Top 10 szélvédőgyártó

*A szerkesztő legjobb választásai. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultálni kell szakemberrel.

Hogyan válasszunk szélvédőt

Bár a szélvédő nem a legbonyolultabb műszaki konstrukciós termék, más alkatrészekhez hasonlóan sajátos paraméterekkel és jellemzőkkel rendelkezik. Az Expertology szerkesztősége a hazai piacon kapható szélvédők kiválasztásának legfontosabb szempontjait emelte ki, hogy saját vásárlásának irányt mutasson:

Eredetiség.Általános szabály, hogy az eredeti autószélvédők egyfajta minőségi mércét jelentenek, amelyet minden gyártó, így vagy úgy, de részt vesz a fejlesztésükben. Az eredeti és a másolat megkülönböztetése ebben a szakaszban meglehetősen egyszerű, a két fogalom egyszerű szabványosítási rendszerének köszönhetően. Minden másolat közös ARG jelöléssel készül, míg az eredeti szélvédők (és nem csak azok) OEM rövidítéssel vannak jelölve.

E tekintetben több ajánlás is létezik:

 1. Ha a költségek nem jelentenek számodra problémát, ne habozz, hogy az eredeti modellt válaszd;
 2. amennyiben a pénzügyek számítanak, nézze meg közelebbről a másolatokat, hivatkozva ezen iránymutatások egyéb pontjaira.

Üvegtípus.A termékek két különböző csoportra oszthatók:

 1. WL – triplex üveg, amelyet többrétegű szerkezet jellemez (általában három szerves vagy szilikát (szilícium) üvegréteg van összekötve). Az autógyártók már régóta elfogadják alapfelszereltségként, mivel a legjobb védelmet nyújtja a különböző típusú sérülésekkel szemben, megnövelt tartóssággal és nagyobb teljesítménnyel rendelkezik.
 2. A T az edzett üveget jelöli. Ez a szélvédőtípus egykor az autóiparban az általános szélvédő volt, de később biztonsági okokból felváltotta a fent említett laminált üveg. Nagy keménysége ellenére az edzett kvarcszerkezet nagyon törékeny, ami akár egy kis, a szélvédőről levált kő teljes megsemmisüléséhez is vezethet. Ezek a modellek még mindig kaphatók a piacon (bár kis mennyiségben), de semmiképpen sem ajánljuk a megvásárlásukat.

Jelölés.Az az ajánlás, hogy a terméken található jelölésre nagyon figyeljünk, nem légből kapott, és szilárd érvek állnak mögötte. Gyakran előfordul, hogy a replika gyártók nem fordítanak figyelmet erre a “részletre”, és akár tudatlanságból, akár lustaságból hibákat követnek el a szabványos leírásban.

Nem szabad elfelejteni, hogy a jelölésnek nemcsak a szélvédő típusára vonatkozó információkat kell tartalmaznia, hanem a gyártó adatait, a gyártás dátumát és a homologizációs jeleket (a termék javítása az elfogadott minőségi szabványoknak való megfelelés érdekében) is.

Árnyalatok. A kritikus gondolkodás szabályai, amelyek célja a termék legkisebb hibáinak felderítése a “negatív” módszerrel, a legjobb segítség a választás során. oktatás 1 A kritikus gondolkodás szabályai, amelyek célja a termék legkisebb hibáinak felderítése a “negatív” módszerrel, a legjobb segítség a választás során. Nézze meg alaposan a szélvédő szélét, hogy nincs-e rajta hámlás, csorba, lepattanás vagy repedés. Ha ezek nem állnak rendelkezésre, becsülje meg a laminátum vastagságát: ez a paraméter használható annak meghatározására, hogy ez vagy az a változat mennyire tartós. Az ennek megfelelően nagyobb vastagság azt jelzi, hogy az üveg nagyobb ütőterhelést képes elviselni, így nehezebben törik be. E változatok mellett szól a jobb zajszigetelés is, mivel a szerves anyagok “csomagja” jobban elnyeli (és visszaveri) a hanghullámokat. A lényeg az, hogy az üvegvastagságnak a termék egészén egyenletesnek kell lennie.

A legjobb szélvédőgyártók értékelése

Jelölés pozíció termék neve értékelés
A legjobb olcsó szélvédőgyártók 1 XYG 4.8
2 StarGlass 4.7
3 CSG 4.6
4 FYG 4.5
A legjobb szélvédőgyártók ár-érték arányban 1 Guardian 4.9
2 Jaan 4.8
3 NordGlass 4.7
A prémium szélvédők legjobb gyártói 1 Pilkington 4.9
2 Saint-Gobain Sekurit 4.8
3 Asahi Glass Company 4.8
Olvasson tovább  A 10 legjobb motoros csörlő

Az olcsó szélvédők legjobb gyártói

XYG

Értékelés: 4.8

XYG

A kínai szélvédő szegmens sztereotipikus képviselője, amelynek termékei hosszú távon átlagos minőséget mutatnak. A közelmúltban ez a szempont volt a vállalat termékeinek leggyengébb pontja, de a gyártási technológia fokozatos korszerűsítésének köszönhetően a helyzet a szabványnak megfelelően alakult. Egyébként kezdettől fogva minden rendben volt: a hibák aránya a kiskereskedelemben alig érte el az összes hiba 3%-át, és a durva felületi hibákat (mint például a forgácsok, mikrorepedések és érdesség) mint olyanokat nem figyelték meg.

A szakértők szerint az XYG termékeinek nem kevésbé fontos jellemzője a lencsehatás hiánya és a szélvédők méreteihez való szigorú ragaszkodás a szabványos mérethez, ami gyakran nem figyelhető meg ebben a szegmensben néhány versenytársnál. Statisztikailag ez a gyártó a hazai piac fő szélvédőszállítója 70%-kal, alacsony ára és széles termékválasztéka miatt.

Előnyök

 • széles körű elérhetőség az utángyártott piacon;
 • rendkívül alacsony árak a tartományban;
 • alacsony selejtarány;
 • az eredeti üveg méreteinek tiszteletben tartásával.

Hátrányok

 • a termék kopásérzékenysége.

StarGlass

Értékelés: 4.7

StarGlass

Egy európai cég egyetlen képviselője a költségvetési szegmensben, amely bizonyítottan nagyon jó szélvédők szállítója a hazai piacon. A spanyol vállalat fő jellemzője, hogy számos autógyártóval sikerült partnerséget kialakítania, és termékeit a világ minden táján működő gyártóüzemekbe eljuttatnia. Valójában ez a helyzet Oroszországra is igaz: a Ford, a Chevrolet, a Mitsubishi, a Nissan, a Nissan, a Rena, a Ford, a Chevrolet, a Mitsubishi, a Nissan, a Nissan és a Rena hazai részlegei is

  t, valamint a VAZ kap StarGlass szélvédők, oldalsó és hátsó ablakok.

  Amint a fogyasztók megjegyzik, a cég termékei a gyártás nagy pontosságát, a tényleges képet torzító halszemhatás virtuális hiányát, de átmeneti kopásnak vannak kitéve. A szélvédők élettartama normál használat mellett sok kívánnivalót hagy maga után, de megfelelő gondoskodással és szerencsés körülmények között 10-15 évig is eltarthat.

  Előnyök

  • széles termékválaszték a különböző autótípusokhoz;
  • alacsony költség;
  • a VAZ autók támogatása;
  • Kritikus hibák hiánya a halszem-effektus és a pontatlan méretbeállítás formájában.

  Hiányosságok

  • nagyon alacsony üvegkopás-ellenállás.

  CSG

  Értékelés: 4.6

  CSG

  A China Southern Glass a legnagyobb kínai holdingtársaság, és az XYG és FYG mellett a “Nagy Három” szélvédőgyártó vállalat egyike. 1984-ben alakult nagy nyugati befektetők hatására, akik nagyon érdekeltek abban, hogy minőségi és olcsó terméket szerezzenek be, amelyet az autók szerelőszalagjainak és az utángyártott termékek piacának szállítanak. A gyárakat eredetileg három kínai városban alapították Hongkong közelében. Később azonban, amikor a termékek készen álltak a világpiacon való bevezetésre, az európai országokon a képviseletek hulláma söpört végig.

  Ami a szélvédők minőségét illeti, a CSG elég jól teljesít. Természetesen az egyes felhasználók számos hibát észleltek, amelyek leggyakrabban a fő méretek pontatlanságával kapcsolatosak, és amelyeket a lakatosoknak ki kell javítaniuk. Az utángyártott termékek néha hibásak (a teljes mennyiség 5-7%-át teszik ki), mint például a foltok, repedések és vastagságkülönbségek, amelyek könnyen nyomon követhetők. Általában nem panasz nélkül, de elég magabiztosan CSG a toplistán van, még akkor is, ha nem szorította ki az egyik fő versenytársát.

  Előnyök

  • nagyon alacsony ár az egész termékcsaládra;
  • kapcsolódó termelés (a vállalat más termékeket is fejleszt);
  • (többnyire) nem rossz minőségű gyártás;
  • Szigorú minőségellenőrzés a gyártás minden szakaszában: a kvarcfeldolgozástól az utolsó simításokig.

  Hátrányok

  • akár 5-7%-os visszautasítási arány a másodlagos piacon;
  • Esetenként előfordulnak méretbeli eltérések a névleges.

  FYG

  Értékelés: 4.5

  FYG

  Egy másik, 1987-ben alapított kínai vállalat, amely széles körű üveggyártást folytat. A közvetlen versenytársaktól eltérően az FYG gyártóüzemek teljes mértékben az üveggyártásra összpontosítanak, nemcsak az autóipar számára, hanem az ipari építőipar számára is. Ennek a megközelítésnek a szépsége egy speciális minőségellenőrzési rendszer bevezetésében rejlik, amely jelentősen javította a vállalat helyzetét. A hibák száma drasztikusan csökkent, és több nagy európai és amerikai vállalattal megállapodást kötöttek arról, hogy a szélvédőket, oldalsó és hátsó falakat egyenesen a szerelőszalaghoz küldik.

  Amint a felhasználók rámutatnak, a FYG fő előnye a kiegészítő díszítések integrálása az utángyártott üveg kialakításába. Egy egészen konkrét autómodellhez a gyártó a vonatkozó részletek, például a díszlécek, a tükörtartók, a fűtőtestek és így tovább, teljes körűen rendelkezésre bocsátotta. Alacsony ára és elfogadható minősége miatt nem tudott átmenni a legjobb minősítésen.

  Előnyök

  • a termelés magas minősége a többlépcsős ellenőrzésnek köszönhetően;
  • nagyon alacsony ár;
  • Szélvédők gyártása egyedi gyári díszítéssel az egyes autómárkák számára;
  • a termék közvetlen szállítása a legtöbb európai és amerikai autógyár összeszerelő szalagjaira.

  Hátrányok

  • nem észleltek hibát.

  A legjobb szélvédőgyártók az ár-érték arány szempontjából

  Guardian

  Értékelés: 4.9

  Guardian

  Az autóipari üveggyártás világvezetője nem fél eltérni a kánontól, folyamatosan technológiai szempontból fejlett és akár forradalmi dolgokat hoz a piacra. A Guardian egyik legújabb trendje a SunGuard részleg technológiájának integrálása, amely az üveg felső rétegének magnetronos porlasztása. Az ilyen lépés pozitív hatása az UV-sugarak elleni fokozott védelemben rejlik, ami az anyagnak nagyfokú ellenállást biztosít a mechanikai hatásokkal és a környezet kémiai tényezőivel szemben. Ezenkívül az üveg színezésének valamilyen hatása is megjelenik, amit az autógyártók rendszeres tervezői, együttműködve ezzel a céggel, teljes mértékben használnak.

  A szakértők szerint a Guardian szélvédők a legjobbak, amit a piac jelenleg kínál. A legmagasabb minőségellenőrzés mind az üzemben, mind a szállításban, az aprólékos logisztika, az imázs-tudatosság – mindez és még sok minden más egy európai grandee utánozhatatlan stílusát hozza létre, amely megérdemli, hogy a legjobb helyek élén álljon.

  Előnyök

  • hatalmas szélvédők választéka (különböző autómárkák 240 modelljéhez);
  • a műveletek teljes ellenőrzésének biztosítása;
  • a legmagasabb minőségű üveggyártás;
  • elkötelezettség az új technológiák iránt;
  • rendkívül alacsony selejtarány (kevesebb mint 1%).

  Hátrányok

  • nem található.

  Jaan

  Értékelés: 4.8

  Jaan

  Viszonylag fiatal, 1991-ben piacra lépett szélvédőgyártó autóipari cég. A Jaan tipikus képviselője azoknak a vállalatoknak, amelyek a konzervatív gyártást részesítik előnyben az új technológiai trendek folyamatos keresésével szemben. Mindazonáltal, még ilyen “megszorult” állapotban is, a szegmens e képviselője továbbra is érdekli az autógyártókat, akik a szélvédők, az oldalsó és hátsó üvegek szállítására szerződnek közvetlenül a szállítószalaghoz.

  Természetesen a teljes termékskála központosított gyártása a vállalt méretben egyszerűen nem lehetséges, ami arra kényszerítette a lengyel vállalatot, hogy több képviseleti irodát nyisson más országokban lévő gyárakkal. Ennek eredményeként – magas, de nem tökéletesen egyenletes termékminőség üzemről üzemre. Ez volt a szakértők véleménye, de a felhasználók jelentősen eltérnek tőlük. A Jaan szélvédők rendkívül alacsony hibaaránnyal rendelkeznek (kb. 2%), ami a második legjobb mutató a jól ismert Guardian után. Az eredmények eleve dicséretesek, de még mindig van hová fejlődni.

  Előnyök

  • a kanonikus gyártási technikákra összpontosít;
  • szinte nincs hiba (2%);
  • nagyon erős triplex, filmbevonattal;
  • a termék viszonylag alacsony ára.

  Hátrányok

  • a termékminőség eltérései gyáranként.

  NordGlass

  Értékelés: 4.7

  NordGlass

  A NordGlass márka a fent említett lengyel Jaan vállalat leányvállalata, amely elsősorban az orosz és az észak-európai piaci szegmensben tevékenykedik. Kiváló minőségű szélvédőket fejleszt, de mint minden ilyen vállalat, szenved az autonómia hiányától. Az ő termékük nem tartozik az eredeti kategóriába, ezért nem kerül a futószalagokra. Ugyanakkor nagyon jól “kezeli” az utópiacot, és a közepes méretű szegmensben szinte az eladások vezetője.

  A NordGlass fő jellemzője az üveg teljes körű szervizelése a gyártás idején. Ez alatt a díszlécek, konzolok és egyéb hasznos, bizonyos autómárkákra jellemző díszlécek gyári beépítését értjük. Nem ritkák azonban a teljesen testreszabott változatok sem, de ezek, mint a gyakorlat mutatja, az amatőrökre orientálódnak. Ezek a termékek többnyire Kínában készülnek (és nem Lengyelországban), de egyáltalán nincsenek minőségi problémák.

  Előnyök

  • nagyon jó szélvédők választéka az utángyártott termékek számára;
  • alacsony ár, még a középkategóriás szegmens mércéjével mérve is;
  • az összes szükséges előszerelt díszléc rendelkezésre állása
  • Rengeteg eredeti megoldás az autókba való beszereléshez.

  Hátrányok

  • Alacsony ellenőrzés a leányvállalat felett.

  A prémium szélvédők legjobb gyártói

  Pilkington

  Értékelés: 4.9

  Pilkington

  brit prémium termékek gyártója, amelyet csak a Guardian márka tud megkérdőjelezni. 1826 óta a szélvédők piacának régi motorosa, aki még mindig a kézművesség mestere (de a technológia által diktált szabályok szerint). Ez idő alatt a Pilkington számos, kölcsönösen előnyös értékesítési csatornát tudott kiépíteni, ami később ahhoz vezetett, hogy a vállalat a szállítószalagokhoz szállított termékek számát tekintve vitathatatlanul vezető szerepet tölt be.

  Jelentős kora ellenére a Pilkington folyamatosan törekszik az innovációra, és (meglehetősen bőkezűen) új és eredeti fejlesztésekbe fektet be. A legújabb innovációk között meg kell említenünk a speciális hőérzékelők aprólékos fejlesztését, amelyek automatikusan kalibrálják a fűtött üveg hőmérsékletét a járművek gazdaságosságának javítása érdekében. Ezenkívül egy kétségtelenül nagy értékű, de forradalmi öntisztító üveg van a láthatáron. Igen, a hétköznapi felhasználók számára a vállalat termékei túl drágának tűnnek, de nagyobb perspektívában egyszerűen lehetetlen elképzelni egy piacot e szállító nélkül.

  Előnyök

  • Számos kereskedelmi kapcsolat a járműgyártókkal;
  • A legmagasabb minőségű termékek minden formában;
  • az összeszerelősorok üvegellátásának több mint egyharmadát ellenőrzi;
  • A technológia és az innováció előtérbe helyezése.

  Hátrányok

  • nem azonosított.

  Saint-Gobain Sekurit

  Értékelés: 4.8

  Saint-Gobain Sekurit

  A gépjárművek üvegének francia nagyasszonya nem annyira piacképes eszköz, mint inkább a történelmi kultúra teljes értékű eleme. Egyes jelentések szerint a vállalatot az 1660-as években alapították, és nem más alapította, mint az akkori francia király. Abban az időben egy kis műhely még nem specializálódott egy ilyen speciális ágazatra (mivel autók mint olyanok nem léteztek), de már tapasztalatokat gyűjtött a további tevékenységek fejlesztéséhez.

  A mai világban a Sekurit Saint-Gobain más vállalatok, köztük a rangsorban említett Jaan egyik fő nyersanyagszállítója. A szegmens örök riválisához hasonlóan (ez a Pilkington) ez a márka is sok pénzt fektet be a kutatásba és fejlesztésbe. A vállalatnak 5 kutatóközpontja van, amelyek világszerte több mint 38 üzem számára biztosítanak új technológiákat. Ezen felül a franciák szoros kapcsolatban állnak a német autómárkákkal, és előzetesen megállapodtak az Audi, a BMW, a Mercedes és a VAG-csoport főbb összeszerelő központjainak üvegszállításáról.

  Előnyök

  • az iparág legrégebbi tagja;
  • Jelentős hozzájárulás az innovációhoz, elkötelezettség a technológia iránt;
  • az ellenőrzési folyamatok magas szintű szervezése;
  • magas minőség a termelés minden területén.

  Hátrányok

  • nem találtak.

  Asahi Glass Company

  Értékelés: 4.8

  Asahi Glass Company

  Az 1900-ban alapított japán gyártó az egyik legnépszerűbb autóablak-gyártó Oroszországban. A területen szerzett több mint egy évszázados tapasztalat megtanította az AGC-t arra, hogy ahhoz, hogy profitot termeljen és versenyképes legyen ebben a szegmensben, a legjobbat kell nyújtani magunkból. Ezen megfontolások alapján a forma főnökei úgy döntöttek, hogy nem csak a híres japán autógyártóknak (többek között a Nissan, Toyota, Honda stb.) szállítanak termékeket, hanem a.), de az utópiacon is.

  Az AGC később Oroszországban helyezte el egyik üzemét, amely többek között az orosz autómárkák számára készít kedvező árú üveget. Világszerte a leányvállalatok hálózata a gyárakkal együtt több mint 350 telephelyet foglal magában, ami a legnagyobb eredmény a képviselt versenytársak között. Természetesen a minőség kérdése fel sem merül – a japán gyártók értékelik jó hírnevüket, és a legjobb ajánlatokat garantálják fogyasztóiknak az üvegek beszerzésére vagy cseréjére.

  Előnyök

  • A prémium szegmens legfelhasználóbarátabb gyártója
  • késztermékek széles választéka;
  • dedikált üvegfejlesztési részleg az orosz járművek számára
  • A gyártósorok legnagyobb hálózata.

  hátrányok

  • A leányvállalatok minősége nagyon eltérő lehet az alaptól.
  Olvasson tovább  Top 30 motorkerékpár
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: