16 legjobb bakelit lemezjátszók

*A szerkesztő legjobb választásai. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

A bakelitlemezek és a lemezjátszók értéke a lágy hangzásukban rejlik. Ez az oka annak, hogy sok audiofil különösen kedveli őket. Ezenkívül a gramofon/felvevő elegáns kiegészítője lehet a belső térnek, hogy kiemelje a tulajdonos személyiségének kifinomultságát.

Ehhez a cikkhez az Expertology magazin szerkesztői kiválasztották a 16 legjobb bakelit lemezjátszót, 2 tematikus kategóriába sorolva őket. A következő szempontokat használták kritériumként a termékek kiválasztásakor a minősítésben:

 1. hangminőség;
 2. Visszajelzések a felhasználóktól és szakértőktől;
 3. műszaki felszerelés;
 4. Megbízhatóság és tartósság;
 5. árszint.

Hogyan válasszunk egy jó bakelit lejátszót?

A vinyl lemezjátszók egy különleges zenei technológia. Természetesen a használatuk élménye túlságosan különbözik a hangfalközpontok, soundbarok, mélynyomók és hangszórók használatától. Ha menő gramofont szeretne választani, javasoljuk, hogy figyeljen a következő paraméterekre:

 1. Test anyaga. Kerülje a műanyag tokkal ellátott lemezjátszókat, mivel ez az anyag nagymértékben torzíthatja a hangot. Az MDF-ből, üvegből, akrilból vagy tömör fából készült “dobozokat” részesítsük előnyben. De mielőtt megvásárolná, győződjön meg róla, hogy ellenőrizze integritását és az összeszerelt alkatrészek egymáshoz való illeszkedésének minőségét – ha nem szorosan vannak összeszerelve, akkor egy idő után a tok elkezd repedezni és torzítani a hangot.
 2. lemez anyaga. Itt a helyzet többé-kevésbé ugyanaz – kerülje a műanyagot, és keressen alumínium, acél vagy üveg modelleket. A korongok optimális mérete körülbelül 300 milliméter átmérőjű lenne. Ellenőrizze a szőnyeg (matrac) vastagságát és tömörségét is, mivel ez az, ami használat közben tompítja a tányér és a lemez rezgéseit.
 3. Hajtás típusa.A meghajtó felelős a zökkenőmentes működésért és a lejátszási sebességhez való igazodásért. Csak kettő van: szíjhajtású (passzív) és közvetlen meghajtású. Általánosságban elmondható, hogy az előnyök és hátrányok tekintetében megegyeznek. A szíjhajtás a lehető legtávolabb tartja a motort a kazettától, így minimalizálva a kazetta rezgéséből eredő torzulásokat. Másrészt a tányérral való kapcsolat egy szíjon keresztül jön létre, amely nem tudja fenntartani az egyenletes lejátszási sebességet, és amikor elhasználódik, megcsúszik, és a lehető leghamarabb ki kell cserélni. Ebből a szempontból a közvetlen meghajtás a nyerő, mert egyenletes, sima játszhatóságot biztosít. Azonban nagyobb erőfeszítést igényel a motor rezgésektől való elszigetelése, ami az ilyen modellek árának jelentős emelkedését okozza. Válassza ki, mi működik a legjobban az Ön számára.
 4. Tonkar és hossza. Egy okos eszköz, okos névvel, amely a kazettát a megfelelő pozícióban tartja a lemezen. Minden a hűségről szól. Tartsa nyitva a szemét a 9″ és 12″ közötti tonarmenek előtt. A hosszabb tonearm kisebb szöghibát tesz lehetővé bakelit lejátszásakor.
 5. Hangforrás. A közhiedelemmel ellentétben ez a legfontosabb része minden bakelitlemez-lejátszónak. A hang minősége a kazettától függ. Egy jó tanács: válasszon jó hírű gyártók, például az Audio-Technica, Ortofon, Grado stb. kazettáit..
 6. Automatikus vagy kézi működtetés?Kérdés hozzád. Egyrészt az automata kényelmesebb, mert nem kell a tonearm beállításával, a sebességváltással bajlódnia, és megkíméli a lejátszót az üresjáratban történő kopástól. De van egy hatalmas hátránya. Ha a mechanizmusok meglazulnak, a hangkar ráeshet a lemezre és károsíthatja azt. Ha pedig a modell nem rendelkezik változó sebességszabályozással, akkor biztos lehetsz benne, hogy a játék és a pálya elhasználódik. A kézi működtetés kevésbé kényelmes, de kiküszöböli az automatikus működés hátrányait.

A legjobb bakelit lemezjátszók értékelése

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb prémium vinyl lemezjátszók 1 Clearaudio Concept MM 143 900€
2 Marantz TT-15S1 169 900€
3 Reloop TURN5 66 000€
4 Kettős CS 505-4 63 100€
5

ioneer DJ PLX-1000

55 000€
6 Denon VL12 Prime 62 400€
7 Onkyo CP-1050 45 000€
8 YAMAHA TT-S303 34 000€
A legjobb középkategóriás és olcsó bakelit lemezjátszók 1 Audio-Technica AT-LP120-USBHC 30 000€
2

ro-Ject Debut III

25 000€
3

ioneer PL-30-K

30 000€
4 Rega Planar 1 25 500€
5 Denon DP-200USB 15 500€
6 Sony PS-LX310BT 24 990€
7 Ion Mustang LP 15 000€
8 Crosley Cruiser Deluxe CR8005D 7 200€

Top vinyl lemezjátszók

Clearaudio Concept MM

Értékelés: 4.9

CLEARAUDIO CONCEPT MM

A 100 ezer rubel feletti árszegmens másik képviselője, furcsa dizájnmegoldások nélkül. Clearaudio Concept MM, kézi sebességváltó háromsávos elektronikus váltóval. Különlegessége a nagyon puha és kiváló minőségű alkatrészek használata. A tonearm egyszerű, forgatható, és csúszásgátlóval rendelkezik. Az MM fej viszont 2,5 és 17 gramm közötti állítható súlyok széles skálájával rendelkezik. Mindez hozzájárul a tű által a bakelitre kifejtett erő pontos és precíz szabályozásához, és ennek eredményeként a kazetta és a lemezek élettartama meghosszabbodik.

A hangminőségről sem kell vitatkozni. Kiváló, és ennek két oka van: szerkezeti és technikai. Az előbbi egy MDF burkolatból és egy akrillemezből áll, amely abszolút elnyeli az összes idegen zajt és rezgést. A második a reprodukált frekvenciák széles skálájának (20-20000 Hz) és a legfeljebb 0,05%-os fordulatszám-ingadozásnak a következménye. Érdemes megvenni ezt a modellt? Ha szereted a letisztult stílust, a kiváló hangzást és a megbízható mérnöki munkát, akkor mindenképpen megéri.

Előnyök

 • A szíjhajtású erőátvitel ellenére a fordulatszám-eltérés nem haladja meg a 0,05%-ot;
 • Kiváló minőségű felszerelés;
 • Kifinomult, sallangmentes megjelenés;
 • Akril lemez;
 • nagy megbízhatóság.

Hátrányok

 • magas ár.

Marantz TT-15S1

Értékelés: 4.8

Marantz TT-15S1

Ezt a modellt úgy tervezték, hogy lenyűgözze. A Marantz TT-15S1 egy kompakt vinyl lemezjátszó kézi felülírással, kézi sebességszabályozás és egy nagyon furcsa megközelítés a tervezési paraméterek. Azt gondolnánk, hogy az akril váznak is hasonló tárcsája van, vagy egy alumíniumnak, de…be kell érnünk a műanyaggal. Ez hátrány, még akkor is, ha a hangminőség a 20-20 000 Hz-es tartományban magas. A készülék lejátszási sebességének eltérése elérheti a 0,2%-ot. Ez egyáltalán nem kritikus, mivel még csak nem is hallható. 80dB jel-zaj arány.

Most néhány szó a tonearmról és a kazettáról. A TT-15S1 Clearaudio alkatrészeket használ, amelyek rendkívül drágák, masszívak és jól formázottak. A Symphony MM patronja legfeljebb 5 grammos érintkezési nyomást fogad el, ami néha indokolt lehet, de gyakran súrlódási kopást eredményez. A tonkar egyenes, forgatható és 293 milliméter hosszú. Nem kérdéses, mivel a súlyegyensúly kitűnő. Mit kapunk a végén? Hatalmas árcédula és néhány bosszantó hiba, amelyek megakadályozzák, hogy az eszköz a rangsor élére kerüljön.

Előnyök

 • akril test;
 • Clearaudio csomagolás;
 • A teljesen kézi működtetés;
 • A tartóállványok állítható magasságúak;
 • Magas hangminőség;
 • tartósság.

Hátrányok

 • műanyag lemez;
 • nagyon magas ár.

Reloop TURN5

Értékelés: 4.8

Reloop TURN5

Gazdag, elitista, szokatlan. Három szóban így lehetne jellemezni a Reloop TURN5 lemezjátszót. A fekete test és az arany díszítés kombinációja nagyon vonzó, különösen a klasszikus háttér előtt. Az első a maga nemében, amely 78 fordulat/perc sebességgel szólalt meg. Nincs phono fokozat (ehhez hozzá kell szokni), de az összes többi alkatrész a helyén van. 230 milliméteres egyenes 30 grammos hangkar csúszásgátlóval, Ortofon 2M Red kazetta 3,5 és 8,5 gramm között változtatható súllyal és védőburkolattal.

A Reloop TURN5-ben a készítőknek szinte sikerült kiküszöbölniük a hangdetonációt: ez mindössze 0,01%. A jel-zaj arány kevesebb, mint 55 dB, és ez szintén nagyon fontos mutató. A közvetlen meghajtású motornak köszönhetően a lemezjátszó tárcsája nehéz, bár alumíniumból készült. Súlya 1,8 kilogramm, átmérője 332 gramm. Több mint 60 ezer rubelt kell fizetnie mindezért a pompáért, de higgye el nekünk, megéri.

Előnyök

 • Nehéz és masszív konstrukció, közel 2 kilogrammos támasztótárcsával;
 • Nincs hangtorzítás;
 • sima mikrolift;
 • Stabil lejátszási sebesség megtartása;
 • Elegáns és stílusos megjelenés.

Hátrányok

 • nem található.

Kettős CS 505-4

Értékelés: 4.7

DUAL CS 505-4

Hirtelen a DJ és a stílusos modellek között egy megbízható klasszikus van a keverékben. Azok számára, akik hiányolják a visszafogott vinyl lemezjátszók, a Dual CS 505-4 ideális. A 33 és 45 fordulat/perc sebességű szíjhajtás elektronikus sebességszabályozással rendelkezik. Az automatizálás csak az automatikus leállításra korlátozódik, és a hangkar manuálisan kell betáplálni. Ezzel a gyártók a zenei érzések teljes skáláját akarták nyújtani a felhasználónak.

A CS 505-4 reprodukálható frekvenciatartománya 20 és 22 000 Hz között van, a degradáció pedig kevesebb, mint 0,035%. A gramofon tokja MDF-ből, a lemez pedig könnyű alumíniumötvözetből készült. A négy támasztóláb gumírozott, de magassága nem állítható, ami azt jelenti, hogy a hangtorzulás elkerülése érdekében magának kell beállítania a szintet. Mindent egybevetve, minden olyan, mint régen.

Előnyök

 • Kissé régimódi, de vonzó kialakítás;
 • Bevált szíjhajtású kialakítás;
 • Kellemes és sima hangzású;
 • magas építési minőség.

Hátrányok

 • Az Ortofon fej cserélhető.

ioneer DJ PLX-1000

Értékelés: 4.7

Pioneer DJ PLX-1000

Nagyjából ugyanaz a tartalom, mint a Denon modell, a Pioneer vinyl lemezjátszó. Nincs beépített phono fokozat, de minden mást, beleértve a fedelet is, tartalmaz. A tonearm optimális és kézreálló, a legjobban mérlegelhető egy egységként vagy egy kazettával együtt. Hossza 230 milliméter. Maga az ellensúlypatronnak 3,5 és 13 gramm közötti súlya lehet, amely akár 4 gramm leszorítóerőt is biztosíthat.

Az alumínium DJ PLX-1000 elég súlyos, 332 milliméteres átmérőjével. A masszív tokkal együtt a gramofon tömege 13,1 kilogramm. A hangminőség elsőrangú: legfeljebb 0,1%-os detonáció és 70dB S/N arány. Végül megemlítjük a kezelőpanel nagyon érdekes elrendezését és a háttérvilágítással ellátott kijelző jelenlétét.

Előnyök

 • optimális ár-teljesítmény arány;
 • jó alkatrészek;
 • A stílusos háttérvilágítás jelző jelenléte;
 • Kellemes hangzás az akusztikától függetlenül;
 • hatalmas biztonsági tartalék.

Hátrányok

 • nem találtak semmit.

Denon VL12 Prime

Értékelés: 4.6

DENON VL12 PRIME

Ez a modell úgy döntött, hogy szakít a nyugodt, klasszikus megjelenés kánonjával. Minden arról árulkodik, hogy a modern kultúrához tartozik, pontosabban a DJ sorozat vinyl lemezjátszóihoz. A Denon VL12 Prime automatikus vezérléssel változtatja a lejátszási sebességet 33 és 45 fordulat/perc között. Nincs automatikus leállítás, így amikor kikapcsolja, a lejátszás teljesen lelassul és leáll. Ami a hangzást illeti, ez félelmetes. Bár minden attól függ, hogy milyen phono fokozatot szerel hozzá.

A VL12 bekapcsolási kijelzője az egyik legmenőbb a szegmensben – egy gomb megnyomása bekapcsolja a tányér és a lemez elhelyezése körüli megvilágított területet. Egyébként a tányér elég masszív, annak ellenére, hogy alumíniumból készült. Ennek oka a mágnes és a gumiszőnyeg, amelyeket úgy terveztek, hogy csillapítsák a közvetlen meghajtású motor rezgését. Mind a tonearm, mind a fej kiváló minőségű, és összességében kiegészítik az egész modell kialakításának szellemét.

Az érdemei

 • A motorrezgések és egyéb zajok teljes hiánya;
 • nagyon szép design, kör alakú háttérvilágítású kijelzővel;
 • kellemes hang;
 • automatikus vezérlés;
 • Minőségi alkatrészek (többek között.. Audio-Technica kazetta).

Hátrányok

 • Fedél és szőnyeg nélkül.

Onkyo CP-1050

Értékelés: 4.5

Onkyo CP-1050

Első pillantásra ez a doboz nagyon összetett kialakítású: a hatalmas mennyiségű anyag és a bonyolult, kiváló minőségű alkatrészek vegyes zsákot hagynak. De ha megnézzük az árat, megértjük, hogy a külső bonyolultság a következők miatt van. Az Onkyo CP-1050 egy közvetlen meghajtású, teljesen automatikus vinyl lemezjátszó, amely támogatja a 33 és 45 fordulat/perc sebességet. Nincs phono fokozat, így a felhasználóknak ki kell választaniuk és ki kell egészíteniük saját gramofonjukat. A tonearm és a kazetta viszont jár hozzá, és kiváló minőségű kivitelezésű. A tonearm hosszú (230 milliméter), ami csökkenti a szöghibák kialakulásának esélyét. Ezenkívül csúszásgátlóval is rendelkezik.

Ami a formatervezési jellemzőket illeti, a CP-1050 teljes teste MDF-ből, míg a 305 mm átmérőjű tárcsa alumíniumból készült. Az alkatrészek illeszkedése olyan pontos, hogy még hosszú órákig tartó használat után sincs zaj és torzulás. Emiatt ez a technika a magasabb árszegmensbe tartozik.

Erények

 • szép, klasszikus design;
 • Alkalmas a korszerűsítésre;
 • Könnyen használható és könnyen beállítható;
 • Teljesen automatikus.

Hátrányok

 • nincs azonosítva.

YAMAHA TT-S303

Értékelés: 4.5

YAMAHA TT-S303

Yamaha szíjhajtású vinyl lemezjátszó diszkrét stílusú és kiváló teljesítményű, azonnal használható lemezjátszó. Aligha alkalmas egyedi fejlesztésre, de elég jól kijön a saját felszerelésével. Az egyenes fordulatú tonearm 223,5 milliméter hosszú, és kézi vezérlésű.

A phono fokozat beépített, nem rossz a szint, kapcsolható. Mint fentebb említettük, a modell jósága a tervezés szinte minden elemére vonatkozik. Az Audio-Technica alapkazettája egy sor dugattyúval rendelkezik, amelyekkel beállítható a lemezre ható tű erőssége. Ez (az erő) 1 és 4 gramm között változhat. A TT-S303 300 mm-es tányér alumíniumból készült. A motor kimeneti tengelyére (és a tengelykapcsolóra) könnyen felcsúsztatható szíjjal rendelkezik. A névleges értéktől való maximális sebességeltérés legfeljebb 2% lehet, a maximális jel-zaj arány pedig 67 dB. Figyelje meg az átlátszó borítást és a kiváló minőségű zongoralakk felületet is.

Előnyök

 • nagyszerű hangzás;
 • minőségi alkatrészek;
 • A tűkövetési erő beállítható;
 • szép design.

Hátrányok

 • nem észlelhető.

A legjobb bakelit lemezjátszók a közép- és költségvetési szegmensben

Audio-Technica AT-LP120-USBHC

Értékelés: 4.8

Audio-Technica AT-LP120-USBHC

A bakelit lemezjátszók piacának igazi slágere, az Audio-Technica audiofil szakembereitől. Királyul néz ki, nyilvánvalóan retró ihletésű megjelenéssel, de még királyabbul működik a hanggal. Az ár ellenére ez a modell közvetlen meghajtást használ, ami jobb és pontosabban alkalmazkodik a kiválasztott lejátszási sebességhez (az alap 33, 45 és 78 fordulat/perc). És az átkapcsolás elektronikus, míg a modellben nincs automata.

Az AT-LP120-USBHC beépített fonófokozattal, ívelt csúszásgátló tonearmmel és AT95E kazettával rendelkezik. A hangminőséget közvetett módon az 50 dB körüli jel-zaj arány és a 0,2% körüli detonáció alapján lehet értékelni. Ez a gép körülbelül 10,7 kilogrammot nyom, de itt is minden “extrát” vagy a tervezés, vagy a műszaki specifikációk vezérelnek.

Előnyök

 • elektronikus sebességválasztás;
 • kézi működtetés;
 • Nagyszerű hangzás “a dobozból”;
 • Megfelelően reagál a felhasználói módosításokra;
 • nagyszerű design;
 • közvetlen meghajtás.

Hátrányok

 • nem található.

Pro-Ject Debut III

Értékelés: 4.7

PROJEKT DEBÜTÁLÁS III

A Pro-Ject Debut III a “kicsi, de okos” közmondás megtestesítője. Kompakt mérete ellenére 5,6 kilogrammot nyom – ezt több tényező is indokolja. De mindenekelőtt. A készülék szíjhajtású technológiával három szabványos sebességtartományban változtatja a sebességet: 33, 45 és 78 fordulat/perc. A sebesség beállítása kézzel történik, mivel nincs automatikus vezérlés. Itt sincs phono fokozat, ami a lehetőségek tárházát nyitja meg, hogy egyedi alkatrészekkel szereljék fel. Ennek következtében közvetlen hatással van a hangminőségre!

A modellhez egy Pro-Ject 8 alumínium hangkar tartozik.6 csúszásgátlóval és egy Ortofon OM5e kazettával, amelynek súlya 3,5 és 5,5 gramm között változtatható (súlyok segítségével). Ennek eredményeképpen a tű lefelé ható ereje 1 és 3 gramm között állítható be. Most a súlyparaméter. A lemezjátszó tömör MDF-ből készült, a 280 mm-es tárcsa pedig acélból, így a lemez önsúlya 1,3 kilogramm. Végül érdemes megjegyezni, hogy a modell több színváltozatban is kapható, a merev feketétől a menta színűig és még sárgáig.

Előnyök

 • Nagyszerű hangzás;
 • Lehetőség a patron szorítóerejének kézi beállítására;
 • Kiváló megjelenés;
 • Optimális ár/teljesítmény arány;
 • csúszásgátló.

Hibák

 • nem észlelték.

PL-30-K

Értékelés: 4.7

Pioneer PL-30-K

Teljesen más automatikus vezérlési minőség a Pioneer lejátszónál. A retro modellek szellemét magába szívva, és hozzáadva valamit a saját, modern vonzerejéből, még a legpártosabb zenebarátokat is képes kielégíteni. A kazetta, az alumínium hangkar skálázásgátlóval és a fonófokozat, ebben a modellben minden egyenesen a gyárból származik.

A maximális leszorítóerő 4 grammra van korlátozva. Ráadásul: a teljes patronhoz ellensúlyok tartoznak, amelyekkel a súlya 4,5 grammtól 9,5 grammig változhat. Mondanom sem kell, hogy a hangminőség minden bemenetnél kiváló? Az S/N arány 60dB, a detonációs szint pedig 0,1%-ra van korlátozva. És az utolsó, talán jelentős részlet egy hatalmas élettartamú alumíniumlemez. Igen, a Pioneer PL-30-K a legdrágább a szegmensben, de olyan kiváló bakelit hangminőséget kínál, amelyet biztosan szeretni fog.

Előnyök

 • minőségi hangzás;
 • A csúszásgátló funkció (a tű elcsúszásának kiküszöbölése) és a mikrolift jelenléte;
 • Állítható vinyl lejátszási nyomás;
 • Megbízható és vizuálisan kellemes eszköz.

Hátrányok

 • Néhány év használat után az automatikák elkezdenek “meglazulni”.

Rega Planar 1

Értékelés: 4.6

REGA PLANAR 1

Egy teljesen más szintű bakelit lejátszó, amelyet a tapasztalt felhasználóknak terveztek. Nincs beépített phono fokozat, ami jelentősen javítja a hangminőséget – egyszerűen szerelje fel egy jó komponenssel. A kazetta és a tonearm megmaradt, és nem az eredetiek: Rega RB110 antiscatting funkcióval és Rega Carbon MM. Azoknak, akik nem túl jártasak a csomagokban és az additív alkatrészekben, hadd magyarázzuk el: ez a berendezés szilárd középszintű.

A Rega Planar 1 asztal MDF-ből, a 23 milliméter vastag lemez pedig műanyagból készült. Ez utóbbi egy kicsit furcsa, tekintve a készülék többi felszerelését. A legfontosabb előnye azonban a teljesen kézi működtetés. Nincs durva automatika, amely nem igazán szabályozza a lemez nyomóerejét, és nincs automatikus sebességváltás. Szabadon választhatod meg a sebességet a 33 és 45 fordulat/perc között. A “olcsó” és középkategóriás modellekhez tartozó szíjhajtás sem fog sehová sem menni.

Előnyök

 • Nagy megbízhatóság;
 • kellemes design;
 • kiváló hangzás;
 • kézi működtetés;
 • Saját fotómátrix használatának lehetősége (nincs beépített fotómátrix).

Hátrányok

 • műanyag korong és vékony filcszőnyeg.

Denon DP-200USB

Értékelés: 4.5

Denon DP-200USB

A Denon vinyl lejátszó kétértelmű lehet, mert a designban nincs “fellebbezés”. Azzal azonban nem lehet vitatkozni, hogy a költségvetési szegmens menő képviselője. Szalaghajtással van felszerelve, amely támogatja a 33 és 45 fordulat/perc lejátszási sebességet. Tartalmaz továbbá egy DSN-84 MM típusú kazettát, egy fonófokozatot és egy egyenes forgótárcsás tonart.

A DP-200USB jellemzői közé tartozik egy USB port. Ez lehetővé teszi a hangsávok rögzítését pendrive-ra, vagy közvetítő nélkül, közvetlenül egy személyi számítógépre. Az eszköznek nincs saját akusztikája, de a csatlakoztatott hangszórókon keresztül (a lejátszás minősége nagyban függ tőlük) sima, kellemes hangzást produkál, miközben nem homályosítja el a bakelit tű sávjait.

Előnyök

 • Jó ár-érték arány;
 • A zene digitalizálásának és pendrive-ra való rögzítésének képessége;
 • képes csatlakozni egy PC-hez;
 • nagy megbízhatóság;
 • Ritkán kellemes hangzás a költségvetési szegmensben.

Hátrányok

 • meglehetősen “durva” automaták.

Sony PS-LX310BT

Értékelés: 4.4

SONY PS-LX310BT

Ha a Sony kap a kezükbe, egyértelmű, hogy még egy olcsó lemezjátszó lesz legalább nem rossz. Az “olcsó” szó nem igazán illik a PS-LX310BT-re: az ára messze meghaladja a 20 000 rubelt. Ez még csak távolról sem exkluzív és “retro” – inkább a modernitás és a DJ-kultúra iránti tiszteletadás.

Teljesítménye szíjhajtású, 33/45 fordulat/perc sebességváltóval és elektronikus kapcsolással. Tartalmazza a beépített alumínium tonearmot, kazettát, phono fokozatot és fedelet. Maga a tárcsa (a “twist” tárcsa) 296 milliméter átmérőjű, és könnyű alumíniumötvözetből készült. Érdemes megjegyezni, hogy a készülék külső paneljein nincs semmi felesleges: csak egy RCA csatlakozókkal ellátott kábelcsatlakozó, amelynek köszönhetően egy külső akusztikai készlet csatlakoztatható. A lejátszónak nincs saját hangja, és ez bizonyos értelemben még előnynek is tekinthető.

Előnyök

 • Bluetooth elérhetőség;
 • nagy megbízhatóság;
 • érzékeny a vinil tekintetében;
 • Modern, elegáns kialakítású
 • Teljesen felszerelt, hogy “out of the box” zenét játszhasson.

Hátrányok

 • kimutathatatlan.

Ion Mustang LP

Értékelés: 4.3

Az Ion Mustang LP

A Mustang autó elejének retro megjelenése és vintage ihletésű megjelenése minden bizonnyal előnyére válik ennek a bakelit lemezjátszónak. A teljes súlya mindössze 3,5 kilogramm, és ez egy újabb előny az ergonómia és a külső kialakítás szempontjából.

A magnókazetta, az alumínium egyenes hangkar és a phono fokozat alapértelmezés szerint az Ion Mustang LP-vel, valamint a motorháztető stílusú fedéllel érkezik. A szerszámot szíjhajtás hajtja három sebességgel: 33, 45 és 78 fordulat/perc. A lejátszható frekvenciatartomány 60-20000Hz. De nem javasoljuk, hogy a széria hangszórókból hallgasson zenét, bár azok jobban illeszkednek a Crosley modellhez. Sokkal jobb, ha RCA-porton keresztül csatlakoztatjuk a készüléket egy külső hangszóróhoz, mint például a Marshall, ha a teljes autentikus hangzást szeretnénk élvezni. Mindent egybevetve, improvizálj, és ne feledd, hogy a Mustang remek dekoráció lehet otthonod számára.

Előnyök

 • eredeti stílus;
 • Lehetőség a hang rögzítésére pendrive-ra;
 • rádiós jelenlét.

Hátrányok

 • Nincs beállítás a leszorítóerőre, ami miatt a tű gyorsan károsítja a vinilt;
 • Jobb, ha inkább a szabadon álló hangszórók – a hangzás tőlük nem a legjobb.

Crosley Cruiser Deluxe CR8005D

Értékelés: 4.2

CROSLEY CRUISER DELUXE CR8005D

Olcsó vinyl lemezjátszó szíjhajtással, amely támogatja a 33, 45 és 78 fordulat/perc sebességet. Klasszikus megjelenésű és hangulatú, és nagyszerű értéket képvisel az “ál-szüreti” szerelmeseinek. A készülékhez tartozik egy kazetta, egy egyenes forgó tonearm és egy fedél, amely védi a készülék elemeit a portól, nedvességtől és mechanikai sérülésektől.

A Crosley Cruiser Deluxe CR8005D további jellemzői közé tartozik a beépített hangszóró, az RCA kimenetek és a fejhallgató bemenet. A sebességváltó elektronikus, és a phono fokozat már be van építve a készülékbe. Legyünk őszinték: a hangzás nem tetszik. És egy nagyon nagy rajongó, mert még néhány okostelefonok játszani tisztább. Általánosságban elmondható, hogy ezt a modellt két okból lehet megvásárolni: vagy egy hipnotizáló bútordarabként, vagy olyan lemezek lejátszására, amelyeken a zene helyett a beszéd dominál.

Előnyök

 • felszerelés;
 • Nagyon fülbemászó és jól kinéző design;
 • alacsony ár;
 • Jól játszik egy csatlakoztatott hangszóróval.

Hátrányok

 • Nincs nyomásbeállítás, ami miatt a lemezek nagyon gyorsan elhasználódnak;
 • Nem a legtisztább vagy legkellemesebb hangzás a beépített hangszórókból.
Olvasson tovább  A 4 legjobb hálózati adapter
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: