Top 10 eBooks

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Bár a táblagépek már régóta könnyen használhatók e-olvasóként, a klasszikus e-ink tintás e-könyv még mindig hűséges közönséggel rendelkezik. Természetesen az ilyen e-könyvek köre nagyon korlátozott, de az eladásra kínáltak között találhat tisztességes lehetőségeket. Az Expertology magazin szerkesztősége áttekintést készített Önnek a 2021-es év legérdemesebb e-könyv modelljeiről.

Miért ezek a modellek a legjobbak

Mint már említettük, az ilyen típusú kütyüket az elmúlt években nagymértékben kiszorították a tabletták, amelyek egyre megfizethetőbbek, így nincs sok választásunk. Mindazonáltal az e-könyvek még mindig készülnek, és meg kell mondanunk, hogy néha nagyon drágák, különösen a színes könyvek. De vannak kompakt zsebméretű modellek is, amelyek nyilvánvalóan megfizethetőbbek, mint bármelyik táblagép, így ha a cél pontosan az illusztrációkkal ellátott szöveges dokumentumok olvasása, akkor egy ilyen vásárlásnak van értelme.

A felülvizsgálathoz szükséges válogatás összeállítása során tanulmányoztuk a főbb oroszországi piacterek ajánlatait, elemeztük az egyes modellekkel kapcsolatos felhasználói visszajelzéseket, és összehasonlítottuk azokat a független tesztelők véleményével.

Meghallgattuk nyugati kollégáink véleményét is, akik olyan tekintélyes iparági kiadványokban publikáltak, mint a Wirecutter, a The New York Times egyik kiadványa, amely kifejezetten elemez és objektíven értékel mindenféle technológiát, beleértve az elektronikus kütyüket is. A marketingszakértőink által végzett kutatás eredményeit összehasonlítottuk a PC Magazine jól ismert magkiadványa által közzétett 2021-es legjobb e-könyvek aktuális értékelésével is, és következtetéseink sok tekintetben egybeestek.

Hogyan válasszon e-könyvet

Tekintettel az e-olvasók 2021-ben általában nagyon szűk választékára, nem beszélhetünk átgondolt választásról, hanem abból kell kiindulnunk, ami. Ennek ellenére adunk néhány magyarázatot és ajánlást, hogy segítsünk Önnek az eligazodásban.

A képernyő típusa

A képernyő, amely természetesen az e-könyv legfontosabb része, eléggé nyilvánvaló. És az olvasók nem a szokásos értelemben vett képernyőt használnak, mint az okostelefonok – háttérvilágítással és az összes kísérő “plüss”, mint például a multitouch.

Ez az alapvető különbség az e-könyvek között – az “elektronikus tinta” technológiát és – szinte metaforikusan szólva – az “e-papírt” használják. Nincs háttérvilágítás, vizuálisan minden egy igazi papírkönyvhöz hasonlít. Ez a lényeg, és nem utolsósorban ez az oka annak, hogy az e-olvasók még mindig a piacon vannak.

A technológia fejlődésével az e-olvasók képernyőinek több generációja jelent meg. Beszéljünk röviden a legfontosabbakról.

 1. E-ink Pearl– A “legősibb” képernyőtípus, alacsony, 800×600 pixeles felbontással. A 2021-es szabványokkal összefüggésben az egyértelműség sok kívánnivalót hagy maga után, de ezek a legolcsóbbak is, és gyorsan hozzá lehet szokni a betűk tökéletlen megjelenítéséhez.
 2. E-tinta Pearl HD– nyilvánvaló, hogy ez ugyanaz a technológia, mint az előző, de itt legalább a felbontás nagyobb – 1024×758. Ez a kétféle képernyő csak a régebbi modellekben érhető el, amelyek még mindig kis számban találhatók a piacon.
 3. E-tinta Carta– valójában ez a legmodernebb és legalapvetőbb képernyőtípus. Felbontás ugyanaz, mint az előző típusnál 1024×758-ig, vagy alacsonyabb – ugyanaz a 800×600, de nagyobb kontraszt, és a kép minden esetben jobban fog kinézni.

Képernyő mérete

Ez nem olyan triviális kérdés, mert a választék ismét kicsi, és tanácsos azonnal a legjobb megoldás felé orientálódni. Tehát a legelterjedtebb méret jelenleg a 6 hüvelyk. Ez elég a kényelmes olvasmányos szépirodalomhoz. Vannak kisebb modellek – 5 hüvelyk – de nagyon kevés van eladó. Több is van – 7 és még 8 hüvelyk, és itt csak a legdrágábbak, de a legkönnyebben hozzáférhetőek az értékesítésben.

Vezérlők

A korábbi olvasókat csak gombokkal lehetett vezérelni, de a legújabb generációkat érintőképernyővel szerelték fel. így ez személyes választás – ha a gombok leporolása nem zavarja Önt, akkor vásárolhat egy szokásos olvasót, és megtakaríthat némi pénzt. De ha tényleg hozzászoktál az érintőképernyőkhöz, és még a laptopod is érintőképernyős, akkor jobban teszed, ha nem kínzod magad vele, és veszel egy érintőképernyős modellt, ami megfelel a szokásaidnak.

Formátumfelismerés

Egy lényeges pont, amit sokan valamiért figyelmen kívül hagynak, és emiatt frusztráltak lesznek. Az e-book olvasó különböző formátumokban – DJVU, FB2, EPUB, vagy a szokásos DOC, TXT vagy PDF. Ha már van kedvenc könyvtára a számítógépén, amelyet szeretne átvinni az e-olvasójába, fontolja meg, hogy milyen fájlformátumokkal rendelkezik elsősorban, és hasonlítsa össze ezt a keresett modell jellemzőivel.

Technikai pontok

Az e-olvasóknak számos egyéb tulajdonságuk van, amelyeket nem részletezünk, csak azt mondjuk el, hogy mire kell figyelnie.

Ez az e-olvasó csak kábellel csatlakoztatható, vagy vezeték nélküli modullal is felszerelhető. Az akkumulátor töltésével általában nincs probléma, az ilyen készülékeket átlagosan hetente egyszer, vagy még ritkábban kell tölteni.

A működés sebessége pontosan ugyanazoktól a jellemzőktől függ, mint bármely más eszközé – CPU és RAM, minél nagyobb a teljesítményük, annál jobb. Csak hogy tudd, egy 600 MHz-es processzor gyenge egy e-könyvhöz, az 1500 MHz és afelett jónak számít. 128-256 MB RAM – nagyon kevés, 1024 és több – jó.

Az e-olvasók a beépített memóriában tárolják a fájlokat, és itt is érvényesül a “minél több, annál jobb” elv. Ezek a készülékek jellemzően 2 GB és 16 GB közötti belső memóriával rendelkeznek – könnyen eligazodhat a könyvtárában, hogy megnézze, elegendő-e a szóban forgó modell memóriakapacitása az Ön számára. Bizonyos modellek lehetővé teszik a MicroSD memóriakártyák használatát, ebben az esetben egyáltalán nem jelent problémát.

A legjobb eBook olvasó értékelése + Expertology + teljes frissítés

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb fekete-fehér e-könyvek 1 DIGMA e63S 4GB 4 634 €
2

Az ocketBook 616 8GB fekete

8 990 €
3 Amazon Kindle Paperwhite 2015 4GB fehér 8 990 €
4 Amazon Kindle PaperWhite 2018 8Gb fekete 10 590 €
5

ocketBook 627 ezüst

10 890 €
6 ONYX BOOX Darwin 7 8GB 13 490 €
7

A 740 Pro

19 990 €
A legjobb színes e-könyvek 1

633 Színes

14 290 €
2 ONYX BOOX BOOX BOOX Poke 2 Színes 17 990 €
3

740 Színes 16

17 990 €

A legjobb fekete-fehér e-könyvek

Első és legátfogóbb választékunkban monokróm képernyővel rendelkező e-olvasók szerepelnek. Ezek a modellek a megfizethetőségük miatt a legkelendőbbek, és gyakran egyáltalán nincs szükség színre.

DIGMA e63S 4GB

Értékelés: 4.4

DIGMA e63S 4GB

Elsőként a legolcsóbb árú modellt vesszük szemügyre, amely egyben a legvitatottabb is a bemutatott modellek közül. Rögtön el kell ismernünk, hogy van néhány komoly hátránya, és nem ajánljuk senkinek. A szuper megfizethető ár és az általában jó teljesítmény azonban számos célra alkalmassá teszi ezt az e-könyvet.

Ez a modell szolgálhat tartalékként az alapvető olvasóhoz, elviheti egy rövid útra, ahol nem akarja elvinni a drága alapkészüléket, odaadható egy gyermeknek, aki valószínűleg gyorsan rendbe hozza.

Most pedig rövid magyarázatokkal és átiratokkal járjuk végig az olvasó főbb technikai jellemzőit, hogy teljesen megértse, mivel van dolga.

Kezdjük a képernyővel. Maga a képernyő elég jónak tűnik, mivel ez egy E-Ink Carta. De a felbontás 800×600 képpont és a képátló mérete 6 hüvelyk. Ennél az aránynál a pixelsűrűség nagyon alacsony lesz – 167 per inch, ami azt jelenti, hogy a kis betűtípusok szemcsések lesznek. Ez nem hiba, csak egy olyan adottság, amire fel kell készülni, ha ezt a modellt vásárolja. 16 szürkeárnyalat. Alig vannak artefaktumok a lapozáskor, és ez máris jó dolog. Természetesen nincs háttérvilágítás ebben az árban. A kezelőszervek természetesen nem érintésérzékenyek, csak gombok.

Az elektronika oldaláról a következő képet láthatjuk. A processzor a legminimálisabb – mindössze 600 MHz-es órajelen. A tesztek azonban azt mutatják, hogy a készülék meglepően gyorsan működik, és csak akkor kezd el egyértelműen lemaradni, amikor többé-kevésbé “nehézsúlyú” fájlokkal kezd el dolgozni. A 4 GB belső memória majdnem a puszta minimum, de a microSD és microSDHC kártyák támogatottak, ami megoldja a problémát.

Ami mindenképpen tetszik, az a felismerhető formátumok választéka. Kifejezetten e-könyv fájlokról beszélünk – az olvasó mindent felismer az egyszerű TXT-től a PalmDOC-ig. De ez csak a könyvekre vonatkozik. A multimédiás formátumokat illetően a lehetőségek már gyengébbek – csak a JPEG, PNG, BMP, ZIP és GIF formátumokat ismeri fel.

Ha az akkumulátor élettartamáról van szó, akkor minden rendben lesz. Az 1500 mAh kapacitású akkumulátor néhány hetes munkát biztosít, így a készüléket átlagosan havonta egyszer kell feltölteni. Teljes töltési idő a teljes kisütésből – körülbelül két óra.

Előnyök

 • Szupergyors processzor és őszintén szólva gyenge processzor, így a legtöbbet kell kihozni belőle;
 • számos felismerhető fájlformátum;
 • A microSD és microSDHC memóriakártyák támogatottak;
 • meglehetősen nagy kapacitású akkumulátor;
 • szuper megfizethető ár.

Hátrányok

 • a szuper budget modell összes hátránya – gyenge processzor, alacsony képernyőfelbontás stb. .

ocketBook 616 8GB fekete

Értékelés: 4.5

POCKETBOOK 616 8 GB FEKETE

Most egy jóval drágább modellt vizsgálunk, amely még mindig a költségvetési kategóriában marad, figyelembe véve az előző olvasó meglehetősen alacsony árát. Ez a népszerű PocketBook márka olvasója, amely itthon és külföldön egyaránt keresett. És itt a funkciók tekintetében már minden sokkal kedvezőbbnek tűnik.

A különbség a javulás irányába már a képernyő jellemzői alapján is észrevehető. Tehát a felbontás itt már 1024×758, Carta típusú, és 6 hüvelykes átlóval a pixelsűrűség 212 képpont/ hüvelyk, és ez már egy e-könyv esetében nem rossz. Sokak számára állítható háttérvilágítással rendelkezik, amellyel beállíthatja a képernyő háttérvilágítását. És ez tényleg jól meg van csinálva, mivel a képernyő felületének matt textúrájával kombinálva egyszerre lehetővé teszi, hogy sötétben olvasson egy könyvet, de nem teszi az olvasót egy okostelefon rossz hasonmásává.

Az elektronika tekintetében is sokkal kedvezőbb képet látunk, mint a fentebb ismertetett szuperdrága modellnél. A processzor itt már 1000 MHz-es órajelen jár, ami nem rekord, de nem rossz ebben az árkategóriában. RAM 256 MB. Nem sok, de elég a mérsékelt munkához, nem túl nehéz fájlokkal. a belső memória már többé-kevésbé jó – 8 GB, és a külső microSD-kártyák is támogatottak.

Az akkumulátor kapacitása valamivel kisebb, mint az előző modellé – 1300 mAh, de még mindig elég nagy ehhez a formátumhoz, és 8000 oldal lapozásra elegendőnek kell lennie. Természetesen meg kell érteni, hogy a háttérvilágítás gyakori használata intenzívebben meríti az akkumulátort.

Figyelemre méltó, hogy a felhasználók a nagy kereskedelmi oldalakon található számos véleményükben a legtöbb esetben még a képminőséget és a tapintási érzéseket sem dicsérik – ahogy az olvasó a kézben fekszik, a felület textúrája, a minimális súly, amelytől a kéz nem fárad el. Ami a képet illeti, a legpozitívabb visszajelzés a szépen szabályozható háttérvilágításról érkezik.

Egy Yandex felhasználói értékelésből.3. szintű Gadget Inspector státuszú piac: “A kijelző gyönyörű, mintha egy igazi könyvet olvasna, nem fáj a szemed, még akkor sem, ha a háttérvilágítást használod”. Nagyon könnyű és kompakt. Hosszú ideig tartja a töltést. Az a tény, hogy nincs érzékelő, még számomra is egy plusz, nincs véletlen megnyomás.

Előnyök

 • jó képernyőfelbontás;
 • állítható képernyő háttérvilágítás;
 • Nem rossz processzorfrekvencia;
 • memóriakártya-támogatás;
 • Nagy teljesítményű akkumulátor;
 • minimális súly;
 • Kényelmes fogás és összességében kellemes tapintás.

Hátrányok

 • Néhány felhasználó megjegyezte, hogy a gombnyomások hangereje túl hangos.

Amazon Kindle Paperwhite 2015 4GB fehér

Értékelés: 4.5

Amazon Kindle Paperwhite 2015 4GB fehér

Az Expertology 2021 legjobb e-könyveinek áttekintésében a harmadik helyezett egy nagyon érdekes készülék az Amazontól – a Kindle Paperwhite 2015. Itt nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy modern eszköz, tisztességes funkciókkal és gazdag funkcionalitással, bár nem nélkülöz néhány korlátozást. De mindenekelőtt.

Először is érdemes megemlíteni, hogy itt már érintőképernyővel és így érintésvezérléssel van dolgunk, mint az okostelefonokon és a táblagépeken. Egyáltalán nincsenek mechanikus gombok a lapozáshoz, és néhány felhasználó számára ez még egy kicsit szokatlan is. Az érintőképernyő előnyei azonban nyilvánvalóak.

Aztán ott vannak a képjellemzők – itt egy újabb fokozattal nagyobb felbontás – 1448×1072, ami ennél az átlónál 300 képpont per inch pixelsűrűséget eredményez. Ez elég jó, a kép garantáltan a lehető legsimább lesz, és még a legkisebb betűtípusok sem lesznek szemcsések. Háttérvilágítás is rendelkezésre áll.

Az elektronikai oldalon a helyzet kissé kétértelmű. Egyrészt erős processzorral és elegendő RAM-mal rendelkezünk a gyors működéshez – ez a sorozat valóban az egyik leggyorsabb a piacon. A beépített memória azonban csak 4 GB, és nincs memóriakártya-támogatás. A döntés meglehetősen furcsa, bár nagyon sok felhasználó standard 4 GB memória több mint elég lesz.

Nagy előnye ennek a modellnek a 802-es Wi-Fi modul.11n. Ez egy kényelmes módot biztosít arra, hogy a könyvtárat sokoldalúan bővítsük könyvekkel. A könyvek közvetlenül letölthetők a készülékre, használhatja a Send-to-Kindle alkalmazást, vagy egyszerűen elküldheti a fájlt a domainre regisztrált e-mail címére, és 5-10 másodpercen belül a könyv megjelenik a könyvtárban.

Érdemes még egy fontos megjegyzést tenni, hogy azok a felhasználók, akik hozzászoktak az Android nyílt fájlrendszeréhez, az első alkalom, amikor ezt a modellt használják, valamint más olvasók Amazon, nagyon szokatlan lesz. Pontosan ez a helyzet, amikor egy Android okostelefon-felhasználó iPhone-ra frissít.

A felhasználók többnyire pozitívan nyilatkoznak erről a kereskedelmi szempontból nagyon sikeres eszközről, beleértve a készülék kézben tartásának tapintását is – ehhez a finom, puha tapintású bevonat is hozzájárul. Némi elégedetlenség néhány népszerű formátum támogatásának hiánya miatt – az Amazon itt is az Apple szellemében viselkedik. A házon belüli konverter segítségével azonban a fájlok könnyen átalakíthatók a modell egységes formátumába.

Előnyök

 • gyors működés;
 • Nagy képernyőfelbontás;
 • érintőképernyő;
 • Hivatalos orosz nyelvi támogatás;
 • tapintható, puha tapintású felület.

Hátrányok

 • nem támogatja a memóriakártyákat.

Amazon Kindle PaperWhite 2018 8Gb fekete

Értékelés: 4.6

Amazon Kindle PaperWhite 2018 8Gb fekete

És akkor, anélkül, hogy túl messzire mennénk, vessünk egy pillantást az újabb, negyedik generációs Amazon Kindle PaperWhite-ra, amelyet már 2018-nak jelölnek. Sok minden marad a 2015-ös verzióból, de vannak jelentős változások/fejlesztések is.

A Kindle PaperWhite 2018 ugyanazt a képernyőt örökölte, annak minden nagyszerű funkciójával, de új elrendezéssel. A Kindle új generációja süllyesztett képernyővel rendelkezik, nem pedig süllyesztett képernyővel, mint elődje. az olvasó inkább hasonlít egy okostelefonra/tabletre, miközben egy teljes értékű e-olvasó marad. Természetesen a képernyő érintésérzékeny és a kezelőszervek “okostelefon-szerűek”. Van egy háttérvilágítás, amely állítható, alacsonyabb pozíciókban elég kényelmes a szemnek, de maximálisan már túl fényes lehet sokak számára.

most a fontos kiegészítésekről és fejlesztésekről, amelyek az olvasó új verziójában jelentek meg az amazon-tól. Először is, az új Kindle vízálló. Szintje lehetővé teszi, hogy a készüléket rövid időre teljesen víz alá lehessen meríteni, következmények nélkül. Számos teszt eredménye azonban vegyes eredményeket hozott, így a magunk részéről erősen ellenezzük az ilyen szélsőséges megoldásokat, különösen sós tengervízben. A fröccsenés, az eső és hasonló mérsékelt vízzel való érintkezés azonban biztosan nem ijeszti meg a készüléket.

Második jelentős javulás – az olvasó hangkártyát és megfelelő kiegészítéseket kapott a firmware-ben. Mostantól képes hangoskönyveket hallgatni, beleértve az eredeti AAX formátumúakat is. A készüléket hangrögzítőként is használhatja.

A Wi-Fi modul természetesen megmarad, de az új verzió Bluetooth-t is tartalmaz. Vezeték nélküli fejhallgató csatlakoztatására használható, ami a fő oka annak, hogy ebben a verzióban szerepel.

Az általános benyomás a felhasználók körében, a kereskedési platformokon található vélemények alapján, szigorúan pozitív, a legtöbb ügyfél pozitívan reagál a sebességre, a képernyő elrendezésének új formájú tényezőjére, a könnyen használható szótárra, a hivatalos orosz nyelvi támogatásra és mindazokra a tulajdonságokra, amelyekért az előző verziót szerették.

A Yandex felhasználói értékeléséből.Piac “6. szintű Gadget Inspector” státusszal: “Kellemes, elöregedett design. A képernyő nem “süllyesztett”, hanem az előlappal egy szintben van. Építési minőség. Simán fut – gyorsan és fékezés nélkül. Az olvasható formátumok száma megfelel nekem. Könnyű könyvek átvitele Send to Kindle segítségével (nincs vezeték).

Előnyök

 • vízálló;
 • hanggal és hangoskönyv formátum támogatással rendelkezik;
 • Wi-Fi és Bluetooth;
 • gyors működés;
 • érintőképernyő a karosszériával egy szintben;
 • a tok kellemes, puha tapintású bevonata;
 • hivatalos orosz nyelvi támogatás.

Hibák

 • nincs memóriakártya-támogatás.

ocketBook 627 ezüst

Értékelés: 4.7

PocketBook 627 ezüst

Térjünk vissza ismét a PocketBook márkához, és nézzük meg az e-könyv továbbfejlesztett változatát, amely figyelemre méltó előnyökkel rendelkezik a fenti PocketBook 616-tal szemben.

Mit látunk ebben a változatban?. 512 MB-ra bővített memóriakapacitás, amely az előző verzióval megegyező 1000 MHz-es processzorral kombinálva jelentős sebességnövekedést és a nagyon nehéz grafikai fájlok gyors feldolgozását teszi lehetővé.

A képernyő paraméterei változatlanok – 6 hüvelyk átlósan, felbontás 1024×758, Carta típus, képpontsűrűség 212 per inch. De a képernyő most már érintésérzékeny, de az Amazonnal ellentétben a gyártó nem szüntette meg a mechanikus flip gombokat. És kiderült, hogy ez egy nagyon ésszerű döntés volt, ami valószínűleg még a kereskedelmi kudarctól is megmentette ezt a modellt, majd meglátjuk, miért.

Az előző két Amazon termékkel ellentétben itt nincs vállalati sznobizmus a korlátozások tekintetében. Így a készülék kártyaolvasóval és minden elképzelhető és elképzelhetetlen formátum támogatásával örvendeztet meg. Wifi modul is jelen van.

Sajnos ennek a változatnak, minden előnye ellenére, van egy hátránya, amire kötelességünk figyelmeztetni Önt. Egy nagyon törékeny képernyőről beszélünk. A teszteredmények és a felhasználói esetek nagy százaléka azt mutatja, hogy a képernyővel nem szabad óvatlanul bánni, különben eltörhet. Általában jobb, ha minél ritkábban használjuk a lapozógombokat és az érintőképernyőt.

Előnyök

 • képminőség;
 • gyors működés;
 • memóriakártya-támogatás;
 • az érintőképernyő;
 • flick gomb;
 • autonómia;
 • számos formátum támogatása.

Hátrányok

 • törékeny képernyő.

ONYX BOOX Darwin 7 8GB

Értékelés: 4.7

ONYX BOOX Darwin 7 8GB

Most azt javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a minta a kiváló minőségű kínai elektronika. Ez az ONYX International hetedik generációs Darwin-családjának felfrissített e-olvasója. Ez a modell drágább, mint elődje, ugyanakkor számos előnnyel büszkélkedhet.

Először is érdemes megjegyezni a kiváló minőségű, 1448×1072-es felbontású E Ink Carta Plus képernyőt, amely 6 hüvelykes képátló mellett kiváló, 300 pixel per inch képpontsűrűséget biztosít. Azt jelenti, hogy még a legkisebb betűtípusok sem lesznek szemcsések. Ha már a betűtípusoknál tartunk, ez az e-könyv lehetővé teszi az egyéni betűtípusok letöltését és használatát. A képernyő szép, villogásmentes háttérvilágítással rendelkezik, fényhőmérséklet-szabályozással.

Az olvasó elektronikája igen lenyűgözőnek tűnik. Ha az 1200 MHz-es processzor sebessége nem is különösebben lenyűgöző (bár a processzor 4 magos és meglehetősen erős), a RAM 1024 MB-os mennyisége – ez komoly igény a nagy sebességű működésre még a nehézsúlyú dokumentumok esetében is. 8 GB belső memória a fájlok tárolására.

Ez az olvasó beépített hangkártyával rendelkezik, így akár hangoskönyveket vagy bármilyen más hanganyagot is hallgathat. A készülék még egy klasszikus 3.5 mm-es mini-csatlakozó. Azoknak, akik a hangoskönyveket részesítik előnyben, amelyek definíció szerint nagyságrendekkel több tárhelyet foglalnak el, nem kell túlságosan aggódniuk a hely miatt, mivel ez a modell támogatja a külső microSD és microSDHC memóriakártyákat.

A felhasználók gyakran írnak pozitív visszajelzéseket a főbb piactereken a képernyő minőségéről, a szép háttérvilágításról és az oldalra szerelt flip gombok kényelméről. Sokan úgy vélik, hogy a stílusos tok nagyon szép bónusz.

Egy Yandex felhasználói értékelésből.Gadget inspector tier 2 státusz a piacon: “nagyon jó képernyőminőség. Tartalmazza a tasakot. Kényelmesen hordozható. Oldalsó és középső testreszabható gombok. Feltöltheti saját betűtípusait. Nagyon gyorsan fut, és nagyon kellemes kézben tartani”.

Előnyök

 • nagy képernyőfelbontás;
 • érintőképernyő;
 • Különálló mechanikus lapozógombok;
 • Wi-Fi;
 • memóriakártya-támogatás;
 • Rendkívül nagy kapacitású akkumulátor;
 • Nagy futási sebesség;
 • stílusos tok mellékelve.

Hátrányok

 • nem azonosított alapvető hibák.

ocketBook 740 Pro

Értékelés: 4.8

PocketBook 740 Pro

És hogy befejezzük a legjobb fekete-fehér e-könyvek 2021-es választását az Expertology magazin szerint, megnézzük a zászlóshajó PocketBook márkát – a technikailag fejlett 740-es modellt, annak csúcsváltozatát az előtaggal Pro…

A modell legfeltűnőbb és legkiemelkedőbb tulajdonsága a mérete. Ez biztosan nem zsebméretű, és megfelel azoknak, akik ezt a nagyobb formátumot kedvelik. Képernyő mérete átlóban 7.8 hüvelyk. A képernyő természetesen érintőképernyő, de a legfigyelemreméltóbb dolog nem is ez, hanem a felbontás. Felelősen illeszkedik a lenyűgöző 1872×1404-es képernyőmérethez. Ez kényelmes, 300 pixel per inch pixelsűrűséget biztosít, így a képek simábbnak és CMYK-mentesnek tűnnek még a kis betűkkel is.

Az elektronika szinte csúcsminőségű, mint az e-könyvek esetében, az egyetlen fenntartással – nincs memóriakártya-támogatás. De 16 GB fedélzeti tárolóval a fedélzeten, az ember csodálkozik, hogy miért van rá szüksége itt? A RAM 1GB, ami nagyon, nagyon tisztességes egy olvasóhoz képest. A processzor azonban, ha megnézzük a jellemzőit egy kicsit riasztó – kétmagos, 1 GHz-es frekvenciával, de a tesztek azt mutatják, hogy az eszköz optimalizálása minden rendben van, így a készülék gyorsan fut.

Természetesen a modell “fejlett” jellemzői jelen vannak, természetesen Wi-Fi, hozzáadott Bluetooth, amelyen keresztül vezeték nélküli fejhallgatót csatlakoztathat. Igen, ez a modell hangtámogatással rendelkezik, és hangoskönyveket hallgathat. Mérete éppen megfelelő a lenyűgöző mennyiségű tárolóhelyhez.

Egy másik dolog, amiért dicsérni kell ezt az e-könyvet, az az akkumulátor élettartama. A lítium-polimer akkumulátor kapacitása 1900 mAh, és ez nem tűnt rekordnak, mivel az áttekintésünkben szereplő rekord 3000 mAh volt, de ez egy Android olvasó volt, az ezzel járó energiafogyasztással együtt. Itt van egy “biztonsági tartalék” az akkumulátornak akár 15 ezer szaltóra is, ami legalább egy hónap mérsékelt használatot jelent feltöltés nélkül.

Végül, ennek a zászlóshajó modellnek a “chipje” a kiegészítő szolgáltatások egész sorának elérhetősége. Kezdve a legalapvetőbbel – a könyvek felhőben való tárolásával és azzal a lehetőséggel, hogy egy speciális címre küldje el őket, és automatikusan megjelenjenek a könyvtárban (akárcsak az Amazon Kindle Paperwhite), és egészen a kiegészítő szoftverek egész soráig terjed: szótárkészlet, PocketNews, ReadRate, webböngésző, jegyzetek stb.

Előnyök

 • nagy képernyő;
 • kivételesen nagy felbontás;
 • hangtámogatás;
 • Wi-Fi és Bluetooth;
 • nedvesség elleni védelem;
 • autonómia;
 • számos további hasznos márkás szolgáltatás.

Hátrányok

 • nincs memóriakártya-támogatás.

A legjobb színes e-olvasók

És most térjünk át az Expertology 2021 legjobb e-olvasóinak áttekintésének második rövid kategóriájára – a színes képernyővel rendelkező olvasókra. Ez egy nagyon kis termékkategória a piacon, de még mindig gyártják őket, és állandó kereslet van irántuk. Nézzük a legérdemesebb megoldásokat.

PocketBook 633 Color

Értékelés: 4.8

PocketBook 633 Color

Ismét a PocketBook márkanév, és ez nem meglepő, mert ennek a márkának az olvasói igazán népszerűek. Tekintsük a “színes sorozat” legfiatalabb modelljét, a legmegfizethetőbbet. Még ha ez egy fekete-fehér olvasó lenne is, szakértőink bátran ajánlják megvételre. Az egyik legsikeresebb modell a minőség és a funkcionalitás tekintetében.

Kezdjük hagyományosan a képernyővel. A felbontás 1448×1072, és 6 hüvelyk képátló mellett a pixelsűrűség 299 per hüvelyk, ami nagyon jó. De ez csak feketén-fehéren van. Színes nyomtatás esetén a sűrűség 100 dpi-re csökken. 4,096 szín. Ez szinte mindenki számára nyilvánvaló, de csak abban az esetben szeretnénk tisztázni, hogy nem lesz olyan fényképészeti minőség, mint a modern okostelefonokon. A színtartományokat úgy tervezték, hogy megfelelő kiadásokban olvassák, ahol meg kell különböztetni a színeket, és nem a naturalista színvisszaadástól kell elragadtatni magunkat. Érintőképernyős kijelző.

Most az elektronika. Az olvasó 1000 MHz-es kétmagos processzorral van felszerelve, és a konfiguráció többi részével együtt ez elegendő a gyors és kényelmes működéshez. Ezt független tesztek és valós felhasználók visszajelzései is megerősítik. Nagy előnye a kártyaolvasó jelenléte. A 16 GB-os beépített tárolókapacitás azonban sok felhasználó számára több mint elegendő lesz.

Én is élvezem a jelenléte a különböző kiegészítő szoftverek, valamint a PocketBook olvasókra jellemző “omnivision” a fájlok formátumának felismerése szempontjából. Nehéz megmondani, hogy mit nem ismer fel, mivel mindent támogat, amit csak lehet.

Az orosz piactereken a valódi vásárlók véleménye erről a modellről szinte kizárólag pozitív, és gyakran még lelkes is. A felhasználók észreveszik, hogy a képernyő és a kép nem olyan fényes, mint a papíralapú kiadásban, de szimpatikusak. Számos pozitív vélemény az akkumulátor élettartamáról.

A Yandex felhasználói értékeléséből.A “Gadget Inspector Level 2” státuszú piac: “Kiváló könyv”. A képernyőhöz gyorsan hozzászokik az ember, 10 perc olvasás után észre sem veszi, hogy sötétebb, mint más könyveknél. Az akkumulátor nagyon sokáig bírja, már több mint egy hónapja használom, még egyszer sem töltöttem fel. Nem olvasok sokat, körülbelül napi két órát.

Előnyök

 • nagy felbontású képernyő;
 • Érintőképernyő;
 • háttérvilágítás;
 • hangtámogatás;
 • szöveg-hang átalakítás;
 • 16 GB belső memória;
 • memóriakártya-támogatás;
 • több fájlformátum támogatása.

Hátrányok

 • A háttérvilágítás hátrányai a beállítás szempontjából.

ONYX BOOX BOOX BOOX Poke 2 Színes

Értékelés: 4.9

ONYX BOOX BOOX BOOX Poke 2 Színes

Visszatérünk a kínai ONYX International cég termékeinek áttekintéséhez, és ezúttal egy érdekes, színes képernyővel ellátott multifunkciós olvasót nézünk meg. Érdekes csak a szinte “okostelefon” sokoldalúsága miatt. Android 9 operációs rendszerrel.0.

Nem mindenki számára nyilvánvaló, de figyelemre méltó ebben a modellben az erős, akár 2 GHz-es, okta-core Qualcomm Snapdragon 625 processzor. Ez a berendezés tényleg megér még egy okostelefont is, nem is beszélve az e-könyvről. Itt azonban ez nem luxus, hanem szükségszerűség, mivel a készülék fut, emlékeztetőül, Android 9.0, mindazzal együtt, amit ez az energiafogyasztás szempontjából jelent.

A készülék elektronikáját továbbra is dicsérni akarja, mert tényleg kiemelkedő, mint egy e-könyv esetében. Tehát, itt van 2 GB RAM, ami sok egy ilyen készüléknél, és 32 GB tárhely.

Ami a képernyőt illeti, itt is ugyanazt látjuk, mint az előző modellnél. A méret átlós – 6 hüvelyk, a képernyő típusa – E Ink Kaleido, felbontás – 1072×1448, a pontok sűrűsége fekete / fehér módban – 300 per inch, színesben – 100 per inch. Színek száma – 4096. MOON fényvisszaverő háttérvilágítás

 • ght.

  Ez a modell támogatja az audiót is, így hangoskönyveket vagy más audió tartalmakat is hallgathat. Igaz, a fejhallgatót csak vezeték nélkül, Bluetooth 4-en keresztül lehet csatlakoztatni.1, mivel a mérnökök furcsa döntése alapján ez a modell nem rendelkezik vezetékes fejhallgató kimenettel. A hangoskönyv-formátum mellett az olvasó a hagyományos könyv-dokumentumformátumok széles skáláját támogatja, így nincsenek kompatibilitási problémák.

  A felhasználók véleményeikben szinte egyöntetűen elismerik az olvasó sebességét. Sem a felület, sem maguk a dokumentumok soha nem “lassúak”, és ez természetesen a processzornak köszönhető. Az okostelefonok esetében a Qualcomm Snapdragon 625 már elavult platform, de egy olvasó számára a teljesítmény szempontjából ajándék.

  Előnyök

  • gyors működés;
  • Wi-Fi és Bluetooth 4.1;
  • hangtámogatás;
  • Többféle fájlformátum támogatott;
  • a könyvtárak szinkronizálásának három módja;
  • Az erős, okta-core Qualcomm Snapdragon 625 processzor;
  • minőségi háttérvilágítás;
  • “Intelligens csúszótáska mellékelve.

  Hátrányok

  • nincs memóriakártya-támogatás;
  • nincs hangkimenet, bár a hang támogatott.

  740 Színes 16

  Értékelés: 4.9

  PocketBook 740 Color 16

  És a kiválasztás és egyúttal az Expertology magazin szerint 2021-ben a legjobb e-könyvek teljes áttekintése ismét befejeződik PocketBook, de ez lesz a sorozat minden értelemben legkiemelkedőbb modellje, ez a legdrágább is.

  Számos független kritikus úgy pozícionálta ezt a modellt, mint “a világ első nagy színes képernyővel rendelkező olvasóját E Ink új Kaleido. És ez valóban így is van, mivel ez a modell csak a nagy képernyő miatt figyelemre méltó 7.8 hüvelyk. A felbontás 1872×1404, és fekete-fehérben ez 300 pixel/ inch kényelmes sűrűséget eredményez, ami természetesen 100 pixelre csökken, ha színes üzemmódra vált.

  Az elektronika ebben a modellben nagyon tisztességes. 1024 MB RAM, 16 GB belső memória, továbbá támogatja a microSD és microSDHC memóriakártyákat. A processzor egy 2-magos 1000 MHz-es, de az olvasó nem Android, így a teljesítmény elég a kényelmes munkához.

  Ami igazán kiemelkedő ebben a modellben az az akkumulátor. A 2900 mAh kapacitás elég ahhoz, hogy ne emlékezzenek arra, hogy hetekig tölteni kelljen. Az olvasó USB Type-C-vel van felszerelve, ami 2021-ben hatalmas előny, mivel a formátumot tömegesen elfogadják a készülékek, és következésképpen a formátum szabványossá válik.

  A 740 Color 16 támogatja az audiót is, és a hangot fejhallgatóra lehet kimeneti ugyanezen az USB Type-C-n keresztül (a csomagban található audioadapter) vagy Bluetooth-on keresztül vezeték nélküli csatlakoztatáshoz. Wi-Fi is rendelkezésre áll.

  A felhasználók a főbb oroszországi piactereken található véleményükben egyhangúan objektív véleményük, hogy ez az egyik “legtartósabb” e-könyv a piacon, köszönhetően a kivételes akkumulátorkapacitásnak. A felhasználók általában pozitívan nyilatkoznak a funkcionalitásról és a képminőségről. Igaz, gyakran megjegyzik, hogy a képernyő őszintén sötét, és még mindig jobb, ha a könyveket háttérvilágítással olvassák. Másrészt, sok pozitív vélemény a színvisszaadásról, annak ellenére, hogy ugyanazok az alapvető 4096 színek, mint a fent leírt két modellnél.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.6. szintű Gadget Inspector státuszú piac: “Hosszú olvasási teljesítmény”. Fizikai gombok jelenléte. Minden formátum, amire szükségem van a dobozból. Nincs android. Ott van szín, ahol kell. A képernyő mérete optimális számomra.

  Előnyök

  • nagy képernyő;
  • érintőképernyő;
  • háttérvilágítás;
  • nagy felbontás;
  • hangtámogatás;
  • Wi-Fi és Bluetooth;
  • memóriakártya-támogatás;
  • kivételes autonómia;
  • USB Type-C.

  Hátrányok

  • Sok felhasználó megjegyzi, hogy a képernyő túl sötét/szürke, és a háttérvilágítás nem megfelelően van beállítva.
  Olvasson tovább  Az 5 legjobb objektív a témához
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: