A 14 legjobb marketing könyv

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

A marketingkönyvek ma már szerves részét képezik egy sikeres vállalkozásnak nevezett integrált egésznek. A szerzők saját tapasztalataik és kiterjedt kutatásaik alapján segítenek növelni az eladások arányát, bővíteni a célközönséget, és a reklámot fontos promóciós eszközzé tenni. Egyes vállalkozók csak magukra és tudásukra hagyatkoznak. De sokan aktívan használják a sikeres szakemberek és elemzők marketing kézikönyveit. A következő típusú könyveket vettük fel a rangsorunkba.

A legjobb marketing könyvek értékelése

Jelölés Helyszín Cím Értékelés
A legjobb marketing könyvek értékelése 1 Marketing 100%-ban. Hogyan váljunk jó marketingmenedzserré, Igor Mann 5.0
2 Marketing háborúk, Jack Trout és Al Rice 4.9
3 Paco Underhill. “Miért vásárolunk, vagy hogyan vegyünk rá minket, hogy vásároljunk” – 3. helyezés 4.8
4 Jim Collins. A “From Good to Great” a 4. helyen áll 4.7
5 Michael Michalko Rice Storm és még 21 módja annak, hogy a dobozon kívül gondolkodjunk – 5. cím 4.6
6 Marketing alapok, Philip Kotler 4.6
7 Hacking marketing, Phil Barden 4.5
8 A leggyakoribb tévhitek és tömegbolondítások, Charles Mackay 4.5
9 The Purple Cow, Seth Godin 4.5
10 Sarafan Marketing, Andy Sernowitz 4.4
11 Marketing diploma nélkül, John Jantsch 4.4
12 A szakadék áthidalása. Hogyan lehet egy technológiai terméket a tömegpiacra vinni, Geoffrey Moore 4.3
13 Buyology: Egy lenyűgöző utazás a modern fogyasztó elméjébe, Martin Lindstrom 4.3
14 Eric Ange, Stephan Spencer, Rand Fishkin, Jesse Strickciola, Rand Fishkin, Jesse Strickciola. “SEO. A honlap népszerűsítésének művészete – utolsó helyezés 4.2

Marketing 100%. Hogyan legyünk jó marketingmenedzserek, Igor Mann

Értékelés: 5.0

MARKETING 100%. HOGYAN LESZ JÓ MARKETING MENEDZSER IGOR MANN

Igor Mann neves gyakorlati szakember és elméletíró munkája a marketingről szóló 10 legjobb könyv között az első helyen szerepel. Hasznos lesz a most induló vállalkozók és a szilárd üzleti tapasztalattal rendelkezők, valamint a közgazdasági egyetemek hallgatói és a szakiskolák középiskolás diákjai számára. Az olvasók szeretni fogják a szerző könnyed, ironikus stílusát, amely az összetett témákat nagyon közérthetően és könnyen érthetően mutatja be.

Nincsenek képletek, zavaros sémák vagy definíciók a könyvben. Nem a hagyományos modellt fogja elmondani, amelyet a legtöbb marketinges próbál követni. Ez nem elmélet. Ez egy teljesen gyakorlatias könyv, amely a szerző saját tapasztalatain alapul. Bármilyen típusú vállalkozás számára alkalmas, segít abban, hogy több ügyfelet vonzzon a cégéhez, és növelje a már ismert vagy éppen most bevezetett termékek értékesítését.

Sok sikeres ember megjegyezte, hogy ennek a könyvnek a segítségével tudták megérteni, hogy merre kell haladniuk és hogyan kell megvalósítani saját terveiket, hogyan lehet a reklámot hatékony eszközzé tenni, hogyan lehet egyszerűen jó menedzserré válni és a marketing alapjait teljes mértékben kihasználni, vagy, ahogy a szerző megjegyzi, egyáltalán 100%-osan kihasználni. A szakértők azt javasolják, hogy ne hagyja ki ezt a könyvet, és ne válassza első alapozónak a teljesítményének javításához.

Marketing háborúk, Jack Trout és Al Rice

Értékelés: 4.9

JACK TROUT ÉS AL RICE MARKETINGHÁBORÚJA

A második hely méltán jár a könyvnek, amely több mint 20 éve nem veszítette el aktualitását, és a világ több millió marketingesének kézikönyve. Meglepetést okozhat az értékesítés és a promóció alapjainak bemutatásához alkalmazott nem triviális megközelítéssel. Két szerző a globális vállalatok vezetésért folytatott küzdelmét a tényleges háborúhoz hasonlítja, és kiemel 4 stratégiát, amelyek vitathatatlan győzelemhez vezetnek. Első – védekező. Csak erős emberek számára alkalmas, akik képesek kivédeni a versenytársak támadását. A támadó stratégiát csak akkor lehet alkalmazni, ha az ellenség gyenge pontjait megtalálják. A gerillatípus egyfajta taktika a túlélésért és a fejlődésért a piaci szegmensben. Az oldalazó stratégia kiválasztásakor ne feledje, hogy a meglepetésszerű támadás lesz a siker kulcsa a meggyengült versenyhelyzet esetén.

Olvasson tovább  Gabriel García Márquez 13 legjobb könyve

A könyv felkészíti Önt egy kemény háborúra, és segít kiválasztani a szükséges módszereket, amelyek végzetes hibákra kényszerítik az ellenfelet. Átgondolt olvasást és elemzést igényel, hogy jobban strukturálja tudását, és alkalmazza az Ön számára adott pillanatban legjobban működő stratégiákat.

Paco Underhill. “Miért vásárolunk, vagy hogyan vegyünk rá minket, hogy vásároljunk”

Értékelés: 4.8

Paco Underhill.

Paco Underhill “Miért vásárolunk, avagy hogyan vegyük rá az embereket a vásárlásra” című könyve egyedülálló enciklopédia a marketingesek, az értékesítők és maguk a vásárlók számára. A szerző idézi az amerikai kereskedelmi és piaci kapcsolatok összes számadatának évekig tartó megfigyelésének eredményeit, és érdekes tényeket tár fel a kereskedelem helyzetének ellenőrzéséért folytatott küzdelemről, megmutatja a szféra szakembereinek technikáit, hogy megnyerje a közönséget. A bemutatott jelenségek némelyikéről kiderül, hogy a tapasztalt értékesítők vagy a hozzáértő vásárlók egyáltalán nem veszik észre, de ezek ismerete hatékony eszköz a marketingesek kezében, és lehetőséget ad arra, hogy elkerüljék a plázalátogatók trükkjeit.

Paco Underhill, akit a San Francisco Chronicle a kereskedelem Sherlock Holmesának nevezett, elmagyarázza, hogyan lehet növelni az eladásokat, és mi befolyásolja azokat. Például, hogyan növelheti az eladásokat egy helyesen elhelyezett kosár, milyen típusú reklámok hatására válhat a vásárló valódi vásárlóvá, mi a “back touch” jelensége és hogyan befolyásolja az értékesítés hatékonyságát a szupermarketben, és még sok minden mást.

Jim Collins. “A jótól a nagyszerűig.”

Értékelés: 4.7

Jim Collins.

Jim Collins és csapata öt éven át kutatott 1500 amerikai vállalatot. A From Good to Great című könyvében összefoglalja és elemzi az ebben az időszakban tett megfigyeléseket, megmutatva, hogy mely vállalkozások jutottak el a csúcsra, és melyek szorultak a perifériára vagy maradtak le. A szerző fő következtetése az, hogy a sikeres vállalatok mindegyike a megfelelő célzott intézkedéseket hozta, tisztában volt a mozgás vektorával, és a megfelelő emberekkel dolgozott együtt. A Collins által megfigyelt híres sikeres vállalatok között olyan masztodonok vannak, mint a Gillet, a Fargo, a Phi

 • p Morris, Kimberly-Clark, Abbott.

  A piacelemzéssel párhuzamosan a szerző olyan koncepciókat mutat be, amelyek következetes megvalósításával minden cég sikerre vihető. Jim Collins emellett bemutatja, hogy a nagy ambíciókkal rendelkező vállalatok hogyan szorítják ki a stabil, de nem a csúcsra törekvő vállalkozásokat, és hogyan foglalják el a piacot, évtizedekre bebiztosítva pozíciójukat. Minden az ilyen üzleti vezetők tudásától és készségeitől, ambíciójuktól és elszántságuktól függ, hogy a következő lépéseket tegyék.

  A könyv világsikert aratott, 32 nyelvre fordították le, és több mint 2 millió példányban kelt el. Hasznos lesz a vezetők számára minden szinten, különösen a felsővezetők számára.

  Michael Michalko rizssztrókja és még 21 módja annak, hogy a dobozon kívül gondolkodjunk

  Értékelés: 4.6

  Michael Michalko,

  Michael Micalo kreativitás-szakértő “Rice Sturm und 21 Other Ways to Think Outside the Box” című könyve rendszerezi a kreatív gondolkodás fejlesztésének algoritmusát. Igen, kiderült, hogy mindenki felfedezheti magában. Vannak hatékony technikák a kreativitás fejlesztésére, érdekes gyakorlatok, rejtvények és problémák, amelyek szokatlan megközelítést igényelnek. Michael Michalko könyve tele van velük.

  A könyvet nem szabad sebességgel olvasni, fontos, hogy minden feladatot következetesen és átgondoltan végezzünk, különben az olvasás hatékonysága minimálisra csökken.

  Marketing alapok, Philip Kotler

  Értékelés: 4.6

  A MARKETING ALAPJAI PHILIP KOTLER

  Philip Kotler professzor, közgazdász és Ph. Könyve, amelyet sokan az alapok alapjának neveznek, a harmadik helyen áll. A könyv először 1984-ben jelent meg, 9 alkalommal nyomtatták újra, és még ma is népszerű, az egyik legjobb könyv a marketing tanulmányozásához. Segít valódi ismereteket szerezni anélkül, hogy bonyolult kifejezésekkel és szabályokkal zavarná az olvasót.

  A szakértők azt javasolják, hogy tanulmányait ezzel a bestsellerrel kezdje az üzleti irodalomban. A szerző stílusa közérthető és világos. Még egy kezdő is képes lesz megérteni az alapokat és kiválasztani a legsikeresebb stratégiát a saját maga számára. A könyv segít eligazodni a pénzügyek összetett világában, és eszközzé válik az ambiciózus célok eléréséhez. Ajánlott a közgazdaságtant tanuló hallgatóknak, valamint az e kérdések iránt érdeklődő minden olvasónak.

  Olvasson tovább  8 legjobb matematika tankönyv

  Hacking Marketing, Phil Barden

  Értékelés: 4.5

  BREAKING MARKETING PHIL BARDEN

  Negyedik hely a rangsorban – a könyv, amelynek szerzője több mint negyed évszázadot töltött a marketing alapjainak és elveinek tanulmányozásával. Ez a teljesen új megközelítés meglepi az olvasót. Phil Barden szigorú tudományos és kutatási eredményeire alapozva. Részletesen elmagyarázza, hogy az emberek miért vásárolnak, és mi befolyásolja az adott döntést. Sok állítás ellentmond az ismert ismereteknek, de annál érdekesebb tanulmányozni a szerző írásait és alkalmazni módszereit a gyakorlatban.

  Sok kérdést vet fel. Ezek nem homályosak, hanem konkrétak. Az olvasó tudni fogja, hogy milyen csomagolásnak kell lennie ahhoz, hogy tudat alatt arra ösztönözze az embert, hogy megvegye ezt vagy azt a terméket, milyen szín jelzi, hogy a termék kalóriaszegény, és így felhívja a megfelelő táplálkozás elveit betartók figyelmét… Érdekes lesz tudni, hogy milyen hosszú a hirdetés optimális hossza, hogy hatékony legyen, és ne legyen túlterhelve információval.

  A könyv elsősorban a marketingszakembereknek szól. Segít megérteni a fogyasztók pszichológiáját. És ők Marketing Hacks hasznos lesz, hogy megtanulják, milyen eszközöket használnak, hogy manipulálják az elmét, ami a vásárlási döntéshez vezet.

  A tömeg leggyakoribb téveszméi és bolondságai, Charles Mackay

  Értékelés: 4.5

  A TÖMEG LEGGYAKORIBB TÉVESZMÉI ÉS BOLONDSÁGAI CHARLES MACKE

  Az ötödik helyezett könyv egy klasszikus, amelyet még 1841-ben adtak ki. Szerzője, Charles Mackay verseket írt és jelentős folyóiratoknak dolgozott. A tömegmániákról szóló munkája világhírűvé tette őt, és ma az elsők között írja le a piramisjátékokat, vallási mozgalmakat és más nemzeti őrületeket, amelyek befolyásolják a társadalmi életet és őrülethez vezetnek.

  A könyvben szereplő történelmi események a 18. században játszódnak le. Annál érdekesebb a múltat a jelennel kapcsolatba hozni. A ma használt marketingtechnikák közül sok hasonló azokhoz, amelyeket annak idején a tömegek befolyásolására használtak. Miután a könyvet a végéig elolvastad, kezded megérteni, miért veszel olyan dolgokat, amelyekre nincs szükséged, és miért költöd a pénzed olyan dolgokra, amelyek nem érdemlik meg a figyelmedet.

  The Purple Cow, Seth Godin

  Értékelés: 4.5

  LILA TEHÉN KÉSZLET GODIN

  Az amerikai közgazdász olyan könyvet alkotott, amely világszerte híressé tette őt, és rangsorunkban a hatodik helyen áll. Megjelenése után nem mindenki figyelt fel rá, mert a humoros címét félreértették, és ennek következtében sokan nem találták komolyan ezt az irodalmat. A lila tehén nem állat. Ez egy olyan termék, amelynek fel kell keltenie a fogyasztó érdeklődését. Erre kell törekednie egy vállalatnak a siker és a stabilitás biztosítása érdekében.

  A modern embernek nem mindig van ideje a reklámok tanulmányozására és a piacon lévő sok jó termék keresésére. Elkényeztetett, és nem könnyű felkelteni a figyelmét. Rendkívüli és semmi máshoz nem hasonlítható, ez az alapvető marketing lépés, amely a dolgok elvégzéséhez és a konkurencia fölé kerüléshez vezet.

  Miért a lila tehén?? A kép egy több mint százéves tréfás versből származik. Seth Godin számos valós példát hoz arra, amikor egy látszólag ismeretlen termék szó szerint felrobbantja a piacot, és egy vállalatot globális vezető pozícióba repít. Ha készen áll arra, hogy saját lila farmot indítson, és ott lila teheneket neveljen, akkor ez a könyv biztosan érdekelni fogja Önt.

  Szájról-szájra marketing, Andy Sernowitz

  Értékelés: 4.4

  SARAFAN MARKETING by ANDY CERNOWITZ.webp

  Andy Cernowitz könyve a hetedik helyen áll a rangsorban. Különösen fontos a közösségi média, a blogolás és más internetes platformok korában, és végigvezeti az üzlettulajdonosokat azon a folyamaton, amelynek során egy jelentéktelen, kevés ember által ismert céget pillanatok alatt, hatalmas pénzügyi ráfordítások nélkül közismert vállalkozássá tehetnek. A szájpropaganda a termék népszerűsítésének és további gazdagításának eszköze.

  Nagyon fontos, hogy a termék kiváló minőségű legyen, és hogy a vásárló elégedett legyen a vásárlással, különben csak ártani tud, nem pedig jót tenni az üzletének. A könyv megtanít arra, hogyan irányítsuk az információk terjedését, hogyan iktassuk ki a negatív információkat, és hogyan befolyásoljuk jobban az emberek véleményét. Érdekes példák segítenek részletesen elemezni a helyzeteket, és minden helyzetben győztesként kerülhetsz ki.

  Olvasson tovább  Top 20 poszt-apokalipszis könyv

  A vállalkozók dicsérték a könyvet, a szerző közérthető nyelven megfogalmazott hatékony tanácsait. Sokan alkalmazták és sikeresen alkalmazták a gyakorlatban az információs marketingstratégia alkalmazásával. Hasznos bónuszként jelentek meg azok a táblázatok, amelyek segítenek a további intézkedések tervezésében a megszerzett ismeretek alapján. A könyv mindenképpen ajánlott olvasmány.

  Marketing diploma nélkül, John Yanch

  Értékelés: 4.4

  MARKETING DIPLOMA NÉLKÜL JOHN YANCH

  A nyolcadik helyen szereplő Marketing diploma nélkül a kisvállalkozóknak és marketingeseknek szól. Ez nem egy elméleti könyv, ilyen nincs. Ez egy igazi gyakorlati útmutató, amely segít teljesen megérteni, hogy egy adott helyzetben mely eszközöket érdemes használni. A szerző minden tézisét valós példák támasztják alá, lehetővé téve, hogy alaposan megértse a felmerülő kérdéseket, amelyek nemcsak a kezdők, hanem sok tapasztalt vállalkozó számára is felmerülnek.

  A könyv a siker receptjével foglalkozik, amely minden vállalat számára alkalmas, függetlenül attól, hogy milyen irányban tevékenykedik. Válassza ki a nagy közönségből az ideális ügyfeleket, akikre licitáljon, és szólítsa meg az adott ügyfélkategóriát. A szerző felfedi a hitelesség titkát, és ami a legfontosabb, választ ad az alapkérdésre: hogyan lehet sikeres?? Ha érdekel és készen állsz arra, hogy ezt a saját gyakorlatodba átültesd, akkor ez a könyv neked szól.

  A szakadék áthidalása. Hogyan lehet egy technológiai terméket a tömegpiacra vinni, Geoffrey Moore

  Értékelés: 4.3

  A SZAKADÉK ÁTHIDALÁSA. HOGYAN LEHET EGY TECHNOLÓGIAI TERMÉKET A TÖMEGPIACRA VINNI JEFFREY MOORE

  A kilencedik bestseller, amelyet az amerikai marketing- és vezetési tanácsadó írt. Útmutató lesz egy vadonatúj, innovatív termék tömegpiaci népszerűsítéséhez. Sok vállalkozó szembesült már újra és újra ezzel a problémával, és nehezen tudták, hogyan és merre haladjanak tovább.

  A könyv segít időt megtakarítani, mivel világosan meghatározza az innovátorokat és a szkeptikusokat, és segít pontosan kiválasztani a célközönséget, amely érdeklődik a csúcstechnológiai termékek iránt. A szerző volt az első, aki felvetette a korai és a modern piac közötti szakadék kérdését. Több mint 10 évig kutatta ezt a problémát, és levezetett egy képletet, amelyben saját tapasztalatait összegezte más marketingszakemberek kutatásai alapján.

  Moore tanácsai minden területre érvényesek. A Szilícium-völgyben végzett munkájának köszönhetően teljes szívvel megbízhat benne. A könyvet többször újranyomták, új példákkal és kommentárokkal, amelyek tükrözik a mai globális piacot. Nemcsak a külföldi vállalkozók körében releváns, hanem sok orosz üzletembernek segített, így a munka olvasásra ajánlott, mint egy új technológiai termék megvalósításának valódi eszköze.

  Buyology: Egy lenyűgöző utazás a modern fogyasztó elméjébe, Martin Lindstrom

  Értékelés: 4.3

  LENYŰGÖZŐ UTAZÁS A MODERN FOGYASZTÓ ELMÉJÉBE, MARTIN LINDSTROM

  A rangsort egy olyan munkával zárjuk, amely nem a marketing megszokott alapjaival foglalkozik. Ez valódi know-how, amelyet alkalmazva magabiztosan lehet haladni az ambiciózus célok felé. A kísérleti vizsgálatokra hatalmas összeget, 7 millió dollárt költöttek. A neuromarketing az egyik fontos eszközzé vált, amelyet az üzlettulajdonosok felkaroltak.

  Lindstrom bizonyítékot szolgáltat arra, hogy nem mi vásároljuk meg a terméket, hanem az érzékeink. A könyv sokak számára hasznos. Mind azok számára, akik ezt a befolyásolási eszközt szeretnék használni, hogy megerősítsék pozíciójukat a piacon, és azok számára, akik nem akarnak a hirdetők csapdájába esni, elveszíteni a pénzüket, és meg akarják tanulni, hogy elutasítsák a termékeket, amelyek jelenleg nem értékesek.

  Eric Ange, Stephan Spencer, Rand Fishkin, Jesse Strickciola, Rand Fishkin, Jesse Strickciola. “SEO. A weboldal népszerűsítésének művészete.”

  Értékelés: 4.2

  Eric Ange, Stephan Spencer, Rand Fishkin, Jesse Strickciola.

  Az internetes marketing gyorsan fejlődik, a könyv SEO. A honlapok népszerűsítésének művészete a szerzők jelentős hozzájárulása a szakmabeliek oktatásához. Ez egy egyedülálló útmutató a honlap promóció, amely érdekes lesz még a tapasztalt SEO, a kezdők számára a kötetben kell válnia kézikönyvvé.

  A könyv bemutatja az alapvető keresőmotor algoritmusokat és az optimalizálási célokat, a SEO fontos aspektusait a weboldal tervezéstől a későbbi átalakításig, hogy alkalmazkodjon az üzleti és keresőmotoros lekérdezések változásaihoz. A kulcsszavak kiválasztásának szabályai és fontosságuk, a tartalommal való munka, az optimalizálás elemzése, az internetes erőforrás hatékonysága – a kézikönyv minden szükséges információt tartalmaz a műszaki szakemberek és az üzleti tulajdonosok számára, akik a SEO szakemberek szolgáltatásait keresik. A szerzők bemutatják az előléptetési képzés szükségességét és az előléptetés kilátásait a mai világban. A legújabb kiadás a közösségi média márkák népszerűsítésére gyakorolt hatásáról tartalmaz információkat.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: