6 legjobb gyújtógyertya Volkswagen Polo számára

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt szakvéleményt kell kérni.

A gyártó műszaki előírása szerint a Volkswagen Polo gyújtógyertyáit legalább 30 ezer kilométerenként kell kicserélni. Nem szükséges csak eredeti alkatrészeket használni – az értékesítésben számos olyan analóg van, amelyek egyáltalán nem rosszabbak, és néha még jobbak is, mint az eredeti. Mindet ellenőriztük, és készen állunk arra, hogy megosszuk a listát Önnel.

5 kiválasztási kritérium a gyújtógyertyákhoz

Első pillantásra a gyújtógyertyák egyszerűnek tűnnek, és azt gondolhatnánk, hogy a kiválasztásuk egyszerű feladat. De ez nem. Nemcsak a költségeket, hanem a műszaki paramétereket is fontos figyelembe venni:

 1. Szikraköz. Ez a középső elektróda és az oldalsó elektróda közötti távolság. Minél nagyobb a rés, annál hosszabb a szikra és annál jobb az égés, de annál nagyobb a feszültség és annál nagyobb az elektromos meghibásodás veszélye. Minél rövidebb a távolság, annál kisebb a terhelés a teljes gyújtási rendszerre, de problémák adódhatnak az égés teljességével.
 2. Kaliditás. Meghatározza a dugók hőállóságát, amelyek kaliberszámuk szerint hideg és meleg dugókra oszlanak. Az előbbi kevesebb hőt kap működés közben, az utóbbi ellenben több. Minél forróbb a dugó, annál kisebb a hő- és koromellenállása, és fordítva. A forró gyertyák jobban illeszkednek a Volkswagen Polo kis motorjaihoz.
 3. Az elektródák száma. Nem befolyásolja a motor stabilitását és a gyújtás stabilitását, bár ezt széles körben hiszik. a gyújtógyertya felépítésében a két vagy több oldalsó elektróda egyetlen célja, hogy csökkentse az egyes elektródák kopását, és ezáltal meghosszabbítsa az alkatrész élettartamát. A Volkswagen Polo egyelektródás gyertyákat igényel.
 4. Elérhető a.Az olcsó dugók nikkelötvözetből készülnek, és átlagos élettartamuk 25 000-40 000 km. A tartósabb alkatrészek nemesfémek, például irídium, platina, ittrium, stb. felhasználásával készülnek. Jelentősen drágábbak, mint a nikkel, de akár 100-120 ezer kilométert is futhatnak.
Olvasson tovább  13 a legjobb olcsó fekete dobozok közül

Gyertyák cseréje a megfelelő időben, anélkül, hogy megvárná a gyújtáskimaradásokat és egyéb problémákat. Az elektródák elhasználódásával a szikraköz fokozatosan növekszik, ami idővel az alkatrészek meghibásodását okozza. Ne fukarkodjon, különben később pénzt fog költeni a motor javítására.

6 legjobb gyújtógyertya Volkswagen Polo számára

Értékelés Helyszín Név Ár
Gyertyák a CFNA és CFNB motorokhoz 1 VAG 101905601F Hosszú
 • fe
 • 1 605 €
  2 NGK 97237 ZFR6T-11G 828 €
  3 Bosch FR7HC+ 527 €
  Gyertyák a CWVA és CWVB motorokhoz 1 VAG 04C905616D 1 291 €
  2 Bosch Y7LER02 650 €
  3 NGK 4983 DCPR7E-N-10 1 131 €

  Gyertyák a CFNA és CFNB motorokhoz

  Az 1,6 literes CFNA és CFNB motorok a Volkswagen Polo ötödik generációjától kezdve kerülnek beépítésre. 19 mm-es menethosszúságú, M14-es átmérőjű és 1,1 mm-es szikraközi hézaggal rendelkező gyújtógyertyákhoz alkalmasak. Hagyományosan olcsó, de kiváló minőségű nikkelötvözetből készülnek.

  VAG 101905601F Hosszú
 • fe
 • Értékelés: 5.0

  VAG 101905601F LONG<li></div><p>FE” src=”/wp-content/uploads/2023/10/58016666196311-986-.jpg” height=”274″ title=”VAG 101905601F LONG</p><li>FE”><p>Kezdjük az eredeti gyújtógyertyákkal, amelyeket a Volkswagen Polo gyárilag tartalmaz. Nikkelötvözetből készülnek, de meglehetősen drágák. A magas árat az építési minőséggel, a hosszú élettartammal és a VW Polóval való teljes kompatibilitással indokoljuk. A kialakítás egy oldalsó elektródát tartalmaz a központi elektródától 1,1 mm távolságra. Az ilyen szikraköz csökkenti az iszapképződés sebességét és nagyságát a csúcson.</p><p>A vásárlók csak az eredeti gyújtógyertyák magas ára miatt panaszkodnak, de más hátrányokról inkább nem beszélnek. Ez azt sugallja, hogy valóban olyan kiváló minőségűek.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>a dugók gyári ajánlásúak</li><li>élettartam akár 45 ezer kilométer</li><li>német csúcsminőségű pótalkatrészek</li><li>Gyári hibák egyáltalán nem fordulnak elő</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>magas ár</li></ul><h3>NGK 97237 ZFR6T-11G</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=NGK 97237 ZFR6T-11G

  Az NGK japán márka bemutatja az eredeti VAG gyújtógyertyák teljes analógját. A motor nem fogja észrevenni a különbséget, de a pénztárcája igen. A Japánból származó alkatrészek akár 50%-os megtakarítást is lehetővé tesznek az eredeti vásárláshoz képest. Minden jellemzője azonos, az élettartam pedig akár 45 ezer kilométer is lehet. A középső elektróda és az oldalsó elektróda közötti hézag – ajánlott 1,1 mm. Anyag – nikkel ötvözet.

  Az ügyfelek nem igazán vesznek észre alapvető különbséget az eredeti gyertyák NGK 97237 ZFR6T-11G-re történő cseréje után. Miért fizessen túl sokat, ha vehet egy egyenértékű terméket??

  Előnyök

  • alacsonyabb ár az eredetihez képest
  • Akár 42 000 kilométeres élettartam
  • Japán építési minőség

  Hátrányok

  • nem állapítottak meg súlyos hibákat

  Bosch FR7HC+

  Értékelés: 4.8

  BOSCH FR7HC+

  Németországban gyártott gyújtógyertya, a középső elektróda nikkelezett és ittriummal bevont. Ez a ritkaföldfém felelős a szerkezet rendkívüli kopásállóságáért, és akár 60 000 kilométeres élettartamot biztosít. A szikrahézag nem szabványos, és 0,9 mm-es. Az ajánlottnál rövidebb távolság csökkenti a gyújtásrendszer áramellátását, ezáltal csökkenti a gyújtásrendszer terhelését és növeli annak várható élettartamát.

  Az ügyfelek rámutatnak, hogy a Volkswagen Polo motorja sokkal stabilabban működik alapjáraton, még hideg körülmények között is, a Bosch FR7HC+ gyújtógyertyák beszerelése után.

  Előnyök

  • Élettartam 60 ezer kilométerig
  • viszonylag alacsony költség
  • megkérdőjelezhetetlenül magas minőségű összeszerelés
  • a motor stabil működésének garantálása
  • csökkentett gyújtási terhelés

  Hátrányok

  • Nincsenek komoly hátrányok

  Gyertyák a CWVA és CWVB motorokhoz

  A CWVA és CWVB motorok különösen népszerűek Oroszországban, köszönhetően szerénységüknek és a kedvezőtlen orosz éghajlathoz való jó alkalmazkodásuknak. Ezek a motorok 19 mm-es menethosszúságú és M12-es átmérőjű gyújtógyertyákat használnak. optimális, pontosan 1,0 mm-es szikraköz.

  VAG 04C905616D

  Értékelés: 5.0

  VAG 04C905616D

  Kifejezetten a Volkswagen Polo számára tervezték, és 6 mérőcsővel rendelkezik, ami nagyon sokoldalú gyújtógyertyává teszi. Ezeket a részleteket a VW Polo motorjaiba telepítik Oroszországban való működéshez, mivel jellemzőik nem a legkedvezőbb helyi éghajlathoz igazodnak. Az élettartam akár 60 ezer kilométer, így még a magas költség sem tűnik komoly hátránynak, figyelembe véve, hogy az ilyen dugókat kétszer olyan gyakran kell cserélni, mint a hagyományosakat.

  A VAG 04C905616D alkatrészek pozitív visszajelzéseket kaptak az ügyfelektől, akik nemcsak a dugók teljes kompatibilitását a CWVA és CWVB motorokkal, hanem a kiváló gyártási minőséget is megjegyezték.

  Előnyök

  • élettartam akár 60 ezer kilométer
  • A dugók az orosz éghajlathoz igazodnak
  • a VW által ajánlott eredeti termék
  • optimális szikrahézag – pontosan 1,0 mm

  Hátrányok

  • nem a legalacsonyabb költségű

  Bosch Y7LER02

  Értékelés: 4.9

  BOSCH Y7LER02

  A Németországban gyártott Bosch Y7LER02 gyújtógyertyákat a spanyolországi gyárakban szerelik be a késői típusú Volkswagen Polóba (2021-től). A féknyereg száma 7, szemben az eredeti alkatrészek 6-os számával. Nem csak ez – ez is alkalmasabb a forró éghajlatra, mint amilyet jelenleg Spanyolországban tapasztalunk. Ha Ön hidegebb régióban él, érdemes megfontolni a Bosch gyújtógyertyák alacsonyabb hőfokozatát.

  Előnyök

  • 60 ezer km-t bír ki
  • Jó választás forró éghajlatra
  • A német minőség nem vitás

  Hátrányok

  • viszonylag magas ár

  NGK 4983 DCPR7E-N-10

  Értékelés: 4.8

  NGK 4983 DCPR7E-N-10

  Nem a legköltséghatékonyabb, de mindenképpen minőségi gyújtógyertya 0,9 mm-es szikraközi hézaggal. A rövid távolság csökkenti a szikragyújtáshoz szükséges feszültséget. mindkét elektróda jó kopásállóságú nikkelötvözetből készült. Ezért az alkatrészeket átlagosan 40 000 kilométerenként kell kicserélni. Az alkatrészek összeszerelése egy japán gyárban történik, így a minőség nem kérdéses.

  Az NGK 97237 ZFR6T-11G gyújtógyertyák még nem szereztek akkora népszerűséget, mint analógjaik, de a legtöbb vásárló még mindig rendkívül pozitívan ítéli meg őket. Nincs negatív értékelés.

  Előnyök

  • Legfeljebb 40 ezer kilométer
  • Kiváló minőségű, Japánban összeszerelt gyár
  • a jármű gyújtási rendszerének alacsony igénybevétele

  Hátrányok

  • az ár lehetett volna egy kicsit alacsonyabb
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: