14 legjobb fonalgyártó

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

A fonal minősége közvetlen hatással van a kötött vagy varrott ruhadarab teljesítményére. Nem fog megnyúlni, nem fogja elveszíteni a színét, nem lesz szúrós és kényelmetlen egy bizonyos ponton?. A fonal minősége közvetlenül függ a kötés vagy a hímzés kényelmétől – senki sem örül, ha a fonalat rossz időben szakad, és először össze kell kötnie a végeket egy csomóba, majd elrejteni a kész terméken. oktatás 1 A fonal minősége közvetlenül függ a kötés vagy a hímzés kényelmétől.

Hogy segítsünk Önnek gyönyörű és meleg sálak, pulóverek és zoknik készítésében, a 14 legjobb fonalgyártót értékeltük. Termékeik kiváló minőségűek és kiváló teljesítményűek.

A legjobb fonalgyártók értékelése

Jelölés hely gyártó értékelés
A legjobb fonalgyártók értékelése 1 Pekhorskaya gyár 4.9
2 Szemjonovszkaja gyár 4.8
3 Troitsk Kárpitgyár 4.8
4 Kartopu 4.7
5 Ade
 • a
 • 4.7
  6 Schachenmayr 4.7
  7 A
 • ze
 • 4.6
  8 Cseppek 4.5
  9 YarnArt 4.4
  10 Vita 4.3
  11 Nako 4.2
  12 Kamtex 4.1
  13 Varrás 4.0
  14 Alpina 4.0

  Pekhorszkaja gyár (Pekhorka)

  Értékelés: 4.9

  Miért jó: Hatalmas fonalválaszték, kiváló minőség.

  A Moszkva melletti Szemjonovszkij gyár az egyik legnagyobb fonalgyártó Oroszországban. Hatalmas termékválasztékkal büszkélkedhetnek – az otthoni kötéshez és az ipari kötéshez egyaránt kaphatók -, valamint a gyártás és az értékesítés modern megközelítésével.

  Például a “Pekhorskaya gyár” nem habozik, hogy termékeit gyűjteményekbe helyezze. A Pechorka most három különleges fonalat kínál termékkínálatában: “Kreatív” (bouclé és lánghatású), “Klasszikus” (akril vagy gyapjú, nagyobb hőtartó képességgel) és “Nyári” (hűvös és puha tapintású).

  Általában a “Pekhorka” kínálatában akril, teve, félgyapjú és gyapjú fonal, valamint speciális keverékek alpaka és angóra fonalakkal. Vannak gyermekeknek szóló változatok is, valamint nyári. A gyár összesen több százféle fonalat gyárt, amelyek közül minden alkalomra megtalálhatja a megfelelőt.

  Szemjonovszkaja gyár

  Értékelés: 4.8

  Szemjonovszkaja gyár

  Miért: Nagy választék nem csak fonalból, hanem kapcsolódó termékekből is.

  A moszkvai Semenov gyár mindent előállít, amire a kézimunka számára szükség van. Nemcsak fonalat kínálunk (nem csak tekercsben, hanem orsón is), hanem nemezelő és hímző készleteket, szálakat, sőt, igény esetén úgynevezett “újrahasznosított szöveteket” is.

  De a gyár fő előnye természetesen a fonal hatalmas választéka a kézimunka számára. A vállalat körülbelül százötven fajtát állít elő ebből az anyagból. szintetikus szálakból, természetes gyapjúból, természetes növényi szálakból (pamut, len, kender) és ezen “összetevők” keverékeiből készült fonalak. Vannak prémium fajták is – például kasmírral a maximális hőszigetelés érdekében. A fonalakat összetételüktől függetlenül optimális szövés és jó szilárdsági tulajdonságok jellemzik.

  Különböző színek. A színek lehetnek élénkek és telítettek, de lehetnek finomak és pasztellszínek is.

  Troitsk Kárpitgyár

  Értékelés: 4.8

  A troicski gumigyár

  Miért: Természetes szálakon alapuló gyapjúfonalak és keverékek hatalmas választéka.

  “A Troitskaya gumigyár, ellentétben a rangsorban szereplő előző kettővel, egyértelmű specializációval rendelkezik – gyapjúból vagy gyapjúból készült fonalat vagy keverékeket állít elő. Természetesen tisztán akrilfonalak vagy más szintetikus megoldások időnként megjelennek a gyártó kínálatában, de inkább a kivétel kedvéért kerülnek hozzá. A kínálat oroszlánrészét a gyapjúból készült darabok teszik ki.

  A gyártó kínálatában szerepel a merinó, az alpaka, az angóra (mohair), a teve, a kecskepehely és a kecskepehely. Ezen a természetes nyersanyagon alapuló anyagok is rendelkezésre állnak, mint például a kasmír vagy az úgynevezett “superwash” gyapjú, amelynek fényes felületi textúrája van, és ellenáll a nedvességnek és a magas hőmérsékletnek.

  Végül, a Troitsk Kárpitszövetgyár termékei könnyen megrendelhetők online – a vállalatnak van egy többfunkciós honlapja és egy online boltja, ahol az árak kötegenként és kiskereskedelmi áron vannak feltüntetve, anélkül, hogy ki kellene számolniuk.

  Kartopu

  Értékelés: 4.7

  Kartopu

  Miért ő: török gyártó, hatalmas termékválasztékkal.

  A Kartopu a legnagyobb kézimunka- és ipari fonalgyártó Törökországban és az egyik legrégebbi a világon. Hatalmas tapasztalata és a globális piac iránti elkötelezettsége alakította ki a megoldások széles skáláját, amelyek közül néhány egyedülálló.

  A Kartopu legfőbb sajátossága nem szokványos a színek e piaci megközelítése szempontjából. A vállalat minden évben frissíti az árnyalatok választékát. Ez lehetővé teszi, hogy például többszínű fonalakat kínáljon gradiens átmenetekkel.1 Nyomatok, ami ebben a szezonban igazi trend, és nagyon szokatlan mintát alkot a kész terméken.

  Más gyártókhoz hasonlóan a Kartopu is széles anyagválasztékot kínál, a tiszta gyapjútól és a szintetikus anyagoktól a különböző keverékekig. Van egy külön gyermekvonal is, hipoallergén anyagokkal.

  Ade
 • a
 • Értékelés: 4.7

  Ade<li></div><p>a” src=”/wp-content/uploads/2023/09/41916666197821-6614.jpg” height=”420″ title=”Ade</p><li>a”><p>Miért ő: Szintetikus és mesterséges anyagokból készült fonalak széles választéka, alacsony árak.</p><p>Orosz gyár Ade</p><li>a (bár ez a vállalat még mindig Kínában gyárt) az egyik legolcsóbb fonalat kínálja a rangsorban. Az ár a gyártási létesítmények áthelyezésének és a főként szintetikus anyagok használatának köszönhetően csökkent.<p>Így az Ade tartományban</p><li>a nem találsz merinóból vagy alpakából készült termékeket. Teljesen gyapjúkeverékek is kaphatók, de nagyon kevesen. A választék oroszlánrészét a szintetikus fonalak, valamint a mesterséges és természetes eredetű keverékek teszik ki. Mindazonáltal meglehetősen változatosak, és minden ízlésnek vannak megoldásai.<p>Különös figyelmet érdemelnek azonban az új szlub festett fonalak, amelyek árnyalatos árnyalatokkal rendelkeznek, és a nagyon vastag fonalakból készült, pomponokkal ellátott úgynevezett “díszes fonalak”. Ez egy igazán egyedi termék, szokatlan megjelenéssel – és ezért a belőle készült termékek is szokatlanok lesznek.</p><h3>Schachenmayr</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Schachenmayr

  Miért ő: természetes anyagokból készült német festésű fonalak.

  A német Schachenmayr cég természetes anyagokból készült élénk színű fonalak széles választékát kínálja. Például pamut, alpaka, merinógyapjú, mohair, selyem, vászon és egyéb anyagokból kínál megoldásokat. De nem ez az egyetlen dicsekvés.

  Ezen kívül ez a német vállalat különleges formázott fonalat kínál – amely szokatlan textúrákkal rendelkezik; valamint olyan érdekes anyagokat, mint a bouclé (fonal nagy sűrűségű gyapjúszövetekhez), cablé (rugalmas fonal horgoláshoz) és chenille (bársonyos, tapintható felületű fonal).

  Így a Schachenmayr termékcsalád nagyon szokatlan megoldásokat kínál – még a szokatlan szövésekhez is.

  A Schachenmayr nemcsak az anyagok, hanem a színek tekintetében is változatos kínálatot nyújt – a termékek nagyon világos, valamint meglehetősen pasztell és lágy árnyalatokban is kaphatók.

  A
 • ze
 • Értékelés: 4.6

  A<li></div><p>ze” src=”/wp-content/uploads/2023/09/56016666197821-9414.jpg” height=”246″ title=”A</p><li>ze”><p>Miért ő: A klasszikus gyártási megközelítés és a modern festési technológia kombinációja.</p><p>A török vállalat</p><li>ze fonalak nagyon széles választékát kínálja kézi kötéshez. A választék a természetes anyagoktól (beleértve a bambuszt, a hatot és a pamutot) a szintetikus anyagokig (akril, poliészter), valamint a természetes és mesterséges szálak keverékéig terjed, hogy javítsa a késztermék teljesítményét.<p>A Schachenmayr nagy előnye a finom szekcionált fonalak hatalmas választéka. A jelenleg legdivatosabb fonalak. A vállalat nagy figyelmet fordított a színek és árnyalatok kiválasztására, és nem csak fokozatos átmeneteket, hanem gazdag és változatos árnyalatokat kínál. Szinte minden fonalfajtát szakaszosan festenek, így a megfelelő árnyalatú gyapjú- és szintetikus fonalakat egyaránt megtalálhatja.</p><p>A vállalat modern festési technikákat is alkalmaz. Ez biztosítja a színek hosszú élettartamát – nem fakulnak ki az idő múlásával, és még a nedvességnek is ellenállnak.</p><h3>Cseppek</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Cseppek

  Miért van ott: Egy norvég gyártó, amely különösen híres gyapjútermékeiről.

  A norvég Drops cég az 1980-as évek óta működik, és mára világszerte elismert a kézművesek körében. Nem csoda, hogy. Kevés fonalgyártó tudja felvenni vele a versenyt minőség és teljesítmény tekintetében.

  A Drops azonban különösen ismert alpaka gyapjúfonalairól. A Drops könnyű, hőszigetelő (kiváló “meleget” ad) és terjedelmes. Az alpaka gyapjú tulajdonságai a Drops Air termékcsaládban mutatkoznak meg a legjobban, ahol poliamid és merinó gyapjú egészíti ki. Ez a keverék meleg, könnyű, szinte légies, közepes vastagságú fonalat eredményez, amely ideális durva kötéshez.

  Szintén figyelemre méltó a Drops Alaska sorozat, amely 100% gyapjúból készült. A speciális, vastag szövésű szerkezet biztosítja a kiváló szigetelő tulajdonságokat és a nagy tartósságot – mind a szálak, mind a belőlük készült termék esetében.

  YarnArt

  Értékelés: 4.4

  YarnArt

  Miért: Egy kedvező árú, prémium minőségű fonal.

  A török YarnArt gyártó a fonal rendkívül alacsony árával tűnik ki. Egyes fajták – például a mercerizált pamutból készültek – olcsóbbak, mint a rangsorban szereplő többi gyártóé. Alacsony ára ellenére a YarnArt könnyen a prémium kategóriába sorolható.

  A vállalat kiváló minőségű nyersanyagokat használ – a speciálisan feldolgozott és előkészített gyapjútól a prémium akrilig -, hogy biztosítsa fonalainak kiváló teljesítményét. Mint sok más gyártó, ez is gyárt jó néhány szekcionált színű modellt, amelyek jelenleg “a divat csúcsán” vannak.

  A legérdekesebb a YarnArt jellegzetes YarnArt Magic sorozata. A termékcsalád fonalai 100% rágásmentes és légáteresztő gyapjúból készülnek, és szekciónként sokféle színben vannak festve. A 604-es modell például fehér, piros, lila, zöld és szürke szálakkal rendelkezik.

  Vita

  Értékelés: 4.3

  Vita

  Miért: Egyedülálló az anyagkeverékek minősége és jellemzői tekintetében.

  A német-kínai Vita cég keverékfonalakra specializálódott – amelyek különböző természetes és mesterséges anyagok keverékéből készülnek. Természetesen sima gyapjú opciókkal is rendelkezik, és csak szintetikus. A választék fő részét azonban a kevert fonalak teszik ki.

  Például a legismertebb márkák fonalai között
  il

 • A hangya 45% merinógyapjúból és 55% akrilból készül. Ez teszi a fonalat puhává, kellemes tapintásúvá és szinte súlytalanná – és ami a legfontosabb, nem fakul ki a napon és gőzzel tisztítható!

  Vannak kifinomultabb keverékek is. Kaszmír utánzat 35% angóra nyúlbőr, 40% merinó gyapjú, 15% nejlon, a maradék 10% lyocell. Ezért praktikusabb, mint a kasmír, bár nem annyira más, mint a természetes kasmír.

  Nako

  Értékelés: 4.2

  Nako

  Miért: európai minőség és nagyon alacsony árak.

  A Nako a török Ormo cég kézi kötésű fonal márkája. Ez pedig a világ vezető ruhagyártói számára szállít textíliákat és szöveteket. Tehát a kézi kötés fonalai is a legmagasabb minőségűek.

  De olcsó – ahogyan az a rangsorban szereplő többi török termelőre is jellemző. Az alacsony árak ellenére a fonal prémium minőségű nyersanyagokból készül, többek között speciálisan előkészített gyapjúból és nagy szilárdságú, mégis könnyű akrilból.

  A gyártó kínálata nagyon változatos, és számos különböző típusú fonalat tartalmaz, a sima fonaltól a díszfonalig, a sima fonaltól a szekcionált fonalig, a sokoldalútól a speciális fonalakig. Léteznek például speciális gyermekverziók, amelyek különösen puha felületi textúrával rendelkeznek, és érintésük nem okoz kellemetlenséget vagy irritációt.

  Kamtex

  Értékelés: 4.1

  Camtex

  Miért jó: Folyamatosan frissülő kollekció, sokféle felhasznált anyag.

  Az orosz Kamtex gyártó kézi kötéshez való fonalak gazdag választékával büszkélkedhet. Így katalógusaiban megtalálhatóak a kiváló minőségű akril, viszkóz (selyem textúrájú), juta és vászon (fokozott szakadásállóság jellemzi), mohair, félgyapjú keverékek, pamutszálak és 100%-os gyapjúkeverékek változatai.

  Az anyagok sokfélesége mellett a Kamtex a fonalak sokféleségével is büszkélkedhet. A standard fonalakon kívül rendkívüli megoldásokat is kínálnak, mint például szuper vastag sodrott gyapjúfonalakat, különleges felületű és textúrájú pamutfonalakat, és még sok minden mást is.

  A Kamtex emellett minden évben új összetételekkel és színekkel frissíti termékkínálatát. És néha olyan eladásokat szervez, amelyeken a szokásosnál 20-30%-kal olcsóbban vásárolhat termékeket.

  Varrás

  Értékelés: 4.0

  Varrás

  Miért jó: Kiváló minőség elfogadható áron.

  A Seam kézi kötésű fonalainak magas minősége elsősorban a gyártási helynek köszönhető. Olasz és pakisztáni gyárakban készülnek. Ezen túlmenően a Seam szakértői a gyártási folyamat minden egyes lépését nagy gondossággal ellenőrzik.

  De a kiváló minőség nem az egyetlen minőségi jellemző, amellyel a Seam büszkélkedhet. A gyártó a legnagyobb választékot kínálja. Termékeiben a vállalat nem habozik szokatlan anyagokat használni, mint például hosszú tűzésű és egyiptomi pamut, természetes selyem, alpaka gyapjú, juhpehely stb. Ez a késztermék kiváló tulajdonságait eredményezi – az ilyen fonalakból kötött ruhák egyszerre könnyűek, melegek és ellenállnak a különböző negatív hatásoknak.

  Ugyanakkor a Seam termékek ára meglehetősen megfelelő.

  Alpina

  Értékelés: 4.0

  alpina fonal logó

  Miért: európai stílusú és gyártású fonalak.

  Az osztrák Alpina cég klasszikus fonalak gyártásával eleveníti fel az európai kötészeti hagyományokat. Termékei klasszikus megjelenésűek – beleértve a fonalszövés szerkezetét és a színösszeállításokat is. Ha tehát valami egészen hagyományos megjelenésű ruhadarabot szeretne kötni, akkor érdemes az Alpina termékeire figyelni.

  A klasszikus szövési technikák ellenére az Alpina a legmodernebb gyártási berendezésekkel szövi termékeit. Ez növeli a fonal minőségét – erősebbé, megbízhatóbbá és tartósabbá válik. Ezenkívül a modern színezési technológia élénk, telített színeket biztosít, amelyek nem fakulnak ki az idő múlásával, és nem fakulnak ki a napon.

  Az Alpina ésszerű áron van, és összehasonlítható a többi gyártóval a rangsorban.

  Olvasson tovább  18 legjobb orsók
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: