A 15 legjobb otthoni daráló

Nem kell igazi ínyencnek lenni ahhoz, hogy megértsük, hogy a frissen őrölt kávébabokból készült kávé sokkal aromásabb és ízletesebb, mint a régen őrölt kávébabokból készült kávé. És semmilyen hermetikus csomagolás vagy tartály nem mentheti meg az íz jelentős elvesztésétől – általában a kávé legértékesebb dolga. Ebben a felülvizsgálatban az otthoni használatra legalkalmasabb őrlőkre összpontosítunk. Az Expertology szakértői összeállítottak egy listát a méltó modellekről, és csoportosították őket: őrlési elv szerint – rotációs és malomkövek; malomkövek megfizethetőség szerint – a legolcsóbbak; malomkövek a legjobb ár/minőség arány szerint. “Bónuszként” megnéztünk néhány kézi darálót is.

Melyik otthoni kávédarálót válasszuk

Először is nézzük meg a felülvizsgálatunkban szereplő kávédarálók márkáit és gyártóit, és magyarázzuk el, miért érdemlik meg a figyelmet.

 1. Az olyan nagy márkákat, mint a Bosch és a De’Longhi, nem kell bemutatni. Az első márka német, a második pedig olasz. Mindkettő termelési kapacitása a világ minden táján elterjedt (globalizáció), de általában a minőség mindig megfelel a gyártott berendezések osztályának.
 2. A Nivona márka tulajdonosa egy viszonylag fiatal német vállalat, a NIVONA Apparate GmbH, amely 2005-ben lépett a piacra. Előnye a kávéfőzők és a kapcsolódó termékek gyártására való szűk körű specializáció. A gépeket Svájcban, Portugáliában és Kínában szerelik össze.
 3. A spanyol Cunill cég több mint fél évszázados múltra tekint vissza – még a Nivonánál is specializáltabb. Kizárólag kávédarálókat és tartozékokat gyárt. Ez vitathatatlan előny, de ezek a készülékek többnyire közel állnak a professzionális és gyakran nagyon drágák. Spanyolországban gyártott.
 4. A Caso márkát 2003-ban hozta létre egy német vállalat
  aukmann GmbH. Az összes ilyen nevű készülék Kínában készül, de a jellemzők és a vélemények többnyire pozitívak.
 5. A Rommelsbacher egy szilárd német márka, amely mély, majdnem évszázados múltra tekint vissza. Törökországban és Kínában kisgépeket, például kávédarálókat gyártanak.
 6. A német ProfiCook márka a jól ismert Clatronic csoporthoz tartozik. Ez egy tömegfogyasztóknak szánt háztartási készülék, amelyet többnyire nem a prémium minőség különböztet meg. De olcsó és megéri a pénzt. Kínában gyártott.
 7. A Silampos portugál rozsdamentes acélból készült edények gyártója. 1951-ben lépett a piacra családi vállalkozásként. Napjainkban a Silampos termékeknek világszerte igazi rajongói vannak, és a prémium osztályba tartoznak, közelebb az elithez. Az árak arányosak. A kézi darálók a portugáliai Silampos gyárban készülnek.

Most a “külföldi” márkákról az orosz márkákra váltva.

 1. A VITEK egy jól ismert és a vásárlóink által jól ismert márka, amely az orosz Golder Electronics vállalat tulajdonában van. A középső és alsó árszegmensbe tartoznak. Az egyik legkelendőbb háztartási készülék márka Oroszországban – a Gallup Media szerint minden harmadik orosz háztartásban van egy ilyen márkájú termék. Kínában OEM/ODM vállalatokkal kötött szerződés alapján gyártott termékek.
 2. A Mikma a Micromashina Plant (Moszkva) háztartási kisgépek márkája. Az egyik legrégebbi orosz ipari vállalkozás. Hazai gyártóként pozicionálva, de itt van egy kis megtévesztés – a Mikma darálók motorjai kínaiak. Valószínűleg más alkatrészek is, mivel a “Made in China” felirat egyértelműen csak a motorra van írva.
 3. A ViTESSE egy teljesen orosz márka, amely sokáig buzgón francia márkának álcázta magát, amíg a Szövetségi Antimonopóliumszolgálat érdeklődését fel nem keltette ez a tény. A ViTESSE készülékek francia eredetéről a hivatalos honlapon már nincsenek közvetlen kijelentések, de az attribútumokkal és a pozicionálással kapcsolatos “trükkök” továbbra is fennmaradnak. Az e márka készülékei egyáltalán nem rosszak, kedvező árúak, és teljes mértékben megfelelnek a Rospotrebnadzor szabványainak és követelményeinek.

A legjobb kávédarálók értékelése

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb elektromos rotációs kávédarálók 1 Bosch MKM 6000/6003 1 254 €
2 Mikma ECMU IP-30 2 110 €
3 De’Longhi KG 49 3 543 €
4

rofiCook PC-KSW 1021

2 800 €
5 Caso kávé íz 2 568 €
A legjobb olcsó őrlőgépek malomkövekkel 1 KITFORT KT-717 3 390 €
2 VITEK VT-7129 3 490€
A legjobb kávédarálók rangsora ár-érték arány szerint 1 Rommelsbacher EKM 300 8 390 €
2 Nivona NICG 130 CafeGrano Nivona NICG 130 CafeGrano 10 980 €
3 ROMMELSBACHER ECM 200 4 916 €
4 Caso Barista íz 9 840 €
5 Cunill
asil
19 444 €
A legjobb kézi malomdarálók 1 Silampos Stellar 12 999 €
2 Vitesse VS-1680 1 838 €
3 Gutenberg “Terra Antica 2 191 €

A legjobb elektromos rotációs kávédarálók

Tekintsük a legegyszerűbb kávédarálók rangsorának első kategóriáját – a rotációs kávédarálót. Az őrlés elve itt a speciálisan kialakított, két- vagy négyrészes őrlődob gyors (+/- 3000 fordulat/perc) forgása, amely a magokat a legkisebb részecskékre zúzza és porrá zúzza. A turmixgépek hasonlóan működnek. Az őrlési módszert az őrlési idővel és a tartalom átlátszó fedélen keresztül történő vizuális megfigyelésével együtt szabályozzák. A forgódarálók egyenletes őrlése a legtöbbször nem ideális, de sokkal olcsóbbak, mint a malomkövek. Bosch MKM 6000 (6003), Mikma ECMU IP-30, De’Longhi KG 49, ProfiCook PC-KSW 1021 és Caso Coffee Flavour.

Bosch MKM 6000/6003

Értékelés: 4.9

Bosch MKM 6000/6003

A német gyártmányú Bosch MKM 6000 és 6003 típusú kávédarálók a Bosch saját szlovéniai gyártóüzemében készülnek. Kompakt készülék a kávédaráló tipikus hengeres alakjában. Az energiafogyasztás 180 W. Két színben kapható: fehér 6000-es sorozat és fekete 6003-as sorozat.

A babtartály kapacitása 75 g. A tál alja ferde, így megakadályozza, hogy a durva részecskék a tál falához és a fedélhez tapadjanak, és maximálisan egyenletes őrlést biztosít. Ugyanezen okból kifolyólag a darálót nem szükséges működés közben megrázni – a lapos aljú egységeknél ezt folyamatosan meg kell tenni.

A darálót csak teljesen zárt fedéllel lehet működtetni – csak ebben a helyzetben lehet megnyomni a bekapcsológombot. Nem mindenki elégedett ezzel a megoldással, mert mindig tartani kell a gombot és így a fedelet is.

A Bosch MKM 6000/6003 pengék rozsdamentes acélból készülnek, de az ülés műanyag, és sok vélemény szerint ez az egyik leggyengébb pontja ennek a modellnek. A hátrányt a 24 hónapos gyártói garancia ellensúlyozza.

Előnyök

 • Európai közgyűlés;
 • minőségi anyagok;
 • Viszonylag egyenletes őrlés;
 • takaros kialakítás;

Hátrányok

 • rövid pengés rögzítés;
 • nem visszahúzható zsinór.

Micma ECMU IP-30

Értékelés: 4.8

Mikma ECMU IP-30

Mikma ECMU IP-30 – orosz eredetű kávédaráló, de a kínai alkatrészekkel (legalábbis egy motorral) a második helyet foglalja el a minősítésünkben. Az energiafogyasztás 115 watt. Súlya 730g. A forma a leggyakoribb az ilyen típusú eszközök esetében – hengeres, de az indítás elve kissé eltérő.

Az előző modellel ellentétben a Mikma ECMU IP-30 indítógombja a testre került, de a motor csak akkor indul el, ha a fedél szilárdan rögzítve van, és nem kell kézzel tartani.

Sok felhasználónak nem tetszik a tál szerény kapacitása – csak 30 gramm, de ez a modell sokkal csendesebb, mint ugyanaz a Bosch MKM 6000/6003. Az impulzus üzemmód megvédi a készüléket a túlmelegedéstől. Nincs zsinórvisszahúzó mechanizmus a burkolaton belül, mint az előző modellnél.

Előnyök

 • Kiváló minőségű anyagok és kivitelezés;
 • Vastag falú fedél és biztonságos illeszkedés;
 • impulzus üzemmód;
 • csendes működés;
 • Védelem a bekapcsolás ellen, ha a fedelet eltávolítják vagy nem megfelelően rögzítik;

Hátrányok

 • Egyszerre alacsony maximális őrlési mennyiség;
 • nem visszahúzható zsinór;
 • Nem alkalmas fűszerek és cukor őrlésére;

De’Longhi KG 49

Értékelés: 4.7

De'Longhi KG 49

Az olasz De’Longhi KG 49 jelentős különbségeket mutat a fenti két modellhez képest. Egyértelműen magasabb osztályba tartozik, és több funkcióval rendelkezik. A vásárlók különösen nagyra értékelik a kialakítást és a viszonylag csendes működést. Külön “köszönet” jár a gyártónak a tápkábel feltekerésére szolgáló eszköz jelenlétéért.

A készülék mérete 15x25x13 cm, súlya 800 g. A tál kapacitása tekintélyes 90 g. A tál tisztításához egy speciális kefével van ellátva.

A De’Longhi KG 49 adagolóval rendelkezik a csészénkénti őrlés pontos mennyiségének kiszámításához. Időzítővel és őrlésjelzővel is rendelkezik, de ezeket a funkciókat szinte egyhangúan haszontalannak minősítik, ami csak növeli a daráló költségeit.

A csiszolás minőségét tekintve a helyzet nem egyértelmű. Egyrészt az őrlés konzisztenciája közel áll a malomköves őrlőéhez, ugyanakkor sokak számára ez az eredmény instabil és tételenként változik.

Talán a legszembetűnőbb hátránya a pótalkatrészek kritikus hiánya, ami gyakorlatilag javíthatatlanná teszi ezt a modellt. És sokat kell törni – a kés tengelyét rögzítő gyűrű műanyagból készült, és a magas hőmérsékletnek és a mechanikai igénybevételnek való állandó kitettség miatt az első évben “morzsolódhat”.

Ár: 3021 – 5990 rubel.

Előnyök

 • gyönyörű design;
 • viszonylag csendes működés;
 • Tartalmazza a tisztítókefét;
 • zsinórtekercselő rögzítés;

Hátrányok

 • haszontalan funkciók, amelyek növelik a költségeket;
 • ésszerűtlen ár;
 • megkérdőjelezhető tartósság;
 • Instabil őrlés;
 • Problémák a pótalkatrészekkel a javítás során;

ProfiCook PC-KSW 1021

Értékelés: 4.7

ProfiCook PC-KSW 1021

A német ProfiCook PC-KSW 1021 kávédaráló Kínában készül. Letisztult, de stílusos dizájnt hoz az asztalra. A rozsdamentes acélból készült fémház szintén relatív ritkaság az ebbe az osztályba tartozó darálók között. A modell jellemzői és funkcionalitása nagyon jónak tűnik a megfizethető árhoz képest. Bővebben erről.

A készülék teljesítménye 200 W. A tálban akár 85 g kávébab is elfér. A motor a fedél megnyomásával indul, azaz a fedél kinyitása elleni védelem nagyon elegánsan van megvalósítva. Az impulzus üzemmód megakadályozza a daráló túlmelegedését, de sok felhasználónak nem tetszik a védelem gyakori aktiválása. A test rendelkezik a kábel feltekerésére szolgáló eszközzel.

Ennek a modellnek a legvitathatatlanabb előnye, hogy két kivehető tállal rendelkezik, különböző pengékkel: két és négy pengével. Az előbbit kávé őrlésére, az utóbbit diófélék, fűszernövények, fűszerek őrlésére használják.

A PC-KSW 1021 készülékre a hivatalos 24 hónapos gyártói garancia vonatkozik.

Előnyök

 • vonzó design;
 • sokoldalúság;
 • Túlmelegedés elleni védelem;
 • fémház;

Hátrányok

 • zajos;
 • Gyors felmelegedés a védelem kioldásáig.

Caso kávé íz

Értékelés: 4.7

Caso kávé íz

A Caso Coffee Flavour Kínában készül, de a német vállalat védnöksége és minőségellenőrzése alatt. Ez egyfajta “unokatestvére” a fent említett ProfiCook PC-KSW 1021-nek. A ház itt is csiszolt rozsdamentes acélból készült, és nagyon hasonló funkcionalitással rendelkezik.

A készülék teljesítménye 200 W, a tál térfogata 90 g kávébabot képes befogadni. Vonalas méret 20.510.710.7 cm és 950 g súlyú. A tál, akárcsak a test, rozsdamentes acélból készült. Impulzusszabályozás a túlmelegedés megelőzésére. Zsinór feltekercselő.

A PC-KSW 1021-hez hasonlóan ez a kávéfőző nemcsak kávét, hanem fűszereket, gyógynövényeket és dióféléket is őröl. Az egyetlen különbség, hogy ez a modell ugyanazt a tálat használja kétoldalas pengével.

Elődjéhez hasonlóan a PC-KSW 1021-re is 24 hónap gyártói garancia vonatkozik.

A

 • vonzó design;
 • impulzus üzemmód;
 • kábeles fiók rekesz;
 • többcélú;

Hátrányok

 • nem kimondottan.

A legjobb olcsó őrlőgépek malomkövekkel

Most pedig áttérünk a kávédarálók egy másik, fejlettebb kategóriájára, ahol az őrlési funkciót közvetlenül a malomkövek végzik. Az első és legfontosabb előnye ezeknek a darálóknak a rotációs darálókkal szemben az, hogy az őrlés konzisztenciája szinte garantált. Ezek a csiszológépek átlagosan drágábbak, mint a rotációs csiszológépek – méghozzá jelentősen drágábbak.

Kitfort KT-717

Értékelés: 4.6

Kitfort KT-717

A Kitfort KT-717 kávédaráló műanyag testtel és fém darálóval a legjobb megoldás otthoni használatra, ráadásul a készülék olcsó és nem zavaró a használata. Az őrlési méret állítható, de a vélemények alapján nem remélhet nagyon finom port, mindazonáltal az őrlési fok megfelelő a pulyka és a kávéfőzők számára. Az átlátszó csepegtető tálca kapacitása 230 g. bab, őrölt terméktartály – 100 gr-ért. A Kitfort KT-717 akár 5 percig is képes folyamatosan dolgozni, de ez az idő általában elegendő egy nagy adag por elkészítéséhez. Hosszabb egyszeri használat esetén a készülék túlmelegedhet, de ebben az esetben a rendszer biztonsági termosztáttal rendelkezik – kritikus felmelegedés esetén automatikusan leállítja a motort. Egyébként, ha a daráló nem megfelelően van összeszerelve, például beszerelt tartályok nélkül, nem lehet bekapcsolni.

A malmok tisztításához egy speciális kefét biztosítunk. Működés közben a készülék a gumilábaknak köszönhetően nem mozog az asztalon. A motor névleges teljesítménye 800 watt, a kábel hossza elegendő – 98 cm. A panelen a kávédaráló működésének kijelzője található.

Előnyök

 • átlátszó tartályok a bab és az őrölt termék számára;
 • őrlési méret beállítása;
 • Automatikus kikapcsolás melegedéskor;
 • Elérhetőség számos háztartási készülékboltban.

Hátrányok

 • Nincs finom csiszolás;
 • Kisebb kiesés az őrölt kávéból.

Vitek VT-7129

Értékelés: 4.5

Vitek VT-7129

Kompakt, fém daráló Vitek VT-7129 műanyag őrlőkövekkel, a felhasználók szerint szinte ideális otthoni használatra. Gyorsan és hatékonyan őrli a kávébabot és a fűszereket. Gabona doboz kapacitása – 240 gr., daráló – 140 gr. A készülék paneljén egy munkamutató és egy forgókerék található, amely az őrlés konzisztenciáját a nagyon finom portól a nagy szemcsékig állítja be. A daráló kiváló munkát végez, még 150 wattos teljesítmény mellett is.

A babtartály és a tartály könnyen eltávolítható a tisztításhoz, de nem tartalmaz karbantartási tartozékokat. A készülék kényelmes működtetéséhez elegendő az egy méteres tápkábel, és a gumírozott lábak nem engedik, hogy a daráló az asztallapon csúszkáljon. By the way, a felhasználók megjegyzik, hogy a Vitek VT-7129 nem túl zümmögő és vibráló, és ez egy plusz.

Előnyök

 • Csiszolási fokozat beállítása;
 • van egy munkajelző
 • könnyű szétszerelés és tisztítás;
 • túlmelegedés elleni védelem.

Hátrányok

 • karbantartási tartozékok nélkül.

A legjobb darálók rangsora a minőség-ár arány alapján

És most az otthoni kávédaráló szegmens teljes lefedettségéhez túl kell lépnünk az alacsonyabb árszegmensen. A kedvező ár, a minőségi jellemzők és a szükséges funkciók kombinációjának optimális kombinációja szempontjából szakértőink a következő modelleket vették figyelembe: Rommelsbacher EKM 300, Nivona NICG 130 CafeGrano és Cunill
asil. Ezek a modellek már észrevehetően drágábbak, mint a fentiek bármelyike, és a funkcionalitás szempontjából szinte az “otthoni” darálók felső határán vannak. Minden, ami e fölött van, professzionális készülék, vagy a vendéglátóiparban használt daráló.

Rommelsbacher EKM 300

Értékelés: 4.9

Rommelsbacher EKM 300

Ismét a felülvizsgálat hangzik ez a dicsőített német márka. A Rommelsbacher EKM 300 14×29-es méretekkel.5×18.Az 5 cm-es babtartály kapacitása lenyűgöző, 220 g. 120 g őrölt kávé kapacitása.

A modell adagolóval és konzisztencia-beállítással rendelkezik. A beállítás elég finom, akár 12 beállítással is. Adagoló akár 10 adaghoz. A csiszológépet egy speciális kefével szállítjuk a belső felületek tisztításához.

A Rommelsbacher EKM 300 energiafogyasztása 150 watt. A felhasználók dicsérik a lehető leghosszabb folyamatos működést és a modell nagy áteresztőképességét. Még a zsinór is külön dicséretet kapott – a hossza 1.4m ritkaság. A zsinórok gyakran csak fele olyan hosszúak, mint más darálóké. Tartalmaz egy kábeltekercselő tartozékot.

A darálóról szóló általános kedvező vélemények közepette hallani lehetett néhány panaszt a zajosságáról, ami gyakran bosszantó, ha nagy család számára készít kávét.

Előnyök

 • vonzó design;
 • kapacitás;
 • nagy teljesítmény;
 • kiváló minőségű kivitelezés;

Hátrányok

 • zajos.

Nivona NICG 130 CafeGrano Nivona NICG 130 CafeGrano

Értékelés: 4.8

Nivona NICG 130 CafeGrano Nivona NICG 130 CafeGrano

A német Nivona NICG 130 CafeGrano kávédaráló Kínában készül, de a központja nagy figyelmet fordít a minőségre, így nincs panasz az anyagokra és az összeszerelésre. oktatás 1 A Nivona NICG 130 CafeGrano kávéfőzőt Kínában gyártják.

A modell meglehetősen ötletes és felhasználóbarát. Sokan értékelik például azért, mert közvetlenül az őrlőkúpban őrli a kávét. Az 58 mm-es osztás lehetővé teszi, hogy a legtöbb modell babkúpjához szinte síkban illeszkedjen. A babtartály kapacitása 200 g. Mindkét tartály – egy a kávébaboknak és egy az őrölt kávénak – átlátszó falú.

Egy működő daráló 100 W-ot fogyaszt. Ez a modell 4 fő őrlési szinttel rendelkezik, amelyek mindegyike további 4 szintre oszlik, összesen 16 szintre. A beépített időzítővel szabályozhatja a termelt hangerőt.

Sok felhasználó értékeli azt a látszólag apró részletet, hogy az őrölt kávé nem repül el az őrlemény eltávolításakor, mint sok más őrlő esetében.

Van azonban egy hátránya ennek a daráló – a legalacsonyabb őrlés eltömítheti a folyosót a tárolótartályban, és kézzel kell tisztítani.

Előnyök

 • Minőségi anyagok;
 • viszonylag csendes működés;
 • közvetlenül a kúpba őrölhető;
 • kúpos malomkövek;

Hátrányok

 • műanyag ház;
 • A legfinomabb őrléssel pontoz.

Rommelsbacher EKM 200

Értékelés: 4.8

Rommelsbacher EKM 200

A Rommelsbacher ECM 200 mozsárőrlő egyszerre legfeljebb 250 gramm babot (vagy fűszert) őröl. Ergonomikus, kompakt megjelenésű, masszív testtel és átlátszó tartályokkal rendelkezik, amelyekből könnyen látható, hogy mennyi és mennyit őrölnek. Egyszerre legfeljebb 250 g-ot őröl egyszerre. Gabonák vagy fűszerek, 2-12 adagban, nem rossz egy 110 wattos motorhoz. A tartályok könnyen eltávolíthatók a darálóból és visszahelyezhetők a helyükre.

A Rommelsbacher EKM 200 összesen 9 csiszolási fokozattal rendelkezik. A felhasználóknak kérdéseik vannak a finom beállítással kapcsolatban – a legfinomabb beállítással nem érhető el a tökéletes finom őrlés. Néhány mesterember megtalálta a hiba kijavításának módját – szétszerelik a gépet, és kézzel állítják be a kívánt szemcseméretet. Ezek az intézkedések azonban a vásárlás után a garancia elvesztéséhez vezetnek, ezt figyelembe kell venni. Maga a készülék 2 kg-os súlyával meglehetősen nehéz, részben ezért nem mozog az asztalon működés közben. A Rommelsbacher EKM 200 zsinórvisszatekercselő funkcióval rendelkezik.

Előnyök

 • 9 fokos csiszolás;
 • Kompakt megjelenés és masszív felépítés;
 • zsinórcsavarás;
 • Viszonylag csendes modell.

Hátrányok

 • Szétszereléssel történő kézi finomhangolást igényel.

Caso Barista íz

Értékelés: 4.7

Caso Barista íz

A Caso Barista Flavour kávédaráló a harmadik helyen áll az ár-érték arányban. A csiszolóelem egy forgókés, amelyet egy 150 wattos motor hajt, még impulzus üzemmódban is. Az áteresztőképesség 1 kg babot jelent óránként, a penge 60 másodperc alatt akár 3000 fordulat/perc sebességgel forog. Ez a termelékenység lehetővé teszi a különböző szemcseméretű kávészemek őrlését (15 beállítás), akár a legfinomabb porig is. Tál 300 gr-ig. Gabona, legfeljebb 150 gramm. por.

A 80 cm hosszú kábel általában nem feltűnő, elegendő a kávéfőző kényelmes működtetéséhez. Kellemes bónusz a kábeltekercs. Az őrlők rozsdamentes acélból készültek, és könnyen tisztíthatók, akárcsak a teljes és őrölt szemeket tartalmazó tartályok. A daráló teste viszonylag könnyű, mindössze 740 g., A lábak gumírozottak, ami megakadályozza, hogy a készülék csúszkáljon az asztallapon. A daráló szabályozója melletti panelen található a teljesítményjelző, a rendszer biztonsági kapcsolóval rendelkezik a véletlen indítás megakadályozására és automatikus kikapcsolással túlmelegedés esetén.

Előnyök

 • 15 őrlési fokozat, beleértve a legfinomabb őrlést is;
 • Könnyű, de robusztus szerkezet;
 • Teljesítményjelző és jól átgondolt biztonsági rendszer;
 • Egy nagy babszóró;
 • Jó teljesítmény.

Hátrányok

 • A babok enyhe kifolyása az alapon túlra, ha a babtartály nem megfelelően van behelyezve.

Cunill
asil

Értékelés: 4.6

Cunill </div><p>asil” src=”/wp-content/uploads/2023/11/37816666193981-4615.jpg” height=”410″ title=”Cunill <br />asil”></p><p>Ez pontosan az a modell, amelyet a háztartási kávédaráló normák felső határaként emlegetnek. Figyelembe véve a teljesítményét – 280W, a nyersanyagtartály kapacitását – 1000g, a megengedett folyamatos működési időt – 30min, a teljesítményt – 11kg/h és az árat, a Cunill <br />Még inkább egy félprofi darálónak is tekinthető. Semmiképpen sem túlzás, hogy bekerüljön ebbe a háztartási őrlők áttekintésébe, de kompromisszumként, amikor egy igazán nagy, többgenerációs család vagy egy közepes méretű közösség számára kell kávét készíteni.</p><p>A készülék méretei: 21x45x36 cm. A daráló adagolóval és hőmérséklet-szabályozóval, valamint hatékony túlmelegedés elleni védelemmel rendelkezik. Az adagoló hermetikusan zárt, így a kávé aromája hosszú ideig nem vész el.</p><p>Cunill esetében <br />Ergonómiája kiemelkedő – látszik, hogy a mérnökök minden részletre gondoltak. A fogantyú nagyon praktikus, a kávétartály gyorsan és egyszerűen rögzíthető, a kifolyócső bal vagy jobb oldalra szerelhető.</p><p>A ház műanyagból készült, ami egyes felhasználók részéről panaszokat váltott ki. De a kávébabtartály törhetetlen anyagból készült. A kávés edény mosogatógépben mosható.</p><p>Néhány vásárló elégedetlen a modell magas zajszintjével, de figyelembe véve a professzionális használatra való hangsúlyt, a panasz nem tekinthető teljesen indokoltnak. Ugyanez vonatkozik a malomkövek alakjának kiválasztására is. A Cunill <br />Inkább laposak, mint kúposak, de az egyenletes csiszolásra való törekvésben a lapos csiszolókő felülmúlja a kúposat.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>építési minőség;</li><li>védelem a túlmelegedés ellen;</li><li>Hosszú megengedett működési idő;</li><li>tökéletes őrlési egyenletesség;</li><li>széles körű funkcionalitás;</li><li>nagy teljesítmény;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>zajos;</li><li>magas ár;</li><li>műanyag burkolat;</li><li>lapos malomkövek;</li></ul><h2>A legjobb kézi malomdarálók rangsora</h2><p>És a hab a tortán, fontolja meg a kézi malomdarálók két modelljét. Szakértőink egy egyszerű elv alapján rangsorolták ezeket az elemeket: a legjobb a drágák és a legjobb az olcsóak között. A kedvencek a Silampos Stellar és a Vitesse VS-1680.</p><h3>Silampos Stellar</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Silampos Stellar

Ennek a darálónak már a neve is “csillagszerű” jelleget sugall (Stellar), ami azonban nagyon is megérdemelt. Itt minden magas színvonalon készül. vastag falú (0.7 mm) a test és minden más külső rész úgynevezett orvosi vagy sebészeti acélból készül, magasabb króm- és nikkeltartalommal (18, illetve 10%). Ezt az ötvözetet kivételes keménység, a mikropórusok elenyészően kis száma, a korrózióval és az agresszív vegyi anyagok túlnyomó többsége által okozott romlással szembeni teljes immunitás jellemzi.

A kávédaráló súlya 0.62kg és 18cm magas. A Silampos Stellar tükörfényes felületének köszönhetően a konyhabelsőkben még más fémfelületekkel összehasonlítva is kiemelkedik. A csiszolási fok egy speciális csavarral állítható be.

Speciális ütőtárcsával felszerelt, amely alul 6,5 mm vastagságú. A gyártó garanciája a készüléktestre és a talapzatra a háztartási készülékek esetében példátlanul hosszú, 25 év!

A daráló bármilyen típusú mosogatógépben tisztítható, de csiszolóanyagok nélkül. Egy speciális kávéskanál is jár hozzá, amely ugyanabból a tükörfényes fémből készült.

Előnyök

 • magas ergonómia;
 • gyönyörű megjelenés;
 • prémium osztály;
 • évtizedes garancia;

Hátrányok

 • túlzó ár.

Vitesse VS-1680

Értékelés: 4.8

Vitesse VS-1680

A Vitesse VS-1680 egy Kínában gyártott orosz kávédaráló. 917 g súlyú, vonzó, klasszikus kialakítású, a ház anyagában a természetes fa dominál.

A működtető mechanizmus kerámia fémelemekből készül. Az őrlési fokozat könnyen beállítható a finomtól a durvaig. Az őrölt kávét a gép alsó részében lévő mini fiókba önti.

Sok vásárló megjegyzi, hogy a csiszolószabályozó a megfelelő működéshez a szabályozógomb enyhe szegecselését és a szabályozó minden részének kenését igényli. Nem ez az egyetlen eset, amikor egy darálónak ilyen kézi beállításra van szüksége a megfelelő őrlési konzisztencia eléréséhez. De ezeket az átmeneti kellemetlenségeket megfizethető ár és az azt követő hosszú távú, kellemetlen meglepetések nélkül kompenzálja.

Néhány felhasználó arról számol be, hogy az őrlőhenger és az őrlő közötti kapcsolat túl keskeny, mert nem minden kávébab fér át rajta, de ez rendkívül ritka eset.

Előnyök

 • klasszikus kialakítás;
 • Még őrölni is;
 • tartósság;
 • Kiváló minőségű anyagok;

Hátrányok

 • Keskeny szívónyílás a köszörűkőben;
 • finomhangolást igényel.

Gutenberg Terra Antica

Értékelés: 4.7

Gutenberg Terra Antica

A Gutenberg “Terra Antica” kézi daráló teste Hevea fából készült, amelynek belsejében egy fém g-csiszolókő rejtőzik. Aromás kávéport készít tökéletes őrléssel, egyenletesebben, mint sok elektromos modell. A Gutenberg “Terra Antica” készülékben egyébként a forgási mechanizmus és a malomkövek elég erősek – nem törnek el (legalábbis nincsenek olyan vélemények, amelyekben ez a hátrány van), ellentétben az azonos olcsó kávédarálókkal.

Előnyök

 • érdekes kialakítás;
 • Egy erős belső mechanizmus;
 • egyenletesen őrli a babot.

Hátrányok

 • nem meghatározott.
Olvasson tovább  11 legjobb fordított ozmózis rendszer
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: