tökéletesen rögzíthető, valamint katéterek, szondák vagy más kis tárgyak kézben tarthatók. Ez a ragasztószalag hipoallergén ragasztóval készül.

Ecoplast EcoFilm plus tekercsre gyártva, kiváló minőségű környezetbarát kartondobozba csomagolva. Az orvosi eszköz nagymértékben légáteresztő. Az EcoFilm esztétikusan néz ki, nem “tapad” a ruházatra, biztonságosan tart, kényelmesen és hámlás nélkül eltávolítható. Ellenáll a röntgensugárzásnak és a hőmérsékletnek. És a cikkcakkos szélének köszönhetően könnyen lehúzható olló használata nélkül.

A fogyasztók nagyon pozitív visszajelzéseket adtak az Ecoplast EcoFilm plus polimer ragasztószalagról. Tetszik nekik, hogy részben átlátszó, sima tapintású és szagtalan. Nem okoz allergiás reakciókat, bőrirritációt vagy egyéb kellemetlen mellékhatásokat. Ezen az alapon két méretben kapható: 2,5 cm x 5 m vagy 5 cm x 5 m. Nagyszerű az aktív emberek számára, biztonságos tartást biztosít.

Előnyök

 • polimer hátlap;
 • Vízálló és hipoallergén;
 • Könnyen lejön olló nélkül;
 • szagtalan;
 • Biztonságosan zár.

Hátrányok

 • nincs kizárva személyes intolerancia.

Hartmann Omniplast szövet alapú ragasztószalag

Értékelés: 4.8

HARTMANN OMNIPLAST rögzítés szalagos alapon.webp

Német gyártó Pa

  A Hartmann gyártja az Omniplast szövet alapú rögzítőtapaszt. Az allergiás vagy atópiás dermatitiszben szenvedők bőrén mindenféle orvosi segédeszköz és eszköz rögzítésére szolgál. Háromféle szélességben kapható: 5 cm, 2,5 cm és 1,25 cm. A ragasztószalag hossza pedig 5 m vagy 9,2 m lehet.

  Az Omniplast 100% viszkóz, szintetikus gumiragasztóval impregnálva. A tekercs polisztirolból készült. Hússzínű. Kiváló levegő- és páraáteresztő képesség, valamint vízlepergető tulajdonságok. Cikcakkos szélű, így gond nélkül lejön. Ez a textilszalag jó tapadási szilárdsággal rendelkezik.

  A fogyasztói referenciák szerint a szövetalapú Hartmann Omniplast tökéletesen rögzíti még a különösen mozgó testrészeket (ujjpercek) is, anélkül, hogy kellemetlenséget okozna. Nem jön le az első alkalommal, amikor vízzel érintkezik, és gyorsan szárad. Rámutatnak azonban, hogy ennek a német ragasztószalagnak nagyon gyenge az orsója. Ragasztóanyagot hagy a bőrön, és a szalag szélei elkezdenek kopni.

  Előnyök

  • lélegző, víztaszító impregnálással;
  • Diszkrét, hússzínű;
  • Kiváló tapadás;
  • Nem ázik be és nem válik le, ha vízzel érintkezik;
  • különösen érzékeny bőrfelületekre alkalmas.

  Hátrányok

  • gyenge tekercs;
  • Eltávolításkor nem hagy ragasztómaradványt.

  Uniplast filmrögzítő tapasz

  Értékelés: 4.7

  UNIPLAST FILMRÖGZÍTŐ FÓLIA

  Az orosz Veropharm gyártó Uniplast filmet gyárt rögzítő vakolatot. Könnyen alkalmazható és rögzíthető a sebkötszerekhez és a csövek, szondák, kanülök vagy más orvosi eszközök rögzítéséhez. Ez a fogyóeszköz három változatban kapható: 1,25×500, 2,5×500, 5×500.

  Az Uniplast kötés egy nedvességálló fólia. Mivel átlátszó, szükség esetén jól láthatóvá teszi a rögzítési területet. A szalagot átlátszó orsóra tekercselik. A speciális dombornyomás lehetővé teszi a bőr számára, hogy lélegezzen. Mivel a termék ellenáll a nedvességnek és a szennyeződésnek, a sebfelületek könnyen ápolhatók. Az anyag könnyen szakad olló használata nélkül.

  A felhasználók arról számoltak be, hogy az átlátszó Uniplast fólia kiválóan tapad, és hogy utána könnyű és fájdalommentes eltávolítani. A bőr mozgatásakor, nyújtásakor és gyűrődésekor a bőrrel együtt összecsukódik anélkül, hogy leválna. Vízzel való érintkezés után is megmarad. A bőr általában jól reagál, de különösen az érzékenyeknél előfordulhatnak helyi allergiás reakciók.

  Előnyök

  • láthatatlan a bőrön;
  • olló nélkül könnyen elszakítható;
  • Kiváló rögzítés;
  • jól tapad a bőrhöz vagy a kötszerhez;
  • Rugalmas viselet.

  Hátrányok

  • egyéni intolerancia lehetséges.

  A legjobb baktériumölő ragasztószalagok

  A baktériumölő tapaszok egyenként vagy készletben is értékesíthetők. Ez utóbbi általában különböző formájú és méretű ragtapaszokat tartalmaz.

  Silkoplast elasztikus

  Értékelés: 4.9

  SILKOPLAST ELASTIC.webp

  A Pharmaplast (Egyiptom) Silkoplast elasztikus ragtapaszokat gyárt. Ez a rugalmas fogyóeszköz horzsolások, vágások és egyéb kisebb bőrsérülések esetén ajánlott. Három méretben (mm) 15 darabos csomagban kapható: 60×100 (sok kis foltra vágható), 45×63 (pillangó alakú), 32×72.

  A Silkoplast Elastic egy perforált polimer fólia, amelynek ragasztórétege hipoallergén ragasztón és magas viszkóz-tartalmú anyagon alapul. Ez az orvosi tapasz steril, baktériumölő, lélegző, rugalmas. A nedvszívó párna ezüstöt tartalmaz. Maga a tapasz bézs színű és simán beleolvad a bőrbe. A termék eltarthatósági ideje 5 év.

  A fogyasztók visszajelzései dicsérik a Silkoplast Elastic kiváló tapadását a bőrhöz, még a legkényelmetlenebb területeken is (sarok, könyök, térd). Ha a hólyagosodás megelőzése érdekében felragasztják, cipő viselésekor nem mozdul el. A vakolat fájdalommentesen eltávolítható, és nem hagy ragasztómaradványt. A kellemes szövetanyag ritkán okoz allergiás reakciókat, de néhányan nem zárhatják ki őket.

  Előnyök

  • Ezüst textil hátlap
  • Különböző formájú ragasztószalagok;
  • Tetszik nekik, hogy a helyén marad, és nem jön le;
  • fájdalommentes tapadás.

  Hátrányok

  • Allergiás reakciók lehetségesek.

  Fixaid Standart hússzínű polimer alapon

  Értékelés: 4.8

  FIXAID STANDART TESTPÁRNA

  A Fixaid Standart baktériumölő ragasztószalagok kínai gyártója. Hússzínű polimer alapréteggel rendelkezik. Nélkülözhetetlen termék a bőr különböző típusú mikro-sérüléseinek elsősegélynyújtásakor. A ragasztószalag védi a sebeket a baktériumok vagy szennyeződések behatolásától. Ez a fogyóeszköz nem fél a vízzel való érintkezéstől.

  A Fixaid Standart kötés polietilénből készült polimer alapból áll, amelyet hipoallergén hotmelt bevonattal látnak el. A viszkóz nedvszívó betétet Rivanollal (fertőtlenítőszerrel) impregnálták. Ajánlott a tapasz mindennapos cseréje (legalább naponta kétszer, vagy amikor a tapasz nedves lesz). A csomag 20 db 72×19 mm-es lemezt tartalmaz.

  A fogyasztók jó visszajelzéseket adtak a Fixaid Standart ragasztószalagról. Szeretik, ahogyan szilárdan a testhez rögzül. A baktériumölő nedvszívó párna azonnal felszívja a sebváladékot. A polimer perforált alap megkönnyíti a szabad légcserét. A tapaszok könnyen eltávolíthatók anélkül, hogy ragasztómaradványt hagynának a bőrön. A túlérzékenyek számára irritáló lehet.

  Előnyök

  • Kiváló fertőtlenítőszer;
  • a nedvszívó párnát revanolba áztatjuk;
  • A sebek sokkal gyorsabban gyógyulnak vele;
  • biztonságosan rögzíti;
  • jó légáteresztő képesség a mikroperforált alapnak köszönhetően.

  Hátrányok

  • Érzékeny személyek számára irritáló lehet.

  Cosmos Sensitive

  Értékelés: 4.7

  COSMOS SENSITIVE.webp

  A német Paul Hartmann gyártó a Cosmos Sensitive puha nem szőtt tapaszát különösen érzékeny bőrre gyártja. Kíméletes és jó minőségű ellátás kisebb bőrsérülések esetén. A termék kiváló légáteresztő képességgel rendelkezik, nem tapad a sebbe és nem okoz allergiás reakciókat. Kapható 20 db kerek (9/22 mm átmérőjű) vagy 5 x 10 cm-es csomagban.

  A Cosmos Sensitive egy rugalmas fólia ragasztóréteggel és egy alkoholos antiszeptikus oldattal átitatott nem szőtt párnával. Szilárdan tapad a bőrhöz, de a perforált hátlapon keresztül hagyja a bőrt lélegezni. Gyermekek és felnőttek számára egyaránt kiválóan használható. A nagyméretű lemezek könnyen méretre vághatók.

  A vélemények szerint a Hartmann Cosmos Sensetiv ragasztószalag nagyon jól tart, és nem válik le magától. Nagyon könnyen használható. Nagymértékben segít megvédeni a sérült bőrfelületeket a szennyeződésektől és a nedvességtől. A tapasz nagyon puha, nem jön le a görbékben, és egy kicsit kihúzódik. Általában nem okoz bőrirritációt vagy allergiás reakciókat.

  Előnyök

  • Nagyon puha;
  • nem tapad a sebekhez
  • lélegző;
  • jól tapad a bőrhöz;
  • Nem okoz irritációt.

  Hátrányok

  • nem találtak.

  A legjobb kukorica vakolat

  A hólyagtapaszok olyanokra oszthatók, amelyek segítenek a nedves vagy száraz bőrkeményedéseken. Más a hatásmechanizmusuk és az impregnálásuk.

  Johnson Johnson Johnson Compeed nedves bőrkeményedésre

  Értékelés: 4.9

  JOHNSON JOHNSON COMPEED ANIMAL WOODS.webp

  A francia gyártó Johnson Johnson gyártja a Compeed nedves viasztapaszt. Gyakran “második bőrnek” is nevezik, gyorsan enyhíti a sérülés helyén jelentkező fájdalmat, és egyfajta burkot képez a külső nyomás ellen. Segít megvédeni a kukoricát a szennyeződések, kórokozók vagy a nedvesség behatolásától.

  Ez a termék tartalmaz: mesterséges elasztomer, ragasztógyanta, lágyítószer, hidrokolloid részecskék, poliuretán bevonat. A Compeed sebtapasz úgy néz ki, mint egy ovális, egységes szilikondarab. Alig észrevehető a bőrön. Megfelelő alkalmazás esetén több mint 24 órán keresztül viselhető. Egy csomagban 1-5 darab is lehet. Műanyag dobozban elhelyezve, pattintással.

  A Compeedet nagyon kedvezően fogadták a fogyasztók. Azt mondják, hogy a vakolat nagyon erős, és nem jön le. Csökkenti a hólyag súrlódását, és elősegíti a gyógyulást is. Nem kell aggódni, hogy baktériumok kerülnek a sebbe. Nagyon kényelmes a használata, és azonnal csökkenti a nedves bőrkeményedés okozta fájdalmat. De egyesek számára ez elég drága.

  Előnyök

  • pótolja a sérült bőrt;
  • Megfelelő szinten tartja a bőr hidratáltságát;
  • elősegíti a sebek gyors gyógyulását;
  • Nem irritál és nem okoz allergiát
  • csökkenti a fájdalmat.

  Hátrányok

  • magas ár.

  A Salipod Kukoricagipsz

  Értékelés: 4.8

  SALYPOD MOSAL PLASTE.webp

  Az orosz Veropharm gyártó Salipod hólyagtapaszt gyárt. Összetételében szalicilsav, kén, kaucsuk, lanolin és gyanta található. Antiszeptikus és keratolitikus hatású. Száraz bőrkeményedések és mindenféle tyúkszem esetén javallott. Méretekben kapható: 2×10 cm és 6×10 cm; 11 db 0,95×3,8 cm-es csíkból álló csomagban is kapható.

  A szalipod egy barna folt, sajátos szaggal (kén és fa gyanta kombinációja). A vakolat használata előtt a gyártó azt javasolja, hogy vegyen egy meleg fürdőt, és törölje szárazra a lábát. Ha szükséges, vágja le a tapasz kisebb darabját, vegye le a védőhátlapjáról, és rögzítse a kukoricára 48 órán keresztül. Az eljárást 3-4 alkalommal megismételjük, amíg a kallusz teljesen leválik a lágyulás után.

  A véleményekben a fogyasztók megjegyzik, hogy a Salipod hatékonyan és gyorsan megbirkózik a bőrkeményedésekkel. Nincs fájdalmas érzés az alkalmazás során. Megjegyzik azonban, hogy az oldat, amellyel a vakolat telített, meglehetősen agresszív, így kissé megsérülhet az egészséges bőr az elváltozás közelében. A kallusz 6 nap alatt eltávolítható a Salipoddal.

  Előnyök

  • 1 tapasz több alkalmazáshoz is elegendő;
  • rövid időn belül megszabadul a bőrkeményedéstől;
  • könnyen használható;
  • fájdalommentes eljárások.

  Hátrányok

  • Az egészséges bőrfelületek enyhe károsodása;
  • sajátos szag.

  Medifeet hidrokolloid kukoricagipsz

  Értékelés: 4.7

  Medifeet hidrokolloid kukoricagipsz

  A kínai gyártó bemutatja a Medifeet hidrokolloid tapaszát. Alkalmas száraz és nedves bőrkeményedésre. Ha ilyen kötést használ, számíthat a fájdalomcsillapításra, a gyors gyógyulásra és az új horzsolások megelőzésére. A Medifeet akár 24 órán keresztül is jól tapad a bőrön. Szorosan illeszkedik, védi a bőrkeményedést a szennyeződésektől, kórokozóktól vagy víztől.

  A Medifeet tapaszban lévő hidrokolloid részecskék teljesen felszívják a kukoricából származó összes váladékot, és gélszerű tasakot képeznek. A sebet nedvesen és védve tartja, csökkentve a másodlagos fertőzés kockázatát. A tapasz nem látható a bőrön. A Medifeet mérete nagy és közepes méretű. 3 év eltarthatósági idő.

  Az ügyfelek arról számolnak be, hogy a Medifeet tapasz nagyon gyorsan segít. Egy vékony, ovális csíkot ragasztanak fel, amely idővel egy vastag párnává alakul, amely felszívja a kalluszból származó összes egészségtelen váladékot. Ez a termék többfunkciós. Jó a száraz és nedves bőrkeményedésre a kezeken és lábakon.

  Előnyök

  • kényelmes használat;
  • Nem feltűnő a bőrön;
  • Néhány nap alatt teljesen regenerálja a bőrt;
  • jól csomagolva.

  Előnyök

  • nem azonosították.

  A legjobb borsfoltok

  A borsfoltok kellően gyengéden, de mélyen és intenzíven melegítik a testet.

  Luxplast bors tapasz

  Értékelés: 4.9

  LUXPLAST PLASTE PERFORMER.webp

  A koreai Bolear gyártó Luxplast bors tapaszokat gyárt. A chilipaprika hatóanyagán alapuló gyógyszerkészítményekre vonatkozik, és metil-szalicilátot és kámfort is tartalmaz. A termék javítja a helyi vérkeringést, megszünteti a fájdalmat és tágítja az ereket. A perforáció révén a tapasz alatti bőr továbbra is lélegezhet.

  A Luxplast pepper egy perforált öntapadós lemez (94×124 mm vagy 130×180 mm). Védőpapírréteg kerül rá. A termék használata előtt célszerű a fájdalmas területet alkoholtartalmú folyadékkal áttörölni. Ha nincs erős égő érzés, akkor 48 órán keresztül rajta lehet hagyni. Felnőttek és gyermekek számára 12 éves kortól használható.

  A fogyasztók arról számoltak be, hogy a Luxplast kiválóan enyhíti a fájdalmat ízületi gyulladás, isiász, ficam, rándulás és egyéb fájdalmak esetén. A közönséges megfázás kezelésében is bizonyított. A ragasztó bevonat biztosítja, hogy szilárdan a helyén maradjon. De a vakolatnak meglehetősen furcsa szaga van. És nem mindenki képes elviselni az égető érzést. Ez a termék gyakorlatilag nem okoz allergiás reakciókat.

  A

  • Kiválóan felmelegíti a kóros területeket;
  • szilárdan a helyén marad;
  • Akár 48 órán át is viselhető;
  • Alkalmas 12 éves kortól;
  • A perforáció lehetővé teszi, hogy a bőr lélegezni tudjon.

  Előnyök

  • különleges szag;
  • nem mindenki tudja elviselni a csípést.

  Silkoplast bors melegítő tapasz

  Értékelés: 4.8

  SILKOPLAST Bors felmelegedés.webp

  Egyiptomban a Pharmaplast gyártja a Silkoplast borsmelegítő tapaszt. Isiász, izomgyulladás, ízületi vagy neurológiai fájdalom esetén ez a termék kiváló melegítő és helyi irritáló hatású. Megfázás és légúti fertőzések esetén is bevált. Chilipaprika kivonatot, lanolint, természetes gumit és fenyőgyantát tartalmaz.

  A Silkoplast bors tapasz pamutszövetből készült, hipoallergén cink-oxid ragasztóval. Úgy néz ki, mint egy lila tányér nagy perforációval… Mérete lehet: 6×10 vagy 10×18 cm. Ez a termék 24-48 órán keresztül maradhat hatásos. Ha erősen csípni kezd, a szalagot eltávolítjuk, és az érintett területet krémmel kenjük be.

  A Silkoplast Pepper Warming Patchről szóló vélemények többnyire pozitívak. A felhasználók megjegyzik, hogy nagyon finoman melegszik. De ha éjszakára felrakja, reggelre a megfázás tünetei gyakorlatilag megszűnnek. Kiváló fájdalomcsillapító izom- és ízületi problémákra is. Könnyű alkalmazni, de meglehetősen fájdalmas eltávolítani. Jobb, ha egy bunkóval csinálod. A termék nem okoz allergiás reakciókat.

  Előnyök

  • Gyengéden melegít és enyhíti a fájdalmat;
  • Maga a tapasz jó minőségű;
  • nem okoz erős égő érzést;
  • könnyen tapad.

  Hátrányok

  • Elég fájdalmas eltávolítani.

  Dr. Pepper

  Értékelés: 4.7

  DOCTOR PEREZ.webp

  Az orosz Veropharm gyártója gyártja a Doctor Pepper sebtapaszt. 2 természetes kivonatot tartalmaz: chilipaprikát és orchideát. Az elsőnek melegítő, helyileg irritáló és zavaró hatása van, a második pedig – enyhíti a görcsöket és a fájdalomcsillapítást. Ez a termék elvonja a gyulladás helyén lévő fájdalmat. Pontos myorelaxáló hatása van.

  A Doktor Bors egy pamutkendő, amelyre csípős kivonatokat alkalmaznak. A ragasztószalag meglehetősen nagy perforációval (lyukak a szöveten) rendelkezik. Az alsó réteg sárga, és a védőpapírra van ragasztva. A kötést legalább 1-2 napig a bőrön lehet hagyni. Az új tapasz felhelyezése ugyanarra a helyre 2-3 nappal az előző eljárás után megengedett.

  Az ajánlások szerint a Dr. Pepper kiválóan alkalmas megfázás és merev hát kezelésére. Sokkal jobban melegít, mint a mustártapasz. De az is valószínűbb, hogy égési sérüléseket hagy a bőrön, ha az ilyen termék későbbi alkalmazásai közötti intervallumot nem tartják be. Ha a Dr. Peppert a férfiak mellkasán használja, a szövetcsík lehúzásakor nem kívánt “gyantázás” történik.

  Előnyök

  • természetes összetétel és szövet alapanyag;
  • Ez egy nagyszerű melegítő hatás;
  • Megfázást és fájó hátat kezel;
  • vonzó ár.

  Hátrányok

  • égési sérüléseket hagyhat.
  Olvasson tovább  7 legjobb jogorvoslat a horkolás ellen
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: