Top 8 memóriakártya gyártó

*A szerkesztők szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Kérjük, vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

Íme, a legjobb, megbízható, időtálló és fejlett memóriakártyákat gyártó márkák, amelyek a legjobb minőségű, legtartósabb és legfejlettebb memóriakártyákat készítik.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kártyát

A formai tényező

Az SD-k három különböző formában és méretben kaphatók:

SD – a legnagyobb változat (32 x 24 mm);

miniSD -20 x 21.5mm. Jelenleg már nem gyártják;

microSD – a legnépszerűbb formátumok (11mm x 15mm). Különösen alkalmasak mindenféle kütyühöz, az okostelefonoktól kezdve a fényképezőgépeken és a videokamerákon át a…

Kártya osztály

Az írási/olvasási sebességet meghatározó fő funkció. Minden memóriakártya sebességosztály megjelöléssel van ellátva. Kérjük, vegye figyelembe:

 1. SC 2 – valamivel több mint 2 MB/s írási sebesség. Manapság ritkán használják.
 2. SC 4 – 4 MB/s vagy gyorsabb írási sebesség. Ez elég jó a HD filmezéshez.
 3. SC 6 – 6 MB/s felett. F-formátumú videó rögzítésére alkalmas kártya minimális osztálya
   l HD. Alkalmas költségvetési osztályú eszközökhöz.
  • SC 10 – általános osztály 10 MB/s feletti sebességgel. DVR-ek, androidos készülékek, DSLR-k stb. használata.

UHS – Az ultranagy adatátviteli sebességű szabvány külön említést érdemel. Ebben az esetben a memóriakártya sebessége több tíz MB/s-ban mérhető. Minden UHS-támogatással rendelkező modell a 10-es sebességosztályra vonatkozik. Az UHS-szabványnak több változata létezik:

 1. U1 (UHS SC 1) – Hasonló sebességű, mint a 10. osztály, de népszerűbb.
 2. U3 (UHS SC 3) – gyakran használják a 4K videók készítésére alkalmas készülékekben. Sebesség – 30 MB/s-tól.
 3. UHS I – a legtöbb eszköz támogatja. A busz sebessége (max.) 104 MB/s vagy annál nagyobb.
 4. UHS II – Ezt a kártyaosztályt a legmagasabb kategóriában használják, további csapokkal és nem szabványos csatlakozót igényel. A buszsebesség elméletileg 3x gyorsabb, mint elődjénél, körülbelül 312 MB/s sebességgel.
 5. Az UHS-III a legújabb busztechnológiát használja, amely hihetetlen, akár 624 MB/s sebességnövekedést biztosít. Alkalmas 8K felbontású felvételek és sima 360 fokos filmek rögzítésére.

Kártya kapacitása

A szakosodott üzletek vezetőinek gyakori válasza az lenne, hogy “minél több, annál jobb”, de ez nem teljesen igaz. Először is, sok eszköznek vannak korlátai arra vonatkozóan, hogy mennyi adatot tudnak támogatni. Különben is, miért fizetnénk gigabájtokért, amik nem lesznek teljesen használhatóak. Vessünk tehát egy pillantást a piacon kapható legnépszerűbb memóriakártyákra:

 1. 32 GB – alig több mint 30 perc videó F
   HD. Alkalmas kézi eszközökhöz, kompakt fényképezőgépekhez, de csak akkor, ha a meghajtót nem kívánja a megadott felbontás és RAW formátum feletti képek rögzítésére használni.
  • 64 GB – körülbelül 90 perc F
    l HD. Az okostelefonokra, bármilyen fényképezőgépre és videorögzítőre vonatkozik.
   • 128 GB – körülbelül 180 perc F videó tárolására alkalmas
     l HD. Alkalmas notebookokhoz és fotó- és videokészülékekhez. Optimális RAW képek rögzítéséhez.
    • 256 GB vagy annál nagyobb kapacitású professzionális alkalmazásokhoz és köztes meghajtóként.

kiaknázási mód

Az okostelefonokhoz

Ha egy olcsó modellről van szó, lehet, hogy nem tud különbséget tenni egy egyszerű és egy fejlett kártya között. De a 4K videót készítő zászlóshajók esetében az alacsony sebesség ellenjavallt. Videókészítéshez F

  l A HD a 4. vagy magasabb osztályba sorolást ajánlja. A 4K UHD videók rögzítésére alkalmas csúcskategóriás okostelefonokhoz sokkal gyorsabb meghajtóra van szükség – az U3 osztályú, 30 MB/s sebességű termék az optimális.

  Kamerához/akciókamerához

  A kiváló minőségű fényképezéshez a 6-os osztály a legjobb: a fájlok 1-1,5 másodperc alatt kerülnek mentésre RAW formátumban. A kiváló minőségű fényképek készítéséhez azonban jobb választás egy magasabb sebességosztály, például az U3 vagy a V30. A tárolókapacitást a saját igényei szerint kell kiválasztani: amatőrök 64 GB-ot választhatnak, a profiknak jobb, ha 128 GB vagy annál nagyobb kapacitással rendelkeznek.

  A minőségi videofelvételhez nagy sebességű osztály szükséges. Nézze meg közelebbről a V30 vagy magasabb osztályú kártyákat. Egy könnyebben használható változat (pl. V10) esetén ez a kártya képes F formátumú videók rögzítésére

   l HD – a jobb minőségű videó késleltetett és rángatózó felvételeket fog szenvedni.

   Videorögzítőhöz

   A videofelvevők gyakran meglehetősen átlagos minőségű videót készítenek, amelynek felbontása nem nagyobb, mint F

    HD, így a 10. osztály több mint elég. Vegyük észre azt is, hogy a fekete doboz óráról órára, napról napra rögzíti az adatokat, az információt ciklikusan tárolja, és rendszeresen lecseréli a régi fájlt az újjal. Az ilyen munkaterhelés jelentősen megterheli a meghajtó élettartamát. Ezért jobb, ha lemondasz az alacsony kapacitású modellről.

    Tanácsadás. Speciális kártyák a megfigyelő kamerákhoz és videorögzítőkhöz kaphatók. Hosszabb élettartam. Szakértőink a Kingston MLPMR2-t (nagyon gyors), a SmartBuy Professional microSDHC Class 10 UHS-I U3 + SD adaptert (legjobb a legfeljebb 32 GB-os NVR-ekhez), az ADATA Premier microSDHC UHS-I U1 V10 A1 Class 10 + SD adaptert (olcsó a normál NVR-ekhez) ajánlják.

    Drónok számára

    Az ilyen típusú eszközre nincs meghatározott szabvány, mivel a különböző drónváltozatok különböző paraméterekkel rendelkeznek. És mégis, számos gyártó a drónjaikra vonatkozó különleges specifikációkat határoz meg. Egy DJI drónhoz például legfeljebb 128 GB kapacitású és 3 sebességosztályú kártyára van szükség. A Kingston márka rendelkezik egy termékkel, amely megfelel ezeknek a jellemzőknek – a Canvas React microSD-kártyával.

    Top memóriakártya gyártók

    Jelölés Spot Név Értékelve
    Top memóriakártya márkák 1 SanDisk 5.0
    2 Samsung 4.9
    3 Kingston 4.8
    4 A-Data 4.7
    5 Transcend 4.6
    6 Sony 4.5
    7 SmartBuy 4.4
    8 Si
   • con Power
   • 4.3

    SanDisk

    Értékelés: 5.0

    SanDisk

    Ország: U.S.A

    Oldal: /sandisk

    Egyike azon kevés márkáknak a maga nemében, amelyek következetesen újítanak, és a legjobbak élvonalában maradnak. A SanDisk, a globális videóipari óriás WDC leányvállalata, gyakran vezeti a független nemzetközi (nemzetközi és hazai) értékeléseket.

    Az amerikai vállalat lett az egyik első kompakt adattároló eszközök gyártója (nevezetesen a SanDisk a Motorolával együtt kifejlesztette és bevezette a mindenki számára ismert microSD-t), és számos modern világszabványt vezetett be a számítógépes elektronikában.

    A SanDisk memóriakártyák több tucat terméktípus széles választékában, különböző árszegmensekben kaphatók. Jelenleg az amerikai márka a világpiac egyik monopóliuma a maga iparágában. Ami a legnépszerűbb memóriakártyákat illeti, a SanDisk a legnépszerűbb az orosz piacon

     A Class 10 sebességosztályú microSDHC olcsó, hosszú élettartamú, gyors, és a SanDisk Extreme microSDXC (szintén Class 10 sebességosztályú) SD adapterrel együtt.

     Samsung

     Értékelés: 4.9

     Samsung

     Ország: Dél-Korea

     Webhely: /en/

     A dél-koreai óriás hatalmas előrelépéseket tett az elektronika területén, köszönhetően erős tudományos és technológiai bázisának. Ma a Samsung elismert globális vezető szerepet tölt be iparágában, és jelen van a tíz vezető márka között. A Samsung gyártja az egyik leggyorsabb és legmegbízhatóbb kártyákat, amelyek ritkán hibásodnak meg a megadott élettartamukon túl.

     A márka több mint 30 éve sikeresen működik Oroszországban, és kiváló minőségű memóriakártyákat értékesít, amelyek megfelelnek a modern globális szabványoknak. Ez a legjobb megoldás a fejlett okostelefonok és professzionális fényképezőgépek számára. De van néhány hátránya – a modellek kis választéka. Bár ez egyesek számára előnyös – könnyű és gyors kiválasztani a kategória legjobb termékét. A microSDXC EVO Plus memóriakártya nagy keresletnek örvend a hazai piacon – nagy kapacitású, gyors, megbízható.

     Kingston

     Értékelés: 4.8

     Kingston

     Ország: U.S.A

     Webhely: /en

     A Kingston a világ egyik vezető gyártója a fogyasztók körében széles körben keresett, minőségi adattárolási és adatrögzítési megoldásoknak. Nem utolsósorban a megfelelő árképzésnek és a modellek nagyon széles választékának köszönhetően, minimális hibákkal. A vállalat több tucat modern sorral rendelkezik a memóriachipek gyártásához, amelyek mindegyike 100%-ban tesztelt.

     A márka számos díjat nyert az adattárolás technológiai fejlesztéséért, és a hazai piacon az SD és microSD-kártyák egyik legjobb gyártója, amely jól teljesít a fényképezőgépekben, okostelefonokban és DVR-készülékekben. Az oroszországi csúcsmodellek közül egyértelműen kiemelkedik egy olcsó és “keményen dolgozó” kártya Kingston SDCS2 32/64 GB – egy praktikus és gyors modell.

     A-Data

     Értékelés: 4.7

     A-Data

     Ország: Tajvan

     Webhely: /en/

     Ez a viszonylag fiatal gyártó még nem büszkélkedhet a piac lenyűgöző “darabjával” a saját piaci résében, de folyamatosan növekszik mind a termékek minőségében, mind a fogyasztók körében a keresletben. Szakértőink az A-Data gyártót ajánlják – nagyszerű alternatíva a globális márkákhoz: olcsó, praktikus, kiváló minőségű termék.

     A technológiai innovációért több tucat nemzetközi díj nyertese. A memóriakártyák választéka nem óriási, de a katalógusban szereplő összes meghajtó kiegyensúlyozott és elfogadható árú. Egyébként a fogyasztók észrevették, hogy gyakran hasonló teljesítményjellemzők mellett az A-Data termékek ára egy kicsit alacsonyabb, mint a világ vezető gyártóinak ára. Az A-Data Premier microSDHC 10-es sebességosztályú kártyái a legnépszerűbb olcsó és hatékony kártyák közé tartoznak.

     Transcend

     Score : 4.6

     Transcend

     Ország: Tajvan

     Honlap: ru.transzcend-/

     Az egyik legnépszerűbb márka, bár kevésbé népszerű, mint a globális óriások, de egy következetesen széles fogyasztói szegmenssel büszkélkedhet – a termékek a

     A világ minden táján vannak rajongók. A vállalat nemcsak tervezi és gyártja termékeit, hanem maga is forgalmazza azokat. A gyártó garantálja a memóriakártyák minőségét: Az anscend a végponttól végpontig tartó ellenőrzési koncepciót alkalmazza, és 5 év garanciát vállal rá.

     A márka termékeinek különlegessége, hogy széles variációkra összpontosít: a vállalat katalógusában flash-memóriás SD, microSD, MLC, Compact Flash és bővíthető memóriakártyákat kínál a mac számára. A tajvani cég az egyik legkelendőbb a kompakt flash szegmensben, és microSD-jeire nagy a kereslet a hazai piacon.

     A microSD 300S és microSDXC 300S nagy keresletnek örvend. Mindkettő 10-es sebességosztályú. A szupergyors, nagy teljesítményű, hő- és nedvességálló tároláshoz a microSDXC 340S a legjobb választás – akár GoPro10 felvételhez is alkalmas.

     Sony

     Értékelés: 4.5

     Sony

     Ország: Japán

     Weboldal: /

     A japán vállalat a csúcstechnológiai termékek, az elektronika (beleértve a professzionális) és a játékkonzolok szegmensének egyik legfényesebb képviselőjeként ismert. A Sony az egyik legnagyobb médiakonglomerátum, amely két filmstúdiót, egy lemezkiadót és egy pénzügyi szolgáltató céget is birtokol.

     A vállalat nem kínálja a legkülönfélébb memóriakártyákat, de ez ebben az esetben nem szükséges. A Sony terméke az egyik legjobb XQD a szupergyors szegmensben, hihetetlen 440 MB/s olvasási sebességgel. Az ilyen típusú kütyük nélkülözhetetlenek az intenzív 4K felvételek készítéséhez, a DSLR-ekkel való sorozatfelvételhez – a Sony termékei nagy keresletnek örvendenek a szakemberek körében. A Sony Memory Stick Pro Duo videokamerakártyák hamisításbiztos adatvédelemmel és 10 év garanciával külön figyelmet érdemelnek.

     Figyelemre méltó tény: A márka nem csak kiváló minőségű technológiai termékeket kínál, hanem fejlesztésük során a nulla ökológiai lábnyom elérésén is dolgozik.

     SmartBuy

     Értékelés: 4.4

     SmartBuy

     Ország: Tajvan

     Weboldal: smartbuy-/

     A márka optikai lemezek gyártójaként indult, majd fokozatosan a világ egyik legnagyobb adathordozó, számítógépes kiegészítők, elektromos termékek, LED-es világítás stb. fejlesztőjévé vált. A vállalat arra összpontosít, hogy tisztességes minőségű terméket hozzon létre megfizethető áron. A fogyasztói vélemények dicsérik a SmartBuy elfogadható “teljesítményét” alacsony költségek mellett.

     A SmartBuy termékek széles választékát értékesíti, beleértve a klasszikus micro SD és számos SDHC változatot, valamint a nagy kapacitású, nagy sebességű SDXC-t. A nagy sebesség és 4K felvételi minőség iránt érdeklődőknek ajánljuk a SmartBuy Class 10 U3 High Speed modelleket. De a legtöbb termék márka SmartBuy célja, inkább az olcsó okostelefonok, egyszerű kamerák és DVR-ek számára.

     Si
    • con Power
    • Értékelés: 4.3

     Olvasson tovább  9 legjobb házimozi
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: