8 legjobb parabolaantennák

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

A műholdas TV számos előnnyel rendelkezik más műsorszórási típusokkal szemben – analóg vagy digitális, kábel, IP TV. “A tányér bárhol elhelyezhető, minőségi jelfogást biztosít, és nagy csatornaparkot kínál.

A jelfogás minősége és a megfelelő televíziózás azonban a vevőegység minőségétől függ. Értékeltük a 8 legjobb parabolaantennát, amelyekkel nagy felbontású videostreameket élvezhet, függetlenül a kinti időjárástól.

A legjobb parabolaantennák értékelése

iax
Jelölés hely termék neve ár
A legjobb parabolaantennák értékelése 1
-088 2 100€
2 Lans-97 2 900€
3 Skymax 1.2m 2 090€
4 Corab ASC-800PR/C 1 650€
5 “Supral” (90 cm) 1 400€
6 Azúr AS-35T 1 900€
7 Skymax 0,55 m 1 480€
8 Műholdas régió STV-0,8 (80 cm) 990€

Triax -088

Értékelés: 4.9

Triax<td></div><p>-088″ src=”/wp-content/uploads/2023/09/38016666196921-808-.jpg” height=”440″ title=”Triax</p><td>-088″><p>Miért ő: Robusztus tartó, szélálló kialakítás.</p><p>A tányért Dániában tervezték és gyártják – és rendkívül megbízható. Különösen alkalmas korrózióálló zománcbevonattal ellátott rozsdamentes acélhoz. A rögzítés ellenáll a széllökéseknek és más agresszív környezeti hatásoknak.</p><p>Különleges kialakításának köszönhetően 11 %-os frekvenciakiemeléssel rendelkezik.7 GHz, egyenlő 38.8 dB. A tengelyen lévő keresztváltás kevesebb, mint 27dB a stabil jel vételéhez.</p><p>A nagy szilárdságú szerkezet ellenére a modern anyagoknak köszönhetően a parabolaantenna súlya mindössze 7 kg. Ezért minimális terhelést igényel a szerelőkarra és a falra, és akár alacsony teherbírású anyagokból készült tárgyakra is felszerelhető (rétegelt lemez, keménylemez és hasonló, újrahasznosított fából készült panelek).</p><p>Oroszországban a készülék kompatibilis a 11-es frekvencián történő televíziós műsorszórással.7 GHz (NTV-Plus, háromszínű).</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Magas immunitás a negatív természeti hatásokkal szemben;</li><li>Alacsony súly;</li><li>Alacsony jelátvitel.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Kis csomag (nem tartalmaz konzolt vagy falra szerelhető tartót).</li></ul><h3>Lans-97</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Lans-97

Miért ő: Perforált antenna szinte tökéletes parabola alakkal.

Ennek az edénynek a fő előnye a geometria, amely közel áll a tökéletes parabolához. Így a tányér még rossz időjárás és nehéz rádiójel elérhetőség esetén is stabil jelvételt tesz lehetővé. Alkalmas kültéri és városi környezetbe, ahol az égbolt gyakran nincs látótávolságon belül.

A perforált kialakítás biztosítja az edény öntisztulását. Nem tartja vissza a havat, esőt vagy más szennyeződést. A perforációnak köszönhetően az antenna ellenáll a szélnek és más agresszív természeti hatásoknak is. Megerősített rögzítés az extra biztonságért.

A műszaki jellemzők is elsőrangúak. Erősítés a frekvencián 11.7GHz, amelyben a Tricolor és az NTV-Plus adások, körülbelül 39dB. 27 dB tengelyes keresztezési együttható. A készülék acélból készült, porszórt bevonattal.

Előnyök

 • Nagy erősítés 11-es frekvencián.7 GHz;
 • Öntisztító, szélálló kialakítás
 • Közel tökéletes parabolikus geometria.

Előnyök

 • Nem tartalmaz rögzítést és fali támasztékot;
 • Viszonylag magas ár.

Skymax 1.2 m

Értékelés: 4.8

Skymax 1,2m

Miért: Az egyik legnagyobb parabolaantenna a rangsorban.

Ennek a parabolaantennának az átmérője 1.2 méter. Ez lehetővé teszi a magabiztos, stabil jelfogást még olyan területeken is, ahol a különböző külső tényezők miatt gyenge a lefedettség. Geometriája közel áll a tökéletes parabolához, ami tovább javítja a műholdas TV minőségét.

Különösen a közel tökéletes parabola alaknak és a nagy átmérőnek köszönhetően a jelerősítés 43.32 dB. A készülék legfeljebb 12 frekvenciával kompatibilis.5 GHz, ezért alkalmas a Hotbird és a Sirius műholdak európai műholdas televíziójának használatára. Azonban az orosz szolgáltatók “Tricolor”, “NTV-Plus”, “Telekarta” és a “Continent TV” is tökéletesen illeszkedik.

Az antenna azimutális-szögletes felfüggesztéssel rendelkezik, ami leegyszerűsíti a műholdak útvonalának meghatározott szögéhez való igazítást. Acélból készült, korróziógátló bevonattal.

Előnyök

 • Nagy átmérőjű;
 • Magas jelerősítési tényező;
 • Kényelmes felfüggesztés.

Hátrányok

 • A konzol külön megvásárolható;
 • Viszonylag nagy súly.

Corab ASC-800PR/C

Értékelés: 4.7

Corab ASC-800PR

Miért van ez: Alacsony súly, de jó gyarapodás.

Standard méretű parabolaantenna (átmérő 0.8 méter) kiváló tulajdonságokkal. Az ideális parabolikushoz közeli geometriának köszönhetően tehát a jelerősítési tényező a 11.7 GHz körülbelül 38 dB. Szinte minden körülmények között optimális értéket képvisel – legyen szó akár vidéki helyszínről, állandó szabad égboltról, akár belvárosi helyszínről.

Az antenna perforált acélból készült, a korrózióvédelem érdekében horganyzott és poliészter zománcfestékkel festett. Ez az anyagkombináció ellenállóvá teszi szinte minden külső korróziós hatással szemben. A perforáció megóvja a tálat a lehulló hótól, a poliészter festék pedig magas szélvédelmet biztosít.

Az antennára jellemző a kis súlya, amely 3.2 kg. Így szinte bármilyen tartószerkezetre fel lehet szerelni. Egyedi sötét színűre festve.

Előnyök

 • Alacsony súly;
 • Tartószerkezet akár 50 fokos látómező-beállításhoz;
 • Kiváló ár-érték arány.

Hátrányok

 • Nincs jelentős hátránya.

“Supral” (90 cm)

Értékelés: 4.7

Miért: Gazdagon felszerelt és alacsony árú.

Ez az egyik legolcsóbb antenna a rangsorban. Műszaki jellemzőit tekintve azonban nagyon közel azonos más ételekkel. Tehát, a közel tökéletes parabola alakjának köszönhetően 11.7 GHz (Tricolor, NTV-Plus) 39.1 dB.

A jel keresztpolarizációja tengelyenként 30 dB. Optimális érték a “tál” használatához a legtöbb körülmény között. Az antenna átmérője 90 cm, fókusztávolsága 450 mm.

Az antenna rozsdamentes acélból készült, korrózióálló bevonattal, és 25 méter/másodpercig szélálló. A tartó támogatja a régióspecifikus dőlést, maximálisan 70 fokos azimutális szöggel. Tartalmazza a falra vagy tartószerkezetre történő rögzítéshez szükséges konzolt.

Előnyök

 • Gazdagon felszerelt;
 • Alacsony ár;
 • Kompatibilis a kör- és vonalpolarizált sugárzással.

Hátrányok

 • Nagy súly (8 kg);
 • Viszonylag alacsony légellenállás;
 • Viszonylag magas értékű keresztező jel a tengely mentén.

Azúr AS-35T

Értékelés: 4.7

Azúr AS-35T

Miért ő: Mobil parabolaantenna jó műszaki jellemzőkkel.

A kategóriájához képest kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkező offset transzformátor antenna. Az egyetlen minősített mobil parabolaantenna összecsukható kivitelben készül, és speciális tapadókorongos tartóval van felszerelve, amely falra, autótetőre stb. helyezhető..

A közeli transzponderekkel való használatra orientált antenna. A korrózióálló bevonattal ellátott rozsdamentes acélból készült fényvisszaverő átmérője 35 centiméter. Az erősítés elég magas a mobil műholdas vevőkészülékekhez, körülbelül 32dB.

Ellátva fényvisszaverővel, állványtartóval, tapadókoronggal, szükséges tartókkal, iránytűvel és műanyag hordtáskával. Van hely egy vevőnek is.

Előnyök

 • A kategóriájához képest kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik;
 • Gazdag felszerelés;
 • Jó ár-érték arány.

Hátrányok

 • Transzponderek közvetlen közelében történő működésre tervezték.

Skymax 0,55 m

Értékelés: 4.6

Skymax 0,55 m

Miért jó: Kompakt méret és jó specifikációk.

Ez a parabolaantenna, kompakt mérete ellenére, szinte minden környezetben (városi, külvárosi) és a legtöbb televíziós szolgáltatóval használható. 55 centiméteres átmérőjével 11 jelerősítési tényezőt biztosít.7 GHz 35.8 dB.

Ez a parabolaantenna működik a hálózatok a legtöbb orosz televíziós szolgáltatók – Tricolor, NTV-Plus, Kontinens TV, és néhány más.

Alacsony költségű egységként porszórt rozsdamentes acélból készül. Mindazonáltal a speciális konzolnak és tartónak köszönhetően a függőleges dőlésszög akár 90 fokos is lehet. Ellenáll akár 60 méter/másodperc sebességű szélnek és mínusz 40 fokig alacsony hőmérsékletnek.

Tartalmazza a falra vagy más tartószerkezetre történő rögzítéshez szükséges konzolt.

Előnyök

 • Alacsony ár;
 • Tartalmazza a rögzítő konzolt;
 • Nem rossz műszaki jellemzők.

Hátrányok

 • Jó lefedettségű régiókban történő használatra tervezték;
 • Kompatibilis a közeli transzponderekkel.

Műholdas régió STV-0,8 (80 cm)

Értékelés: 4.5

Szputnyik-régió STV-0,8 (80 cm)

Miért: Alacsony ár és gazdag felszereltség.

80 centiméteres parabolaantenna STV-0,8 hazai gyártás – nagyszerű alternatívája a drága raktárkészlet berendezések egyes szolgáltatók a televízió. Alacsony ára ellenére (az egyik legalacsonyabb a rangsorban) elég jól teljesít.

Így a közel tökéletes parabolaformának és a nagy átmérőnek köszönhetően 39.1 dB TV frekvencián 11.3 GHz. A 11-es tartományban.7 GHz, amelyben a Tricolor és az NTV-Plus adás, ez egy kicsit alacsonyabb értéket ad ez a paraméter, de még mindig optimális, még a nem stabil lefedettségű régiókban való használatra is.

Az antenna rozsdamentes acélból készült, kiegészítő korróziógátló bevonattal és porszórt festékkel. Hideggel, nedvességgel és széllel szemben ellenálló, de kívánatos, hogy ne tegyék ki mechanikai igénybevételnek. Tartozék a falra szereléshez.

Előnyök

 • Alacsony ár;
 • Gazdag felszerelés;
 • Jó teljesítményparaméterek.

Hátrányok

 • Viszonylag alacsony festési megbízhatóság.
Olvasson tovább  A legjobb vákuum fejhallgató
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: