A 12 legjobb bukósisak motorkerékpárokhoz és quadokhoz

A motorkerékpárok és ATV-k tulajdonosainak egyetlen megbízható fejvédelme a sisak. Ez nemcsak a lovasokra, hanem a szabadidős lovaglás szerelmeseire is vonatkozik. Soha nem lehet tudni, mikor történik baleset az úton. Ma az orosz piac a motoros sisakok széles választékát kínálja. Néhányuk nagyon népszerű, más modelleket a szakértők jó műszaki jellemzőik miatt hagynak jóvá. Hogyan válasszunk megbízható és tartós védelmet a motorkerékpár-rajongók számára??

Tanácsok a motorkerékpáros sisak kiválasztásához

Sisakok sokfélesége. A sisak kiválasztásának első lépése a különböző változatok megismerése.

 1. A motorkerékpárosok körében a legnépszerűbb változatnak a tartományt tekintikF
   lFace. A legmagasabb fokú védelem és kiváló aerodinamika jellemzi. A kialakítás teljes mértékben védi a fejet és az arcot. Ezenkívül az F sisakok
    lAz arc nyakvédővel együtt használható. Az ilyen termékek mind a városi motorosoknál, mind a hivatásos sportolóknál láthatók.
   • A fent említett termékcsaláddal sok közös vonása van a kialakításnakF
   • p Fel. A köznyelvben modulátorként ismert. A különbség a csuklós elülső rész és az “áll” rész. Ez előnyt jelent az eltávolítás gyorsaságában, és lehetővé teszi a motoros számára, hogy vizet igyon anélkül, hogy teljesen le kellene vennie a sisakot. A modulátorokat leggyakrabban azok vásárolják, akik szeretnek utazni, és azok, akik a kényelmes lovaglást támogatják. De a mozgatható alap növeli az építmény súlyát.
   • A sisakok
    aincap
    Számos általános elnevezés létezik (“bowler”, “helmet”, “three-quarter”). Ezeknek a termékeknek a sorozata nyitott felületű. Bár nemrégiben megjelentek a vizorral vagy vizorral ellátott módosítások is.
    Az aincapot a cruiser kerékpárok, chopperek, valamint robogók és mopedek tulajdonosai vásárolják. Egyes modellek azonban nem rendelkeznek biztonsági tanúsítvánnyal, és az ilyen sisakokban való lovaglás mérsékelt sebességgel jár.
   • A Cross sisakokaz elülső rész jellegzetesen hosszúkás alakú. Ezt úgy tervezték, hogy megkönnyítse a sportoló számára a légzést nagy fizikai megterhelés során. A hosszú napellenző megvédi a lovas arcát az erős fénytől, a sártól és a víztől. Egy speciális maszkot lehet használni szemellenzőként. a cross moto sisakokat a quadok és a kaszkadőrök rajongói vásárolják meg. Egyes változatok mozgatható állrésszel vannak felszerelve.
   • Hómobil sisakoktöbb szempontból is különböznek a hagyományos kialakításoktól. Először is, a napellenző kétrétegű szerkezetű. Ez a megközelítés sikeres a ködképződés elleni küzdelemben. Másodszor, egyes gyártók fűtött napellenzővel látják el termékeiket. Végül a sisakban található speciális légcsatorna lehetővé teszi a levegő távozását a sisak belsejéből.

Legjobb választások.A megfelelő motorkerékpáros sisak kiválasztásához a következő tanácsokat kell adni.

 1. Először válasszon modellt a vezetési stílusa és személyes preferenciái alapján.
 2. Ezután következik a konstrukció kiválasztása. F sportmotoros sisak
   IFace, a helikopterhez –
   aincap.
  • Az ár nem lehet a fő tényező. Ha pénzt takaríthat meg a motorkerékpár-technológián, a biztonság az első helyen áll. Ha költséget szeretne megtakarítani anélkül, hogy az egészséget veszélyeztetné, választhat egyszínű sisakot.

A legjobb 12 ATV sisak kiválasztása. Mindegyik elérhető a hazai piacon. A minősítés szakértői véleményen és az orosz motorosok visszajelzésein alapul.

A legjobb motoros és ATV sisakok rangsora

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb motoros és quad bukósisakok értékelése 1 AGV Pista Gp R Agv fényes szén-dioxid 93 000 €
2 ARAI QV-PRO GoldWing 49 760
3 SHOEI GT-Air WANDER2 42 679 €
4 HJC F
 • p Up HJC RPHA 90 RA
  IGO
 • 21 850 €
  5 Icon Airframe Pro Construct 37 360€
  6 AIROH PARANCSNOK 21 440€
  7 CÁPA RIDILL THREEZY MAT KWG 16 800 €
  8 Afx FX39 Se 12 599 €
  9 AIROH J-106 15 840 €
  10 SHARK OPEN
 • NE PRIME BLK
 • 12 000 €
  11 CABERG MODUS SILVER XS 15 990 €
  12 O’Neal Sonus Strike 7 030€

  AGV Pista Gp R Agv fényes szén-dioxid

  Értékelés: 4.9

  AGV Pista Gp R Agv fényes szén-dioxid

  Az AGV Pista Gp R Agv Glossy Carbon sisakot a Moto GP bajnok Valentino Rossi aktív részvételével tervezték. A modellt egy híres autóversenyző is tesztelte. Megkülönböztető jellemzője a maximális látószög és a viselője fejének jó védelme. A szakértők dicsérik a tartozék kényelmét és jó illeszkedését. De még a szoros illeszkedés ellenére sem érzi a lovas, hogy bezárva lenne. A kesztyű a teljes felületen eloszlatja az ütés okozta terhelést. A díjnyertes FEM sisakot a magas szintű védelem és az innovatív technológia miatt választották.

  A hazai motorosok elismerik az AGV Pista Gp sisak professzionális minőségét, magas szintű biztonságát és kiváló láthatóságát. Az egyetlen hátránya az ár.

  Előnyök

  • maximális látószög;
  • kényelmes illeszkedés;
  • a lökésszerű terhelés eloszlása;
  • minőségi kivitelezés.

  Hátrányok

  • magas ár.

  ARAI QV-PRO GoldWing

  Értékelés: 4.8

  ARAI QV-PRO GoldWing

  Az ARAI QV-PRO GoldWing közúti és városi sisakot a jól ismert RX-7V sportváltozat alapján hozták létre. A szakértők megtalálták a két modell legtöbb közös jellemzőjét, így a motorkerékpár-rajongók széles körét érheti el. A gyártó nagy gondot fordított a sisak szellőzésére. Az aerodinamikát a felső csatornák meghosszabbításával és a légbeömlők megnövelésével javították. A légáramlás beállításához még a kesztyűt sem kell levennie. A hatékony napvédő rendszerrel ellátott megnövelt napellenzőért a modell ezüstérmet kap a minősítésünkben.

  A felhasználók dicsérik a minőségi kivitelezést és a védelmet. hátrányai közé tartozik a problémás napellenző eltávolítása, a megbízhatatlan légterelők és légbeömlők.

  Előnyök

  • intelligens szellőztetés;
  • könnyű beállítás;
  • megnagyobbított napellenző;
  • hatékony napvédelem.

  hátrányok

  • a napellenzőt nehéz eltávolítani;
  • gyenge légterelők.

  SHOEI GT-Air WANDER2

  Értékelés: 4.7

  SHOEI GT-Air WANDER2

  A SHOEI GT-Air WANDERER2 sisak számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Kiváló szellőzés, hatékony napellenző, kényelmes Pinlock fülecske. A sisak ideális mindennapi használatra, de hosszabb utazásokhoz is. A termék nagy tartóssága biztosítja a multikompozitból és szénszálakból készült AIM-hullámot. Magas párnázottságot biztosít az EPS párnázás. A modell ECE 22/05 és ACU nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkezik. a sisak gyorskioldó funkciója vészhelyzet esetén. A termék bronz minősítést kapott.

  A hazai motorosok elismerően nyilatkoznak a SHOEI GT-Air WANDER2 sisakról. Megbízhatóságát és kényelmét dicsérik. A hátránya a súlya.

  előnyök

  • nagy tartósság;
  • jó szellőzés;
  • kényelmes illeszkedés;
  • gyors eltávolítás baleset esetén.

  Hátrányok

  • nagy súly.

  HJC F
 • p Up HJC RPHA 90 RA
  IGO
 • Értékelés: 4.6

  HJC F<li></div><p>p Up HJC RPHA 90 RA<br />IGO” src=”/wp-content/uploads/2023/10/67116666193601-9412.jpg” height=”320″ title=”HJC F</p><li>p Up HJC RPHA 90 RA<br />IGO”><p>A HJC F sisak egyedülálló tulajdonságai a következők</p><li>p Up HJC RPHA 90 RA<br />IGO. A HJC kínálatában ez a legkönnyebb változat (1380 g). A gyártónak sikerült csökkentenie a súlyt egy kompakt, szabadalmaztatott anyagból készült testtel P.I.M+. A párnázat nem csak kellemes tapintású, hanem a későbbi mosáshoz könnyen eltávolítható. A beépített védőszemüveg hatékonyan védi a motoros szemét a naptól. A hangszigetelés a legmagasabb szintű, így ideális a lovaglás közbeni zenehallgatáshoz. A szakértők dicsérik az alsó állkapocs felemelését és leengedését, mindkét pozícióban szilárdan tartva.<p>Az egyetlen hátrány, ami megakadályozta, hogy a sisak feljebb lépjen a mi értékelésünkben, a kényelmetlenül elhelyezett szemellenző volt. Nehéz megtalálni kesztyűben.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony súly</li><li>kényelmes párnázás;</li><li>Hatékony szemvédelem a nap ellen;</li><li>az “állkapocscsont” egyértelmű megtartása.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A napellenzőtartó nem kényelmesen helyezkedik el.</li></ul><h3>Icon Airframe Pro Construct </h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Icon Airframe Pro Construct

  Az amerikai Icon cég brutális stílusú motoros sisakokat készít. A hagyományoknak megfelelően létrejött az Airframe Pro Construct. A szakértők dicsérik a maximális robusztusságot és a baktériumölő bevonattal ellátott belső teret. A párnázás egyenletesen elosztja és egyenletesen elnyeli az ütéseket. A gyártó gondoskodott a szellőzésről, és ehhez a sisakhoz 9 csatornával rendelkezik. A napellenző ködmentes és csak néhány másodpercre van szükség a cseréjéhez. A modell az ötödik helyen áll a rangsorban.

  Az orosz motorosok szeretik a “héj” tartósságát, a szellőzés hatékonyságát és a fej alakjához való alkalmazkodás képességét. Hátrányok: a napellenző nem illeszkedik szorosan.

  Előnyök

  • a brutális stílus;
  • baktériumölő bélés;
  • masszív “shell”;
  • a vizor gyorsan változik.

  Hátrányok

  • víz szivárog a napellenző belsejébe.

  AIROH PARANCSNOK

  Értékelés: 4.5

  AIROH PARANCSNOK

  Az AIROH COMMANDER sisak megalkotásakor a legkorszerűbb technikai megoldásokat alkalmazták. A modell vonzó megjelenésével tűnik ki, és két változatban kapható. Országúti lovagláshoz kiválóan alkalmas a napszemüveggel és napszemüveggel ellátott módosítás. Ha egy motoros a legtöbb időt országúton vagy az erdőben tölti, akkor a napellenző nélküli konfiguráció az optimális. A szakértők megjegyzik a Bluetooth vezeték nélküli fejhallgató telepítési lehetőségét. A hárompontos szellőztető rendszer és a legújabb gyártási technológia a rangsorunk első 6 helyezettje közé emeli.

  A felhasználók elégedettek a könnyű súly és a robosztusság kombinációjával, valamint a modell sokoldalúságával. A hátrányok közül megjegyezte, nem átfedő szellőzőnyílás az állkapocsban.

  Előnyök

  • egyetemesség;
  • Bluetooth-fejhallgató csatlakoztathatóság;
  • innovatív technológia;
  • alacsony súly.

  Hátrányok

  • Melegen tartja az arccsontot hideg időben.

  CÁPA RIDILL THREEZY MAT KWG

  Értékelés: 4.4

  CÁPA RIDILL THREEZY MAT KWG

  A RIDILL THREEZY MAT KWG a francia gyártó motoros sisakjainak új tagja. A népszerű S700 sisakot váltotta fel. Az előnyök közül a szakértők az optimalizált CFD-szellőzésre, a Quick Visor Exchange rögzítésre, az erős “héj” fröccsöntött formára és a “kagyló” formára összpontosítanak. A napellenző 2,2 mm vastag és kívülről karcolásmentes bevonattal rendelkezik a karcolások elkerülése érdekében. A bélés mikroszálas anyagból készült, amely mosógépbe dobható. Súlya 1,550g, valamivel több, mint a rangsor vezetőié.

  A modellnek van néhány hiányossága, amelyet a hazai motorkerékpárosok megjegyeztek. szűk látótávolság és gyors kopás a belsejében.

  Előnyök

  • jó szellőzés;
  • robusztus héj;
  • a napellenző karcállósága;
  • alacsony karbantartási igény.

  hátrányok

  • a belsejének gyors elhasználódása;
  • szűk látótávolság.

  Afx FX39 Se

  Értékelés: 4.3

  Afx FX39 Se

  Az Afx FX39 Se az ideális sisak a téli motorozáshoz. Az amerikai gyártó gondosan átgondolta az alacsony léghőmérsékletű kialakítást. Elektromos napellenző, fűtött napellenző és légtelenítő, aerodinamikusan formázott burkolat. A szakértők szeretik az akadálytalan helyet a fül területén, ami megkönnyíti a headset használatát. A sisakbélés hipoallergén anyagból készült, könnyen eltávolítható és mosható. A szellőzőrendszer 9 nyílásból áll. levehető napellenző kombinálható keresztmaszkokkal. A modell méltán szerepel a minősítésünkben.

  A felhasználók elégedettek az alacsony árral és az ötletes kialakítással. A panaszok a tömítésre vonatkoznak, amely beengedi a hideg levegőt.

  Előnyök

  • fűtött napellenző;
  • állítható légáteresztő képesség;
  • a fülek melletti tér;
  • elfogadható ár.

  Hátrányok

  • rossz tömítés.

  AIROH J-106

  Értékelés: 4.2

  AIROH J-106

  Az AIROH J-106-ot olyan motorosok számára tervezték, akik sok időt töltenek a városi utcákon. A súlya mindössze 1340g, a hőre lágyuló műanyag használatának köszönhetően a gyártónak sikerült csökkenteni a termék súlyát. Az állpánt könnyen eltávolítható, így a modell nyitott motorkerékpáros sisakká alakítható. A szakértők kedvelik a hangszigetelést és a beépített napellenzőt megbízható emelőmechanizmussal. A napellenzőt speciális bevonattal látták el, amely védi a karcolásoktól, és az elem elő van készítve a PINLOCK ragasztásra. A rangsorunkban elfoglalt kilencedik hely a szűk alkalmazási területének köszönhető.

  A felhasználók is beszámoltak erről a véleményekben. A modell tökéletesen alkalmas a 300 km feletti városi utazáshoz. A kép enyhe torzulása látható a szemellenző széleinél. Egyébként a sisak nem kevesebb, mint hízelgő.

  Előnyök

  • alacsony súly;
  • könnyű átalakítás;
  • biztonságos napellenző-emelő mechanizmus;
  • karcálló napellenző.

  Hátrányok

  • szűk alkalmazási terület.

  SHARK OPEN
 • NE PRIME BLK
 • Értékelés: 4.1

  SHARK OPEN<li></div><p>NE PRIME BLK” src=”/wp-content/uploads/2023/10/7671666193601-9912.jpg” height=”410″ title=”SHARK OPEN</p><li>NE PRIME BLK”> “NE PRIME BLK<p>A SHARK OPEN egy tisztességes moduláris eszköznek tűnik a költségvetési szegmensben</p><li>NE PRIME BLK. Szilárd öntött héjjal, többkomponensű párnázással, integrált napvédővel és karcálló bevonattal rendelkezik. A gyártó felszerelte a hószán üvegét, amely kiterjeszti a hatótávolságot. Az összecsukható pofa fém reteszelő mechanizmussal rendelkezik. A szakértők dicsérték a sisak minőségét, ami a súlyában (1750g) tükröződik. Kényelmes patentos zár és többcsatornás szellőzés. Top 10-es listánkon.<p>A felhasználók a sisak olyan hátrányait találták, mint a levegő bejutása a szemkörnyékre, a vizoron lévő kondenzáció.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>robusztus héj;</li><li>több rétegű párnázás;</li><li>megbízható állrögzítő mechanizmus;</li><li>többcsatornás szellőztetés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>visor sweats;</li><li>levegőt fúj a szemébe.</li></ul><h3>CABERG MODUS SILVER XS </h3><p>Értékelés: 4.0</p><div style=CABERG MODUS SILVER XS

  A szakértők a CABERG MODUS SILVER XS-t a minőségi és jól átgondolt moduláris sisak példájának tekintik. A burkolat csúcstechnológiás hőre lágyuló anyagból készült. Nemcsak ütésálló, hanem kopásálló is. a sisak egyedi sisaknyitó mechanizmussal rendelkezik, amely csökkenti az áll területének méretét. A modell két napellenzővel van felszerelve; az átlátszó a fő napellenzőnek, a sötét pedig kiegészítő napellenzőnek tekinthető. A sisak súlya 1600-1700 g között van, mérettől függően. A bélés minden része levehető és mosógépben mosható.

  Az orosz motorosok az egyensúlyról és a kényelemről nyilatkoznak. Az egyik legnagyobb hátránya a szellőzés, hideg időben a napellenző izzad, amikor az ablak zárva van.

  Előnyök

  • jó minőség;
  • megrövidült alsó “állkapocs”;
  • két napellenző;
  • kényelmes párnázás.

  Hátrányok

  • rossz szellőzés.

  O’Neal Sonus Strike

  Értékelés: 4.0

  O'Neal Sonus Strike

  Az O’Neal Sonus Strike modellnek van a legalacsonyabb ára és súlya a motoros sisakok között a mi értékelésünkben. A gyártónak sikerült elérnie a könnyű súlyt (1100g) az ABS anyag használatának köszönhetően. De nem csak ezek miatt a tulajdonságok miatt vették fel a szakértők a sisakot a felülvizsgálatba. Először is, a termék meghaladja az EN1078 biztonsági szabványt. Másodszor, a motoros feje kényelmesen érzi magát az izzadságelnyelő bélésnek köszönhetően. A pluszok közé tartozik a robusztus multigrafika is, tiszta karcolásvédelemmel. A napellenző állítható magasságú, és mágneses csatokkal rögzíti a sisakot.

  Bár a modellt kerékpáros sisaknak tekintik, a hazai motorosok is használják. Természetesen a kellemetlenségek nagy sebességnél jelentkeznek, így a sisak alkalmazási területe korlátozott.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • könnyedség;
  • robusztus héj;
  • kényelmes illeszkedés.

  Hátrányok

  • korlátozott alkalmazási kör;
  • rövid ideig tartó párnázás.
  Olvasson tovább  A 11 legjobb DVR ár és minőség szerint
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: