Top 14 orrcsepp felnőtteknek és gyermekeknek

A mai gyógyszerpiacon nagyon sok helyi termék létezik a gyulladás, allergia és egyéb okok által okozott orrfolyás kezelésére. Az orrcseppek választéka nagyszerű. Vannak érösszehúzó szerek, sóoldatos hashajtók az orrmosáshoz, antiszeptikumok és antibiotikumok, helyi immunerősítők és allergia elleni készítmények. Számos gyógynövényes orrcsepp és spray létezik, és ezek a termékek gyakran többkomponensűek. A különböző fajták kiválogatásához, és létrehozta ezt a minősítést a legjobb spray-k és cseppek orrcseppek számára gyermekek és felnőttek számára.

Legjobban értékelt orrcseppek

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb orrcseppek megfázás esetén 1 Isofra 349€
2 Sialor – Protargol 241€
3 Nasivin 135€
Legjobb orrcseppek allergiára 1 Nazonex 690€
2 Flixonase 754€
3 Allergodil 517€
4 Cromohexal 141€
5 Prevalin 408€
A legjobb érösszehúzó cseppek orrfolyás esetén 1 Naphtisin 30€
2 Galazolin 83€
3 Nasol 237€
A legjobb orrcseppek gyermekek számára 1 Aqua Maris 289 €
2 Pinosol 210€
3 Vibrocil 294€

A legjobb orrcseppek megfázás esetén

A lista néhány olyan termékkel kezdődik, amelyet orrdugulás vagy orrfolyás esetén az orrba cseppenthet, amelyet általában a nátha okoz. Ezek a cseppek “széles spektrumú” cseppeknek tekinthetők.

Isofra

Értékelés: 4.9

Isofra

Az Isofra cseppek az aminoglikozid csoportba tartozó Framycetin antibiotikumot tartalmazzák, és akut orrnyálkahártya-gyulladásban, azaz náthás orrfolyásban való alkalmazásra javallott. Orrspray formájában csomagolva baktériumölő hatású, számos patogén mikrobát elpusztít. A legtöbb nátha megfázás és torokfájás. És ez ebben az esetben, akut rhinitis vagy rhinopharyngitis esetén, és azt mutatja, hogy ez a jogorvoslat felhasználható. Naponta 4-6 alkalommal egy-egy adagot fecskendeznek mindkét orrjáratba, gyermekeknél legfeljebb háromszor. Az orrfolyás kezelése legfeljebb 10 napig tart, további alkalmazása csak az orvos által előírt módon történhet. A termékből 15 ml orrspray formájában 270 rbl áron vásárolható meg. Az Isofra-t a francia Laboratoire Bouchard Recordati gyógyszergyár gyártja.

Előnyök és hátrányok

E cseppek előnye az univerzális baktériumölő hatásuk, míg hátrányuk az, hogy tartós használat során képesek elnyomni a normál orrnyálkahártya mikroflórát. Nem ajánlott a gyógyszer alkalmazása az influenzaszerű betegség első napjaiban, ízületi érzékenységgel, a mérgezés kifejezett tüneteivel, mivel ebben az esetben mind a nátha, mind a rhinopharyngitis vírusos eredetű lesz. Ilyen esetekben az Isofra-t néhány nap múlva kell alkalmazni, amikor a kapcsolódó bakteriális fertőzés kialakulása miatt nyálkás orrfolyás jelentkezik.

Sialor – Protargol

Értékelés: 4.8

Sialor - Protargol

A Sialor egy univerzális baktériumölő és higiéniai gyógyszer, amely kolloid ezüstoldatot (proteinát) tartalmaz, fehérjékhez kötött ionokkal. Az ezüst proteinateinát összehúzó hatású, megakadályozza a mikrobiális és vírusos invázió kialakulását és védi a nyálkahártyát. A Sialor különösen erős védőhatással rendelkezik a staphylococcusokkal, streptococcusokkal és különböző gombákkal szemben. Az ezüstvegyületek az orrnyálkahártyán védőfilmet képeznek.

A készítményt a nátha különböző formáira, beleértve az allergiát, a krónikus orrbetegségeket, az orrnyálkahártya súlyos szárazságát, az orrfolyást és az orrnyálkahártya-gyulladást. A gyógyszer járványszezonban profilaxisra, orrüregmosásra és sebészeti beavatkozások előkészítésére használható. Használathoz először készítsen oldatot úgy, hogy egy tabletta hatóanyagot adjon 10 ml használatra kész hígítóhoz. Először a palackot megtöltjük az oldószerrel, majd hozzáadjuk a tablettát, és addig rázzuk, amíg fel nem oldódik. A gyógyszert egy héten keresztül naponta háromszor egy cseppben alkalmazzák az orrnyálkahártyára. A Sialor gyógyszert a hazai “Obnovlenie” cég gyártja, és egy 10 ml oldószerrel ellátott tabletta 210 rubel áron vásárolható meg.

Előnyök és hátrányok

Alkalmas profilaktikus használatra, száraz beltéri levegő esetén és veszélyes munkakörülmények jelenlétében. A Sialor nem okoz túladagolási tüneteket, csak enyhe égő és viszkető orrviszketést túlérzékenység esetén. Vegye figyelembe, hogy a Sialor alkalmazása során az adrenalint tartalmazó érösszehúzó cseppek nem javasoltak.

Nasivin

Értékelés: 4.7

Nazivin

A Nasivin cseppek különböző koncentrációkban kaphatók (0,05% felnőtteknek, 0,025% gyermekeknek és 0,01% csecsemőknek), és különböző csoportokba sorolhatók: érösszehúzó, gyermekek és felnőttek számára javallt gyógyszer, valamint allergia kezelésére. Ez a sokoldalúság felkerült az orrfolyás kezelésére szolgáló legjobb gyógymódok listájára. Hatóanyaga az oximetazolin, amely az alfa-adrenomimetikumok közé tartozik. Elősegíti az érösszehúzódást, csökkenti a nyálkahártya duzzanatát és nem irritál.

A Nasivin nem csak a nátha és a nátha különböző formáira, hanem az arcüreggyulladásra, pl. az arcüreggyulladásra és a hallójárat gyulladására (eustachyitis) is javallott. A készítményt naponta legfeljebb 3-szor 1-2 cseppet kell alkalmazni mindkét orrlyukba. Az adagolás megkönnyítése érdekében a Nazivin minden egyes palackja rendelkezik egy beosztott pipettával. A készítményt orrspray formájában vagy Nasivinbe mártott vattapamacs segítségével lehet a gyermekek orrjáratába juttatni. Legfeljebb 5 napos kúra.

A cseppeket a német Merck gyógyszeripari vállalat gyártja. A Nasivin minden korosztály számára 5 – 10 ml térfogatban vásárolhat, átlagosan 130 rubelért.

Előnyök és hátrányok

Könnyen használható, széles körű javallatokkal rendelkezik, alacsony az ára, és terhes és szoptató nők is használhatják, de csak akkor, ha az orvos írja fel. A hátrányok közé tartozhat az égés és az orrnyálkahártya szárazságának érzése, a tüsszögés. A Nazinex súlyos túladagolása esetén szisztémás adrenomimetikus hatások léphetnek fel – pulzusszám és vérnyomás emelkedés. Lehetőség szerint kerülni kell a Nazivin hosszú kúráit, mivel az érösszehúzó szerek helytelen alkalmazása elősegíti az orrjáratok nyálkahártyájának sorvadását, és reaktív gyógyszeres nátha lép fel.

A legjobb orrcseppek allergiára

Az allergiás nátha nagyon gyorsan jelentkezik, és percek alatt jelentősen csökkentheti egy egyébként egészséges személy életminőségét. Az allergiás nátha annyira megzavarja az orrlégzést, hogy alvászavarokat, a teljesítmény hirtelen csökkenését, pszichés kellemetlenségeket okoz. Az allergiás nátha gyakori tünetei a gyakori tüsszögés, az orrviszketés, az orron keresztül történő légzés képességének hirtelen csökkenése és az orrjáratokból származó bőséges, áttetsző vagy átlátszó váladékozás. Súlyos esetekben az allergiás nátha Quincke-ödémával, csalánkiütéssel vagy akár hörgőgörccsel párosul. Ha ez történik, a lehető leghamarabb keresse fel orvosát. Ez a minősítés számos népszerű elsősegélynyújtási eszközt tartalmaz az allergiás nátha kezelésére.

Olvasson tovább  A 8 legjobb kenőcs herpeszre

Nazonex

Értékelés: 4.9

Nazonex

A Nasonex cseppek az allergia elleni gyógyszerek között a “nehéztüzérségnek” tekinthetők, mivel erős allergiaellenes hatóanyagot – a glükokortikoszteroid hormon mometazont – tartalmaz. Egy adag orrspray 50 µg erős gyulladáscsökkentő és antiallergiás hatású anyagot tartalmaz. A Nasonex üvegében fehér szuszpenzió látható, nem pedig tiszta oldat. A nyálkahártyán alkalmazva a gyógyszer drámaian csökkenti a gyulladásos mediátorok felszabadulását, ami a nyálkahártya működésének normalizálódását és a váladékképződés csökkenését eredményezi.

Az allergiás nátha, pollinózis mellett a Nazonex az allergia megelőzésére is alkalmazható, például 2 héttel a fű virágzásának várható kezdete és a pollenek megjelenése előtt a levegőben. Nasonexposed komplex terápiában a maxilláris sinusitis, frontitis, egyéb sinusitis exacerbációinak kezelésére. A gyógyszert orrlyukonként egy adag belégzésével kell alkalmazni, de naponta legfeljebb 2 alkalommal. Kívánt fenntartó adag – legfeljebb napi egy inhaláció orrlyukonként. A Nazonex cseppeket a jól ismert belga Schering-Plough gyógyszergyártó cég gyártja, és egy 60 adagot tartalmazó üveg 400 rubelért kapható, átlagosan 1 hónapos fenntartó terápiával.

Előnyök és hátrányok

A Nazonex előnyei közé tartozik a magas aktivitás és az orrnyálkahártya-atrófia hiánya, még egy év napi használat után is. Használatának hátrányai a különböző mellékhatások, mint például az időnkénti orrvérzés, fejfájás vagy égő érzés az orrban. A mellékhatások előfordulása azonban dózisfüggő, és az ajánlott dózis betartása esetén szinte nem jelentkeznek.

Flixonase

Értékelés: 4.8

Flixonase

A fliksonáz egy másik modern hormonális gyógyszer az allergiás vasomotoros rhinitis kezelésére. Flutikazon-propionátot tartalmaz, permetenként 50 mikrogramm dózisban. A hatásmechanizmus közös a glükokortikoszteroid hormonok esetében. Gátolja a gyulladásos mediátorok termelődését, és megszakítja az allergiás reakciót. A Flixonase segít csökkenteni az orrviszketést, megszünteti az orrdugulást és az orrfolyást, enyhíti az orrdugulást és megállítja a tüsszögést.

Már 2-3 órával az első alkalmazás után jelentős javulás tapasztalható, és orrlyukonként 2 adag egyszeri beadása után ez a hosszan tartó hatás 24 órán át tart. A Fliksonase felnőtteknek és gyermekeknek 12 éves kortól ajánlott. Kezdje a kezelést úgy, hogy naponta egyszer, lehetőleg reggel 2 adagot fecskendez mindkét orrlyukba. Javulás után az adagot felére csökkentik. De semmiképpen ne használjon 4-nél több injekciót orrlyukanként 24 órán belül. A Flixonase cseppeket a GlaxoSmithK brit gyógyszergyártó cég gyártja

 • egy hónapos alkalmazásra tervezett, 60 adagot tartalmazó orrspray pedig 415 rubelért kapható.

  Előnyök és hátrányok

  A gyógyszer előnyei közé tartozik a magas aktivitás, a könnyű használat és a túladagolási tünetek hiánya. A mellékhatások közé tartozik az orr időnkénti kiszáradása és irritációja, valamint a terhes nőknél történő használat korlátozása. Különleges óvintézkedéseket kell tenni egyes vírusellenes és gombaellenes szerekkel való kombináció esetén, mivel ezek megváltoztathatják a hormon plazmakoncentrációját.

  Allergodil

  Értékelés: 4.7

  Allergodil

  Az Allergodil cseppek megérdemelten foglalják el az egyik első helyet az antiallergiás hatékonyság értékelésében. A hatóanyag az azelasztin hidroklorid formájában, minden egyes adag 140 mikrogrammot tartalmaz ebből a hatóanyagból. Az azelasztin blokkolja a hisztaminreceptorokat, stabilizálja a nyálkahártya sejtmembránjait, csökkenti a kapillárisok permeabilitását. Helyileg alkalmazva az Allergodil gyorsan enyhíti az allergiás tüneteket: csökken az orrdugulás, megszűnik a viszketés, a tüsszögés. Az allergiás orrváladék kiválasztása megszűnik, ami áttetsző.

  A cseppek gyorsan hatnak, már 15 perc elteltével, egyetlen alkalmazás után jelentős enyhülés következik be, amely 12 órán át vagy tovább tart. Nemcsak allergiás nátha, hanem kötőhártya-gyulladás (szemcseppként) és az orrnyálkahártya vasomotoros zavarai esetén is javallott. Az Allergodilt hat éves kortól és idősebb korban alkalmazzák, naponta kétszer egy adagot mindkét orrjáratba. A német Meda Pharma cég gyártja. Az orrspray 490 rubelért vásárolható meg., az injekciós üveg 10 ml terméket tartalmaz.

  Előnyök és hátrányok

  A termék előnye a gyors hatás, a viszonylag alacsony ár, az orrszívásra szolgáló más helyi oldatokkal való kombinált terápiás alkalmazás lehetősége és a túladagolás tüneteinek hiánya. A negatívum az orrnyálkahártya enyhe irritációja mellékhatásként, nagyon ritkán szédülés és gyengeség, valamint a gyógyszer ellenjavallt 6 év alatti gyermekeknél, terhesség és szoptatás esetén.

  Cromohexal

  Értékelés: 4.6

  Cromohexal

  A kromohexal cseppeket, amelyek hatóanyaga a kromoglikonsav, már régóta széles körben használják különböző formákban az atópiás bronchiális asztma kezelésére, és a helyi formát az allergiás rhinitis kezelésére is igénylik. Megakadályozza az allergiás ciklus kialakulását az orrüreg nyálkahártyáján, de a Cromohexal leginkább megelőzésként alkalmazható, mivel nem percekig vagy órákig, hanem napokig, sőt hetekig tart, amíg jelentős javulás következik be. Ez az egyedülálló tulajdonság ritkán fordul elő orrcseppekben, így a Cromohexal kiérdemelte helyét a rangsorban.

  Pollinosis, allergiás nátha esetén ez a gyógyszer más kezelésekkel kombinálva alkalmazható. Felnőtteknél és 5 évesnél idősebb gyermekeknél alkalmazható, és naponta 4-szer egy-egy inhalációs spray-vel kell adagolni mindkét orrlyukba, és szükség esetén, például potenciális allergéneknek való hosszan tartó expozíció esetén, akár 6-szoros adagolásra is növelhető. A kezelés időtartama egy hónap. A Cromohexalt a svájci Sandoz gyógyszergyártó cég állítja elő. Egy 15 ml-es flakon spray 150 €-ért vásárolható meg., Különösen, ha az online gyógyszerrendelési szolgáltatást használja.

  Előnyök és hátrányok

  A kromohexalnak, valamint a kromoglikinsavat tartalmazó egyéb gyógyszereknek van egy jellemzője: fokozatosan, 1 héten belül meg kell szüntetni, hogy ne kapjon fordított hatást, és ez nem teljesen kényelmes. Ez azonban egy “hosszú hatású” termék, és a megfelelő visszavonás után is tovább hat. A mellékhatások közé tartozhat a köhögés, alkalmi orrvérzés, alkalmi fejfájás. Terhes és szoptató nők, valamint 5 év alatti gyermekek számára ellenjavallt. De a pozitív pont az egyedülálló képessége, hogy megbízhatóan “fedezi” a nyálkahártyát más gyógyszerek használatával szemben, és a svájci minőség megfizethető ára.

  Olvasson tovább  A 10 legjobb vitamin a lábakban lévő erek számára

  Prevalin

  Értékelés: 4.5

  Prevalin

  A Prevalin egy gátló gyógyszer. Ez azt jelenti, hogy nem tartalmaz olyan hormonokat, anyagokat, amelyek befolyásolják a gyulladásos és allergiás reakciók mechanizmusát. Egyszerűen az orrnyálkahártyára alkalmazva ez a termék mechanikusan védi azt az allergéneknek való kitettségtől. A palackban a Prevalin folyékony, de amint a nyálkahártyára kerül, géllé alakul, és ezt a gélgátat az allergének nem tudják legyőzni. Ezért nagyon jó profilaktikus gyógyszer, mielőtt az allergének megtámadják a nyálkahártyát, de a Prevalin sokkal kevésbé alkalmas a kezelésre. A termék bentonitot vagy agyagot, glicerin-sztearátot, borsmenta- és szezámolajat, valamint szervetlen foszfátokat tartalmaz.

  A készítményt vagy kombinált kezelésben célszerű alkalmazni, amikor a beteg szájon át szed szisztémás hatású antihisztaminokat, vagy allergiás nátha és szénanátha megelőzésére. A szokásos adag naponta háromszor 2 spray mindkét orrlyukba. A nyálkahártyák az injekció beadása után akár 6 órán át megbízhatóan védve vannak. A Prevalint a német Injupharm gyógyszergyártó cég gyártja, és egy 20 ml-es porlasztót átlagosan 390 rbl-ért lehet megvásárolni.

  Előnyök és hátrányok

  A Prevaline nem tartalmaz szintetikus vegyi anyagokat, nincsenek túladagolási tünetek és nincsenek mellékhatások. A Prevalin szinte ideális a nyálkahártya védelmére, és ha emiatt használják, sokkal ritkábban alakul ki allergiás nátha. A Prevalin alkalmazásának hátránya, hogy alacsony hatékonyságú, ha súlyos allergiás tünetek hátterében alkalmazzák. Ennek a spray-nek minden allergiás elsősegélycsomagjában ott kell lennie, és a vidéki kirándulás előtt, az allergének előtt kell használni, de nem a tünetek kezelésére.

  A legjobb érösszehúzó cseppek orrfolyás esetén

  Az orrfolyás bármilyen etiológiájú, mindig orrváladékhoz vezet. Az eredmény fokozott nyálkatermelés és orrdugulás. Az érösszehúzó cseppek az orrban lévő adrenerg receptorokra hatnak, és az erek görcsösek lesznek. Ennek eredményeképpen a terület kisebb lesz, a duzzanat csökken, és az orr szabadon lélegezni kezd. Ez a termék nagyon népszerű, mivel már néhány perc után megkönnyebbülést nyújt.

  De ne feledje, hogy ezeket a termékeket a lehető legritkábban használja. A legtöbb fül-orr-gégész nem javasolja, hogy egy hétnél tovább használják, vagy még jobb, ha egy-két napra korlátozzák a használatukat, mivel ezek a termékek gyorsan függőséget okoznak, és egyre nagyobb adagot igényelnek, mivel az erek már nem reagálnak a gyógyszerre. De nem ez az egész probléma. Az érfalak fokozatosan elvékonyodnak, az orrnyálkahártya elsorvad, a beteg függővé válik a cseppektől, és hamarosan rájön, hogy még megfázás nélkül is folyamatosan Naftisint kell csepegtetni az orrba, hogy nyitva tartsa azt. Az eredmény krónikus, atrófiás nátha, gyakori orrvérzés és az orrüreg nyálkahártyájának fájdalmas függősége.

  Természetesen nem kell aggódni, ha a minősített gyógyszereket rövid kúrákban vagy szórványosan használják, ebben az esetben nagyon hasznosak.

  Naphtisin

  Értékelés: 4.9

  Naphtisin

  Talán a legegyszerűbb, legdurvább, de a legolcsóbb és leghatékonyabb gyógyszer, a tömegek körében népszerű és kedvelt a Naphtisin. Nafazolint tartalmaz. A cseppek alfa-adrenoreceptor-stimulátorok, és az értékelés ezen szakaszának bevezetőjében leírtak teljes mértékben érvényesek.

  Különböző etiológiájú nátha, orrdugulás, arcüreggyulladás és nyálkahártya-duzzanat esetén javallott. A naftisin gyermekgyógyászati adagolásban kapható, – 0,05 g. Naphtisin csepp naponta négyszer, lehetőleg naponta háromszor egy cseppet. Ne feledje, hogy 5 napos használat után függővé válik, és a gyógyszer hatása csökken, ezért néhány nap szünetet kell tartania, vagy még jobb, ha teljesen más gyógyszerekre vált. A naftisint számos hazai gyógyszergyártó cég állítja elő, és rekordokat döntöget az alacsony költségek tekintetében. Így 10 ml gyógyszer felnőtt adagolásban 9 rubelért vásárolható meg.

  Előnyök és hátrányok

  A naftisin hátrányai közé tartozik a függőség és a csökkent hatékonyság, valamint a helyi és általános mellékhatások. Az orrnyálkahártya irritálódhat és akár meg is duzzadhat tartós használat esetén, a túladagolás magas vérnyomást és pulzusszámot, hányingert és fejfájást okozhat. Ez a gyógyszer nem alkalmazható együtt monoamino-oxidáz gátlókkal, egyes antidepresszánsokkal, ezért ajánlatos, hogy a naftisin-t orvos írja fel. A pozitívumok közé tartozik a gyógyszer gyors hatása a kezdetektől fogva, valamint a rendkívüli olcsóság és megfizethetőség.

  Galazolin

  Értékelés: 4.8

  Galazolin

  A galazolin hatóanyagként xilometazolint tartalmaz. Gyengébb, mint a nafazolin, amely a nafticin része. A naftisin rendkívül erős gyógyszer, a többi nem olyan erős, de biztonságosabb. A galazolin ritkábban okoz függőséget és atrófiás náthát, mint a naftisin. A Xylometazolin kíméletesebb, de a Galazolint naponta háromszor kell csepegtetni, mivel az alkalmazás után körülbelül 6 órán át tart. Fontos, hogy a Galazolin nem csak orrcseppként, hanem orrgélként is kapható, 0,1%-os és 0,05%-os (gyermekek számára) standard adagolásban. A cseppek 5 perc múlva kezdenek hatni.

  Ajánlott adagolási séma felnőtteknek és gyermekeknek 2-3 csepp oldat mindkét orrlyukba naponta 2-3 alkalommal. Ami a gélt illeti, naponta háromszor egy csepp mindkét orrlyukba elegendő. A kezelés maximális időtartama nem haladhatja meg a 2 hetet. Az orrcseppek 34 rubelért vásárolhatók meg., Az orr gél sokkal drágább – körülbelül 110 rubel. 10 ml-es üvegenként. A gyógyszert a lengyelországi “Polfa” gyártja.

  Előnyök és hátrányok

  A Galazolin előnyei az enyhébb hatás, az alacsony költség és a függőség ritkább kialakulása, mint a naftizin, de nem ajánlott a gépjárművezetők és azok számára, akiknek a foglalkozása nagy koncentrációval jár. A gyógyszert naponta legfeljebb 3-szor szabad alkalmazni. A mellékhatások közül a nyálkahártya-szárazság és fejfájás fordulhat elő, túladagolás esetén – tachycardia és vérnyomás-emelkedés. A galazolin ellenjavallt glaukómában, magas vérnyomásban, tirotoxikózisban, cukorbetegségben és monoamino-oxidáz gátlók szedése esetén. Természetesen a legjobb, ha ezt a gyógyszert orvos írja fel az állapot átfogó értékelése után.

  Nasol

  Értékelés: 4.7

  Nasol

  A Nasol az aktív adrenomimetikum – oximetazolin – következő generációját tartalmazza. Van egy egész család: csak Nazol, Nazol Advans, Aqua, Baby, Kids. Mindegyik termék különböző adagolású, és különböző korú felnőttek és gyermekek számára alkalmas – a csecsemőktől a serdülőkig. Az oximetazolin az orrfolyás különböző formáira, akut és krónikus arcüreggyulladásra, valamint akut felső légúti fertőzések kezelésére javallt. A cseppek az adrenomimetikumokra vonatkoznak, 10 perc alatt kezdenek el hatni, és a hatás 12 órán át tart.

  Olvasson tovább  A 12 legjobb vitamin Finnországból

  Felnőtteknek és gyermekeknek naponta kétszer két-három cseppet kell adni mindkét orrlyukba, gyermekeknek pedig naponta kétszer 1 cseppet, ha ez csak Nasol. A Nazol 10 ml-es spray formájában 130 rubel áron vásárolható meg. A cseppeket a német Bayer konszern gyártja.

  Előnyök és hátrányok

  A termék előnyei közé tartozik a naftisinhez és a galazolinhoz képest nagyobb lágyság, valamint a szükséges dózis kiválasztásának lehetősége, de hosszan tartó használat esetén az orrlégzés nehézzé válhat, és atrófiás nátha tünetei jelentkezhetnek. Ezért nem ajánlott ezeket a cseppeket 7 napnál hosszabb ideig vény nélkül használni. A Nasol nem alkalmazható 6 év alatti gyermekeknél, csecsemők számára speciális adagolású a Nasol Baby. A készítmény nem javallott terhes és szoptató nőknél, szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő betegeknél. Ezért tanácsos előzetesen orvoshoz fordulni.

  A legjobb orrcseppek gyermekek számára

  A gyermekek nem alkalmazkodnak olyan jól a változó környezethez, mint a felnőttek, ezért nehezebben viselik a megfázást. A légutak szűkebbek, és ha a baba egy csecsemő, lehet, hogy még a száján keresztül sem tud lélegezni. Ezért a gyermekek orrfolyása mindig veszélyesebb állapot, mint a felnőtteké. A gyermekek azonban érzékenyebbek a hatóanyagokra, és gyakran nem írható fel nekik ugyanaz az orrcsepp, mint a felnőtteknek. A gyermekek orrfolyásainak népszerű cseppek minősítése különböző termékeket tartalmaz, bemutatjuk őket az Ön figyelmébe.

  Aqua Maris

  Értékelés: 4.9

  Aqua Maris

  Ezek közül az első az AquaMaris Baby, amely természetes tengervizet tartalmaz. Valójában egyszerű, hamisítatlan tengervíz, amelyet a gyermek orrüregének átmosására és kimosására használnak. Nem használunk kémiai adalékanyagokat és tartósítószereket. Ismeretes, hogy a tengervíz kis sókoncentrációt tartalmaz (átlagosan 33 ‰), és a nyálkahártyákra felvitt sóoldat kivonja a felesleges folyadékot, csökkenti a duzzanatot. Csökkenti a fertőzés terjedésének kockázatát, csökkenti az orrdugulást és a nyálkahártya-irritációt, és segít a nátha kezelésében.

  Gyermekeknél jelzett orrmosás tengervízzel a különböző nátha és orrmelléküreg-gyulladás, orrfolyás, atrófiás nátha, valamint a légúti vírusfertőzések komplex kezelésében. Megelőző céllal minden orrlyukat átlagosan naponta 3-szor kell kimosni; kezelés esetén a mosások száma 6 alkalomra emelkedik. A cseppek üvegben kaphatók. Először is, meg kell hajlítani a baba fejét oldalra, be kell helyezni a léggömb hegyét a felső orrjáratba, és néhány másodpercig öblíteni kell az orrüreget. Kérje meg gyermekét, hogy utána fújja ki az orrát, majd fordítsa el a fejét. Szerezze be a permeteződoboz 50 ml-es térfogatát 255 rubelért. A tengervizet a Jadran gyógyszergyártó cég állítja elő, pontosabban csomagolja, és a gyártó azt állítja, hogy a tengervizet az Adriai-tengerből, ökológiailag tiszta területekről nyerik.

  Előnyök és hátrányok

  A gyógyszer előnyei közé tartozik a profilaktikus orientáció és a teljes biztonság, a mellékhatások, az ellenjavallatok hiánya, valamint a túladagolás lehetősége. A termék a legkülönbözőbb betegségek és különböző korú gyermekek, köztük egészséges gyermekek esetében is alkalmazható. A hátrányok közé tartozik, hogy nem lehet monoterápiaként használni egy gyermek súlyos orrdugulása esetén, és mindazonáltal a hátrányok közé tartozik a viszonylag magas ár – 250 rubel egy negyed csésze tengervízért, ami még mindig túl magas.

  Pinosol

  Értékelés: 4.8

  Pinosol

  A Pinosol cseppek, orrspray formájában, sőt orrkenőcs formájában is kapható, és ez a gyógyszer azért került a rangsorba, mert a növényi eredetű eszközökhöz tartozik, bármely életkorban hatékony, de a nyálkahártyára gyakorolt gyengéd hatása miatt leggyakrabban gyermekeknél használják. A Pinosol eukaliptusz- és fenyőolajat, A-vitamint, borsmentaolajat és egyéb összetevőket tartalmaz. A termék fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A Pinosol használata gyermekeknél akut és krónikus nátha, a nyálkahártyák különböző gyulladásos betegségei gyermekeknél, valamint a fül-orr-gégészeti szerveken végzett műtétek után javallott.

  A gyermekeket naponta 3-szor egy-két cseppet lehet permetezni mindkét orrlyukba vagy vattapamaccsal. A nátha kezelésének időtartama – legfeljebb egy hét. A Pinosol cseppeket a cseh “Zentiva” cég gyártja. 10 ml spray 200 rubelért vásárolható meg., Ugyanilyen mennyiségű csepp 125 rubelbe kerül., Használjon 215 rubelért ugyanolyan mennyiségű orrkenőcsöt.

  Előnyök és hátrányok

  A Pinosol előnyei közé tartozik a jó tolerálhatóság, a természetes összetevők tartalma és az orrba történő beadásra szolgáló különböző formák. Járványos időszakban profilaktikusan alkalmazható. Hátrányai közé tartozik, hogy nem hatékony a gyermek allergiás náthája esetén, mivel az allergia egyáltalán nem igényel antiszeptikus és antibakteriális hatást.

  Vibrocil

  Értékelés: 4.7

  Vibrocil

  A Vibrocil egy összetett gyógyszer. Antiallergiás hisztaminreceptor-blokkolót és alfa-adrenomimetikus érösszehúzó szert tartalmaz. Ez dimetindén-maleát és fenilefrin. Kapható gél, csepp és spray formájában. Érösszehúzó és allergiaellenes hatása van, és kiváló az orrfolyás ellen. A Vibrocil az akut és krónikus nátha minden típusára javallott, beleértve a gyermekek allergiás orrdugulását is.

  Csecsemőkortól kezdve csecsemőnek cseppentve adható – naponta 3-4 alkalommal egy csepp mindkét orrjáratba. Idősebb gyermekeknél az adagot fokozatosan növelik, és a 6 évesnél idősebb gyermekeknek naponta 3-4 alkalommal három-négy cseppet írnak fel mindkét orrlyukba. Csak 6 évesnél idősebb gyermekeknél alkalmazott orrspray és gél. A Vibrocil-t a Novartis gyógyszergyár gyártja, és egy 15 ml-es üveg Vibrocil cseppet 250 rubelért lehet megvásárolni.

  Előnyök és hátrányok

  A cseppek komplex hatásúak és a javallatok széles körére szolgálnak, kíméletes hatást gyakorolnak a gyermek orrnyálkahártyájára. Számos kényelmes formája van a használatra. Az ellenjavallatok közé tartozik az atrófiás nátha, amely azonban nagyon ritka gyermekeknél, valamint a monoamino-oxidáz gátlók szedése, amelyeket szintén ritkán szednek gyermekek. A Vibrocil mellékhatásai ritkák – főként égő érzés és szárazság az orrban, amelyek gyorsan elmúlnak. Az AquaMaris Baby alkalmazható ezen mellékhatások enyhítésére.

  A fentiekben áttekintettük a különböző etiológiájú megfázásos megfázások esetén a gyermekek és felnőttek körében alkalmazott főbb népszerű helyi termékeket: cseppek, spray-k, orrgélek és kenőcsök. A rangsor az Orosz Föderáció különböző régióinak 2016-17-es eladásain alapult. De bármilyen aktív és összetett gyógyszert kínálnak is a gyógyszertárakban a fogyasztók számára, a fő szakember, aki mérlegelheti a használat előnyeit és lehetséges ártalmait, a kezelőorvos. Ezért először is konzultálnia kell egy szakemberrel, és csak ezután kezdje meg a kezelést.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: