A Canon legjobb fényképezőgépei

A japán Canon vállalat évtizedek óta tervez, gyárt és értékesít fényképezőgépeket. Az emberek még most is használnak ilyen eszközöket, amikor az okostelefonok látszólag nagyszerű képet készítenek. És, a választás javára kamerák Canon nem csak a szakemberek, akik szeretnék, hogy tökéletes felvételeket, hanem a hétköznapi fogyasztók is. Ezért úgy döntöttünk, hogy Japán egyik legnevesebb gyártójának legjobb fényképezőgépeit mutatjuk be. Mind a kompakt, mind a cserélhető optikájú modelleket tárgyaljuk.

Hogyan válasszunk Canon fényképezőgépet

A Canon egy japán vállalat, amely 1937 óta létezik. Története a precíziós optikai laboratóriumban kezdődött a 19. század elején. A vállalat hamarosan képes volt a német fényképezőgépgyártók sikerét követni, akiket akkoriban a legjobbnak tartottak. A jövőben a japánok még a versenytársaikat is felülmúlták. Most a Canon az egyik legnagyobb gyártója az ilyen fényképészeti berendezéseknek. De ez nem jelenti azt, hogy a vállalat termékkínálata nem kirívóan átlagos, ami frusztrálja a vásárlókat. Ha olyan fényképezőgépet szeretne, amely pozitív benyomást kelt, bölcsen kell választania.

Az első dolog, amit el kell döntenie, hogy mit szeretne a fényképezőgépével csinálni. Pénzt fogsz keresni velük? Keresse a professzionális vagy legalábbis fejlett modelleket, amelyek a SLR vagy tükör nélküli típus. Ha csak családi archívumok számára készít fényképeket, érdemes elgondolkodnia a következőkön kompakt egy olyan fényképezőgép, amely nem támogatta az objektívcserét. Vagy egy belépő szintű eszköz cserélhető optikával, viszonylag kis érzékelővel.

Valószínűleg ez az, amit meg akarsz majd nézniérzékelőfigyelnie kell, ha már eldöntötte, hogy a fényképezőgépet milyen célra használja. És ez nem csak a felbontásról szól! A domináns tényező a lencse fizikai mérete érzékelő mérete, hüvelykben vagy tört hüvelykben mérve. A Canon által leggyakrabban használt érzékelők a következő méretűek:

 1. 1/2,3 hüvelyk– szabvány, amelyet elsősorban kompakt fényképezőgépekben használnak. Még kisebb érzékelővel rendelkező készülék nem ajánlott.
 2. 1/1,7 hüvelyk– valamivel nagyobb érzékelő; kompakt és tükör nélküli fényképezőgépekben is megtalálható.
 3. 1 hüvelyk– a legjobb választás egy otthoni használatra vásárolt tükör nélküli fényképezőgéphez.
 4. Micro 4/3– Az érzékelő mérete 17,3×13 mm. A Canon alig használja ezeket az érzékelőket.
 5. APS-C– Az érzékelő mérete 23,5×15,6 mm vagy annál nagyobb. Ez körülbelül 1,5-szerese a 35 mm-es film képkockaméretének. Ideális a kezdő fotósok számára.
 6. F
   l Keret– Ez az érzékelő teljesen megegyezik egy 35 mm-es filmkocka méretével. Egy kamera ezzel nagyon drága lenne, de az eredmények még a profiknak is tetszenek.

Vannak még nagyobb érzékelőkkel rendelkező készülékek is (az ún“középformátum”), de óriási méretűek, így kevésbé kényelmes a használatuk. Nem is beszélve a költségekről.

Sok más dologra is gondolnia kell, amikor Canon fényképezőgépet választ. Például egy cserélhető objektíves modellt valószínűleg az egyik vagy a másik objektívvel adnak el egy kit objektív. Egy szakembert nem érdekel – nekik megvan a saját optikájuk. Egy amatőrnek mindenképpen figyelmet kell fordítania erre – tisztáznia kell, hogy milyen fókusztávolság-tartományt kínálnak, és milyen értékig nyitható a rekesznyílás.

Egy modern Canon fényképezőgép számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek megkönnyítik a fényképezést. Hasznos lehetkereső(nem feltétlenül optikai), amely megmenti Önt egy tiszta nyári napon. Ami aLCD kijelző, ideális esetben elfordítható mechanizmussal kell felszerelni. Érdemes azt is megadni, hogy melyik pixelszám ez a képernyő, mert egy részletes képet szeretne látni. A kamera felszerelhetőegy extra kijelző, Mely az aktuális felvételkészítési beállításokat mutatja. Egyes eszközök képesek képeket továbbítani az okostelefonra, amelyet egy beépített modul vezérelWi-Fi. A kész anyagot is elküldi, így elfelejtheti az USB-kábel örökös elvesztését.

A Canon fényképezőgép kiválasztásánál fontos tényező a csatlakozók sokfélesége. Például nem minden modell rendelkezikmikrofon bemenet. És jól jön, ha videót készítesz “pilótafülkével” vagy “ágyúval”. A menet közben felvett hang minőségének értékeléséhez afejhallgató kimenet.

És vessünk egy gyors pillantást a többi fontos funkcióra is:

 1. Súly és méret– Ha nem szándékozik pénzt keresni a fényképezéssel, akkor jobb, ha viszonylag kis méretű fényképezőgépet keres.
 2. Maximális ISO– Különböző vélemények meghatározzák, hogy a digitális zajszint milyen fényérzékenység mellett marad elfogadható.
 3. Vezérlők– Ismét jól jönnek a vélemények és visszajelzések. Megmondják, hogy a gombok könnyen kezelhetők-e, hogy a fényképezőgép rendelkezik-e elegendő forgókapcsolóval és kerékkel.
 4. A beépített vaku– csak akkor kell gondolkodnia a rendelkezésre állásán és teljesítményén, ha nem kíván külső.
 5. Az akkumulátor élettartama– Nem mindenki szeretne néhány extra akkumulátort vásárolni (de legalább egy elem vásárlása még mindig ajánlott).
 6. Videó mód– Értékelje, hogy a kamera mekkora felbontást fog rögzíteni, és milyen gyakran fogja ezt megtenni.
 7. Memóriakártya-helyek száma– A szakemberek szeretik két cserélhető meghajtóra menteni az anyagokat, hogy azok ne veszhessenek el.
 8. Mátrix felbontás– Az optimális választás jelenleg 24 megapixel (36 megapixel a full-frame kamerák esetében). Ne feledje, hogy minél magasabb az érték, annál több digitális zaj lesz látható a nagyobb ISO-érzékenységgel készült képeken. Tehát ne menj rekordot döntő értékekre.
 9. Különböző fényképezési módok– Egy modern fényképezőgépnek képesnek kell lennie HDR felvételek készítésére, és számos beállítási lehetőséget kell kínálnia. Szintén kívánatos a panorámaképek, timelapse-ok és hasonlók készítésének képessége.
 10. Optikai stabilizálás– Általában kompakt fényképezőgépekben található. A cserélhető optikájú fényképezőgépek esetében ez utóbbi hiánya megoldható egy beépített képstabilizátorral ellátott objektív megvásárlásával.
 11. Vízálló– szükséges, ha minden időjárási körülmény között aktívan kíván fényképezni.

Természetesen nem kell aggódnia a fenti funkciók miatt. Ehelyett a legjobb Canon fényképezőgépek listájára összpontosíthat. Ez a minősítés az iparági szaklapok – köztük a külföldi szaklapok – meglátásain alapul. Figyelembe vettük a valódi vásárlók visszajelzéseit is, és a fényképészeti felszerelésekről szóló mindenféle vélemény nem kerülte el a figyelmünket. Az így kapott választék megkönnyíti a választást!

A Canon legjobb fényképezőgép-választásai

Jelölés Helyszín Név Ár
A Canon legjobb kompakt fényképezőgépei 1 Canon PowerShot G1 X Mark III – 1. helyezés 56 200 €
2 Canon PowerShot G1 W Mark II 39 900 €
3 Canon PowerShot G9 X Mark II 26 700 €
A Canon legjobb amatőr és haladó DSLR fényképezőgépei 1 Canon EOS 90D test 78 370 €
2 Canon EOS 850D 58 700 €
3 Canon EOS 2000D 24 100 €
4 Canon EOS 70D 42 500 €
5 Canon EOS 750D 38 200 €
A Canon legjobb ultrazoomjai 1 Canon PowerShot SX540 HS 22 900 €
2 Canon PowerShot SX60 HS 27 000 €
3 Canon PowerShot SX420 IS 14 150 €
A Canon legjobb professzionális DSLR fényképezőgépei 1 Canon EOS 1D X Mark III 318 800 €
2 Canon EOS 5D Mark IV 163 790 €
3 Canon EOS 5DS R 119 500 €
A Canon legjobb tükör nélküli cserélhető optikái 1 Canon EOS M5 49 990 €

A Canon legjobb kompakt fényképezőgépei

Canon PowerShot G1 X Mark III

Értékelés: 4.8

Canon PowerShot G1 X Mark III

Egy igazi sláger. A szakemberek nagy kedvence. Szívesebben fotóznak nyaralás közben egy ilyen fényképezőgéppel, mint egy nehéz DSLR fényképezőgéppel. A mindössze 399 grammos súlynak köszönhetően nincs szükség objektívre, mivel az már be van építve a fényképezőgépbe. Az optika egyébként háromszoros zoomot kínál. Nem sok, de az itt használt érzékelővel nehéz többet elérni. A minimális rekesznyílásnál a rekesznyílás f/2-re nyílik.8. Nem rossz eredmény, lehetővé teszi, hogy viszonylag hatékonyan elmosódjanak a hátterek.

A fent említett érzékelő az APS-C formátumhoz tartozik. Csak 1,6-szor kisebb, mint egy hagyományos filmkocka. A 24 megapixeles felbontásnál kiváló képi részletességre számíthat. A fényképek RAW formátumban menthetők ide. A folyamat gyors, másodpercenként akár kilenc lövés is lehet. Jó, hogy az optikai stabilizátor működik, miközben használja a fényképezőgépet. Ez azonban jól jön, ha videót készítesz.

A videofelvételek rögzítése tekintetében F

  HD 60 fps sebességgel. Sajnos a 4K videofelvétel nem rendelkezik az itt telepített processzor erejével. Ez a hátránya a Canon PowerShot G1 X Mark III értékelői által a DPReview-nál megjegyzett hátrány. Úgy tűnik, hogy az alkotók koncentrálták a figyelmet, nevezetesen egy statikus képre – számukra ez nem sok panaszt jelent.

  Csuklós LCD kijelző és elektronikus kereső a képkeretezéshez. Nagyon nagy felbontás mindkettőn. A tulajdonos távirányító vagy okostelefon csatlakoztatásával a távvezérlést is bekapcsolhatja. Ebből a célból nem feledkeztek meg a megfelelő csatlakozóról, és a vezeték nélküli modulok is jelen vannak.

  Igaz, a nagy teljesítményű hardver hátrányosan befolyásolta az akkumulátor élettartamát. Egy teljes töltés csak 200 lövésig vagy valamivel tovább tart. Ez az, amikor a fényképezőgép mellett legalább egy akkumulátort is meg kell vásárolnia.

  Előnyök

  • Különféle felvételi módok;
  • Optikai stabilizátor van beépítve;
  • Kiváló fotó részletességgel;
  • Jól megvalósított sorozatfelvétel;
  • Alacsony digitális zaj;
  • Gyors automatikus fókusszal rendelkezik;
  • Az LCD kijelző forgatható mechanizmussal van felszerelve;
  • Elektronikus keresővel rendelkezik;
  • Bluetooth, Wi-Fi és NFC van jelen.

  Hátrányok

  • A maximális videó felbontásban F
    l HD;
   • Magas költségek;
   • Csak háromszoros optikai zoommal kapható;
   • Nem túl hosszú akkumulátor-üzemidő.

   Canon PowerShot G1 W Mark II

   Értékelés: 4.7

   Canon PowerShot G1 W Mark II

   Ennek az apróságnak a belsejében egy 18,7 x 14 mm-es (1,85-ös cropped-pitch faktorú) érzékelő található. Az érzékelő felbontása 12,8 megapixel, ami nem túl magas eredmény. Mégis, elég jó ahhoz, hogy viszonylag részletes, bármilyen nyomtatási formátumra alkalmas fotókat készítsen.

   A még fejlettebb kompakt fényképezőgépekkel ellentétben ez a fényképezőgép legalább ötszörös optikai zoomot kínál. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak portrékat és például tájképeket, hanem bizonyos, nem túl közeli témákat is fényképezzen. A kamera a legkisebb gyújtótávolság f/2-es rekeszértékével is büszkélkedhet. Mondanom sem kell, hogy ilyen nagy rekesznél a háttér nagyon jól elmosódott?

   A fényképezőgép optikai stabilizátorának köszönhetően is bekerült a rangsorunkba. USB- és HDMI-csatlakozás, sőt, távirányító aljzat is van hozzá. Ez utóbbi azonban nem hasznos, mert a kamera Wi-Fi segítségével vezérelhető. Röviden, van még sok mondanivaló erről a készülékről. De nem mindenki merné megvenni – sokakat elriasztana az ára, amely elérheti a 42-43 000 forintot. RUB.

   Előnyök

   • Miniatűr méret;
   • Optikai zoommal rendelkezik;
   • Jó zársebesség (5,2 fps);
   • Egy optikai stabilizátor van jelen;
   • Elektronikus kereső csatlakoztatható;
   • Nagyszámú csatlakozó;
   • Jó elforgatható LCD képernyő;
   • Kiváló minőségű képek.

   Hátrányok

   • A videófelvétel 30fps sebességgel készül;
   • Az árcédula nem éppen alacsony;
   • Súlya 558 g;
   • Nem túl nagy felbontás.

   Canon PowerShot G9 X Mark II

   Értékelés: 4.6

   Canon PowerShot G9 X Mark II

   Az egyik legnépszerűbb kompakt fényképezőgép jelenleg. A siker annak köszönhető, hogy az árcédula nem haladja meg a 27k-t. RUB. – Sok zászlóshajó okostelefonok sokkal drágábbak manapság. A japánoknak egy miniatűr szenzorral sikerült elfogadható árat elérni – ez a cropped-faktoros 2.7. Ugyanakkor a gyártó úgy döntött, hogy a felbontást 20,1 megapixelre növeli. Természetesen emiatt elveszíti a lehetőséget, hogy nagy ISO-értékkel fényképezzen, de a képek nagyon részletesek.

   Ez a kamera még mindig rendelkezik egyszerűsítésekkel a fejlettebb változathoz képest?? Sajnos, vannak. A képernyője nem rendelkezik forgatható mechanizmussal. Szintén nem okoz meglepetést a lencse. A rekesznyílása is képes f/2-re nyitni, de az optikai zoom csak háromszoros. Meglepő módon mindezek ellenére a kamera megtanult videót készíteni F

    l HD 60 fps sebességgel. Ezért népszerű ez a kamera néhány videoblogger körében.

    Előnyök

    • Kiváló minőségű videofelvételek rögzítése lehetséges;
    • Számos vezeték nélküli modul;
    • A súlya mindössze 206 g;
    • Nagy felvételi sebesség sorozatfelvételi módban;
    • Van optikai képstabilizátor;
    • Nagy felbontású egy hüvelykes érzékelő.

    Hátrányok

    • Csak háromszoros optikai zoom áll rendelkezésre;
    • Az érzékelő fizikai mérete sok kívánnivalót hagy maga után;
    • Az LCD-képernyő nem rendelkezik forgatható mechanizmussal;
    • Alacsony akkumulátor kapacitás.

    A Canon legjobb amatőr és haladó DSLR fényképezőgépei

    Canon EOS 90D test

    Értékelés: 4.9

    Canon EOS 90D test

    Ez egy viszonylag kis méretű kamera, súlya mindössze 701 g (az akkumulátorral együtt). Így szinte minden olyan törekvő fotós számára vonzó lehet, aki még nem áll készen arra, hogy nehéz felszerelést cipeljen. Ennek a modellnek az árcédulája nem nevezhető alacsonynak, így a funkciók széles arzenáljára számíthat.

    Az első dolog, amit meg kell jegyeznünk, az az ide telepített érzékelő. Igen, 1,62-szer akkora, mint egy filmkocka, de a gyártó nagyszerű munkát végzett. Az érzékelő 32 megapixeles felbontással büszkélkedhet. Ez a számjegy lehetővé teszi, hogy nagy részletességű képeket reméljen a képeken. De ehhez egy nagyszerű objektívre van szükséged. Ezért javasoljuk, hogy szerezzen be egy fényképezőgépvázat, a mellékelt optika nem adná meg a szükséges felbontást.

    Ez a kamera viszonylag jól teljesít a sötétben történő felvételek készítésénél. De ne reménykedjen a tökéletes eredményben – ilyen nagy pixelsűrűséggel lehetetlen volt különösen magas, több százezres ISO-értékeket elérni. A sorozatfelvételek tekintetében a fényképezőgép szinte minden versenytársát veri – másodpercenként akár tíz képet is készít. A keretezés az optikai keresővel történik, 100 százalékos látómezővel. Használhatja a forgatható kijelzőt is, amely egy érintőképernyő. Itt is van egy második képernyő, amely az alapvető beállításokat jeleníti meg.

    Mivel ez a kamera a belépőszintű szakemberek számára készült, rendelkezik a leghasznosabb csatlakozókkal, mint például mikrofon- és fejhallgató-csatlakozó, távirányító-csatlakozó és HDMI-csatlakozó. Wi-Fi és Bluetooth vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik.

    Előnyök

    • Nem nagy méret és súly;
    • Optikai kereső is rendelkezésre áll;
    • Az érintőképernyős kijelzőt egy forgatható mechanizmus egészíti ki;
    • Van egy második képernyő;
    • 4K videofelvétel is elérhető;
    • Nagy sorozatfelvételi sebesség;
    • Számos csatlakozó;
    • A vezeték nélküli modulokról sem feledkeznek meg;
    • Nagy felbontású érzékelő;
    • 1/16000 mp zársebességgel fényképezhet;
    • Víz- és porálló.

    A hátrányok

    • Nem túl nagy a pufferkapacitás;
    • Magas ár.

    Canon EOS 850D

    Értékelés: 4.8

    Canon EOS 850D

    Ez az egyik legkönnyebb DSLR fényképezőgép, rengeteg funkcióval. Az alatta lévő mérleg 515g-ot mutat, és ez az akkumulátorral már telepítve van (de a lencse nélkül). Egyébként javasoljuk, hogy a Body verziót vegye, mivel nem valószínű, hogy elégedett lesz a “kit” optikával. Az orosz üzletekben 60-70 ezer forintot kérnek érte. rubel. Ezért a pénzért egy olyan eszközt kap, amely némileg professzionális.

    APS-C formátumú CMOS-mátrixot használnak itt. A 24 megapixeles felbontás nem nevezhető magasnak. Van azonban egy jó oldala is: a legtöbbször a felvételek nem tartalmaznak sok digitális zajt. A processzornak nem kell túl keményen dolgoznia a képek feldolgozásához, ami folyamatos üzemmódban egy másodpercig 7,5 képkockát eredményez.

    Ez a kamera képes 4K videofelvétel készítésére, bár legfeljebb 30 fps sebességgel. Ismétlem, ezt nem szabad “kit” objektívvel tennie, mert a levágott érzékelővel nagyon korlátozott látómezőt kínál, különösen, ha aktiválja az elektronikus képstabilizátort. Mellesleg, ez az érzékelő, amely a Canon EOS 850D felülvizsgálatában a Digital Camera magazin weboldalán közzétett hátrányok között szerepel. De azt is látni kell, hogy a full-frame DSLR fényképezőgépek még többe kerülnek.

    Ha a pozitívumokról beszélünk, akkor kiemelkedik az optimális ellenőrzési készlet. Ez teszi ezt a fényképezőgépet, amelyet minden kezdő szeretni fog. Van egy érintőképernyő is. A mai technológiában nem lehet nélkülözni? Megdönthető, ami nagyban megkönnyíti a szokatlan szögekből történő filmezést. De leggyakrabban a fotós az optikai keresőt használja, amelynek 95%-os látómezeje van. Kár, hogy még használat közben sem számíthat nagyon hosszú akkumulátor-üzemidőre – egyes versenytársak felülmúlják ezt a modellt.

    Végül vegye figyelembe, hogy nincs fejhallgató-kimenet – csak a mikrofonbemenet és a HDMI különböztethető meg a csatlakozók között. A vezeték nélküli modulok tekintetében minden rendben van: a vevő Bluetooth és Wi-Fi vár, amelynek köszönhetően a távvezérlés okostelefonon vagy táblagépen keresztül történik.

    Előnyök

    • Jó autofókusz rendszer;
    • Az érzékelő felbontása meglehetősen magas;
    • Elektronikus képstabilizáló rendszerrel rendelkezik;
    • Van egy nagy hatótávolságú villanás;
    • Optikai keresővel rendelkezik;
    • A kijelző billenő mechanizmussal van felszerelve;
    • A Wi-Fi és a Bluetooth sem marad el;
    • Mikrofonbemenettel rendelkezik;
    • 4K videofelvétel is rendelkezésre áll;
    • A kamera kicsi és nagyon könnyű.

    Hátrányok

    • Nincs második képernyő;
    • Nem különösebben hosszú futási idő;
    • Nem a legjobb autofókusz teljesítmény 4K videók készítésekor;
    • Nincs fejhallgató kimenet.

    Canon EOS 2000D

    Értékelés: 4.8

    CANON EOS 2000D

    A 24 megapixeles CMOS érzékelővel felszerelt fényképezőgép mindenkinek megfelel, aki családi archívumot szeretne készíteni, vagy meg szeretné osztani munkáját a közösségi hálózatokon. A készlet egy kit objektívvel mindössze 30 000 dollárba kerül. Jó ár-érték arányú, így nem terheli túlságosan a költségvetést.

    Ez a DSLR fényképezőgép beépített vakuval rendelkezik, amelynek hatótávolsága akár kilenc méter is lehet. Három hüvelykes LCD képernyő a hátoldalon, ami aligha meglepő. Csak végső megoldásként ajánlott a keretezéshez használni – ne számítson arra, hogy sokat segíthet. A legtöbbször a tükörreflexes kereső, amely 95%-os látómezővel rendelkezik, sokkal jobban teljesít.

    Ezt a kamerát nem lehet sebességmérő kamerának nevezni. Sorozatfelvétel üzemmódban másodpercenként legfeljebb három felvételt készít. A puffer pedig alig több mint három másodperc után készen áll a túlcsordulásra. Legalábbis ha RAW formátumban menti az eredményeket. Nem büszkélkedhet a sebességgel és a zárral – legfeljebb 1/4000 másodperces zársebességet biztosít a fotósnak. De hamarosan rájön, hogy ha drága portré objektívet vásárol.

    Alacsony ára ellenére a kamera beépített Wi-Fi-vel és NFC-vel rendelkezik. Lehetővé teszik a kész felvételek okostelefonra történő átvitelét, valamint a távvezérléshez való használatát. A csatlakozók tekintetében a helyzet sokkal rosszabb: sem mikrofon, sem fejhallgató nem csatlakoztatható a kamerához. Egyáltalán nem a legjobb a videókészítéshez, mivel a Canon EOS 2000D csak F felbontásban képes rá

     l HD 30fps sebességgel.

     De ne ijedjetek meg. Sok hátránya már leírtuk 475 grammos kamera törzs csak akkor, ha megpróbálja használni professzionális célokra. Más esetekben az emberek nagyjából ugyanolyan visszajelzéseket hagynak, mint Daria néhány hónappal a vásárlás után: “Magamnak vettem. Készítsen képeket a családról, a természetről és még sok másról. Egy kezdő számára a funkciók több mint elegendőek.

     Előnyök

     • Wi-Fi és NFC modulok állnak rendelkezésre;
     • Az érzékelő felbontása nem rossz;
     • Alacsony költségek;
     • Egy optikai kereső van jelen;
     • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
     • Nem a legnagyobb méret és súly.

     Hátrányok

     • Nem a legjobb sorozatfelvételi mód;
     • Nincs lehetőség 4K felbontású videófelvétel készítésére;
     • A kijelző nem rendelkezik forgatható mechanizmussal;
     • Kevés csatlakozó;
     • Nincs szinkronizáló támogatás.

     Canon EOS 70D

     Értékelés: 4.7

     Canon EOS 70D

     Az egyik legfejlettebb DSLR fényképezőgép amatőrök számára. Ebben a készülékben minden megtalálható, ami az egyszerű, kiváló minőségű fényképezéshez szükséges. A kamera például 20,2 megapixeles felbontású CMOS-érzékelőt tartalmaz, 1,6-os képkivágási tényezővel. A készülék egy három hüvelykes padon egymillió pixeles, elforgatható LCD-képernyővel is rendelkezik. Nem utolsósorban ez a képernyő oldalirányban forgatható – így akkor is láthatja, ha állvánnyal fényképez. Az ilyen trükkök azonban nem szükségesek, mert a fényképezőgépet egy okostelefonnal is működtetheti a Wi-Fi kapcsolat segítségével. A Canon EOS 70D másik határozott előnye a sebesség – a fényképezőgép akár 7 képkockát is képes felvenni másodpercenként. És a sorozat 65 képkockát tartalmazhat, ha JPEG formátumban menti el. Ha azonban a RAW formátumot választja, a sorozat 16 felvételre korlátozódik.

     Természetesen a fényképezőgép rendelkezik az amatőr DSLR fényképezőgépek tipikus hiányosságaival is. Szerencsére egy kezünk ujjain megszámolhatjuk őket, különben ez a modell nem lenne a rangsorunkban. Különösen a fókuszpontok kis száma, még akkor is, ha ezek mindegyike keresztezi egymást. A tükörszerű kereső 98%-os látómezővel rendelkezik – ezt is meg kell szoknia. Az árcédula is kérdéses: a kamera objektív nélkül körülbelül 48 000 euróba kerül. RUB.

     Hátrányok

     • Egyetlen feltöltéssel akár 920 fénykép is készíthető;
     • Nem a legnehezebb DSLR fényképezőgép (755g);
     • Robusztus fémház;
     • Tisztességes számú csatlakozó;
     • A Wi-Fi támogatott;
     • 1/8000 másodperces záridő áll rendelkezésre;
     • Nagy sebességű zársebesség;
     • Tisztességes érzékelő felbontás.

     Hátrányok

     • Videókészítés 60 kép/mp sebességgel, csak 720p felbontásban;
     • Nincs sok fókuszpont;
     • A költségek nem minden amatőr számára vonzóak;
     • Gyakorlatilag lehetetlen nagy ISO-értékkel fényképezni.

     Canon EOS 750D

     Értékelés: 4.6

     CANON EOS 750D

     E cikk írásakor ez az egyik azon kevés Canon amatőr DSLR fényképezőgépek egyike, amelynek érzékelője akár 24,2 megapixeles effektív felbontással rendelkezik. Így a processzor elég jól megbirkózik az ilyen részletes képek feldolgozásával. Ennek bizonyítéka a sorozatfelvétel üzemmód, amely 5 kép/mp sebességet generál. A képek JPEG formátumban történő mentése gyakorlatilag örökké tarthat, akár 940 fotó is lehet. De a RAW formátumban vannak problémák – ha ezt a formátumot használja 8 képkocka után a fényképezőgépnek szünetet kell tartania.

     A készülék egyszerű tükörszerű keresővel van felszerelve, amelynek látómezeje kevesebb mint 95%-os. A három hüvelykes dönthető LCD-képernyő is használható a keretezéshez. A fókuszrendszer itt 19 pontból áll, amelyek mindegyike keresztirányú. A DSLR egy Wi-Fi modult is tartalmaz, amellyel a készüléket okostelefonjáról vezérelheti.

     Természetesen nem mentes a tipikus leegyszerűsítésektől. Először is, a kamera csak 720p felbontásban képes nagy képkockasebességű videót készíteni. Másodszor, a termékhez egy szerény akkumulátor tartozik, amelynek teljes töltöttségi szintje körülbelül 440 lövést tesz lehetővé. Harmadszor, a fényképezőgép zárja nem villogó sebességű – a maximális felhasználó 1/4000s zársebességnél áll rendelkezésre. Mindazonáltal a készülék megérdemelte a helyét a minősítésben, mivel a készlet objektívvel együtt nem haladja meg a 43 ezer dollárt. RUB.

     Előnyök

     • Nagy felbontású érzékelő;
     • A zársebesség viszonylag jó;
     • Jól kinéző LCD kijelző, forgatható mechanizmussal;
     • Wi-Fi áll rendelkezésre;
     • Ésszerű költségek;
     • Kevesebb, mint 555g súlyú az akkumulátorral együtt.

     Hátrányok

     • A kereső látómezeje 95%;
     • Nincs második képernyő;
     • Nem a legnagyobb számú fókuszpont;
     • Súlyos korlátozások a videofelvételek tekintetében;
     • Az akkumulátor élettartama lehetne hosszabb.

     A Canon legjobb ultrazoomjai

     Canon PowerShot SX540 HS

     Értékelés: 4.9

     Canon PowerShot SX540 HS

     Azon kevés fényképezőgépek egyike, amelyek 50x optikai zoomot kínálnak a felhasználónak. Nem minden távcső olyan jó, mint ez! Természetesen nem lehet valamit maximális nagyítással fotózni optikai stabilizátor nélkül. Szerencsére itt van egy – ez egy mozgatható elem a lencsében.

     Egy ilyen gigantikus zoom eléréséhez a gyártónak a költségvetési kompaktok mátrixának szabványát kellett használnia, amely az 5,62-es kivágási tényezőhöz tartozik. BSI CMOS technológiával készült, felbontása pedig eléri a 20,3 megapixelt. A magas ISO beállítások nem javasoltak, kivéve, ha sok digitális zajjal szeretne fényképezni.

     Egyébként egy tipikus kompakt fényképezőgép. A rekesz itt a legkisebb gyújtótávolságnál csak f/3-ra nyílik.4. A készülék hátoldalán egy egyszerű, 461 ezer pixelből álló LCD-kijelző található. Az autofókusz kontrasztos típusú, mindössze kilenc pontból áll. A jó hír az, hogy a gyártó legalább nem feledkezett meg a Wi-Fi és az NFC…

     Előnyök

     • Van optikai stabilizátor;
     • 50x optikai zoom áll rendelkezésre;
     • Jelen vannak aszférikus és alacsony szórású lencsék;
     • Akár 5,9 fps sebességgel lő;
     • A rekesznyílás és a záridő kézi vezérlése;
     • NFC-vel és Wi-Fi-vel rendelkezik
     • F lövés
       l HD videó 60fps sebességgel.

      Hátrányok

      • Rövid távú terepjárás;
      • Nem a legfejlettebb autofókusz;
      • Szerény LCD kijelző;
      • A magas ISO-értékek nem működnek;
      • Ez akár 20 ezer forintba is kerülhet. Rubelek.

      Canon PowerShot SX60 HS

      Értékelés: 4.8

      Canon PowerShot SX60 HS

      Egy kompakt fényképezőgép, amely azért került fel a listánkra, mert megdönt minden rekordot a gyújtótávolság-tartomány tekintetében. A készülék 65x optikai zoomot kínál! Ez az opció hasznos repülőgépek, távoli vadon élő állatok és egyéb felvételek készítésekor. Természetesen ilyen pillanatokban az optikai stabilizátor teljes mértékben kihasználja a lehetőségeit, mert nélküle megfelelő expozíció mellett a kép elmosódott lenne.

      Egy ilyen masszív objektív nem segíthet, de hatással van a kompakt fényképezőgép súlyára. Súlya az akkumulátorral együtt 650 g, ezért nem valószínű, hogy állandó jelleggel használják. A jó hír az, hogy a gyártó nem spórolt az akkumulátoron – kapacitása körülbelül 340 fénykép elkészítéséhez elegendő. A készülék egy szilárd, 922 000 pixeles, három hüvelykes kijelzővel és egy forgatható mechanizmussal is rendelkezik. Napsütéses napokon az elektronikus kereső segítségével keretezhet, ami manapság nagyon ritka a kompaktoknál.

      Természetesen a kamera nem tökéletes. Egy árcédula, elérve akár 28 ezer. RUB., A készülék szabványos 1/2,3 hüvelykes BSI CMOS érzékelőt kínál. Vannak kérdések a videó móddal kapcsolatban is, ahol a felbontás kiválasztásakor F

       l A HD 30 fps-re csökken. Meglepő módon a készülék mikrofonbemenettel rendelkezik.

       Erősségek

       • Van egy Wi-Fi modul;
       • Majdnem maximális optikai zoom;
       • A készülékházon található egy mikrofonbemenet;
       • Jó, forgatható LCD kijelző;
       • Beépített elektronikus keresővel rendelkezik;
       • Az optikai stabilizátort aktívan használják;
       • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
       • Burst üzemmódban 6,4 képkocka/másodperc jön létre.

       Hátrányok

       • Nagyon magas költségek;
       • Nagy súly;
       • Gyakran előfordul, hogy a képek nagyfokú digitális zajt kapnak;
       • Nagyon lassú felvétel RAW-ban.

       Canon PowerShot SX420 IS

       Értékelés: 4.7

       Canon PowerShot SX420 IS

       Sok ultrazoom csak a hagyományos fekete testtel rendelkezik. A fenti modell azonban kivétel a szabály alól – nemcsak a fekete, hanem a piros változat is megtalálható az üzletekben. Sajnos ez a kamera egyetlen megkülönböztető jellemzője. Egyébként ez egy tipikus kompakt, nem a legfényesebb “üveggel” és egy nagyon szerény processzorral felszerelve. A sorozatfelvételre nem számíthat – egy képkocka feldolgozása körülbelül két másodpercet vesz igénybe. Örülök, hogy legalább a gyártó nem szabadult meg az optikai stabilizátortól, enélkül a 42x zoomnál a helyes fényképezés lehetetlen lenne.

       Ezt a fényképezőgépet csak akkor érdemes megvenni, ha sok pénzt szeretne megtakarítani. Igen, a készüléket mindössze 13 ezerért lehet megvásárolni. Rubes. De ezért az árért egy elavult modellt kap, amelynek érzékelője CCD technológiával készült – nem fog lenyűgöző eredményeket kapni belőle. Mindazonáltal ez a kamera nem véletlenül került be a rangsorunkba. Az elavult specifikációk ellenére lehetővé teszi a modern technológia használatát. A készülék például okostelefonon keresztül vezérelhető Wi-Fi és NFC használatával. Élvezheti a 325g-ot meg nem haladó súlyát is.

       Előnyök

       • A méretek és a súly nem különösebben nagyok;
       • Az objektív részét képezik alacsony szórású és aszférikus lencsék;
       • Egy tisztességes 42x zoom;
       • Van egy optikai stabilizátor;
       • A kamera piros változata is kapható;
       • Az NFC és a Wi-Fi jelen van;
       • Olcsó.

       A hátránya

       • Nincs kézi vezérlés a zársebesség és a rekesznyílás beállítására;
       • CCD érzékelőt használnak;
       • A videofelvétel csak HD felbontásban, 30 fps sebességgel készül;
       • Gyakorlatilag nincs folyamatos üzemmód;
       • Magas szintű digitális zaj.

       A Canon legjobb professzionális DSLR fényképezőgépei

       Canon EOS 1D X Mark III

       Értékelés: 4.9

       CANON EOS 1D X MARK III

       Nagyszerű választás minden sikeres fotós számára. Igen, ez egy hatalmas kamera, súlya 1250 g. De kit érdekel ez szakmabeliként?? Fontosabb számukra a vízálló test és a full-frame érzékelő. Ez utóbbi 21,4 megapixeles felbontással rendelkezik. A japán gyártó szándékosan nem ment túlzásba, hogy a felhasználónak ne legyen lehetősége a digitális zajok bőséges mennyiségével találkozni. Ennek eredményeképpen nem okoz gondot az éjszakai forgatás. Még ISO 102400 és magasabb értéken is készíthet felvételeket!

       Az érzékelő nem túl nagy felbontása lehetővé tette, hogy kiváló sebességet érjen el. Elég erős ahhoz, hogy másodpercenként húsz képkockát rögzítsen! A zárról sem lehet rosszat mondani, 1/8000s zársebességre képes. A 191 fókuszpont pedig megkönnyíti a fókuszálást. A keretezés egy 3,2 hüvelykes LCD-monitoron vagy egy 100%-os látómezővel rendelkező tükörszerű kereső segítségével történik. De ha a hiba költségei magasak, akkor jobb, ha a képet a HDMI-kimenet segítségével továbbítja a monitorra vagy a TV-re.

       Nem is kezdjük el felsorolni az összes itt elérhető csatlakozót. Az a tény, hogy abszolút mindent tartalmaz, amire szüksége van – még az RJ-45 és az USB 3.1. Nem feledkezve meg a vezeték nélküli modulokról sem, bár a profik nem használják őket olyan gyakran, mint az amatőrök. Ami az akkumulátort illeti, a 2700mAh kapacitás 2800 felvételhez elegendő.

       ÁttekintésA Canon EOS 1D X Mark III a DPReview-tól azt mutatja, hogy ez a modell professzionális filmek készítéséhez is hasznos lehet. A számok erre utalnak. Készen áll a 4K videofelvételek készítésére 60fps sebességgel. Ráadásul, ha hajlandó megelégedni a képkockasebesség felével, a felbontás 5K-ra növelhető! Az egyetlen panasz azonban az autofókusz sebessége videó üzemmódban – ebben a tekintetben a fényképezőgép gyengébb, mint néhány versenytárs, különösen a tükör nélküli típushoz tartozóknál.

       Úgy tűnhet, hogy a tökéletes kamera. De valójában nem ez a helyzet. Ez a tökéletes riportkamera. Ha stúdióban dolgozik vagy természetfotózással foglalkozik, akkor ennek a modellnek vannak olyan aspektusai, amelyekkel nem lesz elégedett.

       Előnyök

       • Van egy második képernyő;
       • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
       • Nagyszerű záridő;
       • 5K videofelvétel is rendelkezésre áll;
       • Nagyon nagy fényérzékenységű felvételek készítése lehetséges;
       • Rengeteg csatlakozó;
       • A Wi-Fi és a Bluetooth jelen van;
       • Beépített GPS-modul;
       • A vízvédelem megvalósult.

       Hátrányok

       • Az objektív rögzítése nem mindenkinek fog megfelelni;
       • Az autofókusz nem túl gyors videókészítéskor.

       Canon EOS 5D Mark IV

       Értékelés: 4.9

       Canon EOS 5D Mark IV

       Ez a kamera olyan szakembereknek készült, akik még nem állnak készen arra, hogy egy igazi szörnyeteget cipeljenek magukkal. Nagyon kompaktnak bizonyult, és súlya mindössze 800 g. De ne felejtse el hozzáadni az akkumulátor és az objektív súlyát sem. Ez utóbbihoz Canon EF foglalatot használ.

       A képet ezzel a fényképezőgéppel egy teljes képkocka érzékelő rögzíti, amelynek felbontása 30,4 megapixelre emelkedik. Ennek ellenére az érzékelő viszonylag csendes. De az ISO fotós rekordértékei nem lesznek elérhetőek – a drágább modellekben kell keresniük.

       Ez a modell nem a legjobb választás riportfotózáshoz. Az a helyzet, hogy folyamatos üzemmódban csak 7 felvételt készít másodpercenként. És a 61 fókuszpont nem a legjobb dolog a fényképezőgép kültéri használatában. A fényképezőgép azonban ideális a stúdióban, amikor nyugodt tempóban készítheti a képeket. A természet megörökítéséhez is jó választás – ilyen pillanatokban értékelni fogja a széles dinamikatartományt.

       Ez a kamera 2017-ben került a boltok polcaira. De azóta alig öregedett egy napot. Ezt bizonyítja a 3Dnews véleménye a Canon EOS5D Mark IV-ről, amely számos pozitívumot ír le, amelyek a mai napig hiányoznak néhány versenytársnál. 4K videó például itt érhető el, bár csak 30fps sebességgel. A készülék vezeték nélküli modulokat – NFC és Wi-Fi – is kapott. A gyártó nem felejtette el a mikrofonbemenetet sem. Az egyetlen kérdés a fejhallgató kimenet hiánya, így az üzemeltető nem lesz képes figyelemmel kísérni a felvett hangerő hangerejét.

       A vízállóság a modell egyik erőssége. Szinte egyetlen professzionális kamera sem nélkülözheti. De az ilyen eszközök alkotói elfelejtik a GPS-chipet. Szerencsére nincs ilyen probléma – a fényképezőgép nem okoz gondot a földrajzi címkék elhelyezése, így a jövőben könnyen megtalálhatja, hogy hol fényképezett.

       Hogy megismételjük, mennyire jó ez az egység, fontolja meg Anton felülvizsgálatát, amelyet a “Yandex” -en hagyott.Néhány hónappal az EOS5D Mark IV megvásárlása után: “Az autofókusz néhány változáson ment keresztül az elődjéhez képest”. A keret által lefedett területet megnövelték. Külön köszönet a gyártónak az új Dual Pixel AF-ért, az érintőképernyővel párosítva. Ez az, ami nekem személy szerint hiányzott a képek színpadra állításához, mielőtt. Ugyanez a vásárló megjegyezte a rövid akkumulátor-üzemidőt is – egy teljesen feltöltött akkumulátor időnként még 1000 fotóhoz sem elég.

       Előnyök

       • Nagyméretű érintőképernyős kijelzőt használ;
       • Van optikai kereső;
       • Van egy második képernyő;
       • Alacsony digitális zaj;
       • Nagy felbontású full-frame képérzékelő;
       • Nem feledkezve meg a vezeték nélküli modulokról sem;
       • Van egy mikrofonbemenet;
       • 4K videofelvétel is elérhető;
       • Nedvesség- és porvédelem megvalósítva;
       • Kiváló dinamikatartomány;
       • A kamera nem nagy és nehéz.

       Hiányosságok

       • A 4K videók rögzítése alacsony képkockasebességgel történik;
       • Nem túl gyors sorozatfelvételi módban;
       • Az ár nem alacsony;
       • Nem sok akkumulátor élettartam.

       Canon EOS 5DS R

       Értékelés: 4.8

       CANON EOS 5DS R

       A mai technológia lehetővé teszi a nagyobb érzékelőfelbontást a kép tisztaságának romlása nélkül. A Canon EOS 5DS R bizonyítja ezt. Belsejében egy full-frame érzékelő található, amelynek felbontása eléri a hihetetlen 50,6 megapixelt! Vagyis a képek felbontása 8688 x 5792 pixel – az ilyen képek részletei elképesztőek! És nincs digitális zaj, hacsak nem növeli az érzékenységet elég magas szintre. Természetesen ennél gyorsabban nem lehet – egy ilyen felbontású kép feldolgozása nagyon nagy teljesítményt igényel. Az eredmény mindössze 5 fps sorozatfelvételt eredményez. Nem jó választás riportfotózáshoz. De nagyszerű portrékat és tájképeket készíthetünk vele. A fotós imádni fogja a gyors és pontos autofókuszt, mivel nem mondhat semmi rosszat a készülék súlyáról.

       Ha videózáshoz DSLR-re van szüksége, a Canon 5DS R megvásárlása továbbra sem ajánlott. Annak ellenére, hogy az ár, elérve akár 140 ezer. (54 ezer RUR)., és nagyon nagy érzékelő felbontás mellett a maximális 60 kép/mp csak 720p videó módban érhető el.

       Előnyök

       • A lencse nélküli súly nem haladja meg a 930 g-ot;
       • Tömör fém burkolat;
       • Rendkívül nagy felbontású full-frame érzékelő;
       • A digitális zajszint nem tiltó;
       • A kereső 100 százalékos látómezővel rendelkezik;
       • Van egy USB 3 csatlakozó a testen.0 és egy mikrofonbemenet;
       • Minőségi autofókusz.

       Hátrányok

       • Nem rekordot döntő akkumulátor-üzemidő;
       • Nem a leggyorsabb kamera;
       • Nem a legjobb választás videó rögzítéséhez.

       A Canon legjobb tükör nélküli cserélhető optikái

       Canon EOS M5

       Értékelés: 4.9

       Canon EOS M5

       A japán Canon cég nem túl aktív a tükör nélküli fényképezőgépek népszerűsítésében. Kínál azonban egy fényképezőgépet, a Canon EOS M5-öt, amely nélkül a rangsorunk nem nélkülözheti a Canon EOS M5-öt. Ez egy nagyon jó fényképezőgép, de APS-C érzékelő van benne, ugyanaz, amit az amatőr DSLR fényképezőgépekben használnak. 24,2 megapixeles felbontásával rendkívül részletes képeket készít.

       A tükör hiánya segített a gyártónak, hogy a képkocka sebességét 7fps-re növelje. A trimmelés az LCD kijelző segítségével történik, amely forgatható mechanizmussal és érintésérzékeny réteggel rendelkezik. Használhatja az elektronikus keresőt is, amely 2,36 millió képponttal rendelkezik. A fókuszrendszerről nincs rossz mondanivaló – 49 pontból áll, amelyből 9 keresztirányú.

       Összességében ez a Canon legjobb tükör nélküli fényképezőgépe. Nagyszámú vezeték nélküli modul van, a videófelvétel 60 FPS sebességgel készül, és a kamera súlya (objektív és akkumulátor nélkül) nem haladja meg a 427 g-ot. Csak az akkumulátor élettartamára tudok panaszkodni – egy teljes töltés körülbelül 295 fotóig tart.

       Előnyök

       • A videófelvételek nagy képkockasebességgel kerülnek rögzítésre;
       • Mikrofonbemenettel rendelkezik;
       • A fényképezőgépbe Bluetooth, NFC és Wi-Fi van beépítve;
       • Nagy felbontású érzékelő;
       • Nem rossz sebesség sorozatfelvételi módban;
       • Nagy felbontású LCD kijelző és kereső;
       • Tisztességes autofókusz;
       • Viszonylag könnyű súly.

       Hátrányok

       • Ár (54 ezer. dörzsölje.) nem fog mindenkinek tetszeni;
       • Nem a legszélesebb objektívválaszték;
       • Auto ISO esetén az értékek nagy lépésekben kerülnek kiválasztásra.

       Következtetés

       A japán Canon cég kiváló minőségű fényképészeti berendezésekről ismert. Az Expertology online magazin megpróbálta bemutatni Önnek a gyártó legjobb termékeit. A kiállított kamerák bármelyike biztosan elnyeri tetszését. Már csak a készülék célját és az elkölteni kívánt összeget kell meghatározni.

       Olvasson tovább  13 legjobb televízió 40.000 € alatt
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: