12 legjobb mellszívó

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt beszélnie kell egy szakemberrel.

Az újszülött első hónapjai nyugtalanítóak a szülők számára. A teljes figyelmüket neki kell szentelniük a nap 24 órájában. És a legfontosabb dolog, hogy felkészüljünk a lehetséges eshetőségekre. A szoptató anyák inkább mellszívót használnak a fájdalom enyhítésére és a kisgyermek rendszeres etetésének biztosítására. Gyermekorvosok és terapeuták ajánlják használatát a tőgygyulladás kockázatának csökkentése érdekében.

A cikk tartalma

Milyen márkát válasszunk??

A népszerű elismerés a tartós és könnyen használható termékeket kínáló, megbízható márkáknak jár.

Szia

 • ps Avent
 • Európai mellszívók, az orosz piac vezető termékei. Különböző modellek – Comfort, Natural, Isis – különböztetik meg őket. A nők a preferenciák és a fiziológia alapján döntenek.

  Medela

  A svájci vállalat az orvostechnológia élvonalába tartozik. Az eredmény egy olyan szoptatógépekből álló termékcsalád, amelynek különlegessége a kétfázisú szivattyúzás és a természetes szopás utánzása.

  Chicco

  Az olasz cég minőségi mellszívókat kínál alapfelszereltséggel. Kiemelkednek a formatervezéssel és az etetést megkönnyítő funkciókkal.

  Hogyan válasszuk ki a mellszívót

  Egy olyan eszköz, mint a mellszívó, segíthet megtakarítani az anya energiáját, idejét és értékes táplálékforrást a baba számára.

  Kézi vagy elektromos?

  A fő alapvető különbség a mellszívók között a működésük módja, a kézi erő vagy az elektromosság.

  Kézi eszköz

  A kézi mellszívó egy melltartóval és egy vákuumot szivattyúzó szivattyúval ellátott edény. További kiegészítők – extra cumisüvegek, cumisüvegtartók, csecsemő etetéséhez szükséges mellbimbók, tejtartályfedelek és tisztító állványok – egészíthetik ki a keverőt.

  A kézi mellszívók előnyei:

  1. alacsonyabb ár, mint egy elektromos készülék, nagyrészt az egyszerűségének köszönhetően.
  2. Függetlenség a kézerőn kívüli külső erőforrástól;
  3. Kompakt és könnyű – könnyen hordozható;
  4. könnyű karbantartás (mosás, összeszerelés);
  5. A tej szívóerejének beállítása, azaz a mellre gyakorolt hatás a fogantyú megnyomásával;
  6. Csendes működés – csak enyhe kopogás és a tej kiömlésének hangja

  Jellemzők, amelyekről tudnia kell:

  1. Az első hátránya, hogy a keze gyorsan elfárad, mivel a mellszívó kizárólag a kéz erejével működik. Szüneteket kell tartanod, ha elfáradsz;
  2. az állandó karfáradás miatt a készülék nem alkalmas rendszeres használatra olyan esetekben, amikor a baba megtagadta a szoptatást;
  3. A szívócsészében a vákuumot létrehozó membrán törékeny, és ha megsérül, a készülék hatékonysága csökken, és egyre nagyobb erőfeszítésre van szükség a szokásos tejmennyiség kiszivattyúzásához;
  4. Egyszerre csak egy kezed lehet; valószínűbb, hogy mire a másik kezedre is szükséged lesz, egyszerűen nem lesz elég erőd hozzá.

  A kézi mellszívó nélkülözhetetlen utazáskor, otthonról távol. A karfáradtság átmeneti dolog, sok anya idővel hozzászokik, és erősödik a keze. A készüléket akkor célszerű megvásárolni, ha nincs szükség gyakori szivattyúzásra.

  Elektromos motor

  Az elektromos mellszívónak van egy motorja, amelyhez egy hálózati kapcsoló tartozik, és a kézi szivattyú helyett vákuumot pumpál a mellbimbóhoz egy bemeneti csövön keresztül. A szivattyúzási erő intenzitását a saját személyes preferenciáihoz igazíthatja. A készülék tökéletes azoknak a nőknek, akiknek gyakran kell pumpálniuk, mert bőségesen szoptatnak, vagy éppen ellenkezőleg, szoptatás alatt állnak.

  Az elektromos mellszívók előnyei:

  1. Nincs szükség fizikai erőfeszítésre – a nőnek csak egy gombot kell megnyomnia a gép elindításához;
  2. Egyszerre képes mindkét mellet pumpálni, de külön-külön is csatlakoztatható;
  3. Gyorsaság a kézi modellekhez képest – akár 2-3-szor gyorsabb szivattyúzás
  4. Az elektromos mellszívók sokkal hatékonyabbak, mint a kézi mellszívók – lehetővé teszik, hogy jobban kiürítse a melleket
  5. Többféle üzemmód, hogy megtalálja a szoptatós anyák számára legkényelmesebbet.

  Különleges funkciók, amelyekről tudnia kell:

  1. A működéshez áramforrásra van szükség – hálózati áramra (amely nem mindig áll rendelkezésre az otthonon kívül) vagy akkumulátorokra (ha lemerülnek, a teljesítmény csökken)
  2. Több helyet foglal el, mint egy kézi mellszívó;
  3. A szivattyú tejjel való elárasztásának veszélye, ha a nő elalszik a szivattyúzás közben – ekkor a palack megtelik, és a folyadék a csatornákon keresztül a motorhoz emelkedik;
  4. Az elektromos mellszívók nem csapnak nagy zajt, de monoton zajt csapnak, ami zavaró lehet az elalvó baba vagy maga a nő számára;
  5. magas ár. Egy jó elektromos mellszívó ára 10 000 rubelből áll.

  Az elektromos mellszívó csak akkor tudja kiüríteni az egész mellet, ha az emlőcsatornák jól fejlettek. A tej pangásának és a tőgygyulladásnak az elkerülése érdekében a szülés után át kell gyúrni a tetejét.

  A legjobb mellszívók értékelése

  Jelölés Ülés Név Ár
  A legjobb kézi mellszívók 1

  Szia

 • ps AVENT Natural SCF330/20
 • 2 190 €
  2 Medela Harmony 1 463 €
  3 Chicco Natural Fee
 • ng05740.00
 • 2 368 €
  4

  igeon 16733

  2 490 €
  A legjobb elektromos mellszívók 1 Ardo Calypso Double Plus 15 740 €
  2 Medela Freestyle Flex 23 940 €
  3

  Szia

 • AVENT SCF334/31
 • 9 690 €
  4

  A Pro 16738

  12 995 €
  5 LACTEA Smart Plus Dual 7 735 €
  6

  Szia

 • ps AVENT
   tra Comfort SCF332/31 fehér
 • 6 790 €
  7 Rami
 • Baby SE400
 • 5 390 €
  8 Canpol Babies EasyStart 12/201 3 638 €

  A legjobb kézi mellszívók

  Az egyszerű, olcsó kézi modellek pozitív visszajelzéseket kapnak, és népszerűek a gyógyszertárak körében. Nincsenek komplikációk, és szükség esetén a készülék azonnal használatra kész.

  Szia

 • ps AVENT Natural SCF330/20
 • Értékelés: 4.9

  Philips AVENT Natural SCF330/20

  Az európai gyártó egyik dugattyús motorral hajtott modellje. A Philips kézi mellszívó teljesítményben és egyszerű használatban megegyezik az elektromos modellekkel. Tartalmazza a 125 ml-es palackot, a pótalkatrészeket és 2 fedelet. A puha fúvóka a baba szopását szimulálja, így nem okoz kellemetlenséget.

  Nem észleltek nagyobb hátrányokat. Ez egy könnyen használható mellszívó. A készülék minden helyzetben megfelelően működik, kényelmetlenség nélkül.

  Előnyök

  • könnyen használható;
  • Kényelmes mellbimbó mellékelve;
  • kompakt méret;
  • megbízható mechanizmus;

  Hátrányok

  • Kis kapacitás.

  Medela Harmony

  Értékelés: 4.8

  Medela Harmony

  A Harmony modell a kiváló minőségű kivitelezést és a könnyű használatot alacsony árral ötvözi. Ez a svájci márka megfizethető árú mellszívója a piacon. Különlegessége a kétfázisú szivattyúzási technológia, amely lehetővé teszi, hogy Ön döntse el a szivattyúzás ütemét. 150 ml-es flakonnal és stabil talppal együtt.

  Megfizethető mellszívó, amely tökéletesen működik. Kényelmes szivattyúzás a megfelelő ütemben. De maga a fúvóka alakja nem minden lány számára alkalmas.

  Előnyök

  • ergonomikus forma és kompakt méretek;
  • könnyű és gyors összeszerelés;
  • A dugattyús fogantyú csendes;
  • a préselés változó sebessége;

  Hátrányok

  • A nem anatómiai formájú mellbimbó hajlamos kényelmetlenséget okozni.

  Chicco Natural Fee
 • ng05740.00
 • Értékelés: 4.7

  Chicco Natural Fee<li></div><p>ng” src=”/wp-content/uploads/2023/11/31216666197371-7812.jpg” height=”512″ title=”Chicco Natural Fee”, “Chicco Natural Fee”</p><li>ng”><p>Környezetbarát anyagokból készült, BPA-mentes dugattyútechnológiával, egy neves márkától. Segít enyhíteni a fájdalmat, és probléma esetén könnyen megnyitja a csatornákat. A puha membrán a természetes szívómozgásokat utánozza, a kézi dugattyúmechanizmus pedig lehetővé teszi a szivattyúzás sebességének szabályozását. 150 ml-es flakonnal és rögzítő talppal szállítjuk.</p><p>Olcsó és felhasználóbarát. Az anatómiai mellbimbó fájdalommentes, de nincs stimuláló hatása a mellekre.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kényelmes, anatómiailag formázott mellbimbó;</li><li>megfizethető ár;</li><li>a szivattyúzás ütemének szabályozása;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem ösztönzi megfelelően a további tejtermelést.</li></ul><h3> Galamb 16733 </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Galamb kétfázisú

  A modell abban különbözik a versenytársaktól, hogy két üzemmóddal rendelkezik – stimuláció és szivattyúzás. Viszonylag kis befektetésért a lányok olyan funkcionális eszközt kapnak, amely megszünteti a mellkasi kellemetlenségeket és fájdalmat. A szilikon fúvóka alkalmazkodik a mellek alakjához, és egy kézzel, jelentős erőfeszítés nélkül működtethető. 160 ml-es cumisüveggel, melltartóval és mellbimbókkal érkezik.

  Ez a mellszívó mindkettőre alkalmas, nagy kapacitású cumisüvegbe táplál, és megakadályozza a stagnálást. De a problémás területek közé tartoznak a tartozékok és más szilikon alkatrészek is.

  Előnyök

  • két működési mód;
  • állítható nyomás és szivattyúzási intenzitás;
  • Kényelmes kialakítás a szétszereléshez és mosáshoz;
  • megakadályozza a tej pangását;

  Hátrányok

  • A szilikonszelep idővel elhasználódik;
  • helyes testtartást igényel.

  A legjobb elektromos mellszívók

  Az elektromos mellszívók nagyobb funkcionalitást, könnyű használatot és egyszerűséget kínálnak Önnek. Sok új anya szereti őket a magas költségek ellenére.

  Ardo Calypso Double Plus

  Értékelés: 4.9

  Ardo Calypso Double Plus

  Az Ardo Calypso Double Plus az egyik legegyszerűbben használható mellszívó, prémium csomagban. Előnye, hogy mindkét mellet egyszerre tudja szoptatni, és olyan érzést nyújt, mintha természetes módon szoptatná a babát. Ezt megkönnyíti egy speciális masszázsbetét, amely stimulálja a mirigyet és a szoptatást, illetve a párnákat, egyébként a mell mérete és alakja alapján lehet kiválasztani – a készletben többféle van. A tejet a palackba pumpálják, és áthalad a VacuuSeal antibakteriális gáton, amely elpusztítja a patogén mikroflórát, amely a párnákon maradhat, ha a párnákat nem mossák ki alaposan, lehetővé téve a termék hűtés nélküli tárolását a palackban.

  Egy másik előnye, hogy az elektromos motor védve van a tej elöntésétől. A 64 testreszabható üzemmóddal rendkívül csendes és figyelemre méltóan csendes. A gyártó az Ardo Calypso Double Plus-t a burkolaton lévő háttérvilágítású kijelzővel tervezte a működés ellenőrzésére. A készlet két tölcsért, palacktartót, tisztítókefét és két palackot is tartalmaz.

  Előnyök

  • néhány mellpárnát tartalmaz;
  • 64 működési mód;
  • elemmel vagy adapterrel működik;
  • Két palackot tartalmaz;
  • antibakteriális emlő;
  • csendes működés;
  • Egyszerre két mellet tud pumpálni.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Medela Freestyle Flex

  Értékelés: 4.8

  Medela Freestyle Flex

  A Medela Freestyle Flex egy érdekes eszköz a szoptató anyák számára. Bluetooth-on keresztül összekapcsolható egy okostelefonnal, amelyre telepítve van a MyMedela alkalmazás, és lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse a pumpált tej mennyiségét és a mell kiürítési mintáját. A készüléket azonban távirányítóval vezérlik, amihez hozzá kell szokni – a képernyő, bár érintésérzékeny, nem elég informatív.

  A melltartók egyedi formájúak – az ovális tölcsérgörbék 1050 Lehetővé teszi, hogy fejjel lefelé fordítsa, hogy a nő kényelmesen és biztonságban érezze magát. A szivattyúzás intenzitása állítható, és van egy külön boosting üzemmód a mell stimulálására a szivattyúzás előtt. A kényelmet szinte minden újdonsült anya megjegyzi, a Medela Freestyle Flex segítségével a babához hajolhat – a visszafolyásgátlónak köszönhetően nem szivárog tej a légutakba, és az akkumulátorral működő készülék akár 8 pumpálásig is működik. A készlet tartalmaz 4 palackot és fedelet, 4 tölcsért két méretben, akkumulátortöltőt adapterrel, palacktartót, még egy termikus tartályt is, de az új szülők alig használják.

  Előnyök

  • A tölcsérek alkalmazkodnak a mellek méretéhez és alakjához;
  • állítható szivattyúzási intenzitás;
  • Párosítás okostelefon-alkalmazással;
  • termikus tárolóedényt tartalmaz;
  • Visszacsapó szelepek a fedeleken, hogy a tej ne folyjon ki.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Szia

 • ps AVENT SCF334/31
 • Értékelés: 4.7

  Philips AVENT SCF334/31

  A Philips AVENT SCF334/31 elég erős ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a mellből, akár 20%-kal jobban, mint a legtöbb mell, és félfekvő helyzetben is használható mindkét mellel együtt. Három üzemmódban működik, finoman stimulálja és tartja a tejfolyást, egyetlen gombbal működtethető. A masszázshatás kellemes melegségérzetet ad, amely a baba szoptatására emlékeztet. A tejet egy Natural palackban gyűjtik, lásd itt az egyik ilyen, valamint a baba etetőbimbójának áttekintését. Általánosságban elmondható, hogy az összes Philips AVENT komponens kompatibilis egymással. Csak két mellpárnát tartalmaz, ugyanabban a méretben, ha többre van szüksége, akkor ezeket meg kell vásárolnia. A tárolótáska is mellékelve van, kényelmesen magával viheti, így a kiszivattyúzott tej optimális hőmérsékletét megtartja.

  A fiatal anyák a Philips AVENT SCF334/31-et a kipróbált és tesztelt minőség, az egyszerű összeszerelés és gondozás (minimális alkatrészek), valamint a gyártó cumisüvegének és cumisüvegének a rendszerben való használatának lehetősége miatt választják. De ami a legfontosabb, lehetővé teszi, hogy kényelmesen üljön, és ne kelljen előre dőlnie a szoptatás során. Hátránya – a készülék csak hálózati áramról működik.

  Előnyök

  • Kompatibilis a Natural mellbimbórendszerrel;
  • három működési mód;
  • Egyszerre tartalmazza mindkét mellet;
  • a mell gyengéd stimulálása
  • Tároló tasak a készülék és a palackok számára.

  Hátrányok

  • csak egy fúvókaméretet tartalmaz;
  • hálózati áramellátás.

  igeon Pro 16738

  Értékelés: 4.7

  Pigeon Pro 16738

  A Pigeon Pro mellszívó, akárcsak elődei a felülvizsgálatban, magas pontszámot kap az új szoptatós anyáktól. Lehetővé teszi, hogy óvatosan pumpálja a tejet, majd tegye a mellbimbót a nyakára, hogy etesse a babát, bár a vélemények alapján úgy tűnik, hogy nem jön egy extra palackkal ehhez. A technológia kétfázisú, és a készülék 28 pumpálási sebességgel rendelkezik, beleértve 7 intenzitási szintet és 4 sebességfokozatot. A szivattyú csendes, a gyártó érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, és az időzítő beállítható úgy, hogy automatikusan átkapcsoljon a stimulációról a pumpálásra a szükséges ideig. 4 AA elemmel vagy közvetlenül a hálózatról működtethető. Két pár különböző méretű mellszívó tölcsérrel, tejtároló fedővel és talppal érkezik.

  Csak egy palack – észrevehető tervezési hiba. A fúvókát széles nyakú palackhoz tervezték, és nem egészen szabványos menettel, így vagy extra Pigeon Pro palackokat kell vásárolnia, vagy olcsóbbakat kell találnia más márkákból.

  Előnyök

  • vezérlés érintőképernyőn keresztül;
  • 28 testreszabható üzemmód;
  • csendes és kíméletes működés;
  • 2 pár mellpárna;
  • rendelkezik időzítővel a szivattyúzáshoz.

  Hátrányok

  • Csak egy palackot tartalmaz.

  LACTEA Smart Plus dupla

  Értékelés: 4.6

  LACTEA SMART PLUS DUAL

  A LACTEA Smart Plus mindent tartalmaz, amire a kettős kifejezéshez szüksége van – néhány kis 120 ml-es palackot, M méretű mellpárnákat, palackfedőket a tej tárolásához. A készülék három üzemmóddal rendelkezik, az LCD-képernyőn keresztül állítható, és csatlakoztatva van, nincs elem vagy elemmel való felszerelés. A gyengéd mirigystimuláció elősegíti a tej áramlását, beleértve a sűrű és zsíros tejet is a felső mellrészből. A nők megjegyzik a puha tapintást, a dekantálás közbeni kényelmes ülést, az egyszerű összeszerelést és tisztítást – nincsenek felesleges alkatrészek a kialakításban.

  Egy másik érv a LACTEA Smart Plus mellett a technológiailag fejlettebb eszközökhöz képest megfizethető ár, de a programok hiánya nem érződik – a három felkínált program elegendő a fiatal anyák számára.

  Előnyök

  • csendben működik;
  • Kevesebb alkatrész összeszerelése
  • LCD képernyő;
  • A mirigyek gyengéd stimulálása a felső csatornákhoz.

  Hátrányok

  • csak hálózatról működik.

  Szia

 • AVENT
   A Comfort SCF332/31 fehér színű
 • Értékelés: 4.5

  Philips AVENT <ul></div><p>Comfort SCF332/31 fehér” src=”/wp-content/uploads/2023/11/9951666197371-4412.jpg” height=”410″ title=”Philips AVENT </p><ul>Comfort SCF332/31 fehér”><p>Philips AVENT elektromos mellszívó, de egy sorozatban </p><ul>tra Comfort. A szívás érzését kétfázisú szívással – a mirigy stimulálásával és kiürítésével – hozza létre újra. Az üzemmódok közötti váltást kézzel kell elvégezni. A szilikon tölcsér a mellre van erősítve, amely tökéletes illeszkedést biztosít a gyors pumpáláshoz. A készülék három üzemmódban működik, amelyek könnyen vezérelhetők a szívó testén lévő fényjelzővel. A tej egy palackban gyűlik össze, amelyet a baba etetésére használhat – természetes mellbimbóval érkezik.<h4>Előnyök</h4><ul><li>gyengéd mellbimbó- és mirigystimuláció;</li><li>három szivattyúzási móddal rendelkezik;</li><li>Megvilágított kijelző a testen;</li><li>beépített dummy.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nincs csomagolás a tároláshoz.</li></ul><h3>Rami<li>Baby SE400</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=RAMI<li></div><p>BABY SE400″ src=”/wp-content/uploads/2023/11/8121666197371-9612.jpg” height=”360″ title=”RAMI</p><li>BABY SE400″><p>Technológiai mellpumpák Rami</p><li>A Baby, különösen az SE400, a szoptatási szakértőkkel együttműködve készült, ezért olyan kényelmes. A “3D szorítás” technológiája két fázisban exponálja a mellet egy speciális masszázspárnával a fájdalommentes szorításhoz, és a nő bármilyen pozíciót felvehet – a készülék kiömlés és visszaáramlás ellen védett – az eljárás során a babába hajolhat. Az intenzitása állítható, és a teljesítménye a LED-ek segítségével ellenőrizhető. Rami mellszívó<li>A Baby SE400 4 AA elemmel vagy AC adapterrel működik normál és széles szájú palackokhoz. Csak egy mellre való, így csak egy palack van a készletben.<h4>Előnyök</h4><ul><li>egyedi mellmasszázs fúvóka;</li><li>gyengéd stimuláció két fázisban;</li><li>egyszerű előregyártott kivitel;</li><li>elfogadható ár;</li><li>Akkumulátoros és hálózati tápellátás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>csak egy mellre. –</li></ul><h3>Canpol Babies EasyStart 12/201</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=Canpol Babies EasyStart 12/201Canpol Babies EasyStart 12/201

  A Canpol Babies EasyStart 12/201 segít az új anyáknak a tej szivattyúzásában. Állítható szilikon tölcsérrel és két működési fázissal rendelkezik – nagyon gyors gyors gyors üzemmód a felszíni ürítéshez és erős üzemmód a mély és lassú szívás imitálásához. Könnyen kezelhető – gombok és kocogókerék a készüléken. A három szívási sebesség lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a baba mellének legmegfelelőbb szívóhatást. Vezeték nélküli vagy hálózati tápellátás – adapter mellékelve. A tej közvetlenül átvihető a készletben található palackba vagy bármely Canpol palackba.

  A mellszívó nagyon egyszerű kialakítású, és csak egy mellre alkalmas – csak egy betétet és egy cumisüveget tartalmaz. Rövid snorkel cső – be kell állítani, hogy tartsa a palackot és egyenesen üljön.

  Előnyök

  • kompakt eszköz;
  • zajtalan működés;
  • Kényelmes és egyszerű kezelés;
  • Kombinálható az összes Canpol palackkal.

  Hátrányok

  • Csak az egyik mell egyidejű kifejezése esetén.
  Olvasson tovább  10 Legjobb kopjafák és kiságytartók csecsemőknek
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: