4 legjobb interaktív tábla

A tanuláshoz, a prezentációkhoz és az infobusinesshez szükséges berendezések és tartozékok sokasága között különleges helyet foglalnak el az interaktív táblák. Mivel lényegében egy nagy érintőképernyő, amely szoros kapcsolatban áll a kivetítővel és a vezérlő számítógéppel, egy ilyen eszköz számos új lehetőséget kínál az előadóknak, edzőknek és más info-business szakembereknek, és nagyban megkönnyíti a munkájukat. Ma megvizsgáljuk a különböző típusú és gyártók interaktív tábláinak rövid értékelését, amelyet az Expertology a legjobbnak tartott az osztályában. De előbb vessünk egy gyors pillantást az osztályozásokra, és íme néhány tipp a megfelelő fejhallgató kiválasztásához.

Hogyan válasszunk interaktív táblát

A táblák a működési elv és a megvalósított technológiai megoldások tekintetében meglehetősen eltérőek. A döntő műszaki jellemzők kombinációja gyakran meghatározza egy adott modell kiválasztását. Az alábbiakban felsoroljuk őket, de először néhány általános tanácsot adunk.

Általános ajánlások

Mielőtt megvásárolna egy ilyen nagyon drága dolgot, mint egy interaktív tábla, meg kell tennie néhány előkészítő munkát, és figyelembe kell vennie néhány ajánlást.

Egyméretű tanácsok – előzetesen végezzen némi kutatást a megfelelő modellekről az interneten. Vegye figyelembe a felhasználói értékeléseket. Kérdezze meg a gyártó képviselőjét az Ön városában: ez határozza meg, hogy mennyi időt kell várnia a probléma megoldására garanciális igény esetén. Nyilvánvalónak tűnik, de túl sokan figyelmen kívül hagyják ezt a lépést, és sietnek a vásárlással.

Nagyon kívánatos a teljes készlet egyszerre történő megvásárlása – tábla+projektor. Ezáltal maximális kompatibilitás érhető el, és bizonyos esetekben a “nem natív” kivetítővel ellátott tábla még használhatatlan is.

Mindig rögzítő- és rögzítőkészlettel, valamint szerelési útmutatóval szállítjuk.

Válasszon matt felületű deszkát. Opcióként – tükröződésgátló bevonattal ellátott táblák, de a matt táblák továbbra is előnyben részesülnek.

A vetítés típusa

Az interaktív táblák a vetítés típusában is különböznek: előre vagy hátrafelé vetítés. A közvetlen vetítéshez a projektornak a tábla elején kell lennie, a fordított vetítéshez a projektornak hátul kell lennie. Az első lehetőség olcsóbb és könnyebben telepíthető – csak fel kell akasztani a falra. A második lehetőség azért jó, mert a kivetítő sugara nem zavarja az előadót, és nem vet árnyékot. A hátsó vetítésű rendszerek azonban lényegesen drágábbak, és a tábla telepítéséhez magasan képzett szakemberre van szükség.

Érzékelő típusa

A toll vagy az előadó ujjának/ujjainak helyzetének leolvasása kulcsfontosságú az interaktivitás szempontjából, amely az ilyen megoldásokat olyan értelmessé teszi. Ennek több módja is van:

 1. Elektromágneses. A tábla felületén mindenütt érintkezőkből álló rácsok találhatók a szerkezeten belül. A felületet a tollal megérintve az érintkezési pont azonnal és pontosan felismerhető. Az ilyen táblák viszonylag olcsók, szilárdak, általában megbízhatóak és tartósak, és vandálbiztos bevonattal is elláthatók. Másrészt az ilyen táblák érzékenyek az elektromágneses interferenciára, és csak tollal működtethetők.
 2. Ellenállásos. Az elv ugyanaz, mint a kapacitív képernyők korszaka előtti érintőtelefonoké. Az érintkezés helyét fizikai nyomás határozza meg. Nem csak tollal, hanem az ujjaival is. A fő hátránya az érintés és a válaszadás közötti kis késleltetés.
 3. Infravörös. A peremen belül érzékelők vannak, amelyek érzékelik, hogy hol érintkezik az ember. Az ellenállásos technológia szinte minden előnyével rendelkezik, ráadásul nem kell félnie a szövet sérülésétől, illetve a sérülésnek nincs negatív hatása a funkcionalitásra. Hátrányok: nagyrészt magas ár, zavarérzékenység.
 4. Optikai. A miniatűr digitális kamerák a sarkokban helyezkednek el, a táblához képest meghatározott szögben. Két kamera elegendő, de négy jobb. Bármilyen átlátszatlan tárggyal dolgozhatsz a táblán, de a pozicionálási pontosság ebben a megoldásban rosszabb, mint a fenti megoldások bármelyikében.
Olvasson tovább  14 legjobb gitár kombó erősítők

Léteznek más érzékelési és helymeghatározási technológiák is, mint például a lézer vagy a mikropont, de ezek sokkal kevésbé elterjedtek és többnyire túl drágák.

Adatátvitel

Megkülönböztetünk aktív és passzív táblákat. Az aktív kártyák hálózati áramról működnek, és közvetlenül a számítógéphez vannak csatlakoztatva. Az utóbbiak teljesen önállóak. A passzív interaktív tábláknak sokkal kevesebb lehetőségük van a technológia használatára, így elég sokféle típus létezik – mikropontos, mágneses és néhány más… Csak aktív táblák a rangsorunkban.

Méret

Rendkívül fontos paraméter, amely meghatározza, hogy milyen célközönségnek és milyen információs anyaggal fog dolgozni a testület.

Valójában a tábla mérete az oldalak hosszával mérhető, de gyakrabban ezt a paramétert az átlóval határozzák meg, mint a TV-k vagy monitorok esetében. további paraméter – képarány. Minél nagyobb az átló, annál jobban láthatják a nézők a képernyőn megjelenő információkat. Az indikatív számítások a következők:

 1. 2-10 néző – minimum 50 in;
 2. 10-25 néző 60-90 hüvelyk;
 3. 50 nézőtől – 91 és 105 hüvelyk között.

A számok a minimális szobaméreteken alapulnak. Minél nagyobb a szoba, annál nagyobb táblára van szükség ugyanannyi nézőhöz.

Vegye figyelembe azt is, hogy sok modell tartalmaz úgynevezett nem interaktív zónákat a széleken, amelyek csökkentik a felhasználható helyet.

Szoftver

Az interaktív tábla technikai jellemzői önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy praktikus, többfunkciós eszközzé váljon. A funkcionalitás pontosan a szoftvertől függ. Ezt is ellenőrizni kell a gyártónál vagy az értékesítési ponton, és össze kell vetni a tábla jövőbeli felhasználásával. Ha például a táblát állandó jelleggel iskolákban kívánják használni, akkor szükséges, hogy a szoftver a lehető legteljesebb, vagy legalábbis a szabványos interaktív eszközkészletet tartalmazza: vonalzó, iránytű, szögmérő stb.

Egy másik fontos szempont a szoftverrel kapcsolatban az orosz lokalizáció. A terméknek teljes értékűnek kell lennie, beleértve az utasításokat és a frissítéseket is. Ez alól kivételt képezne, ha a táblát egy angol órán állandóan használták volna.

A legjobb interaktív táblák rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb interaktív táblák 1 ActivPanel Touch 86″ 4K 653 900€
2 SMART SBX885 200 000€
3 Intelligens tábla SB480IV4 147 000€
4 Activboard Touch 88 99 900€

ActivPanel Touch 86″ 4K

Értékelés: 4.9

ActivPanel Touch 86 4K

Kezdjük az értékelést a legdrágább, de minden bizonnyal kiváló megoldással – a Promethean márka ActivPanel interaktív képernyők vonalának zászlóshajójával. Valójában érdemes pontosítani, hogy az interaktív képernyők az interaktív táblák egyfajta “speciális esete” – valójában nagyméretű monitorok érintőképernyővel, és nem igényelnek sem kivetítőt, sem számítógépes kapcsolatot, mivel a szükséges szoftver már a firmware-ben megtalálható.

A panel átlós mérete 86 hüvelyk, és a felbontás még ilyen méretekhez képest is nagyon jó – 3840×2160 (4K) 60 Hz-en. Képarány – 16:9. 350nits fényerő és 4,000dB kontraszt. 1. A LED-megvilágítás fizikai élettartama körülbelül 50 000 óra. A fényerő felére csökken.

Olvasson tovább  A 10 legjobb bluetooth hangszóró az AliExpressről

A panel 4 mm vastag, kemény üveggel van ellátva, és a Mohs-skálán 7-es keménységű. Az üvegbe egy rendkívül érzékeny érintésfelismerő rendszer van beépítve, amely lehetővé teszi, hogy a képet ne csak tollal, hanem más tárgyakkal vagy csak az ujjaival is manipulálhassa. Támogatja az M

  Akár 20 egyidejű érintésérzékelés 1 mm-es pontossággal.

  Két, egyenként 15 W-os hangszóró közvetlenül a panelbe van integrálva. Az alján található egy vezérlőpanel a perifériás interfészek csatlakozóival. Bemeneti portok: két USB, három HDMI, egy Display port. Ethernet, RS-232C és USB interfészek állnak rendelkezésre a külső vezérléshez. Működés közben a panel legfeljebb 350 W teljesítményt fogyaszt.

  Méretek 2039x1236x115mm, nettó súly 78kg.

  Íme néhány jellemzője ennek a modellnek, amely különösen megkülönbözteti analógjaitól. Fentebb említettük a védőüvegbe épített érintésfelismerő rendszert. Az innovatív InGlass technológia több szempontból is jelentősen felülmúlja az infravörös technológiát, különösen a helymeghatározási pontosság és az azonnali felismerési sebesség kulcsfontosságú területén.

  A panelhez egy speciális számítógép tartozik, amely Android operációs rendszert futtat, és már telepített speciális szoftverrel rendelkezik. A rendszer lehetővé teszi, hogy egyszerre két eszköz képernyőjének képeit továbbítsa. Az online boltban elérhető több ezer hasznos alkalmazás kompatibilis a rendszerrel.

  Általánosságban elmondható, hogy a funkciók szinte korlátlanok: interaktívan hozhat létre és vezethet leckéket; a világ bármely pontjáról csatlakoztathatja a diákokat; teszteket és szavazásokat futtathat; távolról továbbíthatja és nyomon követheti a feladatokat; viselhető eszközökkel dolgozhat; cseveghet a diákokkal; felhőszolgáltatásokkal dolgozhat, és még sok más…

  Előnyök

  • nagy felbontás;
  • képminőség;
  • Pontos és gyors érintésfelismerés;
  • Multi-touch akár 20 egyidejű érintés;
  • Egy speciális számítógépet is tartalmaz;
  • az alkalmazások széles választéka az online áruházban.

  Hátrányok

  • magas költség.

  SMART SBX885

  Értékelés: 4.8

  SMART SBX885

  A második interaktív tábla az értékelésünkben a SMART Board nyolcadik sorozatának zászlóshajója. Jelentősen olcsóbb, mint az első modell, de a maga kategóriájában valóban az egyik legjobb. Valójában ez nem egy “nagy monitor”, hanem valójában egy tábla egy projektorral és egy gesztusfelismerő rendszerrel.

  A vászon mérete 188×117 cm (87 hüvelyk átlós), 16:10 képarányú. A fixen szerelhető projektor akár 4000×4000 felbontású képeket is továbbít. DViT optikai technológia a gesztusfelismeréshez – 4 kamera a tábla sarkaiban. Támogatja a kettős helyesírást.

  A DViT felismerő technológia lehetővé teszi, hogy több felhasználó egyidejűleg működtesse a táblát. Használhat tollat, tollat, bármilyen nem éles tárgyat vagy az ujjait. M

   Lehetővé teszi az egyes objektumok vagy az egész kép módosítását, elforgatását, mozgatását és nagyítását. a tábla felülete tartós acél alapon tartós poliészter bevonattal rendelkezik; passzív üzemmódban, száraz radírral is használható.

   A készülék egy speciális, kibővített műszerfalat használ, amely lehetővé teszi a különböző eszközök – laptopok, dokumentumkamerák, optikai meghajtók és egyéb multimédiás eszközök – közötti egyszerű váltást.

   A rendszer könnyen integrálható az intézmény teljes infrastruktúrájába LAN-kapcsolaton és távoli irányításon keresztül. Speciális SMART Notebook szoftverrel és aktiváló kulccsal együtt érkezik.

   tábla méretei – 199x130x17 mm, csomagban – 224x144x11 mm, súly csomagban – 41 kg. Tartalmazza a projektorral ellátott fehér táblát, a kibővített vezérlőpanelt, a rögzítő készletet csavarokkal; jelölőkészletet; 5 m-es USB-kábelt; használati útmutatót. A készülék kompatibilis a Windows és a Mac OS operációs rendszerekkel.

   12 hónap gyártói garancia erre a modellre.

   Előnyök

   • Könnyen telepíthető és használható;
   • A gesztusfelismerés sebessége és pontossága;
   • A működés sebessége általában;
   • szoftvercsomag;
   • Nagy felbontás, jó képminőség;
   • multitouch – több ember egyidejű használata.

   Hátrányok

   • fix tábla és projektor csatlakozás.

   Intelligens tábla SB480IV4

   értékelés: 4.7

   Intelligens tábla SB480IV4

   Egy másik Smart Board a mi értékelésünkben formálisan kevésbé gazdag, mint az előző, de még mindig rendelkezik néhány olyan funkcióval, amelyek kiemelik a tömegből.

   Az SB480IV4 egy teljes interaktív tábla-készlet, amely magából az okostáblából, egy rövid vetítési távolságú projektorból, távirányítóval és egy sor tartozékból áll. A SMART V30 XGA felbontású (1024×768) képet és 4:3 képarányt továbbít, és támogatja a HDTV-t HDMI 1.4. Beépített 5 W-os hangszóróval is rendelkezik.

   Ugyanazt a DViT optikai gesztusfelismerő technológiát használja, mint elődje, de a csak két kamera kifinomult kinézete nélkül. Egyszerre legfeljebb két személy használhatja a táblát.

   Táblaméret 157×117 (77 hüvelyk). A kép fényereje optimális környezeti fényviszonyok mellett akár 3000 lumen, a kontrasztarány akár 2900:1 is lehet. A lámpa élettartama standard üzemmódban akár 6500 óra, takarékos üzemmódban akár 8000 óra is lehet. Az interfészkészlet a következőket tartalmazza: két 15-tűs Mini D-Sub x 2 aljzat; egy RCA kompozit bemenet; egy 9-tűs RS-232 D-Sub interfész, egy 15-tűs D-Sub számítógép bemenet, szabványos Mini Jack sztereó audio bemenet és kimenet.

   A rendszer ugyanolyan egyszerűen és egyszerűen telepíthető és működtethető, az alkalmazások használata, a rajzolás, az írás, az intézmény általános infrastruktúrájába való integráció tekintetében szinte ugyanazzal a funkcionalitással rendelkezik, mint a korábbi megoldás. A tábla felülete megegyezik a fenti modellével, fém alapon, tartós, kopásálló poliészter festékkel.

   A rendszer tartozéka: tábla, tálca, rögzítőkészlet csavarokkal, jelölő, 5 m-es USB-kábel, projektor, konzol, távirányító elemmel, 4.5 méteres tápkábel, díszítőlemez-készlet, konzol, szerelési és csatlakozási útmutató.

   Előnyök

   • kiváló minőségű rövid vetítési tartományú projektor
   • A Beats Studio 3 Wireless kiváló minőségű, élénk és nagy kontrasztú képet nyújt;
   • A gesztusfelismerés meglehetősen hatékony
   • egyidejű használat két üzemeltető által;
   • könnyű telepítés, üzemeltetés és más rendszerekbe való integrálás.

   Hátrányok

   • nem észleltek kifejezett hibákat.

   Activboard Touch 88

   Értékelés: 4.6

   Activboard Touch 88

   A Promethean termékcsalád egy másik képviselője teszi teljessé rangsorunkat. Ez a modell még néhány fenntartással sem tekinthető a fentebb leírt csúcsmodell, a Touch 86″ megoldás “kistestvérének”. 4K, mert az elv itt teljesen más, de általában a modell kiváló minőségű és funkcionális, és a költségek összehasonlíthatatlanul olcsóbbak.

   Tehát ez egy “klasszikus” tábla, amelyhez kivetítőre van szükség. A munkavászon mérete – 190×119 cm (88 hüvelyk) 16:10 képaránnyal. Infravörös érintésfelismerés (akár 6 egyidejű érintés támogatása). A kettős írási technológia támogatott. A készülék szoftvere kompatibilis a Windows és a Mac OS operációs rendszerrel is.

   A modell jellemzői: akár hat felhasználó egyidejű munkájának támogatása; írás, rajzolás tárgyak a vonalvastagság megválasztásával, bármilyen manipulációval; a képzési eszközök elektronikus “változatainak” készlete – vonalzó, szögmérő stb.; kézírás-felismerés; videofelvétel a képernyőn történtekről; kész sablonok készlete; a diákok különböző tesztelési rendszereinek támogatása.

   Tartalmazza a következőket: tábla, 5 méteres USB-kábel, falra szerelhető készlet, konzolok az állványhoz való rögzítéshez, két toll, használati utasítás.

   A lap méretei csomagolás nélkül – 2006x1292x40 mm, csomagolva – 2148x1422x100. Csomagolási súly 30 kg.

   A gyártási garancia erre a modellre 12 hónap.

   Előnyök

   • Nagyfokú érintésérzékenység;
   • multitouch akár 6 egyidejű érintés;
   • Kopásálló bevonat, tartós alap;
   • funkcionális szoftver.

   Hátrányok

   • a megfelelő projektort külön kell kiválasztani.
   Olvasson tovább  5 legjobb Beats fejhallgató
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: