A 14 legjobb Samsung TV

A dél-koreai Samsung az egyik legnagyobb háztartási gép- és elektronikai gyártó. Különösen sok televíziót gyárt. A videós felszerelés több tucat és több száz címet tartalmaz. Ennek következtében nagyon nehéz lehet kiválasztani a megfelelő TV-t.

De mi kiválasztottuk a 14 legjobb Samsung TV-t, amit érdemes megvenni. Mindegyik modell kiváló műszaki jellemzőkkel büszkélkedhet, és pozitív visszajelzéseket kapott a felhasználóktól és a szakértőktől.

Hogyan válasszuk ki a Samsung televíziót: az egyedi jellemzők és jellemzők áttekintése

A Samsung rendszeresen beépít egyedi funkciókat és jellemzőket a tévékészülékeibe. Ezek közül sok érthetetlen lehet az átlagfelhasználó számára.

 1. 4K felbontás, valamint F

   l HD és HD.A mátrix tényleges felbontása több tényezőt is befolyásolhat, például a kép részletességét (a legkisebb felismerhető elemek száma), a kép realizmusának mértékét és “filmes minőségét”. És technikailag minél nagyobb a felbontás – annál jobb.A Samsung fogyasztói tévékészülékei között 2018 elejétől a legnagyobb felbontás a 4K UHD. Vannak 8K UHD modellek is, de ezek túlárazottak lehetnek. A kissé alacsonyabb felbontás F
    l HD 1080p, és legalább HD 720p.A 720p HD felbontású tévékészülékeket két esetben érdemes beszerezni: ha azt tervezi, hogy a műholdas és IP TV csatornákat is nézi velük, illetve ha a képátlójuk kisebb, mint 32 hüvelyk. A nagyobb modellek, amelyek a tervek szerint használni ugyanarra a célra, jobban megfelel F
     l HD 1080p.A 4K UHD pedig ideális felbontás olyan tévékészülékekhez, amelyeket filmnézésre vagy a legújabb generációs játékkonzolokkal való párosításra tervez. A mátrix nagy átlója miatt a légcsatornákról származó képek (még az FHD) is elmosódottak lehetnek.
    • Nagy dinamikatartomány (HDR). Ez a technológia lényegében gazdagabbá és “szaftosabbá” teszi a kép árnyalatait. Maga a kép végül “filmszerű” és “drámai” lesz. Ha a tévét HDR-kompatibilis tartalmak (különleges filmek és játékok) megtekintésére tervezi használni, ez a technológia igazi wow-hatást fog kifejteni. Máskor irreálisnak tűnhet a kép.

    • 3D. A Samsung tévékészülékekben alkalmazott 3D technológia aktív zárású szemüveget használ – amely a képet felváltva a bal és a jobb szemnek adja át. Még a hagyományos 2D-s tartalmakat is háromdimenzióssá teszi, de enyhe vizuális fáradtságot eredményez.

    • QLED (Quantum Dot Matrix).A hagyományos LCD-knek háttérvilágításra van szükségük. Maguk a LED-ek természetesen világítanak – de nem elég fényesen. A QLED pixelmátrixnak nincs szüksége háttérvilágításra – a pontok nagyon, nagyon fényesen világítanak. Ráadásul, amikor megpróbál fekete színt “mutatni”, a LED-ek egyszerűen kikapcsolnak, így valósághű színt biztosítanak. A QLED TV-k alkalmasak azok számára, akik nagy felbontású filmeket szeretnének nézni, mivel a teljes tónustartományban páratlan fényerőt és képtelítettséget kínálnak.

    • Tizen OS.A Tizen OS a Samsung saját fejlesztésű operációs rendszere. Felhasználóbarát kezelőfelülettel, harmadik féltől származó alkalmazások támogatásával és nagy teljesítménnyel rendelkezik. A Tizen OS készülékek a Smart TV szerelmeseinek ajánlottak.

Legjobb Samsung TV értékelések

Jelölés székhely termék neve Ár
A legjobb kis Samsung TV-k 32 hüvelykig (a konyhába) 1 Samsung UE32M5503AU 23 159€
2 Samsung UE32J4710AK 17 216€
A legjobb Samsung 40-43 hüvelykes TV-k 1 Samsung UE40KU6300U 71 490€
2 Samsung UE40MU6450U 37 840€
3 Samsung UE43MU6103U 32 400€
A legjobb Samsung 46-49 hüvelykes TV-k 1 Samsung QE49Q7FAM 95 946€
2 Samsung QE49Q7CAM 92 224€
3 Samsung UE48H6650
4 Samsung UE49MU6100U 40 780€
A legjobb Samsung TV-k 50-55 hüvelyk képátlóval 1 Samsung UE55HU9000
2 Samsung UE55MU6670U 68 490€
3 Samsung UE50MU6100U 37 889€
Top Samsung TV-k 65in-től 1 Samsung QE65Q7FAM 128 900€
2 Samsung UE65MU6100U 81 698€

A legjobb kis Samsung TV-k 32 hüvelykig (a konyhába)

Samsung UE32M5503AU

Értékelés: 4.8

Samsung UE32M5503AU

Miért a rangsor élén: Legmagasabb mátrixfelbontás és kiváló funkcionalitás.

Leírás: Samsung UE32M5503AU – egy televízió azoknak, akik nem szoktak kompromisszumot kötni, még a konyhai berendezések kiválasztásakor sem. A készülék 31 képátlójú folyadékkristályos mátrixszal van felszerelve.5 hüvelyk (80 centiméter), amelynek felbontása F

  HD 1080p. A legmagasabb képminőséget biztosítja.

  A készülék fontos előnye a beépített TV-tuner. Lehetővé teszik a digitális televízióhoz való csatlakozást speciális vevőkészülék nélkül – valójában csak csatlakoztassa az antennakábelt a megfelelő nyílásba, és végezzen gyors beállítást.

  A TV alkalmas a legkülönbözőbb perifériák csatlakoztatására. Három HDMI-csatlakozóval, két USB-csatlakozóval és egy DVB-T2 antennával van felszerelve. A TV Wi-Fi-hez is csatlakozik, és saját firmware-en (nem Tizen) Smart TV funkcionalitással rendelkezik.

  A háttérvilágítású mátrix Edge LED technológiával készült a minimális tükröződés érdekében.

  Előnyök

  • Gyorsan működő Smart TV funkciók;
  • Magas képminőség minimális háttérvilágítással;
  • Nagyszerű hangzás;

  Hátrányok

  • Túl sok gomb a távirányítón és bonyolult a navigáció;
  • Fix állvány hosszú lábakkal;
  • Saját Smart TV firmware sok előre telepített szoftverrel;

  Samsung UE32J4710AK

  Értékelés: 4.7

  Samsung UE32J4710AK

  Miért a második hely a rangsorban: HD 720p felbontás, de Tizen OS firmware.

  Leírás: A Samsung UE32J4710AK egy középkategóriás televízió, amely a legtöbb felhasználó számára elegendő funkcionalitást kínál. A képernyő átlós mérete 31.5″ (80cm) HD 720p felbontással rendelkezik az optimális részletesség és a jó képminőség érdekében.

  Külső eszközök csatlakoztathatók a négy aljzat egyikén keresztül – HDMI (2 db), USB vagy DVB-T2 antenna. A tévé Wi-Fi helyi hálózathoz is csatlakozhat, a Smart TV funkciók pedig a saját fejlesztésű Tizen operációs rendszeren keresztül működnek, széleskörű alkalmazásboltot kínálva.

  A tévé szép tulajdonsága a kép-a-képben üzemmód támogatása. Lehetővé teszi például, hogy a webes szörfözés közben nézze a csatornákat.

  A folyadékkristály mátrix háttérvilágítás Edge LED technológia, amely egyenletes intenzitást biztosít, és nem érzékelhető a képernyő háttérvilágítása.

  Előnyök

  • Kiváló képminőség, különösen a HD csatornákon;
  • Egyszerű vezérlés és egyértelmű navigáció;
  • Természetes színvisszaadás;

  Hátrányok

  • Átlagos hangminőség, ami egyéni beállítással megoldható;
  • A HDMI-portok hátsó (és nem oldalsó) elhelyezése;
  • Enyhe késések a Smart TV-ben;

  A legjobb Samsung TV-k értékelése 40-43 hüvelyk képátlóval

  Samsung UE40KU6300U

  Értékelés: 4.9

  Samsung UE40KU6300U

  Miért a legjobb: Ívelt képernyő, HDR és 4K UHD felbontás.

  Leírás: Samsung UE40KU6300U – zászlóshajó TV, amely támogatja az összes legújabb technológiát a videók világában való teljes elmerüléshez. Először is, ívelt alakja van, amely “háromdimenziós képet” biztosít még a normál képek esetében is. Másodszor, a 40″ (102 cm) mátrix felbontása 4K UHD, ami a HD-csatornákon a lehető legrészletesebbé és valósághűbbé teszi a “képet”. Végül, a mátrix támogatja a HDR (High Dynamic Range) technológiát a legszínesebb képek érdekében.

  A szükséges portok teljes készlete: három HDMI aljzat multimédiás eszközökhöz (vevőkészülék, konzol, médiaközpont), két USB és egy hagyományos DVB-T2 antenna. Beépített tuner is rendelkezésre áll. A TV képes Wi-Fi-hez csatlakozni, míg a kép a képben funkcióval ellátott Tizen OS a Smart TV funkciókért felel.

  Előnyök

  • Kiváló képminőség az ívelt képernyőnek, a 4K felbontásnak és a HDR-támogatásnak köszönhetően, különösen a kompatibilis tartalmak esetében;
  • Vonzó megjelenés;
  • A multifunkcionális Tizen OS;

  Hátrányok

  • Viszonylag kis betekintési szögek felül és alul;
  • Nem rossz hangzás, de jobb lenne egy hangfal és mélynyomó;
  • Hagyományos távirányító gombokkal, nem pedig modern “mutatóval”;

  Samsung UE40MU6450U

  Értékelés: 4.8

  Samsung UE40MU6450U

  Miért a második hely a rangsorban: 4K UHD felbontás, de a képernyő lapos, nem ívelt, mint az előző modellnél.

  Leírás: Samsung UE40MU6450U – a koreai gyártó zászlóshajó TV-je, de olyan felhasználók számára készült, akik megszokták a klasszikus eszközöket, és nem érdekli őket egy hajlított képernyővel rendelkező modell megvásárlása. Ez különbözteti meg az előzőektől. Egyébként a két készülék specifikációi meglehetősen hasonlóak – a Samsung UE40MU6450U 40 hüvelykes (102 cm) folyadékkristályos panellel van felszerelve, 4K UHD felbontással, amely támogatja a HDR technológiát.

  A csatlakozók készlete is hasonló – három HDMI port külső multimédiás eszközök csatlakoztatásához, két USB a pendrive-okhoz és merevlemezekhez, valamint egy DVB-T2 az analóg és digitális TV-antenna kábeléhez. A TV képes csatlakozni a Wi-Fi hálózatokhoz. Saját firmware által bemutatott Smart TV funkciók.

  A mátrix háttérvilágítása elosztott, ami egyenletesen telített képet biztosít.

  Előnyök

  • Rendkívül részletes, kiváló minőségű képek a 4K+HDR-nek köszönhetően;
  • Minimalista távoli “mutató”;
  • Minőségi hangzás;
  • Nagy teljesítmény Smart TV-ben, valamint a Smart TV és a hagyományos üzemmód közötti váltáskor;

  Hátrányok

  • Saját Smart TV firmware előre telepített, nem mindig hasznos programokkal;
  • Csak két hangszóró (de Dolby Sound támogatással);
  • A támogatott médiaformátumok korlátozott listája;
  • Kissé kényelmetlen csatornaválogatás és kezdeti beállítás;

  Samsung UE43MU6103U

  Értékelés: 4.8

  Samsung UE43MU6103U

  Miért a harmadik hely a rangsorban: szintén 4K UHD, de valamivel kisebb pixelsűrűséggel, mint a korábbi modellek.

  Leírás: A Samsung UE43MU6103U jellemzői 42.5″-os mátrix (108 cm képátló) 4K UHD felbontással. A készülék képernyője azonban TFT A-MVA technológiával készült, amelynek a betekintési szögei valamivel alacsonyabbak, mint a TFT IPS-é. A korábbi modellekhez hasonlóan a készülék támogatja a HDR-t (High Dynamic Range).

  A fő előnye a TV – a háttérvilágítás, a Direct LED technológiával készült. Ez lehetővé teszi, hogy a mátrix mögötti LED-ek a kép sötétebb területein kikapcsoljanak, így valósághű fekete színt biztosítva. Ennek eredményeképpen egy OLED mátrixhoz hasonlít.

  A TV minden szükséges porttal felszerelt. Három HDMI-csatlakozóval rendelkezik a külső médiaeszközökhöz, két USB-csatlakozóval a tárolóeszközökhöz és egy DVB-T2-csatlakozóval az antennához. Beépített TV tuner és 2 független TV tuner.

  Saját fejlesztésű Tizen OS-re épülő okostévé. A tévé Wi-Fi-n keresztül tud csatlakozni az internethez.

  Előnyök

  • Magas képminőség;
  • Gyors Smart TV és a készülék funkciói közötti váltás;
  • Jó hangzás;

  Hátrányok

  • Nehéz kezdeti beállítás;
  • A készülék nagy vastagsága (ami a Direct LED technológia háttérvilágításhoz való használatának köszönhető);
  • Nehéz átkonfigurálni a csatornalistát;

  A legjobb Samsung TV 46-49 hüvelyk képátlóval

  Samsung QE49Q7FAM

  Értékelés: 4.9

  Samsung QE49Q7FAM

  Miért első helyezett: QLED mátrix és 4K UHD felbontás a páratlan képrealizmusért.

  Leírás: A Samsung QE49Q7FAM mátrix saját QLED technológiát használ, amely önfénylő kvantumpontokból áll. Ez maximális fényerőt jelent a kép telített területein, optimális fényerőt a pasztellszínekben, és minimális fényerőt a sötét területeken, egészen az abszolút feketéig. Valósághű képminőség, különösen a HDR (High Dynamic Range) támogatással. A TV képátlója 48.5 hüvelyk (123 cm) és 4K UHD felbontás a maximális részletesség érdekében.

  A tévé viszonylag vékony, és minden szükséges porttal rendelkezik. Például 4 HDMI porttal, 3 USB-vel és egy DVB-T2 antennával rendelkezik. Három független TV-tuner van beépítve a TV-készülékbe. Az internethez való csatlakozás Wi-Fi-n keresztül történik, a Smart TV funkcionalitásért pedig a kép a képben támogatással rendelkező Tizen OS operációs rendszer felel.

  Előnyök

  • QLED mátrix önvilágító kvantumpontokkal;
  • Nagy teljesítményű Smart TV, beleértve a webes szörfözést is;
  • Erőteljes hangzás beépített mélynyomóval;

  Hátrányok

  • Klasszikus távirányító giroszkóp nélkül;
  • A szoftver régebbi verziói lemaradnak, a vásárlás után azonnal frissíteni kell;
  • A mátrix hűtése érdekében legalább 10 cm távolságra kell felakasztani a faltól;

  Samsung QE49Q7CAM

  Értékelés: 4.8

  Samsung QE49Q7CAM

  Miért a második hely: Ívelt, nagy felbontású 4K UHD, HDR támogatás, de TFT IPS mátrix Edge LED háttérvilágítással.

  Leírás: A Samsung zászlóshajó tévéje, amely ívelt folyadékkristályos mátrixszal van felszerelve. A 49 hüvelyk (124 cm) képátlójú készülék nagy, 4K UHD felbontású, ami maximális képi részletességet biztosít, különösen a kompatibilis tartalmak esetében. A tévé támogatja a HDR technológiát is az élénk, telített kép érdekében.

  Legfeljebb négy külső médiaeszköz csatlakoztatható a tévéhez – ennyi HDMI-porttal rendelkezik. Három USB-csatlakozót és egy szabványos DVB-T2 csatlakozót is tartalmaz analóg és digitális TV-antenna csatlakoztatásához. TV tuner elérhető, három független.

  A Tizen saját operációs rendszer felel a Smart TV funkcionalitásért. A TV csatlakozik a Wi-Fi-hez, beleértve az 5Ghz-es hálózatot is.

  Előnyök

  • Magas képminőség a 4K, a HDR és az ívelt képernyőnek köszönhetően;
  • Fém távirányító;
  • Külön számítási egység;

  Hátrányok

  • Edge LED háttérvilágítás. Egyenletes, nem feltűnő képi háttérvilágítást biztosít, de nem érhető el az “abszolút fekete”, mint a QLED vagy a Direct LED modelleknél;
  • A HDR észrevehetően befolyásolja a színrealizmust a televíziós műsorszórásban (beleértve az IP TV-t is). Jobb a HDR-kompatibilis tartalmakkal való használat.

  Samsung UE48H6650

  Értékelés: 4.7

  Samsung UE48H6650

  Miért a harmadik hely: F

   HD. Csökkentett felbontás az elődökhöz képest, de nagyszerű áron.

   Leírás: 48 hüvelykes középkategóriás televízió. A mátrix 122 centiméteres átlójánál a felbontás F

    l HD 1080p, amely jó képi részletességet biztosít a HD csatornákon és a kapcsolódó tartalmakon. TFT IPS technológiával készül, és Direct LED háttérvilágítással egészül ki, amely egyenletessége és a háttérvilágított területek hiánya miatt figyelemre méltó.

    A TV számos porttal rendelkezik: 4 HDMI-csatlakozó, 3 USB és egy DVB-T2 antenna. Támogatja a 3D-t és a 2D-s tartalmak 3D-be történő konvertálását a megfelelő szemüveg használatával. A TV Wi-Fi-n keresztül csatlakozik az internethez, Smart TV elérhető, de a firmware szabadalmaztatott. A kép-a-képben mód támogatott, így például internetezés közben is nézhet TV-t.

    Előnyök

    • Nagyfokú képtisztaság;
    • Praktikus távoli “pointer-type”;
    • Valósághű 3D kép, még konvertálva is;

    Hátrányok

    • A Smart TV nem túl gyors;
    • Nem túl jó minőségű hang, jobb, ha külön médiapanelt használ;
    • Smart TV saját firmware sok előre telepített szoftverrel;

    Samsung UE49MU6100U

    Értékelés: 4.6

    Samsung UE49MU6100U

    Miért a negyedik hely: 4K UHD felbontás, de a mátrix nem IPS.

    Leírás: A Samsung UE49MU6100U az egyik legolcsóbb 4K képernyővel rendelkező televízió. Ugyanakkor a 48 átlósnak köszönhetően a 48.5 hüvelyk (123 centiméter) kellően nagy részletességű HD-tartalmat biztosít. De természetesen jobb, ha a klipeket natív felbontásban használja – akkor a kép minősége valóban lenyűgöző lesz.

    A képérzékelőt TFT készíti, azonban nem IPS, ami a betekintési szögek jelentéktelen csökkenéséhez vezet – körülbelül 150 fokig minden tengelyen. Közvetlen LED világítja meg, a sötét területeken kapcsolható LED-ekkel. Ez biztosítja a szinte abszolút fekete.

    A TV optimális számú porttal van felszerelve. HDMI csatlakozók 3, USB 2. Antennacsatlakozó port (DVB-T2) is rendelkezésre áll, TV-tuner is van beépítve – kettő is van belőlük, és egymástól függetlenül működnek.

    A Smart TV a Tizen OS-en alapul. Wi-Fi-n keresztül csatlakozik az internethez.

    Előnyök

    • Nagy teljesítmény;
    • Kényelmes távirányító;
    • Kiváló képi részletesség és telítettség;

    Hátrányok

    • Észrevehető kiemelések a sötét, de nem fekete területeken;
    • Viszonylag vastag, de ez a Direct LED háttérvilágítás használatának köszönhető;
    • Gyenge minőségű Wi-Fi modul, jobb, ha a router a TV-vel egy helyiségben van;

    A legjobb Samsung 50-55 hüvelykes képátlójú TV-k

    Samsung UE55HU9000

    Értékelés: 4.9

    Samsung UE55HU9000

    Miért Top: Ívelt képernyő, 3D támogatás, 4K UHD felbontás és erőteljes térhatású hangzás.

    Leírás: A Samsung UE55HU9000 nem csak egy tévé. Az ívelt képernyőnek, a nagy felbontású 4K UHD-nak és a térhatású hangzásnak köszönhetően, amely 6 darab, egyenként 10 wattos hangszórót hoz létre, igazi otthoni mozivá válik. A 3D támogatás a kétdimenziós-háromdimenziós átalakítással a legrealisztikusabb képet nyújtja a TV-n.

    Ezenkívül a televízió támogatja a színprofilokat, amelyek lehetővé teszik a kép telítettségének további fokozását. Minden szükséges csatlakozó is megtalálható – 4 HDMI a külső médiaeszközökhöz, 3 USB a memóriakártyákhoz (pendrive, merevlemez), 1 DVB-T2 az antennakábelhez. 2 független TV-tuner lehetővé teszi, hogy a digitális műsorszóráshoz vevőkészülék nélkül is használhassa a készüléket.

    Az okostévé saját Samsung Hub firmware-t használ, amely támogatja a harmadik féltől származó szoftvereket is. A TV Wi-Fi-n keresztül csatlakozik az internethez.

    Előnyök

    • Páratlan képminőség;
    • Kényelmes távirányító érintőképernyős panellel;
    • Színprofilok elérhetősége;

    Hátrányok

    • Kényelmetlen, zavaros felület;
    • A képernyő homorú része tükröződik, amit fontos figyelembe venni a TV telepítésekor (ne úgy helyezze el, hogy az ablak az oldalán legyen);
    • Nem túl nagy teljesítmény a Smart TV használatakor;

    Samsung UE55MU6670U

    Értékelés: 4.8

    Samsung UE55MU6670U

    Miért a második hely: ívelt képernyő, 4K UHD felbontás, HDR támogatás, de nincs 3D támogatás.

    Leírás: 55 hüvelykes (140 cm képátlójú) TV a középkategóriás árkategóriában. A fő előnye az ívelt képernyő, amely rendkívül valósághű képet biztosít, így vizuálisan szinte háromdimenziós. A készülék mátrixa nagy 4K UHD felbontású és támogatja a HDR-t, ami a képet a lehető legtelítettebbé és filmszerűvé teszi.

    Tizen OS-en alapuló Smart TV funkciók. Fejlett alkalmazástelepítési lehetőségeket kínál, valamint gyors indítási időt a TV-hez.

    A TV elegendő csatlakozóval van felszerelve. 3 HDMI porttal rendelkezik a külső multimédiás eszközökhöz és 2 USB-vel. Szabványos DVB-T2 aljzat antennával és két belső TV-tunerrel.

    Továbbá, a TV két hangszóróval van felszerelve 10 wattos egyenként Dolby Digital térhatású hangtechnológiával.

    Előnyök

    • Kiváló képminőség – telítettség, színvisszaadás, realizmus, HDR;
    • Háromdimenziós, kiváló minőségű hangzás;
    • Univerzális távirányító hangvezérléssel és más háztartási készülékekhez való csatlakoztathatósággal;

    Hátrányok

    • Fényes, fényes képernyőbevonat;
    • Az abszolút térhatású hangzás érdekében jobb, ha dedikált hangpanelt vagy médiaközpontot használ 5.1;
    • Lehetőleg 3 méternél nagyobb távolságból;

    Samsung UE50MU6100U

    Értékelés: 4.7

    Samsung UE50MU6100U

    Miért a harmadik hely: Az előző két modellel ellentétben – lapos.

    Leírás: 50 hüvelykes (127 cm képátlójú) TV a középkategóriás árkategóriában. Kiváló ár-teljesítmény arány. A kisebb modellekhez hasonló áron 4K UHD VA mátrix HDR támogatással és egyenletesen fényes Edge LED háttérvilágítással rendelkezik, amely ráadásul csökkenti a készülék vastagságát.

    A Smart TV funkcionalitását itt a saját fejlesztésű Tizen OS biztosítja, amely lehetővé teszi a harmadik féltől származó alkalmazások futtatását és növeli a TV általános sebességét. A készülék Wi-Fi-n keresztül csatlakozik az internethez, támogatja a 2.4 és 5 GHz.

    Három HDMI port a TV-n külső médiaeszközök (videólejátszó, vevőegység vagy játékkonzol), 2 USB és egy szabványos DVB-T2 csatlakozó az antennához való csatlakozáshoz. Komponens, AV és egyéb hagyományos csatlakozók is rendelkezésre állnak.

    Előnyök

    • Gyors, nagy teljesítményű Smart TV;
    • Jó sztereó hangzás;
    • Mély és telített fekete a képernyőn;

    Hátrányok

    • Viszonylag kis (120-130 fokos) betekintési szögek;
    • A térhatású hangzás érdekében külső hangszórókat kell használnia mélynyomóval;
    • Nehéz beállítani;

    A legjobb Samsung TV-k 65in képátlótól kezdve

    Samsung QE65Q7FAM

    Értékelés: 4.9

    Samsung QE65Q7FAM

    Miért az első hely: QLED mátrix és 4K UHD felbontás.

    Leírás: A Samsung egyik zászlóshajó TV modellje. Ez a készülék egy szabadalmaztatott QLED mátrixot tartalmaz, amely önfénylő kvantumpontokon alapul. Maximális fényerőt, telítettséget és valósághű árnyalatokat biztosít. De ezen felül a fekete szín ezen a mátrixon abszolút.. A sötét területeken lévő pixelek egyszerűen ki vannak kapcsolva, és nem kerülnek megvilágításra.

    A 65 hüvelykes (165 cm képátlójú) mátrix felbontása 4K UHD. Támogatja a HDR-t (High Dynamic Range) is.

    Smart TV funkciók “felelősek” a saját Tizen OS-ért. Ennek köszönhetően a tévé mindössze 3 másodperc alatt bekapcsol. Az internetkapcsolat Wi-Fi-n keresztül történik, de egy Ethernet-csatlakozó is rendelkezésre áll a hálózati kábel csatlakoztatásához.

    Négy HDMI-port, három USB-port és egy DVB-T2 port a TV-antenna számára a többi csatlakozó között. TV-tuner jelen, 3 független.

    Előnyök

    • Élénk, kontrasztos, telített mátrix, valósághű színvisszaadással;
    • Jó térhatású hangzás;
    • Kényelmes kezelés a Tizen OS-nek és a távoli “mutatónak” köszönhetően;

    Hátrányok

    • Nagy energiafogyasztás (két tápkábel, az egyik a képernyőhöz, a másik a számítógépmodulhoz);
    • A gyenge, gyenge műanyag burkolat;

    Samsung UE65MU6100U

    Értékelés: 4.8

    Samsung UE65MU6100U

    Miért második hely: IPS mátrix – nagy fényerőt és jó színvisszaadást biztosít, de a QLED-ig nem “éri el”.

    Leírás: A Samsung UE65MU6100U a legjobb kombinációját kínálja az árnak és a teljesítménynek. 64 átlós méretéhez.5 hüvelyk (164 centiméter) a közepes “költség” tartományban van, de a kijelző felbontása 4K UHD, és támogatja a HDR-t is. A készülék képernyője VA technológiával készült, és közvetlen LED megvilágítású, amely nagy fényerőt és egyenletes intenzitást biztosít anélkül, hogy a keret közepére fakadna.

    A Smart TV a saját fejlesztésű Tizen OS-t használja, amely lehetővé teszi az alkalmazások közötti szinte azonnali váltást. A tévé szó szerint 3 másodperc alatt elindul.

    A TV elegendő csatlakozóval van felszerelve. Külső eszközök csatlakoztathatók HDMI (3 db) vagy USB (2 port) segítségével. DVB-T2 TV-antennacsatlakozó is található, valamint két független TV-tunert is tartalmaz.

    Előnyök

    • Gyors Smart TV és felhasználóbarát felület;
    • Élénk, valósághű színek, szinte abszolút fekete;
    • Nagyfokú képtisztaság és részletgazdagság;

    Hátrányok

    • Viszonylag “lapos” hangzás, jobb, ha külön hangpanelt használ;
    • Körülbelül 130-140 fokos betekintési szög;
    • Közvetlen LED háttérvilágítás, ami a tévét egy kicsit vastaggá teszi;
    Olvasson tovább  A 6 legerősebb zenei központ
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: