9 legjobb 75in TV

*A szerkesztőség szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

A képernyő átlója az egyik legfontosabb paramétere minden TV-nek. Számos alkalomra elegendő a legkompaktabb méret, és még megfelelőbb – a konyhában, fürdőszobában, autóban történő telepítéshez. De amikor a műsorok és filmek teljes körű, jó felbontású, maximálisan elmerülő hatású megtekintéséről van szó, akkor a “minél több, annál jobb” elv lép életbe. A legnagyobb modellek logikusan túl drágák a legtöbb potenciális vásárló számára, még a tehetősebbek számára is. Ezért a piacon az otthoni elektronika természetesen kialakult egyfajta kompromisszum – a TV egy átlós körülbelül 75 hüvelyk a legnagyobb kereslet a célközönség körében, arra törekedve, hogy a legnagyobb képernyőt kapja.

Az Expertology szerkesztősége egy különleges értékelést kínál Önnek a jól ismert gyártók legsikeresebb TV-modelljeiről, amelyek képernyőátlója 75 hüvelykkel egyenlő vagy ahhoz közeli. Szakértőink kategóriákra bontották a választékot, hogy segítsenek eligazodni és összehasonlítani a kínálatot a rendelkezésre álló költségvetéssel.

A legjobb 75in TV-k rangsorolva

Jelölésszékhelytermék neveár
Top költségvetés 75in TV-k1Samsung UE75NU7100U95 890€
2LG 75UK675090 594€
3Erisson 75
  EA99T2 Smart
66 885 €
A legjobb középkategóriás 75 hüvelykes TV-k1Samsung QE75Q7FAM200 000€
2LG 75SK8100121 790€
3Sony KD-75XF9005155 950€
A legjobb prémium 75in TV-k1Samsung QE75Q8CAM305 910€
2Samsung UE75KS8000L390 100€
3Sony KD-77A1657 459€

A legjobb költségvetési 75in TV-k

Először is, nézzük meg a legolcsóbb lehetőségeket, amelyek a legjobb szakértői véleményeket és a legjobb felhasználói visszajelzéseket kapták. A legtöbb potenciális és tényleges vásárlónak megfelelő műszaki jellemzők és funkciók, így ezek a tévék a legjobb választásnak bizonyulnak.

Samsung UE75NU7100U

Értékelés: 4.9

Samsung UE75NU7100U

A költségvetési kategóriában az első a Samsung márkájú TV-készülék, amely alig illeszkedik a viszonylag olcsó kategóriába, de még mindig megfelel a hagyományos 100 ezres határértéknek. rubel. A modell először 2018-ban került piacra.

Itt van egy átlója alig 75 hüvelyk – 74.5″ (189 cm), de fél hüvelyk az ilyen méretekben nem old meg semmit, és több ilyen méret van a piacon, mint egy szigorúan 75″, és sokszor több. Képarány – 16:9. Energiafogyasztás – 205W.

A TV mérete a lehető legkisebb egy ilyen képátlóhoz – 1685x966x61mm lábak nélkül és 1685x1057x356mm lábakkal. Súly – 37kg, a lábak 0-at adnak a súlyhoz.5 kg. 400x400mm fali tartó. A teljes minimalizmus uralkodik a formatervezésben. Örvendetes, hogy a képernyő kerete meglehetősen vékony, de ebben a méretarányban ez ritkán zavaróan észrevehető. Tehát nem fogjuk minden alkalommal megemlíteni a vékony keretet az egyes modellek előnyeként, hanem alapértelmezett jellemzőnek tekintjük.

A képreprodukció tekintetében a helyzet a következő. Maximális felbontás – 4K 3840×2160 képpontok. Háttérvilágítás típusa – Edge LED. Úgy értem, a háttérvilágítás nem tökéletes, de ez egy szükséges kompromisszum ebben az esetben a költségek minimalizálása érdekében. Nagy előnye a helyi fényerőszabályozás elérhetősége. Kiterjesztett dinamikatartomány HDR 10. Frissítési frekvencia – 100Hz, progresszív letapogatás.

Az audiorendszer itt a leghétköznapibb – két 10 W-os hangszóró surround hangzással, Dolby Digital dekódolással és automatikus szintbeállítással. A gyártónak azonban sikerült ezt a részt különösen jól megvalósítani, így a felhasználók pozitív visszajelzéseinek nagy százaléka kifejezetten a hangminőségre, a basszus mélységére és az audiorendszer egyéb tulajdonságaira vonatkozik.

A vétel tekintetében ez a modell fogadja a DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2 digitális jeleket, felismeri a teletextet és támogatja a NICAM sztereó hangzást. A fentiek mindegyike pontosan ugyanúgy van megvalósítva a legtöbb értékelt TV-ben, így nem ismételjük magunkat, hacsak nincsenek jelentős különbségek. A Smart TV technológia ebben az esetben a Tizen platformon valósul meg. A modell által felismert és lejátszott multimédiaformátumok listája szintén eléggé szabványos – MP3, WMA, MPEG4, HEVC (H.265),

X, MKV, JPEG. A legtöbb leírt televízió pontosan ugyanazt a formátumkészletet támogatja.

Ami az interfészeket illeti, itt a tipikus “szükséges és elégséges” készletet látjuk: három HDMI 2-es verziójú videobemenet.0, két USB port, AV és komponens bemenetek, RJ-45 hálózati vezetékes interfész, optikai kimenet, CI/CI támogató slot+. Támogatja a 802 Wi-Fi vezeték nélküli csatlakozási szabványt.11n és Miracast technológia.

Végezetül nézzük végig az extra funkciókat: DLNA, 24pTrueCinema, automatikus kikapcsolási időzítő, gyermekzár, fényérzékelő, Picture Qua technológia

 • Index 1300 Hz.

  Előnyök

  • képminőség;
  • hangminőség;
  • helyi fényerőszabályozás;
  • magas frissítési sebesség;
  • Vezeték nélküli és Miracast.

  Hátrányok

  • Nincsenek nagyobb hátrányok.

  LG 75UK6750

  Értékelés: 4.8

  LG 75UK6750

  A minősítés “költségvetési” kategóriájának második számaként nézzük meg az LG márkájú televíziót. Érezhetően olcsóbb, mint elődje, és a funkciók és képességek tekintetében egyaránt rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal az előző modellhez képest. A kiadás éve ugyanaz – 2018.

  A képernyő paraméterei többnyire ugyanazok, mint az előző modellnél – a képátló 74 mm.5″ (189cm), azonos képarány és felbontás, HDR 10 támogatás. Mínusz – a képfrissítési frekvencia fele az 50 Hz-hez képest. Plusz – fejlettebb háttérvilágítás – Direct LED. Progresszív letapogatás, helyi fényerőszabályozás is elérhető. Mátrix technológia – IPS, jellemzően 178 fokos maximális betekintési szöggel.

  A digitális szabványokkal való kompatibilitás itt is pontosan ugyanaz, a teletextet felismeri, a NICAM sztereó hang támogatott. Van Smart TV, de egy másik platformon – webOS.

  Közel 100%-ban megegyezik elődjével a hangteljesítmény, a hangminőség és a funkciók tekintetében. Az egyetlen apró különbség, hogy csak DTS dekódolás van, Dolby Digital nélkül. Ugyanazok a multimédiás tartalomformátumok támogatottak, kivéve a HEVC-t.265).

  Az interfészek helyzete a következő. Négy HDMI videobemenettel rendelkezik, egy másik Wi-Fi szabványt használ – 802.11ac, van egy Bluetooth modul. A többi interfész ugyanaz, mint az előző verzióban.

  További jellemzők: 24pTrueCinema, DLNA, automatikus kikapcsolási időzítő, gyermekbiztos vezérlőzár, hangvezérlés, többmárkás Magic Remote mellékelve, technológia

  uMotion 100 Hz.

  Előnyök

  • Képminőség és hangminőség;
  • Közvetlen LED háttérvilágítás;
  • luetooth modul;
  • Széles látószögek;
  • hangvezérlés;
  • uMotion 100Hz.

  Hátrányok

  • nincs jelentős hátránya.

  Erisson 75
   EA99T2 Smart

  Értékelés: 4.7

  Erisson 75<ul></div><p>EA99T2 Smart” src=”/wp-content/uploads/2023/05/5516666195871-789-.jpg” height=”343″ title=”Erisson 75</p><ul>EA99T2 Smart”><p>A harmadik és egyben utolsó televízió, amely ezt a minősítési jelölést teljesíti, rekordot dönt a megfizethetőség szempontjából ebben a szegmensben. Ez nagyrészt a sokkal kevésbé ambiciózus márkának köszönhető. Maga a modell azonban annyira sikeres, hogy a felhasználói visszajelzések túlnyomórészt pozitívak. Természetesen nem nélkülözi a jelentős egyszerűsítéseket, de az ár ebben az esetben teljes mértékben igazolja azt. 2018-ban indított modell.</p><p>A képernyő paraméterei az alapvető pontokban hasonlóak az előző két modellhez, de a korlátok már itt is láthatóak. Így például a maximális felbontás 3840×2160 képpont, az átlóméret 74.5″ (189 cm) 16:9 képaránnyal, de a képfrissítési frekvencia minimális – 50 Hz, a háttérvilágítás nagyon egyszerű, nincs HDR támogatás. De ez még mindig egy élő minimum ahhoz, hogy nagy felbontású, kristálytiszta képet kapjunk. Ráadásul a betekintési szögek itt is maximálisak – 178 fokosak. A kép fényereje – akár 330 cd/négyzetméter. Mérő, a kontrasztarány 1200:1. Pixel válaszidő – 8ms. Progresszív letapogatás.</p><p>A készülék méretei – 1682x1031x331 mm, súly – 34.4Kg. Falra szerelhető készletet tartalmaz.</p><p>Az audiorendszer ebben a modellben formailag ugyanaz, mint a két előző változatban – egy-egy 10 W-os hangszórópár. Az egyetlen “plusz” azonban a térhatású hangzás, ami teljesen természetes minden sztereó hangzáshoz. A támogatott multimédiaformátumok készlete is meglehetősen szerény – MP3, WMA, MPEG4, MKV és JPEG.</p><p>A felismerhető digitális jelek szabványainak is vannak korlátai. Csak DVB-T, DVB-T2 és DVB-C; szöveges és NICAM sztereó hang felismerése. Smart TV jelen van, de Android platformon.</p><p>Az interfészek készlete is elég minimalista, de minden, amire szüksége van: három HDMI videó bemenet, VGA bemenet, komponens, három USB port, RJ-45 vezetékes hálózati port, koaxiális kimenet, fejhallgató-csatlakozó, CI/CI foglalat+. Wi-Fi-képes.</p><p>Végül, extrák: gyermekzár, automatikus kikapcsolási időzítő, 24pTrueCinema.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>képminőség;</li><li>Wi-Fi támogatás;</li><li>Smart TV;</li><li>széles látószögek;</li><li>elfogadható ár.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Rendkívül korlátozott funkcionalitás és funkciók (az árat figyelembe véve ez nem tekinthető komoly hátránynak).</li></ul><h2>A legjobb középkategóriás 75 hüvelykes TV-k</h2><p>A legjobb 75 hüvelykes TV-k rangsorának második helyezettjei a legjobb megoldások az ár, a minőség és a funkcionalitás kombinációja szempontjából. Abszolút értelemben minden ilyen TV nagyon tisztességes árú, de messze vannak a csúcsprémium modellektől. Ami a műszaki specifikációkat illeti – egy gyors pillantás elég ahhoz, hogy lássuk, hogy ezek a tévék egy fejjel az előző kategóriában lévő testvéreik fölött vannak.</p><h3>Samsung QE75Q7FAM</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Samsung QE75Q7FAM

  Először is, nézzük meg a kategória legkedvezőbb árú tévéjét. Itt látjuk a végső szakítást minden költségvetési modellhez képest a funkciók és a funkcionalitás tekintetében. A modellt először 2017-ben mutatták be.

  Képernyő átlója itt 74.5″ (189cm) 16:9 képarány. A TV állvánnyal és állvány nélkül 1671x1047x405mm, illetve 1671x958x53mm méretű. Súly állvány nélkül – 37.2kg, állvánnyal 42.2kg. Ilyen nagy különbség, mert az állvány meglehetősen masszív, fémből készült, polírozott tükörrel – aligha az egyetlen észrevehető dizájnelem. Fali rögzítési lehetőség. A TV működés közben 280W áramot fogyaszt.

  Maximális felbontás – 4K UHD 3840×2160 képpontok. HDR. Elég lenyűgöző 200Hz-es frissítési sebesség. Még figyelemre méltóbb a kép fényereje – akár 1200 cd/m. kv. A kontrasztarány is magas – 5000:1. Progresszív letapogatás.

  A TV minden jelenlegi szabvány digitális jeleit fogadja, felismeri és sugározza a teletextet. A Tizen platformra épülő Smart TV technológia.

  Különleges meleg szavakkal illeti az audiorendszert. Négy darab 10 W-os hangszóróból és egy külön mélynyomóból áll. Természetesen kiváló minőségű térhatású hangzás, Dolby Digital és DTS dekódolás valósul meg. Az összes legnépszerűbb multimédia formátum támogatott, beleértve a HEVC (H.265).

  Az interfészek készlete várhatóan gazdag: 4 HDMI videó bemenet, 3 USB port, RS-232, RJ-45 hálózati vezetékes port. A vezeték nélküli Bluetooth és Wi-Fi 802.11n. WiDi és Miracast támogatás beépítve. Optikai kimenettel és CI/CI támogató résszel is rendelkezik+.

  Enhancement technológiák – Picture Qua

 • Ultra High Definition Index 3100Hz; Supreme UHD Dimming; QHDR 1500. További jellemzők: 24pTrueCinema, DLNA, USB videofelvétel, TimeShift, automatikus kikapcsolási időzítő, gyermekzár, környezeti fényérzékelő.

  Előnyök

  • általános képminőség;
  • a legmagasabb fényerő és kontraszt értékek;
  • 5 csatornás hangzás mélynyomóval;
  • Bluetooth, Wi-Fi, WiDi és Miracast támogatás;
  • Folyamatos videofelvétel külső adathordozóra;
  • minőségjavító technológia.

  Hátrányok

  • nem észlelt hibák.

  LG 75SK8100

  Értékelés: 4.8

  LG 75SK8100

  A következő a rangsorban egy valamivel egyszerűbb és olcsóbb TV, mint az előző, de szintén elég feltűnő tulajdonságokkal rendelkezik. A modellt először 2018-ban mutatták be.

  Az átló itt pontosan ugyanaz, mint az összes korábbi modellben – 74.5″ (189cm), ugyanezzel a 16:9 képaránnyal. A méretek állvánnyal és állvány nélkül 1681x1044x350, illetve 1681x973x65 mm, 41 mm súly mellett.4 38.8kg ennek megfelelően. Falra szerelhető méretek – 600×400mm. Az energiafogyasztás 216W.

  A mátrix specifikációk ebben a modellben nagyon tisztességes. 3840×2160 képpont maximális felbontás 4K UHD HDR 10 és Dolby Vision technológiával. A mátrix technológia IPS, jellemzően széles, 178 fokos betekintési szöggel. Nem a legjobb Edge LED háttérvilágítás részben kompenzálható helyi sötétítéssel. frissítési sebesség 100Hz. Progresszív letapogatás.

  A vételi szabványok pontosan ugyanazok, mint a fenti modellnél, a teletext és a NICAM sztereó hang is felismerhető. Smart TV technológia itt a webOS platformra épül.

  Nagyon elégedett egy tisztességes audiorendszerrel, amely szinte semmiben sem rosszabb, mint az előző változat. Ugyanaz a 4 hangszóró 10W egyenként plusz egy külön mélynyomó. Automatikus hangerő-szabályozás, Dolby Digital és DTS dekódolás, térhatású hangzás. Multimédiaformátumok támogatása – a fenti modellel teljes mértékben analóg, beleértve a HEVC formátumot (H.265).

  Az interfészkészlet majdnem hasonló a fenti megoldáshoz, kivéve az RS-232 és WiDi támogatást. Van egy másik, más szabványú Wi-Fi modul is – 802.11ac.

  További jellemzők: 24pTrueCinema, DLNA, automatikus kikapcsolási időzítő, kép a képben, gyermekzár, hangvezérlés, többmárkás távirányító. Fejlett technológia: Picture Mastering Index 2900Hz; 360VR;

  uMotion 200Hz.

  Előnyök

  • képminőség;
  • 5 csatornás hangzás;
  • A technológia fejlődik;
  • hangvezérlés.

  Hátrányok

  • Lehetnek függőleges villanások (csak sötétben látható).

  Sony KD-75XF9005

  Értékelés: 4.8

  Sony KD-75XF9005

  Az Expertology szerint a legjobb 75 hüvelykes TV-k közé tartozik a középárkategória legjobb 75 hüvelykes tévéinek jelölése, a híres japán Sony vállalat által gyártott modell. Ez a tévé szinte minden tekintetben nem rosszabb, mint az előző két modell, kivéve az akusztikát, miközben jelentősen olcsóbb. A modellt először 2018-ban mutatták be.

  Az átló a fenti modellekhez hasonlóan – 74.5″ (189cm), ugyanezzel a 16:9 képaránnyal. A TV méretei állvánnyal és állvány nélkül 1674x1032x355 mm, illetve 1674x958x73 mm, 36 mm súly mellett.7kg állvánnyal és 35kg állvány nélkül. A falra szerelhető méret 400×300mm. 330 W elektromos energiát fogyaszt.

  A képernyő alapvető paraméterei szinte megegyeznek a fenti modellével: 3840×2160-as felbontás, HDR és Dolby Vision támogatás, helyi fényerőszabályozás, 100 Hz-es képfrissítési frekvencia. Az egyetlen különbség a háttérvilágítás. Itt a Direct LED, ami minden bizonnyal jobb, mint az előző verzió. Progresszív letapogatás.

  Mint már említettük, az audiorendszer nem a legerősebb tulajdonsága ennek a TV-nek. Őszintén szólva a költségvetés itt – két 10W-os hangszóró egyenként. Van térhatású hang, a Dolby Digital és a DTS dekódolás támogatott. A felismerhető multimédiaformátumok listája pontosan ugyanaz, mint az előző két modellé. Ugyanez vonatkozik a digitális vételi szabványokra is. Az egyetlen pont – a Smart TV az Android platformon valósul meg.

  Az interfészkészlet itt valamivel szélesebb, mint az előző modellben. A négy HDMI videobemenet, három USB port, RJ-45 hálózati port mellett egy AV bemenet is található. Támogatja a 802 Wi-Fi szabványt.11ac, Bluetooth és Miracast.

  További funkciók: 24pTrueCinema, DLNA, USB videofelvétel menet közben, 16 GB belső memória, TimeShift, automatikus kikapcsolási időzítő, gyermekzár, hangvezérlés, környezeti fényérzékelő. Továbbfejlesztett technológia – Motionflow XR 1000Hz.

  Előnyök

  • képminőség;
  • Közvetlen LED háttérvilágítás;
  • 16 GB belső memória;
  • Wi-Fi és Bluetooth támogatás;
  • Motionflow technológia.

  Hátrányok

  • Erősített akusztika.

  A legjobb 75 hüvelykes prémium tévék

  Végezetül nézzük meg a 75 hüvelykes tévék legérdekesebb kategóriáját a rangsorunkban. Ez a legdrágább, ugyanakkor a legjobb minőségű, legfunkcionálisabb és legjobb teljesítményű digitális televízió, kiváló képpel, opcionális hajlított képernyővel, számos kompatibilitással, funkcióval és fejlesztő technológiával.

  Samsung QE75Q8CAM

  Értékelés: 5.0

  QE75Q8CAM

  Először is, nézzük meg a legszerényebb modellt ebben a választékban, bár a szerénység biztosan nem ezekről a csúcstechnológiás szépségekről szól. Ezt a modellt először 2017-ben mutatták be. Azóta jelentősen csökkent az ára, miközben továbbra is nagyon lenyűgöző technológiai vívmány.

  A TV állvánnyal és állvány nélkül 1665x1049x433mm, illetve 1665x961x130mm méretű. Súly – 45.2 kg állvánnyal és 40 kg állvány nélkül. Működés közben 280 W villamos energiát fogyaszt. A falra szerelés szerkezetileg lehetséges.

  A képernyő átlója itt ugyanaz a 74.5″ (189cm), ugyanaz, mint a fenti modellek 16:9 képaránnyal. De a képernyő ívelt – pontosabban befelé homorú. Ennek a formának számos előnye van, és ez egy külön téma. Mindenesetre az ívelt tévék objektíve fejlettebbnek számítanak, és automatikusan a magasabb osztályba tartoznak.

  A maximális képernyőfelbontás – 4K UHD 3840×2160, támogatja a kiterjesztett dinamikatartományú HDR-t. A képernyő frissítési sebessége 200 Hz, ami elég jónak mondható. Kép fényereje – 1500 cd/m2. mérő. 1m dinamikus kontrasztarány. 1. Progresszív letapogatás.

  Egyenesen dicséret illeti a hangrendszert ebben a TV-ben. Itt 5 csatornás hangzást látunk, amelyet két 20 W-os teljesítményű hangszóró, két további 10 W-os és egy külön mélysugárzó állít elő a minőségi basszusért. Természetesen a térhatású hangzás itt is a legmagasabb szinten valósul meg, a DTS és a Dolby Digital dekódolva van. A multimédiaformátumok fejlett készlete támogatott – MP3, WMA, MPEG4, HEVC (H.265),

  X, MKV, JPEG.

  A digitális jel vételét illetően itt megvalósul a kompatibilitás az összes, legalábbis az összes igényelt szabvánnyal – a DVB-T-től a DVB-S2-ig -, a teletext felismerhető és megjeleníthető. Tizen platformra épülő Smart TV technológia.

  Az interfészek köre itt szélesebb, mint a fenti modellek bármelyikében. Tartalmaz: négy HDMI videobemenet szabványos 2.0, három USB-port, hálózati port RJ-45, RS-232, MHL, optikai kimenet, CI/CI-támogató slot+. Támogatja a vezeték nélküli csatlakozást Bluetooth-on és 802.9 Wi-Fi-n keresztül.11ac. Miracast és WiDi technológiák megvalósítása.

  A TV a következő kiegészítő funkciókat tartalmazza: 24pTrueCinema, DLNA, videostreamek USB-n keresztüli külső meghajtókra történő azonnali rögzítése, TimeShift, hangvezérlés, környezeti fényérzékelő. Képminőség-javító technológiák bevezetése

 • One Index 3200; One Connect; QHDR 1500.

  Előnyök

  • Képminőség;
  • Nagy fényerő és kontraszt;
  • Ívelt képernyő;
  • Vékony fém tok;
  • interfészek kibővített köre;
  • innovatív továbbfejlesztő technológia.

  Hátrányok

  • nem jelölt.

  Samsung UE75KS8000L

  Értékelés: 4.9

  Samsung UE75KS8000L

  Folytatva az Expertology rangsorát a legjobb 75 hüvelykes prémium tévékről egy másik modell a Samsungtól. A modell először 2016-ban jelent meg a piacon, és azóta sikerült olcsóbbá válnia, és számos szembetűnő előnye van a fenti megoldással szemben.

  A TV állvánnyal és állvány nélkül 1683x1072x439mm, illetve 1683x971x50mm méretű. Súly az állvánnyal – 46 kg, anélkül – 41 kg.7kg. 365W fogyasztás működés közben. Az összes többi vizsgált változathoz hasonlóan ez is rendelkezik falra szerelhető funkcióval.

  Ez az első modell a felülvizsgálatunkban, amelynek átlója pontosan 75″ (191cm). Ezt részben a szélesebb lábtérrel és a nulla vastagságúra csökkentett kerettel érik el. Ez szintén nagy előny a TV bekapcsolt állapotban való megjelenése és a sugárzott kép szubjektív érzékelése szempontjából. A képarány ugyanaz, mint az összes többi modellnél – 16:9.

  A modell maximális felbontása megegyezik a fenti megoldásokéval – 4K UHD 3840×2160 HDR-rel. 200 Hz-es képfrissítési sebesség, progresszív letapogatás.

  A hangrendszer a fenti modell teljes ellenpárja – 5 csatornás hangzás 4 hangszóróból és egy külön mélynyomóból, összesen 60 W teljesítménnyel. Támogatja az automatikus hangerő kiegyenlítést, a Dolby Digital és DTS dekódolást és a térhatású hangzást.

  A TV-készülék a jelfogadás szempontjából is teljesen megegyezik a fenti modellel, a Smart TV technológia a Tizen platformon alapul.

  Az interfészkészlet nem olyan kiterjedt, mint az előző modellben, és négy HDMI videobemenetre, három USB portra, RJ-45 vezetékes hálózati interfészre, Wi-Fi Bluetooth támogatásra, optikai kimenetre, CI / CI foglalatra korlátozódik+.

  További funkciók: többképernyős, kép a képben, 24pTrueCinema, DLNA, video-streaming külső tárolóra, TimeShift, automatikus kikapcsolási időzítő, gyermekzár, hangvezérlés.

  Előnyök

  • képminőség;
  • hajlított képernyő;
  • nulla keret;
  • pontosan 75 hüvelyk átmérőjű;
  • Magas frissítési sebesség.

  Hátrányok

  • nem jelölt.

  Sony KD-77A1

  Értékelés: 4.8

  Sony KD-77A1

  Zárjuk toplistánkat a legdrágább tévével, amely nagyjából kétszer olyan drága, mint a fent említett prémium modellek. Ezt a modellt a Sony 2017-ben mutatta be.

  Azonnal tisztázzuk az okot, vagy inkább az ilyen ár indokoltságát. Ez még csak nem is az átlós méret, ami 76 mm.7″ (195 cm). Az ügy a mátrix technológia – itt van őfelsége OLED. A ma elérhető legfejlettebb monitor- és televíziós képernyőtechnológia. A folyadékkristályos mátrixokkal ellentétben, ahol a különálló képet külön LED háttérvilágításra van szükség a láthatóvá tételhez, az OLED technológiában minden teljesen másképp működik. Itt minden egyes pixel egy külön LED. Egy ilyen mátrixnak nincs szüksége háttérvilágításra – “háttérvilágítja magát”. Az eredmény páratlan képminőség, fényerő, kontraszt és ugyancsak példátlan fekete mélység. Természetesen a szellemképek nem jöhetnek szóba. Semmi sem fejlettebb ezen a területen, mint amit az emberi fajnak még fel kell találnia.

  Térjünk át a lényegről a triviálisabb dolgokra. Tehát a szerves LED-ekből álló mátrix felbontása ugyanaz a 3840×2160 képpont HDR-támogatással. Képernyő képaránya – ugyanaz a 16:9. 120 Hz-es képfrissítési sebesség, progresszív letapogatás.

  TV állvánnyal – 1721x993x399mm, súly – 45.3kg; méretek állvány nélkül – 1721x997x99mm, súly – 37.8kg. Energiafogyasztás – 765W. Falra szerelhető szabvány – 400×300mm.

  A hangszórórendszer itt is ugyanolyan magas színvonalú, mint a fent leírt két modellben – négy hangszóró és egy mélynyomó, összesen 50 W-os teljesítménnyel. A jeldekódolás, a térhatású hangzás stb. tekintetében minden bővítés itt is teljes mértékben megvalósul.

  Ami a jelvételt illeti, minden hasonló a két szomszédos modellhez, beleértve a teletext és a NICAM sztereó hang támogatását is. A Smart TV technológiát az Androidon valósítják meg. Támogatott fejlett multimédiaformátumok – MP3, WMA, MPEG4, HEVC (H.265), Xvid,

  X, MKV, JPEG.

  Az interfészek készlete itt valamivel bővebb, mint a fenti megoldásnál – hozzáadott AV videó bemenet és WiDi támogatás. Minden más hasonló, beleértve a vezeték nélküli csatlakozást is.

  Végül további funkciók: DLNA, 24pTrueCinema, 16 GB beépített memória, TimeShift, menet közbeni videostream-felvétel, automatikus kikapcsolási időzítő, gyermekzár, hangvezérlés, fényérzékelő.

  Előnyök

  • A képminőség a mai mátrix-technológiában a leghibátlanabb;
  • Fekete színmélység rögzítése;
  • Jobb fényerő- és kontrasztmutatók;
  • Kibővített interfész-kínálat;
  • beépített memória;
  • hangvezérlés.

  Hiányosságok

  • Magas ár (az OLED technológia miatt elkerülhetetlen).
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: