A 12 legjobb szuperzoom

*A szerkesztőség szerint a legjobbak értékelése. A kiválasztási kritériumokról. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Kérjük, vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

Az Expertology szerkesztősége a rankqua elemzőivel együttműködve

 • , Az iparági szakértők ajánlásai alapján itt van egy válogatás azokból a szuperzoomokból, amelyek 2020 közepén biztosan a legjobbak lesznek.

  A legjobb szuperzoomok rangsora

  Jelölés helyszín termék neve ár
  A legjobb zsebszuperzoomok 1

  anasonic Lumix DMC-TZ80

  17 800€
  2 Sony Cyber-shot DSC-HX60 21 750€
  3 Canon PowerShot SX730 HS 22 990€
  A legjobb olcsó szuperzoomok 1 Nikon Coolpix B500 14 000€
  2

  anasonic Lumix DC-FZ82

  22 990€
  3 Sony Cyber-shot DSC-HX400 28 990€
  A legjobb közepes méretű szuperzoomok 1 Canon PowerShot SX70 HS 37 500€
  2

  anasonic Lumix DMC-FZ1000

  48 507€
  3 Canon PowerShot G3 X 52 990€
  A legjobb prémium szuperzoomok 1 Nikon Coolpix P1000 69 490€
  2 Sony Cyber-shot DSC-RX10M3 89 990€
  3 Sony Cyber-shot RX10M4 113 507€

  A legjobb zsebszuperzoomok

  Első válogatásunk az egyik legkeresettebb szuperzoom kategóriát veszi górcső alá – a zsebméretű kompakt fényképezőgépeket. Az alacsony árú point-and-shooterekkel való analógia itt könyörög, és bizonyos mértékig igaz is – ezek a szuperzoomok gyakran eléggé megfizethetőek. Vannak azonban magasabb rendű esetek is, és ezeket is figyelembe vesszük.

  anasonic Lumix DMC-TZ80

  Értékelés: 4.9

  Panasonic Lumix DMC-TZ80

  Hagyományosan kezdjük a legolcsóbb lehetőséggel a választékban. Ez a Panasonic DMC-TZ80 a Lumix termékcsaládból. A modell először 2016-ban került forgalomba. 2020 második felében a készüléket kevesebb mint 20 ezerért lehet megvásárolni. rubel.

  A fényképezőgép méretei – 112x64x38 mm, súly – 282 g elemekkel együtt. Amint láthatja, a beállítások viszonylag lenyűgözőek, és egy zsebméretű formátum esetében a határértéknek tekinthetők. Mindazonáltal Lumix DMC-TZ80, eléggé pozícionálja a gyártó, mint “utazáshoz”.

  A modell szuper kiváló minőségű prémium optika Leica, készült teljes mértékben megfelel a magas színvonalú előírásoknak a márka. Az objektív egy nagy látószögű DC VARIO-ELMAR objektív 30x zoommal és 24 mm-től 720 mm-ig terjedő gyújtótávolsággal, a 35 mm-es fényképezőgépek egyenértékének kiszámításakor.

  A csúcskategóriás optika mellett egy MOS-érzékelő, amelynek felbontóképessége 18.1 Mpix. Az elektronika intelligens adatfeldolgozást végez a Venus Engine, egy dedikált és nagy teljesítményű képfeldolgozó processzor segítségével.

  A készülék lehetővé teszi a fényképek és videók készítését akár 4K 3840×2160 minőségben is. Nagysebességű, akár 30 fps sebességű állóképek, de csak 8MP-re korlátozva. A maximális képkockasebesség 240 fps, de alacsony felbontásban is elérhető.

  Egy nagyszerű új funkció, amely különösen értékes a dinamikus utazási fotózásnál, a Post Focus funkció, amely lehetővé teszi a fókuszpont kiválasztását a felvétel elkészítése után. Egy másik hasznos és érdekes új funkció a

 • ght Composition, amellyel látványos felvételeket készíthet tűzijátékokról és éjszakai tájakról, intelligens fókuszálással a legfényesebb pixelekre. Az opcionális 4K funkció használata
 • ve Cropping, minőségi panorámaképeket készíthet, és simán ráközelíthet a videók egyes részeire.

  Nagyon tisztességes autofókusz funkció ebben a modellben. Egy másik hasznos funkció az új Depth From Defocus funkció, amely lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép az élességet 0.1 másodperc. Érintéssel “segítheti” az autofókuszt, az autofókusz 49 kulcsponton állítható be, gyenge fényviszonyok mellett is megfelelően működik.

  Ezt a szuperzoomot egy beépített 1025mAh kapacitású, önálló akkumulátor táplálja. A gyártó szerint ez körülbelül 320 felvételhez elegendő.

  Előnyök

  • Leica optika;
  • Kiváló minőségű anyagok és gondos összeszerelés;
  • Állóképek és videók készítése 4K-ban;
  • Post Focus funkció – a fókuszpont kiválasztása a képkocka felvétele után;
  • Hasznos és hatékony extra funkciók;
  • Jó akkumulátor-üzemidő.

  Hátrányok

  • Egyes felhasználók szerint a készülék túl nagy és nehéz egy zsebméretű formátumhoz képest.

  Sony Cyber-shot DSC-HX60

  Értékelés: 4.8

  Sony Cyber-shot DSC-HX60

  Folytatva a felülvizsgálatot a Sony kompakt szuperzoomjával. A kombinált funkciók nagyszerű választás a kezdő fotósok számára, mint egy olyan fényképezőgép, amely nem igényel finomhangolást a minőségi képek elkészítéséhez. Ez a modell drágább, mint elődje, de messze nem technikailag fejlettebb.

  Mérete hasonló az elődjéhez, 108x64x38mm, súlya 246g az akkumulátor nélkül és 272g az akkumulátorral együtt. Elődjéhez hasonló nagyítás – 30x optikai zoom. A gyújtótávolságok 24 mm-től 720 mm-ig terjednek 35 mm-es fényképezőgép-egyenértékben kifejezve. Krop faktor 5.62. Apertúra F3-tól.5-től F6-ig.3. Az optika 11 lencséből áll, beleértve az aszférikus lencséket is, 10 csoportban.

  A kamera CMOS Exmor R érzékelővel van felszerelve, amelynek felbontása 20.4 MP, amely a fényerővel, érzékenységgel és háttérvilágítással együtt nagy részletgazdagságot, tisztaságot és zajmentességet biztosít még gyenge fényviszonyok mellett is. Az elektronikai oldalon a képfeldolgozást a Bionz X processzor végzi. Teljesítménye több mint elegendő a gyors, kiváló minőségű sorozatfelvételekhez. A G-sorozat funkciói harmonikus háttérelmosást érnek el. A fényképek JPEG formátumban kerülnek mentésre.

  A modellt szakértőink is értékelik az amatőr riportok készítéséhez. Használja az SX730 beépített Optical SteadyShot funkcióját és érzékeny autofókuszát, hogy gyorsan és egyszerűen hozza be és ki a témát dinamikus helyzetekből.

  A kamera Wi-Fi vezeték nélküli modullal, NFC közelítő egységgel, GPS műholdas navigációval, valamint. Vezetékes csatlakozás – USB 2.0. Van egy HDMI video interfész is. A felső panelen található egy több interfészes csatlakozó, amely külső eszközök – mikrofon, vaku stb. – csatlakoztatására használható. .

  Saját akkumulátor. A gyártó szerint kapacitása 380 lövésre elegendő. A tényleges eredmények többnyire alacsonyabbak, de nem sokkal.

  Annak ellenére, hogy a fejlesztők őszintén megpróbálták megvalósítani ebben a modellben egy teljes értékű kamera funkciót, a videófelvétel nem az eszköz erőssége.

  Előnyök

  • minőség, megbízhatóság és tartósság;
  • Követési mód videofelvételek készítésekor;
  • 50/60 fps videó rögzítése F felbontásban
    lHD 1920×1080;
   • kitartó és gyors autofókusz;
   • A legfontosabb jellemzők osztályon belüli legjobb aránya;
   • GPS, Wi-Fi és NFC.

   Hátrányok

   • A videofelvételek minőségével kapcsolatos panaszok.

   Canon PowerShot SX730 HS

   Értékelés: 4.7

   Canon PowerShot SX730 HS

   Egy másik érdekes zsebméretű szuperzoom a Canon népszerű PowerShot SX730 HS modellje. Itt még több optikai zoomolási lehetőséget és számos más fejlesztést láthatunk, amelyek lenyűgöző funkciókat eredményeznek. Ezt a modellt 2016 tavaszán jelentették be.

   Kezdjük a készülék fő jellemzőjével. A kibővített optikai zoom itt is megvalósul – akár 40x. Az intelligens ZoomPlus funkció lehetővé teszi, hogy szuper méretű közeli felvételeket készítsen, és emellett a digitális zoom 4X-ig használható. Mindezek a funkciók együttesen (optikai és digitális zoom) akár 160x-os teljes nagyítást eredményeznek. Természetesen ennél az értéknél jelentős mértékű lesz az algoritmus részvétele, nem pedig a tényleges fizikai nagyítás, de amatőr filmezéshez ez gyakran elégséges.

   A készülék testméretei – 110x64x40 mm, súly akkumulátorral – 300 g. Egy zsebméretű formafaktorhoz képest ez elég lenyűgöző súly, és ezt a felhasználók gyakran megjegyzik. A gyújtótávolság ennél az optikai zoomnál 24 és 960 mm között változik. Apertúra – F3.3 – F6.9. Az optika 13 lencséből áll 11 csoportban, aszférikus és alacsony szórású részekkel a jellegzetes torzulások kiegyenlítésére. Krop faktor 5.62. 1/2 hüvelykes BSI CMOS érzékelőt tartalmaz.3″, 20 %-os effektív felbontással.3 millió pont. Van egy beépített optikai stabilizátor, egy mozgó elem az optikai rendszerben.

   Az elektronikus képfeldolgozás a DIGIC 6 processzorra van bízva. Elég jó munkát végez a zajcsökkentésben, még magas ISO-értékeknél is. Hatékonyan használták a színsémákat, ami a kapott képen élénk, telített színeket eredményez anélkül, hogy finomhangolásba kellene bocsátkozni.

   Ez a modell az elődjével szinte teljesen megegyező interfészekkel rendelkezik – USB 2 interfész.0 a PC csatlakoztatásához és töltéséhez, HDMI videokimenet, Wi-Fi, Bluetooth és NFC vezeték nélküli kapcsolat. Az akkumulátor élettartamát tekintve a készülék észrevehetően gyengébb – a saját akkumulátorának teljes feltöltése legfeljebb 250 felvételre elegendő, de gyakran még ennél is kevesebbre.

   A Canon kínálja az SX740-et, amely alapvetően megegyezik az SX730-as modellel, de lehetővé teszi a 4K videók készítését, és rendelkezik néhány más, kevésbé észrevehető funkcióval. De az SX740 15-20%-kal drágább, és ennek a többletköltségnek a megtérülése gyakran megkérdőjelezhető.

   Előnyök

   • Kategóriájában rekordot jelentő kombinált zoom – 160x;
   • optikai stabilizálás;
   • az optika aszférikus és alacsony szórású elemei;
   • Élénk és telített színek kézi finomhangolás nélkül (a képfeldolgozónak köszönhetően)
   • Wi-Fi, Bluetooth és NFC;
   • “okos” fém tok.

   Hátrányok

   • Nem túl hosszú az akkumulátor élettartama;
   • Jelentős súly egy zsebméretű fényképezőgéphez képest.

   A legjobb olcsó szuperzoomok

   Az Expertology legjobb szuperzoomok áttekintésének második válogatásában néhány figyelemre méltó gépet nézünk meg, amelyeket a fő paraméter a megfizethető ár, függetlenül a méretüktől, egyesít. A fenti modellek szintén a költségvetési kategóriába tartoznak, de szuperkompakt méretük miatt külön egységbe soroltuk őket.

   Nikon Coolpix B500

   Értékelés: 4.7

   Nikon Coolpix B500

   Kezdjük a Nikon legmegfizethetőbb lehetőségével. Ezt a bridge kamerát (ál-tükör) 2016 áprilisában jelentették be, és azóta kiállta az idő és a felhasználók tömegének próbáját. Eddig a B500-at folyamatosan keresik, annál is inkább, mivel már nem új, a modell ára érezhetően csökkent.

   A fényképezőgép vázának méretei 114x78x95 mm, súlya 542 g négy AA elemmel együtt. Klasszikus design, fekete, lila, piros színben kapható. Az optikai zoom 40x, a gyújtótávolság pedig 22x és 22x között változik.50 és 900 mm között. Az optikai kialakítás 12 lencsét tartalmaz 9 csoportban. Vannak alacsony szórású lencsék. A rekesz F3-F6.5.

   1/2 méretű BSI CMOS érzékelőt használ.3″ és 16 millió effektív pixel. Krop faktor 5.62. A maximális “kép” felbontás 4608×3456. Független tesztek és számos felhasználó tapasztalata azt mutatja, hogy ez a modell nagyon jó eredményeket érhet el gyenge fényviszonyok között, vakuval és vaku nélkül egyaránt. A meglehetősen agresszív zajcsökkentés elengedhetetlen, de egy amatőr fotós számára felülmúlja az elvárásokat.

   Ennek a szuperzoomnak egy másik meglehetősen erős pontja a sorozatfelvételi funkció. Az egyik leggyorsabb a kategóriájában 9.1 lövés másodpercenként. A rögzített felvételeket JPEG formátumban tárolja a rendszer. Maximális videofelbontás – F

    lHD 1920×1080. A gyors és magabiztos autofókusz nagy szerepet játszik ebben a sebességben. Az egyetlen dolog – a fókuszvesztés esetei a zoom nagy és maximális értékeinél észrevehetőek.

    A fényképezőgépet AA-elemek vagy ugyanolyan formájú újratölthető elemek is működtethetik. Az üzemidő azonban nem túl kiemelkedő – maximum 240 képet készít egy új négy elemes készleten.

    Az egyik leggyakoribb és legobjektívebb panasz ezzel a modellel kapcsolatban a vezeték nélküli modul jellemzőire vonatkozik. Az USB, HDMI és audio interfészeken kívül ez a modell Wi-Fi és Bluetooth funkcióval is rendelkezik, de ezek csak akkor működnek megfelelően, ha a vezérlő eszközre (például okostelefonra) saját szoftver van telepítve. Ez a korlátozás önmagában szinte senkinek sem tetszik, és magára a szoftverre is vannak panaszok.

    Előnyök

    • 40x optikai zoom;
    • hatékony optikai stabilizálás;
    • Minőségi képek gyenge fényviszonyok mellett;
    • Gyors sorozatfelvétel;
    • Villámgyors autofókusz;
    • AA elemek;
    • vezeték nélküli.

    Hátrányok

    • A vezeték nélküli modulok csak saját fejlesztésű szoftverrel működnek megfelelően;
    • Nagyobb zoomoknál elveszhet a fókusz;
    • autonómia.

    Panasonic Lumix DC-FZ82

    Értékelés: 4.6

    Panasonic Lumix DC-FZ82

    Most azt javasoljuk, hogy vess egy pillantást a Panasonic olcsó szuperzoomjára, amely még lenyűgözőbb optikai zoomteljesítménnyel és általában figyelemre méltóbb fő jellemzőkkel rendelkezik. Először 2017 márciusában mutatták be a nyilvánosságnak.

    Méretek 130x94x120 mm, súly akkumulátor nélkül (natív formátum) 572 g, akkumulátorral – 616 g. A témánk szempontjából a legfontosabb dolog a 60x optikai zoom. Gyújtótávolság, illetve – 20-tól 1200 mm-ig 35 mm-es egyenértékben kifejezve. A LUMIX DC VARIO objektív optikája 14 lencsét tartalmaz 12 csoportban, beleértve az aszférikus és alacsony szórású lencséket is. A rekesz F2.8-F5.9.

    Ez a modell 1/2 méretű BSI CMOS érzékelőt használ.3″. A vágási tényező 5.62. Hatékony felbontás 18.1 millió képpont. Ezekkel az adatokkal legfeljebb 4896×3672 felbontású képet kaphat. A készülék nagyon jól teljesít, a sorozatfelvételi sebesség 10 képkocka/másodperc. Makró mód.

    A 100%-os látómezővel és 1 felbontással rendelkező elektronikus kereső szolgál az irányjelzéshez.166 millió pont. Az LCD 1 felbontás ugyanerre a célra használható.04 millió pont és 3 hüvelyk méret. A képernyő érintésérzékeny, így az üzemmódok vezérlése és a beállítások módosítása egyszerű.

    Nagy előnye ennek a költségvetés-orientált modellnek, hogy támogatja a felvételek RAW formátumban történő mentését. JPEG akár 2 szintű tömörítés is támogatott. Kibővített videofunkciók – a felbontás akár 4K is lehet, de nem több mint 30 képkocka másodpercenként. Már 1920×1080-as felbontásnál 50-60 fps sebességű, zökkenőmentes mozgóképek készíthetők.

    Az offline munka során a készülék saját 895 mAh kapacitású akkumulátort biztosít. Maximum 330 felvett kép élettartamának felel meg. Nem a legkiemelkedőbb, de nem is a legrosszabb.

    A felhasználók fő panasza erre a modellre nem is hibát, hanem csak egy funkciót tükröz. Az érzékelő valóban nem a legnagyobb, ami befolyásolja a készülék azon képességét, hogy vaku nélkül, gyenge fényviszonyok között elfogadható minőséget adjon. Ennek ellenére amatőr közösségekben ezt a modellt gyakran nevezik a legjobbnak a természetben való fényképezéshez.

    Előnyök

    • 60x optikai zoom;
    • érintőképernyős kijelző;
    • A képek RAW formátumban történő mentésének támogatása;
    • 4K felbontásban készít felvételeket
    • Akár 60 képkocka/másodperc képfrissítési sebesség F
      lHD 1920×1080.

     Hátrányok

     • Panaszok a kis érzékelővel kapcsolatban, amely korlátozza a gyenge fényviszonyok között történő fényképezést.

     Sony Cyber-shot DSC-HX400

     Értékelés: 4.5

     Sony Cyber-shot DSC-HX400

     A választékot pedig a Sony Cyber-shot sorozatának egy másik modellje teszi teljessé, amely már aligha fér bele a költségvetési kategóriába. De még egy felületes pillantás a készülék specifikációira is elég ahhoz, hogy megértsük a költségek megfelelőségét.

     A legfontosabb funkció ebben a felülvizsgálatban, az optikai zoom, még 10x erősebb: 50x. A gyújtótávolság 35 mm-es egyenértékben 24 mm és 1200 mm között változik. F2 rekesznyílás.8 – F6.3. Mindez a csúcsminőségű ZEISS Vario Sonnar T optikával, 15 lencsével 10 csoportban, beleértve az alacsony szórású és aszférikus lencséket a tipikus torzulások korrigálására. Beépített nagy teherbírású optikai stabilizátor. Az objektív megkönnyíti a cserélhető szűrőhegyek használatát.

     Ez a modell CMOS-típusú érzékelővel rendelkezik, amelynek effektív felbontása 20.4 millió képpont. Érzékelő mérete 1/2.3″, 5 faktoros vágás.62. Maximális képkocka felbontás 5184×3456. A videó akár F minőségben is felvehető

      lHD 1920×1080, de magas, akár 60 fps képkocka sebességgel. A fényképek csak JPEG formátumban kerülnek mentésre – sajnos ez a modell nem támogatja a RAW formátumot. A videó AVCHD, MP4 kódolású, MPEG4, AVC/H codec-kel.264.

      Külön meg kell említeni a sorozatfelvételi funkciót. A sebesség viszonylag gyors egy olcsó szuperzoom osztályhoz képest – akár 10 képkocka másodpercenként, és a minőség is megfelelő. Elég sikeresen megvalósított intelligens fényviszonyok kiértékelése – a készülék maga “dönti el”, hogy hány felvételt kell készíteni a sötétben a fotó további összeállításához. A nappali élesség-növelő funkció, amely egy sor “szerviz” felvételen alapul, szintén ígéretesnek bizonyul. Ennek a képességnek a következménye a dinamikus jelenetek felvételének kiváló minősége is.

      A készülék USB 2 interfésszel van felszerelve.0 a csatlakoztathatósághoz és töltéshez, HDMI videokimenet, szabványos hangkimenet és vezeték nélküli Wi-Fi. Az akkumulátor élettartamáról egy saját formátum gondoskodik, amely maximum 300 felvétel készítésére képes.

      Összefoglalva, az okostelefon-szoftver eredeti verzióinak volt egy komoly hátránya – a vezeték nélküli videoátvitel korlátai a Wi-Fi-n keresztül a kameráról az okostelefonra. A probléma egy friss frissítés után javításra került, ezért érdemes figyelni az aktuális szoftververzióra.

      Előnyök

      • 50x optikai zoom;
      • ZEISS optika;
      • A szűrők egyszerű használata;
      • Jó optikai stabilizálás;
      • a dinamikus jelenetek felvételének minősége;
      • Intelligens sorozatfelvétel;
      • videofelvétel F-ben
        lHD 60 képkocka másodpercenként;
       • Az ár, a funkciók és a minőség kombinációja.

       Hátrányok

       • Nincs RAW támogatás.

       A legjobb közepes zoomok

       A harmadik válogatás az Expertology legjobb szuperzoomok áttekintéséből a középkategóriás modellekre összpontosít, amelyek 2020-ban 500-600 dollár körül kezdődnek.

       Canon PowerShot SX70 HS

       Értékelés: 4.9

       Canon PowerShot SX70 HS

       Kezdjük az első csoportban leírt Canon PowerShot SX730 HS modell “rokonával”. Mint látható, a nómenklatúra csak egy számjegyben különbözik, de a jellemzők alapvető különbségei miatt a készülékek teljesen különböznek egymástól.

       A legszembetűnőbb különbség a méret – 127x91x117 mm. Amint láthatja, ez már nem egy zsebformátumú eszköz. A készülék súlya akkumulátorral együtt – 610g. Klasszikus kialakítás fekete testszínnel kapható. Az optika 15 lencsét tartalmaz 11 csoportban.

       A maximális optikai zoom itt eléri a 65x értéket. ZoomPlus funkcióval kombinálva – akár 130x. A gyújtótávolságok 35 mm-es egyenértékben 21 és 1365 mm között mozognak. F3 rekesznyílás.4 – F6.5.

       A képet egy CMOS-mátrix felbontása 20.3 millió felhasználható képpont. Érzékelő mérete 1/2.3″, a vágási tényező 5.62. Az egyetlen felvétel maximális felbontása 5184×3888. Az érzékelő érzékenysége 100 és 3200 ISO között van megadva. Az érzékelő mozgatható az optikai stabilizáló funkció megvalósításához.

       Elektronikus kereső, 2″-es felbontással, a témára irányítható.36 millió képpont vagy 3 hüvelykes, 922 000 képpontos, dönthető LCD képernyő. Az autofókusz ennél a modellnél kontrasztvezérelt, 9 fókuszpontra fókuszál. Háttérvilágítás, arcfelismerés és manuális fókuszkorrekció.

       Ez a modell támogatja a meglehetősen gyors, akár 10 képkocka/másodperc sorozatfelvételt. Képmentés csak JPEG formátumban, két szintű tömörítéssel. A RAW formátum nem támogatott. A készülék lehetővé teszi az ultra-magas minőségű 4K 3840×2160-as videók készítését is, de az igazán sima 50-60 fps képkockasebesség csak akkor lesz elérhető, ha a felbontás nem magasabb, mint F

        lHD 1920×1080, ami szintén jó eredmény.

        Saját akkumulátorral működik, maximális kapacitása 325 lövés. Az elektronikus kereső, mint minden hasonló modell, az energiafogyasztás jelentős részét veszi el. A készülékhez Wi-Fi-n, USB 2.0, HDMI. Saját távirányítóval rendelkezik, és okostelefonról is távolról vezérelhető.

        Előnyök

        • 65x optikai zoom;
        • Hatékony stabilizálás;
        • Arc autofókusz és manuális korrekció;
        • 4K felbontású videofelvétel;
        • saját távirányítóval;
        • Távvezérlés okostelefonnal.

        Hátrányok

        • Nincs RAW támogatás.

        anasonic Lumix DMC-FZ1000

        Score : 4.8

        Panasonic Lumix DMC-FZ1000

        A kategória második témájaként nézzük meg a témáját tekintve talán legkétségtelenebb fényképezőgépet. A helyzet az, hogy az optikai zoom tekintetében ez a modell a leggyengébb az egész felülvizsgálatban – mindössze 16x. Ilyen teljesítmény mellett egyesek egyáltalán nem tartanák szuperzoomnak, de ez még mindig egy tisztességes meghatározás. Szakértőink azonban még mindig ezt a modellt ajánlják, mert más tulajdonságai is vannak, amelyek a maga nemében egyedivé teszik.

        Először is, ez nem egy DSLR, de még mindig egy magabiztos félprofi modell. Másodszor, ez a kor zászlóshajója. Harmadszor, a LEICA DC VARIO-ELMARIT csúcsminőségű optikája, amelyet itt telepítettek: 8 aszférikus felület, 5 aszférikus lencse, 4 alacsony diszperziós. 15 fő optikai elem 11 csoportban kombinálva.

        Folytatva boncolgatni a lehetőségek a zoom szükséges megjegyezni, mindegy, hogy 16 “tiszta” optikai zoom itt messze nem egy mondat. Egy amatőr lövész számára ez gyakran több mint elég. Ezen túlmenően a fejlesztők tisztában voltak az ilyen korlátozásokból eredő potenciális marketingveszteségekkel, ezért a készüléket további optikai zoom és néhány szoftveres trükk segítségével látták el. Ennek eredményeképpen ez a beépített zoom akár 32x-es nagyításra is képes elfogadható minőségben. A zoom sebessége egyébként változtatható – öt pozícióban változtatható.

        Néhány szó a képfelvétel technikai oldaláról. 20 millió pixeles felbontású CMOS-érzékelőt használ. Nagy érzékelő – 1″ képátló vagy 13.2×8.A 8mm hatalmas plusz a képminőség szempontjából, különösen tökéletlen megvilágításban. A vágási tényező 2.7. 5472×3648 maximális képfelbontás.

        Ez a modell támogatja a nagysebességű sorozatfelvételt – akár 12 képkocka/másodperc. Két formátumban mentett fényképek – JPEG kétféle tömörítési szinttel és RAW formátumban. Van időzítő és Time-lapse mód is. A videó akár 4K minőségben is felvehető. Érdekes funkció a 4K videofelvételek 8 megapixeles állóképekre történő feldarabolása, így olyan felvételeket kapunk, amelyeket hagyományos módon nem lehet felvenni. Jelentősen kiterjeszti a kreativitás területét.

        Előnyök

        • a sorozat zászlóshajója;
        • LEICA csúcsoptika;
        • 5 sebességes zoom;
        • RAW támogatás;
        • nagy érzékelő;
        • a legapróbb részletek megörökítésének képessége;
        • A 4K videótartalmat 8 megapixeles állóképekre szeleteli fel.

        Hátrányok

        • Point-and-click felhasználói panaszok egyes funkciók és berendezési tárgyak kényelméről;
        • Viszonylag gyenge optikai zoom.

        Canon PowerShot G3 X

        Értékelés: 4.7

        Canon PowerShot G3 X

        Válogatásunkat a csoport legérdekesebb modelljével fejezzük be. Nem rendelkezik rekord optikai zoommal, de más tekintetben közelít a professzionális szintű fotózás jellemzőihez.

        A kamera méretei – 123x105x77 mm, súlya saját akkumulátorral együtt – 733 g. A modell mérete megfelel a kompakt formátumnak, és a test formája sem jelzi a nagyon tisztességes tömegességet. A súlyt bizonyos mértékig a meglehetősen nagy kapacitású akkumulátor határozza meg. Az egyetlen színösszeállítás – fekete.

        Optikai zoom itt 25x. A gyújtótávolságok 24 és 600 mm között változhatnak. F2 rekesznyílás.8 – F5.6. Az objektív lehetővé teszi a cserélhető tartozékok egyszerű használatát. Az optika 18 elemet tartalmaz 13 csoportban, beleértve az aszférikus és alacsony szórású részeket is.

        A fényképezőgép nagyméretű, 1 hüvelykes BSI CMOS érzékelővel rendelkezik, amelynek képkivágási tényezője 2.7. Hatékony felbontás – 20.2 millió képpont. 5472×3648 maximális felbontás. Optikai képstabilizálás az érzékelő mozgatásával.

        A modell sorozatfelvételi sebessége nem dönt rekordokat – 5.9 fps, de nem ez volt a fő szempont a kezdetektől fogva. Időzítő és makró üzemmód. Nincs kereső; a célzás az LCD képernyő méretével történik 3.2″ átlós 1.62 millió pont.

        A kereső hiánya egyesek szerint hátrány, de ennek van egy hátulütője is – az EVF-ek a fényképezőgép energiájának jelentős részét fogyasztják, és a kereső hiánya nagy előny az akkumulátor élettartama szempontjából. Ez nagyjából megegyezik a 415 képkockával, amelyet az útlevél szerint ebben a modellben lőttek le.

        Ez a modell rendelkezik a kategóriájában a legátfogóbb interfészkészlettel: vezetékes USB 2.0 a szoftveres interakcióhoz és töltéshez; HDMI videokimenet; Wi-Fi vezeték nélküli; szabványos audiocsatlakozó; NFC címke. A fényképek JPEG, RAW vagy JPEG+RAW formátumban tárolhatók. Támogatja a videofelvételt F

         lHD 1920×1080 akár 60fps sebességgel.

         Összességében ez a modell kiemelkedik az egész képkocka élességének mutatásával és megtartásával, a gyors és kiváló minőségű autofókusszal, valamint a fröccsenések és a por elleni hatékony védelemnek köszönhetően minden időjárási körülmények között képes dolgozni.

         Előnyök

         • A szint közel áll a professzionálishoz;
         • Könnyen használható cserélhető objektívek;
         • nagy érzékelő;
         • hatékony optikai stabilizálás;
         • 9 lapátos írisz;
         • autonómia;
         • F videofelvétel
           lHD 1920×1080 akár 60 fps sebességgel;
          • nedvesség- és porvédelem;
          • RAW támogatás.

          Hátrányok

          • Nincs kereső.

          A legjobb prémium szuperzoomok

          Végül a legizgalmasabb kategória és a legérdekesebb válogatás a világ legjobb szuperzoomjainak Expertology által készített áttekintésében. Itt beszélünk a legdrágább, kedvező árú szuperzoom fényképezőgépekről.

          Nikon Coolpix P1000

          Értékelés: 4.9

          Nikon Coolpix P1000

          Az áttekintés utolsó részét a Nikon fejlesztőinek kiemelkedő teljesítménye, a Coolpix P1000 szuperzoom nyitja. A modellt 2018 júliusában jelentették be, és amikor forgalomba került, a maga kategóriájában ez volt a világ legerősebb zoomjával rendelkező kamerája.

          Kezdjük a legfontosabbal – ebben a modellben a 125x maximális optikai zoom hihetetlen értékét látjuk. És ez tényleg csak az optikai zoom, amit nehéz elhinni. De egy további pillantást vetve a specifikációkra világossá válik, hogy honnan származnak a számok.

          A 146x119x181 mm-es méretekkel rendelkező készülék súlya az akkumulátorral együtt 1415 g. És ez utóbbi itt nem a legjelentősebb szerepet játssza, mivel az autonómia a modell egyik gyenge pontja. A lista élén természetesen az optika áll. A rendszer 12 csoportban 17 optikai elemet tartalmaz, beleértve az alacsony szórású lencséket is. F2 rekesznyílás.8 – F8. A gyújtótávolság a zoomtól függően 24 mm-től 3000 mm-ig terjedhet.

          A nagyítás ennél a modellnél nem korlátozódik az optika fizikai jellemzőire. Dinamikus finom zoomot alkalmaz, amely bizonyos körülmények között akár 6000 mm-es gyújtótávolságot és ennek megfelelően akár 250x-es növekedést biztosít. Itt azonban tisztában kell lennie azzal, hogy a Dinamikus finom zoom csak akkor hatékony, ha az objektív a lehető legszélesebb állásban van.

          Ami az érzékelőt illeti, egy kicsit kicsi egy ilyen technológiailag fejlett eszközhöz – 1/2.3″, 5 átviteli tényezővel.62 és 16 millió képpont effektív felbontása. 4608×3456 maximális képfelbontás. Folyamatos felvételkészítés 7 képkocka/másodperc sebességgel lehetséges. Time-lapse mód és 3 és 10 másodperces időzítő funkcióval rendelkezik.

          A fent említett autonómia kissé kiábrándító. A készülék egyetlen teljes feltöltéssel több mint 200 kép készítésére képes vakuval együtt. Független tesztek szerint akár 800 felvétellel is jobb, ha elegendő fényben, vaku nélkül történik a fényképezés. Érezhetően sok energiát “felemészt” az elektronikus kereső, amely, hogy igazságosak legyünk, kivételesen jó minőségű.

          Összefoglalva, nem mentes a hátrányaitól, de a kiváló zoom ellenére együtt lehet élni velük. Igazi teleszkóp a tükör nélküli fényképezőgépek között. Egy jó tanács azoknak, akik 4K filmeket terveznek forgatni: a lehető leggyorsabb flash memóriakártyát használja a bosszantó késleltetések elkerülése érdekében.

          Előnyök

          • a világ legerősebb optikai zoomja ebben a kategóriában;
          • Dinamikus finom zoom;
          • Az érzékelő érzékenysége;
          • Kényelmes a kezében, súlya ellenére;
          • minőségi kereső;
          • nagy teljesítményű stabilizálás még nagy nagyításnál is.

          Hátrányok

          • méret és súly;
          • autonómia.

          Sony Cyber-shot DSC-RX10M3

          Értékelés: 4.8

          Sony Cyber-shot DSC-RX10M3

          A Sony Cyber-shot sorozatának Superzoom DSC-RX100 III modellje folytatja a végső választékot. Az optikai zoom egy kicsit halványnak tűnhet a fent leírt, jóval olcsóbb fényképezőgéphez képest, de a többi specifikáció bőségesen indokolja ezt az árat. Sok kritikus úgy hivatkozik erre a modellre, mint egy “luxus szuperzoomra”.

          A készülék prémium osztálya jelzi az optika gyártóját, és ez nem kevesebb, mint a ZEISS. A készüléktest méretei – 133x94x127 mm, súlya – 1051 g akkumulátor nélkül és 1095 g akkumulátorral. A test, mint látható, valóban kompakt, amint azt minden hivatalos leírás is hangsúlyozza.

          Ami a zoomot illeti, az optika 25x nagyításra képes. A gyújtótávolságok 35 mm-es egyenértékben 24 és 600 mm között mozognak. Apertúra F2.4 – F4. A Zeiss Vario-Sonnar T objektív lehetővé teszi a cserélhető tartozékok használatát. Optikai áramkör, amely 13 csoportban 18 elemet tartalmaz. Aszférikus lencsét tartalmaz.

          A fényképezőgép másik előnye a nagyméretű, 1 hüvelykes képátlójú BSI CMOS érzékelő.2×8.8 mm). Az érzékelő felbontása 20.1 millió képpont. Krop faktor 2.2. A rögzített kép maximális felbontása 5472×3648.

          Figyelemre méltó sebességű sorozatfelvétel – akár 14.2 fps, ami több, mint a fenti modellek bármelyikénél. 2, 5 és 10 másodperces időzítővel, makró üzemmóddal rendelkezik. Irányítás elektronikus keresővel 2359296 képponttal és 100%-os látómezővel; vagy 1228800 felbontású, 3 hüvelykes átlójú LCD-képernyővel. A fényképek RAW vagy JPEG formátumban menthetők, háromféle tömörítési szinttel.

          Külön érdemes megemlíteni a kamera videokészítési képességeit. Maximális videofelbontás – 4K 3840×2160. Ha F

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: